|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
wow, fajny pokój w tych ciemnych mebelkach.
bardzo elegancko sie prezentuje Cytat:
ZOSIA- trzymaj się dzielnie, już bliżej niż dalej! nie poddawaj się |
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
dobrze jej powiedziałaś! kurcze wyrwane z brzucha. ona pewnie będzie rodzić lotosowo, żeby dusza dziecku nie uciekła po odcięciu pępowiny
|
|
|
|
|
#1683 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka kichanie nie objaw choroby. Może Mała po prostu czyści w ten sposób drogi oddechowe
. Gdzieś kiedyś czytałam, że kichanie to właśnie oczyszczanie organizmu z bakterii . Ale czy tak jest, to nie wiem .
|
#1684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy z Oliwią za pochwały dotyczące jej pokoju
![]()
|
#1687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko co za kobieta z tej twojej znajomej ... a propos ciazy i przechodzenia jej to moja znajoma wczoraj mnie przepuscila w kolejce ... i razem doszlysmy do wniosku ze jak juz ktos przepuszcza to najszybciej kobieta ktora sama byla w ciazy i nie przechodzila jej ksiazkowo piona ![]() A co powiesz na to moje dretwienie brzucha? slyszalas o takim czyms? Cytat:
|
||
|
|
|
#1688 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Miałam wczoraj do Was przyjść jak mąż zaśnie - i co? Sama zasnęłam I spało mi się super, bo pada i jest pochmurnoMiałam w planach poprać zapasowe kołdry i poduszki (w razie nalotu mamy, teściowej i innych gości ) no ale jak pada to nic z tego ![]() Kathe i Iwona, Fiazo, Balonik ![]() Otóż droga DżoAno w mej różowej reklamówce mam: - to, co potrzebne do przyjęcia do szpitala (wszystkie badania ciążowe, dowód osobisty itd) - strój, w którym wystąpię - koszula, sweterek dłuższy (zamiast szlafroka), stanik sportowy, majtki, kilka tych wielkich podpasek Belli, klapki pod prysznic (zamiast kapci)-może będę chciała skorzystać a poza tym łatwiej je umyć w razie zabrudzenia - frotki, pomadka do ust - ręczniki: duży do wytarcia po prysznicu i mały do wycierania twarzy podczas porodu - 3 małe wody z dziubkiem i landrynki - zestaw startowy noworodka (pampers, zestaw ciuszków, niedrapki, 2 pieluchy tetrowe, kocyk) Dopakuję jeszcze telefon, ładowarkę i może książkę Chociaż wątpię, że będę potrafiła skoncentrować się na czytaniu książki![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wizyta podobna do mojej ostatniej. No poza rozwarciem, ale co mi z niego Fajna waga Malucha ![]() Gratuluję 36 tygodnia ![]() Cytat:
![]() Ależ się namęczysz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ty się z nią masz Cytat:
![]() ![]() Idę nadrabiać dalej. |
|||||||
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Może to po prostu skurcze? Zaczynają się przecież w dnie i później schodzą niżej, możesz to odczuwać chyba jak drętwienie...
szczerze mówiąc, to się nie spotkałam z czymś takim. |
|
|
|
#1690 |
|
Raczkowanie
|
Witam się
![]() na razie ruszam nadrabiać wczorajszy dzień, aż strach się bać tej ilości stron... Sukcesy dnia dzisiejszego - krew i mocz oddane, pierwsze pranie ciuszków Małej wstawione
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Słneczka
Malinka kichanie to nie objaw choroby, wczoraj pytałam się położnej, ponieważ moja też cały czas kicha i ma czkawkę u noworodków jest to normalne i mam się nie przejmować
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Baloniku bardzo się męczysz
, żby teraz poszło już wam błyskawicznie
|
|
|
|
#1694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Siemka żabcie ![]() Dzis nocka tez spokojna,Laura budziła sie o 23.30 o 2.30 a potem o 8 wiec wyspana nawet jestem.Powiedzmy ..... ![]() Teraz spi.U mnie ochłodzenie i deszczyk mały pada wiec fajnie sie w domu siedzi ![]() Cytat:
ideał tylko 1 cm dłuższy od Laurki ![]() Cytat:
Ale mi sie na serduchu ciepło zrobiło Cytat:
ale wiem ze sok z cytryny podobno jest dobry,rozjasnia no i np. maseczka z obierek z ogórka-moja mama czesto stosuje ![]() Cytat:
|
|
#1695 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
Plan pierwszy wykonany
![]() I muszę pochwalić oficjalnie mój ZUS - bardzo systematycznie wypłaca pieniądze i co lepsze zawsze w czwartek, więc wiem dokładnie kiedy się ich spodziewać Każde zwolnienie w dwóch częściach, co tydzień. Mogę ruszać na zakupy i realizować punkt drugi
|
#1697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzę, że chyba przeważa prowansja
|
|
|
#1698 |
|
Zadomowienie
|
En,
dla TZ, to fakt, nie ma to jak praca, ktora daje satysfakcje She, Tysia, za tygodnieSammi, jak mi przykro z powodu samochodu!! Co za ludzie I rzeczywiscie, poza samym samochodem, ktory Wam teraz jest bardzo potrzebny, to szkoda tych rzeczy siostry, pewnie miala tam sporo notatek i ksiazek.. Mela, za wizyte i rozwarcie i oby ruchy jelit byly przeczyszczaniem sie, a nie zatruciem.Aremalgos, ja poduche kupilam, okazala sie dosyc sporych rozmiarow i jeszcze nie wiem czy mi sie rzeczywiscie przyda ![]() Lachryma, za pokoik Oliwii. Sliczny jest ![]() Karolajn, mnie sie podoba chusta MULU
|
#1699 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie
Cytat:
Śliczne to drzewko! To z jakiegoś szablonu robione? I to imię? Czy to naklejka? Cytat:
)Cytat:
Bardzo dobrze zrobiłaś z tym odłożeniem słuchawki! Jak tak można powiedzieć!?! ![]() Normalnie aż sama się zdenerwowałam!
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1700 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ładniutko
i jaki porządek ![]() ja mam już w kąciku małej jedną wielką ropier.duchę ![]() ![]() i uwaga- mamy dwa tygodnie i 4 dni a zeszły nam dwie paczki pampersów 1 po 43 szt. i pół paczki Dady zbankrutuje przy tym obesrańcu
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
A tak wygląda mój brzuch 10 dni od porodu, trochę flak ale pracujemy nad tym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a o czkawce to już nawet nic nie chcę mówić |
|
|
|
|
#1703 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki za KTG, daj znać później co tam wyszło Cytat:
![]() Muszę Ci powiedzieć w tajemnicy, że tak będziesz się prawdopodobnie czuła już do końca. Koleżanka mi opowiadała, że ona w 9tym miesiacu to tylko leżała i płakała, bo tak ją wszystko bolało, było jej ciężko, źle itp. Wtedy byłam w szczerym zdumieniu, a teraz już rozumiem Cytat:
![]() ![]() Ja też dziś zerknęłam na pierwszą stronę, a tam kolejka lipcówek TAKA mała i ja TAK wysoko na niej ![]() ![]() Cytat:
Strasznie mi przykro
|
|||||
|
|
|
#1704 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo ładnie urządzony pokoik ![]() Cytat:
Fiazo dasz radę kochana, już tak niewiele Ci do końca zostało. Wiem, że szpital to nic przyjemnego, ale jak już któraś z dziewczyn pisała, kwestia nastawienia się Dziewczyny potrzebuję porady - szukam niedrogiego łóżeczka, a w miarę dobrego - wiem, że jedno z drugim trudno połączyć ale może któraś takie zakupiła i jest zadowolona??? prosiłabym bardzo o linka czy namiary Tż wczoraj przywiózł to łóżeczko od swojej siostry i jestem załamana nie ma 5 szczebelków, do tego jest po prostu zniszczone i do tego jakieś niewymiarowe bo na długość maks ma 115 cm a na szerokość 52 może ja źle wymierzyłam nie wiem, ale oczywiście pożarłam się wczoraj o to z Tż, bo on twierdzi, że chce dobrze bo kasy nie ma a szczebelki się dokupi/dorobi ale szczebelki nie są jedynym problemem bo to łóżeczko generalnie jest po prostu zniszczone....Ja naprawdę nie jestem wybredna, ale też nie chce dziadostwa dla Małego. Wiem, że pewnie Tż się obrazi ale chce kupić nowe. |
||
|
|
|
#1705 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
I tak nie powinno sie czwiczyc dopoki miesnie sie nie zejda, a potem to hulaj dusza, bedziesz w ogole laska
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
http://youtu.be/Q5pnYgJGw4M tak sobie wizażujemy z Filipem
|
|
|
|
#1707 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
słuszna waga małego a rozmowa-Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pisz ,jestesmy tu i Cie wysłuchamy ![]() Ja tez mam kreche,moze w koncu sie ulotni ![]() Cytat:
zdolniacha pnie sie po szczeblach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Arabiata: spóźnione życzenia!!!szybkiego i bezbolesnego porodu!!
Fiazo,czarowniczko: 3majcie się dzielnie!! Jeszcze tylko troszke Kathe,Iwonka,baloniki: 3mammocno kciuki!! Teso: bądź dzielna i kciuki za leoska! Gratuluje wszystkim poważnych tygodni!! I czekam na wieści. U nas okey wszystko. Pozdrawiamy z Igorkiem
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

dobrze jej powiedziałaś! kurcze wyrwane z brzucha. ona pewnie będzie rodzić lotosowo, żeby dusza dziecku nie uciekła po odcięciu pępowiny
.
!
o matko co za kobieta z tej twojej znajomej ... 

I spało mi się super, bo pada i jest pochmurno
) no ale jak pada to nic z tego 

Każdy ruch ją budzi
bo to łóżeczko generalnie jest po prostu zniszczone....
pisz ,jestesmy tu i Cie wysłuchamy