|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Już? O kurcze...
A ja narzekam na moja epizodyczna zgage...
|
#1022 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Dziewczyny jak to jest?
Gdy zestaw witamin dla kobiet w ciąży ma w składzie kwas foliowy 400 ug, to dodatkowo (osobno) kwasu foliowego np. Foliku już nie muszę łykać ?
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zgagi nie mam na szczęście. Dobrze, bo jakbym miała jedno i drugie to bym chyba zwariowała
![]() Raz mnie zgaga dopadła ale nawcinałam się migdałów i przeszło po godzinie ![]() Hemoroidy w tamtym tygodniu mi strasznie dokuczały. W tym jakoś lżej ale i tak się zastanawiam nad jakaś maścią.
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
no, ja już po
z dzieckiem jest wszystko ok (chyba się spodziewałam najgorszego, bo jak je zobaczyłam na ekranie pierwsze co poczułam to... zdziwienie ) oczywiście wyrodna matka nie spostrzegła, że dziecko się rusza (przyciśnięty potem wyrodny tatuś również nie był pewny, czy to nie ruchy głowicy), ale lekarz zapytany, czy nie powinno odparł tylko "przecież się rusza" a na to dzieciak zaczął tak wierzgać, że już nie miałam wątpliwości. choć dziwnie się czułam jak skanował ciałko i w pewnym momencie był tylko brzuszek i wierzgające pięty![]() no i chyba mogłam poznać płeć dziecka, ale nie zrozumiałam aluzji jeszcze przez 2 godziny (no bo co mogło znaczyć "liczę paluszki"???)wielkość - 6 cm, serduszko kompletne, wątroba, jelita, kość nosowa i mózg obecne (jakieś jeszcze inne rzeczy, na których się nie znam też) i ogólnie dzieciak rośnie szybko, bo wg rozmiaru jest 12t4d (a według miesiączki 12t1d)więc jest bardzo ok (postaram się wkleić zdjęcie, co wyjdzie - zobaczymy) ja nie utyłam od ostatniej wizyty ani grama, co dziwne, bo brzuch trochę większy a i stanik sporo ciaśniejszy... ale najważniejsze, że z dzieciakiem w porządku (kamień z serca)
|
#1025 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
ja wypatruję tych znaków i wypatruję... nawet brodawki mi nie ściemniały (choć fakt, że do jasnych nigdy nie należały), ale wokół nich jakby zaciemniona obwódka...edit wybaczcie post pod postem, nie wiem, czemu się raz sklejają, raz nie... może to przez zdjęcie?
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-07-10 o 14:58 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#1026 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Przyszłe Mamy
właśnie zaczynam 9 tydz. ciąży i chciałabym dołączyć do Waszego grona... Już od jakiegoś czasu przeglądałam forum w poszukiwaniu podobnego wątku, ale bywałam tylko na "mama z klasą", a cały dział "poczekalni" dziwnym trafem ukrył się przede mną Aż do dzisiaj Cieszę się, że Was w końcu znalazłam... To moja pierwsza ciąża i przekopując się przez wątek widzę jak mało jeszcze wiem. Chłonę Waszą wiedzę jak gąbka ![]() Swoją drogą w lutowych Mamusiach znalazłam Tajeczkę, którą kojarzę z wątku ślubnego, w którym jeszcze niedawno pisałyśmy. Wychodzi na to, że nie ja jedyna zaszłam w ciążę w rekordowo szybkim czasie po ślubie :P
|
#1027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zdjęcie cudowne i nieśmiało gratuluję synusia (o ile załapałam aluzję lekarza )mnie te stresy czekają w przyszły czwartek
|
|
#1029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj ejani: gratuluję Kochana, prawdopodobnie synusia
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-10 o 15:10 |
|
|
|
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Czyli to mogło rzeczywiście o to chodzić?
ech, ta moja głowa, wystarczyło po prostu zapytać... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1032 | ||||
|
Gang Iren
|
Wszystko jest OK!
Dziecko ma wszystko co powinno mieć,serduszko bije. Za dużo się nie ruszało,ale rączką pomachało ![]() Eryk śmiał się do brata lub siostry na monitorze ![]() Straszną ulgę poczułam i oczywiście jak zeszło ze mnie napięcie to szłam ulicą i ryczałam oraz musiałam kupić czekoladę w bufecie szpitalnym i pół zjadłam od razu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witaj
|
|
#1033 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Tak i nie wolno długo na kibelku przesiadywac , dobrze jest też płatki owsiane lub musli jeść ja np dodaje do jogurtów...dużo owoców wskazane. Okropna przypadłość, niestety kiedyś się z tym meczylam teraz wiem wiele na ten temat. Co do pieczywa to ja jem bułki z ziarnem ciemne.
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-10 o 15:34 |
|
|
|
#1034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciamber, ja tez jestem z tych "niekłócących się". Bardzo rzadko kłócimy się z Mężem. I jeśli już się kłócimy to zawsze jest to jeden ten sam temat. Mianowicie, mój Mąż twierdzi, że to żaden problem, jeśli np. jedzie na ryby i potem siada za kółko po kilku (3-4) piwkach. Tłumaczy to tym, że jest z niego kawał chłopa 187 cm i ponad 100 kg i ma super metabolizm i nie wydmucha i takie tam. Wczoraj była z tego powodu taka wija, że focha mam do dziś. Nie jestem z tych, które kopią pod stołem na imprezie z wymownym spojrzeniem "nie pij już"skoro ja akurat mam być driverem, natomiast parcie na kierownicę po % uważam za szczyt głupoty i brak odpowiedzialności. No i wczoraj dowiedziałam się jaka to jestem zua Przemyślałam temat i stwierdziłam, że tych chłopów jednak trzeba ubijać całe życie, bo jak dajesz palec, to za chwilę nie masz łokcia. Moja szwagierka ma tak wytresowanego męża, że jak tylko na niego spojrzy to on wie co ma robić, a jeśli na imprezie ona powie, że ona będzie kierowca to jest noszona na rękach przez tydzień. Ja nigdy nie robiłam z tego problemu, i nagle jestem be, bo się burzę, że on chce sobie pojeździć autkiem zaledwie po 4 piwkach gosia261282 super inaczej być nie mogło
"Pierwsze spotkanie, jak podróż w nieznane. Siedzieliśmy wpatrzeni, tak jak dzieci, które jeszcze nic nie wiedzą..." Edytowane przez aira Czas edycji: 2013-07-10 o 15:36 |
|
|
|
|
#1035 |
|
Gang Iren
|
Termin z usg mam na 15 stycznia. Później wstawię fotkę dziecia
|
#1036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się ogromnie i rozumiem emocje - ja się mężowi nie mogłam nadziękować, że dotarł, tylko on mnie potrafi tak uspokoić (nawet nie robiąc czy nie mówiąc nic ) a jeszcze się tyle naczekałaś...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- [QUOTE=aira;41723229]Ciamber, ja tez jestem z tych "niekłócących się". Bardzo rzadko kłócimy się z Mężem. I jeśli już się kłócimy to zawsze jest to jeden ten sam temat. Mianowicie, mój Mąż twierdzi, że to żaden problem, jeśli np. jedzie na ryby i potem siada za kółko po kilku (3-4) piwkach. Tłumaczy to tym, że jest z niego kawał chłopa 187 cm i ponad 100 kg i ma super metabolizm i nie wydmucha i takie tam. Wczoraj była z tego powodu taka wija, że focha mam do dziś. Nie jestem z tych, które kopią pod stołem na imprezie z wymownym spojrzeniem "nie pij już"skoro ja akurat mam być driverem, natomiast parcie na kierownicę po % uważam za szczyt głupoty i brak odpowiedzialności. No i wczoraj dowiedziałam się jaka to jestem zua Przemyślałam temat i stwierdziłam, że tych chłopów jednak trzeba ubijać całe życie, bo jak dajesz palec, to za chwilę nie masz łokcia. Moja szwagierka ma tak wytresowanego męża, że jak tylko na niego spojrzy to on wie co ma robić, a jeśli na imprezie ona powie, że ona będzie kierowca to jest noszona na rękach przez tydzień. Ja nigdy nie robiłam z tego problemu, i nagle jestem be, bo się burzę, że on chce sobie pojeździć autkiem zaledwie po 4 ... Ja bym z nim nie wsiadła po alkoholu, może się czuć dobrze, ale refleks będzie opóźniony i gdyby się coś wydarzyło na drodze zawsze będzie winny jak jest po alkoholu...a wtedy będziesz sama wychowywać malenstwa jak go zamkną...mój nawet na drugi dzień nie wsiada za kółko jak popije...bo to ze przespisz 12 godz nie oznacza ze we krwi już nie masz...promili...jeśli będziesz olewac to to tak samo jakbyś się na to godziła...a przecież musisz dbać o siebie podwójnie. Przemyślałam temat i stwierdziłam, że tych chłopów jednak trzeba ubijać całe życie, bo jak dajesz palec, to za chwilę nie masz łokcia. Moja szwagierka ma tak wytresowanego męża, że jak tylko na niego spojrzy to on wie co ma robić, a jeśli na imprezie ona powie, że ona będzie kierowca to jest noszona na rękach przez tydzień. Ja nigdy nie robiłam z tego problemu, i nagle jestem be, bo się burzę, że on chce sobie pojeździć autkiem zaledwie po 4 ... Ja bym z nim nie wsiadła po alkoholu, może się czuć dobrze, ale refleks będzie opóźniony i gdyby się coś wydarzyło na drodze zawsze będzie winny jak jest po alkoholu...a wtedy będziesz sama wychowywać malenstwa jak go zamkną...mój nawet na drugi dzień nie wsiada za kółko jak popije...bo to ze przespisz 12 godz nie oznacza ze we krwi już nie masz...promili...jeśli będziesz olewac to to tak samo jakbyś się na to godziła...a przecież musisz dbać o siebie podwójnie.
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-10 o 18:07 |
|
|
|
|
#1038 |
|
Raczkowanie
|
isia4891 ....ale ja wczoraj z nim na te ryby nie pojechałam, bo miałam papierkową robotę. Mam jeździć z nim, aby zadbać o to żeby miał kierowcę ? Jest dużym chłopcem już. Jeśli będziemy kiedyś mieli dziecko, będę się denerwować podwójnie. Przekroczył wczoraj jakąś granicę i źle mi z tym - nie umiem przestać byc na niego zla.
( ja póki co niestety nie muszę dbać o siebie podwójnie)
|
#1039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
następne USG to połówkowe w UK?Ja jakoś dzisiaj sie dziwnie czuję, brzuch jakiś mam rozdęty i pobolewa mnie po lewej stronie. Wzięłam no-spę, ale troszkę się martwię czy wszystko jest ok. |
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w tej kwestii nie ma kompromisu i lepiej rzeczywiście jak najszybciej go przekonają, bo jak pojawi się mały człowiek, będzie potrzebował obojga rodziców...
|
|
#1041 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co do zgagi to ma potforna od samego poczatku i migdały to u mie na porzadku dziennym sa. Chyba z kg juz zjadłam od poczatku. Zaparcia mi sie zdarzaja ale jak sie pilnuje jem jabłka to oki. Czasem pomaga mi łyk coli czy dwa ale to rożnie. U mnie Jabłko jest pewne. Chleb jem ciemny z ziarnami czasem jakas bułke pszenna. Ogólnie staram sie jesc dość różnorodnie i sporo warzyw żeby nie było potem porblemu. Za to zaczyna dokuczać mi kręgosłup za duzo siedzenia to źle, stania tak samo. Musze sie ruszac bo tak to masakra. |
||
|
|
|
#1042 |
|
Raczkowanie
|
Gosiu ciesze sie że u Ciebie wszystko ok, tym.bardziej że tyle sie naczekalas
|
|
|
|
#1043 |
|
Rozeznanie
|
a ja jestem wściekła dziś rozniosłabym moją znajomą... w sumie znamy się już rok i na początku wydawało mi się że jest normalna osobą ale teraz przegina! zamierzałam wczoraj porozmawiać ze swoją księgową i powiedzieć jej że jestem w ciąży i spytać się o poradę czy opłaca mi się kogoś zatrudnić na czas ciąży i opieki nad dzieckiem no i takie różne rzeczy. A tu się okazuje że ona wiedziała o ciąży i jest na mnie zła, że nie dowiedziała się ode mnie! I ma pretensje jakbym była małym dzieckiem które zaszło w ciążę bo się nie zabezpieczyło. No kurde moja decyzja - moja ciąża - moje życie. A ona wie od mojej koleżanki której mąż też prowadzi firme u tej samej księgowej. Wyobraźcie sobie że ona jej wypowiadała wszystko, że już długo dziecko mieć chieliśmy i że sie udało, opowiadała przebieg moich badań itd. Jestem tak wściekła że najchętniej zrobiłabym jej awanturę za opowiadanie wszystkim osobom o moich sprawach. Chyba mam prawo sama decydować komu o ciąży mówię a komu nie tym bardziej że jeszcze nie skończyliśmy I trymestru. Pewnie i tak się jej dostanie mniej bo mi emocje już przejdą, obecnie jest na urlopie za granicą i nie mam jak jej opieprzyć...skąd sie ludzie tacy biorą to ja nie wiem
|
#1044 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tak,polowkowe i na tym koniec usg,tylko dwa sa. Moze,poloz sie,przespij? Moze jak sie obudzisz to juz nie bedzie bolalo.
|
|
#1045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja ciąża, moje dziecko i moja sprawa po no-spie troche przeszlo, zjadlam i leżę teraz. Ale czuje takie dziwne klucie lekkie w okolicy pępka. |
|
|
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj na Waryńskiego 6- tam jest na NFZ, tylko skierowanie od lekarza prowadzącego potrzebne zadzwoń zapytaj http://multimed.pl/przychodnia---warynskiego.html ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#1047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety tej koleżance musiałam powiedzieć o ciąży i to wcześnie bardzo bo ona miała kontakt do dobrego polskiego lekarza prywatnie i musiałam ją prosić o pomoc numer, adres itd więc niesttey wiedziala jako jedna z pierwszych ;/
|
|
#1048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę, że wszystko OK i dzidzia rośnie ![]() ja mam usg 15.07 i już mam nerwa dziś mi się śniły jakieś badania-obudziłam się o 3 w nocy i zasnąć potem nie mogłam ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
o i kolejne dobre wieści bardzo się cieszę że maluszek zdrowy---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- u mnie w robocie masakra- tyle mam pracy że ledwo daję radę ![]() do tego zaraz musze lecieć do weta bo i zwierz zachorował - nabawiła się kota zapalenia pęcherza i małż o 7 rano jechał z kocim szczochem do laboratorium na badania, teraz musimy jechać na wizytę. Gorąco u nas strasznie i chyba na deszcz się nie zapowiada
|
|
|
#1049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam wściekla. Ode mnie ludzie powinni się dowiedzieć a ta papla wszystkim powiedziała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1050 |
|
Zadomowienie
|
Aira przepraszam cie najmocniej za to "podwójnie" nie spojrzalam na nick, prostu nie lubię sory ale tego rodzaju głupoty, czyli jazdy po alkoholu .
Wybacz, ale jestem pewną ze jeszcze w tym roku będziesz dbała o siebie podwójnie wierze w to mocno :-*
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

) oczywiście wyrodna matka nie spostrzegła, że dziecko się rusza (przyciśnięty potem wyrodny tatuś również nie był pewny, czy to nie ruchy głowicy), ale lekarz zapytany, czy nie powinno odparł tylko "przecież się rusza"
a o czarnych włoskach wokół nie wspomnę
i szczerze współczuje Waszym tż i stwierdzam ze mój ma ze mną dobrze bo ani się nie kłuce a bardziej się cieszę ze wszystkiego a i owszem zdarza mi sie delikatnie mówiąc po wk... ale to na pracę a nie na męża. 5 minut po moim wytrzęsaniu jak to mi źle i niedobrze cieszę się jak głupia do sera 

dziś mi się śniły jakieś badania-obudziłam się o 3 w nocy i zasnąć potem nie mogłam