Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 22:59   #3751
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41766250]
Debrah! ja cię kotuś przepraszam bardzo, coś mi się pochrzaniło, mam analizę rysunku rodziny, chcesz?

[/QUOTE]
Właśnie rodzinę robię
Chcę chcę, dam zaraz maila na pw.

Blogerko: super, że z Tż lepiej! Ale upadłości biznesu bardzo współczuję?
O co chodzi ze sprężynowaniem? skakanie na nóżkach jakby?
Amelka tego nie robi, chyba nie odkryła jeszcze, ale za to kocha jak się ją podnosi do góry, trzymając pod pachami. śmieje się straszliwie.

Ja też ostatnio nie mam ani chwili dla siebie, dzieć się zrobił bardzo cycusiowo-mamusiowy, wczoraj, jak miałam mieć gości i chciałam sobie make up jakiś zrobić to ją musiałam w foteliku do łazienki ze sobą i gadać gadać gadać, każdy pędzelek pokazywać i dopiero dało jakoś radę

Marsi: szok, strasznie wcześnie twoje dzieciaki się ruchowo rozwijają!

Pytanie: a jak to jest: bo mówi się, że sobie dziecko samo krzywdy nie zrobi, jak się dźwiga do siadu to nie powstrzymywać?
Albo później jak będą chciały chodzić to nie będzie nam wolno za rączki przecież prowadzać? jakto jest?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 23:04   #3752
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

ja też tak miałam ponoć
szkoda,że fizycznie bo Leo nadal prawie nie gaworzy ostatnio zaczyna be-be, me-me ale pisk jest nadal nr 1
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 23:11   #3753
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie rodzinę robię
Chcę chcę, dam zaraz maila na pw.

Blogerko: super, że z Tż lepiej! Ale upadłości biznesu bardzo współczuję?
O co chodzi ze sprężynowaniem? skakanie na nóżkach jakby?
Amelka tego nie robi, chyba nie odkryła jeszcze, ale za to kocha jak się ją podnosi do góry, trzymając pod pachami. śmieje się straszliwie.

Ja też ostatnio nie mam ani chwili dla siebie, dzieć się zrobił bardzo cycusiowo-mamusiowy, wczoraj, jak miałam mieć gości i chciałam sobie make up jakiś zrobić to ją musiałam w foteliku do łazienki ze sobą i gadać gadać gadać, każdy pędzelek pokazywać i dopiero dało jakoś radę

Pytanie: a jak to jest: bo mówi się, że sobie dziecko samo krzywdy nie zrobi, jak się dźwiga do siadu to nie powstrzymywać?
Albo później jak będą chciały chodzić to nie będzie nam wolno za rączki przecież prowadzać? jakto jest?
ja Borysa juz od dawna ze soba wszedzie taszcze w foteliku, inaczej nic nie zrobie nie raz z wanny wyskakiwalam zeby podac jakas zabawke bo sie nudzil
a sprezynowanie to takie odbijanie sie jak trzymasz dziecko pod paszkami, Borys to uwielbia, ma wtedy minke takiego cwaniaczka i moze sprezynwac w nieskonczonosc
Stary 2013-07-12, 23:19   #3754
Debrah
Zakorzenienie

aaa już wiem ocb.

ale od tego ręce strasznie bolą - to tak samo jak przy tym podnoszeniu Amelki, bo też się pod pachami trzyma. Parę razy i mi ręce więdną, uhh.

Huśtawka już odchodzi w niepamięć chyba, bo się młoda chwyta i dźwiga i się boję że mi poleci do przodu na buzię, mimo, że zapięta jest..

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

A Marsi - nagraj raczkowanie koniecznie!
To już tak serio serio przebiera rączkami i nogami i się utrzymuje? Szok!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 23:20   #3755
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Czytaj spokojni i miłego weekendu

100 lat Oleńko!

Straszne to. Jak my z Misiem leżeliśmy to nie widziałam za wiele, bo sale 2 osobowe a i na korytarz z nim nie wychodziłam, bo bałam się że jeszcze coś innego złapiemy To jakiś koszmar, ale po tym co na ulicy wdzę to niestety wiem że to raczej norma

Kurczę, ale siedzieć samo posadzone do siadu chyba(oczywiście bez obkładania poduszkami) bo nie sądzę że trzeba by było czekać aż usiądzie samo z czworaków.

Trzymajcie się cieplutko

No ja mam netto rzut beretem więc tam się zaopatrzę

Oby krzesełko było dobre i nieużywane. Nam wczoraj przywieźli, Michał już wypróbował

Teoretycznie, ale na prawdę trzeba często karmić nawet nocą żeby ta niepłodność była i niestety nie na każdy organizm to działa.

Misio w krzesełku, błagam nie zwracajcie uwagi na burdelos za nim
Misio super wygląda w krzesełeczku.

Laurko mam takie pytanko jaką farbą malowaliście grzejniki?? Takie piękne bielutkie??
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 23:25   #3756
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa już wiem ocb.

ale od tego ręce strasznie bolą - to tak samo jak przy tym podnoszeniu Amelki, bo też się pod pachami trzyma. Parę razy i mi ręce więdną, uhh.

Huśtawka już odchodzi w niepamięć chyba, bo się młoda chwyta i dźwiga i się boję że mi poleci do przodu na buzię, mimo, że zapięta jest..

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

A Marsi - nagraj raczkowanie koniecznie!
To już tak serio serio przebiera rączkami i nogami i się utrzymuje? Szok!

nawet TZ rece od tego wiedna a on juz 100 kg przekroczyl, ja bardzo szybko wymiekam tez
Stary 2013-07-12, 23:27   #3757
elllmi
Zakorzenienie

hej
nadrobiłam wszystko, ale nie cytuję, bo mam na głowie przygotowanie do tego jutrzejszego wesela, muszę wszystko popakować, bo nie wiem, czy w końcu nocujemy, jeszcze nic nie poprasowane....bleeeee, nie chce mi się jechać

gratulacje dla dzieciaczków za skończone miesiące

Black, cudownego dnia Wam życzę

pamiętam, że mała i illusion chyba pytały o zupki - na razie pasteryzowałam i zobaczymy co z tego będzie

blogerko, ja kupiłąm taką szmatkę z metkami za 19,90 na all

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 23:39   #3758
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ania ja też kiedyś trafiłam 5 w totka. To było chyba z 10 lat temu Ale byłam zła, że ta jedna cyfra się nie sprawdziła A mój teściu kiedyś chciał się podlizać i powiedział, że TŻ już nie trafi szóstkę, bo to się tylko raz w życiu zdarza Że niby ja jestem tą "szóstką w totka"
Ajjj jak milo

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Czesc

no wlasnie zastanawialam sie czy tylko ja gotuje sama zupki,
gptuje ktoras jeszcze???
nie zajmuje to wcale duzo czasu a Miko wcina az mu sie uszy trzesa
Ja niedlugo zaczne gotowac sama

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki..ja dziś cały dzień u teściów..bo mąż w domu zdychal..39 stopni....teraz ja z małym w domku a mąż za sciana u teściów... Wczoraj coś się zaczynało a dziś wzięło go na maxa...zapalenie górnych dróg...jakiś wirus i taaaka gorączka..lecę was nadrobić
Zdrowka dla tztza

Laurko bardzo fajne zakupy

blogerko baardzo sie ciesze, ze z tztem juz lepiej Wam sie uklada Kciuki, zeby Borysek wrocil do siebie

e_vel nic nie pisalas, ze Majeczce uszka przebilas

A co do metek to moja Gabi zawsze jak dostawala jakas maskotke to jedyne czym sie bawila to wlasnie metka

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 04:08   #3759
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Hej!
Jeszcze musze nadrobic wpisy z wczoraj, ale najwazniejsze dzis.

black wszystkiego najlepszego na nowej drodze!!

My jedziemy do tz. Zapomnialam, ze jest dlugi weekend i pociag jest zatloczony. Wlasnie zmienialam pieluszke z mega kupsztalem. Jako przewijak sluzyly moje kolana.
Moze mnie byc mniej do poniedzialku.

---------- Dopisano o 04:08 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ----------

Cytat:
Nie pocieszasz :P

Młodzi pokazują od początku gdzie ich miejsce

jeśli Jula jeszcze nie śpi, to powiedz Jej od cioci sadf hgnbcvr etrhfb

ale ja się nie skarżę
Tesciowie i rodzice ma sie rozumiec. Na szarym koncu?
nawijko na szczescie szef nie siedzi obok mlodych. Mlodzi siedza przy osobnym stole na podescie, zeby wszyscy ich widzieli a goscie zwykle przy kilku/kilkunastu okraglych stolach
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 06:17   #3760
badziabadzia
Zakorzenienie

Musze jeszcze nadrobic, ale na poczatek,

Black, bawsie sie dobrze! I duzo duzo miłosci

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ----------

Debrah, my tez juz podajemy gluten pediatra polecila zaczac jak mala skonczy 5 miesiecy. Ja gotuje zwykla kasze manna w malej ilosci wody i dodaje do jabluszka, albo marchewki, generalnie do tego co malej podaje . Ostatnio przwiozlam od babci ekologiczne warzywa i dodaje kasze do tego co akurat malej gotuje

Marsii, kierowcy tirow mysla, ze moga wiecej na drogach.. ja mialam z nimi dwie przydogy, z jednej wyszlismy bez szwanku, a druga skonczyla sie (na szczescie tylko) skasowaniem samochodu - ale gdyby ktos siedzial z tylu to bylo by gorzej.. za pierwszym razem tir wyjechal mi z bocznej drogi - ja jachalam pońd 100 wiec nie bylo opcji na zatrzymanie, na szczescie przeciwnym pasem nikt nie jechal i udalo sie go wyminac (straszne sie zestresowalam wtedy ale balam sie zatrzymac bo tz tak sis wsciekl ze balam sie, ze pobije tego faceta), a za drugim razem nie mielismy tyle szczescia, ruszalismy na srzyzowaniu na zielonym a kierowca tira myslal ze zdarzy jeszcze skrecic i w nas wjechal

Blogerko, wspolczuje nocy.. u nas to samo. Jestem juz wykonczona, nie wem czy to zeby, bo u nas dolne wyszly bez zadnych przygod.. nie wiem kiedy ostatnio spalam wiecej niz godzine. Tak samo jak ty rano wstaje zmega bolem glowy..
Stary 2013-07-13, 07:06   #3761
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziękuję Wam za dobre słówka. Czuję oddech stresu na karku. Wpadłam do Was na sekundę, bo Oliwa obudziła nas trochę wcześniej, niż planowaliśmy, więc mam 5 minutek dla siebie. Będę o Was dużo myśleć dzisiaj.

A teraz - lecę się hajtać.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 07:28   #3762
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję Wam za dobre słówka. Czuję oddech stresu na karku. Wpadłam do Was na sekundę, bo Oliwa obudziła nas trochę wcześniej, niż planowaliśmy, więc mam 5 minutek dla siebie. Będę o Was dużo myśleć dzisiaj.

Black..miotlę wzięłaś....? :p
Powodzenia raz jeszcze :thumbup:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-07-13 o 07:37
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 07:29   #3763
Ifwka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:

Black powodzenia, super zabawy i wszystkiego naj na nowej drodze życia
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 07:40   #3764
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A mąż będzie miała już urlop ?
tak Dwa tygodnie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, tesknilam za Wami ale nie wyrabiam ostatnio, plus znowu mam jakis kryzys, zmeczona jestem tak fizycznie jak i psychicznie .. wczoraj w nocy mialam pobudki co pol max godzine i tak cala noc, pobudki na podanie smoczka albo wode, nie wiem czy az tak duszno mamy w pokoju czy moze w koncu Borys zabkuje bo ciagle cos gryzie, zuje, palce non stop w buzce, mimo wszytsko i tak sie wysypiam - chyba juz przywyklam ale co rano mam taki bol glowy jakby kto mi dziure w czaszce wiercil, wypijam jedna kawe za druga, czasem juz mi sie nawet latte nie chce robic tylk espresso od razu podwojne, do tego Borys jakis marudny wrecz histerczycny w dzien sie zrobil, ciagle tylko raczki i to ame raczki nie starcza bo trzeba po calym domu chodzic, jak chcemy gdzies z TZ na jakies jedznie wyjsc to tez na raczkach ciagle i lazenie, pokazywwanie wszytskiego, zabawianie, oczywiscie zabawki nie sa ciekawe, bardziej fascynuje koszyczek na stole, kwiatki obok itd
aha ... wiecie co, TZ jakis bardziej ludzki sie zrobil, pisalam w klubie ze powazne problemy od kilku mieiecy mial, i chyba przez to ze taki ogromny stres nad nim wisial non stop odbijalo sie to na naszych relacjach, teraz kiedy juz niestety musial upadlosc oglosic, jakby ulyzlo mu troche i czuje ze odzyl, jest ta osoba w ktorej zakochalam sie kiedys <3 ma duzo wiecej energi do zajmowania sie Boryskiem, niestety ja z kolei jestem jakas zmizerowana, dzisiaj mialam okazje jechac z Borsykiem do tesciow do Chorwacju i odpuscilam, bo jakis mega dol mnie zlapal, nie mam ochoty

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Postaram sie byc z Wami na biezaco bo za Chiny Was nie nadrobie
super, że miedzy Wami już lepiej, bardzo mnie to cieszy, bardzo!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
to był joke Żeby się nie wtrącali w zycie młodych

Cytat:

powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 07:42   #3765
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:

Powodzenia!!!!!!!
Stary 2013-07-13, 07:45   #3766
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
tak Dwa tygodnie

super, że miedzy Wami już lepiej, bardzo mnie to cieszy, bardzo!

to był joke Żeby się nie wtrącali w zycie młodych

powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!
Chyba, ze tak.
Ale japonskie t. to tez podobno koszmar...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 08:17   #3767
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Musze jeszcze nadrobic, ale na poczatek,

Black, bawsie sie dobrze! I duzo duzo miłosci

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ----------

Debrah, my tez juz podajemy gluten pediatra polecila zaczac jak mala skonczy 5 miesiecy. Ja gotuje zwykla kasze manna w malej ilosci wody i dodaje do jabluszka, albo marchewki, generalnie do tego co malej podaje . Ostatnio przwiozlam od babci ekologiczne warzywa i dodaje kasze do tego co akurat malej gotuje

Marsii, kierowcy tirow mysla, ze moga wiecej na drogach.. ja mialam z nimi dwie przydogy, z jednej wyszlismy bez szwanku, a druga skonczyla sie (na szczescie tylko) skasowaniem samochodu - ale gdyby ktos siedzial z tylu to bylo by gorzej.. za pierwszym razem tir wyjechal mi z bocznej drogi - ja jachalam pońd 100 wiec nie bylo opcji na zatrzymanie, na szczescie przeciwnym pasem nikt nie jechal i udalo sie go wyminac (straszne sie zestresowalam wtedy ale balam sie zatrzymac bo tz tak sis wsciekl ze balam sie, ze pobije tego faceta), a za drugim razem nie mielismy tyle szczescia, ruszalismy na srzyzowaniu na zielonym a kierowca tira myslal ze zdarzy jeszcze skrecic i w nas wjechal

Blogerko, wspolczuje nocy.. u nas to samo. Jestem juz wykonczona, nie wem czy to zeby, bo u nas dolne wyszly bez zadnych przygod.. nie wiem kiedy ostatnio spalam wiecej niz godzine. Tak samo jak ty rano wstaje zmega bolem glowy..
współczuję przygód z tirami. Ja też ich nie lubię, mój tż też, raz tir nas wyprzedzał pod górę to była masakra, bo mój tż nie ustąpi (nie lubi jak tir przed nim jedzie), tamten też nie ustąpi, więc tylko zamknęłam oczy i pomyślałam,niech się dzieje co chce. W końcu zajechał tż drogę więc mój przez chyba 5 min na niego trąbił
Cytat:
Hej!

My jedziemy do tz. Zapomnialam, ze jest dlugi weekend i pociag jest zatloczony. Wlasnie zmienialam pieluszke z mega kupsztalem. Jako przewijak sluzyly moje kolana.

---------- Dopisano o 04:08 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ----------

nawijko na szczescie szef nie siedzi obok mlodych. Mlodzi siedza przy osobnym stole na podescie, zeby wszyscy ich widzieli a goscie zwykle przy kilku/kilkunastu okraglych stolach
udanego pobytu u tż
a co do zmiany pieluchy to ja bym nie umiała zmienić na kolanach
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
nadrobiłam wszystko, ale nie cytuję, bo mam na głowie przygotowanie do tego jutrzejszego wesela, muszę wszystko popakować, bo nie wiem, czy w końcu nocujemy, jeszcze nic nie poprasowane....bleeeee, nie chce mi się jechać

gratulacje dla dzieciaczków za skończone miesiące

Black, cudownego dnia Wam życzę

pamiętam, że mała i illusion chyba pytały o zupki - na razie pasteryzowałam i zobaczymy co z tego będzie

blogerko, ja kupiłąm taką szmatkę z metkami za 19,90 na all
miłej zabawy

Kubuś dziś wyjątkowo źle spał, obudził się o 2 i o 5:30 potem nie mógł usnąć ale w końcu mu się udało i pospaliśmy do 7:30
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 08:26   #3768
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Hej
Ja do Was wroce po urlopie TZ,w przyszlym tygodniu. Wpadlam tylko,zeby zyczyc Black cudownego slubu,zarabistego wesela i mnostwa milosci i wzajemnego zrozumienia oraz szacunku na nowej dorodze zycia Szczescia kochana

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 08:31   #3769
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam pisać, żebyś pokazała co kupiłaś, ale widziałam, że zdjęcia już są Bardzo ładne zdobycze
Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Fajne łowy
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Misio slodki wsrod swoich klamotow
Chyba chciałaś powiedzieć bałaganu

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
super Misio z superowym krzesełku w ślicznym mieszkaniu
Mów co ten tż nawywijał

Cytat:
Nie wiem czy się jeszcze jutro odezwę . Rano wyjeżdżamy na mazury, wracamy w pn wieczorem. nata raczej tam nie będzie, więc się żegnam z Wami Proszę nie produkować za dużo bo się we wtorek nie odgrzebię
Ale Wam zazdroszczę, bawcie się dobrze!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41766250]
Laurko, jakie łowy śpiworek obłędny! i spodnie! ja dzisiaj w SH byłam i mam dla Dorci 2 bluzeczki, jedną nową jutro dam foty
[/QUOTE]

Pokaż! Śpiworek od razu wpadł mi w oko, mam nadzieję że Miś będzie w nim umiał spać

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Misio super wygląda w krzesełeczku.

Laurko mam takie pytanko jaką farbą malowaliście grzejniki?? Takie piękne bielutkie??
Nina, dziękujemy Grzejniki malowaliśmy na pewno tikkurilą, emalią alkidową (kurczę, albo akrylową? ale chyba alkidową) Nie mam puszki bo bym sprawdziła

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Laurko bardzo fajne zakupy

Blogerko 100 lat dla Boryska!

Obiadki też chcę sama gotować, ale jak będę miała warzywka z ogrodu.
Dziś Michał dostanie pierwsze jedzonko! Ale mam stresa.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:29   #3770
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!

mlodziez śpi, tatus pojechal po cos na śniadanko a ja nadrabiam

Cytat:
A co mi tam pochwalę się, tylko brzydkie zdjęcia w sztucznym świetle.
super. najbardziej podoba m sie spiworek, extra jest!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hej mamusie
nadrobiłam ale nie mam siły na nic, trochę pocytowałam ale nie za dużo także jakbym do czegoś ważnego się nie odniosła to przepraszam, z tż znowu przeboje, nie mam siły

znow?

odnośnie zabaw na podłodze, jak się z takim małym dzieciem bawić? Ja go turlam, przekręcam, jak on leży to mu czytam, mówię do niego on się bawi zabawkami. Co jeszcze mogę zrobić, żeby pomóc mu się rozwijać?
ja tez sie chetnie dowiem
Cytat:
hej dziewczyny, tesknilam za Wami ale nie wyrabiam ostatnio, plus znowu mam jakis kryzys,

fajnie ze z tz coraz lepiej

Cytat:

dzisiaj Borys skonczyl pol roku jestesmy w czarnej dupie z waga, znowu zero postepu, to samo z rozszerzaniem diety, az wstyd sie przyznawac

spoko, my niedlugo konczymy 7 miesiac i z waga tez slabo

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

A co do działalności...któraś pisala o obnizeniu cen....mamy jedne z nizszych w,Warszawie...a mycie auta w srodku od 50zl jak ktoras z Was pisala..to strata czasu..takie pranie jest ciężkie i męczące..porzadne wypranie wzglednie czystego auta to ok 4 godzin... A jak jest mocno upierdzielone..nie raz myje sie dwa razy dluzej...do tego
Okna ..plastiki..... I pół dnia zleciało....
to ja chcialam pomoc
ehhh, a moze wprowadxcie jakies promocje dzienne np tanie wtorki no nie wiem co by tu jeszcze wymyslic

Cytat:
Nie wiem czy się jeszcze jutro odezwę . Rano wyjeżdżamy na mazury, wracamy w pn wieczorem. nata raczej tam nie będzie, więc się żegnam z Wami Proszę nie produkować za dużo bo się we wtorek nie odgrzebię
Udanego wyjazdu!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:31   #3771
ezzo
Zadomowienie

Dzien dobry,
Ale paskudna pogoda u mnie, mam nadzieje, ze slonce do Black dzisiaj poszlo.

Laurko i Insolito pieknie chlopcy w fotelikach sie prezentuja, chyba tez musze sie za jakims zaczac ogladac.
Ale mam teraz wieksza zagwostke, dzec ucina sobie poranna drzemke w wozku i wlasnie to juz chyba jego ostatnia tam drzemka bo normalnie mi sie w tym wozku ledwo zmiescil jeszcze mi nie protestuje, ze gondolka jet be dlatego sobie pomyslalam, ze moze jakas uzywke z wieksza gondola na all kupic? Mozecie cos polecic? Czytalam, ze marita jest sporawa i chyba [B]Lady [/B. I Lenova je maja?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:34   #3772
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

A co do metek to moja Gabi zawsze jak dostawala jakas maskotke to jedyne czym sie bawila to wlasnie metka
prym wiodą maskotki z IKEA, najdłuższe metki mają

Cytat:
Hej!

baw się dobrze
a w Japonii są katolicy w ogóle?
a na takim ślubie to jak są młodzi ubrani?

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

[/COLOR]Debrah, my tez juz podajemy gluten pediatra polecila zaczac jak mala skonczy 5 miesiecy. Ja gotuje zwykla kasze manna w malej ilosci wody i dodaje do jabluszka, albo marchewki, generalnie do tego co malej podaje . Ostatnio przwiozlam od babci ekologiczne warzywa i dodaje kasze do tego co akurat malej gotuje

Moja pediatra też coś wspominała, ale ją olałam i tak w ogóle to ja się stresuję podając mleczną kaszkę, czy skazy nie będzie, nie będę dziecku dowalała kolejnego potencjalnego alergenu teraz.

Straszne przygody opisujesz!

----------------
Black, trzymaj się

Debrah, mail
Cytat:

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Ezzo, ale za miesiąc-półtora i tamte gondole za małe będą, nie szkoda kasy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:38   #3773
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
aaa z bobovity, i jej nie trzeba gotować? wrzucasz tylko łyżeczkę do mm i już?
tak
Do Krynicy Morskiej

he he, od nas to najkrotsza droga.
my czesto zatrzymujemy sie w stegnie a do krynicy jezdzimy na zwiady wlasnie

Stary 2013-07-13, 09:43   #3774
ezzo
Zadomowienie

Szaja szkoda kurcze kasy, ale jakos boje sie do spacerowki jeszcze przesiadac, niby rozkładana na płasko, ale to nie to samo co prosta gondola, moj brzdac jeszcze sie nie pcha do siadania i boje sie mu zaszkodzić kurcze sama nie wiem.

Stary 2013-07-13, 09:46   #3775
marsi11
Zakorzenienie

hello, ale się wyspałam z tym,że był incydent- Leo spadł z łożka, przebudził się,ja spałam jak zabita i śliwka nabita
muszę go sobie przywiązywać chyba do nogi
na szczescie nie płakał

Pstryczku a co pediatra mowi o wadze? bo Ty chyba też jesteś drobna, co?

badziabadzia- Twoja przygoda o z tirem- szok, wspolczuje

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-07-13 o 09:47
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:48   #3776
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
super. najbardziej podoba m sie spiworek, extra jest!
Właśnie się pierze i będziemy wypróbowywać

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Laurko i Insolito pieknie chlopcy w fotelikach sie prezentuja, chyba tez musze sie za jakims zaczac ogladac.
Ale mam teraz wieksza zagwostke, dzec ucina sobie poranna drzemke w wozku i wlasnie to juz chyba jego ostatnia tam drzemka bo normalnie mi sie w tym wozku ledwo zmiescil jeszcze mi nie protestuje, ze gondolka jet be dlatego sobie pomyslalam, ze moze jakas uzywke z wieksza gondola na all kupic? Mozecie cos polecic? Czytalam, ze marita jest sporawa i chyba [B]Lady [/B. I Lenova je maja?

Oj chyba nie ma sensu, z tych też w mig wyrośnie

My już po marchewce Niezbyt smakowało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9754.jpg (41,2 KB, 25 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:49   #3777
ezzo
Zadomowienie

O losie Marsi,dobrze, ze tylko sliwka, ale znając umiejętności mobilne Leo, następnym razem jak spadnie to pewnie sam sobie z powrotem na to łóżko wejdzie

Stary 2013-07-13, 09:49   #3778
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ezzo Dorotka też nie siedzi (siada z półleżenia na moich kolanach), więc tylko na płaską rozłożoną jeździmy, nic się nie dzieje no bo co niby miałoby się dziać? dziecko duże, to najrozsądniej do spacerówki dać płaskiej.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 10:03   #3779
ILLUSION
Wtajemniczenie

Black życzę Wam wspaniałego wesela i żeby Wasze życie w małżeństwie było zawsze pełne miłości, wzajemnego wsparcia i zrozumienia

Buziaczki za skończone pół roczku dla:
Dorotki szajki
Filipka marty
Zuzi Agi

I lecę zobaczyć co tam naskrobałyście od wczoraj jak padłam
Stary 2013-07-13, 10:15   #3780
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello, ale się wyspałam z tym,że był incydent- Leo spadł z łożka, przebudził się,ja spałam jak zabita i śliwka nabita
muszę go sobie przywiązywać chyba do nogi
na szczescie nie płakał

Pstryczku a co pediatra mowi o wadze? bo Ty chyba też jesteś drobna, co?

badziabadzia- Twoja przygoda o z tirem- szok, wspolczuje
ło losie! Buziaki do malego wyczynowca!

hmm, drobna to chyba malo powiedziane przy 178 cm waze obecnie 58 kg
powiem tak - w naszej przychodni nie ma pediatry, zapisani jestesmy do lekarza rodzinnego/ogolnego ale on niemowlakami zajmuje sie juz niby od dawien dawna... jak chodzimy na szczepienie i najpierw nas waza i mierza to do tej pory pielegniara zawsze nas chwalila ze jest przyrost i tyle
jak maly mial trzydniowke to szarpnelismy sie prywatnie do prawdziwnej pediatry i jak wyszla w rozmowie jego waga to powiedziala ze najwazniejsze ze podwoil swoja wage urdzeniowa choc nieduzo i moglby co prawda wiecej wazyc no ale ze ja szczupla jestem to wszystko jasne

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:

Ty sie nawet nie waz pokazywac tutaj do poniedzialku!

udanego spotkania!

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:

My już po marchewce Niezbyt smakowało
eeee, nie jest jeszcze tak źle! Pamietasz mine moje Kuby?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Buziaczki za skończone pół roczku dla:
Dorotki szajki
Filipka marty
Zuzi Agi
klask i:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości