Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 08:59   #2161
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Zależy jakie mięso się kupuje i gdzie. Jadamy dużo podrobów i więcej niż 10-12 zł za kilo to nie daję, ryby można kupić dość tanio(zwłaszcza te mniej popularne gatunki), kilka razy kupowałam pół świniaka co mnie kosztowało koło 200zł,a żarcia było na kilka miesięcy, staram się wykorzystywać mięso z zup(czyli pierogi lub krokiety na drugi dzień albo udka z zupy na drugi dzień).
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:35   #2162
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Pamiętam też chłopaka który chodził po pokojach zbierając kasę na powrót, zdjęcie z nim 2 zł, posprzątanie pokoju 5, jego zdjęcie w damskich ciuchach też coś koło tego

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
candycotton ja pamiętam, jak za dzieciaka, w przedszkolu albo 1 klasie podstawówki mówiło się "ooo jak wygram w totka... to pojadę na wyspy kanaryjskie" a teraz taka wycieczka jakoś nie powala na kolana (co innego np wycieczka do chin, japonii, czy RPA... ale kanary, czy coś? łe )
To akurat zależy, dla mnie to nadal wow. Myślę, że dla pracującej pary to nie jest nieosiągalne, ale dla zwykłej polskiej rodziny z dziećmi ta suma może być nie do przeskoczenia.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
A kwestia wybierania ciuchów przez dzieci nie jest wcale taka oczywista, gros koleżanek mojej córki nie ma wpływu na to jakie ciuchy mają, rodzice i kupują i tyle.
Jak ja miałam te naście lat to tylko jednej dziewczynie z mojej klasy matka kupowała ciuchy nie pytając się, czy jej się podobają. Już wtedy było to dla mnie bardzo dziwne.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Furby. Nigdy nie miałam. Damn. Kupię sobie
Też o nim pomyślałam. Tamagochi też nie miałam. Za to na urodziny i Boże Narodzenie zawsze dostawałam barbie(no raz nie dostałam, bo wtedy była zła sytuacja finansowa, niby to rozumiałam, ale jakoś tak nieswojo mi było).

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:43   #2163
201708160922
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Ja nie lubilam lalek w rodzaju Barbie. Zawsze bawilam sie lalkami-dzidziusiami.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:50   #2164
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Kocham Cię za tą informację, idę kupić
Ma jedna pare, ktora wytrzymala juz 10 lat. Skarpety robia dobre, buty to raczej do pokazania sie niz do sportu.

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Wychowalam sie w lesie i bardzo dobrze pamietam, ze moj tata zawsze mial "Autan".

Ale to jak to jest w samolocie? Wiezie dwojke dzieci i przysluguje jej jedno siedzenie? I tak ma sie przypiac z dwojka dzieci ?

Zartujesz, prawda?

Z Niemiec pewnie
W samolocie dzieci do 2 lat nie placa za bilet, wiec nie maja miejsca zarezerwowanego, sa tylko wpisane ilosciowo jakos, ci wzieli trojkę, nie wiem na ile osob ale oczekiwali chyba, ze caly rzad wstanie im ustapic bo 'my jestesmy z 3 dzieci!!!!!'. A ludzie juz sa bardzo cięci na takie teksty, tym bardziej nie ustapia. Dziecko ma byc trzymane na kolanach chyba.
Przy czym jeden bachor dostal telefon i puszczal disco polo #polactwo

Nie zartuje, babka miala np. kupon 1% rabatu na warzywa a wziela kosmetyki, i bez tego rabatu sie wsciekla bo juz za drogo wiec rzucila tym we mnie. Tam sei takie cyrki dzieja, ze dlugo miejsca nie zagrzalam.

Tez myslalam, ze trzeba byc idiota, zeby sie lapac na promocje, ze takich ludzi nie ma bo to nie mozliwe. A tu masz stado cukrzykow kupujacych cukierki kilogramami bo byly przecenione, spodnie jak kosztowaly 30zl to ich nikt nie chcial, jak przecenili na 70 to zeszly w 2 godziny. Jednak ludzie wariuja jak widza slowo przecena i tylko kasjer wie, ile to kosztowalo przed przecena.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 10:13   #2165
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ma jedna pare, ktora wytrzymala juz 10 lat. Skarpety robia dobre, buty to raczej do pokazania sie niz do sportu.

Z Niemiec pewnie
W samolocie dzieci do 2 lat nie placa za bilet, wiec nie maja miejsca zarezerwowanego, sa tylko wpisane ilosciowo jakos, ci wzieli trojkę, nie wiem na ile osob ale oczekiwali chyba, ze caly rzad wstanie im ustapic bo 'my jestesmy z 3 dzieci!!!!!'. A ludzie juz sa bardzo cięci na takie teksty, tym bardziej nie ustapia. Dziecko ma byc trzymane na kolanach chyba.
Przy czym jeden bachor dostal telefon i puszczal disco polo #polactwo

Nie zartuje, babka miala np. kupon 1% rabatu na warzywa a wziela kosmetyki, i bez tego rabatu sie wsciekla bo juz za drogo wiec rzucila tym we mnie. Tam sei takie cyrki dzieja, ze dlugo miejsca nie zagrzalam.

Tez myslalam, ze trzeba byc idiota, zeby sie lapac na promocje, ze takich ludzi nie ma bo to nie mozliwe. A tu masz stado cukrzykow kupujacych cukierki kilogramami bo byly przecenione, spodnie jak kosztowaly 30zl to ich nikt nie chcial, jak przecenili na 70 to zeszly w 2 godziny. Jednak ludzie wariuja jak widza slowo przecena i tylko kasjer wie, ile to kosztowalo przed przecena.

W WizzAir za dziecko nawet w wieku 0-2 lata się płaci. Nie ma ono swojego osobnego miejsca, tylko dostaje się specjalny pas do nawleczenia na swój pas i leci się z dzieckiem na kolanach.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 10:16   #2166
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
W WizzAir za dziecko nawet w wieku 0-2 lata się płaci. Nie ma ono swojego osobnego miejsca, tylko dostaje się specjalny pas do nawleczenia na swój pas i leci się z dzieckiem na kolanach.
Ale płaci się mniej niż za osobę dorosłą?
Stary 2013-07-11, 10:20   #2167
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ale płaci się mniej niż za osobę dorosłą?
Z tego, co wiem, to była stała opłata np. 25€ za takie dziecko. Dorośli mieli cenę zależną od promocji, terminu czy czego tam innego. W naszym przypadku, podstawowa cena biletu osoby dorosłej, była nieco niższa od tej stałej opłaty .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 10:24   #2168
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
A poleć z trójką dzieci, juz mniejsza o platnosc.
Z reszta, jesli wzieli nawet odpowiednia liczne opiekunow to tym bardziej nie powinni probowac ludzi zwalic z miejsca 'na dziecko'.
Doplata za pierwszenstwo w kolejce nie jest taka duza, zwykle jak ktos wlasnie z bobasem leci to wsiada pierwszy.

25e to ja rajanerem za caly bilet place xD
Stary 2013-07-11, 10:50   #2169
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Nie widzę nic złego w ograniczeniu TV i słodyczy (gdybym miała swoje dzieci, byłoby mi bardzo trudno ograniczać, bo sama bardzo lubię), tak samo w tym, że sama zbiera owoce, grzyby i szczaw. Sama chętnie uzbierałabym szczawiu i poziomek. Z resztą się z Wami zgadzam.
Tak poza wszystkim to niezbyt wartościowa dieta.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
U mnie w liceum taka byla, i przez nia nigdzie nie pojechalismy bo musi jechac minimum 30 osob. Jej jednej brakowalo. I juz krzyczelismy na nia, ze jak chodzi o kase to niech powie, zrobimy zrzute. Co to dla 30 osob zebrac 200 zl. A ta uparcie, ze nie i nie powie dlaczego.
Może was nie lubiła i dlatego nie chciała jechać.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Z tym pisaniem że troll to można się nieźle zdziwić Ludzie mają czasem tak pokićkane życie (na własne życzenie ma ogół) że głowa mała. Raz jak jak się dowiedziałam o historii miłosno-erotycznej to mi szczęka opadła. Klimaty trudnych spraw i rozmów w toku to przy tym był pikuś.
Opowiedz... W końcu to watek zdziwieniowy.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Jak mi nie powie to nie kupie. Krotka pilka. W kosmetycznym powinny czytac wizaz i kwc. Do cery takiej to, do takiej tamto. Slowo sls, toluen czy formaldehyd nie powinno byc obce.
Bez przesady. Sprzedawczyni w sklepie to nie pani farmaceutka(tak, tak, znów ten temat). Wystarczy że klientka czyta kwc.

Stary 2013-07-11, 10:54   #2170
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Tak poza wszystkim to niezbyt wartościowa dieta.
Nie wiedzialam, ze jagody, maliny (!), poziomki sa tak niezbyt wartosciowe.

Ze nie wspomne o tym, jak wiele niezbyt wartosciowych produktow mozna nabyc w sklepie (nie tylko warzyw i owocow).

Stary 2013-07-11, 11:08   #2171
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
A poleć z trójką dzieci, juz mniejsza o platnosc.
Z reszta, jesli wzieli nawet odpowiednia liczne opiekunow to tym bardziej nie powinni probowac ludzi zwalic z miejsca 'na dziecko'.
Doplata za pierwszenstwo w kolejce nie jest taka duza, zwykle jak ktos wlasnie z bobasem leci to wsiada pierwszy.

25e to ja rajanerem za caly bilet place xD
A to cała trójka była ich? To szybko robią te dzieci, skoro za darmo jest do 2lat .
A jak ktoś ma pierwszeństwo to co? Już może posadzić tego dzieciaka obok?

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Nie wiedzialam, ze jagody, maliny (!), poziomki sa tak niezbyt wartosciowe.

Ze nie wspomne o tym, jak wiele niezbyt wartosciowych produktow mozna nabyc w sklepie (nie tylko warzyw i owocow).

Same jagody/maliny/owoce+grzyby+szczaw - tak, niezbyt.

Stary 2013-07-11, 11:14   #2172
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
A to juz nie do mnie, bo ja nie napisalam, ze dieta skladajaca sie z ww. jest ok. Ja tylko napisalam, ze nie widze nic zlego w tym, ze ktos korzysta z dobrodziejstwa lasu.

Stary 2013-07-11, 11:16   #2173
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
A to juz nie do mnie, bo ja nie napisalam, ze dieta skladajaca sie z ww. jest ok. Ja tylko napisalam, ze nie widze nic zlego w tym, ze ktos korzysta z dobrodziejstwa lasu.

No to i ja nie widzę, nic takiego nie napisałam. Ale żywić się głównie tym tak z tydzień to nie bardzo.

Stary 2013-07-11, 11:23   #2174
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Dziesięciogodzinny lot z dzieckiem na kolanach. Już widzę te odleżyny i czuję mrowisko w nogach. To tak naprawdę jest zorganizowane? Chyba w najgorszej klasie?

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:31   #2175
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Któraś pytała o tą Smerfetkę, chyba Judith. Zaczęłam czytać ten wątek o wyjeździe do chłopaka i jestem pewna, że tą historię o psie już dawno temu czytałam na wizażu, więc troll to raczej nie jest.

Stary 2013-07-11, 11:35   #2176
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Dziwi mnie twierdzenie, że jak się pracuje w sklepie dajmy na to z kosmetykami to trzeba się super/hiper ekstra znać na produkcie który się sprzedaje. Owszem pojęcie ogólne trzeba mieć, ale wybitnych specjalistów w danej dziedzinie się nie spodziewam.
Jak dla mnie to należałoby zacząć od przeszkolenia personelu na temat tego gdzie co w sklepie stoi i jakie są nowosci, a potem można mówić o jakiejś szerszej wiedzy. Wiele razy mi się zdarzało, że wchodzę, pytam się o coś (gdzie znajdę maski do twarzy, czy mają odżywki do paznokci z eveline, czy z Essence nadal jest limitka Vintage District, itp), a reakcja ekspedientki (która chwilę wczesniej pytała się czy mi w czymś pomóc) jest taka --->

Cytat:
Jak mi nie powie to nie kupie. Krotka pilka. W kosmetycznym powinny czytac wizaz i kwc. Do cery takiej to, do takiej tamto. Slowo sls, toluen czy formaldehyd nie powinno byc obce.
Też bym chciała, zeby tak było. Z drugiej strony - sporo klientek by nie wiedziało, o co chodzi. Kiedyś słyszałam, jak całkiem zaznajomiona z tematem babka, tłumaczyła w Rossmanie w klientce coś na temat kremów do cery mieszanej. Naprodukowała się ze trzy minuty, a klientka i tak kupiła jakiś krem natłuszczający, bo: "ten do cery tłustej był jagodowy, a ten natłuszczajacy jest malinowy, a ona woli maliny" (wyjaśnienie przykładowe, ale mniej więcej na tym polegało ).

Cytat:
Tesco pyta chyba 3 razy o karte lojalnosciowa. A w realu z kolei nie mozna tak leciec towarami bip bip bip jak na zwyklej tylko bip złootyy dziewięćdziesiąt dziewieć włóż toowar do koszyyka i zeskanuj następny artykuł
jak sie nie odczeka to sie kasa zawiesza i trzeba wolać asystenta.
Nie cierpię tego. Co prawda nigdy na kasie nie pracowałam, ale kasuje dosyć szybko. Niestety za szybko dla kas samoobsługowych, dlatego jak mam więcej niz 5 towarów to idę do normalnej kasy

Cytat:
taaaaaaaaak straszne są te kasy, a jeszcze jak przed tobą jest ktoś kto nie ogarnia co się dzieje, że jak osiem razy machnie ten sam towar to się nabije, że trzeba czekać na autoryzację na alkoholach... etc
Autoryzacja na alkoholach jest o tyle wkurzajaca, że zazwyczaj jest jeden asystent. on akurat wyjasnia cos komuś niekumającemu, a ty czekaj człowieku, aż w końcu podejdzie.

Mi się ostatnio kasa zawiesiła w Tesco, bo włożyłam lody do siatki zaraz po skasowaniu, nie czekając na komendę "proszę włozyć do siatki", kasa zaczęła skrzeczeć, że w strefie pakowania znalazł się nieskasowany towar i musiałam czekać aż mi ją zresetują, a potem kasować od nowa

Cytat:
TaaeahsaasE@#*$*@#$*!@#*$ )@4

stoisko mięsne w sklepie to jest chyba za karę. Dzisiaj stałam za piersiami z kurczaka
-a pani, ta ta kiełbasa, no ta, to ta z czego? a dobre to? a za ile? a jak wezmę dwie to ile? aa tyle, to nie , to jedną... no ale w sumie... no pani da tę mniejszą, tak tak tę tę, no no... no może być. ale chwila, tam jest sokołów, to może pani weźmie... a która lepsza? no to może trzy sokołowa... albo nie, dwie sokołowa i jedną olewnika. hmmm no...

jaaaa pierdzieeeeeeeeeeeeeeeeee eeleeeeeeeeeeeeeeee
Mnie najbardziej rozwala na działach mięsnych taka sytuacja

Kolejka na 10+ osób, ustawiona wzdłuż tych półek z wędlinami i mięsem. Stoja sobie ludzie w tej kolejce i zamiast w miarę przesuwania się do przodu, zastanawiać się co kupić, przygladać wędlinom do woli, nawet czytać składy, jak są podane, to po 20 minutach ich reakcja jest taka jak opisałaś

Cytat:
Ja nie lubilam lalek w rodzaju Barbie. Zawsze bawilam sie lalkami-dzidziusiami.
Ja właśnie nigdy nie miałam lalki dzidziusia, bo ja sie w ogóle lalkami nie bawiłam (w sensie żeby je wozić w wózku, czy bawić się w dom). Za to miałam tony lalek barbie, bo robiły mi za manekiny do ciuchów dla lalek, które szyłam

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:50   #2177
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Ogólnie historia taka że żonaty koleś bzykał ze trzy panienki w tym samym okresie czasu, one o sobie wiedziały i dwie chciały by się rozwiódł z małżonką coby z się ustatkował (z każdą z osobna) + ze trzy czy cztery fikcyjne ciąże, nękanie rodziców kolesia, śledzenie go i tym podobne

A koleś to kur.wiarz, alkoholik i niebieski ptak uchylający się od normalnej pracy. I zdarza mu się sypiać z facetami za hajs
Stary 2013-07-11, 11:51   #2178
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
TaaeahsaasE@#*$*@#$*!@#*$ )@4

stoisko mięsne w sklepie to jest chyba za karę. Dzisiaj stałam za piersiami z kurczaka
-a pani, ta ta kiełbasa, no ta, to ta z czego? a dobre to? a za ile? a jak wezmę dwie to ile? aa tyle, to nie , to jedną... no ale w sumie... no pani da tę mniejszą, tak tak tę tę, no no... no może być. ale chwila, tam jest sokołów, to może pani weźmie... a która lepsza? no to może trzy sokołowa... albo nie, dwie sokołowa i jedną olewnika. hmmm no...

jaaaa pierdzieeeeeeeeeeeeeeeeee eeleeeeeeeeeeeeeeee
I nie tylko miesne. Kiedys w takim malym, nie-samoobslugowym sklepie kolo mnie byla lodowka z ciastami. Co tam sie dzialo! Jedna kobieta przede mna, obslugiwana wlasnie, nie mogla sie zdecydowac ile chce kawalkow, jakiego, czy moze jeden rodzaj czy wszystkie na raz. Pytala o wszystko, a w miedzyczasie opowiadala malo istotne informacje ze swojego zycia typu "na wnusia urodziny" i "synowa takie lubi, ale syn nie". Mnie szlag jasny trafial Wszelkie rekordy pobila jak spojrzala na mnie w koncu, usmiechnela sie, powiedziala cos w stylu "ojeeej, pani czeka a ja tak wymyslam i sie nie moge zdecydowac", po czym... wrocila do pytan i wybrzydzania Nie pamietam ile tam stalam, z 10-15 minut chyba i w koncu wyszlam. Jak znam zycie, to stala tam i wymyslala do zamkniecia. Nie wiem skad u ludzi taki egocentryzm, powymyslac sobie moge jak jestem sama w sklepie. Jak ktos za mna stoi, to nie zwiewam w podskokach, ale staram sie sprawnie zalatwic wszystko zeby nie stal jak glupek.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-07-11 o 11:52
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:51   #2179
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Mi się ostatnio kasa zawiesiła w Tesco, bo włożyłam lody do siatki zaraz po skasowaniu, nie czekając na komendę "proszę włozyć do siatki", kasa zaczęła skrzeczeć, że w strefie pakowania znalazł się nieskasowany towar i musiałam czekać aż mi ją zresetują, a potem kasować od nowa
Sobie kasa pomyślała, że chciałaś okraść tesco.
Kupowałam kiedyś jakieś ciuchy i nie odczepiono mi zabezpieczenia plastikowego. Jak się bramka nie rozwyła. Nie wiedziałam o co jej chodzi. Trochę obciach.
Kiedyś kupiłam płyty i przy wchodzeniu do innych sklepów w galerii wszystkie bramki piszczały. Długo nie mogłam im tego darować i do dziś mnie stresują.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:54   #2180
201604181004
Konto usunięte

Ja i tak kupuje tylko dwie rzeczy na miesnym
1) boczek
2) piersi z kurczaka

innych rzeczy i tak raczej nie jem, a jak mam ochotę nie kiełbasę czy szynkę to wolę taką hermetycznie pakowaną i po te zasrane piersi gdzie zawsze mówię "za 7 zł tych piersi" i zajmuje mi to 30 sekund. Ale stoję 30 minut
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:04   #2181
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ogólnie historia taka że żonaty koleś bzykał ze trzy panienki w tym samym okresie czasu, one o sobie wiedziały i dwie chciały by się rozwiódł z małżonką coby z się ustatkował (z każdą z osobna) + ze trzy czy cztery fikcyjne ciąże, nękanie rodziców kolesia, śledzenie go i tym podobne

A koleś to kur.wiarz, alkoholik i niebieski ptak uchylający się od normalnej pracy. I zdarza mu się sypiać z facetami za hajs
No bywa, jak widać. Najbardziej mnie dziwią te panny, co wiedzą, że koleś gra na dwa(trzy, cztery) fronty i wg nich jest ok.

Stary 2013-07-11, 12:10   #2182
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
No bywa, jak widać. Najbardziej mnie dziwią te panny, co wiedzą, że koleś gra na dwa(trzy, cztery) fronty i wg nich jest ok.

Bo on się zmieni. Bo mówi że kocha. Bo to jego żony jest wina. Jak dla mnie kłamca i oszust zawsze nim pozostanie.

A rzeczony koleś kłamie zawsze i wszędzie. Jak mówi że pada to lepiej wyjrzeć za okno bo możliwe że upał jest lub śnieżyca...
Stary 2013-07-11, 12:37   #2183
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
A to cała trójka była ich? To szybko robią te dzieci, skoro za darmo jest do 2lat .
A jak ktoś ma pierwszeństwo? Już może posadzić tego dzieciaka obok?

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

ludziżebyk produkuja dzieci żeby socjal mieć, pewnie nie wszystkie ich

jak masz pierwszeństwo to wsiadasz pierwsza do samolotu i łatwo miejsce wybierasz, masz pewność ze dzieci będą koło ciebie
a lot 2h na kolanach matki to krzyk i płacz cała drogę, te samoloty tam są jak przedszkola

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
Dziesięciogodzinny lot z dzieckiem na kolanach. Już widzę te odleżyny i czuję mrowisko w nogach. To tak naprawdę jest zorganizowane? Chyba w najgorszej klasie?
tanie linie, nie wiem jak lufthansa XD ogólnie płacz, krzyki, muzyka z telefonu, gierki, kopanie w krzesło z przodu
a lądowanie takie ze rzuca na boki i się trzeba trzymać dobrze żeby głowy nie rozbic

Stary 2013-07-11, 12:45   #2184
201604181004
Konto usunięte

candycotton niedługo pierwszy raz lecę samolotem

boże to już za tydzień z hakiem o.O straszysz mnie.
Stary 2013-07-11, 12:53   #2185
201604250941
Konto usunięte

Cytat:

słuchawki i muzyka, i pchaj się w kolejce
a gdzie Cię niesie

Stary 2013-07-11, 12:55   #2186
201604181004
Konto usunięte

do Skandynawii bo tam mam nadzieję że lato jest chłodniejsze

kurde nie dobra nie chcę na razie o tym myśleć, boję się lotów
Stary 2013-07-11, 12:58   #2187
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
I nie tylko miesne. Kiedys w takim malym, nie-samoobslugowym sklepie kolo mnie byla lodowka z ciastami. Co tam sie dzialo! Jedna kobieta przede mna, obslugiwana wlasnie, nie mogla sie zdecydowac ile chce kawalkow, jakiego, czy moze jeden rodzaj czy wszystkie na raz. Pytala o wszystko, a w miedzyczasie opowiadala malo istotne informacje ze swojego zycia typu "na wnusia urodziny" i "synowa takie lubi, ale syn nie". Mnie szlag jasny trafial Wszelkie rekordy pobila jak spojrzala na mnie w koncu, usmiechnela sie, powiedziala cos w stylu "ojeeej, pani czeka a ja tak wymyslam i sie nie moge zdecydowac", po czym... wrocila do pytan i wybrzydzania Nie pamietam ile tam stalam, z 10-15 minut chyba i w koncu wyszlam. Jak znam zycie, to stala tam i wymyslala do zamkniecia. Nie wiem skad u ludzi taki egocentryzm, powymyslac sobie moge jak jestem sama w sklepie. Jak ktos za mna stoi, to nie zwiewam w podskokach, ale staram sie sprawnie zalatwic wszystko zeby nie stal jak glupek.
Przypomniałaś mi jak zrezygnowałam z zakupów z cukierni bo jeden facet nie mógł się zdecydować czy woli niebieskie bezy czy różowe, zresztą nie tylko ja wyszłam a sprzedawczyni ledwo się hamowała, jak 5 minut później znowu przechodziłam obok ( z bułka kupioną w innym sklepie) to on nadal tam stał
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:01   #2188
201604181004
Konto usunięte

Może to im zostało jeszcze z czasów komuny jak się gawędziło z panią sklepową.... a kolejki tak czy srak były
Stary 2013-07-11, 13:12   #2189
makaron91
Zadomowienie

Trochę się spóźniłam, nadrabiam wątek i muszę coś napisać...

Lemmy Czytam Twoje posty, o tej kasie dla Twójej córki na kolonię i jestem w szoku. Myślałam, że tylko moja matka jest taka skąpa
Byłam raz w życiu na kolonii, na 2 tygodnie dostałam 20 zł i uwierz mi, byłomi przykro, że inne dzieci mogły pozwolić sobie na tego gofra, loda czy jakiś wisiorek z tych straganów, a ja muszę wyliczać co do złotówki kasę, którą dostałam...
Tak jak tu inne dziewczyny pisały też tłumaczyłam się koleżankom, że ja gofrów nie lubię, kiedy ślina mi ciekła po kostki :P
Nie, moim rodzicom kasy nie brakowało.
Stary 2013-07-11, 13:14   #2190
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

Jaką linią?

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości