Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 13:53   #1861
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wasze dzieci tez tak malo spia w dzien ? noc przespi, jedna pobudka o 3 na jedzenie, potem o 6 i tak pospi z przerwami na jedzenie mniej wiecej do 12, a potem spi po jedzeniu maksymalnie pol godziny ... a wieczorem juz jest mega zmeczony i strasznie marudny
u nas kazdy dzien jest inny, jedynie powtarza sie godzina kąpania po 19 i przed kapiela staram sie zeby nie spał ok 1,5h. Nikoś w domu rzadko kiedy śpi więcej niż pół godziny, za to na dworze potrafi dużo więcej nawet 4. Do tego nie ma mowy żeby zajął się sam sobą dłużej niz 15 min, trzeba go bawić, gadać, nosić

własnie w tempie błyskawicznym jem zupę bo udalo mi się go uspić na chwilę
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:55   #1862
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

hej

wczoraj było super , dzisiaj znów sie W pogorszyło, nie jest tak zle jak kiedys ale jednak .... delicol troche pomaga, musze zwiekszy ilosc podawanych kropelek..
3mam go na rekach, ciagle jezdzi mu w brzuszku, nie moze spac ...

az sie poryczałam...

moim zdaniem ma mocna nietolerancje laktozy, rozwazam rezygnacje z karmienia piersia i przejscie na enfamil bezlaktozowy...
nie wiem jak ja to przezyje
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:56   #1863
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
u nas kazdy dzien jest inny, jedynie powtarza sie godzina kąpania po 19 i przed kapiela staram sie zeby nie spał ok 1,5h. Nikoś w domu rzadko kiedy śpi więcej niż pół godziny, za to na dworze potrafi dużo więcej nawet 4. Do tego nie ma mowy żeby zajął się sam sobą dłużej niz 15 min, trzeba go bawić, gadać, nosić

własnie w tempie błyskawicznym jem zupę bo udalo mi się go uspić na chwilę
ja tez kazdy posilek jem w ekspresowym tempie
Stary 2013-07-11, 13:59   #1864
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale piszesz o dopajaniu czyms czy o mm? Bo 60ml x3 dziennie wody to chyba za duzo wiec chyba piszess o mm, tak?
U mnie poki co nie wychodzi niedozywienie bo wczoraj rano mial 4220 a dzis 4290, tak wiec przybiera niezle ( a raczej przybieral bo czuje ze po tym stresie tutaj wlasnie mleczka bedzie coraz mniej i gorzej z tym przybieraniem). Ale twierdza ze w moczu cos tam wychodzi co moze wskazywac ze picia mu brakuje.
Wiec sie zastanawiam jak mu to wode podawac, kiedy i ile skoro on ma za chwile ledwo miesiac. No bo wybudzac go miedzy karmieniami to bez sensu. A jednoczesnie nie chce np.woda zapelniqc glodu. Masakra.
Gdyby nie to ze po mm podobno bywaja gorsze wzdecia to bym w cholere to rzucila i przeszla na mm bo normalnie za duzy stres.
A polecacie jakies mm jako szczegolnie wyroznione?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

U Was raczej nie jest kwestia tego, czy młody się najada i napija, a tego, że w wynikach coś wychodzi. Postaw sprawę ostro by zrobili mu badanie USG nerek!!! My dajemy pepti i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Axella jestem w szoku i aż brak mi słów.

Mam tylko chwilę i nadrabiałam po łebkach. Siedzę z siostrą TŻ i dziećmi i jest w szoku, że mam takie grzeczne dziecko

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej

wczoraj było super , dzisiaj znów sie W pogorszyło, nie jest tak zle jak kiedys ale jednak .... delicol troche pomaga, musze zwiekszy ilosc podawanych kropelek..

az sie poryczałam...

moim zdaniem ma mocna nietolerancje laktozy, rozwazam rezygnacje z karmienia piersia i przejscie na enfamil bezlaktozowy...
MIałam to już wcześniej napisać, ale przy nietolerancji laktozy są wodniste, strzelające kupy...A u Was tego nie ma. Więc może to jednak gazy. Może za dużo powietrza zjada. Może na butelce z Twoim mlekiem byłoby lepiej i nie musiałabyć zrezygnować ze swojego mleczka.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:00   #1865
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Wasze dzieci tez tak malo spia w dzien ? noc przespi, jedna pobudka o 3 na jedzenie, potem o 6 i tak pospi z przerwami na jedzenie mniej wiecej do 12, a potem spi po jedzeniu maksymalnie pol godziny ... a wieczorem juz jest mega zmeczony i strasznie marudny
mój Bartek czasem zrobi sobie jedną długą drzemkę, 3 godziny, a później już prawie nie śpi ale to róóóznie...

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

Jussti
- dalej nie podjęłam drugiej próby motania w chuście! boję się! nie wiem czego! potrzebuję kopa w d.. !
ja dziś planuję wieczorny spacer w chuście, pogoda temu sprzyja bo nie ma upału i liczę, że wieczorem będzie fajnie, chłodnawo

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-07-11 o 14:02
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:01   #1866
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Mój w dzień też zazwyczaj mało śpi. Więcej leży,albo marudzi. Dzisiaj ma wyjątkowego śpika. Je i śpi. Chłodniej się zrobiło i pochmurnie. Pewnie dlatego

Cytat:
Moja córka w sobotę kończy 11 tygodni i waży 4430 (dane z wczoraj)
Mnie nie przepuszczają, ale nie podejmuje ryzyka pójścia z nią do sklepu

czeeeeeść podczytuję, podczytuję, ale coś nie mam jak się wbić. My wczoraj po wizycie kontrolnej, pytałam o trzymanie główki na jedną stronę, pani doktor mówi, że wszystko jest okey, że nie jest to kwestia napięcia, bo trzymana w górze pod paszkami Helcia trzyma głowę prosto. Ale i tak tak mi się spodobał pomysł diabli na uszycie woreczków z ryżem, że podłapałam, bo pieluszka nie blokuje tak dobrze, a nie zawsze da się bodźce z jednej strony wyeliminować. Poza tym podaje małej żelazo, ale cholerka incydent z butelką był jednorazowy, już nie działa zamienianie cyca na butelkę- wypycha ją. Podaję więc strzykawką, a i tak mam problem dać jej 40 ml za cały dzień, bo np dziś nie zaczęłam jeszcze. Obudziła się po nocy o 9:45, po to żeby o 11:00 uciąć sobie drzemkę (do teraz nie wstała ) i nie zdążyłam nawet przygotować napoju.....

Vil- bardzo fajnie kombinujesz ze sklepem. U nas w 30 tysięcznym mieście są specjalne dotacje dla mam w urzędzie pracy, więc sprawdź i u siebie. Ja bym poszła w ubranka dziecięce, bo tak jak pisała diabli ciężko zrobić utarg na drobiażdżkach

Diabli- fajny pomysł, z pełnym uczestnictwem Nelki w cudach tego świata brawo, że nie zostaje tylko w sferze planowania, podziwiam! Chociaż i tak jestem pod wrażeniem, że mój mąż zgodził się na lot do Grecji i to na cały miesiąc.
Co do uszów- myję codziennie rano i wieczorem wacikiem z zewnątrz i za nimi oraz patyczkiem tę przestrzeń troszkę wgłębioną nad dziurką- w tej nie gmeram w tym wgłębieniu u góry lubi się gromadzić cienka warstwa woskowiny i jak to widzę to

Jussti
- dalej nie podjęłam drugiej próby motania w chuście! boję się! nie wiem czego! potrzebuję kopa w d.. !

Ash- god bless internet! kciukuję za Was tam!
hej:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:02   #1867
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
U Was raczej nie jest kwestia tego, czy młody się najada i napija, a tego, że w wynikach coś wychodzi. Postaw sprawę ostro by zrobili mu badanie USG nerek!!! My dajemy pepti i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Axella jestem w szoku i aż brak mi słów.

Mam tylko chwilę i nadrabiałam po łebkach. Siedzę z siostrą TŻ i dziećmi i jest w szoku, że mam takie grzeczne dziecko

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

MIałam to już wcześniej napisać, ale przy nietolerancji laktozy są wodniste, strzelające kupy...A u Was tego nie ma. Więc może to jednak gazy. Może za dużo powietrza zjada. Może na butelce z Twoim mlekiem byłoby lepiej i nie musiałabyć zrezygnować ze swojego mleczka.
on ma dosyc wodniste kupki...
dzisiaj jedank znowu był zagazowany i sam nie mogl jej zrobi, dopiero rurka pomogła...

juz próbowałam karmic go moim mlekiem z butelki... bez efektu

no i jednak DELICOL pomaga, wiec to chyba ma jakis związek

może zrobię test Kerrego z kału na obecnosc cukrów redukujących ... tylko ciekawe jakie lab t poblizu wykonuje to badanie?

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-07-11 o 14:07
Stary 2013-07-11, 14:03   #1868
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
dwa dni temu tak mi się zdarzyło, że cały dzień nie spała, a poza tym to nawet jeśli nie śpi to ja się cieszę, że możemy się pobawić. jeśli między 6 a 12 miewa drzemki to nie powiedziałabym, że nie śpi, no i półgodzinny sen to wciąż sen, więc moim zdaniem to normalne na tym etapie rozwoju. a w tym czasie czuwania musisz Antosia cały czas zabawiać czy poleży sam w łóżeczku/ bujaczku?

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Magiusa, mialam w szpitalu te same dylematy... Kazali dopajac, mala nie chciala ani wody ani herbatki. Raz dostala mm jak nie moglam jej w nocy uspokoic. Ale potem bylo juz lepiej I piers dawala rade. Jesli przybiera to nie przejmuj sie niczyim gadaniem. Szkoda Twojej walki o KP, zebys teraz miala przez glupie piguly na mm przejsc. No chyba,ze tak bardzo stresuje Cie to czy Darek sie najada I waga nie jest w stanie Cie uspokoic. Wtedy dla wlasnego zdrowia moze warto pomyslec o mm. ale ja wciaz uwazam, ze jesli przybiera na wadze to musisz po prostu wyluzowac
o wywołałam Cię, czeeeeeść! buziak dla Sofci

Cytat:
Ale piszesz o dopajaniu czyms czy o mm? Bo 60ml x3 dziennie wody to chyba za duzo wiec chyba piszess o mm, tak?
U mnie poki co nie wychodzi niedozywienie bo wczoraj rano mial 4220 a dzis 4290, tak wiec przybiera niezle ( a raczej przybieral bo czuje ze po tym stresie tutaj wlasnie mleczka bedzie coraz mniej i gorzej z tym przybieraniem). Ale twierdza ze w moczu cos tam wychodzi co moze wskazywac ze picia mu brakuje.
Wiec sie zastanawiam jak mu to wode podawac, kiedy i ile skoro on ma za chwile ledwo miesiac. No bo wybudzac go miedzy karmieniami to bez sensu. A jednoczesnie nie chce np.woda zapelniqc glodu. Masakra.
Gdyby nie to ze po mm podobno bywaja gorsze wzdecia to bym w cholere to rzucila i przeszla na mm bo normalnie za duzy stres.
A polecacie jakies mm jako szczegolnie wyroznione?

wiesz co, ale jak przybiera, to po co dopajasz? nawet jak są upały to nie trzeba. moim zdaniem za bardzo się nakręcasz, o wiele za bardzo. przecież super Ci przybiera. mi pediatra kazała dopajać mm, albo glukozą albo herbatką. powiedziałam, że nie widzę powodu i przystawiałam częściej do piersi. w rezultacie bardziej mi przybiera i jest super! lekarka zachwycona dzieckiem. nie daj się (dzięki diabli, jussti, że wtedy mi uświadomiłyście, że z jakichś tylko sobie znanych powodów lekarka to zasugerowała). WYLUZUJ

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
spróbuj trochę wyluzować i się nie stresować, szkoda by bylo stracić pokarm ...
nie dopajaj, przystawiaj częściej
no no, coś w ten deseń
wiesz może, co u anoxee i Leosia ???
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:05   #1869
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no no, coś w ten deseń
wiesz może, co u anoxee i Leosia ???
Leonek to mały wrzaskun i nerwus mąż Anoxee ma teraz wolne, więc spędzają czas w trójkę Myślę, że niebawem wróci do nas

Stary 2013-07-11, 14:07   #1870
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie jak to jest z tą wodą w uszach, niby uważać ale można z maluchem chodzić na basen a tam przecież nurkuje
ale to sa juz minimum 3miesieczne maluchy. nie wiem wlasnie, jak po basenie najlepiej osuszac uszy, bo na pewno jakos trzeba...
Cytat:
Ja chyba przejde na mm. W tym szpitqlu mam mega stresa i chyba mlody nie dojada.
Najpierw jam zrobil cyrk z powodu brzuszka o 3 i 5 to przyszly pielegniarki i patrzyly na mnie jak na debila ze nie umiem dziecka ze wzdeciami uspokoic w nocy. Rano na wazeniu zobaczyly pupe i z tekstem ze mam czesciej pieluchy zmieniac. A.kurde to id 1 dnia z chusteczkami a nie od niezmieniania pieluch bo czasem co 20 min zmieniam.
Stresuje sie wiec wynikami Mlodego ( bo dodam ze mimo ze na cycku to stwierdzili ze niedopojony chyba) , ich tekstami do mnie, tym ze go uslokoic nie umiem. Wszystkim i on chyba przez to mniej je bo pokarm mi sie zmniejsza. Mam juz dosc. Tym bardziej ze moje dsiecko z butelki wody nie chce pic a ze strsykawki pluje lub krztusi sie i nie wiem czym go dopajac, ile i kiedy...zwariuje
ja sobie tez stresa robilam... musialam pompowac i chcialam coraz wiecej, a tu coraz mniej lecialo... zaczelam podawac mm wtedy, kiedy nie mialam nic odciagniete i cyce srednio sie nadawaly do dojenia. albo jak mlody nie mial sily dobrze ciagnac - wtedy cyc tylko na uspokojenie dla niego, a dla mnie na pobudzenie laktacji, i potem szla butla humana 1 ha. calkiem rezygnowac z kp poki jakos idzie to nie mam zamiaru
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:08   #1871
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mam

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
U nas na początku też była kupka co karmienie. Teraz się unormowało i jest 1-2 na dzień. No rzadko więcej.

kciuki za Dareczka. Wychodźcie szybko do domku:-*

super,że pomału się tam odnajdujesz:-*

Witam
Nocka piękna!!! Mały obudził się raz i nawet nie wiem,o której bo mąż mi go podał do łóżka jak zaczął marudzić.na śpiocha do cycka i spaliśmy dalej:-D potem pobudka o 7. Dostał cycka,godzinka aktywności podczas której zasikał rożek:-P teraz pociągnął z drugiej piersi i śpi

Wyspałam sie i jest cudownie;-)

Szarpanie z piersią i te inne wariacje młody już skończył. Może to był ten skok w 5 tyg

śliczny

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:09   #1872
Veronic
Wtajemniczenie

AXELLA-
jestem w ciężkim szoku ...
twój były to jakiś psychol...

życzę Ci duuużo siły i wytrwałości
Stary 2013-07-11, 14:12   #1873
Mysia mysz
Zakorzenienie

halo

podczytuje, ale jakoś nie mam kiedy pisać
axella, gratuluję decyzji i trzymam kciuki !

młody rośnie, śpi większość dnia i całe noce, z przerwami na karmienie

dobijamy do 5 kg, pediatra wychwaliła młodego drugi podbródek i tłuste udka właśnie piekę szarlotkę i dzisiaj robimy grilla

wczoraj poszłam na masaż, młody został z tatą i przespał 5 h nowy rekord spania, chyba dorasta kluska

gadałam z pediatrą i szczepimy na wszystko tylko meningo za rok, bo wchodzi nowa szczepionka na wszytskie szczepy

pytałam o autyzm, pediatra mówiła, że miała jeden przypadek, ale nie wywołany szczepieniem, tylko szczepienie ujawniło autyzm w wieku 1,5 roku, a w rodzinie 4 przypadki autyzmu... za 2 tygodnie szczepimy 6w1 i rota, potem pneumo
Stary 2013-07-11, 14:15   #1874
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Witam

Dzisiaj przychodzę się pochwalić naszym domkiem w ten piątek będą okna, a za tydzień drzwi zewnętrzne może w tym roku uda się wprowadzić
Piękny już niedługo możecie zaczynać wykańczanie wnętrza

Stary 2013-07-11, 14:18   #1875
sharpnowaja
Zakorzenienie

halooo
wieki mnie tu nie było w zeszłym tygodniu mała nie dała mi ani chwili "wolnego" a od niedzieli jestem u rodziców. Widzę same plusy pobytu tutaj:
- wychodzę przed klatkę i jest mnóstwo znajomych z dziećmi (średnio 20 dzieciaków w przedziale wiekowym od urodzenia do 10 lat). Czasami można naliczyć nawet 40 dzieciaków (serio! w szoku byłam) jak się zejdą z pobliskich bloków. Więc na prawdę jest wesoło.
- dużooooooo ławek (a nie pół godz w jedną stronę żeby chwilę usiąść i to w słońcu)
- mamusia + tatuś + braciszek z rodzinką
i dużo by tak wymieniać, tylko TŻta mi tutaj brakuje

I chwalę się że staram się małą przestawić żeby nie spała na rękach tylko na łóżku. Pierwszy dzień był ciężki i gdyby nie to że tu nie mam jak z nią spać na rękach bo mi niewygodnie to pewnie z 10 razy bym dała za wygraną. Wczoraj już było lepiej, ale jeszcze płakała a dziś to jest jeszcze lepiej. Więc powoli powoli do przodu.
I kupiłam kieckę na chrzciny, tzn mamusia kupiła na ciuchach za całe 1 zł (w sumie kupiła 8 sukienek, każda za złotówkę)
Poczytam was trochę
Stary 2013-07-11, 14:18   #1876
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Leonek to mały wrzaskun i nerwus mąż Anoxee ma teraz wolne, więc spędzają czas w trójkę Myślę, że niebawem wróci do nas

pozdróóóóóóóóóów! a baciki -przyjęłam i myślę, że dziś się pomotamy wieczorem
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:19   #1877
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
on ma dosyc wodniste kupki...
dzisiaj jedank znowu był zagazowany i sam nie mogl jej zrobi, dopiero rurka pomogła...

juz próbowałam karmic go moim mlekiem z butelki... bez efektu

no i jednak DELICOL pomaga, wiec to chyba ma jakis związek

może zrobię test Kerrego z kału na obecnosc cukrów redukujących ... tylko ciekawe jakie lab t poblizu wykonuje to badanie?
każde dziecko ma przejściową nietolerancję laktozy
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:26   #1878
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
każde dziecko ma przejściową nietolerancję laktozy
ale żeby aż tak ??

no cóż.. na razie podaję delicol... mam nadzieję, że laktaza jakoś da radę.. i się wszystko jakoś ustabilizuje, bo jednak widzę poprawę, dziecko dużo mniej się męczy niż przez ostatnie 2 miesiące

chciałabym dalej karmić piersią...
Stary 2013-07-11, 14:38   #1879
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

axella koniec z TŻtem?
diabli zazdroszczę spacerku po górach

axella moja mała już jakiś czas śmieje się na głos, ale nie za każdym razem tylko jak jej się "zachce"

no i chyba koniec nadrabiania
Stary 2013-07-11, 14:42   #1880
Elusiek
BAN stały

Cytat:
mój tylko wczoraj spał w dzień 3 godziny, ale to było wielkie święto bo zazwyczaj pośpi po jedzeniu z 10-15 minut a potem chce się bawić lub gaworzyć, wieczorem jest najbardziej marudny i co chwilę chce jeść lub żeby go nosić bo inaczej jest duży wrzask
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:44   #1881
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Na wypisie ze szpitala mamy info, że mamy iść na kontrolę do chirurga (najpóźniej w 3 miesiącu), zobaczymy co jutro powie
Mojej siostry synek miał ten sam problem tylko jemu nie zeszły obydwa i miał zabieg w znieczuleniu ogólnym.Szybko wrócił do formy teraz ma 2 latka i jest szczęśliwym dzieciaczkiem

Stary 2013-07-11, 14:51   #1882
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
pozdróóóóóóóóóów! a baciki -przyjęłam i myślę, że dziś się pomotamy wieczorem
okej powodzenia

Stary 2013-07-11, 15:14   #1883
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Serduszka moje Kochane, gratuluje wam wszystkim szczęśliwego rozpakowania, trzymajcie się ciepło i proszę o kciuki bo wyjeżdżam w poniedziałek do Norwegii i jak wracam to mamy zielone światło od Pani doktor mojej kochanej na staranki. Wiedzcie że prawie codziennie do was wpadam i podczytuje co tam nowego u was niestety nie jestem tożsama z waszymi problemami narazie więc się tak nie udzielam ale już wiem gdzie będę bić za rok z problemami
Trzymam kciuki za Was

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej
oj dawno mnie niebyło.....
widze ze maluszki juz prawie wszystkie sie urodziły
niedawałam znaku zycia bo byłam z Natalką na tydzień u rodzicóm odpoczac, spedzac czas na spacerkach, niestety na week trafiliśmy do szpitala na odział zakaźny jesteśmy już w domu i jak tylko bede miałą wiecej czasu tak wam napisze coś wiecej......najważniejsze że jest już wszystko ok a na odział zakaźny w sumie niemusieliśmu trafić bo okazało sie że mała niema wirusa, a było podejrzenie rotawirusa....a do szpitala trafiliśmy bo kikut pępowinowy który nam jeszcze ciągle nieodpadł zaczął ropieć, okazało sie że była bakteria, plęśniawki miałą straszne pomimu ponad 3 tyg leczenia antybiotykiem który niezadziałał, ale w szpitalu wkońcu dobrali lek i zadziałał no i biegunki miała które dawału podejrzenie zakazenia rotawirusem........ale teraz juz ok i oby tak było dalej
w tym tyg miałam mała szczepic ale za tydzien pojdziemy i musze podjac decyzje co do szczepioen na rota, i teraz juz wiem ze tez po szczepieniach dzieci choruja na rota wiec niewiem czy bede szczepic, bo na odziale było kilka dzieci które pomimo szczepienia i tak ciezko przechodziły zakazenie i spedzały ponad tydzien na odziale.....
moja Natalke wymeczyli troszke, pokuli w główke, nózki,rece....az bidulka płakała przez sen, ale na szczescie juz jestesmy od wczorej w domu.
jak bede miec wiecej czasu to wpadne i napisze cos wiecej
buzki
biedna kruszynka...ale najważniejsze że już wszystko ok.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Mama trzyma do odbicia a ja tak trzymam główkę:-D

pięknie ile Twój Synuś ma tyg? bo mój też w pionie trzyma praktycznie główke cały czas sztywno i prosto jutro kończymy 6 tygodni

Stary 2013-07-11, 15:16   #1884
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
hej

az sie poryczałam...

Mozesz jeszcze sprobowac odciagac z piersi przed kazdym podaniem z 10 -20 ml i podobno to tez pomaga.
Ale najlepiej niech ci zbadaja ph kupki, bo wtedy nabierzesz pewnoaci

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
U Was raczej nie jest kwestia tego, czy młody się najada i napija, a tego, że w wynikach coś wychodzi. Postaw sprawę ostro by zrobili mu badanie USG nerek!!! My dajemy pepti i jesteśmy

mlody mial usg calego brzuszka od razu na poczatku i jest ok.

Wychodzimy!!!! Hurra, mocz do posiewu pobrany przez cewnik calkowicie jalowy a mocz do badania ogolnego dzis ok wiec podejrzewaja ze wczoraj albo nie dopil albo mocno sie spocil. No i zalecilo by w upalne dni jednak choc 20-40 ml mu podac.

jestem szczewliwa. Wydaje mi sie ze mlody od razu to wyczul

Cytat:
wiesz co, ale jak przybiera, to po co dopajasz? nawet jak są upały to nie trzeba. moim zdaniem za bardzo się nakręcasz, o wiele za bardzo. przecież super Ci przybiera. mi pediatra kazała dopajać mm, albo glukozą albo herbatką. powiedziałam, że nie widzę powodu i przystawiałam częściej do piersi. w rezultacie bardziej mi przybiera i jest super! lekarka zachwycona dzieckiem. nie daj się (dzięki diabli, jussti, że wtedy mi uświadomiłyście, że z jakichś tylko sobie znanych powodów lekarka to zasugerowała).
Na szczescie wychodze wiec bede spokojniejsza. A przybiera naprawde ladnie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:22   #1885
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Zamknal aie od stodka. Do piero po chwili nas wpuscil. Spakowal mi WSZYSTKO. Wiec szybko sie uwinelismy. Jego wklad w nasza chate to posciel i kubki

Nie odeWal sie procz "oddaj klucze" i dobrze

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:25   #1886
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Zamknal aie od stodka. Do piero po chwili nas wpuscil. Spakowal mi WSZYSTKO. Wiec szybko sie uwinelismy. Jego wklad w nasza chate to posciel i kubki

Ale to jest jego mieszkanie? Nie czaję..... Moim zdaniem powinna uważać co tu piszesz, bo też będzie mógł to wykorzystać w sądzie - szczególnie te rzeczy kiedy nie mogłaś sobie dać rady z Zu.....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:31   #1887
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za Was

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

biedna kruszynka...ale najważniejsze że już wszystko ok.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

pięknie ile Twój Synuś ma tyg? bo mój też w pionie trzyma praktycznie główke cały czas sztywno i prosto jutro kończymy 6 tygodni
W poniedziałek skończy 6 tyg;-)

Cytat:
Mozesz jeszcze sprobowac odciagac z piersi przed kazdym podaniem z 10 -20 ml i podobno to tez pomaga.
Ale najlepiej niech ci zbadaja ph kupki, bo wtedy nabierzesz pewnoaci

mlody mial usg calego brzuszka od razu na poczatku i jest ok.

Wychodzimy!!!! Hurra, mocz do posiewu pobrany przez cewnik calkowicie jalowy a mocz do badania ogolnego dzis ok wiec podejrzewaja ze wczoraj albo nie dopil albo mocno sie spocil. No i zalecilo by w upalne dni jednak choc 20-40 ml mu podac.

jestem szczewliwa. Wydaje mi sie ze mlody od razu to wyczul

Na szczescie wychodze wiec bede spokojniejsza. A przybiera naprawde ladnie

brawo!!!!:-*

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

no i super. To na kogo wkońcu umowa najmu była??? Bo jak na Ciebie to cienko to widzę:-/ chyba że już załatwiłaś to z właścicielem?:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:37   #1888
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ale to jest jego mieszkanie? Nie czaję..... Moim zdaniem powinna uważać co tu piszesz, bo też będzie mógł to wykorzystać w sądzie - szczególnie te rzeczy kiedy nie mogłaś sobie dać rady z Zu.....
Ze pisala ze nie moze sobie rady dac z Zu ! ? To wcale nie swiadczy przeciwko niej ja mam 2 i tez rady.nie dawalam gorzej od AXeli co druga dziewczyna tu byla przestraszona na poczatku...

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Veeonik ile kropli delicolu dajesz ? Dajesz wg wieku czy ilosci mleka? Wyzucilam pudelko i ulotke i nie wiem ile moge dac najwiecej a chce zwiekszyc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:40   #1889
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ze pisala ze nie moze sobie rady dac z Zu ! ? To wcale nie swiadczy przeciwko niej ja mam 2 i tez rady.nie dawalam gorzej od AXeli co druga dziewczyna tu byla przestraszona na poczatku...

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Veeonik ile kropli delicolu dajesz ? Dajesz wg wieku czy ilosci mleka? Wyzucilam pudelko i ulotke i nie wiem ile moge dac najwiecej a chce zwiekszyc
banka ja też płakałam na początku, ale prawnicy potrafią być bezwzględni, a zresztą....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:41   #1890
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Tez tak mysle ze po porodzie kazdy czuje sie zielony na poczatku. A jak nie ma wsparcia mena to tym batdziej

Poki co nie ma moich dokumentow.. Jak ich nie znajde to znow paly itd

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości