|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Baloniku, nie martw sie, wszystko bedzie dobrze
za porod i ciekawe dlaczego TZta nie wpuscili?Agrafko, za 35tcCytat:
Skylie, Neni, za ktgKatarzynko, Przyj!!! ![]() Madi, za 38tc i duze brawa dla panow z Ikei ![]() Magdalenne, za 41tcArrabiata, sto lat, sto lat!!!! Oby Twoj porod byl lekki i bezproblemowy Dzoan, Tweed, za 35tcJa kiedys ze swiadkami pogadalam jakies pol godziny ( a moze i dluzej) i potem nie moglam sie od nich odpedzic, zaczeli przylazic co tydzien Paulinka, za 41tcIdzia, za 38tc i prawdopodobne pozegnanie czopa ![]() Teso, fajnie, ze doszliscie do siebie Domi, dzieki za slowa otuchy! Nie chodzilo mi o kupno rzeczy, tylko o remont, przeprowadzke i doprowadzenie nowego mieszkania do stanu uzytkowego abym mogla wiedziec co, gdzie i jak. Przyznaje, ze nieco mnie to stresuje, bo moge urodzic w kazdej chwili i przyjsc z dzieckiem do nowego domu, gdzie nie bede wiedziala co gdzie lezy, jak z dzieckiem funkcjonowac itp. Wiem, ze panikuje i ze wszystko bedzie dobrze, czasami po prostu miewam ataki paniki ![]() A Twoj sen wyraznie mowi, ze juz Ci teskno za Sara i chcesz ja miec przy sobie ![]() Marionette, o jej, jaka kruszynka byla z tej Wiktorii i jak fajnie czytac o takih historiach, oby mala rosla zdrowa i piekna Mela, niezla laska z Ciebie ![]() Elaine, ciesze sie, ze z Igorkiem wszystko w porzadku a Ty dochodzisz do siebie i fajnie, ze do nas zajrzalas ![]() Czarownico, to dalej trzymamy aby jednak naswietlenie szybciej poszlo
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
![]() Czarowniczko wspolczuje, jak dlugo jestescie w szpitalu? Miejmy nadzieje, ze jutro uslyszysz dobre wiesci i niedlugo bedziecie sie tulic w domowym zaciszu.
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath- ja Cię pindolę, czy każda z Was musi być taka ładna?
![]() Potem mój syn w przyszłości będzie miał dylematy jak takie kobiety będą po świecie łaziły ![]() , naprawdę córy Ci się udały!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1235 |
|
Raczkowanie
|
Oliath alez ladna panienka z tej twojej najstarszej latorosli. Pewnie chlopaki sobie oczy wypatruja
Wedlug mnie wszystkie siostry podobne do siebie jak 2 krople wody, przpraszam 3 Moze kiedys Frania tam do Ciebie podesle na podryw
Synek Nie opuszcze az do smierci Aparatka :gora: 09. 2011 dol: 01. 2012 Dietkuje!!! Edytowane przez Marionette18 Czas edycji: 2013-07-10 o 12:30 |
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
ej wiecie co? śniło mi się dzisiaj, że pobiłam własną babcię i ją do tego dusiłam
![]() Tak mi było głupio jak się obudziłam, że aż do Niej zadzwoniłam i jutro do niej pojadę
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabcie
![]() Co tam jak tam? Wczoraj miałam gosci i nie dałam rady zajrzec a o 24 nie działał mi net Dzis Laurka przespała ładnie nocke,budziła sie tylko 2 razy Ale nie spała do 24 bo jej mądra mamę głowa bolała i Apap nie pomogł wiec o 18 wypiła kawe i dziecko było pobudzone Pani połozna odwiedziła nas dzisiaj i zdjęła szwy Wczoraj plakałam wieczorem bo padnieta byłam.Zarzuciłam sobie za szybkie tempo,chciałam miec obiad,posprzątane,spędzic czas z Laurą no i jeszcze poświęcic go futrzakom......przegięłam wiec wrzucam na luzik ![]() Dzis tylko obiados i pranie.Mam odpoczywac po tym zdjęciu szwów.
|
#1238 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
|
#1239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczynacie się uczyć siebie nawzajem z Laurką, ale super ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- dziewczyny pytanie odnosnie becikowego- bo ja karte ciazy miałam założoną dopiero w 12 tygodniu, ale oczywiscie wczesniej byłam u gina. Czy takie zaswiadczenie od niego, ze przed 10 tygodniem bylam pod opieka wystarczy, czy to musi byc wpisane w karte ciazy?
|
||
|
|
|
#1240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przepłakałam poł nocy z niedz. na pon. jak laura nie chciała jesc...OMG to straszne uczucie jak dziecko cierpi....Cytat:
jeszcze Laure obfotkuje w roznych pozach bo na razie ma duzo fot jak spi i stają sie juz nudne ![]() Cytat:
biedny Piesiolek Cytat:
z małym modelem w brzuszku ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41710853]po krotce co u nas.. leo s jest na innym pietrze obserwuja go caly czas..wyszlo zema poczatkowe stadium zapalenia pluc wiec ma antybiotyk i maly wylew krwi do mozgu ktory sie wchlonie.. karmilam juz go raz, jadl super teraz na drugie karmienie mialam goraczke wiec mi nie pozwolili i dostal mm..nie wiem za bardzo co robic z tym karmieniem jak bede miala caly czas goraczke.. nie dojde jeszcze tam sama wiec ktos bedzie mnie musial zawiesc .. pogadam potem z polozna.. pierwszy raz wstalam o 12 i bylo masakrycznie, potem znow po dwoch godzinach z tz i bylo juz lepiej, teraz juz sama chodze wykapalam sie i jest git a moze sama do niego pojde ;-) hmmm Leonek jest spokojny, usmiecha sie czasem duzo spi.. nie moge sie doczekac jqk bedziemy razem ![]() ja znow mam wysoka goraczke ktora zbijaja i okazuje sie ze moj termometr do ucha browna jest jedynym dobrym na oddziale oprocz jednego rteciowego.. niezle co :-\ buziaki.dla Was cioteczki gratulacje dla anulki i elaine !!![/QUOTE] 3mam kciuki niech sie wszystko unormuje
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, że ja znów z doskoku...
ale mam sporo jeżdżenia byliśmy w laboratorium, Norbert super dzielnie poszedł z tatą i bez zająknięcia dał sobie pobrać krew, więc byli w środku dosłownie 2-3 minutki Zrobiłam mu od razu za jednym wkłuciem morfologię, bo chyba ze 2,5 roku nie miał nic robionego. Potem pojechałam na to badanie słuchu. Muszę powiedzieć, że mam super cierpliwe dziecko, bo to wszystko trwało ponad godzinę. Najpierw próbowała zrobić bad. tympanometryczne (badanie ciśnienia w trąbkach słuchowych), były problemy z uszczelnieniem się ucha na takiej gumeczce, która wchodzi do ucha, więc poszliśmy robić ten audiogram - i tu jestem dumna - pół godziny pięknej współpracy! Niestety wynik nieciekawy - przewodnictwo kostne ok, niestety powietrzne na -30 decybelach (powinno oscylować ok. 0). Jednak to jest do leczenia lub drenażu, więc są szanse na wyleczenie. Gorzej gdyby kostne było nie takie, bo wtedy już tylko aparat słuchowy Potem robiliśmy drugie podejście do tympanometrii, niestety finalnie badania nie udało się wykonać... Cóż zobaczymy, co Pani dr powie we wtorek na te wyniki. Cytat:
Kurde nie wiem, czy wieści z wczoraj od Niunia20 dotarły? Jest w szpitalu, marowarcie na palec, bóle krzyżowe i czop jej odchodził. Potemprzpiszę Wam całego sms, bo długi, a ja muszę wyjść z domu, choć dopiero wróciłam Może już urodziła???Znów wpadnę wieczorem, dziś czuję się lepiej, więc posiedzę mam nadzieję. Buźki dla Was. |
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
paulinka
Na dzisiaj mam jeszcze mielone zaplanowane, bo kapusty to mi na dwa obiady zostało![]() Oliath Ale laleczka z Izy Wcale się nie dziwię, że taka dumna z dziewczyn jesteś, jak każda z nich jest taka śliczna![]() ![]() jakierka, małaczarna Najgorsze jest to, że ja wiem, że z nimi nie ma co dyskutować, sama nie wiem, gdzie swoje chamskie oblicze schowałam kejt, że też twojemu mężowi chce się ich "szkolić" Chociaż pewnie i dla niego takie dyskusje są ciekawe![]() mela ale z ciebie laseczka tak samo jak z małgosiąJa sie dopiero nieco ogarnęłam Trzasnęłam foteczki brzucha, także wstawiam wam do klubu, bo dzisiaj nie wyglądam, więc publicznie nie wstawię i lecę do tego banku cholernego
|
#1243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi pochrzanilo sie ale w koncu musi byc dobrze
a tego gina bym tak w łeb,dziad jeden ....Czarownico dzieki za opisik,łezka mi popłynęła.Wycierpiałąś sie mocno ale Lokatorek Antonio jest juz z Tobą i bedzie tylko lepiej ![]() Kiss za wizyte
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć słoneczka
Baloniku trzymam za porodzik Gabi ładną wagę osiągnęła![]() Powiem wam, że ja jeszcze się nie ogarniam w domu
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka
każda z nas może urodzić w każdej chwili, i każda z nas ma obawy czy zdązy, ja też jeszcze bym chciała i półki przykręcić i jeszcze coś domalować, dopieścić. wiem, że twój remont z moimi półkami to głupie porównanie, ale to tak bywa, że chyba tak na 100% to nigdy żadna z nas nie będzie miała wszystkiego gotowe. ale pomyśl 40 dni to ponad miesiąc, jestem pewna, że na końcówce remontu się wyrobicie, bo będzie większa mobilizacja. poza tym możesz urodzić szybciej, ale i później prawda?? ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- surka ale masz cudownego aniołka przy sobie, no sama słodycz!!!!! |
|
|
|
#1247 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41718883] przed chwilą bylam u ptysia go nakarmic ;-) , ocena po wizycie pediatry bardzo dobra, bedzie dostawal antybiotyk a tak to wszystko dobrze dzisiaj jest juz o niebo lepiej jest o wiele spokojniejszy czekamy jeszcze na wynik posiewu i czy zoltaczka nie wyjdzie.. jesu cudny!! i bardzo podobny do brata czuje sie dobrze, chodze bez problemu, rana juz prawoe nie boli wiec super! buziaki dla was[/QUOTE] super, że z Leosiem już lepiej Cytat:
![]() Bardzo ładnie, zgrabniutko wyglądasz Cytat:
Cytat:
Cytat:
za ściągniete szwy.I nie narzucaj już sobie takie tempa Cytat:
Cytat:
![]() Życzę mu dużo zdrówka. Trzymam kciuki za Niunię, jeżeli jeszcze nie urodziła ![]() Oliath Iza śliczna dziewczyna |
|||||||
|
|
|
#1248 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moje tylko 3 i az 3 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kocurku nie daj sie,nie mozesz tak cierpiec,przeciez sie wykonczysz! A nie moga porodziku rozkręcić/Marcelek donoszony jest !!!! Co za Cytat:
Katarzynka 3maj sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!Cytat:
![]() Cytat:
Sto lat kochana.Zdrówka i szybkiego porodziku bez zbędnych ceregieli ![]() ![]()
|
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
Surka Lila jest prześliczna
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niunia, w takim razie !
|
|
|
|
|
#1251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Norberta no i w dalszym ciagu ogromne zeby jednak sie okazało, ze wszystko jest super i w porzadku!!Właśnie wczoraj nie dostawałam w ogóle tresci o Niuni co mi wysyłałas, wiec mocne za nią i malenstwo! ![]() Cytat:
o super, dzieki ![]() Nastepne pytanie z cyklu tych madrych
|
||
|
|
|
#1252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41718883]mam ich gdzies czy laskawie skonsultuja serducho tutaj czy nie to jak wyjdziemy umawiamy sie na konsultacje prywatne do kukawczynskiej, to oczywiste przed chwilą bylam u ptysia go nakarmic ;-) , ocena po wizycie pediatry bardzo dobra, bedzie dostawal antybiotyk a tak to wszystko dobrze dzisiaj jest juz o niebo lepiej jest o wiele spokojniejszy czekamy jeszcze na wynik posiewu i czy zoltaczka nie wyjdzie.. jesu cudny!! i bardzo podobny do brata czuje sie dobrze, chodze bez problemu, rana juz prawoe nie boli wiec super! buziaki dla was[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oliathpiękne masz te córy ![]() Fiazo3maj sie ![]() Tweed za tc Dzoan niech świąd ustapi!!!!!!!!Ciesze sie ze Wam sie opisik podobał Napisałam jak było Jestem sama z siebie dumna ze tak wszystko zniosłam,Dziewczyny nie wahajcie sie brac Tza do porodu.To ogromne wsparcie A zawsze mozecie poprosic aby wyszedł w pewnym momencie ![]() Wczoraj płakałam popoludniu bo Tz pojechał na zakupy.Dłuuugo go nie było.Jak wrócił to okazało sie ze kupił Laurce termometr laserowy,obcinaczki ,butelke,witaminke K+D i inne rzeczy ktorych nam brakowało a nie było kaski.Jest taki kochany
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Jeną spakowałabym, choć nawet jak odciągałam swój pokarm i zanosiłam go w butli na noworodki to oni i tak moje mleko przelewali do swoich.
|
|
|
|
#1254 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahaaa EL SAPO mnie rozwaliło na łopatki Cytat:
no i w karcie jest to zaznaczone wiec mysle ze nie bedzie problemu i gin doczyta ze juz wczesniej byłam ![]() Cytat:
sliczna księżniczka ![]() Cytat:
![]() Roxi dla syna za cierpliwosc Dzielny chłopczyk
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
jakos od rana nie moge tu zasiasc bo ciagle cos robie, i raczej dzisiaj nie nadrobie Was- no chyba, ze wieczorkiem. Jako ze jutro uciekam na ewakuacje Zuzi wiec dzisiaj jeszcze raz zaścieliłam łóżeczko, przygotowałam szafke i koszyczki z pampkami i róznymi pierdołkami. No i jeszcze chce dwie szuflady ogarnąć- ale juz mi sie nie chce. A podejrzewam, że jak wróce juz do domu i wyciagne swoje ciuchyw moim rozmiarze (przynajmniej mam nadzieje, ze w niektóre wejde ) to przyda mi sie miejsce.No i Tzta dzisiaj molestuje bo dziś ostatni dzień przed wielkim postem. Ehh nie tak to miało wyglądać, wieczorem chyba zmówie różaniec o odejscie wód czy skurcze bo nie chce tkwic w szpitalu z wielką niewiadomą czy oxy zadziałą czy nie,czy zaczna od jutra czy od piatkuczy niewiadomo kiedy, nie lubie niezaplanowanych spraw |
|
|
|
#1256 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i na razieśmieję się z tego, zobaczymy jak długo Co do Wiktorii- cudownie, że wszystko idzie w tak dobrym kierunku... Doskonałe imię wybrali rodzice ![]() Jeju... to można tak wyglądać w 38tc? Ty pewnie czujesz się jak ja- jak słonica w ciąży ![]() Cytat:
![]() Sny czasami są za bardzo realistyczne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz zaciskam wody-chluśnijcie!!!!!!!!! skurczyki-złapcie!!!!Mykam,do pozniej
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Oli dziekuje
|
|
|
|
#1259 |
|
Raczkowanie
|
Mam cos dla WAs
![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą była moja mama..po siostrę i jeszcze zrobiła mi z mąki ziemniaczanej krochmal..wymoczyłam stopy i dłonie w kisielu i teraz mi schną
A no i ok. 10 znowu sms od kuzynki męża x3 .. Standardowo, że znowu lata po mieście i jak coś to może wpaść. Odpisałam, że ostatnio nie mam czasu się nudzić i dzisiaj znowu mam napięty grafik. Chlebek upieczony, kapa ogolona.. makijaż w trakcie, włosy schną.. może jeszcze jakieś pranko nastawię i te pyzy z mięsem ugotuję. No i nic tylko czekać na wizytę u gina. Mąż mnie trochę zdenerwował, pytając czy nie mogę sama jechać do lekarza. Zależało mi, żeby ze mną był, wiedział o tym.. zamiast wstać i wcześniej do pracy wyjść, by czasowo wyrobić, to on sobie drzemkował. W końcu z fochem powiedział, że wróci wcześniej, zrobi mniej dzisiaj, ale jutro i po będzie miał zapiernicz. To wysłałam mu smsa, że teraz niech mi łaski nie robi, nie chcę go takiego przy sobie i niech robi ile chciał, bo choćby wrócił szybciej, to ja i tak sama pojadę, tak zdecydowałam. Ciekawe jak postąpi, ale już naprawdę wolę sama. Myślałam po prostu, że mu zależy...myliłam się. Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-07-10 o 13:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

za porod i ciekawe dlaczego TZta nie wpuscili?
za 35tc

Moze kiedys Frania tam do Ciebie podesle na podryw

Popłakałam się momentalnie. Mężowi też przykro.. powiedział, że wkurzał go ten mały szmaciarz, ale strasznie szkoda, bo był taki wesoły, rezolutny..no i po prostu był. Biedny piesiulek, teraz się zastanawiają jak to przekazać najmłodszej siostrze.. ona to dopiero przeżyje..ehh