|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
Smarowanie tego naderwanego sutka coś da? Zrośnie się to?? Bo zaczynam wyć do księżyca jak młody przystawiany do tego cyca jest:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
o widzisz
no ale ja rzadko odciągam, więc jakoś daję radę z tym mothercare
|
|
|
|
#2343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
kiedy macie ? wybrałaś już kreacje? ![]() my mamy chrzciny 28 ![]() mam już kreację, tylko dla małego nic nie mam kupiłam ostatnio w smyku beżową muszkę i beżowe szelki, ale nic więcej nie mam ![]() Cytat:
![]() u nas jazdy jednak wróciły ale i tak jest o niebo lepiej i delicol pomagamuszę kupić hurtowo delicol w necie.. bo u mnie w aptekach najtaniej znalazłam za 39zł no właśnie bardzo różnie z tą częstotliwością.. za cholerę nie mogę Młodego nauczyć jakiejś regularności ![]() w dzień karmię dosyć często, choć staram się pilnować żeby przerwa między karmieniami nie była krótsza niż 2h... ale ostatnio w dzień mamły mi spał aż 5h--> czyli 6 h nie karmiłam.. myślałam że mi cyce pękną.. musiałam troszkę odciągnąć Cytat:
a z tym menu to zwariować można.. ja też uważam strasznie.. nabiał odstawiłam już prawie całkiem.. nie dolewam nawet mleczka do kawy zbożowej nie smaruję kanapek masłem, a i tak to chyba nic nie daje ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- no tylko troszkę musiałam go po główce pogłaskać ![]() prężeń i ataków kolek mamy już coraz mniej, chyba delicol troszkę pomaga.. robię też regularnie masaże brzusia, W. bardzo je polubił ![]() a jak Tymuś?? |
||||
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() szukam kiecki i ciężko to idzie pochwal się kreacją!
|
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
![]() A dzisiaj zabijałam komara i pokazywałam mężowi ,że ostatnio Tymka w czółko ugryzł,przy czym popukałam się palcem w czoło,a Tymek aż się w głos zaśmiał ha ha pierwszy raz!!! Wybrechtał matkę:-PTeż sam zasypia i śpi od 22 do 5-6 rano ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Moj dalej spi... Wrrr chyba pomylil dzien z noca ....
:p ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
i tez zaopatrzylam sie w 2 butle z netu po 19 zl
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-07-14 o 22:48 |
||
|
|
|
#2347 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Wpadaj częściej zamiast myć podłogi i rozpieszczać męża obiadkami to nie będzie tyle nadrabiania ![]() Cytat:
a to mi umknęło, że dziewczyny na gwałt zmieniały laktatory, właśnie, Xal, hop hop, where are you! |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć pewnie nam to nie pomoże, bo różnica 20 dni u takich dzieci to dużo. Pytam, bo ja póki co jak mój nie śpi usiłuję do niego czasami mówić, czasami pokazać coś czarno białego ale efekt to tylko 5-10 minut uwagi, a później bywa płacz. Jednak 2,5 tygodnia różnicy pewno robi swoje. Cytat:
Pytam bo my mamy tak, że wiadomo na początku leci ciurkiem i się dziecie aż dławi, później już słyszę to przełykanie coraz wolniej, a na końcu bywa, że właśnie mam wrażenie, że ciumka tzn. jest cmok,cmok, cmok, przerwa, cmok, cmok, cmok, przerwa i czasami po takich kilku cmokach zdarza się, że jest przełknięcie albo nawet czasami bywa, że znów jakaś fontanna na kilka przełyknięć leci...ale czasami to tylko mam wrażenie cmok, cmok i cmok...i rozumiem, ale sam się nie odsunie, więc rozumiem, że wtedy to robienie z cycka smoczka? ( dodam, że czasami sam wypuszcza) Cytat:
Postanowiłam umówić się z doradcą laktacyjnym. Niech mi o wszystkim opowie, pokaże i wtedy świadomą decyzję podejmę co dalej. Dziś byliśmy na mm ( w związku z tym, że wczoraj zjadłam powidła wieloowocowe i całą noc było meeega wzdęcie, aż się bałam, że on z wysiłku mi padnie, więc nie chciałam mu w dzień dawać mojego mleczka i chcialam odczekać 24h) i powiem Wam, że w moim wypadku to mega różnica. Dziecko się najada pod korek i później albo chce tulenia albo spać. Usmiechy się pojawiają na twarzy etc. A w przypadku mojego cycka to różnie. Raz się najada i jest szczęście, a raz nerw. Takie pytanie dodatkowe, w nocy też dajecie z jednej?
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-14 o 22:59 |
|||
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() A MIchas uwielbia patrzec sie na pilot od tv moze tak nawt 15 min zachwycac sie nim hii
|
|
#2350 | |||
|
Zadomowienie
|
czekam na ten moment , to będzie piękne Cytat:
Cytat:
zazdroszczę, że Wiktorek zasypia sam, eh... my co wieczór mamy kołysanie, bujanie, noszenie..zasypianie u taty na klacie i po pół godziny takiego leżenia odkładanie do łóżka. Cytat:
![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#2351 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w końcu! cześć Cytat:
![]() Cytat:
ale tym razem motałam pod okiem męża i tak sie zagadałam tłumaczeniem czy czymś, że puściłam jedną dociągniętą połę, jak się zabierałam za drugą więc wiesz, nie chciało mi się od nowa! jutro again. jedyne co mnie zmartwiło, to jak dociągałam to miałam wrażenie, że zgniatam Helcię a była mowa, że nie można za mocno dociągnąć, więc gdzieś musiał być błąd i po tym dociągnięciu ona biedna tak jakby próbowała czy się może ruszyć i nie mogła i troszkę się wiła, kręciła. jednak najlepsze, kompletnie zaskakujące i niesamowite było to, że mimo, że nie dokończyłam jeszcze motać to ona odleciała, normalnie zasnęła mi. aż się przeraziłam, czy jej naprawdę nie zgniotłam płucek!!!!!!! hmhm nie mogę się doczekać jutra...Cytat:
Magiusa, efektywnie to tak jak rozumujesz, bez ciumkania brodawki jak smoczka. Dareczek jest jednak malutki, więc nie będzie pił ciągiem 20 minut, jak Helenka była taka mała to karmiłam tylko z jednej, bo się najadała, nie potrzebowała dłużej. a czemu Ty się martwisz, że coś zawaliłaś i że Ci padnie laktacja jak nie będzie stymulacji co 2h? ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
ja dziś odkryłam co moją kluskę hipnotyzuje- mamy taką metrową zamię w białej donicy stojącą na tle białej ściany i chyba te listki tak kontrastują z bielą, że mamy efekt czarno białych książeczek, super normalnie leży na wprost tego kwiatka i może patrzeć bez końca |
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2352 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aaś- pocieszę Cię.. ja dostałam okres równiutko miesiac po porodzie..
a podobno jak się karmi piersią to nie ma Cytat:
Baneczko, a ja przegapiłam Twoje urodzinki.. Spóźnione ale szczere życzonka: Wszystkiego Najlepszego kochana na razie u nas nie ma aż takiej masakry jak u Was.. może jednak uda się tylko na cycu.. zobaczymy Cytat:
co do masażu brzuszka- należy go wykonywać minimum 30minut po jedzeniu, a u dzieci z tendencją do ulewania ta przerwa powinna być jeszcze dłuższa. Nie zmuszaj Dareczka do jedzenia, on sam wie ile powinien jeść. Mój W. często najada się w 5 minut ![]() a taki zwrot jak przejedzenie, przy kp podobno nie istnieje ![]() Cytat:
![]() też sobie kupiłam szpileczki Cytat:
na pocieszenie powiem Ci, że mój woli bardziej cyca niż butlę.. cycem najada się o wiele szybciej i z mniejszym wysiłkiem
|
||||
|
|
|
#2353 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasz też tak się zachowuje czasem przy cycu, a rośnie jak szalony ![]() ale zauważyłam że często ssie cyca dla uspokojenia, jak idą mu gazy albo kupka i wtedy też się prężyCytat:
![]() ale mam spódnicę i bluzeczkę ![]() Cytat:
![]() a co do śmiechu na głos to nasz już od jakiegoś czasu potrafi brechtem wybuchnąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() postaram się ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
A co do zasypiania to u nas z nim różnie, ale z reguły jednak Wiktorkowi udaje się zasnąć w łóżeczku. Choć wiadoo są wyjątki.. czyli Wasza H. to taka mała terrorystka- wie kto w domu rządzi i ustawia wszystkich
|
||||||
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
A w sumie pije herbatki laktacyjne, kombinuje jak moge. Ale nic, zobaczymy kiedy doradca bedzie mial czas na wizyte domowa i pogadam z nim. W ostatecznosxi zaczne dokarmiac mm albo przejde na mm. Sie zobaczy. W ogole to kupilam sobie melise do picia bo ja sie co chwila czyms martwie. Aha apropo tej chusty, no wiec ja tez mojego zamotalam ostatnio i mialam wrazenie ze za mocno. Zaczal mi sie wiercic i nawet zaplakal. Przyznam ze tak sie wystraszylam zs boje sie kolejnego podejsxia do chusty. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-14 o 23:46 |
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Kurka, ciezko nam idzie powrot do spania Sofii w lozeczku... Od1.5 h sie bujamy I konca nie widac.... Sofie wszystko rozbudza. Mam nadzieje, ze to kwestia paru nocek I bedzie lepiej bo nocny sen dosc wysoko sobie cenie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz W. Prawie zawsze zasypia sam w łóżeczku alezawsze podrugim karmieniu (okolice godz 5) śpi juz z nami. Teraz tez leży miedzy nami i walczy ze snem.Widziałam zdjęcia Sofci w samolocie jaka ona juz duża super ze tak fajnie wam zniosła lotWczoraj juz musiałam przerwać nadrabiane, ale dziś może mi sie uda dokończyć
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozniej cyc, przewinecie, buziak i spi dalej ze 2 godzinki jeszcze takze nie mam na co narzekac Dziewczyny u nas chyba pierwszy raz problemy z kupa, chyba bo np. Widzialam, ze,mloda dlugo wymachiwala nozkami, nic z tego nie wyszlo, troche sie podenerwowala ale w efekcie poszla spac co polecacie windi czy jakies czopki? Bo wstyd przyznac ale nie mamy nic na takie zaparcia
|
|
#2358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i następny dłuższy wypad szykuje się w sierpniu
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mlody spal do 23, 30 zjadl i do 3 zjadl i od 4 marudzil juz i tak do 6 zjadl i kaxalam tz zeby gobturlal bo ja musze pospac i 2 godzinki mi sie udalo jeszcze posnic....
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
dziecko ciagnie lepiej niz laktator ijesli nie potrzebujesz zapasow jak diabli to po co Ci tak rozhulac cycki?
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wszystko nie tak. Mleczka mam tak srednio choc zalezy od pory i przez to on nie spi za dlugo i domaga sie karmien czeaciej. Wiec mam obawy czy wystarcza no i o jego brzuszek. Musze bardzo uwazac co jem bo inaczej mega wzdecia ale za to jak karmie mm ( wczoraj) to nawet niezle przesypia 3-3,5h ale po calym dniu mm w koncu tez ma problem z kupa (stad sie zastanawiam czy wciskac mu wtedy jakas wode i kiedy)bo np.dzis od 19:30 do 6 zadnej ale prezenia byly i okolo 6 juz placz wiec w koncu dostal czopka. Nawet nie wiecie jak wam zazdroszczd. Jestem tu chyba jedyna z takin nagromadzeniem przypadkow i niestety pewnie sama sobie winna bo pewnie cos zle robie. Bo np. Nie wiem co robic jak moje dziecko je z cycka i prezy sie przy tym jak na kupe czy baka. Z jednej strony wydaje mi sie ze skoro je to chce i mu daje. Z drugiej ze moze ma za duzo i je na uspokojenie i powinnam odstawic. I to jedna z wielu rzeczy przy ktorej nie wiem co robic i pewno robie zle. Zdradzcie mi te ktore problemow z zaparciami nie maja, bo dzieciom przeszlo. Jak wyglada wtedy robienie kupy? Jedno sprezonko i juz czy w ogole bez? Czekam na ten moment z niecierpliwoscia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-15 o 09:04 |
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
Dzis mamy caly dzien tylko we dwie. TZ pojechal na szkolenie do innego miasta. Wyszedl o 6 I wroci po 20. Ale damy rade. Mamy pare.spraw do zalatwienia. M.in.przychodnie wiec mamy co robic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
w dzien mnij efektywnie mi ssie i po prostu mamy mu trzeba w nocy budzi sie co 2-3 h je efektywnie 6-8 min i pada a w dzien to sie kreci jak je i w ogole.wiec jak widzisz nie wszystkie dzieci na cycku spia dlugo ale ja wiem ze mleka ma ile chce i piekni tyje wiec nie ma sie co martwic, wiadomo ze na mm dluzej Ci pospi bo jest ciezsze do strawienia niz mleczko mamy przez mojego przy kp to przelatuje po kilka kup dziennie
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-07-15 o 09:14 |
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha.
Cytat:
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy
Cytat:
|
|
|
#2366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha.
Cytat:
no nie wyobrazam sobie byc tu z dzieckiem nie znajac jezyka. chocby zeby sie z lekarzem dogadac. Ale musze przyznac, ze chwile mi zajmie przyzwyczajenie sie z powrotem do szkockiego akcentu, zwlaszcza u starszych osob ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suuuper. zazdroszczę, ze już macie to za sobą. i bardzo podoba mi się pomysl z bryczka! może odgapie i tez wymysle jakas atrakcje żeby trochę odwrocic uwagę od malej aaa i zazdroszczę dziadka fotografa koniecznie pochwalcie się fotkami.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam do Was żalu, pretensji czy cokolwiek, po prostu się wygaduje. Chyba mam baby bluesa ( bo mam nadzieje, że nie depresje) bo po prostu mam niestety poczucie, że sobie nie radze. Przecież to nie jest normalne, że mając w domu miesięczne dziecko ja nadal nie wiem dlaczego on płacze. Nie umiem rozpoznać i kombinuję czego może chcieć. A co gorsza to nie jest normalne, że dziecko się przy mamie nie uspokaja...a u nas często tak jest. chwilka ciszy i znów płacz. Jestem mamą do kitu i naprawdę nie piszę tego by mnie ktoś pocieszał bo to nic nie da. Ja po prostu swoje wiem
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
jedz do wulkanizatora! ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- auć to musi bolec. kup sobie nakładki i daj sutkom możliwość regeneracji...jakiś krem z lanolina i powinno być ok. |
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ze dziecko ma miesiąc i ni wiesz dlaczego płacze?to jest zupełnie normalne za pół roku tez beda takie dni nasz jak marudzi to tez nic nie pomaga musisz w siebie uwierzyć!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

nie wiem kiedy nadrobię 

kiedy macie ?
wybrałaś już kreacje? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale i tak jest o niebo lepiej i delicol pomaga
u nas,jest chyba,tak na styk. Pewnie w nocy moglabym cos odciagnac ale kiedys jednak spac musze
wystarczy ze menu mam ograniczone do 5 pozycji na krzyz...
i tez zaopatrzylam sie w 2 butle z netu po 19 zl
07.07.2012 
ale tym razem motałam pod okiem męża i tak sie zagadałam tłumaczeniem czy czymś, że puściłam jedną dociągniętą połę, jak się zabierałam za drugą więc wiesz, nie chciało mi się od nowa! jutro again. jedyne co mnie zmartwiło, to jak dociągałam to miałam wrażenie, że zgniatam Helcię
i po tym dociągnięciu ona biedna tak jakby próbowała czy się może ruszyć i nie mogła i troszkę się wiła, kręciła. jednak najlepsze, kompletnie zaskakujące i niesamowite było to, że mimo, że nie dokończyłam jeszcze motać to ona odleciała, normalnie zasnęła mi. aż się przeraziłam, czy jej naprawdę nie zgniotłam płucek!!!!!!! hmhm nie mogę się doczekać jutra...