Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 10:33   #2041
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

madi kuzynka męża wczoraj się tu nie pchała na szczęście może po tym ostatnim smsie dała sobie siana..oby na długo!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:39   #2042
paulinka777
Raczkowanie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
UWAGA, PODAJĘ KOMUNIKAT O KOLEJNYCH NARODZINACH

11 lipca o godzinie 23:55 na świat przyszła Zuzia Iwonki. Waga: 3720g, długość: 57cm.
Jest dziewczynka!!! Brawa dla Mamusi i Córeczki Wielkie gratulacje

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
nuda nic sie nie dzieje..wypilam kawe i zaraz jakies sniadanie.moze pojde na spacer tylko niewoem w co ja nogi wcisne...
No widzę, że mamy takie samo "nuuuudne" samopoczucie
Stary 2013-07-12, 10:42   #2043
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Heej

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
A ja byłam dziisaj na KTG prywatnie wieczorem. Szczerze to się wystraszyłam, bo mały od samego rana, bez przerw ciągle się przewalał i przewala ale to z takim impetem jak nigdy w całej ciąży. A jest generalnie WIELKIM LENIUCHEM, czasem się pokręci, wypchnie...no i strasznie się zmartwiłam, że może się poddusza ...zwłaszcza, że wczoraj cały dzień tak mnie bolałao i brzuch twardniał co minutę albo jak skała godzinami. Podejrzewałam, że pewnie udziela mu się moje poddenerwowanie w związku z samochodem, mimo że ja biorę to na luzaka ale widocznie podświadomie coś tam działa
No i na tym KTG leżę, przy mnie Tż i go podpytuję co na wykresie. I pytam go w jakim zakresie tętno. Takie i takie. Aha to ok. A czy dolna linia gładka, bo to od skurczy. A Tż, że nie jest gładka, że co 3 minuty są ale za chwilę mi dziad mówi, że żartował za jakiś czas wchodzi ginka, patrzy i mówi "o, skurcze są", ja se myślę, pogrzało ich z tymi żartami, a ona do mnie "czuje je pani, są na 40% co 6-7 minut" coś tam niby czułam ale powoedziałam jej, że ja to od 20 tc miewam silniejsze 100 razy bóle a to to jakiś pikuś jest No i tyle, z małym ok, najważniejsze. Ale ogólnie jestem miło zaskoczona tymi skurczami

Jeśli chodzi o auto, to już wszzystko połatwione, szczerze mówiąc nie ma wiele papierologii, komenda - notatka, PZU- zgłoszenie szkody, zdanie kluczy, dow rej etc. No i teraz w kontakcie z likwidatorem naszej szkody (jakiś pan Władziu). I czekać na umorzenie śledztwa przez policję (do miesiąca).
Po pierwsze - brawa za nadrabianie
Po drugie - brawa za skurcze
Dobrze, że dużo papierów nie było do załatawiania
Czarowniczka
Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
o kur... wmuszę dzwonić po taksówkę rodzę okur... o okr....
ale boli ....
wszystkie okresy to pikuś...
a miałam takie bolesne
tż w pracy i nie może wyjść bo ruszył produkcją maszyn nie zatrzyma w ciągu kilku godzin ... łaaaaaaaaaaaa ja nie ogolona
kurde.... ooooooooooo
skurcze co 4 minuty ale trwają długo.... trzymajcie kciuki odezwę się jak wypuszczą nas ze szpitala pewnie wcześniej nie

aaaaa koszule do porodu uprałam nie wyschła....
kur... kur... kur...

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
po 2 dniach nieudanego wywolywania , dzis rano zdecydowali o cesarce. jestem juz gotowa i czekam,dzis maja ja zrobic,nie wiem jeszcze o ktorej. prosze o kciuki dla mnie i Gabi,jak dojde do siebie dam wam znac jak poszlo

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ja chciałam tylko napisać, że chyba u mnie powoli zaczyna się coś dziać, bo wczoraj przez jakieś 3h miałam regularne skurcze po 10-8 min.. wzięłam ciepły prysznic i stwierdziłam, że pójdę spać, ale po raz pierwszy w ciazy sie budziłam co jakis czas bo skurcze były naprawde bolesne, a nigdy takie rzeczy mnei nie budziły i sen miałam twardy. nie budziłam sie natomiast tak regularnie, wiec stwierdziłam, ze to jeszcze nie to. Od rana znowu skurcze, ale póki co nie liczę ich Więc jak się dzisiaj rozkręci lub jutro jeszcze to nie będę musiała jechac od teściów na porodówkę wywołując przy tym paniki, a tztowi sprawdzi sie, ze dziecko sie urodzi np. 13 Musimy jak najwięcej rzeczy popakować i mogę isc rodzic, a co
Ale fajnie No jak dziś jeszcze dasz sobie w kość tą przeprowadzką to wróżę Ci wieczorem porodówkę
Mi też podoba się bardzo jutrzejsza data Tym bardziej, że ja też z 13tego
Cytat:
Teraz wyszła niespodzianka...

Przedstawiam Wam Szymonka naszej katarzynkijg
Cześć Maluszku
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

witamy się w 38 tc!!! robota odwalona- ciążę donosilam- FILIP WYCHODŹ!!!

Idę nadrabiać dalej
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:42   #2044
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
wspolczuje nocki okropnej, Ty nie rezygnuj z porodu i z nas (jakby co), bo ja wzielam do Ciebie nr i bede słać smsy z porodowki. A nie wiem czy doczytalas, ze jezeli dotrwam to 30 lipca cc. Mam nadzieje, ze moge do Ciebie wysylas wiadomosc, żebys mogla na czerwono info przekazac?

U mnie w spzitalu tez nie chca dawac mleka a ja wolalabym juz szybko dochodzic do siebie, brac malego i do domu, a w domu kombinowac kp. W najgorszym wypadku sciagac do butli i dopiero karmic moim. Ale jak oni nie chca dawa to wtedy czas w szpitalu sie wydluza
Idzia, no jasne! Przekażę dziewczynom taką informację z miłą chęcią i każdego smska, którego mi wyślesz Zwłaszcza, że ja 90% czasu spędzam w domu, to każda będzie na bieżąco.

Nawet jak zrezygnuję z ciąży, to przekażę

Ale ja nie rozumiem, jak w szpitalu mogą nie chcieć podawać mleka
Rozumiem, że mogą być maksymalnie nastawieni na kp, ale różnie bywa, dzieciaczki mają różne potrzeby, to co, lepiej żeby waga maleństwu spadała na łeb, na szyję, niż dać mm?
W takim momencie poprosiłabym tżta o dowiezienie mieszanki, gdyby mi nie chciały dać, tak jak piszesz, nasze kluski są najważniejsze, jakoś to kp można później ugryźć jeszcze przeciez
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
o jejku.. a kiedy masz kolejną wizytę? żeby nie było, że Ci się spojenie rozłazi za nadto
Jak dobrze pójdzie do 23.07.
Rozłazić się nie rozłazi, bo pewnie zdychałabym z bólu, a tak w trakcie dnia nie ma takiej tragedii jak rano czy wieczorem, ale boli ciągle. Najlepiej mi jak skaczę na piłce, ale ileż można
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
mi az tak glupio szpiegowac,
boje sie ze koooocurek bedzie mi to miala za zle
domi, szpieguj, szpieguj, kto to widział, żeby zaspokojenie ciekawości było czymś złym

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
madi kuzynka męża wczoraj się tu nie pchała na szczęście może po tym ostatnim smsie dała sobie siana..oby na długo!
Co ty gadasz, żadnego smska ani telefonu? Może się rozchorowała?
Dlatego przypadkowo nie krąży po okolicy
Stary 2013-07-12, 10:45   #2045
Neni1984
Zakorzenienie

Iwonka gratulacje!!
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:50   #2046
tysia222
Raczkowanie

U mnie noc dziś okropna- sikanie + mega zgaga+ ból lewej pachwiny.
Ta pachwina mnie boli od wczoraj, szczególnie jak się przewracam z bolu na bok, albo jak chce nogę podnieść. Ma któraś też tak? To pewnie od tego, ze się tam wszystko rozchodzi nie? Czy mam się martwić?

Lecę nadrabiać.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
o kur... wmuszę dzwonić po taksówkę rodzę okur... o okr....
ale boli ....
wszystkie okresy to pikuś...
a miałam takie bolesne
tż w pracy i nie może wyjść bo ruszył produkcją maszyn nie zatrzyma w ciągu kilku godzin ... łaaaaaaaaaaaa ja nie ogolona
kurde.... ooooooooooo
skurcze co 4 minuty ale trwają długo.... trzymajcie kciuki odezwę się jak wypuszczą nas ze szpitala pewnie wcześniej nie

aaaaa koszule do porodu uprałam nie wyschła....
kur... kur... kur...
To żeby szybko poszło! Choć pewnie już po wszystkim

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
niunia,fiazo trymam kciuki!

odlaczyli mh o 23 kroplowki i stwierdzili ze zatrzymuja indukcje bo nieskuteczna,dali mi nawet jesc. czekam na poranny obchod zeay sie dowiedziec co dalej. rozwarcie o 23 bylo nadal na 2cm. tak bym chciala juz dzis tulic Gabi i miec juz ten porod za soba
Trzymaj się! Pewnie dziś już utulisz córeczkę

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Ja tak tylko z doskoku dziewczyny, bo dzisiaj musimy przewozic wszystkie rzeczy do rodzicow Tzta i jutro zdajemy mieszkanie.

Niunia, Baloniku- ogromne za Was i malenstwa!!! oby poszło szybko, gładko i bezproblemowo!

Ja chciałam tylko napisać, że chyba u mnie powoli zaczyna się coś dziać, bo wczoraj przez jakieś 3h miałam regularne skurcze po 10-8 min.. wzięłam ciepły prysznic i stwierdziłam, że pójdę spać, ale po raz pierwszy w ciazy sie budziłam co jakis czas bo skurcze były naprawde bolesne, a nigdy takie rzeczy mnei nie budziły i sen miałam twardy. nie budziłam sie natomiast tak regularnie, wiec stwierdziłam, ze to jeszcze nie to. Od rana znowu skurcze, ale póki co nie liczę ich Więc jak się dzisiaj rozkręci lub jutro jeszcze to nie będę musiała jechac od teściów na porodówkę wywołując przy tym paniki, a tztowi sprawdzi sie, ze dziecko sie urodzi np. 13 Musimy jak najwięcej rzeczy popakować i mogę isc rodzic, a co
Szykuje się kolejny porodzik
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:50   #2047
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Rozłazić się nie rozłazi, bo pewnie zdychałabym z bólu, a tak w trakcie dnia nie ma takiej tragedii jak rano czy wieczorem, ale boli ciągle. Najlepiej mi jak skaczę na piłce, ale ileż można

Co ty gadasz, żadnego smska ani telefonu? Może się rozchorowała?
Dlatego przypadkowo nie krąży po okolicy
z tym skakaniem jesteś jak en
ja też tak mam, że jakieś tam dolegliwości nasilają się w godzinach wieczornych, nocnych i porannych..a później jak się 'rozchodzę', to jest lepiej

albo wreszcie znalazła sobie jakąś robotę w domu

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:51   #2048
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Teraz wyszła niespodzianka...

Przedstawiam Wam Szymonka naszej katarzynkijg
Ale słodziak...choć widać, że zmęczone maleństwo.
Stary 2013-07-12, 10:53   #2049
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
moze nie bedzie tak zle, mysle, ze nie bedzie miala za zle, w koncu ta tamten watek moze wejsc kazdy

Szkoda, ze nie pisze nic u nas, ani fotek nie daje ... my sie po prostu martwimy i tez ciekawimy co u nich, wiec nie martw sie. Tylko Ty okazałaś się taka sprytna ze wyczailas te wiadomosci i foto.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:54   #2050
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Boję sie ze cos sie zaczyna a jest jeszcze 6 tygodni...:-( może da mi skierowanie do szpitala i będą podtrzymywac.juz schizuje..
Poczekaj spokojnie do wizyty, pewnie wszystkiego się dowiesz, a lekarz podejmie najlepszą dla Was decyzję Trzymam kciuki
Stary 2013-07-12, 10:55   #2051
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry!

Sammi: walczę okladami z mrożonych pieluch i przystawianiem małego. Muszę nakładek używać bo piersi są ogromne - nawet jak na mnie) bola ale walczymy..

Renesne: no wygląda na to ze się miniemy,ale będziesz w dobrych rękach bo naprawdę personel super! Powodzenia na egzaminach zaraz będziesz mogła się skupić na ciąży

Iwonka:GRATULACJE!! I doczekalas się kochana!!! Buziaki dla Zuzi!

3mam kciuki za Fiazo niunke i balonika!!

Ev: fajnie ze w domku juz! Masz urwanie z dziećmi elwiec fajnie ze w ogóle dajesz znac

a my wychodzimy dzisiaj!!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:56   #2052
tysia222
Raczkowanie

Cytat:

11 lipca o godzinie 23:55 na świat przyszła Zuzia Iwonki. Waga: 3720g, długość: 57cm.

Witaj skarbie

Iwonka jest wymeczona, o 19 dostała skurczów a urodziła o 23:55, czyli stosunkowo krótko, niemniej jednak pisze, że bardzo popękała, wszystko boli. Jej mała, nie taka mała, więc to pewnie dlatego. Pisze, że ma dużo do powiedzenia nam, ale musi nabrać sił.

Pogratulowałam jej od nas wszystkich.
Nareszcie dziewczynka Iwonka- gratulacje!!! Odpoczywaj i ciesz się Zuzią
Stary 2013-07-12, 10:57   #2053
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Katarzynka: powodzenia z pokarmem!! Na pewno się pojawi!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:58   #2054
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
moze nie bedzie tak zle, mysle, ze nie bedzie miala za zle, w koncu ta tamten watek moze wejsc kazdy

Szkoda, ze nie pisze nic u nas, ani fotek nie daje ... my sie po prostu martwimy i tez ciekawimy co u nich, wiec nie martw sie. Tylko Ty okazałaś się taka sprytna ze wyczailas te wiadomosci i foto.
No szkoda, że musimy "szpiegować" na innym wątku...że nam nie da znać.
Stary 2013-07-12, 10:59   #2055
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

U nas noc też była okropna To spojenie mnie zabija, boli mnie cała mała, pachwiny i to podbrzusze, mam dość Tż pomagał mi wstawać z łóżka, bo sama nie dałabym radu... Jeszcze doszło do tego siku co 5 min Jeśli tak mam się męczyć do porodu to dziękuję bardzo, ja rezygnuję z ciąży
Współczuję szczerze, zwłaszcza, że wiem co przechodzisz
Mam nadzieję, że jednak ból trochę ustąpi jak to u mnie miało miejsce chociaż trochę (tak czy tak chodzę jak kuternoga no ale w porównaniu z moim pełzaniem wcześniejszym to niebo, a ziemia!)

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ale fajnie No jak dziś jeszcze dasz sobie w kość tą przeprowadzką to wróżę Ci wieczorem porodówkę
Mi też podoba się bardzo jutrzejsza data Tym bardziej, że ja też z 13tego
Mi daty są juz obojętne, niech po prostu wyjdzie

Cytat:
Twee powiedz o tym tak czy tak lekarzowi, z tym nie ma zartów
Mi tez było najlepiej jak skakałam na piłce.. i w sumie dalej jest

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Ta pachwina mnie boli od wczoraj, szczególnie jak się przewracam z bolu na bok, albo jak chce nogę podnieść. [U]Ma któraś też tak? To pewnie od tego, ze się tam wszystko rozchodzi nie? Czy mam się martwić?
Tysia zapewne dopadł Cię ból rozchodzącego się spojenia łonowego. Każdej z nas ono się jakby rozchodzi naturalnie szykując się do porodu, natomiast w przypadku jak będzie Cię bardzo boleć, czy też będziesz kuleć, nie będziesz mogła nogi podnieść to warto to skonsultować z lekarzem

Cytat:
ja też tak mam, że jakieś tam dolegliwości nasilają się w godzinach wieczornych, nocnych i porannych..a później jak się 'rozchodzę', to jest lepiej
wyczułam lekką ironię

W ogóle to Dzoan sniło mi sie dzisiaj miedzy jednym skurczem, a drugim, ze razem rodziłyśmy. Może to jakieś proroctwo

Ok, najwieksze rzeczy spakowane i Tz wlasnie z nimi jedzie do Tesciów.
Ja leżę i skurcze dalej się pojawiają co jakis czas, ale ich póki co nie liczę. Tomek po prostu musi zaczekać jak coś
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:59   #2056
lachryma
Zakorzenienie

witam się w 40 tygodniu
teraz to już nie ma żartów

balonik
- trzymam kciuki za cc! dobrze, że po tych 2 dniach dalej Ciebie już nie męczą.
fiazo- oby coś się ruszyło biedna
niunia- pewnie już po tuli swoją dzidzię
katarzynka- oby laktacja ruszyła pełną parą

iwona- gratulacje ! ! masz już Zuzię przy sobie, teraz kuruj się ile sił
Stary 2013-07-12, 11:02   #2057
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Ta pachwina mnie boli od wczoraj, szczególnie jak się przewracam z bolu na bok, albo jak chce nogę podnieść. Ma któraś też tak? To pewnie od tego, ze się tam wszystko rozchodzi nie? Czy mam się martwić?
Tysia, najpewniej to, ja też nie podnoszę już sama nogi, muszę ją podnosić ręką Obórt to seria wzdychań i jęków, tak samo nie ubiorę majtek czy spodni inaczej, niż na siedząco, także podejrzewam, że masz to samo co ja
Cytat:

albo wreszcie znalazła sobie jakąś robotę w domu
Hhahaha, no racja, ale ja teraz nauczona doświadczeniem En wiem, że zaliczenie schodów w najwyższych blokach nic mi nie da oprócz mega bólu i odwiedzin na ip
Swoją drogą, to myślałam, że to rozchodzenie spojenia jest naturalne u każdej ciężarówki, a widzę, że tylko garstka z nas tak biadoli
Stary 2013-07-12, 11:03   #2058
Marionette18
Raczkowanie

Witam Brzuszki i maluszki

En od malego juz wymagania stawiac synkowi? Oj bedzie z Ciebie wymagajaca mamuska

Katarzynka Szymus jest uroczy! Szkoda, ze nie ma pokarmu, ale moze jeszcze sie uda... Z 2 str jesli nie to przeciez na mm silne, zdrowe dzieciaczki rosna

Niunia trzymam kciuki Masz juz swojego szkraba przy sobie?

Baloniku mocne

Mela ciesze sie, ze Malgosia tak ladnie Ci 'dorasta'. Jeszcze bedziesz miala z niej pomoc przy maluszku. Zerknie czy nie placze jak pojdziesz sie kapac, pobuja w wozku a w razie potrzeby bedzie alarmowac mame

Domi bardzo podoba mi sie Twoj pomysl ze zdjeciami. Bedzie pamiatka na cale zycie Swoja droga niezly z Ciebie szpieg z tymi fotkami Marcelka

Paulinka to ja trzymam kciuki za rozkrecenie jakiejs akcji u Ciebie. Niech corcia juz wychodzi. Nie ma lekko, kiedys trzeba opuscic mily i cieply brzuszek mamusi

Iwonka gratuluje:jup i:

trzymam tez kciuki za wszystkie potrzebujac, ktore cos bolik, ktorym cos sie rozchodzi, nie moga spac itp itd. Niedlugo wszystkie nasze dolegliwosci mina, trzymajcie sie kochane

U nas rowniez nuda. Franek nigdzie sie nie spieszy. Chce dzisiaj umyc ogromniaste okno w salonie, ale Tz mi nie pozwala...

dziewczynki strasznie puchna mi stopy.... mam juz dosyc, wczoraj wieczorem nawet mnie skora bolala na nich. Chlodna woda ani trzymanie w gorze nie pomaga Poza tym chyba dorobilam siedziada. Nie wiem jak to wyglada, nie wiem jakie sa objawy. Nic mnie nie boli, nic nie swedzi, nie ma krwi, ale jak bylam w toalecie poczulam cos jakby mi sie wysuwalo i chowalo i postanowilam zobaczyc co jest grane i cos tam mam. Jakby taka gorka malutka zaraz kolo odbytu Masakra! Wystraszylam sie. To zniknie po ciazy? Co robic zeby sie jakos nie rozwinelo? Bo poki co nie czuje go

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:04   #2059
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą, to myślałam, że to rozchodzenie spojenia jest naturalne u każdej ciężarówki, a widzę, że tylko garstka z nas tak biadoli
To jest naturalne, ale czasami mimo nawet, ze nie ma tego niebezpiecznego rozchodzenia sie spojenia to pojawia się własnie taki cholerny ból jak nam się trafił

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-12, 11:05   #2060
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
nie bój żaby, nie będzie miała za złe

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

tweed- chociaż nie wiem co przechodzisz, współczuję nocy
Stary 2013-07-12, 11:05   #2061
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
dziewczynki strasznie puchna mi stopy.... mam juz dosyc, wczoraj wieczorem nawet mnie skora bolala na nich. Chlodna woda ani trzymanie w gorze nie pomaga Poza tym chyba dorobilam siedziada. Nie wiem jak to wyglada, nie wiem jakie sa objawy. Nic mnie nie boli, nic nie swedzi, nie ma krwi, ale jak bylam w toalecie poczulam cos jakby mi sie wysuwalo i chowalo i postanowilam zobaczyc co jest grane i cos tam mam. Jakby taka gorka malutka zaraz kolo odbytu Masakra! Wystraszylam sie. To zniknie po ciazy? Co robic zeby sie jakos nie rozwinelo? Bo poki co nie czuje go
Odnośnie dziada też takiego mam.. jedynie co to po ciąży zacznę smarować maściami, bo wątpię, żeby to samo z siebie zniknęło jak już się pojawiło

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-12, 11:06   #2062
Marionette18
Raczkowanie

Elaine super , ze niedlugo do domkuklaski :

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-07-12, 11:07   #2063
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję szczerze, zwłaszcza, że wiem co przechodzisz
Mam nadzieję, że jednak ból trochę ustąpi jak to u mnie miało miejsce chociaż trochę (tak czy tak chodzę jak kuternoga no ale w porównaniu z moim pełzaniem wcześniejszym to niebo, a ziemia!)

Twee powiedz o tym tak czy tak lekarzowi, z tym nie ma zartów
Mi tez było najlepiej jak skakałam na piłce.. i w sumie dalej jest

Ok, najwieksze rzeczy spakowane i Tz wlasnie z nimi jedzie do Tesciów.
Ja leżę i skurcze dalej się pojawiają co jakis czas, ale ich póki co nie liczę. Tomek po prostu musi zaczekać jak coś
No ja już też przemieszczam się jak najgorsze kalectwo, dobrze chociaż, że przetarłaś nam szlaki i już 100% wiem, że nie mogę się przeforsować

Wiem, wiem, ale na ostatniej wizycie ten ból nie był aż tak dokuczliwy i myślałam, że to coś naturalnego, dopiero teraz robi się mała masakra... a ja dopiero za 3 tygodnie będę miała zielone światło na rodzenie

Oho, dzieje się

Coś czuję, że na weekend będziesz już z Tomaszkiem
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
witam się w 40 tygodniu
teraz to już nie ma żartów
Gratulować?
Stary 2013-07-12, 11:08   #2064
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Odnośnie dziada też takiego mam.. jedynie co to po ciąży zacznę smarować maściami, bo wątpię, żeby to samo z siebie zniknęło jak już się pojawiło
A to nie jest tak, ze jak juz wyhoduje sie dziada to on zostaje na zawsze i nawet po zaleczeniu moze sie uaktywnic kiedys

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-07-12, 11:09   #2065
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a i mam APEL

trzymamy się kolejki dziewczyny!
jestem 7 w kolejce do porodu i proszę mnie nie wyprzedzać za bardzo ok?
żadnych wymijanek nieplanowanych i wpychania się przed szereg!
porządek musi być :P

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:09   #2066
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulować?
sporo już pytasz
Stary 2013-07-12, 11:10   #2067
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
To jest naturalne, ale czasami mimo nawet, ze nie ma tego niebezpiecznego rozchodzenia sie spojenia to pojawia się własnie taki cholerny ból jak nam się trafił
Tak właśnie myślałam, że wykorzystałam limit dobrego samopoczucia w drugim trymestrze
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
tweed- chociaż nie wiem co przechodzisz, współczuję nocy
Ciesz się bardzo! Ja się cieszę za ciebie
Nie ma to jak w wieku 22lat przemieszczać się z prędkością metra na minutę
Stary 2013-07-12, 11:10   #2068
surka
Zakorzenienie

Cześć Słoneczka

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Info od Eve:

"hej - nie mam czasu zbytnio na wizaz. Przekazcie dziewczynkom ze juz od wczoraj jestesmy w domku. poki co Aleks wisi caly czas na cycu, wiec zbytnio na neta czasu miec nie bede, bo i Marysia zlapala zapalenie pecherza i zapalenie ucha - wiec mam co robic. Dochodze powoli do siebie - ale z calym sercem moge powiedziec, ze porod naturalny przy cesarce to pikus (bynajmniej jesli mam porownac obie moje ciaze i porody). Pozdrawiam"
Super, że już w domku. Zdrówka dla Marysi

Cytat:

Witaj skarbie

Iwonka jest wymeczona, o 19 dostała skurczów a urodziła o 23:55, czyli stosunkowo krótko, niemniej jednak pisze, że bardzo popękała, wszystko boli. Jej mała, nie taka mała, więc to pewnie dlatego. Pisze, że ma dużo do powiedzenia nam, ale musi nabrać sił.

Pogratulowałam jej od nas wszystkich.
Serdeczne Gratulacje Trzymam za szybkie gojenie

Cytat:
koocuuurek wstawiła zdjęcia marcela
tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=687619&page=134

post 4008
nie bede go przeklejac, ale jak ktos chce niech idzie i zobaczy sobie
Ale słodziak z niego, a ta czapeczka boska

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
No to gratuluję

Trzymam za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tc

kilka rad na temat karmienia piersia
** przede wszystkim- przystawiac, przystawiac, przystawiac i to nie laktator tylko dziecko, niech ssie bo to najlepszy sposób

** i wg mnie bardzo pomaga pozytywne nastawienie, zero nerwów i wiara w to, ze sie wykarmi

** połóżynych niech nie słucha ja też pierwsze 3 dni nie miałam mleka Hania ciągle wrzeszczała ale się nie poddałam.

** najskuteczniejszy sposób rozkręcenia laktacji to, żeby dzidzia jak najwięcej ciągnęła pierś. może być problem, więc musi odciągać pokarm, nawet jak nic nie leci co 2-3 godz również w nocy
** . Położna kazała mi przede wszystkim dużo przystawiać małą. Nie pozwalała na 4 godzinne przerwy. Kazała przystawiać nawet na śpiocha co 2 godziny. Do tego po każdym przystawianiu miałam odciągać pokarm laktatorem i w ten sposób pobudzać laktację. Do tego pić minimum 2 litry wody dziennie oraz herbatkę bocianek - 2 dziennie. Po tygodniu widziałam duuża poprawę. Na początku laktatorem odciągałam max 40 ml z obu cycków. Po tygodniu pobudzania odciągałam już 100 ml z obu cycków. Także mi pomogło.
** A i co do tego odciągania to ponoć najlepiej metodą 7-5-3 czyli najpierw z prawej piersi 7 min, następnie z lewej 7 min, później z prawej 5, z lewej 5 i później po 3 min
** Ze mną w sali leżała dziewczyna która urodziła bliźniaki,też wcześniaki,leżały w inkubatorze więc ich nie mogła karmić,to cały dzień i w nocy co dwie godziny spędzała z laktatorem. Jak po tygodniu poszłam zdjąć szwy i zajrzałam do niej to karmiła pełną piersią! Trzymam kciuki za siostrę.

Może już było, mi się przydało, że teraz nawet już nie odciągam.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:11   #2069
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
a i mam APEL

ordnung muss sein
Stary 2013-07-12, 11:11   #2070
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
a i mam APEL

Sorry, ale ja bym sie chciala wepchnac

Aparatka :

Dietkuje!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości