|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
własnie w tempie błyskawicznym jem zupę bo udalo mi się go uspić na chwilę |
|
|
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
hej
wczoraj było super , dzisiaj znów sie W pogorszyło, nie jest tak zle jak kiedys ale jednak .... delicol troche pomaga, musze zwiekszy ilosc podawanych kropelek..3mam go na rekach, ciagle jezdzi mu w brzuszku, nie moze spac ... az sie poryczałam... moim zdaniem ma mocna nietolerancje laktozy, rozwazam rezygnacje z karmienia piersia i przejscie na enfamil bezlaktozowy... nie wiem jak ja to przezyje ![]()
|
|
|
|
#1863 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
U Was raczej nie jest kwestia tego, czy młody się najada i napija, a tego, że w wynikach coś wychodzi. Postaw sprawę ostro by zrobili mu badanie USG nerek!!! My dajemy pepti i jesteśmy bardzo zadowoleni. Axella jestem w szoku i aż brak mi słów. Mam tylko chwilę i nadrabiałam po łebkach. Siedzę z siostrą TŻ i dziećmi i jest w szoku, że mam takie grzeczne dziecko ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
|
#1865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to róóóznie... Cytat:
i liczę, że wieczorem będzie fajnie, chłodnawo
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-07-11 o 14:02 |
||
|
|
|
#1866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj jedank znowu był zagazowany i sam nie mogl jej zrobi, dopiero rurka pomogła... juz próbowałam karmic go moim mlekiem z butelki... bez efektu no i jednak DELICOL pomaga, wiec to chyba ma jakis związek może zrobię test Kerrego z kału na obecnosc cukrów redukujących ... tylko ciekawe jakie lab t poblizu wykonuje to badanie? Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-07-11 o 14:07 |
|
|
|
|
#1868 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wiesz może, co u anoxee i Leosia ???
|
||||
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Leonek to mały wrzaskun i nerwus
mąż Anoxee ma teraz wolne, więc spędzają czas w trójkę Myślę, że niebawem wróci do nas
|
|
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1871 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mam
Cytat:
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
AXELLA-
jestem w ciężkim szoku ... twój były to jakiś psychol... życzę Ci duuużo siły i wytrwałości |
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
halo
![]() podczytuje, ale jakoś nie mam kiedy pisać ![]() axella, gratuluję decyzji i trzymam kciuki ! młody rośnie, śpi większość dnia i całe noce, z przerwami na karmienie ![]() dobijamy do 5 kg, pediatra wychwaliła młodego drugi podbródek i tłuste udka ![]() wczoraj poszłam na masaż, młody został z tatą i przespał 5 h gadałam z pediatrą i szczepimy na wszystko tylko meningo za rok, bo wchodzi nowa szczepionka na wszytskie szczepypytałam o autyzm, pediatra mówiła, że miała jeden przypadek, ale nie wywołany szczepieniem, tylko szczepienie ujawniło autyzm w wieku 1,5 roku, a w rodzinie 4 przypadki autyzmu... za 2 tygodnie szczepimy 6w1 i rota, potem pneumo
|
|
#1874 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
halooo
wieki mnie tu nie było w zeszłym tygodniu mała nie dała mi ani chwili "wolnego" a od niedzieli jestem u rodziców. Widzę same plusy pobytu tutaj:- wychodzę przed klatkę i jest mnóstwo znajomych z dziećmi (średnio 20 dzieciaków w przedziale wiekowym od urodzenia do 10 lat). Czasami można naliczyć nawet 40 dzieciaków (serio! w szoku byłam) jak się zejdą z pobliskich bloków. Więc na prawdę jest wesoło. - dużooooooo ławek (a nie pół godz w jedną stronę żeby chwilę usiąść i to w słońcu - mamusia + tatuś + braciszek z rodzinkąi dużo by tak wymieniać, tylko TŻta mi tutaj brakuje ![]() I chwalę się że staram się małą przestawić żeby nie spała na rękach tylko na łóżku. Pierwszy dzień był ciężki i gdyby nie to że tu nie mam jak z nią spać na rękach bo mi niewygodnie to pewnie z 10 razy bym dała za wygraną. Wczoraj już było lepiej, ale jeszcze płakała a dziś to jest jeszcze lepiej. Więc powoli powoli do przodu. I kupiłam kieckę na chrzciny, tzn mamusia kupiła na ciuchach za całe 1 zł (w sumie kupiła 8 sukienek, każda za złotówkę )Poczytam was trochę
|
|
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Wtajemniczenie
|
ale żeby aż tak ??
no cóż.. na razie podaję delicol... mam nadzieję, że laktaza jakoś da radę.. i się wszystko jakoś ustabilizuje, bo jednak widzę poprawę, dziecko dużo mniej się męczy niż przez ostatnie 2 miesiące chciałabym dalej karmić piersią... ![]()
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
axella koniec z TŻtem?
diabli zazdroszczę spacerku po górach axella moja mała już jakiś czas śmieje się na głos, ale nie za każdym razem tylko jak jej się "zachce" no i chyba koniec nadrabiania |
|
|
|
#1880 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia
|
|
|
|
|
#1883 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
biedna kruszynka...ale najważniejsze że już wszystko ok.---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
jutro kończymy 6 tygodni
|
|||
|
|
|
#1884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Ale najlepiej niech ci zbadaja ph kupki, bo wtedy nabierzesz pewnoaci Cytat:
mlody mial usg calego brzuszka od razu na poczatku i jest ok. Wychodzimy!!!! Hurra, mocz do posiewu pobrany przez cewnik calkowicie jalowy a mocz do badania ogolnego dzis ok wiec podejrzewaja ze wczoraj albo nie dopil albo mocno sie spocil. No i zalecilo by w upalne dni jednak choc 20-40 ml mu podac. jestem szczewliwa. Wydaje mi sie ze mlody od razu to wyczul ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Zamknal aie od stodka. Do piero po chwili nas wpuscil. Spakowal mi WSZYSTKO. Wiec szybko sie uwinelismy. Jego wklad w nasza chate to posciel i kubki
![]() Nie odeWal sie procz "oddaj klucze" i dobrze Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to jest jego mieszkanie? Nie czaję..... Moim zdaniem powinna uważać co tu piszesz, bo też będzie mógł to wykorzystać w sądzie - szczególnie te rzeczy kiedy nie mogłaś sobie dać rady z Zu.....
|
|
|
|
#1887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Veeonik ile kropli delicolu dajesz ? Dajesz wg wieku czy ilosci mleka? Wyzucilam pudelko i ulotke i nie wiem ile moge dac najwiecej a chce zwiekszyc
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
|
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
Poki co nie ma moich dokumentow.. Jak ich nie znajde to znow paly itd Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.

ale to róóóznie... 
) i nie zdążyłam nawet przygotować napoju.....

???

07.07.2012