Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 09:22   #1621
aremalgos
Rozeznanie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja na chwilę...wyobraźcie sobie, że ukradli nam dzisiaj w nocy samochód mamy ubezpieczenie od kradzieży od marca, bo wtedy zrezygnowaliśmy z płatnego parkingu ale i tak jestem wściekła

Tż wyrwał się z pracy, jest na komendzie, potem jedziemy do PZU

Udzielać sie dzisiaj raczej nie będę, muszę sie trochę powkurzać wewnętrznie na złodziei

Wiecie, że to już drugi raz w przeciągu dwóch lat? Łódź to masakra pod tym względem. Tyle, że za 1 razem auto znalazło się po chyba 3 tygodniach, policja rozbiła szajkę, znaleźli ich dziuplę. A samochód był cały, w baku tyle paliwa ile zatankowaliśmy. Jeszcze pamiętam, że nim jechałam z plombą parkingu policyjnego na lusterku. Auto od razu sprzedaliśmy bo przez te trzy tygodnie zdążyliśmy kupić inne. Ale teraz nie uwierzę w takie szczęście...
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że cały bagażnik był zawalony rzeczami mojej siostry, mieliśmy jej przywieźć jutro do domu to wszystko po jej wyprowadzce z akademika chyba jeszcze bardziej tego nie mogę przeżyć.
no co ty?????? myslałam ze to się już nie zdarza
bardzo ci współczuję tych stresów teraz z tym związanych,
naprawde jestem w szoku bo rzadko się słyszy o kradzieżach aut, przynajmniej ja rzedko słyszę, masakra jakaś
Stary 2013-07-11, 09:23   #1622
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Nie wiem jak ludzie przesypiaja noce.ja sie kazdej mecze i czekam do 6 az zaczna pierwsze badania
Bido współczuję. Trzymaj się jeszcze, chwilka.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Do tego tesciowa mnie tak wkur ze glowa boli. Gada a jaka date wybierzesz Bo zebym byla dostepna i w szpitalu ci malym sie zajela i w domu potem bo cie natna zaszyja i potem tylko lezec bedziesz Mowie jej ze nie wiesz czy mnie natnal i czy zaszyja czy nie bo od nacinania juz 20lat temu sie odeszlo i albo natnal albo nie. To ona szok ze jak to. Masakra.
Mowie jej ze w szpitalu mam opieke a w domu meza. Poza tym chyba nie bede az tak zdychac ze dzieckiem sie nie zajme. Poza tym dziecko ma ojca zeby pomogl i Tz wezmie wolne i ze jak chce tesciowa to moze nas odwiedzic jeden dzien po tym jak wyjde ze szpitala. Potem nie ma odwiedzin i nikt mi nie przylazi bo ja chce byc sama z dzieckiem i ojcem. A ona mi wylatuje to kto dziecko umyje? I ze jak to odwiedzic bo ona myslala ze bedzie sie nim zajmowac O wlos bylam zeby jej powiedziec ze zajmowac to niech sie zajmuje swoimi synkami i soba. Cisnienie mi tak sie podnosi ze az mi zeby pulsuja mowie Wam

Gratuluje nowych tygodni

Pozdrawiam
Ja nie wiem jak można coś wprost usłyszeć i nie zrozumieć.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

A no i się znowu chciałam pochwalić moim mężczyzną, bo od dzisiaj przez 3 msc próbnie będzie Kierownikiem Regionalnym w swojej pracy i jak przez 3 msc się sprawdzi to juz nim zostanie jestem z niego taaaaka dumna
Brawa dla TŻa

Cytat:
Mój syn sobie zażyczył ledwie wstałam pare łyków coli i 4 wafelki kakaowe nie odmówiłam mu oczywiście
Rozpuszczasz dzieciaka!

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
en i co pocalujesz dlon panicza?))))

Ja bym nie pocałowała. Strzeliłabym focha jakby się z IPadem pojawił takiego, że jeszcze by prosił, żebym przyjęła prezent. Co to ja służąca, żeby całować po rękach?

Witam się czwartkowo.
Noc miałam koszmarną. O ile to nocą można nazwać. Zasnęłam koło 4! W nocy myślałam, że zwariuję. Skurcz żołądka i sracz.ka. Niedobrze mi było. Na wszelki wypadek podłożyłam sobie podkład na łóżko jakby mi wody miały odejść. Męża obudziłam, żeby mi zrobił herbatę, a ten do mnie a chcesz moją? No to ja jak masz to daj. A ten mi podaje zestaw słuchawkowy od telefonu bo w nocy sobie radio włącza tak, żeby mi nie przeszkadzać! No padłam, on sobie smacznie spał, a ja się męczyłam. Dobudziłam go i zrobił mi. Podał mi do wc gorącej wody, do łóżka przyniósł gorzką herbatę i ogólnie póki byłam w wc to czekał w kuchni. Podjadał, no ale ważne, że spać nie poszedł. Co prawda jak się położyliśmy to minuta nie minęła jak zasnął, no ale to u niego norma i pretensji nie mam.
Nie wiem co to mnie tak męczyło, jak wstałam to jelita mi grały jakby jeszcze coś się działo. Wszystko to samo w trójkę jemy więc nie wiem czy może organizm mi się oczyszcza? Dziś wizyta.
A swoją drogą to na samą myśl o porodzie strach mnie obleciał. O losie!

Teraz jestem po prysznicu, umyłam główkę, podgoliłam się troszkę i zbieram niedługo. Małgosia dziś do przedszkola nie poszła bo mamy zamiar spotkać się z małym Kacperkiem mojego brata i ona bardzo mocno chce.

Kciuki dla bab szpitalnych i za wizytujące jak ja. Proszę o kciuki żeby u mnie było rozwarcie i krótka szyjka. Bo porodu się boję, ale już chcę. Dziś nawet pogoda do tego ok bo chłodek jest!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:25   #1623
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja dzisiaj mam dzień lenia... Nic mi się nie chce i chyba zaczynam łapać jakiegoś doła od wczoraj...
za tygodnie i trzymam kciuki za wizytujące
ja też mialam ostatnio doła, ale umówiłam się z kolezankami na babski dzień, zrelaksowałam się i od razu mam lepszy humor.
Może wyjdz z domu? Spotkaj się z kolezankami, może jakies zakupy? Zrób cos dla siebie
Stary 2013-07-11, 09:32   #1624
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dotka- Tomuś w poniedziałek ważył 3300g, więc raczej nie dobije do Waszych klocków
Masz jeszcze 10 dni do tp

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Nie mam siły was po zarabiać chociaż co nieco podczytuje. Póki co jesteśmy w szpitalu,najszybciej wyjscie w Pt jak będzie ok. Dzisiaj usłyszałam ze pojawiła się dyskretna żółtaczka ale zobaczymy jutro co lekarz dalej powie. Idę siebzdrzemnac.
Trzymam za piątek

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
kocurku i katarzynko,gratulacje!k laski:

dziewczyny musze wam powiedziec ze drugi raz bym sie niezdecydowala na ten cewnik foleya,zakladanie nie bolalo,ale potem jakies dwie godz wylam z bolu,czulam jakbym mi szyjke rozszarpywalo,bole byly bardzo ciezkie jak dla mnie do zniesienia. teraz juz tylko pobolewa podbrzusze i da sie zyc. jutro od 6 wlanczaja mi oksy. jestem strasznie glodna i uziemiona,caly dzien w lozku pod ktg,noc tak samo. do wc tylko dwa razy mnie puscili,tak to basen niestety. wszystko mi dretwieje i boli od tego lezenia,mam juz powoli dosc,ale wiem ze musze byc silna dla gabi. tz mnie bardzo wspiera i jest tyle ile tylko moze ze mna. dam znac jutro jak sie sytuacja rozwinie,przepraszam ze sie tak zale tu wam,ale jest mi ciezko,chce by juz bylo po wszystkim...
Biedulko namęczysz się. Mam nadzieję że poród szybko się rozkręci po oxy.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A ją mam skurcz żołądka, niedobrze mi i zimno mi. Jak ją nie lubię takiego samopoczucia.

Arrabiata cały dzień zapominam sto lat moja droga.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jak się czujesz? Lepiej? Jakieś choróbsko Cie dopadło?

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Mnie nie zniknela
Zniknie, zniknie. Daj czas swoim hormonom na dojście do siebie

Cytat:
Nie dostalam mmsa od katarzynki.wlasnie przeżywam kryzys.mam serdecznie dość szpitala.dupa nakluta boli.w kazdej rece igly.

---------- Dopisano o 03:59 ---------- Poprzedni post napisano o 03:55 ----------

Obiad mi sie do tej pory odbija.dieta ktora mam to malo kiedy jest prawidłowa.caly czas podwyzszony cukier-niby przez lek.

---------- Dopisano o 04:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:59 ----------

Nie wiem jak ludzie przesypiaja noce.ja sie kazdej mecze i czekam do 6 az zaczna pierwsze badania
Biedulka. Mam nadzieję że ją szybko wypiszą do domu.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Karolajn, nie boj zaby - reorganizacja wymaga troche czasu i wspolpracy ze strony dzieciatka tez . U nas na szczescie Lilo wspolpracuje (ustalone godziny karmienia i snu ), wiec daje rade ze wszystkim, choc wiadomo - nie tak jak przed jej narodzinami, no i na Wizaz mniej czasu mam . Ale jakby nie bylo dom ogarniety wraz z podlogami i praniem, obiad codzien jest, najwieksze tyly mam z prasowaniem plus padam na twarz wieczorami, a spac ide codzien po polnocy. Wiec tego nocnego snu wychodzi - po odjeciu karmienia - jakies 4-4,5 h - i poniewaz nie mam w sobie wiele z cyborga wbrew pozorom - zaczelam kimac w dzien okolo poludnia 1,5-2h dodatkowo. Jak sie zacznie deszczowa pogtoda albo chlodniej, to czasem mi wpadna dodatkowe 3 h w domu zamiast spaceru z Lala i Lilo nie powiem, ni moge sie doczekac pluchy

Laski szpitalne, MOCNO KCIUKAM ZA WAS!
No to ją podbudowałaś
Karolajn- dla Oli to nie pierwszyzna. Po drugie ona zawsze biega jak elektron Dajcie sobie czas z Hanią. Reszta tak naprawdę jest mało istotna i wszytsko przyjdzie samo

Cytat:
A no i się znowu chciałam pochwalić moim mężczyzną, bo od dzisiaj przez 3 msc próbnie będzie Kierownikiem Regionalnym w swojej pracy i jak przez 3 msc się sprawdzi to juz nim zostanie jestem z niego taaaaka dumna
dla tż

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja już kończę śniadanko, ale niestety nie zdążyłam go przygotować, bo w trakcie zaczęłam wymiotować nienawidzę tego uczucia, jeszcze ciągle sprawdzałam w trakcie czy mi całkiem brzuch nie stwardniał, mam nadzieję, że nie pościskałam Alika całkiem

W ogóle mam dzisiaj dzień marudy, bo od rana tak mnie podbrzusze napiernicza, że szok, mały chyba już fest napiera, bo co 10 min siku, całe spojenie boli tak, że dzisiaj myślałam, że nie wstanę. W nocy już się boję przewracać na drugi bok, bo wiem, jak będzie bolało. Zawsze należałam do osób, które nie płakały z powodu byle bólu, ale jak sobie teraz pomyślę, że jeszcze tyle przede mną, a mnie ciągle cały dół boli, to aż mi się płakać chce. Nie wiem, jak mam ładować baterie na poród
A może przedwczesny poród Ci się szykuje?

dla wszytskich rozpoczętych tc!!!

I mocne dla rodzących dzisiaj!

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny

Ja na chwilę...wyobraźcie sobie, że ukradli nam dzisiaj w nocy samochód mamy ubezpieczenie od kradzieży od marca, bo wtedy zrezygnowaliśmy z płatnego parkingu ale i tak jestem wściekła

En dla Tż
Trzymam kciuki za wizytujące i mające KTG

Czarowniczka wciąż ma problemy z łączem, będę w miarę możliwości podczytywać i jej pisać wieści.

Udzielać sie dzisiaj raczej nie będę, muszę sie trochę powkurzać wewnętrznie na złodziei

Wiecie, że to już drugi raz w przeciągu dwóch lat? Łódź to masakra pod tym względem. Tyle, że za 1 razem auto znalazło się po chyba 3 tygodniach, policja rozbiła szajkę, znaleźli ich dziuplę. A samochód był cały, w baku tyle paliwa ile zatankowaliśmy. Jeszcze pamiętam, że nim jechałam z plombą parkingu policyjnego na lusterku. Auto od razu sprzedaliśmy bo przez te trzy tygodnie zdążyliśmy kupić inne. Ale teraz nie uwierzę w takie szczęście...
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że cały bagażnik był zawalony rzeczami mojej siostry, mieliśmy jej przywieźć jutro do domu to wszystko po jej wyprowadzce z akademika chyba jeszcze bardziej tego nie mogę przeżyć.
To takie rzeczy jeszcze się zdarzają Współczuję nerwów i załatwiania

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:32   #1625
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Witam się czwartkowo.
Noc miałam koszmarną. O ile to nocą można nazwać. Zasnęłam koło 4! W nocy myślałam, że zwariuję. Skurcz żołądka i sracz.ka. Niedobrze mi było. Na wszelki wypadek podłożyłam sobie podkład na łóżko jakby mi wody miały odejść. Męża obudziłam, żeby mi zrobił herbatę, a ten do mnie a chcesz moją? No to ja jak masz to daj. A ten mi podaje zestaw słuchawkowy od telefonu bo w nocy sobie radio włącza tak, żeby mi nie przeszkadzać! No padłam, on sobie smacznie spał, a ja się męczyłam. Dobudziłam go i zrobił mi. Podał mi do wc gorącej wody, do łóżka przyniósł gorzką herbatę i ogólnie póki byłam w wc to czekał w kuchni. Podjadał, no ale ważne, że spać nie poszedł. Co prawda jak się położyliśmy to minuta nie minęła jak zasnął, no ale to u niego norma i pretensji nie mam.
Nie wiem co to mnie tak męczyło, jak wstałam to jelita mi grały jakby jeszcze coś się działo. Wszystko to samo w trójkę jemy więc nie wiem czy może organizm mi się oczyszcza? Dziś wizyta.

Teraz jestem po prysznicu, umyłam główkę, podgoliłam się troszkę i zbieram niedługo. Małgosia dziś do przedszkola nie poszła bo mamy zamiar spotkać się z małym Kacperkiem mojego brata i ona bardzo mocno chce.

Kciuki dla bab szpitalnych i za wizytujące jak ja. Proszę o kciuki żeby u mnie było rozwarcie i krótka szyjka. Bo porodu się boję, ale już chcę. Dziś nawet pogoda do tego ok bo chłodek jest!
ale miałaś noc, masakra. Skoro jecie to samo i rodzince nic nie dolega to może faktycznie organizm się oczyszcza, więc bądź gotowa
Stary 2013-07-11, 09:33   #1626
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

No chyba żart. Współczuję, a siostra to chyba wściekła będzie. Bardzo wartościowe rzeczy tam miała?

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Jak się czujesz? Lepiej? Jakieś choróbsko Cie dopadło?
Niby lepiej, ale napięcie w brzuchu jest. Nie jestem w stanie określić skąd to napięcie, czy dół, czy góra czy całość!
Stary 2013-07-11, 09:38   #1627
aremalgos
Rozeznanie

Kupujecie te poduszki do karmienia? czy to zbędny wydatek?
Stary 2013-07-11, 09:40   #1628
idzia111
Zakorzenienie

kurcze mnie tez przeczyszcza ... a mam misje, bo od iwonki info do przekaywania Jak cos sie u mnie zacznie to dam jej znac, ale moze jeszcze chociaz do niedzieli, poniedzialku Michaś posiedzi w brzuchu.

Nie wiem tez co sie dzieje, mam jakby dretwy brzuch nad pepkiem ... Macie cos takiego? Taki kawalek moze 10 x 10 cm, teraz to zauwazylam ... dzis mam wizyte, nie chce wiec teraz panikowac i jechac na IP, ale niepokoi mnie to ...
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:41   #1629
sammi24
Zadomowienie

Ukradli nam VW Passata, wartość ok 17 tyś zł (tak był wyceniony jak wykupowaliśmy ubezpieczenie od kradzieży).

Zdarza się, zdarza, zwłaszcza w Łodzi takie rzeczy niestety. Zanim przyszłam tu na studia to legendy mi opowiadano, jak to auta znikają z ulic

Za pierwszym razem, gdy nam ukradli samochód to złodzieje zrobili taki mini włam, tzn. weszli do auta ale go (jeszcze) nie ukradli. To było w marcu dwa lata temu. W ogóle to myśleliśmy rano, gdy drzwi były otwarte, że Tż zapomniał je zamknąć. Ale na miejscu pasażera były powywalane papiery ze schowka. Więc ktoś obcy wlazł. Ale radio na miejscu, jakieś drobne pieniądze też. A potem to już nam ten samochód zwinęli - w maju policja mówiła nam potem, że to typowa zagrywka - złodzieje wchodzą do auta sprawdzić czy się dostaną i podłączają jakieś urządzenie, które pozwala im odpalić silnik bez kluczyka. Więc bylismy dłuugo obserwowani. I to mnie najbardziej przeraziło, że wiecie, nie macie pojęcia, a ktoś Was obserwuje, brrr.

I wczoraj jak jechałam do koleżanki, to mi ten nasz samochód tak dziwnie odpalił pod blokiem, wskoczył na wysokie obroty od razu, za chwilę juz na niskie normalnie. Nawet Tż wieczorem to mówiłam podejrzewam, że też mogli już coś majstrować w nocy.

Żeby nie było, chyba jakaś fala w mieście przechodzi, bo naszym znajomym też ukradli auto z 3-4 tygodnie temu, dzień przed ich wylotem na urlop eh...

Mela siostra mówiła, że najważniejsze i najcenniejsze wzięła w swoim podręcznym, a u nas miała głównie ubrania. Ale i książki, buty...na szczęście jej kosmetyki i sprzęt elektroniczny wzięliśmy do mieszkania ze względu na upały :/

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2013-07-11 o 09:46
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:41   #1630
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Niby lepiej, ale napięcie w brzuchu jest. Nie jestem w stanie określić skąd to napięcie, czy dół, czy góra czy całość!
To chyba faktycznie zaczynasz rodzić Dobrze że masz dzisiaj wizytę to sprawdzisz

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Mam po Wojtku. Nam się przydała. Poczekaj aż urodzisz. Jeśli stwierdzisz że Ci potrzebna to zawsze możesz kupić

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:42   #1631
fiazo
Zakorzenienie

Kolejne ktg wyszlo bez skurczy,ale dalej pompuja we mnie te wszystkie leki kroplowy i zastrzyki przez co wczoraj nogi mi zbrzekly

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:43   #1632
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Cześć dziewczyny

En dla Tż
Trzymam kciuki za wizytujące i mające KTG

Czarowniczka wciąż ma problemy z łączem, będę w miarę możliwości podczytywać i jej pisać wieści.

O matko współczuję. .

Cytat:
Katarzynka, Kocoorku - gratuluje maluszkow
Arrabbiata- spoznione najlepszego

Niesyety nie nadrobilam nic wiecej. Tyle co w nocy chwile.
Jestem mega ciagle zmeczona. Kregoslup i biodra mi tak bola ze spac nie mozna. Dobrze ze moje lozko ma metalowe rurki za moja glowa to mam sie za co zlapac zeby sie dzwignac i az dziw ze sie nie zlamaly pod moim ciezarem jeszcze.

Bylam dzis u lekarza. Z porodu upa poki co :/ Szyjka mieknie ale zamknieta. Gadal ze poltorej tyg.zaczekac i mozemy sie umowic na wywolywanie. O ile szyjka zechce wspolpracowac. Se w kape kija wsadze a ja otworze Juz mi na mozg pada.
Do tego tesciowa mnie tak wkur ze glowa boli. Gada a jaka date wybierzesz Bo zebym byla dostepna i w szpitalu ci malym sie zajela i w domu potem bo cie natna zaszyja i potem tylko lezec bedziesz Mowie jej ze nie wiesz czy mnie natnal i czy zaszyja czy nie bo od nacinania juz 20lat temu sie odeszlo i albo natnal albo nie. To ona szok ze jak to. Masakra.
Mowie jej ze w szpitalu mam opieke a w domu meza. Poza tym chyba nie bede az tak zdychac ze dzieckiem sie nie zajme. Poza tym dziecko ma ojca zeby pomogl i Tz wezmie wolne i ze jak chce tesciowa to moze nas odwiedzic jeden dzien po tym jak wyjde ze szpitala. Potem nie ma odwiedzin i nikt mi nie przylazi bo ja chce byc sama z dzieckiem i ojcem. A ona mi wylatuje to kto dziecko umyje? I ze jak to odwiedzic bo ona myslala ze bedzie sie nim zajmowac O wlos bylam zeby jej powiedziec ze zajmowac to niech sie zajmuje swoimi synkami i soba. Cisnienie mi tak sie podnosi ze az mi zeby pulsuja mowie Wam

Gratuluje nowych tygodni

Pozdrawiam

co za kobieta :banghead:

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Karolajn, nie boj zaby - reorganizacja wymaga troche czasu i wspolpracy ze strony dzieciatka tez . U nas na szczescie Lilo wspolpracuje (ustalone godziny karmienia i snu ), wiec daje rade ze wszystkim, choc wiadomo - nie tak jak przed jej narodzinami, no i na Wizaz mniej czasu mam . Ale jakby nie bylo dom ogarniety wraz z podlogami i praniem, obiad codzien jest, najwieksze tyly mam z prasowaniem plus padam na twarz wieczorami, a spac ide codzien po polnocy. Wiec tego nocnego snu wychodzi - po odjeciu karmienia - jakies 4-4,5 h - i poniewaz nie mam w sobie wiele z cyborga wbrew pozorom - zaczelam kimac w dzien okolo poludnia 1,5-2h dodatkowo. Jak sie zacznie deszczowa pogtoda albo chlodniej, to czasem mi wpadna dodatkowe 3 h w domu zamiast spaceru z Lala i Lilo nie powiem, ni moge sie doczekac pluchy

Laski szpitalne, MOCNO KCIUKAM ZA WAS!

bo Ty to jesteś hardcorem ja się totalnie nie umiem ogarnac. Wczoraj zrobiłam pierwszy raz obiad, tak to mi dostarcza mama albo teściowa, za prasowanie nie umiem sie zabrac, bo Hania ciągle cos chce. .

Cytat:
hej dziewczyny
Witamy się z Tomkiem.. i jeszcze 10 dni do tp, a ja spię jak zabita w nocy i ani jednego skurczu, no ale nic- niech się syn wypcha, skoro nie to nie
Brawa dla tz!

Mój mi wczoraj sprezentowal tableta a kindle tez mam dostac

Trztmam kciuki za wszystkie kobietki w szpitalu i za te które dziś tam idą

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-07-11, 09:44   #1633
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam, jak urodze to sie okaże czy przydatna
Stary 2013-07-11, 09:45   #1634
fiazo
Zakorzenienie

Nie wypisza mnie poki obrzeki nie zejda i jutro mam dodatkowe badania w tym kierunku.jestem zalamana

Synek
Stary 2013-07-11, 09:46   #1635
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Mam po Wojtku. Nam się przydała. Poczekaj aż urodzisz. Jeśli stwierdzisz że Ci potrzebna to zawsze możesz kupić
wiem, wiem, tylko ja tak dziwnie mam że wydaje mi sie że wszystko muszę mieć przed porodem, jakby potem w sklepach miało zabraknąć może dlatego że to pierwsze dziecko
Stary 2013-07-11, 09:49   #1636
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wypisza mnie poki obrzeki nie zejda i jutro mam dodatkowe badania w tym kierunku.jestem zalamana
kochanie, nie denerwuj sie tak, lepiej zeby porobili badania i zeby bylo wszystko jasne ... lekarze wiedza co robia, pomysl, ze to dla dobra maleństwa

a wyobrazacie sobie ze ja lezalam 3 miesiace w szpitalu ciagiem, potem 3 tyg ciagiem ... to jest wszystko do przezycia tylko trzeba sie odpowiednio nastawic ... wiadomo ze w domciu najlepiej, ale jak trzeba to trzeba
Stary 2013-07-11, 09:49   #1637
fiazo
Zakorzenienie

Myślalam ze jestem silna ale jednak sie mylilam.niby dla dziecka ale z dzieckiem ok wiec nie wiem dla kogo sie ja mecze

Synek
Stary 2013-07-11, 09:51   #1638
aremalgos
Rozeznanie

mój syncio ma własnie czkawkę ehhh nie lubie tego uczucia
Stary 2013-07-11, 09:52   #1639
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba faktycznie zaczynasz rodzić Dobrze że masz dzisiaj wizytę to sprawdzisz
Ja wiem, że to nie reguła, ale mi jeszcze czop nie odszedł. No niedobrze mi nadal, ale bardziej od bólu żołądka niż niestrawności.

Cytat:
wiem, wiem, tylko ja tak dziwnie mam że wydaje mi sie że wszystko muszę mieć przed porodem, jakby potem w sklepach miało zabraknąć może dlatego że to pierwsze dziecko
Tak jest przy pierwszym dziecku, przy drugim okazuje się, że połowa rzeczy niepotrzebna
Stary 2013-07-11, 09:53   #1640
dzoan
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

elaine za szybkie wyjście ze szpitala!

baloniku trzymaj się.. niedługo będzie już po wszystkim

fiazo Bidulko jak tam po dzisiejszym obchodzie??

enlevee dobrze dobrze, niech Twój mężczyzna awansuje..szybciej staniecie na nogi dla niego.. a z tym iPodem- kusząca propozycja

tysia, aremalgos, shestiger gratuluję nowych tygodni

Sam, tysia ogólnie wizyta ok, ale co do tego cholerstwa na stopach i dłoniach, to wychodzi na to, że nim nie urodzę nie mam szans na pozbycie się tego.. Ciągle się tylko zastanawiam czy wykupić receptę z tym lekiem na sterydach. Te sterydy trochę mnie przerażają. Choć gin zezwolił. To jedyna deska ratunku.. bo żadne diety, herbatki, calciumy i krochmale nie pomogą.
Dzisiaj znowu mi się rozszerzyła ta wysypka Swędzi jak diabli.

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:53   #1641
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Myślalam ze jestem silna ale jednak sie mylilam.niby dla dziecka ale z dzieckiem ok wiec nie wiem dla kogo sie ja mecze
ok, to dobrze, ale dolegliwosci matki odbijaja sie na dziecku, jestescie jak jeden organizm ..., postaraj sie zmienic tor myslenia, w ten sposob, w jaki teraz myslisz tylko wydluzasz sobie czas... poczytaj ksiazke czy gazete, pogadaj ze wspolokatorkami ... wyspij sie ...

wiem, ze to nic milego, takie lezenie w szpitalu ale dasz rade...
przeciez wiesz ze znowu tam trafisz na porod, a tak juz polozne poznalas, szlaki przetarlas
Stary 2013-07-11, 09:54   #1642
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
musisz być silna i to przetrwać, potem te małe stópki, wielkie oczyska i zapach Twojego maleństwa wszystko ci wynagrodzą.

Pisz jak ci źle, to pomaga wyrzucić negatywne emocje
Stary 2013-07-11, 09:54   #1643
madi82
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Hejka dzis pedze do siostrzenca,wiec nie tesknijcie bardzo.Jk wroce to wszystko ponsdrabiam.

Za. Wizyty,nowe tyg.,babeczki szpitalne...kciuuuki

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 10:02   #1644
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, ktg i inne badania

Gratuluję nowych tygodni

Iwonka, Kathe - oby szybko poszło i abyście tuliły niebawem dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, chciałam tylko przekazać wiadomość że KOCUREK URODZIŁA MARCELKA!!
Szczegółów nie znam
Gratulacje Kooocurku witam Marcelka na świecie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Nie mam siły was po zarabiać chociaż co nieco podczytuje. Póki co jesteśmy w szpitalu,najszybciej wyjscie w Pt jak będzie ok. Dzisiaj usłyszałam ze pojawiła się dyskretna żółtaczka ale zobaczymy jutro co lekarz dalej powie. Idę siebzdrzemnac.
Oby Igorek nie miał dużej żółtaczki i obyście wyszli do domku

Cytat:
dziewczyny musze wam powiedziec ze drugi raz bym sie niezdecydowala na ten cewnik foleya,zakladanie nie bolalo,ale potem jakies dwie godz wylam z bolu,czulam jakbym mi szyjke rozszarpywalo,bole byly bardzo ciezkie jak dla mnie do zniesienia. teraz juz tylko pobolewa podbrzusze i da sie zyc. jutro od 6 wlanczaja mi oksy. jestem strasznie glodna i uziemiona,caly dzien w lozku pod ktg,noc tak samo. do wc tylko dwa razy mnie puscili,tak to basen niestety. wszystko mi dretwieje i boli od tego lezenia,mam juz powoli dosc,ale wiem ze musze byc silna dla gabi. tz mnie bardzo wspiera i jest tyle ile tylko moze ze mna. dam znac jutro jak sie sytuacja rozwinie,przepraszam ze sie tak zale tu wam,ale jest mi ciezko,chce by juz bylo po wszystkim...
Dasz rade Baloniku, trzymam kciuki czekam na dobre wiadomości.

Cytat:
--------

dla Tż

Cytat:
Cześć dziewczyny

O matko, współczuję i mam nadzieje, że w miarę szybko odzyskacie pieniądze z ubezpieczenia

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Sam, tysia ogólnie wizyta ok, ale co do tego cholerstwa na stopach i dłoniach, to wychodzi na to, że nim nie urodzę nie mam szans na pozbycie się tego.. Ciągle się tylko zastanawiam czy wykupić receptę z tym lekiem na sterydach. Te sterydy trochę mnie przerażają. Choć gin zezwolił. To jedyna deska ratunku.. bo żadne diety, herbatki, calciumy i krochmale nie pomogą.
Dzisiaj znowu mi się rozszerzyła ta wysypka Swędzi jak diabli.
Ja bym kupiła ta maść i smarowała, skoro gin pozwolił. To już jest taki etap ciązy, że dziecku nie zaszkodzi mała dawka sterydów, a Tobie ulży.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 10:03   #1645
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Hejka dzis pedze do siostrzenca,wiec nie tesknijcie bardzo.Jk wroce to wszystko ponsdrabiam.

Za. Wizyty,nowe tyg.,babeczki szpitalne...kciuuuki

jak nie tęsknijcie ? ja juz tesknie
Stary 2013-07-11, 10:04   #1646
dzoan
Zakorzenienie

sammi o kurczę.. strasznie współczuję! U nas w mieście z kolei są częste przypadki samozapłonów aut.. tylko dla policji nie jest to podejrzane..a swego czasu zdarzało się naprawdę często..

Cytat:
Kolejne ktg wyszlo bez skurczy,ale dalej pompuja we mnie te wszystkie leki kroplowy i zastrzyki przez co wczoraj nogi mi zbrzekly
Cytat:
Kurcze ciągle coś.. miało być, że jak miną skurcze to wypiszą, teraz obrzęki.. Wytrzymasz! Koleżanki w pokoju masz jakieś fajne? Wkręć się w rozmowy i czas będzie szybciej leciał

Stary 2013-07-11, 10:07   #1647
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Nie urodziłam Co więcej mój syn chyba nie zamierza w ogóle wychodzić z brzucha, bo objawów nie ma dosłownie żadnych...

Do tego TŻ zapowiedział mi, że jest po nocce, pogoda jest brzydka, więc on cały dzień spędza przed kompem. O nie - ja mam inne plany, sasasa

Cytat:

Dzisiaj będziesz już miała Gabi przy sobie Zazdroszczę bardzo
Cytat:

Bylam dzis u lekarza. Z porodu upa poki co :/ Szyjka mieknie ale zamknieta. Gadal ze poltorej tyg.zaczekac i mozemy sie umowic na wywolywanie. O ile szyjka zechce wspolpracowac. Se w kape kija wsadze a ja otworze Juz mi na mozg pada.
Twoja teściowa jest niemożliwa... Jak ona zamierza ci dziecko wychowywać to na pierdz..elę taki interes. To wasze dziecko i macie prawo robić tak jak chcecie.

Cytat:
hej dziewczyny
Witamy się z Tomkiem.. i jeszcze 10 dni do tp, a ja spię jak zabita w nocy i ani jednego skurczu, no ale nic- niech się syn wypcha, skoro nie to nie

Ja jestem dzień po terminie i ani skurczyka w nocy

I dla TŻ. Chociaż ja bym go po rękach nie całowała...

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
W ogóle mam dzisiaj dzień marudy, bo od rana tak mnie podbrzusze napiernicza, że szok, mały chyba już fest napiera, bo co 10 min siku, całe spojenie boli tak, że dzisiaj myślałam, że nie wstanę. W nocy już się boję przewracać na drugi bok, bo wiem, jak będzie bolało. Zawsze należałam do osób, które nie płakały z powodu byle bólu, ale jak sobie teraz pomyślę, że jeszcze tyle przede mną, a mnie ciągle cały dół boli, to aż mi się płakać chce. Nie wiem, jak mam ładować baterie na poród
Nie żebym chciała cię straszyć, ale przejdzie ci to do porodu. Potem będziesz chciała, żeby się coś działo, a wszystko ustąpi

Cytat:
Cześć dziewczyny

Dobrze, że macie ubezpieczenie chociaż... Ale nie zazdroszczę sytuacji

Cytat:
Witam się czwartkowo.

Biedna się wymęczyłaś Dobrze, że TŻ pomógł ci chociaż trochę. za wizytę.

Cytat:
Niech lepiej sprawdzą co się dzieje. Na pewno okaże się, że wszystko dobrze i wrócicie do domu.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 10:09   #1648
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Cześć brzusie

My dziś zaczynamy 37 tc!

Zerknęłam na pierwszą stronę, a tam już tyle dzieciaczków urodzonych- jak to teraz szybko idzie. Przeraża mnie to
Za tydzień Co do porodu to ja na luzie w miarę ale może dlatego że już miałam to za sobą
Cytat:
własnie uświadomiłam sobie że jestem w 37 tc
Super

Cytat:
Ja nie kupuje chociaż o tym myślałam...fajny gadżet
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Nie wiem tez co sie dzieje, mam jakby dretwy brzuch nad pepkiem ... Macie cos takiego? Taki kawalek moze 10 x 10 cm, teraz to zauwazylam ... dzis mam wizyte, nie chce wiec teraz panikowac i jechac na IP, ale niepokoi mnie to ...
Mnie rano też przeczyściło ale to raczej zasługa wczorajszego dziabania :P A co do brzusia to mi nie drętwiał jedynie dziś znowu ten jajnik bolał..
Cytat:
mój syncio ma własnie czkawkę ehhh nie lubie tego uczucia
Mnie też to irytuje, szczególnie że Igor jak dostanie czkawki to tak potrafi przez pół godziny albo i dłużej
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 10:10   #1649
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja bym kupiła ta maść i smarowała, skoro gin pozwolił. To już jest taki etap ciązy, że dziecku nie zaszkodzi mała dawka sterydów, a Tobie ulży.
I chyba rzeczywiście tak zrobię, żeby przetrzymać..ehh

Tak w ogóle to przepraszam, że tak Wam smęcę, są gorsze przypadłości w ciąży, bardziej upierdliwe i bolesne..a ja tu tylko o swędziawce

Stary 2013-07-11, 10:12   #1650
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
I chyba rzeczywiście tak zrobię, żeby przetrzymać..ehh

Tak w ogóle to przepraszam, że tak Wam smęcę, są gorsze przypadłości w ciąży, bardziej upierdliwe i bolesne..a ja tu tylko o swędziawce
Komfortowe to na pewno nie jest dla ciebie, więc niczym się nie przejmuj
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości