|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() przy kp może nie być kupy kilka dni, jeśli brzuszek nie dokucza to raczej jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- musisz to opatentować i może wprowadza zmiany ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() fuck.. chciałam odciągnąć trochę mleka i nic ![]() ![]()
![]() |
#1624 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-09 o 23:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Ja tylko na szybko, pozniej nadrobie. Jestesmy w sspitalu. Mlody mq bakterie e coli w moczu.na razie nie wiem na jak dlugo bo dzis pobrali krew i cos jeszxze, byl podlaczony pod jakas kroplowke wyplukujaca i okaze sie co dalej tzn. Moze ta kroplowka cos da a jak nie to chyba jakis antybiotyk wiec bedziemy tu wtedy 7dni.poki co wwrunki fatalne. Sale dla matek z dziecmi maja jakies 10m2 i w na tej powierzchni sa 4lozeczka dla dzieci a dla mam krzesla wiec kazda ma jakis materac czy lezak z domu. Mam nadzieje ze opieke maja lepsza.
Dobra wiadomosc jest taka ze dobrze ze w pore to wykrylismy i moze byc tak ze mlody nie ma zadnych kolek (moze dlatego mam wrazenie ze nic nie dziala) a go boli brzuszek przez bakterir choc podejrzewwm tez o ataki witamine k+d bo od dwoch dni widze ze jakies 15-20min po podaniu ma najwiekszy atak. Dzis kupilismy inne k+d i zobacze jak bedzie jutro. Trzymajcir za Darusia kciuki i by szybko bylo wszystki dobrze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogolnie bb to dziwne miasto, bo lezy 262–1117 m n.p.m. wiec rozbieznosc dość konkretna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Fakt przy infekcji bakteryjnej dziedcko zachowuje się jak na ból brzucha, stąd u Was wcześniejsze złe wyniki przez nereczki, które były zainfekowane bakterią. Przynajmniej tak to rozumiem. A lekarka dała Wam skierowanie do szpitala? Przy tej bakterii leczą antybiotykami i dziecko jest w domu. Na co leżą pozostałe dzieciaki? Niestety oddziały dziecięce to nic fajnego, bo jedno od drugiego łapie ![]()
![]() |
#1628 | ||||
Zakorzenienie
|
tak jakos wyszlo
![]() ![]() ee wydaje Ci się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
![]() mowilam tatusiowi, ze nad morze to my raczej przez Niemcy nie smigniemy :P bo nam powiedzą, ze mala uprowadzilismy. no nic trzeba będzie pomyslec o dowodzie. a jaki macie okres oczekiwania? ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z kupa nie pomoge, bo u nas nadal jest co karmienie. ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- nadrobilam, dobranoc ![]() jutro szczepienie - uznaliśmy z tz, ze szczepimy tylko na wzw, panu doktorowi mówimy, ze odraczamy skojarzona do przyszłego tygodnia ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-09 o 23:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Nie podobno nie moze byc podawany w domku. Moze on za maly. Miesiac dopiero bedzie mial w pt. Moze jak dziecko ma z 2 mies.to juz mozna. Nie wiem, ale tez o to pytalam i powiedzieli ze jesli nam cholerstwo jutro dalej wyjdzoe to zostajemy 7dni.
A w naszym pokoju w sumie dziexiaczki leza na: 1 chlopiex prawie 3 tygosniowy tez z podejrzeniem bakterii w moczu 1 dziewczynka nie wiadomo bo po pobycie na dzialce spuchly jej raczki i nozki ale zrobili juz bad.krwi, moczu, bialka, crp spr.alergie i nic nie wychodzi 1 chlopiec ma jakies porazenie oczu czy cos i mial robiony rezonans ale tez nic nie wyszlo. Wiec w pokoju zakaznych nie ma ale wiadomo...w innych roznie a w powietrzu sie niesie. Licze ze wyjdziemy zdrowi a nie z czyms podlapanym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1630 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Jedyna wnuczke jedynego syna. Ja podziekuje ![]() Obudzilam się i nadal jakas dolina ;( w o g ole to Z przez cala noc je po dwa lyki mleka. Nawet nie 90 łącznie na 3 nocne am (1,3,6) o do niedawna to bylo 3 porcje po 90 Cytat:
Obtscie szyb ko wyszli cali, D r owi bez gratisowych chorobek ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba po czaresniach.. tzn nie wiem co z nimi bylo nie tak, bo wcześnie jadłam czareśnie i równie wielkiej ilości - kilogram na raz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() to chyba już zbyt szybko na wieś nie pojedziesz ![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Moje dziecko z każdym dniem się robi coraz bardziej cwane ![]() Dzisiaj w nocy mial problemy z kupa wiec go wsadzilam do nas do lozeczka.. rano się budzę patrze leży sobie spokojnie otwarte oczy i co raz sobie popierduje.. no to ja dalej w kime.. za pol godziny sie budze bo jakis kleks polecial ale pod takim cisnieniem ze sie przestraszylam ze pampuch nie wytrzyma i obsra nam lozko... wiec odkrylam go na chwile sprawdzic tego pampucha ale jeszcze byl w dobrym stanie... jak maly zobaczyl ze ja juz wstalam to zacząl marudzic i sie wiercic i jeczec o mleczko ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1633 |
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Magiusa strasnie mi przykro, szpitale sa do
![]() Jesli bedzie Darek mial antybiotyk to.dozylnie, przez wenflon, dlatego musi byc podawany w szpitalu... Mam nadzieje,ze obedzie sie bez... Axella, moja mala tez jakos kiepsko w nocy je. Teraz wlasnie ja karmilam/karmie - zasnela po 3ech minutach leniwego ssania ![]() Diabli mieszkanie musi mi sie podobac bo bylo jedyne jakie TZ znalazl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() przy rutynowym badaniu moczu Wam ta paskuda wylazła? ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]() ![]() i jak się rozmościcie, to na pewno się zrobi przyjemniej ![]() Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-07-11 o 09:19 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1636 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super,że pomału się tam odnajdujesz:-* Witam ![]() Nocka piękna!!! Mały obudził się raz i nawet nie wiem,o której bo mąż mi go podał do łóżka jak zaczął marudzić.na śpiocha do cycka i spaliśmy dalej:-D potem pobudka o 7. Dostał cycka,godzinka aktywności podczas której zasikał rożek:-P teraz pociągnął z drugiej piersi i śpi ![]() Wyspałam sie i jest cudownie;-) Szarpanie z piersią i te inne wariacje młody już skończył. Może to był ten skok w 5 tyg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1637 |
Zakorzenienie
|
Msgiusa trzymam kciuki za Dareczka
Color super ze Tymus juz ladnie je o za mocke brawa... My od 4 z brzuszkiem walczymy biedactwo... Myslicie ze moge sporadycznie podac mlodemu czopka p.bolowego? Dzisiaj znowu.nudny dzien.... Bleeee Aaa mama przyniosla mi wczoraj ooakiwanie dady 2 i stwierdzam ze sa za male:/ mam nadzieje ze dam radw wykonczyc je ![]() ![]()
#1638 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Daj mu tego czopka doraźnie. Może kupke zrobi odrazu:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1639 |
Zakorzenienie
|
Laaaski.. ZUNIA JEST BOSKA. Czuje sie jak swir patrzac na nia bo podoba mi sie wszystko.. Usmiech, raczki, nozki, brzuch.. To jak zaciesza lezac z golym tylkiem.. Ah
![]() Chcialam sie pobawic w siadanie. Raz, dwa dziennie podciagalam ja za lapki a ta z usmiechem siedziala chwilke. Dzis cwaniara sam sie podciagnela. Wiem ze jest duza i silna ale szok ![]() ![]() Aa.. Wasze maluszki tez sie tak mega slinia? ZU bije rekordy i slinke ma wszedzie xD Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | ||
Wtajemniczenie
|
hello
![]() ![]() Magusia- zdrówka dla Dareczka, obyście szybko wyszli do domku ![]() Diabli- podziwiam Cię za taką piękną wycieczkę z Nelką ![]() ![]() Axella- brawa dla Zuzi ![]() cloche- ![]() my dzisiaj mieliśmy piękną noc ! ![]() Młody nakarmiony o północy, a potem obudził się na karmienie o 5 ![]() zaczął sam puszczać bączki, bez większego bólu... ![]() a teraz też sobie przysypia w łóżeczku ![]() ![]() czy to przypadek? czy delicol naprawdę pomaga? ![]() Daj Boże ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() wy się jeszcze mieścicie w pampersy 2 ? ![]() ![]() my się strasznie męczyliśmy, żeby je wykończyć, ostatecznie zużyliśmy całą dadę 2 (wg mnie to one są większe ![]() ![]() pampersy 3 są the best ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() na razie tylko kieszonka - która moim zdaniem jest łatwiutka, a wyjęcie dziecka z chusty to też żaden problem ![]() potem jak W zacznie siadać, to będę się uczyć nowych wiązań ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
Color Tymus jest boski ten nosek sliczny kurcze muze wchodzic na normalna strone zeby zdjecia zobaczyc bo na mobilnym wizazu nie mozna
#1642 |
Wtajemniczenie
|
Magiusa trzymam kciuki za Darka i żebyście szybko i zdrowo wrócili do domu
Ash jeszcze chwila i poczujesz się jak u siebie, początki są zawsze najgorsze ale najważniejsze że jesteście tam razem ![]() diabli zazdroszczę wycieczki ![]() banka no faktycznie 2 dady są mniejsze niż pampersa, ja już mam je na wykończeniu ale przesikuje je powoli bo są za małe, czas na 3 ![]() color śliczny Tymek ![]() ![]() obudziłam się rano z bolem piersi i skojarzyłam że mały raz się obudzil o 2 na karmienie, potem dopiero około 7 a cycki twarde i bolące, więc szybko laktator i ściągnełam 100 ml w pare pociągnięć, a że nie miałam go wysterylizowanego to do wyrzucenia mleczko ![]() no i o tej 2 malutki się najadł i marudził pół godz więc wzięłam go do łóżka do nas, bo myślałam że może głodny, nie zdążyłam cyca wyciągnąć a on spał jak suseł ![]() chcialam dziś ciasto z malinami zrobić z własnego ogródka, więc poszłam z michą wielką a tam gołe krzaczki, ktoś nam spachtował wszystkie owoce w nocy ![]() ![]() idę się trochę ogarnąć i upiec biszkopt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w nocy przewijasz ? Bo ja nie od 21-22 do 5 jest w jednym pampie heee Cytat:
Brawo dla Zu za dzwiganie glowy super
![]() |
#1645 | ||||
Wtajemniczenie
|
Diabli gratki za pierwszą Nelkową górkę
![]() ![]() Veronic nam Delicol też pomógł, dostał pierwszy raz jak miał 4 tyg i od tego czasu spokój z brzuszkiem ![]() Cytat:
P. nie śmieje się głośno jeszcze ale czasem jak ma dobry humor i się uśmiecha i go połaskotam to tak piszczy jakby chciał się zaśmiać a jeszcze nie wychodzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ślini się .... ale jedynki już prawie wyszły na wierzch więc wydaje mi się że przez to. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Wtajemniczenie
|
nie przewijam już w nocy
![]() ![]() ale wiadomo jakby była kupka, to bym pampka zmieniła ![]() vil- wczoraj Twój Przemuś skończył 3 miechy! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- nadal jestem w szoku.. Młody nakarmiony o 7:30, o 8 od razu zasnął i śpi do teraz ... nigdy mu się to nie zdarzało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to i jak dużo, moja "kochana może przyszła teściowa" małego raz widziała, a ma już 10 tygodni Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj w nocy i rano ładnie się najadał jednym cycusiem. W dzień też było w miarę ok, ale wieczorem owalił dwa i musiałam jeszcze mm dorobić, bo nie szło Go uspokoić i wcinał swoje łapki. Piję herbatki na laktację, ale to chyba nie działa... Już nie wiem o co kaman... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- A mnie mój skarb dzisiaj pierwszy raz w nocy nie rozpieścił! Wszędzie Go zachwalam, że w nocy ładnie śpi to i mam. Obudził się o 2. Znowu dwa cycusie opierdzielił, bo przecież jeden to za mało... W międzyczasie 3 kupy! (tak, tak, 3 kupy!). Oczy jak 5 zł i ani myśli spać! Bujałam się z Nim do 4 i skapitulowałam. Wstał Mąż, sprzedałam Młodego na chwilę i poszłam Mu mm zrobić. No i z trudem, ale usnął... Teraz po karmieniu też szok! Pospał mi na klacie z 30 minut i z 10 w leżaczku... ![]() Idę się szykować zanim nie płacze, bo musimy zaraz się karmić i na miasto ruszyć...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.