|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Reszcie powiemy najwcześniej po następnej wizycie. Najgorzej to się boję kiedy i jak powiedzieć o tym w pracy
|
|
|
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam kolezanke która ma to samo co ty urodziła dwóch dorodnych chłopaków jednego w 2010 z waga 3700 a drugiego w marcu tego roku z waga 3400 oba porody naturalne ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- potwierdzam
|
|
#363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Choć mój dzień nie zaczął się zbyt dobrze... Poszłam rano na badania z krwi - oczywiście bez śniadania. A ja nawet jak w ciąży nie byłam, to z domu bez śniadania nie wychodziłam. No i dzisiaj nie byłam pewna co mi się przydarzy - zemdleję czy zwymiotuję.... No ale jakoś przetrwałam bez takich rewelacji, ale zdenerwowała mnie pielęgniarka, która mi krew pobierała, bo była niemiła i traktowała mnie tak, jakbym co najmniej była upośledzona umysłowo. Okazało się w dodatku, że moje skierowanie obejmowało też badanie moczu, o czym mi lekarz nie powiedział, no i teraz muszę iść po drugie skierowanie. Nawet nie mam siły się złościć. Poza tym chciałam się dzisiaj jeszcze zapisać na USG, bo mam już skierowanie, ale za nic nie mogę się dodzwonić do ginekologa, u którego mam je zrobić. Buuu
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- teraz sie przywitam jestem mama majową 2010 (córeczka) Amelia wczoraj miałam termin @ (który od roku nie spóznił sie ani jednego dnia) i dodatku w tym cyklu staralismy sie o dzidzie nieskromnie powiem ze chyba sie udało ... mam te same objawy co w 1 ciązy test zrobie wiexczorem badz jutro rano i wtedy na sto % sie tu pochwale ... spadam bo moja niunia przeziebiona ciagle sie czegos domaga
|
|
#365 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Można się nastresować w przypadku spadku temp., bo wtedy oznaczałoby to że progesteron spada - ale ja sobie odpuszczam to, tym bardziej, że codziennie o 6 mierzyłam i przez to w weekendy się nie wysypiałam ![]() Ale miałaś fatalny dzień. A czemu musisz iść po drugie skierowanie? W laboratorium powinni Ci przyjąć próbkę na to stare skierowanie. No to pięknie
|
|
|
|
|
#366 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam nowe Mamusie Marzec/Kwiecień!
![]() Cytat:
Cytat:
Głowa do góry, załatwisz mocz następnym razem Mi się cudem udało, bo zaniosłam bardzo małą próbkę i myślałam, że jej nie przyjmą ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#367 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My mielismy w planach wakacje w tropikach ale w tej sytuacji od razu zrezygnowalismy , zostaje polskie morze ![]() Cytat:
wiec brata ![]() chociaz mówi ze mama nosi w brzuszku siostrzyczke ;-) ja tez bym chciała druga dziewczynke, zawsze marzyłam aby mieć siostre moj Tz natomiast mowi ze wie co robił i bedzie chłop jak dąb
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Hehe
znajome,ktore maja juz dzieci tez mi mowia,ze nie wytrzymam Ja jednak jestem uparta i cierpliwie poczekam ![]() Co do objawow to przedewszystkim zmeczenie,nic mi sie nie chce,caly czas ziewam,nie potrafie wytrzymac na sloncu,bo wzdycham jak stary czlowiek..Kolejny objaw to brak apetytu-ja ktora kocham jesc i jadlam zawsze jak wieprz nagle stracilam ochote...2 dni temu zjadlam tylko jeden maly posilek Lekko pobolewa mnie brzuch ale nie caly czas,tkliwe piersi ale to nic nowego,bo zawsze tak mialam przed @ no i czestsze wizyty w toalecie..Czesto boli mnie glowa-moze to od tego lezenia?? Zadnych nudnosci,wymiotow,zmian w smaku,czy powonieniu.Jestem kolekcjonerka perfum i nie chcialabym,zeby nagle zapachy zaczely mnie draznic,bo kiedy ja te flakoniki wykoncze ![]() Enia ja z przyjaciolka wykupilysmy te wczasy juz w grudniu-normalnie bym sie nie zdecydowala..Teraz za bardzo nie moge zrezygnowac.. Edytowane przez trihomonas Czas edycji: 2013-07-12 o 15:28 |
|
|
|
#369 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Straszne są te czasy - nic dziwnego że mało dzieci się rodzi. Ja mam tak samo - jest dobrze jak jest dobrze, ale jak tylko się dowiedzą to już zapomną że jestem dobrym pracownikiem
|
|
|
|
|
#370 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny dobrze Ci mówią, że na samym początku ciązy dziecko nie pobiera praktycznie nic z organizmu matki. Więc nie ma co się stresować na wyrost Wszytsko będzie dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Hm, mogłybyście mi doradzić? Planowaliśmy wyjazd z mężem i trochę moją rodziną do Chorwacji koło połowy sierpnia na 10 dni. Oczywiście zapytam lekarki, co ona o tym myśli, ale co Wy uważacie? Mąż mówi, że jak nie teraz, to szybko się nie wybierzemy, ale ja martwię się że to będzie jeszcze I trymestr, poza tym taki wyjazd to pewnie ze 2 tysiące, a ja nie pracuje. Mamy jakieś oszczędności niby, ale nie wiem.... ![]()
|
|||||
|
|
|
#371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm... co do kasy - ja chyba wolałabym zostawić trochę kasy na ciążowe i dzieciate rzeczy, a weekend, np. nad polskim morzem też mógłby być świetnym wakacyjnym wypadem... Weekend tylko we dwoje - oczywiście
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym we dwoje byliśmy dopiero co miesiąc temu na 4 dni w Zakopanem, a teraz właśnie planowaliśmy na 2 auta jechać. Oczywiście zobaczymy co lekarz powie, a jeśli chodzi o samopoczucie, to w I trym. chyba nigdy nic nie wiadomo Bo na razie jest super, a za miesiąc? Niewiadoma
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do wyjazdu,to przede wszystkim musisz sie dobrze czuc.Spytaj lekarza co on na to itd. Ja sama sie zastanawiam,czy nie zrezygnowac ale to jest az 3 tys.zl.
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dalsze podroze odpadaja w tym roku Chociaż Chorwacja samochodem...........zast anowiłabym się ![]() a tak na marginesie, jak znaleźliście noclegi ?Przez biuro czy sami ? Ciekawa jestem bo my zawsze korzystalismy z uslug biur podrozy i samolotu , ale chorwacja autem , męczące tak samo jak dojazd do naszego morza ode mnie ;-)
|
|
#375 | |
|
Moderator
|
Cytat:
A czemu mąż uważa, że szybko sobie nie wyjedziecie? Przecież z dzidziusiem też można podróżować
|
|
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
mmhym ja bym pojechala
|
|
|
|
#377 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od czasu do czasu mam leżeć na brzuszku żeby macica bardziej opadła do przodu.
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po jej słowach ryczałam wczoraj, bo wiedziałam że już nici z naszego wyjazdu. Wiadomo sama musisz podjąc decyzję. My zrezygnowaliśmy, ale za to jedziemy nad polskie morze. |
|
|
|
|
#380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okropny był ten sen Myślę, że teraz już nie ma sensu mierzyć temperatury. A poza tym nigdy nie stosowałam NPR, ale gdzieś słyszałam, że podwyższona temperatura w ciąży jest tylko do któregoś tygodnia. Nie pamiętam, do którego, ale pewnie nie ma czym się martwić Cytat:
Ty masz brak objawów? Dziewczyno! Opamiętaj się! A ciągłe zmęczenie to nie objaw? Pewnie masz ich więcej a nie zauważasz Cytat:
Ja bym tyle nie wytrzymała. No bo jak tu kupować wózek, ciuszki itp jak się nie zna płci? Niby jest dużo neutralnych kolorów, ale choćby nadruki są różne. Zawsze marzyłam o wyjeździe do Egiptu A teraz zastanawiam się czy mogę jechać do Niemczech. Czy 8 godzin jazdy samochodem może zaszkodzić?
|
|||
|
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).Nie wiem jak to bedzie z kupowaniem rzeczy-chyba nie dociera to do mnie jeszcze,ze jestem w ciazy...Egipt jest bardzo goracym krajem,morze ma temp.28st. mozna sie naprawde zrelaksowac Mysle,ze spokojnie do Niemiec mozesz jechac-ja jezdze czesto kierunek Holandia-Polska i moja lekarka mi powiedziala,ze to nie zaszkodzi-bylebym nie przesadzala.
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i niestety nie wierzę że nie miałoby to wpływu na fasolkę.... ja na pewno bym nie ryzykowała
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba nie wytrzymałabym tak do porodu Ale za Twoje postanowienie trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#384 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dopiero na 3ciej dostałam i u mnie w 1 trymestrze morfologie i mocz robi się 1 bo innych badan jest dużo do zrobienia w 2 trym z tego co wiem to też raz
|
|||
|
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
A jak jest u Was z uprawianiem sportu?? Ja przedtem regularnie biegalam- teraz zostal rower i spacery. Moze nasze doswiadczone juz mamusie moga cos na ten temat powiedziec?? Nie mowie o bieganiu maratonu, ale o doswiadczeniu czy sport w ciazy pomaga/ przeszkadza itd. W necie jest duzo info, ale chodzi mi raczej o doswiadczenia. Ja za moje wuzyty placic nie musze, ale Krankenkassa oplaca tylko 3 usg w ciazy. Reszta jest platna, tak samo usg genetyczne i wszystkie dodatkowe laby. Wychodzi jednak duzo mniej niz prywatne polskie wizyty. No i sporo badan zrobilam sobie juz sama w pracy- morfo, watrobe, zelazo, tsh. Na razie wszystko oprocz zelaza ok. Milego wieczoru, H.
|
|
#386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak myślisz mogłabym jeździć rowerem? Najgorzej z wnoszeniem go do pracy, bo od wnoszenia do piwnicy mam TŻ-ta ![]() W ogóle to gdy byłam w 3t5dc i o tym nie widziałam, to zrobiłam 75km rowerem, niby to przed zagnieżdżeniem... Ale już czułam się zmęczona bardziej niż zwykle ![]() To jeszcze nie masz tak źle z niemiecką służbą zdrowia
|
|
|
|
|
#387 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tylko takie 20km wycieczki robiłam, ale sporadycznie i teraz zrezygnowałam całkiem... boję się jednak... |
|||
|
|
|
#389 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Mieszkamy z rodzicami, u teściów też często jesteśmy bo jeździmy do chrześnicy - ona ma niecałe dwa lata i czasami wskakuje na mnie albo chce na ręce... A wolałabym jej już nie dźwigać... Zaczęły by się domysły więc woleliśmy powiedzieć... Ale gdybyśmy mieszkali sami i w innym mieście to raczej udałoby sie to ukryć 
i piersi tak niemiłosiernie bolą, że przedwczoraj ryczeć mi się chciało 

, to znaczy zrobie ale tylko mi oznacza plus czy minus , przyrostu nie da rady , musze jutro jechac do miasta oddalonego o 30 km .. nosz!

Perfect Housewife