|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
Smarowanie tego naderwanego sutka coś da? Zrośnie się to?? Bo zaczynam wyć do księżyca jak młody przystawiany do tego cyca jest:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
o widzisz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() my mamy chrzciny 28 ![]() mam już kreację, tylko dla małego nic nie mam ![]() kupiłam ostatnio w smyku beżową muszkę i beżowe szelki, ale nic więcej nie mam ![]() Cytat:
![]() u nas jazdy jednak wróciły ![]() muszę kupić hurtowo delicol w necie.. bo u mnie w aptekach najtaniej znalazłam za 39zł no właśnie bardzo różnie z tą częstotliwością.. za cholerę nie mogę Młodego nauczyć jakiejś regularności ![]() w dzień karmię dosyć często, choć staram się pilnować żeby przerwa między karmieniami nie była krótsza niż 2h... ale ostatnio w dzień mamły mi spał aż 5h--> czyli 6 h nie karmiłam.. myślałam że mi cyce pękną.. musiałam troszkę odciągnąć Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- ![]() ![]() ![]() prężeń i ataków kolek mamy już coraz mniej, chyba delicol troszkę pomaga.. robię też regularnie masaże brzusia, W. bardzo je polubił ![]() a jak Tymuś?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() szukam kiecki i ciężko to idzie ![]() ![]() ![]() pochwal się kreacją! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
![]() A dzisiaj zabijałam komara i pokazywałam mężowi ,że ostatnio Tymka w czółko ugryzł,przy czym popukałam się palcem w czoło,a Tymek aż się w głos zaśmiał ![]() Też sam zasypia i śpi od 22 do 5-6 rano ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2346 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Moj dalej spi... Wrrr chyba pomylil dzien z noca ....
:p ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-07-14 o 21:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Wpadaj częściej zamiast myć podłogi i rozpieszczać męża obiadkami to nie będzie tyle nadrabiania ![]() Cytat:
![]() a to mi umknęło, że dziewczyny na gwałt zmieniały laktatory, właśnie, Xal, hop hop, where are you! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć pewnie nam to nie pomoże, bo różnica 20 dni u takich dzieci to dużo. Pytam, bo ja póki co jak mój nie śpi usiłuję do niego czasami mówić, czasami pokazać coś czarno białego ale efekt to tylko 5-10 minut uwagi, a później bywa płacz. Jednak 2,5 tygodnia różnicy pewno robi swoje. Cytat:
Pytam bo my mamy tak, że wiadomo na początku leci ciurkiem i się dziecie aż dławi, później już słyszę to przełykanie coraz wolniej, a na końcu bywa, że właśnie mam wrażenie, że ciumka tzn. jest cmok,cmok, cmok, przerwa, cmok, cmok, cmok, przerwa i czasami po takich kilku cmokach zdarza się, że jest przełknięcie albo nawet czasami bywa, że znów jakaś fontanna na kilka przełyknięć leci...ale czasami to tylko mam wrażenie cmok, cmok i cmok...i rozumiem, ale sam się nie odsunie, więc rozumiem, że wtedy to robienie z cycka smoczka? ( dodam, że czasami sam wypuszcza) Cytat:
Postanowiłam umówić się z doradcą laktacyjnym. Niech mi o wszystkim opowie, pokaże i wtedy świadomą decyzję podejmę co dalej. Dziś byliśmy na mm ( w związku z tym, że wczoraj zjadłam powidła wieloowocowe i całą noc było meeega wzdęcie, aż się bałam, że on z wysiłku mi padnie, więc nie chciałam mu w dzień dawać mojego mleczka i chcialam odczekać 24h) i powiem Wam, że w moim wypadku to mega różnica. Dziecko się najada pod korek i później albo chce tulenia albo spać. Usmiechy się pojawiają na twarzy etc. A w przypadku mojego cycka to różnie. Raz się najada i jest szczęście, a raz nerw. Takie pytanie dodatkowe, w nocy też dajecie z jednej?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-14 o 21:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() A MIchas uwielbia patrzec sie na pilot od tv moze tak nawt 15 min zachwycac sie nim hii
![]() |
#2350 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
zazdroszczę, że Wiktorek zasypia sam, eh... my co wieczór mamy kołysanie, bujanie, noszenie..zasypianie u taty na klacie i po pół godziny takiego leżenia odkładanie do łóżka. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
w końcu! cześć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Magiusa, efektywnie to tak jak rozumujesz, bez ciumkania brodawki jak smoczka. Dareczek jest jednak malutki, więc nie będzie pił ciągiem 20 minut, jak Helenka była taka mała to karmiłam tylko z jednej, bo się najadała, nie potrzebowała dłużej. a czemu Ty się martwisz, że coś zawaliłaś i że Ci padnie laktacja jak nie będzie stymulacji co 2h? ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() ja dziś odkryłam co moją kluskę hipnotyzuje- mamy taką metrową zamię w białej donicy stojącą na tle białej ściany i chyba te listki tak kontrastują z bielą, że mamy efekt czarno białych książeczek, super ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | ||||
Zakorzenienie
|
Aaś- pocieszę Cię.. ja dostałam okres równiutko miesiac po porodzie..
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Baneczko, a ja przegapiłam Twoje urodzinki.. Spóźnione ale szczere życzonka: Wszystkiego Najlepszego kochana ![]() na razie u nas nie ma aż takiej masakry jak u Was.. może jednak uda się tylko na cycu.. zobaczymy Cytat:
co do masażu brzuszka- należy go wykonywać minimum 30minut po jedzeniu, a u dzieci z tendencją do ulewania ta przerwa powinna być jeszcze dłuższa. Nie zmuszaj Dareczka do jedzenia, on sam wie ile powinien jeść. Mój W. często najada się w 5 minut ![]() a taki zwrot jak przejedzenie, przy kp podobno nie istnieje ![]() Cytat:
![]() też sobie kupiłam szpileczki ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasz też tak się zachowuje czasem przy cycu, a rośnie jak szalony ![]() ale zauważyłam że często ssie cyca dla uspokojenia, jak idą mu gazy albo kupka ![]() Cytat:
![]() ale mam spódnicę i bluzeczkę ![]() Cytat:
![]() a co do śmiechu na głos to nasz już od jakiegoś czasu potrafi brechtem wybuchnąć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() A co do zasypiania to u nas z nim różnie, ale z reguły jednak Wiktorkowi udaje się zasnąć w łóżeczku. Choć wiadoo są wyjątki.. czyli Wasza H. to taka mała terrorystka- wie kto w domu rządzi i ustawia wszystkich ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
A w sumie pije herbatki laktacyjne, kombinuje jak moge. Ale nic, zobaczymy kiedy doradca bedzie mial czas na wizyte domowa i pogadam z nim. W ostatecznosxi zaczne dokarmiac mm albo przejde na mm. Sie zobaczy. W ogole to kupilam sobie melise do picia bo ja sie co chwila czyms martwie. Aha apropo tej chusty, no wiec ja tez mojego zamotalam ostatnio i mialam wrazenie ze za mocno. Zaczal mi sie wiercic i nawet zaplakal. Przyznam ze tak sie wystraszylam zs boje sie kolejnego podejsxia do chusty. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-14 o 22:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Kurka, ciezko nam idzie powrot do spania Sofii w lozeczku... Od1.5 h sie bujamy I konca nie widac.... Sofie wszystko rozbudza. Mam nadzieje, ze to kwestia paru nocek I bedzie lepiej bo nocny sen dosc wysoko sobie cenie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam zdjęcia Sofci w samolocie ![]() ![]() Wczoraj juz musiałam przerwać nadrabiane, ale dziś może mi sie uda dokończyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny u nas chyba pierwszy raz problemy z kupa, chyba bo np. Widzialam, ze,mloda dlugo wymachiwala nozkami, nic z tego nie wyszlo, troche sie podenerwowala ale w efekcie poszla spac ![]() ![]()
![]() |
#2358 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mlody spal do 23, 30 zjadl i do 3 zjadl i od 4 marudzil juz i tak do 6 zjadl i kaxalam tz zeby gobturlal bo ja musze pospac i 2 godzinki mi sie udalo jeszcze posnic.... ![]()
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wszystko nie tak. Mleczka mam tak srednio choc zalezy od pory i przez to on nie spi za dlugo i domaga sie karmien czeaciej. Wiec mam obawy czy wystarcza no i o jego brzuszek. Musze bardzo uwazac co jem bo inaczej mega wzdecia ale za to jak karmie mm ( wczoraj) to nawet niezle przesypia 3-3,5h ale po calym dniu mm w koncu tez ma problem z kupa (stad sie zastanawiam czy wciskac mu wtedy jakas wode i kiedy)bo np.dzis od 19:30 do 6 zadnej ale prezenia byly i okolo 6 juz placz wiec w koncu dostal czopka. Nawet nie wiecie jak wam zazdroszczd. Jestem tu chyba jedyna z takin nagromadzeniem przypadkow i niestety pewnie sama sobie winna bo pewnie cos zle robie. Bo np. Nie wiem co robic jak moje dziecko je z cycka i prezy sie przy tym jak na kupe czy baka. Z jednej strony wydaje mi sie ze skoro je to chce i mu daje. Z drugiej ze moze ma za duzo i je na uspokojenie i powinnam odstawic. I to jedna z wielu rzeczy przy ktorej nie wiem co robic i pewno robie zle. Zdradzcie mi te ktore problemow z zaparciami nie maja, bo dzieciom przeszlo. Jak wyglada wtedy robienie kupy? Jedno sprezonko i juz czy w ogole bez? Czekam na ten moment z niecierpliwoscia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-15 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
Dzis mamy caly dzien tylko we dwie. TZ pojechal na szkolenie do innego miasta. Wyszedl o 6 I wroci po 20. Ale damy rade. Mamy pare.spraw do zalatwienia. M.in.przychodnie wiec mamy co robic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-07-15 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha.
Cytat:
![]()
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | ||
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha.
Cytat:
![]() chocby zeby sie z lekarzem dogadac. Ale musze przyznac, ze chwile mi zajmie przyzwyczajenie sie z powrotem do szkockiego akcentu, zwlaszcza u starszych osob ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaa i zazdroszczę dziadka fotografa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam do Was żalu, pretensji czy cokolwiek, po prostu się wygaduje. Chyba mam baby bluesa ( bo mam nadzieje, że nie depresje) bo po prostu mam niestety poczucie, że sobie nie radze. Przecież to nie jest normalne, że mając w domu miesięczne dziecko ja nadal nie wiem dlaczego on płacze. Nie umiem rozpoznać i kombinuję czego może chcieć. A co gorsza to nie jest normalne, że dziecko się przy mamie nie uspokaja...a u nas często tak jest. chwilka ciszy i znów płacz. Jestem mamą do kitu i naprawdę nie piszę tego by mnie ktoś pocieszał bo to nic nie da. Ja po prostu swoje wiem
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- auć to musi bolec. kup sobie nakładki i daj sutkom możliwość regeneracji...jakiś krem z lanolina i powinno być ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest zupełnie normalne ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.