Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-13, 22:27   #1321
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Piękny Chyba jednak popełniłaś ten sam błąd co ja Uświadomiła mnie dopiero doświadczona mamuśka. To rozmiar 56 - pasuje na maluszka 0-1 miesiąca. Jeśli Twój szkrab urodzi się w styczniu/lutym to nie nacieszy się tym za bardzo - to typowo letnie ubranko, a do lata zdąży z niego wyrosnąć.
o o.
ja myślałam, że do domu będzie dobre :/ nie? może spróbuję wymienić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 22:32   #1322
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A no widzisz a ja miałam z najróżniejszych firm i nie trafiłam na rozpinane. W sklepie w którym pracowałam też nigdy takich nie mieliśmy. Chociaż dla mnie to jakiś problem nie był z przekładaniem przez główkę,ale dla mamuś po raz pierwszy mogą być fajne. To może daj namiar jakie to są,może dziewczyny skorzystają z tej wiedzy.
Masz racje, dla dziewczyn pierwsze ubierania takiego maluszka są czesto stresujące, ta gówka jest taka delikatna, a ciałko wiotkie wiec kładziesz maleństwo na bodziaka i wkładasz rączki i koniec.
Kluska wkleiła zdjecie bodziaków właśnie zapinanych na całej długości, zernij
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Ja dzis po USG pomiarowym. Przezierność 1,9, kość nosowa jest, wszystkie narządy na swoim miejscu, przepływy piękne. Generalnie ja, mój mąż a nawet ginekolog zachwyceni maleństwem Dzidziuś najpierw spał wiec grzecznie dał się pomierzyć, a potem bardzo wierzgał i uciekał więc z badaniem przepływów był mały problem ale się udało
12 tydz 5 dzień, 72,5 mm długości, tętno 162 ud/min.
Moja duma

PS. PRzed badaniem miałam takiego stresa ze nogi mi się trzęsły, a mdliło mnie tak że myślałam ze w poczekalni puszcze spektakularnego pawia. W pierwszej ciąży miałam niezmienne przekonanie że wszystko jest dobrze, za to w tej ciągle się martwie nie wiem czemu
super! Zazdroszczę, mnie za chwile ten stres czeka
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
W nie lepsza koszulka i spiochy? Jakos mam poczucie, za zawsze mniej do rozbierania przy przewijaniu

Urodzimy zimą, będziesz miała ciągłe wrażenie, że podwiewa mu plecki, poza tym nic sie nie podwija, naciągasz gatki albo śpioszki i dziecku wygodnie
Cytat:
A pajacyka zakłada sie na gołe ciało? Czy cos pod spod? Przyjmując, ze niemowlę jest w ciepłym mieszkaniu
Ja zakładałam na gołe ciało, od razu jak sie urodził
Stary 2013-07-13, 22:34   #1323
em ma
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
o o.
ja myślałam, że do domu będzie dobre :/ nie? może spróbuję wymienić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kluska a może jest takie większe? Akurat byłoby wtedy super ubranko na bardziej letnie miesiące bo po prostu śliczności
Stary 2013-07-13, 22:36   #1324
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Kluska a może jest takie większe? Akurat byłoby wtedy super ubranko na bardziej letnie miesiące bo po prostu śliczności
Rzeczywiście nie spojrzałam, że to krótkie gatki.
Gdyby miało długi rekaw i długie nogi to byłoby w sam raz, ale raczej zimą dziecka nie bedziesz ubierała w krótkie spodenki
Bodziaki by sie jeszcze przydały, czapeczka też, ale spodenki
Stary 2013-07-13, 22:36   #1325
isia4891
Zadomowienie

Super ta nasza grupa wsparcia!!!!
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 23:03   #1326
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Hihi, podejrzewam, że się tu się jeszcze nieźle doedukujemy mamy czas
(---)
Też liczę na to, że na forum dowiem się mnóstwa rzeczy na temat dziecka. przynajmniej teoretycznie będę obcykana.
Stary 2013-07-13, 23:13   #1327
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Masz racje, dla dziewczyn pierwsze ubierania takiego maluszka są czesto stresujące, ta gówka jest taka delikatna, a ciałko wiotkie wiec kładziesz maleństwo na bodziaka i wkładasz rączki i koniec.
Kluska wkleiła zdjecie bodziaków właśnie zapinanych na całej długości, zernij

A widzisz,skłamałam. Teraz mi się przypomniało,ze coś rozpinanego miałam dla Eryka. Z H&M. I Kluska jeśli się nie myle też tam kupiła. Kiedyś kupiłam podobny komplecik dla koleżanki dziecka.
Stary 2013-07-13, 23:18   #1328
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
W tym sklepie w którym byłam dziś nie było większego, ale w poniedziałek po pracy pojadę w inne miejsce, a nuż a jeśli nie to trudno, najwyżej ze spodenek za dużo nie pokorzystamy. Niestety, ale jestem pewna, że to nie pierwsza moja wpadka

Tż mnie wzruszył dziś - stwierdził, że to on będzie maleństwo przebierał żebym nie zrobiła mu krzywdy najpierw mi się przykro zrobiło bo jak on o mnie myśli, że ja zrobię krzywdę dzidziowi? a chwilę później zobaczyłam jak on buszuje w bodziakach i szuka co mniejszych rozmiarów i mi serce urosło - toż to było nieporadnie powiedziane, że on chce w tym wszystkim brać udział

Em ma, mam podobnie bo u mnie ostatnie dziecko z którym miałam do czynienia od niemowlaka ma już 9 lat co gorsza mam wrażenie, że nie pamiętam nic z takich rzeczy które teraz mogłyby się przydać

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-07-14, 07:54   #1329
Muminek1991
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Dzień dobry wszystkim ,
nie wiem czy wy też tak macie , ale ja dzień w dzień padam ze zmęczenia ale jak wolne i moge pospać to za chiny się nie da. Wstaje już o 7 i nic. Tak więc z laptopem i herbatką na łóżku witam dzień i was. Długo mnie nie ma , a jak mam chwilę to nadrabiam JA DOPIERO NA 24 STRONIE !!!! a tu tyle do poczytania ehhh. Jakieś plany na dzisiaj ?. My idziemy do znajomych na 14. Na seans filmowy i jakieś dobre jedzonko. Ciekawe jak zareagują ,że nie będę pić ani kawy ani % hmmm domyślą się??.... Miłego poranka idę nadrabiać zaległości
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 08:17   #1330
gosia261282
Gang Iren

Hej.
A u mnie niedziela zaczęła się standardowo o 6.
Moje młodsze dziecko nie lubi dłużej spać,czego nie można powiedzieć o mnie,bo wyglądam tak:
Stary 2013-07-14, 09:27   #1331
em ma
Zadomowienie

Dzień dobry!
Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Też liczę na to, że na forum dowiem się mnóstwa rzeczy na temat dziecka. przynajmniej teoretycznie będę obcykana.
Damy sobie radę bo kto jak nie my?! A w kwestii dziecięcej będziemy tak obryte, że zagniemy i własną mamę i teściową
Cytat:
W tym sklepie w którym byłam dziś nie było większego, ale w poniedziałek po pracy pojadę w inne miejsce, a nuż a jeśli nie to trudno, najwyżej ze spodenek za dużo nie pokorzystamy. Niestety, ale jestem pewna, że to nie pierwsza moja wpadka

Tż mnie wzruszył dziś - stwierdził, że to on będzie maleństwo przebierał żebym nie zrobiła mu krzywdy najpierw mi się przykro zrobiło bo jak on o mnie myśli, że ja zrobię krzywdę dzidziowi? a chwilę później zobaczyłam jak on buszuje w bodziakach i szuka co mniejszych rozmiarów i mi serce urosło - toż to było nieporadnie powiedziane, że on chce w tym wszystkim brać udział

Em ma, mam podobnie bo u mnie ostatnie dziecko z którym miałam do czynienia od niemowlaka ma już 9 lat co gorsza mam wrażenie, że nie pamiętam nic z takich rzeczy które teraz mogłyby się przydać
Na bodziak z krótkim rękawem to jeszcze włożysz kafatnik z długim i jakieś spodenki/półśpiochy. Ale czy skorzystasz z czapeczki? Ja jestem straszną przeciwniczką zakładania dzieciom czapek w domu ogólnie nie znam już dzieci, które miałyby zakładane. Więc jeśli nie ma większego ubranka w tym rozmiarze to chyba bym wymieniła na coś bardziej zimowego z czego skorzystasz w pełni
Żeby gaf nie robić na 56 polecam właśnie kupowanie rozpinanych pajacyków, rozpinanych bodziaków z długim rękawem, półśpiochów a spodnie typu dżinsy, jakieś koszule, bluzy z kapturem to jednak na późniejsze miesiące-wiem, że dziecko fajnie w tym wygląda, ale z wygodą nie ma to nic wspólnego (ani dla dziecka, ani w kwestii ubierania). Ja w ostatnim czasie miałam do czynienia z wieloma maluchami (a najbliższy mi 4miesięczny siostrzeniec więc na świeżo widzę co dla malucha się przydaje) To Sheperdess mówiła, że ona zielona
A co do męża to fajnie się przejęzyczył, ale intencja oczywiście dobra, więc jak najbardziej chwalimy takie zachowanie
Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim ,
nie wiem czy wy też tak macie , ale ja dzień w dzień padam ze zmęczenia ale jak wolne i moge pospać to za chiny się nie da. Wstaje już o 7 i nic. Tak więc z laptopem i herbatką na łóżku witam dzień i was. Długo mnie nie ma , a jak mam chwilę to nadrabiam JA DOPIERO NA 24 STRONIE !!!! a tu tyle do poczytania ehhh. Jakieś plany na dzisiaj ?. My idziemy do znajomych na 14. Na seans filmowy i jakieś dobre jedzonko. Ciekawe jak zareagują ,że nie będę pić ani kawy ani % hmmm domyślą się??.... Miłego poranka idę nadrabiać zaległości
Ja sobie jakoś inaczej ustawiłam ilość postów na stronie i u mnie dopiero 18 strona wszystkiego
My dziś jedziemy do moich rodziców na obiad-fajnie, bo nie muszę się zastanawiać co tu ugotować.
Cytat:
Hej.
Moje młodsze dziecko nie lubi dłużej spać,czego nie można powiedzieć o mnie,bo wyglądam tak:
Ja jestem takim śpiochem....ta wizja porannego wstawania przeraża mnie strasznie....
Stary 2013-07-14, 09:28   #1332
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Hej.
Współczuję z całego serca, mój też o 6 sie obudził, ale mleko dostal, pielucha zmieniona i spal z nami do 9 :-D

A z tymi bodziakami to nie mogłam uwierzyć że nie spotkałas sie z takimi odpinanymi na całej dkugosci i miałam rację :-D trzeba było tylko przypomnieć hihi
Twój młodszy ile ma lat? Pisze z telefonu i nie widzę podpisu pod Twoimi postami ;-)
Stary 2013-07-14, 09:38   #1333
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Witajcie
Tż jeszcze chrapie obok więc mam chwilę dla forum przed wstaniem. Śniło mi się dziś wybieranie imion dla niunia a głównie koncentrowałam się w tym śnie -zupełnie zgodnie z tym co w realu- żeby tż brał pod uwagę jakiekolwiek jeszcze imię poza Krzysiem. Jak się zaczynaliśmy starać wymyślaliśmy imiona i Krzyś spodobał się obojgu, ale teraz wolałabym rozważyć jeszcze inne, poszukać czegoś co może spodoba nam się bardziej.
Ja jestem generalnie za krótkimi a nie takimi które się długo pisze jak np Jarosław czy właśnie Krzysztof. No i teraz podoba mi się Krzysiek, Krzyś ale wątpliwości mam do Krzysztofa
Zagmatwałam....

I nie wiem dlaczego śniły mi się tylko męskie imiona, mam nadzieję że to instynkt a nie wyparcie.

Aha a do Krzysia pikanterii dodaje fakt, że jeśli dziewczynka to bardzo chciałabym Basia, a wiadomo że w oficjalnej wersji to długie imię więc sama sobie przeczę po prostu Basia, Baśka jest taka piękna że mi już wszystko jedno tylko tżtowi się nie podoba.....

Muminku, na pewno się domyślą i jeszcze będzie Twoje zdrowie

Gosiu, nieustannie Cię podziwiam! Mnie pewnie też to czeka bo chyba większość dzieci to ranne ptaszki, ale na razie jeszcze nie umiem sobie tego wyobrazić

Zmęczyłam się wywodami o imionach. Idę jeszcze spać. Dobranoc

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-07-14, 09:54   #1334
tajeczka
Zadomowienie

witam się i ja w niedzielny (paskudny) poranek!!!! Wiedziałam, że tak będzie, jak mam wolne, to w domu muszę siedzieć, bo tak leje, że nie bardzo jest jak wyjść z domu.... Dzisiaj znajomi do nas przychodzą i jest głupia sytuacja, bo ona 2 tyg. przed naszym weselem poroniła (na początku kwietnia, jakoś tak) i mi teraz jest bez kitu głupio mówić o tym, że w ciąży jestem.... Małż mówi, żeby normalnie powiedzieć ale mi jakoś tak głupio....
co byście zrobiły?
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:56   #1335
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Twój młodszy ile ma lat? Pisze z telefonu i nie widzę podpisu pod Twoimi postami ;-)

Prawie 15 miesięcy.

Cytat:

Gosiu, nieustannie Cię podziwiam! Mnie pewnie też to czeka bo chyba większość dzieci to ranne ptaszki, ale na razie jeszcze nie umiem sobie tego wyobrazić
Dzięki,ale w sumie nie ma czego podziwiać. Wstać muszę,bo wyjścia nie mam. A moja sąsiadka o 6 rano codziennie ma już pranie wywieszone-to jest co podziwiać!
Stary 2013-07-14, 09:56   #1336
Muminek1991
Rozeznanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Ponadrabiałam trochę stron jeszcze 9 mi zostało ale nie dam rady już teraz. Widziałam ,że piszecie coś o ubieraniu maluszków, Ja od 16 roku byłam w domu z siostrzenicami naoglądałam się tego pielęgnowania, ba nawet sama kąpałam przewijałam i karmiłam takie niemal miesięczne , a teraz pustka hahaha i strach jak to zrobić szczególnie ,że nam nikt nie pomoże i jesteśmy skazani sami na siebie, bo moi rodzice daleko, a Tż nie ma nikogo. Sam jak palec . Co do wstawania przy dzieciach mama też się śmieje śpij i używaj puki możesz bo potem będziesz tylko czuwać życzę wszystkim miłej niedzieli a ja idem ogarniać siebie mieszkanko i wychodzimyyyyyyy
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:57   #1337
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Widzę, że dziewczyny zakupy maluszkowe pełną gębą robią. Ja nic nie kupiłam jeszcze i nie kupię, jakoś się tak zawzięłam i koniec. Nie wiem cały czas mi się wydaje, że to za wcześnie tak kupować i, że zapeszę itp, itd. Jedyną rzeczą, jaką mam - bo dostałam jest coś jak chusta do noszenia przez jedno ramię.

Co do imion to ja mam dla chłopca Marcel a dla dziewczynki Marysia
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 10:01   #1338
ejani
Zadomowienie

Hej, a mi wróciły poranne wstawania, więc już jestem na nogach- po 1 śniadaniu, zgadze, drzemce i już jestem zmęczona-koszmar.

Myślę, że nawet jak się miało do czynienia z niemowlakiem nawet bardzo dawno temu, to obycie zostaje (mi minęło z dwadzieścia lat a niedawno zostałam pochwalona, że tak szybko i po prostu założyłam spadającą skarpetkę wierzgającej nóżce-więc widać to jeszcze "mam")

A ze wstawaniem to jest jak z pracą-jak się musi to się wstaje i w nocy i nad ranem, a dzieci przecież są różne i może akurat nasze nie będą problematyczne pod tym względem
Stary 2013-07-14, 10:07   #1339
isia4891
Zadomowienie

Witam w paskudny poranek
Plany na dziś - rano -nic
Popołudnia- wolne
Wieczór-odpoczynek
A tak poważnie to pójdę do kościoła pomodlić się za malenstwo, a później obiad u teściów i pewnie tam posiedzimy do wieczora.
Głową mnie boli drugi dzień pewnie przez tą pogodę....
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 10:09   #1340
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Dzień dobry!

Damy sobie radę bo kto jak nie my?! A w kwestii dziecięcej będziemy tak obryte, że zagniemy i własną mamę i teściową

Na bodziak z krótkim rękawem to jeszcze włożysz kafatnik z długim i jakieś spodenki/półśpiochy. Ale czy skorzystasz z czapeczki? Ja jestem straszną przeciwniczką zakładania dzieciom czapek w domu ogólnie nie znam już dzieci, które miałyby zakładane. Więc jeśli nie ma większego ubranka w tym rozmiarze to chyba bym wymieniła na coś bardziej zimowego z czego skorzystasz w pełni
Żeby gaf nie robić na 56 polecam właśnie kupowanie rozpinanych pajacyków, rozpinanych bodziaków z długim rękawem, półśpiochów a spodnie typu dżinsy, jakieś koszule, bluzy z kapturem to jednak na późniejsze miesiące-wiem, że dziecko fajnie w tym wygląda, ale z wygodą nie ma to nic wspólnego (ani dla dziecka, ani w kwestii ubierania). Ja w ostatnim czasie miałam do czynienia z wieloma maluchami (a najbliższy mi 4miesięczny siostrzeniec więc na świeżo widzę co dla malucha się przydaje) To Sheperdess mówiła, że ona zielona
A co do męża to fajnie się przejęzyczył, ale intencja oczywiście dobra, więc jak najbardziej chwalimy takie zachowanie
Oj, przepraszam, pomyliłam. Wybaczcie
Zrobię tak jak piszesz bo na pewno masz rację - postaram się wymienić na większy, oby był taki
Fajnie, że masz świeze doświadczenia z maluchami, mnie to wszystko może nie przeraża ale onieśmiela. Czuję się totalnie zielona.

Tż się zerwał nagle i pobiegł do sklepu bo głodny, więc i ja wstaję. Dziś na śniadanie jajecznica z kurkami

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-07-14, 10:25   #1341
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Widzę, że dziewczyny zakupy maluszkowe pełną gębą robią. Ja nic nie kupiłam jeszcze i nie kupię, jakoś się tak zawzięłam i koniec. Nie wiem cały czas mi się wydaje, że to za wcześnie tak kupować i, że zapeszę itp, itd. Jedyną rzeczą, jaką mam - bo dostałam jest coś jak chusta do noszenia przez jedno ramię.

Co do imion to ja mam dla chłopca Marcel a dla dziewczynki Marysia
Ja tez jeszcze nic nie kupuje. Ale zaczęłam oglądać na poważnie
Stary 2013-07-14, 10:39   #1342
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
witam się i ja w niedzielny (paskudny) poranek!!!! Wiedziałam, że tak będzie, jak mam wolne, to w domu muszę siedzieć, bo tak leje, że nie bardzo jest jak wyjść z domu.... Dzisiaj znajomi do nas przychodzą i jest głupia sytuacja, bo ona 2 tyg. przed naszym weselem poroniła (na początku kwietnia, jakoś tak) i mi teraz jest bez kitu głupio mówić o tym, że w ciąży jestem.... Małż mówi, żeby normalnie powiedzieć ale mi jakoś tak głupio....
co byście zrobiły?
Ja bym normalnie powiedziała. Przykre jest to co spotkało znajomych, ale to nie wasza wina.
Cytat:
Oj, przepraszam, pomyliłam. Wybaczcie
Zrobię tak jak piszesz bo na pewno masz rację - postaram się wymienić na większy, oby był taki
Fajnie, że masz świeze doświadczenia z maluchami, mnie to wszystko może nie przeraża ale onieśmiela. Czuję się totalnie zielona.

Tż się zerwał nagle i pobiegł do sklepu bo głodny, więc i ja wstaję. Dziś na śniadanie jajecznica z kurkami
Powiem Ci że mój siostrzeniec też jest bardzo zachęcający do przebywania z nim. Nie miał kolek, prawie cały czas się śmieje, gada sam do siebie, bawi się sam nawet godzinę i w ogóle nie jest dokuczliwy. Inne dzieci mimo wszystko czasem mnie przerażały...a dzięki niemu jakoś odzyskałam wiarę, że mam szansę na takie dziecko jak on
Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Witam w paskudny poranek
Plany na dziś - rano -nic
Popołudnia- wolne
Wieczór-odpoczynek
Lubię takie plany

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Ja tez jeszcze nic nie kupuje. Ale zaczęłam oglądać na poważnie
Też jeszcze nie kupuję, ale tak jak Ty coraz poważniej oglądam.
Ja dziś zaczęłam przeglądać łóżeczka na allegro. Myślałam, że kupię tanio używane...a tu ceny używanych jak dla mnie za wysokie i po zdjęciach widać, że łóżeczko nieźle skatowane (nie nazwałabym tego stanem bardzo dobrym...). Po przeliczeniu wychodzi, że nowe łóżeczko z materacem i szufladą można kupić za 240 zł, a za używane bez materaca ludzie krzyczą ok 200 zł Jakoś się teraz nie dziwię jak znajomi mówią, że nie mogą od roku sprzedać łóżeczka... Zastanawiam się też jak wyjdą po przeliczeniu całe zestawy np za 550 zł: łóżeczko, materac, pościel, poszewki, baldachim, stelaż i jeszcze jakieś pierdółki. Ale to muszę jeszcze przeliczyć.
Stary 2013-07-14, 11:09   #1343
_Kluska_
Zakorzenienie

Mebelki dla dzieci w ikei są całkiem fajne. Wczoraj widziałam tam łóżeczko za 80 czy 90 zł - ale nie przyglądałam się i nie porównywałam z innymi. Może się więc okazać, że badziew. W każdym razie ja na pewno w pierwszej kolejności w ikei będę mebelki oglądać.
Ja zakupów nie planuję na razie, oglądania też jeszcze nie. Ten komplecik to był postanowiony pierwszy prezent dla niunia z okazji pomyślnego genetycznego do połówkowego nie mam zamiaru nic więcej kupować. Co potem - zobaczymy.

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-07-14, 11:22   #1344
SunShineDoll
Rozeznanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Piękne imiona wybieracie, Krzysztof być może teraz wydaje Ci się taki mało "dziecięce" ale to bardzo ładne imię, Basia też Marcel i Marysia też mi się podobają.

Jeśli chodzi o te body rozpinane to chyba świetna sprawa właśnie na początek, kłaść na to i tylko przekładać rączki i nóżki. I też się zastanawiam czy pod spód nic się nie daje kojarzę, że siostra zakładała takie koszulki zapinane w kroczu (zapomniałam jak to się nazywa ) .

A powiedźcie mamy które już mają dzieci czy któraś korzystała na początku z kołyski zamiast łóżeczka? Z chęcią poczytam opinie.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:51   #1345
patrycjja
Zadomowienie

Dzień dobry! Jak zwykle chwilę człowieka nie ma, a tutaj tyle czytania
Byliśmy na weekend u kuzynów męża, jednemu z nich urodziła się w marcu cora. Dziewczyny - póki co życzę każdej z nas takiego anioła- nie krzyczy, nie budzi się, buzia się cały czas śmieje. Jak rozmawiałam z młodymi to mówią, że jeśli o to chodzi to nawet nie odczuwają że bobas jest więc tylko pozazdrościć i trzymać kciuki, żeby mała się za bardzo nie rozkręciła

Czytam o ubieraniu i tym wszystkim i cieszę się, że miałam z tym styczność. Brat mojej mamy postarał się o trzy pociechy zaczynając dopiero kiedy ja miałam lat 16 (warto dodać, że mam termin na dzień kiedy urodził się mój ulubieniec- najstarszy, wyczekiwany wśród tej trójki). A że ciotki każda ciąża zagrożona, dwie następne w szpitalu to miałam chrzest zostając z młodym, zajmując się domem i chodząc do szkoły więc podnoszenie, przewijanie, przebieranie w małym paluszku już nie wspomnę o moich przyjaciółkach, która zaszły jedna po drugiej i wcale nie szczypały się tylko z młodzieżą mnie zostawiały. Więc wychodzę z zalozenia, że jak się musi to nawet i bedzie się umiało nałożyć kaftanik pod śpiochy. Bez zawijania

W czwartek mam genetyczne. Panicznie się boję, że nie usłysze serduszka. Brr
Stary 2013-07-14, 12:01   #1346
PawMaj13
Rozeznanie

Hej mamuski,

Dzis chwila wytchnienia, mozna zajac sie ciążą
Z tematów ubrankowych czuję, ze sama nie będę musiała kupić nic, tak się babcia ( moja mamcia) rozszalała juz mam 2 kompleciki wyprawkowe na roz. 56 (pojedzie z nami do szpitala) i 62 z czapeczka, niedrapkami, kaftanikiem, bluzeczka, spiochami (niestety:p) i bodziaczkami 2 reczniczki z kapturkiem, kocyk. A ostatnio jak wpadłam do niej na kawe po sprawach urzedowych wpadlam na listonosza i odebralam paczke. Tak paczka tez dla boba w srodku kurteczka "dla lalki" jak to okreslil tz http://allegro.pl/2012-anglia-jeanso...358925220.html
I za chwile mama-babcia biegala z tym radosna po calym mieszkaniu i wolala mnie, zebym przyszla pooglądać co jeszcze licytuje wiec wpadła w zakupowy szał na dobre nie mam serca stopować jej entuzjazmu

Co do nomenklatury ubrankowej, jestem fanka tutoriali dla mam na youtube i znalazlam fajny filmik o wdzięcznym tytule ubranka dla niemowląt -co jest co i jak nie zgłupieć mi się baaardzo przydał, kilka innych filmów tej samej autorki też chętnie obejrzalam http://youtu.be/CzDKezssnHM

Tz wyskoczyl z imieniem Jurek. Jakoś za bardzo kojarzy mi sie z Klanem odpada. Szukam dalej inspiracji :p

Ok, czas na śniadanie wczoraj obiad jedlismy o 23 ale warto bylo czekac, tż zrobił pyszne gołąbki bez zawijania, na sos pomidorowy do nich rzuciłam się jak szczerbaty na suchary

Fajnie ze kolejne USG wypadly pomyślnie i ujawniły się wielkoludy mam nadzieje, ze znjadę teraz wiecej czasu ma forum.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:59   #1347
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Mebelki dla dzieci w ikei są całkiem fajne. Wczoraj widziałam tam łóżeczko za 80 czy 90 zł - ale nie przyglądałam się i nie porównywałam z innymi. Może się więc okazać, że badziew. W każdym razie ja na pewno w pierwszej kolejności w ikei będę mebelki oglądać.
Mam tanie łóżeczko z ikei,szału w wyglądzie nie ma,zwykłe,proste. Ale wykonane solidnie,Eryk jeszcze go nie zjadł,chociaż co jakiś czas gryzie. Posłuży drugiemu bobasowi jeszcze.

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość

A powiedźcie mamy które już mają dzieci czy któraś korzystała na początku z kołyski zamiast łóżeczka? Z chęcią poczytam opinie.
Nie korzystałam nauczona doświadczeniem koleżanki,że po przeniesieniu do łóżeczku musiała dokupić do niego płozy,bo dziecko nie chciało inaczej spać jak będąc bujane.

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Hej mamuski,

Dzis chwila wytchnienia, mozna zajac sie ciążą
Z tematów ubrankowych czuję, ze sama nie będę musiała kupić nic, tak się babcia ( moja mamcia) rozszalała juz mam 2 kompleciki wyprawkowe na roz. 56 (pojedzie z nami do szpitala) i 62 z czapeczka, niedrapkami, kaftanikiem, bluzeczka, spiochami (niestety:p) i bodziaczkami 2 reczniczki z kapturkiem, kocyk. A ostatnio jak wpadłam do niej na kawe po sprawach urzedowych wpadlam na listonosza i odebralam paczke. Tak paczka tez dla boba w srodku kurteczka "dla lalki" jak to okreslil tz http://allegro.pl/2012-anglia-jeanso...358925220.html
I za chwile mama-babcia biegala z tym radosna po calym mieszkaniu i wolala mnie, zebym przyszla pooglądać co jeszcze licytuje wiec wpadła w zakupowy szał na dobre nie mam serca stopować jej entuzjazmu

No to fajnie,że mama tak wciągnęła się w temat i wiele zakupów wam odejdzie. Super!
Stary 2013-07-14, 13:44   #1348
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Sny są często wizualizacją naszych obaw- pewnie często martwisz się (świadomie lub nie) o zdrowie mamy, o dobry poród, albo denerwuje Cię Twój tż i "testujesz" inne opcje itp- to normalne.

Czytałam, że w ciąży częściej się wybudzamy z fazy REM i to dlatego je się lepiej pamięta niż normalnie
Ja ostatnio miałam wizualizację naszej rozmowy o wyprowadzce TZta otwierałam szafę a tam masa pustych wieszaków i zabrana jego walizka.
Ale na szczęście najgorsze już chyba za nami, takie mam wrażenie, więc sen raczej nie był proroczy czuję, że wróciły stare, dobre czasy między nami

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
wydaje mi się że chodzi o późniejsze powstanie żylaków, chociaż nie wiem czy będąc w 13 miesiącu robisz sobie albo dziecku jakąś krzywdę.
lubię 13stkę, ale cieszę się, że jednak ciąża tyle nie trwa

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Czy Wam też te kurtki wydają się obrzydliwe?
Nie są piękne, ale wydają mi się przede wszystkim nie wygodne, za sztywne...

Cytat:
Chciałam dziewczynkę, ale już sie zupełnie przyzwyczailam do myśli, ze bedzie chłopak i sie cieszę
Mam tak samo, z początkiem ciąży byłam bardzo PRO dziewczynkowa, ale szybko się przestawiłam na chłoptasia po wieściach z USG i po głębszym namyśle, bardzo się cieszę z tak dużych szans na chłopca.

Cytat:
Napisane przez Emi123456789 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Chciałabym dołączyć do Waszego grona, gdyż również spodziewam się Dzidziusia Tak bardzo się cieszę. Staraliśmy się od jakiegoś czasu, już kilka razy robiłam test i zawsze jedna kreska. Niespodziewanie zrobiłam test 7 czerwca. Przyzwyczaiłam się do jednej kreski dlatego takiego wyniku się spodziewałam, ale jak zobaczyłam dwie kreski to nie wiedziałam jak mam się zachować. Płakałam ze szczęścia, ręce mi się trzęsły, gdy wybierałam numer do Męża byłam wtedy w 4 tygodniu ciąży. 24 czerwca był 6 tydzień i 5 dzień od zapłodnienia za tydzień mam wizytę. Lekarz wyznaczył termin na 12 lutego 2014 roku Jestem bardzo szczęśliwa Nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć Skarbka Teściowa i moja mama twierdzą, że będzie synek Zobaczymy

Pozdrawiam wszystkie Mamusie!
Witamy, gratulacje

Cytat:
Z ciekawszych rzeczy stwierdziła, że macica mocno powiększona, więc płod raczej starszy niż wynika z OM. I pytała jak ocenili nam płeć na genetycznym, a po rzuceniu okiem kto robił stwierdziła "aha, jak Kasia mowi, że na 80% to najmarniej na 95%"

Pytałam o ruchy i stwierdziła, że jak najbardziej to możliwe na tym etapie.
I nie widzi najmniejszych przeciwskazań, żeby lecieć do jakiegoś ciepłego we wrześniu.

No i da mi skierowanie na NFZ na echo serca płodu, bo "zarabia się na zdrowych dzieciach, nie na potencjalnie chorych". 500 zlotych zostanie w kieszeni
Fajna lekarka, pozazdrościć

Ja miałam wrażenie, że czuję ruchy w 13 tc, ale jednak to nie były one. Teraz w 14t6d nic nie czuję. Ale mam troszkę sadełka więc pewnie poczekam dłużej.

Z rzeczy, które mnie cieszą, to zauważyłam, że znów mogę chodzić w dzinsach, w których byłoby "ciasno" jakiś miesiąc temu. Tak samo jazda w pasach w samochodzie nie jest już dla mnie dramatem. Na początku się zaniepokoiłam, ale wyczytałam, że brzuszek się unosi do góry i mogą właśnie ustać takie objawy jak mocne parcie na pęcherz z początku rozrostu macicy, czy właśnie ucisk pasów i odzieży. Któraś ma tak samo, że teraz jest z tym lżej, niż w I trymestrze?

dla mam i tatusiów, które nie miały do czynienia z pieluchami może ciut na to za wcześnie, żeby się uczyć na pamięć, ale mnie to rozczuliło, te małe wierzgające nóżki A sama procedura? Typowo męskie, konkretne podejście do sprawy

http://www.youtube.com/watch?v=A3ToDG1wz2o

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone

Edytowane przez PawMaj13
Czas edycji: 2013-07-14 o 14:00 Powód: dopisek
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 14:17   #1349
lidkaa82
Zadomowienie

Czapeczkom w domu i niedrapkom stanowczo mówimy nie
Z brzuszkiem mam tak samo, po 2 tyg chodzenia w dresach odkryłam wczoraj szykując się do lekarza że jeansy przestały mnie uciskać. Nie powiem żebym się nie ucieszyła, fajnie że jeszcze mogę pochodzić ubrana "jak człowiek" bo uwierzcie mi kochane że ciążowych ciuszków będziecie mieć jeszcze po wyżej uszu.
Wracając do tematu wózków dla pierwszego dzieciatka miałam Baby Active Jet. Mimo że kupiłam używany byłam bardzo zadowolona, a wózek eksploatowany był bardzo intensywnie. Dla drugiego bobasa chyba kupimy taki sam. Ewentualnie EmJot Treec mi się spodobał.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 14:21   #1350
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja zamierzam na poczatek miec kolyske,ale na kolkach.Plozy sa w komplecie,ale nie bede ich zakladac.Ma zdejmowany bok,wiec moze sluzyc jako dostawka,a w przyszlosci lawka.O takie cos
http://allegro.pl/roba-8949w-p111-lo...366208034.html
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości