Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 14:14   #1801
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco

ciekawe jak tam nasze szpitalne dziewczyny !!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:22   #1802
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

mam tylko nadzieje, ze nie bedzie ona zla, ze tak z innych watkow kopiuje jej wiadomosci.
bo w koncu to nie byla do nas wiadomosc...
Szkoda, że do nas się nie odzywa... Trochę przykre, bo wszystkie się tu martwimy...

Ja właśnie skończyłam prasować większość uprasowałam na stojąco i jeszcze nie rodzę...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:28   #1803
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Podjęłam decyzję, że zamawiam to łóżeczko już z materacem http://allegro.pl/biale-lozeczka-mat...359647067.html wychodzi cenowo calkiem korzystnie. Mam tylko nadzieję, że Tz się nie obrazi
Neni długo musiałas je wietrzyć?? bardzo śmierdziało???
Ja nie Neni ale mam to samo łóżeczko i wietrzylam je ok. 2 tyg bo dryfilo

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

A co do kupek. Moja od wczora nie robiła, mam się martwić

z tego co widzialam to jej mieszasz kp i mm. Na piersi nie musi codziennie robić

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
podłączam sie do pyatnia bo my tez nie mamy i poki co przenieslismy z salonu tą co miesliśmy ale jest za duza a ja chce taką małą-typowo do pokoju dziecinnego....

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Mykam bo klexiatko sie przebudziło I na pewno cos narobiła ....

ja mam lampke kwiat z ikea i jest idealna. Daje lekkie swiatlo

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Muszę Wam coś napisać

Dzwoni mój TŻ:
Ja- halo
TŻ- Witam, dzwonię z Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej. Chciałem zapytać o stan wód płodowych u Pani...
Ja- eee.... powodzi brak, wody nadal stoją w brzuchu

Takie tam nasze pogawędki telefoniczne

:cojest :

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936]Katarzynka gratuluję porodu

U nas wczoraj masakra - miałam zastój chyba w piersi, bo bolało jak cholera i miałam temperaturę, ale rozgrzewam, masuję, odciągam lub przystawiam Małego i potem okłady z białej kapusty i dzisiaj jest o niebo lepiej, wczoraj nie umiałam ruszać ręką, bo mnie tak pierś bolała :/

Poza tym odpadł nam kikut <jupi>

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

super ze kikut odpadl kciuki zeby piersi nie bolaly

Cytat:
a wlasnie, odnosnie przewijania

jak przewijac dziecko w nocy? w sensie po jedzeniu?sprawdzac pieluche? rozbudzac dziecko?czy na szybiocha i na spiocha??

ja mala biore do przebrania przed każdym karmieniem, w nocy tez i akurat sie rozbudza

Cytat:
i jeszcze jedno pytanie do mamusiek:
ile pieluszek uzywacie na dobe? ile wam idzie?

czy nadal jestescie na rozmiarze 1?? czy juz 2?
ja jestem na 1 nadal. Tak jak pisalam zeszlo nam 2x43 szt i pol paczki z Biedronki. A dziennie ok 8-10 mi idzie, ale to tez roznie

zamowilam prowansje

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Sorki- zuzylam 3 paczki pampow po 43 szt i biedronkowe

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-07-11, 14:34   #1804
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hellol ja juz po ktg,moja cora usnela na nim leniuch hahaha...ponad 40minut i3ruchy ...ale panie mowily ze ok.jakies skorcze lekkie sie rysowaly...pozniej wizyta u Pani dr zbadala mnie i mowi ze ok.1,5cm rozwarcia pelna gotowosc do porodu..jak mi wlozyla palucha to myslalam ze zejde na tym fotelu a mowi ze nie dociska do konca bo wody mi odejda..(zaluje ze ja o to nie poprosilam:-P) ogolnie mowi ze pewnie w weekend sie spotkamy zr teraz to albo skurcze albo wody i mam przyjezdzac a jakbym nie urodzila to w pon mam na 11ktg i po ktg decyzja czy podlaczaja oxy czy co wiec juz zaniedlugo poznam Zuzanne

musze oklad z samcs zrobic chociaz by sie mu nie chcialo...:-P i wyciagne go na kebaba a teraz ide wyciagnac fileta i jakis obiados zrobie. nadrobie moedzy czasie jak sie uda.
Chętnie odstąpię miejsce w kolejce za niewielką opłatą

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ale leje u mnie
u miałam iść na spacer po łaciatą czekoladę z milki chodzi za mną od paru dni
Przyszło ode mnie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Szybka relacja z wizyty: nic nie wskazuje na poród, próbował zrobić masaż szyjki ale myślałam że z fotela wyskocze i zrezygnował. Teraz trochę żałuję że dopuściłam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja po masażu szyjki trafiłam na porodówkę kilka godzin później

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Skylie- eee Pani doktor i Pan doktor mówili, ze Tomus nie dobije do wiecej niz 3400,3500 co mnie bardzo cieszy osobisicie
Mnie też powtarzano, że dziecko będzie z tych średnich gabarytowo jak Wojtuś. A tu już 3900g Podobno dziecko przybiera 150-300g na tydzień.
Tż zabronił mi się już obżerać Tylko u niego wychodzi akurat troska o zdrowie dziecka przy porodzie sn.

Malaczarna- jak to jest z dużymi dziećmi? Tż boi się że uszkodzi się dziecko podczas sn (zwłaszcza przeżywa uszkodzenie splotu barkowego)

Cytat:
Muszę Wam coś napisać

Dzwoni mój TŻ:
Ja- halo
TŻ- Witam, dzwonię z Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej. Chciałem zapytać o stan wód płodowych u Pani...

Cytat:
a wlasnie, odnosnie przewijania

jak przewijac dziecko w nocy? w sensie po jedzeniu?sprawdzac pieluche? rozbudzac dziecko?czy na szybiocha i na spiocha??
Jak bedziesz używać pampersów to trzeba tylko sprawdzić czy nie ma kupki

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
na każdą przyjdzie czas

ja pisałam
Lanie się należy. Teraz nie będę spać po nocach

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:37   #1805
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Malaczarna- jak to jest z dużymi dziećmi? Tż boi się że uszkodzi się dziecko podczas sn (zwłaszcza przeżywa uszkodzenie splotu barkowego)
Faktycznie przy większym dziecku jest ryzyko dystocji barkowej, natomiast jest to b. rzadki przypadek. ja w ciągu 3 lat nie spotkałam się ani razu, mimo, że dzieci rodziły się po ponad 4 kg czasami Ale rozumiem obawy, ja też się martwię

Filipiśko

Stary 2013-07-11, 14:48   #1806
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Lanie się należy. Teraz nie będę spać po nocach
eee tam, odeśpisz w ciągu dnia
Stary 2013-07-11, 14:51   #1807
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Faktycznie przy większym dziecku jest ryzyko dystocji barkowej, natomiast jest to b. rzadki przypadek. ja w ciągu 3 lat nie spotkałam się ani razu, mimo, że dzieci rodziły się po ponad 4 kg czasami Ale rozumiem obawy, ja też się martwię
Dzięi za odp.
Kurczę przy Wojciechu ciężko było go wypchnąć chociaż miał 3450, Mała mnie po prostu przeraża Wczoraj lekarka która mnie badała (z mojego szpitala) powiedziała że ostatnio mieli poród sn dziecka 4700g. Jak dla mnie zakrawa to już na głupotę że dali rodzić tak duże dziecko sn a nie zrobili cc.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Dobra zmykam bo mi Ikeę zamkną jak będę się tak szybko zbierać

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:52   #1808
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięi za odp.
Kurczę przy Wojciechu ciężko było go wypchnąć chociaż miał 3450, Mała mnie po prostu przeraża Wczoraj lekarka która mnie badała (z mojego szpitala) powiedziała że ostatnio mieli poród sn dziecka 4700g. Jak dla mnie zakrawa to już na głupotę że dali rodzić tak duże dziecko sn a nie zrobili cc.
jak kobieta miała predyspozycje, to dlaczego nie
Mam nadzieję, że mój Fi będzie malizną. Mam podobną sylwetkę do mojej mamy, mnie rodziła z wagą 2800 g i mnie wypychali naciskając ręką na brzuch...

Filipiśko

Stary 2013-07-11, 14:57   #1809
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny po porodach mam pytanie: Ile z was miało opłaconą swoją położną? Moja mama mnie namawia, TŻ uważa, że to niepotrzebne. Ale co on może wiedzieć - w końcu to nie on się będzie tam męczył w razie co Przydała się?

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hellol ja juz po ktg,moja cora usnela na nim leniuch hahaha...ponad 40minut i3ruchy ...ale panie mowily ze ok.jakies skorcze lekkie sie rysowaly...pozniej wizyta u Pani dr zbadala mnie i mowi ze ok.1,5cm rozwarcia pelna gotowosc do porodu..jak mi wlozyla palucha to myslalam ze zejde na tym fotelu a mowi ze nie dociska do konca bo wody mi odejda..(zaluje ze ja o to nie poprosilam:-P) ogolnie mowi ze pewnie w weekend sie spotkamy zr teraz to albo skurcze albo wody i mam przyjezdzac a jakbym nie urodzila to w pon mam na 11ktg i po ktg decyzja czy podlaczaja oxy czy co wiec juz zaniedlugo poznam Zuzanne
Masz szansę na poród w terminie

Cytat:
Szybka relacja z wizyty: nic nie wskazuje na poród, próbował zrobić masaż szyjki ale myślałam że z fotela wyskocze i zrezygnował. Teraz trochę żałuję że dopuściłam.
Poczekaj jeszcze trochę z tym porodem

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936]Katarzynka gratuluję porodu

U nas wczoraj masakra - miałam zastój chyba w piersi, bo bolało jak cholera i miałam temperaturę, ale rozgrzewam, masuję, odciągam lub przystawiam Małego i potem okłady z białej kapusty i dzisiaj jest o niebo lepiej, wczoraj nie umiałam ruszać ręką, bo mnie tak pierś bolała :/

[/QUOTE]

za kikut A z karmieniem dojdziecie do ładu na pewno.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:59   #1810
Margosia__
Zakorzenienie

Nie nadrabiałam przyznam szczerze
Rzuciło mi się tylko w oczy pytanie Domi o pieluchy
Ja w sumie nie liczę ile zużywamy... przebieram jak jest potrzeba
W nocy też tylko sprawdzam i jak ma dużo nasikane albo kupa to przebieram... ostatnio robi takie kleksiki zamiast coś porządnego to przebieramy częściej
Jedynek zużyliśmy 3 paczki z biedronki (chyba po 28sztuk?) i używaliśmy aż kikut odpadł- bo do wtedy je podwialiśmy, a dwójeczki są troszkę wyższe i ciężko się zawijało, ale nie są dużo większe i teraz nic nie przecieka

Teraz ma drugi raz założona wielorazówkę- ale ma za cienkie nóżki i niestety przy nóżkach są za szerokie (jakoś siusie przechodzą bokiem) Musimy czekać aż mu się utyje

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:02   #1811
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny po porodach mam pytanie: Ile z was miało opłaconą swoją położną? Moja mama mnie namawia, TŻ uważa, że to niepotrzebne. Ale co on może wiedzieć - w końcu to nie on się będzie tam męczył w razie co Przydała się?
Ja Ci powiem jak to wygląda z mojej strony - położniczej
Będę rodzić w szpitalu, w którym nikogo nie znam, idę na żywioł bez położnej. Kobiety najczęściej boją się zmiany i tego, że trafią na jakiegoś buraka. W sumie ważna jest atmosfera na sali porodowej, ale... położna, nawet ta opłacona nie będzie z Tobą caluteńki czas. Najczęściej będzie wpadać tylko kontrolnie + badanie. A tak, to będzie siedziała w dyżurce, żeby zapewnić Ci jak największą intymność. Więc moim zdaniem zupełnie się nie opłaca. A podczas porodu właściwego, czyli parcia i tak nie będziesz zwracała uwagi na położną. Każda wtedy jest mniej przyjemna, zdecydowana i krzycząca - żeby dotrzeć do rodzącej :P

Filipiśko

Stary 2013-07-11, 15:06   #1812
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie miałam...
Ale miałam Tż, który mi się przydał
Podawał mi wodę, jak mi wody odeszły to podał mi z torby podkład, żebym nie musiała się schylać a potem jak zaczęła się ii faza to trzymałam go za rękę bo jak mi zmieniali to łóżko porodowe na fotel do rodzenia to zamontował taki wihajster którego można trzymać na odwrót i nie dosięgałam Ten co wkładała położna był ok
A no i wołał położna jak się skończyła kroplówka itp.
Więc jeżeli będziesz miała kogoś przy porodzie to ja bym sobie położną darowała... ale jak będziesz sama to wtedy będzie przynajmniej ktoś do kogo można gębunię otworzyć Bo samemu siedzieć parę godzin to nudno

Perse brawa za kikutka... a z karmieniem sobie poradzicie
My też walczymy i zobaczymy co z tego wyniknie

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Będę rodzić w szpitalu, w którym nikogo nie znam, idę na żywioł bez położnej. Kobiety najczęściej boją się zmiany i tego, że trafią na jakiegoś buraka. W sumie ważna jest atmosfera na sali porodowej, ale... położna, nawet ta opłacona nie będzie z Tobą caluteńki czas. Najczęściej będzie wpadać tylko kontrolnie + badanie. A tak, to będzie siedziała w dyżurce, żeby zapewnić Ci jak największą intymność. Więc moim zdaniem zupełnie się nie opłaca. A podczas porodu właściwego, czyli parcia i tak nie będziesz zwracała uwagi na położną. Każda wtedy jest mniej przyjemna, zdecydowana i krzycząca - żeby dotrzeć do rodzącej :P
Ja moją położną przy porodzie uwielbiałam
Co chwilę powtarzała "Pięknie rodzisz, pięknie... Jeszcze raz tak samo )" Więc nie mam na co narzekać

Mały
Stary 2013-07-11, 15:07   #1813
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja moją położną przy porodzie uwielbiałam
Co chwilę powtarzała "Pięknie rodzisz, pięknie... Jeszcze raz tak samo )" Więc nie mam na co narzekać
Widocznie współpracowałaś dzielnie, a uwierz, że to rzadkość

Filipiśko

Stary 2013-07-11, 15:07   #1814
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana polecam Ci ten przepis bo ja z niego robiłam, tylko go zmodyfikowałam jezeli chodzi o sos, bo nie dodałam mleczka kokosowego, tylko zrobilam wlasnie bardziej sos pomidorowy
http://kuchnialidla.pl/product/Pulpe...sie-azjatyckim
Aaa.. no i polecam dac mniejsza ilosc papryczek, bo jest naprawde ostre
Ale bardzo szybko sie robi i jest naprawde pycha, wczoraj tez robiłam!
ups..za późno zrobiłam z jakiegoś innego..chyba dobre wyszło.. czekam na męża

Cytat:
Muszę Wam coś napisać

Dzwoni mój TŻ:
Ja- halo

dobre

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] za/dla kikuta
oj..dobrze, że szybko zadziałałaś i sobie poradziłaś

Cytat:
moj Tz lezy obok mnie na lozku i nagle słyszę:

Tz: Kochaj życie, zbieraj kaskę, ruchaj każdą fajną laskę
Moja mina:
Tz: a taka tam prawda życiowa

tylko nie 'każdą'

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:09   #1815
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Lachryma,dotka: u mnie rozwarcie na palce przez ponad 2tyg się utrzymywalo..poszlo tak naprawdę dopiero w poniedziałek wieczorem przy skurczach mocnych

Aremagalos: mix rogalem mega wygodnie) chociaz mozna tez poduszki,czy koca uzyc. Ale rogal fajnie się trzyma.

Domciatko: oj miałam te same obawy i powiem ci ze w 3dobie życia igorka juz widzę duza poprawę..dasz sobie na pewno rade!

Lachryma: fajny pokoik

Co do położnej to ja nie miałam. Póki co mogę koleżankom z trójmiasta szczerze polecić szpital na zaspie. Mega profeska,super pomoc zarówno na sali porodowej jak i teraz na oddziale (tutaj akurat kazda ma przeszkolenie z lakacji,wiec dla mnie osobiście jest to mega pomoc)

Kalisto się coś odzywała?

Kocuurek poprzednim razem chyba do roxi pisała..moze teraz też tylko nie ma nam jak przekazać...?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:09   #1816
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a ja ostatnio jak bylam na wizycie bylam u poloznej, ale nie mojej, bo moja sobie na wakacje pojechala.
ale trafilam na taka fajna, ze teraz zaluje ze nie mialam jej od poczatku!!
to ona mnie na ten porod w wodzie namowila.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:13   #1817
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Kejt: u mnie to samo z położna było jak u margosi..boska kobieta! Do tego miałam też studentkę i też była super..zagladala pytała podpowiadała..no i maz! Spisał się cudownie i nawet w rezultacie pepowine przecinał. Po wszystkim stwierdził ze byłam bardzo dzielna i ze to było cudowne przeżycie dla niego,chociaż widział ze mnie boli.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-11, 15:15   #1818
Neni1984
Zakorzenienie

My już po obiadku
Dziś klasyka-kotlety z cycków, ziemniaki i mizeria z koperkiem -pyszności!

Magolina - po rozłożeniu czuć je było drewnem, osobiście bardzo lubię ten zapach, ale po ok 3 dniach już go nie było
Cytat:
Mela masz jeszcze 3 tygodnie do tp-może Malutka planuje wygrzewać się u mamusi jeszcze trochę
Cytat:
ja się czuję jakoś dziwnie, chce mi się wymiotować, chwilę spałam, a teraz jakoś tak na nic nie mam energii.. musze pare rzeczy dzisiaj ogarnac, ale jakos nie mam weny.. no i trzeba sie zaczac powoli pakowac
O! To piona - też mi dziś niedobrze, nie mam energii. Zrobiłam sobie kawę, ale nie smakuje mi
Cytat:
Fajny gadżet ale drogi...

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-11 o 15:17
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:17   #1819
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Opis porodu splodze jak wrócę do domu,chociaż naprawdę poszło tak szybko ze nie wiem co pisać..

Aa co do biegunki i mdlosci....mdlosci miałam przez tydzień..biegunki w ogóle. Idziemy bo tata przyjechał

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-11, 15:17   #1820
ita83
Wtajemniczenie

hej dziewczyny u mnie dalej upaly jeszcze sie nie roztopilam hehehe ale wracamy do walki z urzedami i mam dosc nie otrzymalam swiadectwa konczacego prace i nie moga mi przyznac macierzynskiego dopokigo nie bede miala wiec znow 2 tyg zyjemy z zasilku meza a rachunki wzywajja no i reszta wyprawki nie gotowa wiec kiepsko no nic mam nadzieje ze to ruszy bo mam dosc
Stary 2013-07-11, 15:23   #1821
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Na obsikujące dzieci, zwłaszcza strażaków (chłopców) polecam położenie na siusiaku pieluszkę tetrową podczas zabiegów kosmetycznych
He he he mówisz, że przestane tak często prać swoje ubrania?:P

Mały
Stary 2013-07-11, 15:25   #1822
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę Wam coś napisać

Dzwoni mój TŻ:
Ja- halo

Cytat:
ja będę miała zwykłą lampkę taką jak na biurko do komputera czy cos, tylko pewnie będę ją obracać jakby w drugą stronę tak żeby nie raziła Małego po oczkach
A ja mam zwykłą lampkę nocną i do niej podłączony potencjometr, który ustawię na minimalne światło

[/QUOTE]
Brawo za kikuta i opanowane zapalenia
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:29   #1823
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Widocznie współpracowałaś dzielnie, a uwierz, że to rzadkość
nie czułam partych więc sobie parłam kiedy chciałam
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny u mnie dalej upaly jeszcze sie nie roztopilam hehehe ale wracamy do walki z urzedami i mam dosc nie otrzymalam swiadectwa konczacego prace i nie moga mi przyznac macierzynskiego dopokigo nie bede miala wiec znow 2 tyg zyjemy z zasilku meza a rachunki wzywajja no i reszta wyprawki nie gotowa wiec kiepsko no nic mam nadzieje ze to ruszy bo mam dosc
żeby wszystko się ułożyło

Ech a mój Tż ostatnio pracuje codziennie 8-20 a jak Glut był w brzuchu to zdarzały się dni, że tylko po 4h robił Jak się Dzidziol pojawił to i robota się znalazła

Mały
Stary 2013-07-11, 15:31   #1824
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Tylko, że ja jej we wtorek 2 razy podałam mm
Tylko 2x - chyba nie ma to wplywu
Dopoki brzusio nie boli, mala sie nie prezy i nie krzyczy, a kupka jak juz wyjdzie jest jasnobrazowo-zolta i ma prawidlowa konsystencje - nic sie nie martw
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41739036]

Seriooooooooo???? Artuś robi średnio 6 kup na dzień.

[/QUOTE]
A to tez prawidlowo Lilo leci seriami - w jeden dzien 3-4, potem kilka dni nic
Cytat:
jejku, ja nic nie wiem ((
jestem taka zagubiona z tym przewijaniem, pieluchami, karmieniem, matko
a ja juz 8 w kolejce do porodu(
zaczynam panikowac
Dasz sobie swietnie rade, jestem o tym przekonana.
Dwa dni z Sarenką i bedziesz juz doswiadczona mloda mama
Cytat:

Teraz ma drugi raz założona wielorazówkę- ale ma za cienkie nóżki i niestety przy nóżkach są za szerokie (jakoś siusie przechodzą bokiem) Musimy czekać aż mu się utyje
Mialam pytac, Margo - dokarmiacie sie juz MM? Ile Piotrus przybral na wadze, ze zaistnialo takie wskazanie? I o ile za malo?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:31   #1825
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wiecie co,
myśląc o NASZEJ przyszłości, to czy po wszystkich porodach macie zamiar przenieść się na "ODCHOWALNIE" na wizaż??
jakoś kontakt utrzymywać??
czy nie?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:36   #1826
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Twee- właśnie, siostro moja zapomniałam Ci powiedzieć, że u mnie też byli wczoraj świadkowie jehowy i mnie zapraszali na kongres do Sosnowca ale szybko powiedziałam, ze na dniach rodzę i tylko wcisnęły mi te starsze panie milion ulotek do poczytania

ja się czuję jakoś dziwnie, chce mi się wymiotować, chwilę spałam, a teraz jakoś tak na nic nie mam energii.. musze pare rzeczy dzisiaj ogarnac, ale jakos nie mam weny.. no i trzeba sie zaczac powoli pakowac

no proszę, czyli dobry adres im podałam, szybko zrobili najazd
Ale widzę, że nie jestem najgorsza, mi nie zdążyli wcisnąć ulotek

Pakuj, pakuj, bo później będzie latanie po domu na wariackich papierach, pamiętam jak my się przeprowadzaliśmy w lutymdobrze, że mamy sporego kombiaka, bo zabraliśmy się na raz, ale i tak wyglądaliśmy jak Rumuni po łowach
Cytat:
Kochana polecam Ci ten przepis bo ja z niego robiłam, tylko go zmodyfikowałam jezeli chodzi o sos, bo nie dodałam mleczka kokosowego, tylko zrobilam wlasnie bardziej sos pomidorowy
http://kuchnialidla.pl/product/Pulpe...sie-azjatyckim
Aaa.. no i polecam dac mniejsza ilosc papryczek, bo jest naprawde ostre
Ale bardzo szybko sie robi i jest naprawde pycha, wczoraj tez robiłam!

Fajny przepisik, będę musiała wypróbować, tylko w jeszcze ostrzejszej wersji, ale to gdzieś za 2 tygodnie
Cytat:
ja będę miała zwykłą lampkę taką jak na biurko do komputera czy cos, tylko pewnie będę ją obracać jakby w drugą stronę tak żeby nie raziła Małego po oczkach
A ja lampę z ikei - tą której kawałek był widoczny na zdjęciu. Dla mnie ta lampa to w ogóle rewelacja, nie tylko dla dziecka, bo w połączeniu z energooszczędnymi żarówkami (też do kupienia w ikei) daje baardzo subtelne światło i co bardzo ważne, po zapaleniu delikatnie się nagrzewa, czyli na początku światło jest dużo mniejsze, niż po nagrzaniu

Ale się wkurzyłam zabrali mi prąd na 2h i to w momencie, w którym wyszłam z wanny także miałam mokre włosy, więc nie miałam jak iść do sklepu (a jeszcze akurat zaczęło lać), ani jak cokolwiek porobić w domu
tak więc hałda prania jak leżała, tak leży, nie poodkurzałam, a za godzinę wraca tż nie lubię tak. Za to natchnęło mnie na pierogi z mięsem Wczoraj mi mielone średnio wyszły, tzn. nie dosoliłam ich (tż uważa, że były super i smak mi się stępił, ale ja nawet jednego przełknąć nie mogłam) A tak będę mogła je fajnie dosolić, a i część pierogów i tak zostanie na jutro
lecę do biedry!

p.s. dzisiaj będzie szał, kupię colę
Stary 2013-07-11, 15:37   #1827
paulinka777
Raczkowanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Brawa za kikuta .
Co do zastoju- oby przeszło jak najszybciej

Cytat:
Z tego co wiem to jak nawet opłacisz położną- nie będziesz jej miała non stop przy sobie. A w ogóle to ostatnio na majówkach był poruszany ten temat- poszukaj, bo sporo dziewczyn się wypowiedziało, tylko w sumie nie wiem czy do końca Ci to coś pomoże: te, które miały położną- chwaliły, te które nie miały- twierdziły, że niczego im nie brakowało... Ale może jak poczytasz to coś więcej z tego wyciągniesz
Stary 2013-07-11, 15:41   #1828
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mialam pytac, Margo - dokarmiacie sie juz MM? Ile Piotrus przybral na wadze, ze zaistnialo takie wskazanie? I o ile za malo?
Wczoraj dostał 2x 30 ml (mieliśmy zobaczyć jak brzuszek reaguje) i raz 90ml dzisiaj na razie po cycku daje mu swoje odciągnięte 70/80 ml w zależności ile uda mi się ściągnąć...

W nocy była sama pierś bo mi się buntuje po butelce i nie chce cycka zassać Więc mu ograniczam tą butelkę
No przybrał niewiele bo w 2 tygodnie tylko 20g i na koniec 3tygodnia nie wyrównał wagi urodzeniowej mało brakło bo tylko 10g no ale jednak

Jak je to mi z 2 cycka kapie więc mleko mamy... Nie wiem co on taki wybredny w tym tyciu :P (wcześniej przez tydzień przytył 150g)

Ale po karmieniu nie marudzi i ładnie śpi... zobaczymy za tydzień, jak znów nie wyrobi normy to będzie trzeba przejść na to mm konkretnie co by Dziecka nie zagłodzić a teraz jeszcze kombinujemy

Mały
Stary 2013-07-11, 15:45   #1829
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj dostał 2x 30 ml (mieliśmy zobaczyć jak brzuszek reaguje) i raz 90ml dzisiaj na razie po cycku daje mu swoje odciągnięte 70/80 ml w zależności ile uda mi się ściągnąć...

W nocy była sama pierś bo mi się buntuje po butelce i nie chce cycka zassać Więc mu ograniczam tą butelkę
No przybrał niewiele bo w 2 tygodnie tylko 20g i na koniec 3tygodnia nie wyrównał wagi urodzeniowej mało brakło bo tylko 10g no ale jednak

Jak je to mi z 2 cycka kapie więc mleko mamy... Nie wiem co on taki wybredny w tym tyciu :P (wcześniej przez tydzień przytył 150g)

Ale po karmieniu nie marudzi i ładnie śpi... zobaczymy za tydzień, jak znów nie wyrobi normy to będzie trzeba przejść na to mm konkretnie co by Dziecka nie zagłodzić a teraz jeszcze kombinujemy
No to trzymam mocno kciuki... my sie bedziemy za tydzien wazyc, kiedy skonczymy miesiac. Na oko chyba przybiera ten moj chuchrak, ale wiadomo - na oko to chlop w szpitalu umarl
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:49   #1830
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Ja nie miałam...
Ale miałam Tż, który mi się przydał
Podawał mi wodę, jak mi wody odeszły to podał mi z torby podkład, żebym nie musiała się schylać a potem jak zaczęła się ii faza to trzymałam go za rękę bo jak mi zmieniali to łóżko porodowe na fotel do rodzenia to zamontował taki wihajster którego można trzymać na odwrót i nie dosięgałam Ten co wkładała położna był ok
A no i wołał położna jak się skończyła kroplówka itp.
Więc jeżeli będziesz miała kogoś przy porodzie to ja bym sobie położną darowała... ale jak będziesz sama to wtedy będzie przynajmniej ktoś do kogo można gębunię otworzyć Bo samemu siedzieć parę godzin to nudno
Dzięki dziewczyny. Najgorsze, że TŻ nie chce też być przy porodzie. Ja bym chciała, żeby był chociaż w tej pierwszej fazie, a on uparcie twierdzi, że poczeka na korytarzu I zostanę tam sama zupełnie

No i się pokłóciliśmy o to Usłyszałam, że gdyby wiedział, że tak będę się zachowywać to nie chciałby tego dziecka. Ja mu powiedziałam, że ja mogę chcieć tuzin dzieci jak będę mogła w czasie porodu stać na korytarzu, a ktoś inny będzie się męczył. I żeby nie liczył na drugie dziecko... Ku..wa

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Kiepsko to wygląda u was Dziwię się twojemu TŻ, że nic nie robi, żeby znaleźć jakąkolwiek pracę
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości