|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() bardzo ci współczuję tych stresów teraz z tym związanych, naprawde jestem w szoku bo rzadko się słyszy o kradzieżach aut, przynajmniej ja rzedko słyszę, masakra jakaś
|
|
|
|
|
#1622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym nie pocałowała. Strzeliłabym focha jakby się z IPadem pojawił takiego, że jeszcze by prosił, żebym przyjęła prezent. Co to ja służąca, żeby całować po rękach? Witam się czwartkowo. Noc miałam koszmarną. O ile to nocą można nazwać. Zasnęłam koło 4! Nie wiem co to mnie tak męczyło, jak wstałam to jelita mi grały jakby jeszcze coś się działo. Wszystko to samo w trójkę jemy więc nie wiem czy może organizm mi się oczyszcza? Dziś wizyta. A swoją drogą to na samą myśl o porodzie strach mnie obleciał. O losie! Teraz jestem po prysznicu, umyłam główkę, podgoliłam się troszkę i zbieram niedługo. Małgosia dziś do przedszkola nie poszła bo mamy zamiar spotkać się z małym Kacperkiem mojego brata i ona bardzo mocno chce. Kciuki dla bab szpitalnych i za wizytujące jak ja. Proszę o kciuki żeby u mnie było rozwarcie i krótka szyjka. Bo porodu się boję, ale już chcę. Dziś nawet pogoda do tego ok bo chłodek jest!
|
|
#1623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może wyjdz z domu? Spotkaj się z kolezankami, może jakies zakupy? Zrób cos dla siebie
|
|
|
|
|
#1624 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za piątek Cytat:
Cytat:
Zniknie, zniknie. Daj czas swoim hormonom na dojście do siebie ![]() Cytat:
Cytat:
Karolajn- dla Oli to nie pierwszyzna. Po drugie ona zawsze biega jak elektron Dajcie sobie czas z Hanią. Reszta tak naprawdę jest mało istotna i wszytsko przyjdzie samo Cytat:
dla tż Cytat:
dla wszytskich rozpoczętych tc!!!I mocne dla rodzących dzisiaj!---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Współczuję nerwów i załatwiania
|
|
#1625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby lepiej, ale napięcie w brzuchu jest. Nie jestem w stanie określić skąd to napięcie, czy dół, czy góra czy całość!
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze mnie tez przeczyszcza
... a mam misje, bo od iwonki info do przekaywania Jak cos sie u mnie zacznie to dam jej znac, ale moze jeszcze chociaz do niedzieli, poniedzialku Michaś posiedzi w brzuchu.Nie wiem tez co sie dzieje, mam jakby dretwy brzuch nad pepkiem ... Macie cos takiego? Taki kawalek moze 10 x 10 cm, teraz to zauwazylam ... dzis mam wizyte, nie chce wiec teraz panikowac i jechac na IP, ale niepokoi mnie to ...
|
|
|
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
Ukradli nam VW Passata, wartość ok 17 tyś zł (tak był wyceniony jak wykupowaliśmy ubezpieczenie od kradzieży).
Zdarza się, zdarza, zwłaszcza w Łodzi takie rzeczy niestety. Zanim przyszłam tu na studia to legendy mi opowiadano, jak to auta znikają z ulic ![]() Za pierwszym razem, gdy nam ukradli samochód to złodzieje zrobili taki mini włam, tzn. weszli do auta ale go (jeszcze) nie ukradli. To było w marcu dwa lata temu. W ogóle to myśleliśmy rano, gdy drzwi były otwarte, że Tż zapomniał je zamknąć. Ale na miejscu pasażera były powywalane papiery ze schowka. Więc ktoś obcy wlazł. Ale radio na miejscu, jakieś drobne pieniądze też. A potem to już nam ten samochód zwinęli - w maju policja mówiła nam potem, że to typowa zagrywka - złodzieje wchodzą do auta sprawdzić czy się dostaną i podłączają jakieś urządzenie, które pozwala im odpalić silnik bez kluczyka. Więc bylismy dłuugo obserwowani. I to mnie najbardziej przeraziło, że wiecie, nie macie pojęcia, a ktoś Was obserwuje, brrr.I wczoraj jak jechałam do koleżanki, to mi ten nasz samochód tak dziwnie odpalił pod blokiem, wskoczył na wysokie obroty od razu, za chwilę juz na niskie normalnie. Nawet Tż wieczorem to mówiłam podejrzewam, że też mogli już coś majstrować w nocy.Żeby nie było, chyba jakaś fala w mieście przechodzi, bo naszym znajomym też ukradli auto z 3-4 tygodnie temu, dzień przed ich wylotem na urlop eh...Mela siostra mówiła, że najważniejsze i najcenniejsze wzięła w swoim podręcznym, a u nas miała głównie ubrania. Ale i książki, buty...na szczęście jej kosmetyki i sprzęt elektroniczny wzięliśmy do mieszkania ze względu na upały :/
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-07-11 o 09:46 |
|
|
|
#1630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że masz dzisiaj wizytę to sprawdzisz Mam po Wojtku. Nam się przydała. Poczekaj aż urodzisz. Jeśli stwierdzisz że Ci potrzebna to zawsze możesz kupić
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne ktg wyszlo bez skurczy,ale dalej pompuja we mnie te wszystkie leki kroplowy i zastrzyki przez co wczoraj nogi mi zbrzekly
|
|
|
|
#1632 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
co za kobieta :banghead: Cytat:
bo Ty to jesteś hardcorem ja się totalnie nie umiem ogarnac. Wczoraj zrobiłam pierwszy raz obiad, tak to mi dostarcza mama albo teściowa, za prasowanie nie umiem sie zabrac, bo Hania ciągle cos chce. .Cytat:
Mój mi wczoraj sprezentowal tableta a kindle tez mam dostac Trztmam kciuki za wszystkie kobietki w szpitalu i za te które dziś tam idą ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam, jak urodze to sie okaże czy przydatna
|
|
|
|
#1635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wyobrazacie sobie ze ja lezalam 3 miesiace w szpitalu ciagiem, potem 3 tyg ciagiem ... to jest wszystko do przezycia tylko trzeba sie odpowiednio nastawic ... wiadomo ze w domciu najlepiej, ale jak trzeba to trzeba |
|
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Myślalam ze jestem silna ale jednak sie mylilam.niby dla dziecka ale z dzieckiem ok wiec nie wiem dla kogo sie ja mecze
|
|
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() elaine za szybkie wyjście ze szpitala! baloniku trzymaj się.. niedługo będzie już po wszystkim fiazo Bidulko enlevee dobrze dobrze, niech Twój mężczyzna awansuje..szybciej staniecie na nogi dla niego.. a z tym iPodem- kusząca propozycja tysia, aremalgos, shestiger gratuluję nowych tygodni ![]() Sam, tysia ogólnie wizyta ok, ale co do tego cholerstwa na stopach i dłoniach, to wychodzi na to, że nim nie urodzę nie mam szans na pozbycie się tego.. Ciągle się tylko zastanawiam czy wykupić receptę z tym lekiem na sterydach. Te sterydy trochę mnie przerażają. Choć gin zezwolił. To jedyna deska ratunku.. bo żadne diety, herbatki, calciumy i krochmale nie pomogą. Dzisiaj znowu mi się rozszerzyła ta wysypka Swędzi jak diabli.
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, ze to nic milego, takie lezenie w szpitalu ale dasz rade... przeciez wiesz ze znowu tam trafisz na porod, a tak juz polozne poznalas, szlaki przetarlas |
|
|
|
|
#1642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisz jak ci źle, to pomaga wyrzucić negatywne emocje |
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hejka dzis pedze do siostrzenca,wiec nie tesknijcie bardzo.Jk wroce to wszystko ponsdrabiam.
Za. Wizyty,nowe tyg.,babeczki szpitalne...kciuuuki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1644 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, ktg i inne badania ![]() Gratuluję nowych tygodni ![]() Iwonka, Kathe - oby szybko poszło i abyście tuliły niebawem dzieciaczki ![]() Cytat:
witam Marcelka na świecieCytat:
![]() Cytat:
czekam na dobre wiadomości. Cytat:
dla TżCytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
sammi o kurczę.. strasznie współczuję! U nas w mieście z kolei są częste przypadki samozapłonów aut.. tylko dla policji nie jest to podejrzane..a swego czasu zdarzało się naprawdę często..
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1647 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nie urodziłam Co więcej mój syn chyba nie zamierza w ogóle wychodzić z brzucha, bo objawów nie ma dosłownie żadnych...Do tego TŻ zapowiedział mi, że jest po nocce, pogoda jest brzydka, więc on cały dzień spędza przed kompem. O nie - ja mam inne plany, sasasa ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj będziesz już miała Gabi przy sobie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I dla TŻ. Chociaż ja bym go po rękach nie całowała...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że TŻ pomógł ci chociaż trochę. za wizytę.Niech lepiej sprawdzą co się dzieje. Na pewno okaże się, że wszystko dobrze i wrócicie do domu.
|
|
#1648 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za tydzień Co do porodu to ja na luzie w miarę ale może dlatego że już miałam to za sobą ![]() Super ![]() Ja nie kupuje chociaż o tym myślałam...fajny gadżet Cytat:
jedynie dziś znowu ten jajnik bolał..Mnie też to irytuje, szczególnie że Igor jak dostanie czkawki to tak potrafi przez pół godziny albo i dłużej |
||
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to przepraszam, że tak Wam smęcę, są gorsze przypadłości w ciąży, bardziej upierdliwe i bolesne..a ja tu tylko o swędziawce
|
|
|
|
|
#1650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

. Auto od razu sprzedaliśmy bo przez te trzy tygodnie zdążyliśmy kupić inne. Ale teraz nie uwierzę w takie szczęście...

Bo zebym byla dostepna i w szpitalu ci malym sie zajela i w domu potem bo cie natna zaszyja i potem tylko lezec bedziesz
O wlos bylam zeby jej powiedziec ze zajmowac to niech sie zajmuje swoimi synkami i soba. Cisnienie mi tak sie podnosi ze az mi zeby pulsuja mowie Wam
nie odmówiłam mu oczywiście 
dla bab szpitalnych i za wizytujące jak ja. Proszę o kciuki 
k laski:
nie powiem, ni moge sie doczekac pluchy 

... a mam misje, bo od iwonki info do przekaywania