Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 13:43   #2401
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

A propo tego mnie dzisiaj strasznie zniesmaczyła ta wypowiedź:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...kow#BoxWiadTxt

Uważam, że przepraszanie za błędy rodziców to jakaś pomyłka. Nie wiem, jaka jest prawda, ale dzieci nie są winne temu, co zrobili ich rodzice, czy dziadkowie. I dla mnie to jest jakieś tanie szafowanie emocjami.

Na takiej zasadzie to nie wiem, niech dzieci alkoholików przepraszają za to, że ich rodzice piją. (choć to bardzo miałkie porównanie w tym kontekście).
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:47   #2402
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a co Ci to da jak ktoś Ci się przyzna, że jego dziadek był SSmanem?
Nie wszyscy przecież szli na wojnę z ideologii, ale z przymusu.

Równie dobrze możesz pytać polaków o to kim byli jego dziadkowie. Może to jakiś komuch, który donosił na Twoją rodzinę?

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

No wiec wlasnie. Z reszta nikt nie pytal nas gdzie sie chcemy urodzic, nie moja 'zasluga' ze jestem Polka i nie ich 'wina' ze sa Niemcami.

Ja w sumie wiem kto donosil ode mnie z klatki, sa dwie rodziny XD I jeszcze paru zomowcow i sbkow znam. Ale jakos kurcze nic im z tego nie robimy, zyjemy w sasiedzkiej zgodzie XD
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:48   #2403
201604200942
Konto usunięte

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;41757204]A propo tego mnie dzisiaj strasznie zniesmaczyła ta wypowiedź:

Uważam, że przepraszanie za błędy rodziców to jakaś pomyłka. Nie wiem, jaka jest prawda, ale dzieci nie są winne temu, co zrobili ich rodzice, czy dziadkowie. I dla mnie to jest jakieś tanie szafowanie emocjami.

Na takiej zasadzie to nie wiem, niech dzieci alkoholików przepraszają za to, że ich rodzice piją. (choć to bardzo miałkie porównanie w tym kontekście).[/QUOTE]
dokładnie.

Nie wiem, czy oni myślą, że takie dziecko MUSI zgadzać się z poglądami rodziców?
W takim razie powinno zaszyć się w lesie i przepraszać, że żyje?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:52   #2404
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie w ogóle zastanawia takie rozdrapywanie blizn.
Ja rozumiem, historia historią, ale co to da jeśli rzeź zaczniemy nazywać ludobójstwem?
To nie przywróci nikomu życia, nie zmieni biegu historii.

Trzeba też pamiętać, że Polacy w zemście zrobili to samo. Co prawda ofiar było mniej, ale trzeba o tym pamiętać. I jak to wtedy nazwać? Ludobójstwem? Wendetą? Czy może pominąć ten kawałek historii?

Jeszcze jak widzę te plakaty oznaczone NOPem to nie wiem co o tym myśleć...
Też się wczoraj nad tym zastanawiałam.
Ogólnie bliżej mi do poprawnych stosunków dyplomatycznych niż do polowania na czarownice, ale akurat w tym wypadku to myślę, że nie powinno się ubierać w ładne słowa rzezi, tylko nazywać rzeczy po imieniu. Jestem przeciwna, "tuszowaniu" historii. Skoro było ludobójstwo to tak powinno się nazywać.

Odrębną sprawą jest to co Polacy wyczyniali na Ukrainie.
Stary 2013-07-12, 13:57   #2405
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Ogólnie bliżej mi do poprawnych stosunków dyplomatycznych niż do polowania na czarownice, ale akurat w tym wypadku to myślę, że nie powinno się ubierać w ładne słowa rzezi, tylko nazywać rzeczy po imieniu. Jestem przeciwna, "tuszowaniu" historii. Skoro było ludobójstwo to tak powinno się nazywać.

ale to nie jest tuszowanie historii, przecież o tych wydarzeniach mówi się nawet w szkole.
To jest tylko kwestia tego czy będziemy to nazywać rzeź czy ludobójstwo.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:02   #2406
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość

Ano właśnie, o tym też nie zapominajmy

Do tych zdjęć z Wołynia podchodziłabym z dużą ostrożnością. Bo nie wszystkie są prawdziwe czy autentyczne. Np słynna fotografia (tzw 'wianuszek' - dzieci powieszone wokół drzewa) która była m.in. inspiracją do postawienia pomnika ofiar Wołynia w Przemyślu, pochodzi... z 1923r. Jest często wykorzystywana na plakatach i w publikacjach dot. zbrodni wołyńskiej.

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:04   #2407
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to chodzi o prawdę, o przekazywanie niezakłamywanej historii.

Dzięki takim działaniom w szkole uczą się dzieciaki o Żołnierzach Wyklętych, czego przez lata nie było. Ba, ja o podziemiu zbrojnym 45-63 dowiedziałam się dopiero kilka lat temu, w domu czy w szkole było to pomijane.
Zgadzam się.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:19   #2408
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nie jest tuszowanie historii, przecież o tych wydarzeniach mówi się nawet w szkole.
To jest tylko kwestia tego czy będziemy to nazywać rzeź czy ludobójstwo.
Owszem mówi się, to w czym problem nazwać rzeczy po imieniu?To już zamknięty rozdział historii, więc tym bardziej nie rozumiem.
Stary 2013-07-12, 14:33   #2409
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Nie łapię tego drabiania ideologii do wszystkiego. Nogi golę, bo lubię, jak są gładkie, włosy pod pachami - bo łatwiej mi zachować higienę i nie lubię, jak mnie kłują. Depilację bikini też uskuteczniam, bo dla mnie wlosy wystające z majtek są nieestetyczne. Koniec - żadnej ideologii do golenia nie dorabiam. Za to odnoszę wrażenie, że z tego artykułu wyziera coś w stylu: "jestem taka zaje*ista, bo w przeciwieństwie do milionów ciemiężonych kobiet - ja się nie golę". Strasznie mi to przypomina niedawną dyskusje na wątku na temat niedocenianych dziewic, które są podwójnie czyste, ale nikt ich nie kocha. Mam znajomą, która nie goli nóg, bo nawet podobają jej się jej blond włoski na nogach, inną, która nie goli rąk, chociaż ma ciemne czarne włosy, ale nie dorabiają do tego żadnej ideologii.

I jeszcze zastanowiło mnie określenie "cotygodniowa tortura golenia". WTF? To co ona co tydzień robiła - zrywała sobie naskórek razem z włosami, czy co? Bo użyła okreslenia golenie, a nie depilacja, a golenie nie powinno być cierpieniem. Bardziej przemawia do mnie powód - nie goliłam się, bo mi się nie chciało, bo wtedy sympatyzuję się z autorem tych słów

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!

Edytowane przez linka_12
Czas edycji: 2013-07-12 o 14:38
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:35   #2410
WhiteCherry
Zakorzenienie

takie poglądy mnie dziwią:

Cytat:
Tak, uważam że 90% społeczeństwa dąło się ogłupić pedofilskiej modzie, na której zresztą kokosy zbijają producenci coraz to wymyślniejszych i droższych “ułatwiaczy” depilacji.
Tak, uważam że faceci nie tolerujący owłosienia u dorosłych kobiet mają skłonności pedofilskie.
Cytat:
Jeśli jesteś dorosłym facetem, w co wątpię, musisz wiedzieć że włosów na ciele nie mają tylko dzieci – pedofilia zaś jest obrzydliwa, a nawet karalna.
Cytat:
A bierzesz pod uwagę, że reklamy wmawiają Ci, że chcesz się golić po to, żeby jeden z drugim producent kremów, wosków, maszynek, depilatorów i laserów zbijał kasę na takich frajer(k)ach jak Ty?
Stary 2013-07-12, 14:38   #2411
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
takie poglądy mnie dziwią:
Przed naszą erą nie było reklam a jakoś ludzie uskuteczniali depilację. Chyba to o czymś świadczy.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:48   #2412
asioollka
Zakorzenienie

Mnie zdziwił za to ten komentarz pod artykułem:
"Ja dla przykładu praktycznie w ogóle nie dbam o higienie (poza myciem zębów) już od ponad roku. Dla mnie jest to niesamowicie wygodne, ponadto porządna warstwa brudu dobrze chroni skórę . Jedyne co irytuje, to fakt, że często słyszę ironiczne, strasznie niepochlebne komentarze ze strony innych, dotyczące zapachu mojego ciała (do którego zdążyłem się przyzwyczaić – nawet go lubię) i ogólnego wyglądu co więcej – większość “przyjaciół” oddaliło się ode mnie. Czysta zaściankowość, i terror, ale tym razem “higieny” – przecież nie kąpali się się już najwybitniejsi greccy myśliciele – podobnie jak autorka uważam, że mycie się nie jest obowiązkiem wynikającym z bycia człowiekiem. Brawo za odwagę i serdeczne pozdrowienia!"

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:58   #2413
201604250941
Konto usunięte

Ja jak sie nie wydepiluje to mam wrazenie jakby mi pajaki po ciele chodzily. Przez to ze wloski o cos zahacza, rusza sie, ja to czuje i mnie to drazni. Zwlaszcza tam, gdzie wlosy sa dlugie.

Jak chca byc tacy naturalni to niech piora w rzece, nie chodza do dentysty bo producent proszku i plomby zarabia.
Stary 2013-07-12, 15:02   #2414
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:31   #2415
linka_12
Zadomowienie

Jeszcze jeden komentarz mnie naprawdę zadziwił: Ciebie nie musi interesować piękno, bo jesteś feministką.

Co ma piernik do wiatraka?

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:32   #2416
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
a widziałaś te foty z odchodami? tak, te obrazki mnie najbardziej rozwaliły

ja musiałam wszystko zobaczyć.
A twoje własne odchody ci nie wystarczą? Za mało atrakcyjne?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:35   #2417
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
a skąd miałam wiedzieć, co jest na kolejnych stronach te zdjęcia mnie o wiele bardziej zniesmaczyły niż żelki, do których większość tylko dotarła ;]
Stary 2013-07-12, 15:36   #2418
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Dziewczyny, im nie chodzi o naturalność tylko bunt przeciwko upodobaniom mężczyzn czy zaślepionego społeczeństwa. Na złość mamusi odmrożą sobie paluszek

Cytat:
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
Stary 2013-07-12, 15:37   #2419
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:38   #2420
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
a skąd miałam wiedzieć, co jest na kolejnych stronach te zdjęcia mnie o wiele bardziej zniesmaczyły niż żelki, do których większość tylko dotarła ;]
To ja jedyna miałam szczęście trafić od razu i jedynie na odchody?

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Ja czytałam te wypociny na tym blogu. Ciągle tylko o tym uciemiężonym społeczeństwu, któremu nie daje się wyboru. Ojej.

Cytat:
Stary 2013-07-12, 16:13   #2421
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Mnie zdziwił za to ten komentarz pod artykułem:
"Ja dla przykładu praktycznie w ogóle nie dbam o higienie (poza myciem zębów) już od ponad roku. Dla mnie jest to niesamowicie wygodne, ponadto porządna warstwa brudu dobrze chroni skórę . Jedyne co irytuje, to fakt, że często słyszę ironiczne, strasznie niepochlebne komentarze ze strony innych, dotyczące zapachu mojego ciała (do którego zdążyłem się przyzwyczaić – nawet go lubię) i ogólnego wyglądu co więcej – większość “przyjaciół” oddaliło się ode mnie. Czysta zaściankowość, i terror, ale tym razem “higieny” – przecież nie kąpali się się już najwybitniejsi greccy myśliciele – podobnie jak autorka uważam, że mycie się nie jest obowiązkiem wynikającym z bycia człowiekiem. Brawo za odwagę i serdeczne pozdrowienia!"
Kurde, jadłam...

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Dziwi mnie, jak zostałam powiadomiona smsowo, że jedna znajoma dziewczyna urodziła: "X się rozsypała".
Czy tylko dla mnie jest to jakieś takie niesmaczne?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 16:23   #2422
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, jak zostałam powiadomiona smsowo, że jedna znajoma dziewczyna urodziła: "X się rozsypała".
Czy tylko dla mnie jest to jakieś takie niesmaczne?
Przypomniał mi się tekst z Monty Phytona "Pani Upierdliwa rozpuknęła się"
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 16:42   #2423
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Ale do pewnego wieku taki placz jest naturalny. Dzieci jeszcze nie umieja kontrolowac swoich emocji (jakby popatrzec na wiza, to i niektorzy "dorosli" tez nie). Zeby nie bylo, nic nie usprawieliwia zlego wychowania lub jego braku.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pół roku to płacz naturalny. Potem zaczyna się kombinowanie, bo już malec zaczyna kojarzyć: nie ma mamy-płaczę-jest mama.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 16:51   #2424
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość

Cytat:
te zdjęcia mnie o wiele bardziej zniesmaczyły niż żelki, do których większość tylko dotarła ;]
Żelki są super, myślę aby sobie taką tapetę na pracowym komputerze strzelić.

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
To ja jedyna miałam szczęście trafić od razu i jedynie na odchody?
Nie no, jakem robiła pierwszy raz podchody pod wiadomy wątek, to też trafiłam na jakieś kałowe fotki...
Stary 2013-07-12, 16:54   #2425
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Pół roku to płacz naturalny. Potem zaczyna się kombinowanie, bo już malec zaczyna kojarzyć: nie ma mamy-płaczę-jest mama.
Rany boskie... Bo lepiej za pomysłem jednej z wizażanek "nie podchodzić do dziecka gdy płacze" i wtedy będzie kojarzyło "nie ma mamy-płaczę-mamy nadal nie ma".
Czytając niektóre Wasze poglądy będę nieziemsko uważna i dociekliwa, jeśli będę zatrudniać nianię.

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2013-07-12 o 16:56
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 17:09   #2426
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, im nie chodzi o naturalność tylko bunt przeciwko upodobaniom mężczyzn czy zaślepionego społeczeństwa. Na złość mamusi odmrożą sobie paluszek
Też mam upodobania co do męskiej higieny i oczekuje, ze oni sie beda do nich dostosowywac, a nie ze ja mam nagiąć swoja jaźń i akceptowac jaskiniowca. I po prostu rozumiem, ze to dziala w dwie strony, chce zeby facet sie myl i golil to ja tez musze.

Niedługo wrócimy do epoki, gdzie się chodzi z młoteczkami na wszy.
Stary 2013-07-12, 17:21   #2427
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Nie łapię tego drabiania ideologii do wszystkiego. Nogi golę, bo lubię, jak są gładkie, włosy pod pachami - bo łatwiej mi zachować higienę i nie lubię, jak mnie kłują. Depilację bikini też uskuteczniam, bo dla mnie wlosy wystające z majtek są nieestetyczne. Koniec - żadnej ideologii do golenia nie dorabiam. Za to odnoszę wrażenie, że z tego artykułu wyziera coś w stylu: "jestem taka zaje*ista, bo w przeciwieństwie do milionów ciemiężonych kobiet - ja się nie golę". Strasznie mi to przypomina niedawną dyskusje na wątku na temat niedocenianych dziewic, które są podwójnie czyste, ale nikt ich nie kocha. Mam znajomą, która nie goli nóg, bo nawet podobają jej się jej blond włoski na nogach, inną, która nie goli rąk, chociaż ma ciemne czarne włosy, ale nie dorabiają do tego żadnej ideologii.

I jeszcze zastanowiło mnie określenie "cotygodniowa tortura golenia". WTF? To co ona co tydzień robiła - zrywała sobie naskórek razem z włosami, czy co? Bo użyła okreslenia golenie, a nie depilacja, a golenie nie powinno być cierpieniem. Bardziej przemawia do mnie powód - nie goliłam się, bo mi się nie chciało, bo wtedy sympatyzuję się z autorem tych słów
Jak dłużej nie golę nóg (bo mi się nie chcę) to robią mi się takie małe podrażnienia więc argument o ciemiężeniu kobiet jest z dupy wzięty, co to tortury golenia to jak ja mam zły balsam i koszmarnie przesuszone nogi (Ziaja Kozie mleczko to złuo) to wtedy owszem, nawet golenie boli jak diabli.

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Też mam upodobania co do męskiej higieny i oczekuje, ze oni sie beda do nich dostosowywac, a nie ze ja mam nagiąć swoja jaźń i akceptowac jaskiniowca. I po prostu rozumiem, ze to dziala w dwie strony, chce zeby facet sie myl i golil to ja tez musze.

Niedługo wrócimy do epoki, gdzie się chodzi z młoteczkami na wszy.
Ale wtedy ludzie lali na siebie olbrzymie ilości perfum i innych substancji aby zamaskować zapach więc jakby nie patrząc to oni również ulegali presji społeczeństwa
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 17:27   #2428
mary_poppins
sissy that walk

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;41757204]A propo tego mnie dzisiaj strasznie zniesmaczyła ta wypowiedź:

Na takiej zasadzie to nie wiem, niech dzieci alkoholików przepraszają za to, że ich rodzice piją. (choć to bardzo miałkie porównanie w tym kontekście).[/QUOTE]

Mnie rowniez. Idac tym tokiem rozumowania jak rodzic popelni przestepstwo i np. umrze albo go zlapac nie bedzie mozna, to dziecko powinno odsiedziec wyrok. Zrobmy z calych rodzin jedna osobe, bedzie najprosciej.

Ja akurat wiem w jaki sposob np. moj pradziadek dzialal w kontekscie sluzby ojczyznie i mysle, ze spodobaloby sie to wielu takim krzykaczom, ale rowniez szczycic sie tym nie zamierzam, bo to nie ja tylko moj przodek. Rozumiem poniekad, ze zal moze tkwic w czlowieku dlugo, ale ocenianie czy to osob, czy calych narodow pod katem wydarzen sprzed kilkudziesieciu lat uwazam za kompletnie nieporozumienie. Niechec do kogokolwiek zyjacego teraz na podstawie tego, co dzialo sie kilka pokolen wstecz, to kompletny nonsens. I gdyby ktos wymagal ode mnie przeprosin za to, ze moj przodek dzialal (wszystko jedno czy z wlasnej woli, czy nie) w niewlasciwy w jego ocenie sposob, to bym mu sie najpredzej kazala w dupe pocalowac.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 17:34   #2429
201604250941
Konto usunięte

Ostanio chyba w uwadze byl facet, ktory dostal ogromny rachunek za dom opieki spolecznej, gdzie zabrali jego rodzicow jak juz przepili mieszkanie, narobli dlugow i wszczynali burdy. Facet uciekl od nich jak najszybciej mogl bo tam meble latały i spal iobcy ludzie, ktorzy sie do niego rzucali. A tu nagle rachunek na kilkadziesiat tysiecy.
Mowil, ze nie zaplaci bo nie czuje sie z nimi zwiazany, skrzywdzili go, nie bedzie im teraz zycia sponsorowal. Powiedzieli mu tylko, ze ktos to musi zaplacic i zgodnie z prawem wlasnie on.

Tak a propo bledow rodzicow.
Stary 2013-07-12, 18:02   #2430
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Rany boskie... Bo lepiej za pomysłem jednej z wizażanek "nie podchodzić do dziecka gdy płacze" i wtedy będzie kojarzyło "nie ma mamy-płaczę-mamy nadal nie ma".
Czytając niektóre Wasze poglądy będę nieziemsko uważna i dociekliwa, jeśli będę zatrudniać nianię.
Nie rany boskie, takie informacje dostałam ucząc się do matury. Chodzi o to, żeby po tym pół roku nie zakładać "płacze=dzieje mu się krzywda", bo może płakać z nudów czy żeby zobaczyć jak zareagujesz. I to raczej w kontekście uważnego przyjrzenia się, czy to płacz "potrzebny"czy wymuszony. Czyli jak najbadziej reagować, tylko adekwatnie do sytuacji.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości