|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10
Zależy jakie mięso się kupuje i gdzie. Jadamy dużo podrobów i więcej niż 10-12 zł za kilo to nie daję, ryby można kupić dość tanio(zwłaszcza te mniej popularne gatunki), kilka razy kupowałam pół świniaka co mnie kosztowało koło 200zł,a żarcia było na kilka miesięcy, staram się wykorzystywać mięso z zup(czyli pierogi lub krokiety na drugi dzień albo udka z zupy na drugi dzień).
|
|
|
|
#2162 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
. Myślę, że dla pracującej pary to nie jest nieosiągalne, ale dla zwykłej polskiej rodziny z dziećmi ta suma może być nie do przeskoczenia.---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Też o nim pomyślałam . Tamagochi też nie miałam. Za to na urodziny i Boże Narodzenie zawsze dostawałam barbie(no raz nie dostałam, bo wtedy była zła sytuacja finansowa, niby to rozumiałam, ale jakoś tak nieswojo mi było).
|
|
#2163 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10
Ja nie lubilam lalek w rodzaju Barbie. Zawsze bawilam sie lalkami-dzidziusiami.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2164 | |
|
Konto usunięte
|
Ma jedna pare, ktora wytrzymala juz 10 lat. Skarpety robia dobre, buty to raczej do pokazania sie niz do sportu.
Cytat:
W samolocie dzieci do 2 lat nie placa za bilet, wiec nie maja miejsca zarezerwowanego, sa tylko wpisane ilosciowo jakos, ci wzieli trojkę, nie wiem na ile osob ale oczekiwali chyba, ze caly rzad wstanie im ustapic bo 'my jestesmy z 3 dzieci!!!!!'. A ludzie juz sa bardzo cięci na takie teksty, tym bardziej nie ustapia. Dziecko ma byc trzymane na kolanach chyba. Przy czym jeden bachor dostal telefon i puszczal disco polo #polactwo Nie zartuje, babka miala np. kupon 1% rabatu na warzywa a wziela kosmetyki, i bez tego rabatu sie wsciekla bo juz za drogo wiec rzucila tym we mnie. Tam sei takie cyrki dzieja, ze dlugo miejsca nie zagrzalam. Tez myslalam, ze trzeba byc idiota, zeby sie lapac na promocje, ze takich ludzi nie ma bo to nie mozliwe. A tu masz stado cukrzykow kupujacych cukierki kilogramami bo byly przecenione, spodnie jak kosztowaly 30zl to ich nikt nie chcial, jak przecenili na 70 to zeszly w 2 godziny. Jednak ludzie wariuja jak widza slowo przecena i tylko kasjer wie, ile to kosztowalo przed przecena. |
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W WizzAir za dziecko nawet w wieku 0-2 lata się płaci. Nie ma ono swojego osobnego miejsca, tylko dostaje się specjalny pas do nawleczenia na swój pas i leci się z dzieckiem na kolanach. |
|
|
|
|
#2166 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ale płaci się mniej niż za osobę dorosłą?
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego, co wiem, to była stała opłata np. 25€ za takie dziecko. Dorośli mieli cenę zależną od promocji, terminu czy czego tam innego. W naszym przypadku, podstawowa cena biletu osoby dorosłej, była nieco niższa od tej stałej opłaty
.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z reszta, jesli wzieli nawet odpowiednia liczne opiekunow to tym bardziej nie powinni probowac ludzi zwalic z miejsca 'na dziecko'. Doplata za pierwszenstwo w kolejce nie jest taka duza, zwykle jak ktos wlasnie z bobasem leci to wsiada pierwszy. 25e to ja rajanerem za caly bilet place xD |
|
|
|
|
#2169 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Bez przesady. Sprzedawczyni w sklepie to nie pani farmaceutka(tak, tak, znów ten temat). Wystarczy że klientka czyta kwc.
|
|
#2170 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10
Nie wiedzialam, ze jagody, maliny (!), poziomki sa tak niezbyt wartosciowe.
Ze nie wspomne o tym, jak wiele niezbyt wartosciowych produktow mozna nabyc w sklepie (nie tylko warzyw i owocow). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2171 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.A jak ktoś ma pierwszeństwo to co? Już może posadzić tego dzieciaka obok? ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Same jagody/maliny/owoce+grzyby+szczaw - tak, niezbyt.
|
|
#2172 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10
No to i ja nie widzę, nic takiego nie napisałam. Ale żywić się głównie tym tak z tydzień to nie bardzo.
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Dziesięciogodzinny lot z dzieckiem na kolanach. Już widzę te odleżyny i czuję mrowisko w nogach. To tak naprawdę jest zorganizowane? Chyba w najgorszej klasie?
|
|
|
|
#2175 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Któraś pytała o tą Smerfetkę, chyba Judith. Zaczęłam czytać ten wątek o wyjeździe do chłopaka i jestem pewna, że tą historię o psie już dawno temu czytałam na wizażu, więc troll to raczej nie jest.
|
#2176 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
).Cytat:
Cytat:
Mi się ostatnio kasa zawiesiła w Tesco, bo włożyłam lody do siatki zaraz po skasowaniu, nie czekając na komendę "proszę włozyć do siatki", kasa zaczęła skrzeczeć, że w strefie pakowania znalazł się nieskasowany towar i musiałam czekać aż mi ją zresetują, a potem kasować od nowa Cytat:
Kolejka na 10+ osób, ustawiona wzdłuż tych półek z wędlinami i mięsem. Stoja sobie ludzie w tej kolejce i zamiast w miarę przesuwania się do przodu, zastanawiać się co kupić, przygladać wędlinom do woli, nawet czytać składy, jak są podane, to po 20 minutach ich reakcja jest taka jak opisałaś ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2177 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie historia taka że żonaty koleś bzykał ze trzy panienki w tym samym okresie czasu, one o sobie wiedziały i dwie chciały by się rozwiódł z małżonką coby z się ustatkował (z każdą z osobna) + ze trzy czy cztery fikcyjne ciąże, nękanie rodziców kolesia, śledzenie go i tym podobne
![]() A koleś to kur.wiarz, alkoholik i niebieski ptak uchylający się od normalnej pracy. I zdarza mu się sypiać z facetami za hajs
|
|
|
|
#2178 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Wszelkie rekordy pobila jak spojrzala na mnie w koncu, usmiechnela sie, powiedziala cos w stylu "ojeeej, pani czeka a ja tak wymyslam i sie nie moge zdecydowac", po czym... wrocila do pytan i wybrzydzania
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-07-11 o 11:52 |
||
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupowałam kiedyś jakieś ciuchy i nie odczepiono mi zabezpieczenia plastikowego. Jak się bramka nie rozwyła. Nie wiedziałam o co jej chodzi. Trochę obciach. Kiedyś kupiłam płyty i przy wchodzeniu do innych sklepów w galerii wszystkie bramki piszczały. Długo nie mogłam im tego darować i do dziś mnie stresują. |
|
|
|
|
#2180 |
|
Konto usunięte
|
Ja i tak kupuje tylko dwie rzeczy na miesnym
1) boczek 2) piersi z kurczaka innych rzeczy i tak raczej nie jem, a jak mam ochotę nie kiełbasę czy szynkę to wolę taką hermetycznie pakowaną i po te zasrane piersi gdzie zawsze mówię "za 7 zł tych piersi" i zajmuje mi to 30 sekund. Ale stoję 30 minut
|
|
|
|
#2181 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo on się zmieni. Bo mówi że kocha. Bo to jego żony jest wina. Jak dla mnie kłamca i oszust zawsze nim pozostanie. A rzeczony koleś kłamie zawsze i wszędzie. Jak mówi że pada to lepiej wyjrzeć za okno bo możliwe że upał jest lub śnieżyca... |
|
|
|
|
#2183 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak masz pierwszeństwo to wsiadasz pierwsza do samolotu i łatwo miejsce wybierasz, masz pewność ze dzieci będą koło ciebie a lot 2h na kolanach matki to krzyk i płacz cała drogę, te samoloty tam są jak przedszkola Cytat:
a lądowanie takie ze rzuca na boki i się trzeba trzymać dobrze żeby głowy nie rozbic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2184 |
|
Konto usunięte
|
candycotton niedługo pierwszy raz lecę samolotem
boże to już za tydzień z hakiem o.O straszysz mnie. |
|
|
|
#2185 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Konto usunięte
|
do Skandynawii bo tam mam nadzieję że lato jest chłodniejsze
kurde nie dobra nie chcę na razie o tym myśleć, boję się lotów |
|
|
|
#2187 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Konto usunięte
|
Może to im zostało jeszcze z czasów komuny
jak się gawędziło z panią sklepową.... a kolejki tak czy srak były
|
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Trochę się spóźniłam, nadrabiam wątek i muszę coś napisać...
Lemmy Czytam Twoje posty, o tej kasie dla Twójej córki na kolonię i jestem w szoku. Myślałam, że tylko moja matka jest taka skąpa Byłam raz w życiu na kolonii, na 2 tygodnie dostałam 20 zł i uwierz mi, byłomi przykro, że inne dzieci mogły pozwolić sobie na tego gofra, loda czy jakiś wisiorek z tych straganów, a ja muszę wyliczać co do złotówki kasę, którą dostałam... Tak jak tu inne dziewczyny pisały też tłumaczyłam się koleżankom, że ja gofrów nie lubię, kiedy ślina mi ciekła po kostki :P Nie, moim rodzicom kasy nie brakowało.
|
|
#2190 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Jaką linią?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

)
. Myślę, że dla pracującej pary to nie jest nieosiągalne, ale dla zwykłej polskiej rodziny z dziećmi ta suma może być nie do przeskoczenia.

.

Wszelkie rekordy pobila jak spojrzala na mnie w koncu, usmiechnela sie, powiedziala cos w stylu "ojeeej, pani czeka a ja tak wymyslam i sie nie moge zdecydowac", po czym... wrocila do pytan i wybrzydzania