|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
magolina- ikea, allegro
|
#1714 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze troszke i koniec ![]() Cytat:
![]() ślicznY!!!!!!!!!!!!! Cytat:
|
|
#1715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja słyszałam dobre opinie o łóżeczkach z Ikei. A sama osobiście kupiłam też bardzo tanie łóżeczko na allegro w komplecie z materacem: http://allegro.pl/114-lozeczko-sosno...309210695.html Jeszcze nie jest używane, ale ja jestem zadowolona. Wydaje się stabilne i w dodatku ma przepiękny kolor (ja brałam białe).
|
|
#1716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja przerobiłam rogala do spania na poduszkę do karmienia
![]() Cytat:
A mój ostatnio bardzo rzadko ma czkawkę-raz na parę dni Dziwne to.Cytat:
A jeszcze jak NIC nie pomaga to masakra-człowiek nie może spać i chodzi rozdrażniony ![]() Pierwszy trymestr wspominam jako koszmar-właśnie przez wysypkę |
||
|
|
|
#1717 |
|
Rozeznanie
|
Mam ważne pytanie czy ten "akt uznania ojcostwa" należy zrobić w miejscu zameldowania tż-ta czy gdzie/?? Kto robił i się orientuje??
|
|
|
|
#1718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ładny brzuszek Ja mam gabarytowo podobny.Od poniedziałku zaczne cwiczyc,dostałam od poloznej cwiczonka i pozwoliła mi w pon. zacząć.
|
|
#1719 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn. jest, ale nie pociążowy Ja takiego nie miałam przed ciążą![]() Cytat:
Ja kupiłam zwykle na all, zobaczymy ile wytrzyma Myślę, że najlepiej będzie ci oblukać co tam mają. Z tego co piszesz, wszystko będzie lepsze niż to, co macie.Cytat:
U mnie chyba przez warstwę tłuszczu aż tak się nie przebija
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie!!!! I mamusie -dwupaczki!
Pytanko: czym posmarowac Laurce rączki bo jej skóra z zewnętrznej strony dłoni lekko schodzi??? Wczoraj je poolowkowałam na śpiocha ale nie wiem za bardzo...bo ona jednak bierze te rączki do buzi ??????
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Magolina - moje łóżeczko to chyba jedno z najtańszych wśród kupowanych przez dziewczyny - 160 zł z przesyłką już i jestem (póki co) bardzo zadowolona, bo ma 3 poziomy wysokości i wyjmowane szczebelki
Kupiłam tu - za tę cenę jest wersja bez szuflady! http://allegro.pl/piekne-biale-polsk...265913997.html Karolajn ma te same łóżeczko - tylko ona wzięła z szufladą Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-11 o 11:58 |
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
może oliwka + niedrapki na pewien czas?
|
|
|
|
#1723 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego właśnie sama zastanawiam się nad ugotowaniem np. większej ilości pulpecików, tak, żebym miała na pierwsze dni po porodzie i może żeby tż coś tam dzióbnął Ale już od paru tygodnia jak mantrę mu powtarzam, że teraz jest fajnie i wygodnie, bo siedzę w domu i mam czas, ale po porodzie będzie totalny chaos, a tż się tylko śmieję, że ciągle mu to powtarzam, jakby nie rozumiał. Zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Właśnie zdaję sobie z tego sprawę, ja bym po prostu chciała zamknąć oczy i obudzić się chociaż za 3 tygodnie, a wtedy to niech już wszystko boli, kuje, piecze, bo wtedy przynajmniej będę wiedziała, że to wszystko dzieje się w słusznym celu. A teraz co, wiem, że mały niedonoszony, a ja się rozsypuję ![]() Lachryma, piękny urządziłaś pokoik Oliwce , bardzo podoba mi się to, że jest mimo wszystko bardzo neutralny![]() Cytat:
![]() Fajnie, że kupujesz, przetestuj, jak się sprawdzi, to też będę chciała kupić dla Alka Ja jestem za Mulu, bo mam jakieś zboczenie, że tego typu rzeczy powinny być w miarę neutralne, tak, żebym i ja nie wyglądała jak papuga a Fuego jest jakieś takie ciemne, w mulu masz chociaż jeden fajny kolorowy paseczekCytat:
![]() Ja jak urodzę będę sobie jak mantrę powtarzała, że oliath dała radę z trójką na stanie, to co ja jednego nie ogarnę?! ![]() Cytat:
![]() Też się spodziewam zatrważającej ilości zużytych pampersów do wywalenia - ale to akurat będzie zmora tżta, bo u nas trzeba będzie wywalać na bieżąco ![]() Cytat:
![]() Opłaciło się mieć taki mały brzuszek co? ![]() Serio dziewczyny, dajecie mi wiarę, że i ja nie będę musiała podnosić brzucha z kolan ![]() Cytat:
Gorzej, gdyby ciągle ulewała. A z katarkiem też pamiętam, że jest tak na początku, ale wiadomo, warto to skonsultować ![]() Cytat:
Codziennie budzę się tak potwornie głodna, że mam odruch wymiotny![]() A co do różnego rodzaju pobolewań, to niestety zdaję sobie z tego sprawę Ja też wielu aspektów ciąży nie rozumiałam, dopóki sama w niej nie byłam. Np. śmiałam się z mamy, jak mówiła, że będąc w ciąży ze mną potrafiła zwymiotować na widok nieogolonego faceta, myślałam, że to niemożliwe, a sama miałam tak potworne mdłości i wymioty, że nie raz, nie dwa wymiotowałam na widok własnego nieogolonego czy nieuczesanego tżta sammi jakiś koszmar z tym autem Nawet sobie nie wyobrażam, jak musisz być wściekła, mam mimo wszystko nadzieję, że nie wyczerpaliście limitu szczęścia w tej dziedzinie i jednak auto zostanie znalezione. A złodziejom nie powiem co bym odcięła![]() ![]() idzia nie, niee, na ostatniej wizycie byłam szczelnie pozamykana, zresztą na ewnetualne skurczybyki biorę luteinę, mnie po prostu boli cały dół pewnie od napierania młodego + rozchodzące się spojenie i mamy małą masakrę. A co do tego dziwnego uczucia, to ja mam podobne, ale u mnie to wynika z tego, że od kilku dni młody namiętnie wbija mi nad pępkiem kopyta Chodzę z taką gulą, jakby mi róg rósł
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przychodzą mi do głowy różne rzeczy, ale nie wiem, które z nich są bezpieczne w razie "zjedzenia".
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wpadłam na to zeby niedrapki ubrac
proszę:jestem przykładem ze po porodzie mózg tez moze byc zbudyniały
|
#1726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A brakiem wyjmowanych szczebelków w ogóle bym się nie przejmowała, jeśli poczuję taką potrzebę, tż te 3 wytnie i tyle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sama nie kupuję na zaś żadnych emolientów, tak jak sroka radziła, ten olej jest bardzo zdrowy, można używać w kuchni do gotowania, a gdy np. skórka malucha się przesusza, posmarować nim
|
|
#1727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas kupa jest po każdym karmieniu a nawet w trakcie. ostatnio mi zrobiła taki nr, że czuje że robi więc przed spacerem jej zmienie, żeby w tej sraczce nie siedziała. Sciagam pieluche a ta dalej robi. Ok- myje ją, smaruje doopsko, siegam po pampera a ta zaś
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa no i tysia, tak jak prosiłaś
![]() MASECZKA PEEL OFF NA ZASKÓRNIKI 2 łyżki żelatyny 2 łyżki mleka Mleko i żelatynę podgrzac w mikrofali (ok 20-30s), po wyjęciu dokładnie rozmieszac żelatynę, odstawi do ostygnięcia. Po wystygnięciu nałożyc na wybrane miejsce i trzymac ok 20-30min, aż maseczka porządnie wystygnie. Uwaga na delikatniejsze miejsca, z włoskami, bo maseczka działa silnie depilująco ![]() Przed polecam zrobienie parówki (ja zaszalałam i zrobiłam z samego wrzątku )
|
#1729 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jakbyś wcale w ciąży nie była ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- kiepsko sobie radzi z taka schodzaca skorka
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, jak moja chrześnica po jednej z pierwszych kąpieli tak obsrała moją siostrę, że wszyscy leżeliśmy na podłodze, jej teściowa, szwagier i ja, a ona sama rechotała się z małą na rękach i trajektorią lotu kupy na koszuli
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczny pokoik
![]() Kto Wam malował drzewko? Czy to szablon? I wózek super Mała będzie od początku spała w swoim pokoiku? Cytat:
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zazwyczaj słysze jak Laura robi klexxxa Ma zwyczaj czasem mnie obsikac przy przebieraniu,zanim wezme Pampresa do ręki czuje cieplutki moczyk Tweed zastanowie sie nad tym olejem ,wgl musze poczytac co tam Sroka pisze..... a i fajniutki masz kącik dla Aleksa.Wczoraj zapomniałam o tym wpsomniec
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje ![]() I pozostałym kobitkom tez dziekuje ![]() Cytat:
![]() jak Tz pierwszy raz przebierał Laure w szpitalu z klexaa to zrobił sobie z pieluszki maske na twarz
|
|
#1736 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzięki wielkie za Wasze rady
Patrzylam na all, wiadomo jest mnóstwo w różnych cenach ale chodziło mi właśnie o jakieś niedrogie ale ,,sprawdzone". Neni Twoje mnie mocno zainteresowało i chyba sie na nie skuszę ....Dziekuję:cmok :
|
|
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w 34tc.
Weszłam na chwilę cos mnie dziś boli brzuch i plecy. W sumie to sama nie wiem co:-(taki ból promieniujacy zazwyczaj tak na okres miałam aż kolana kręciły teraz tez tak. Wzięłam nospe i od rana leżę. Juz 2 razy bylam w wc. Dobrze ze jutro mam wizytę. Oby nic sie tam nie działo bo jeszcze za szybko...
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to drzewko to naklejka, można było wybrać różne warianty: http://allegro.pl/naklejki-scienne-k...356930351.html tak naprawdę to Mała będzie spała z nami, ale tylko na początku- przynajmniej taki jest plan także pokoik będzie stał pusty przez pierwszy miesiąc czy dwa.
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
No to jest taka większa reklamówka
![]() Malinko kichanie ponoć jest całkiem normalne- Mała odkrztusza jeszcze wody i rożne pyły ktore wchodzą. Możesz zakraplać sol fizjologiczną do noska i kłaść na brzuszek żeby sobie to wszystko wyleciało. Albo namoczyć wacik/patyczek w tej soli fizjologicznej i wypędzlować nosek. Tylko nie można tego niczym odciągać, bo można delikatną śluzówkę uszkodzić. Kichanie może być ew. spowodowane podchodzeniem mleczka do noska Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-11 o 12:25 |
|
|
|
#1740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

nie ma 5 szczebelków, do tego jest po prostu zniszczone i do tego jakieś niewymiarowe bo na długość maks ma 115 cm a na szerokość 52
może ja źle wymierzyłam nie wiem, ale oczywiście pożarłam się wczoraj o to z Tż, bo on twierdzi, że chce dobrze bo kasy nie ma a szczebelki się dokupi/dorobi ale szczebelki nie są jedynym problemem
bo to łóżeczko generalnie jest po prostu zniszczone....
jeszcze troszke i koniec 

A jeszcze jak NIC nie pomaga to masakra-człowiek nie może spać i chodzi rozdrażniony 

Tzn. jest, ale nie pociążowy
Ja kupiłam zwykle na all, zobaczymy ile wytrzyma