Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-15, 06:40   #841
bmma
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
BMMA - śliczna Kingusia!!! I jaki fajowy bodziak! Kocham ten wyraz twarzy maluszka, jak leży na brzuszku

He he, ja robię pierogi (ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami), powidła i ogórki małosolne co roku Będę dobrą Babcią?

szkoda, że nie moją babcią...

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Witam
Kinga już się bawi

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
cudna!!

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 07:32   #842
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Buziaki dla wizażowych cioteczek
Śliczna panienka
I faktycznie nie widać, żeby była za chuda.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a tak na koniec - cos do posmiania sie

Wraca mąż z delegacji i zastaje w domu żonę z młodym kochankiem.
Na widok mężczyzny młodzieniec zrywa się z łóżka, wpada do łazienki, zdejmuje z wieszaka ręcznik i obwiązuje sobie nim biodra.
Rozwścieczony facet też wpada do łazienki i wrzeszczy:
- NIEEEEEEEEE!...
- Boże, on go zabije - myśli żona i biegnie za nimi.
Patrzy, a tam jej mąż szarpie za ręcznik, którym owinął się kochanek i krzyczy:

- Chory jesteś człowieku... Ten jest do twarzy!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
O matko nacytowałam tyle(szczególnie odnosnie posta olwiki i pozniejszym odzewom)mało tego odpisałam całyyy poemat i mi sesja wygasła;/ Więc w skrócie
oliwka wierze, ze nie miałas złych intencji
Miałam nie pisać juz bo nie chce byc monotematyczna i tylko o wadze Kacpra, ale wczoraj Go wazyłam i w ubranku i pieluszce 9,3kg czasem nie to przeraża, czasem sie ciesze, ze zdrowy i przybier a jest tylko na kp i od 3 dni na 1/2 lyzeczki manny dziennie...mam nadzieję, ze taka jego uroda, zrzuci jak zacznie raczkować(lub chociaz sie przeracac plecy--brzuch;p) Ze swojej strony na pewno nie bede chciała go skrzywdzic i juz dzis mam powybierany produkty bez cukru do rozszrzania diety po 6 miesiacu...(Dla zainteresowanych w E.Leclerc sa holly i inne eco i bez cukrów i cukropodobnych)
Poza tym ida nam chyba zeby, wqrza siebardzo ręce po łokcie w buzi....I nie wiem czy głodny, czy swędzi;/ Ale zazwyczaj podanie smoka lub gryzaka pomaga, bo na cycka krzyczy...ciekawe czy to zeby czy chwilowy bunt 4romiesieczniaka dobrej nocy!
A te kaszki holly leżą tam gdzie inne kaszki dla dzieci?

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Despa znalazłam zdjęcia z kocykiemmi się bardzo podoba ten odcień
Śliczna Roszpunka
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 07:54   #843
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

jaka ona śliczna I wcale nie chuda

Fajnie że dużo nie pisałyście
U nas w koncu przestało padac, więc pojechaliśmy na wieś, bardzo przyjemny dzień był. Tż nawet się wykąpał w jeziorze, szalony

A powiem wam że wczoraj chyba coś strasznego Jasiowi się śniło, bo najpierw przez sen cichutko łkał, a potem jak go delikatnie obudziłam, to strasznie zaczął płakać, tak mi go szkoda było, aż mi łzy poleciały, bidulek mój kochany...Pierwszy raz tak nam się zdarzyło...

Biedny Jaś, cóż to za sen mógł być, okropne

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
bmma jaka śliczna córeczka i świetne śpiochy ma
zdobyczne, że tak się wyrażę

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Buziaki dla Kingusi

Skutek uboczny noszenia mojego słodkiego ciężarku - wyrobione mięśnie rąk, bo laptop, który zawsze był dla mnie ciężki, teraz wydaje się leciutki i przenoszę go sobie jedną ręką

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-15, 08:07   #844
LiwkaO
Wtajemniczenie

witam sie po weekendowo

Oliwka - dobrze, że doprecyzowałaś o co dokładnie chodziło Lubiś dla 4 miesięczniaka mnie powalił!!!! najlepsze jest to, że rodzice chwalą się takimi rzeczami!!!

Cytat:
Witam z drogi powrotnej

Byliśmy na tym ślubie, a raczej na jednej trzeciej mszy, bo Różę albo trzeba było przewinąć, albo nakarmić. Róży prababcia przy wejściu do kościoła złamała nogę w biodrze. Ma 95 lat. Moja teściowa pojechała z nią karetką do szpitala i wróciła na wesele dopiero na 22 .00.
Moje dziecko opanowało obrót o 180 stopni i przewracanie się z pleców na bok.
Idę czytać, co u Was.
ojej to zdrówka dla prababci!!!!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ale jedzonko babcine to jest dopiero prawdziwe jedzonko .... dla takiego nawet pewnie warto przytyc . Ja raczej takiego nie znam dlatego raczej byłam chuda ....
ale tak sobie mysle jak ktos by mi robił pierogi z jagodami, borówkami ,truskawkami ,albo makaron z truskawkami (nigdy nie jadłam) albo co jeszcze babcie robią??? no ale ja niedobry gatunek do wiejskiego karmienia -niedosyc ze wege to jeszcze nie lubie masła ani smietany -nawet bitej
Moja babcia ze wsi robi najlepsze ruskie pierogi pod słońcem oraz tzw. żyda czyli babkę ziemniaczaną w prodiżu. i ma kuchnię kaflową a wszystko gotowane na niej smakuje zupełnie inaczej niż na gazowej czy płycie indukcyjnej

Cytat:
wow, chociaz raz mi ktos zazdrości...na pocieche powiem że ja zadroszcze przewracania się- u nas nadal constans-jak go położyc takl leży;p A co do ilości mleka, zastanawiam się czy na allegro się nie wystawic jako mamka.... tryska mi kilkoma srymieniami na wszystkie strony, wkąłdki laktacyjne nie nadążają zbierać...ehhha Kacper je co 2 godziny to jak ma nie tyć? Dzis do kościoła wzięłam go w nosiedle z auta-bo zasnął to do tej pory boli mnie ręka..Ale znalazłam dziś swoje foty z dziecinstwa jak bylam mała t tez byłam fałdziarzem...mam nadzieje, ze jak podrosnie spali troche i dzieci nie będa sie z niego smiały w szkole i wołały "Juby Kacper"

to często je, a w nocy też tak często?

co do 2 to ja też byłam fałdziarzem, miałam wielki brzuch jak dzieci afrykańskie z tym, że one mają takie z głodu a ja miałam z przejedzenia

----------------------------
oglądałyście film PANACEUM???? jak nie to polecam
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 08:18   #845
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Klementyna - Jakub tez sie nie przekreca (juz). Wczesniej tak ale bardziej sie rzucal i nieswiadomie to robil. Teraz raczej cisza.
A co do wagi. Mam przyklad .dziewczynka (na mm podejrzewam ze plus kaszki slodkie itp ale wprost nie zapytalam, wywnioskowalam) baaardzo pyzata, wrecz nie mogaca swobodnie poruszac raczkami, nozkami teraz jako 2- latka normalna, wszystko "zrzucila". Druga, ok 9 m-cy to samo jak nie bardziej ale tu juz wiem ze karmiona czesto, butla, za 2 godz slodka kaszka, za godz znowu cos, ledwo sie rusza, ale moze tak samo "zrzuci".

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 08:23   #846
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, a na cycu chowana.
pieknie chowana!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Poczytalam dyskusje o wadze, karmieniu i postanowilam sie zamknac. Drazliwy temat.
a dlaczego? kazdy ma swoje zdanie, a ze temat drazliwy

Cytat:
ale ja jestem gadżeciara. I teraz chyba się skusze na tą poduchę angel's wing...
ja tez. koszmarna.
najlepsze, ze tylko gadzety. ciuchy mam straszne

Cytat:
Od jakiegoś czasu rzadko zasypia na początku spaceru, zazwyczaj gdzieś po pół h uderza w kimono, a tak lezy i obserwuje a ostatnio jak byłam z tż na spacerze to nie spał w ogóle zasnął na ostatnich 100 metrach przed domem
no, chyba taki etap. u nas tez wozek nie gwarantuje juz spania... ale daje mozliwosc

Cytat:
nawet kiedyś wpadłam na pomysł żeby zamówić większą ilość i później wręćzać po kolei maluchom przychodzącym na świat bo po co płacić 10 razy za wysłkę tego samego towaru hyh

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Mnie kuszą i kuszą - Pani jak będziesz w okolicy sklepu (tylko nie specjalnie) to kuknij które są mega kolorowe i fajne dla dziewuchy ciepłolubnej
to jest sklep, ktory mam naprawde blisko domu (widze przez okno), zaden problem.
ale nie boj sie. kolory sa nasycone i nie przeklamane.

Cytat:
Karmienie 4,5 miesięcznego dziecka danonkami itp.to głupota, niedoinformowanie i pójście na łatwiznę.
a mnie zastanawia jak te dzieci to jedza. znaczy czy chetnie... bo moj dwa razy dostal jarzynowke i zero zachwytu...

Cytat:
zadroszcze przewracania się- u nas nadal constans-jak go położyc takl leży;p
pomoz mu troszke. moze jak go polozysz na boczku to fiknie i zalapie zasade?
poza tym wszak ma jeszcze czas. wszystko w swoim tempie.

Cytat:
Dziewczyny, a ja mam taką prośbę- jesli na bank nie wiecie ze dziecko jest źle karmione, to nie oceniajcie....nie mówcie źle o rodzicach.
wiesz, ale to samo sie "ocenia"... zawsze sie zrugam w myslach, ale za pierwsza mysl sie wstydze. zwlaszcza, ze ja wybitnie nie powinnam oceniac, bo sama mam apetyt nie do poskromienia

Cytat:
Roszpunka

mnie tez!!!! fuksja rzadzi!
kiedys (ja! fanka szlachetnej czerni) poszlam na wesele w takich fuksjowych rajstopach... ma-ka-bra... bylam na kazdym zdjeciu. zawsze gdzies w tle migala moja wielka, rozowa noga

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A ja po wizycie u teściów pokłóciłam się z moim. Mocno się pokłóciłam. Cudnie.
o co poszlo?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 08:32   #847
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Klementyna - Jakub tez sie nie przekreca (juz). Wczesniej tak ale bardziej sie rzucal i nieswiadomie to robil. Teraz raczej cisza.
A co do wagi. Mam przyklad .dziewczynka (na mm podejrzewam ze plus kaszki slodkie itp ale wprost nie zapytalam, wywnioskowalam) baaardzo pyzata, wrecz nie mogaca swobodnie poruszac raczkami, nozkami teraz jako 2- latka normalna, wszystko "zrzucila". Druga, ok 9 m-cy to samo jak nie bardziej ale tu juz wiem ze karmiona czesto, butla, za 2 godz slodka kaszka, za godz znowu cos, ledwo sie rusza, ale moze tak samo "zrzuci".

yhhhhh ja się trochę obawiam, że jak Miskę będzie babcia pilnować to mi dziecko popsuje i też będzie co chwile "coś" jej dawać tak z miłości po prostu!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

kiedys (ja! fanka szlachetnej czerni) poszlam na wesele w takich fuksjowych rajstopach... ma-ka-bra... bylam na kazdym zdjeciu. zawsze gdzies w tle migala moja wielka, rozowa noga
hahaha

Agnjeska - mam nadzieje, że o nic poważnego?
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 08:37   #848
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Despa - wspolczuje komentarzy o wadze. Najwazniejsze ze ty madra mama z pomoca lekarzy dalas rade wszystko wyprowadzic. Fakt, bardzo latwo powiedziec ze dziecko jest grubsze, w domysle zle karmione albo chude = glodzone. Mi nawet pediatra powiedziala niech mu pani nie zaluje jedzenia.. chyba nie uwierzyla ze przystawiam co 2 godz...

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 08:38   #849
bmma
Zadomowienie

Cytat:
O matko nacytowałam tyle(szczególnie odnosnie posta olwiki i pozniejszym odzewom)mało tego odpisałam całyyy poemat i mi sesja wygasła;/ Więc w skrócie
oliwka wierze, ze nie miałas złych intencji
Miałam nie pisać juz bo nie chce byc monotematyczna i tylko o wadze Kacpra, ale wczoraj Go wazyłam i w ubranku i pieluszce 9,3kg czasem nie to przeraża, czasem sie ciesze, ze zdrowy i przybier a jest tylko na kp i od 3 dni na 1/2 lyzeczki manny dziennie...mam nadzieję, ze taka jego uroda, zrzuci jak zacznie raczkować(lub chociaz sie przeracac plecy--brzuch;p) Ze swojej strony na pewno nie bede chciała go skrzywdzic i juz dzis mam powybierany produkty bez cukru do rozszrzania diety po 6 miesiacu...(Dla zainteresowanych w E.Leclerc sa holly i inne eco i bez cukrów i cukropodobnych)
Poza tym ida nam chyba zeby, wqrza siebardzo ręce po łokcie w buzi....I nie wiem czy głodny, czy swędzi;/ Ale zazwyczaj podanie smoka lub gryzaka pomaga, bo na cycka krzyczy...ciekawe czy to zeby czy chwilowy bunt 4romiesieczniaka dobrej nocy!
Dzięki

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:

Kasia
Wow, ale stylizacje Panterki, pacyfki

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
tak na szybko tylko :
bmma cudna Kinga! I jaki kapelusik (;
Kasia świetny filmik z Milusiem, cudnie się obraca (:

Głupi facet, jeszcze nie przeprosił (za wszystko)...

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-15, 08:39   #850
OtTakaJa
Zakorzenienie

Witam się poweekendowo Dziś już o niebo lepiej z moim sutkiem, jeszcze boli, ale duzo mniej Pani22ka - padłam z wielkiej różowej nogi Odnosnie wagi, moj mały jest wyłącznie na piersi, w środę skończy 3miesiące i waży 8kg, je co 2godz. w dzień i w nocy, chciałabym, zeby chociaż w nocy jadł rzadziej, ale co mam mu zrobic?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 08:48   #851
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Witam się poweekendowo Dziś już o niebo lepiej z moim sutkiem, jeszcze boli, ale duzo mniej Pani22ka - padłam z wielkiej różowej nogi Odnosnie wagi, moj mały jest wyłącznie na piersi, w środę skończy 3miesiące i waży 8kg, je co 2godz. w dzień i w nocy, chciałabym, zeby chociaż w nocy jadł rzadziej, ale co mam mu zrobic?

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-15, 08:52   #852
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
OMG przeciez z weekend zawsze mało się pisało...kiedy ja mam to nadrobic? jestem na 22 stronie przegiełyście pałę.... Nic to nadrbaia , moze do rana zdążę;p wczoraj nie było neta, dzis byłam cały dzień u mamy-tak na usprawiedliwienie

wyszło?Bo u mnie pyyyszna cukinka a u mamy dziś leczo

Maszszczęscie jest jeszcze jedna porcja w lodówce na"czarną godzinę"
)
woww grauluje przewrotów, a foty super, ale bez mariana- to nie to samo Tż dzis uczył mojego przewracania-ale nie załapał;p

wow, chociaz raz mi ktos zazdrości...na pocieche powiem że ja zadroszcze przewracania się- u nas nadal constans-jak go położyc takl leży;p A co do ilości mleka, zastanawiam się czy na allegro się nie wystawic jako mamka.... tryska mi kilkoma srymieniami na wszystkie strony, wkąłdki laktacyjne nie nadążają zbierać...ehhha Kacper je co 2 godziny to jak ma nie tyć? Dzis do kościoła wzięłam go w nosiedle z auta-bo zasnął to do tej pory boli mnie ręka..Ale znalazłam dziś swoje foty z dziecinstwa jak bylam mała t tez byłam fałdziarzem...mam nadzieje, ze jak podrosnie spali troche i dzieci nie będa sie z niego smiały w szkole i wołały "Juby Kacper"

no o sobie nie wspominam przez wrodzonaskromnośc;p
Ajakie te pieluchy w tesco są/były? JA jutro wysłałąm mamę na podbój Lidla

czytam dalej.....
no wiesz regal to moze troche wazyc :P

sese ja wyslalam meza samochodem
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 09:06   #853
BYou
MBZ♥

Dziewczyny dziękujemy za komplementy

Pani, różowa noga mnie powalila a PM nie była zazdrosna?

OTJ cieszę się, że z piersią już lepiej

Agne mam nadzieję, że to nic poważnego jednak

Liwka ja się też martwię o teściową bo już ostatnio się dziwiła jak to herbatka/woda bez cukruna całe szczęście mieszkamy daleko i jak tam pojedziemy to samego dziecka z nią nie zostawię

Alliw u nas Roszpunka wytrzymuje maks 10-15 minut w wózku bez spania-wczęsniej odrazu było spanko-jak się obudzi z drzemki to wtedy zaczyna dziwić

Klementynko nie martw sięjak Synek załapie o co chodzi to będzie Ci śrubki przekrętowe robił

Monicca holle pewnie leżą obok innychja muszę zamówić przez sklep internetowy bo w mojej głuszy same nestle i sinlaci

Niedługo jedziemy z Roszpunką w świat czyli w miastoodkąd mam takie lusterko w którym widzęco robi jakoś mi mniej strasznie

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 09:19   #854
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

ja tylko sie przywitam jak zawsze niewyspana i ide sie zajac moim synkiem
Stary 2013-07-15, 10:34   #855
Villga
Zadomowienie

Cytat:
jak juz przestalam byc chudym dzieciem a zaczelam byc dorodna panna, moja babcia z Trojmiasta pokazywala mnie z duma kolezankom i mowila szczypiac w druga brode: "Na wsi chowana"
Ech te babcie Moja szczypała mnie w policzki, żeby bardziej różowe były

Cytat:
Jaka śliczna!! I naprawde nie wygląda jakby niedozywiona była

Cytat:
Cieszę się, że z sutkiem lepiej.
A co do żywienia to moja Kinga tez często je, widocznie tak potrzebują

I powiem Wam, że ostatnio moje dziecię było aniołem i nawet ładnie spała, to ją pochwaliłam koleżance i mamie i Tżtowi i tyle dobrego Koniec chwalenia

Strippi: Michałek przesłodkie ma te zdjęcia. Najbardziej podoba mi się to jak leży na niebieskiej chuście, taki relaks, rączki w górze , istny chillout
I suknie dla Julki też bardzo fajne, na pewno sesja się uda
Brawo dla Michałka, że tak ładnie zdrowieje

Jaka pogoda paskudna, gdzie to lato
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 10:48   #856
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Despa znalazłam zdjęcia z kocykiemmi się bardzo podoba ten odcień:
oooo jaka slodka modeleczka

Cytat:
Kasia to u mnie prawie jak u ciebie bo od 21 do 3:20 bo ostatnio budzila sie po 2 lub 3 razy jak nigdy z tym ze nie wiem ile wypila bo z cyca ale padla po niespelna 30 minutkach a ja hmm siedze z laktatorem bo na dzis potrzebne mleko z butli hyh
no ja tez sie troche zdziwilam jak zerknelam na zegarek - szczegolnie ze wypil o 20 120 ... a pozniej w ciagu tej kolejnej godziny pociumkal 20 ... i poszedl spac

ale moze to znak ze juz zaczyna po malu noce przesypiac

Cytat:
tak na szybko tylko

no co za frania mam nadzieje ze uda wam sie pogodzic

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
witam sie po weekendowo

co do 2 to ja też byłam fałdziarzem, miałam wielki brzuch jak dzieci afrykańskie z tym, że one mają takie z głodu a ja miałam z przejedzenia

----------------------------
oglądałyście film PANACEUM???? jak nie to polecam
wiatmy sie - opowiadaj jak bylo na Panienskim - wszytskie SZCZEGOLY
co do pogrubionego - padlam 1wszy raz w nowym tygodniu
a filma po czemu nie polecasz -az taki GNIOT

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

ja tylko sie przywitam jak zawsze niewyspana i ide sie zajac moim synkiem
no jak mozna byc niewsypanym o 9 haha - taki zarcik, bo sama ost wstalm o 12 i jakby Mlody nie chcilam sie bawic chetnie bym poszla spac dalej

to witam sie po raz koeljny
- mialam isc do navu i co odslaniam rolety a tu qrwa LEJE ale tak ze NIC nie widac - sciana deszczu - to zem sie poszla

siedze nad sniadanie emilian cwiczy z Krokodylem
a pozniej zabieram sie za porzadki - wysztko smierdzacym debiolm do kosza wywale - co mi ino we me rece wpadnie - bo juz nie bd pisala - ale wcozraj to znowu byla akcja - az se qrwa zapalic musialam .... mojego papieroska 1szt - co byla nieruszana od 3tyg ale mialam nerwa wiekszego niz ost o jakiem MILIARD %%

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Jaka pogoda paskudna, gdzie to lato
w Afryce

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 10:49   #857
maria28
Kniaginia

Witam

Powiem Wam, że zmęczona i niewyspana jestem po weekendzie. Za dużo wrażeń, Róży sie rytm dobowy zaburzył, budziła mnie 3 razy w nocy na jedzenie. Ale dziś pospałyśmy do 9. Jeszcze jutro tak i może odespię.

Cytat:
zastanawiam się czy na allegro się nie wystawic jako mamka....

Cytat:
co do gotowania babci - Gienia z Sosnowca robi wspaniale MIELONE - juz wiecie skad je tak kocham, do tego piecze pysznego jablecznika i sernik - swego czasu co roku piekla na torty na urodziny - i zawsze prosilam by zamiast woda nasaczala WODA haha - ale nie dawala sie zbytnio przekonywac
- za to Gienia ze Skierniewic - yhmm jej Ogorkowa to 7niebo w gebusi - ciasto drozdzowe z kruszonka wymiata - a jej placuszki z serka homogenizowanego yhmmm - a te pierozki na BN yhmm
Dwie babcie Gienie, fajnie

Cytat:
Pierdoła czy coś poważnego?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 10:52   #858
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
oooo jaka slodka modeleczka

no ja tez sie troche zdziwilam jak zerknelam na zegarek - szczegolnie ze wypil o 20 120 ... a pozniej w ciagu tej kolejnej godziny pociumkal 20 ... i poszedl spac

ale moze to znak ze juz zaczyna po malu noce przesypiac

no co za frania mam nadzieje ze uda wam sie pogodzic

wiatmy sie - opowiadaj jak bylo na Panienskim - wszytskie SZCZEGOLY
co do pogrubionego - padlam 1wszy raz w nowym tygodniu
a filma po czemu nie polecasz -az taki GNIOT

no jak mozna byc niewsypanym o 9 haha - taki zarcik, bo sama ost wstalm o 12 i jakby Mlody nie chcilam sie bawic chetnie bym poszla spac dalej

to witam sie po raz koeljny
- mialam isc do navu i co odslaniam rolety a tu qrwa LEJE ale tak ze NIC nie widac - sciana deszczu - to zem sie poszla

a pozniej zabieram sie za porzadki - wysztko smierdzacym debiolm do kosza wywale - co mi ino we me rece wpadnie - bo juz nie bd pisala - ale wcozraj to znowu byla akcja - az se qrwa zapalic musialam .... mojego papieroska 1szt - co byla nieruszana od 3tyg ale mialam nerwa wiekszego niz ost o jakiem MILIARD %%

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

w Afryce
Kasia napisala ze poleca :P
15.10. 2011.

Stary 2013-07-15, 11:24   #859
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

zrzuci jak tylko zacznie chodzić, nie nadarzysz za nim
a pieluchy już mam kup;ione

Cytat:
co do gotowania babci - Gienia z Sosnowca robi wspaniale MIELONE - juz wiecie skad je tak kocham,
mielone juz wiemy a mizeria skąd a i gadałaś z Johnem?
Cytat:
Dla mnie te Lidlowe lepsze niz Dady-mniej sztywne..dziewczyny czy pampki zielone sa wieksze od pomaranczowych?bo te pomaranczowe zaczynają mi przeciekac i nie wiem czy jutro w Lidlu nie kupic juz wiekszych...Bo dady i Lidlowe 4 są duzo większe niż czwrórki sllep&play...Najlepiej by było 4+, ale w gazetce sa tylko 3,4,5;/
Ide na 26strone....
hm... no moim zdaniem pampers sleep&play wiekszy od dady. znaczy szerszy bo nie taki wysoki.
i podczepiam sie pod pytanie choc popołudniu obczaje sama
Cytat:
a tak na koniec - cos do posmiania sie

Na widok mężczyzny młodzieniec zrywa się z łóżka, wpada do łazienki, zdejmuje z wieszaka ręcznik i obwiązuje sobie nim biodra.
- NIEEEEEEEEE!...

Cytat:
łohoho a w pełnej pieluszcze hehe
o dobrze wiedzieć o sklepie. w koncu się może do niego wybiore. choć kasze zwykla manna juz kupilam Kupiec.
Cytat:
fajny

Cytat:
no tak dla teściw i dla tżta

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
a mnie zastanawia jak te dzieci to jedza. znaczy czy chetnie... bo moj dwa razy dostal jarzynowke i zero zachwytu...

czyli jednak dałaś zupki, i ile zjadł?
noga

Cytat:
Despa - wspolczuje komentarzy o wadze. Najwazniejsze ze ty madra mama z pomoca lekarzy dalas rade wszystko wyprowadzic. Fakt, bardzo latwo powiedziec ze dziecko jest grubsze, w domysle zle karmione albo chude = glodzone. Mi nawet pediatra powiedziala niech mu pani nie zaluje jedzenia.. chyba nie uwierzyla ze przystawiam co 2 godz...

Cytat:
no pieknie, pobiliście nas. a przy urodzeniu zapowiadało się że to Florek będzie miał pierwsze miejsce ciężkości

Cytat:
Ech te babcie Moja szczypała mnie w policzki, żeby bardziej różowe były

Cytat:
eh... popatrz jaka byś była wychudzona jakbyś z nerwów chudła. ja niestety z nerwów jem
no co znowu wymyslili?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 11:27   #860
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
i ma kuchnię kaflową a wszystko gotowane na niej smakuje zupełnie inaczej niż na gazowej czy płycie indukcyjnej

u mnie w domu jest taka...

a etiopski brzuszek moj T. mial na poczatku. chude nozki, raczki i brzuszekjak bebenek

Cytat:
nawet pediatra powiedziala niech mu pani nie zaluje jedzenia..
moja przyjacolka przez taki komentarz stracila wiare we wlasne (.) = koniec kp

Cytat:
Dziś już o niebo lepiej z moim sutkiem, jeszcze boli, ale duzo mniej
a co Ci pomoglo?

Cytat:
Pani, różowa noga mnie powalila a PM nie była zazdrosna?
heh nie wiem... to w ogole bylo smutne wesele, bo tego dnia zmarl JPII.

Cytat:
Koniec chwalenia

Despa, juz wszystko wiem (bylam po sliniaczek, bo materialowe sa chba tylko do ozdoby ). Zalezy do czego Ci potrzebny ten kocyk. Ten light jest o tyle fajny, ze nadaje sie do wozka - leciuchny jest, plastyczny. Mojego cieplego do gondoli nie upchne ale tez widac roznice w 'cieplocie'.
i nasz - tak faktycznie - sluzy nam stacjonarnie jako kolderka i podkladka do fikania.
Jak bede miec Ole to kupie light
Kolory sa nasycone, te z rozem najbardziej kontrastowe. A swinka - chudzinka byla jedna (w tukany) a ja lubie miec wybor

Jest auto!
pakuje nas (jak krolewicz raczy zjesc) i ruszamy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 11:36   #861
Moderna
Zakorzenienie

Dzisiejszy spacer z serii: dbajcie o siebie dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny

Mysle sobie, pojde szybko z psem na rundke to bede miala pozniej spokoj - no i na przejsciu dla pieszych nagle slysze klik i poszlo zdjecie, myslalam, ze weszlam gosciowi w kadr a ten do mnie, ze to zdjecie dla miasta, ale bedzie takie malutkie - a ja nieuczesana, niewyspana, ubrana w szarego polarka, zgieta wpol pchajaca wozek, w drugiej rece ciagnac psa na smyczy i jeszcze mietolac w trece worek z kupa zeby to tylko sie nie ukazalo w jakies broszurce promujacej miasto

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Panika hahaha fuksjowa noga na kazdym zdjeciu panna mloda nie byla zazdrosna, ze to nie ona sie na zdjeciach wyroznia?
Stary 2013-07-15, 11:44   #862
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
ale pogoda .... leje ,zimno ....no cóz przynajmniej polansuje sie w moich kaloszach
Cytat:

śmietanę jeszcze zrozumiem, ale masło...? to czym smarujesz kanapki?
oliwą ,a jak jem z serkiem samym serkiem smaruje .
Cytat:
Dziewczyny, a ja mam taką prośbę- jesli na bank nie wiecie ze dziecko jest źle karmione, to nie oceniajcie....nie mówcie źle o rodzicach.
My byłyśmy takim przypadkiem,ze po sterydach przepisanych przez alergologa- strasznie waga poszła w górę. Kosztowało nas to mega wiele trudu, z dietetykiem poradnia i endokrynologiem,zeby to zrzucić i utrzymać. A co słyszałam od innych i znajomych i przyjaciół i nawet obcych - to nie życzę nikomu....
( nie nawiązuję do żadnego postu)

Cytat:

- NIEEEEEEEEE!...

Cytat:
Miałam nie pisać juz bo nie chce byc monotematyczna i tylko o wadze Kacpra, ale wczoraj Go wazyłam i w ubranku i pieluszce 9,3kg czasem nie to przeraża, czasem sie ciesze, ze zdrowy i przybier a jest tylko na kp i od 3 dni na 1/2 lyzeczki manny dziennie...mam nadzieję, ze taka jego uroda, zrzuci jak zacznie raczkować(lub chociaz sie przeracac plecy--brzuch;p) Ze swojej strony na pewno nie bede chciała go skrzywdzic i juz dzis mam powybierany produkty bez cukru do rozszrzania diety po 6 miesiacu...(Dla zainteresowanych w E.Leclerc sa holly i inne eco i bez cukrów i cukropodobnych) !
oj klementynka ,nie masz sie czym przejmowac jest na cycu wiec wszystko z nim dobrze .
Cytat:
wzorki,wzorki powalają . sliczna
Cytat:
leze
Cytat:
dla "malego"
dobrze ze z sutkiem lepiej.....
Stary 2013-07-15, 12:10   #863
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Biedny Jaś, cóż to za sen mógł być, okropne

zdobyczne, że tak się wyrażę

ale jak pasują

Cytat:
pieknie chowana!

a dlaczego? kazdy ma swoje zdanie, a ze temat drazliwy

ja tez. koszmarna.
najlepsze, ze tylko gadzety. ciuchy mam straszne

no, chyba taki etap. u nas tez wozek nie gwarantuje juz spania... ale daje mozliwosc

to jest sklep, ktory mam naprawde blisko domu (widze przez okno), zaden problem.
ale nie boj sie. kolory sa nasycone i nie przeklamane.

pomoz mu troszke. moze jak go polozysz na boczku to fiknie i zalapie zasade?
poza tym wszak ma jeszcze czas. wszystko w swoim tempie.

wiesz, ale to samo sie "ocenia"... zawsze sie zrugam w myslach, ale za pierwsza mysl sie wstydze. zwlaszcza, ze ja wybitnie nie powinnam oceniac, bo sama mam apetyt nie do poskromieni
a

Roszpunka

o co poszlo?

tylko to wiesz różnica znaczna między pomysleniem a wywaleniem wszystkiego kawa na ławę jak się nie zna sytuacji. A zywienie 5 latka wg rozpiski dietetyka to masakra gorsza niż nieprzespane noce przy noworodku.

nie przesadzaj z tą grubą nogą, dobra? boś lachon

Cytat:

w Afryce
co znowu nawywijali?

Cytat:

a etiopski brzuszek moj T. mial na poczatku. chude nozki, raczki i brzuszekjak bebenek

a co Ci pomoglo?

Despa, juz wszystko wiem (bylam po sliniaczek, bo materialowe sa chba tylko do ozdoby ). Zalezy do czego Ci potrzebny ten kocyk. Ten light jest o tyle fajny, ze nadaje sie do wozka - leciuchny jest, plastyczny. Mojego cieplego do gondoli nie upchne ale tez widac roznice w 'cieplocie'.
i nasz - tak faktycznie - sluzy nam stacjonarnie jako kolderka i podkladka do fikania.
Kolory sa nasycone, te z rozem najbardziej kontrastowe. A swinka - chudzinka byla jedna (w tukany) a ja lubie miec wybor

Jest auto!
no raczej zapatruje się z myślą właśnie o przykryciu, położeniu na dywanie, obstawiam że w gondoli to dlugo nie pojeżdzi a już na pewno nie w jakiejś cieplejszej kurtce

to bede obczajać wieczorem

a daleko wybywacie?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 12:36   #864
OtTakaJa
Zakorzenienie

Pani22ka - pomógł bepanthen i wywalenie cyca na światło dzienne (a w zasadzie nocne) na calą noc

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 12:44   #865
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

a co Ci pomoglo?

Jest auto!
tak dokladnie, rozwazam kupno ceraty
plamy marchewka i reszta jarzyn masakra
jak wam idzie jedzenie ? nam srednio :P wszystko w jedzeniu no ale kiedys sie nauczymy
15.10. 2011.

Stary 2013-07-15, 13:07   #866
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzisiejszy spacer z serii: dbajcie o siebie dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny

Mysle sobie, pojde szybko z psem na rundke to bede miala pozniej spokoj - no i na przejsciu dla pieszych nagle slysze klik i poszlo zdjecie, myslalam, ze weszlam gosciowi w kadr a ten do mnie, ze to zdjecie dla miasta, ale bedzie takie malutkie - a ja nieuczesana, niewyspana, ubrana w szarego polarka, zgieta wpol pchajaca wozek, w drugiej rece ciagnac psa na smyczy i jeszcze mietolac w trece worek z kupa zeby to tylko sie nie ukazalo w jakies broszurce promujacej miasto

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Panika hahaha fuksjowa noga na kazdym zdjeciu panna mloda nie byla zazdrosna, ze to nie ona sie na zdjeciach wyroznia?
Haha fraszki Sztaudyngera, uwielbiam tylko tam było "myjcie się", a ty umyta byłaś.

Myślałam, że radar cię złapał fotoradar.
Będziesz sławna.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-15, 13:10   #867
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
chyba nie musze pisać że zostało mi jeszcze 9 stron

Dziś wyjełam worki wyciągam małemu ciuchy na 6-9 bo biedny chodzi aż do skutku (czyli jak ciężko prostować nogi) bo matka ma sentyment do ciuchów a później wkładam mu większe i okazuje sie że są na 2 tyg bo tak długo zwlekałam

Z butlą nadal walczymy, po szczęśliwych 30 ml znów wrócił czas że ledwo łyka weźmie wesele się zbliża a ja już psychicznie mam dość.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
zawsze jak dziecko jest przy ciele doroslej osoby to sie bardziej grzeje, bo w ten sposob samo sobie nie reguluje temperatury tylko ty mu przekazujesz swoje cieplo, a koldra do tego i jest mokre
tak jest wlasnie przy kangurowaniu, dziecko wtedy mniej energii zuzywa na to zeby sie samemu ogrzac. moze lepiej sie ubrac cieplej i odpuscic koldre na rzecz koca?
a no to już wiem dlaczego Kamil jak śpi sam to ma zimne łapy a jak ze mną to jest mokra plama na łóżku

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
rozumiem, moja przylozona golutka skora do skory jest mokra takze znam ten bol
Ja Kamilka w upały ubieram w body bo inaczej przy karmieniu się slizgamy

Cytat:

[/COLOR]LunaO moja też nie tyka butelek a raczej nie tykała był czas na początku że dawałam bo musiałam glukozę żeby żółtaczkę wypłukać później przestałam i tylko jak wychodziłam to tż zostawiałam mleko w butelce jakiś czas później nie było potrzeby ciągle cyc i po 2 tygodniach chciałam jej dać butlę bo miałam ściagnięte a ta ryk i do wylania kilka razy wylałam później sama naciskałam smoczek i jak jej leciało to nie raz po połowie butelki załapała no i teraz jest już ok. Ale bałam się że jak zostawię małą z tż i będzie głodna a ja nie dam rady dojechać to będzie źle tak więc co 2 -3 dzień daję butlę bo ostatnio nie dostała tydzień i znowu to samo nie wiedziała jak zaciągnąć i musiałam wracać z zakupów
Ale i tak cycki rządzą jak mama w domu to butla ble tylko wtedy je jak mnie nie ma w pobliżu

A Anielka też smoczka nie potrzebuje i jak się próbowało jej dać to nim pluła więc tylko na cycku na dzień dzisiejszy właściwie jest, no i butla co kilka dni dla przypomnienia jak ciągnąć na wypadek zostania a tatą lub babcią.
No im później tym gorzej, dlatego ja ćwicze dalej i nie przestaję.. ale mojemu można lać do buzi i nic to nie daje.. Najgorsze że ostatnio przez ten płacz nawet jak zassa to bierze ze trzy łyki i zaczyna się krztusić i znów płacze, bo nie dośc że butla to jeszcze się krztusi
Mi chodzi własnie o to żebym mogła gdzies wyjść.. na początku sierpnia idziemy na wesele na godz 13, czyli musiałabym karmić o 12,14,16,18,20 z czego z pół godziny na karmienie więc równie dobrze moge zostać w domu

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Dla dziecka biogaję? Czy coś innego?
Dzięki
No i za postępy z butlą i przewrót na brzuszek
biogaje lub dicoflor-kropelki, ja dawałam biogaje, teraz daje dicoflor bo to to samo z tym że jest praktyczne o 10zł tańszy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 13:17   #868
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!

Cytat:
ja mam najprostszy garnek do gotowania na parze z Tesco (cos kolo 40 zl) i tez sie samo gotuje. 3 polki- garnki daja rade.
Ja też taki miałam, ale spaliłam, jak się w TŻ zakochałam Teraz zwykłe siateczki z Ikea.
Jak robicie rybę? Bo mi zawsze ciapowata wychodzi.

Cytat:
Witam z drogi powrotnej
O, już wracasz - myślalam, że na dłużej wybywasz.
Zdrowia dla prababci!

Cytat:
My ostatnio byliśmy u mojej sis i była jej szwagierka. No i mówi o Kini: "Ooo jaka śliczna! a JAKIE MA POLICZKI BUŁECZKI. ALE NIE MARTW SIE, WYROŚNIE Z TEGO" Ja sobie myśle, czemu miałabym się martwić. Kinga jest szczupła, a że tu i ówdzie ma krągłości to ja uważam że dobrze.
W końcu kobietka

Cytat:
jak juz przestalam byc chudym dzieciem a zaczelam byc dorodna panna, moja babcia z Trojmiasta pokazywala mnie z duma kolezankom i mowila szczypiac w druga brode: "Na wsi chowana"

Cytat:
wyszło?Bo u mnie pyyyszna cukinka a u mamy dziś leczo
Jednak zrobiłam lasagne, cukinia pewnie jutro.

Cytat:
- NIEEEEEEEEE!...

Cytat:

Cytat:
Jest auto!
Na wschód?
Szerokiej drogi!!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
oliwą ,a jak jem z serkiem samym serkiem smaruje .
Tak po hiszpańsku.

Cytat:
Pani22ka - pomógł bepanthen i wywalenie cyca na światło dzienne (a w zasadzie nocne) na calą noc
to super!

BYou, Bmma - piękne macie córy!

Wojtek dostał wczoraj kocyk LaMillou w sowy - myślałam, że z Torresem przybije piątkę, a Torres ma samoloty - Pani, dlaczego nie sowy??

LunaO - dzięki

Aaa, na zakupach kupiłam 2 sukienki z myślą o chrzcinach - jedna mi się podoba, druga TŻowi i mam problem I jeszcze jakieś ciuchy i sobie i TŻ.

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-07-15 o 13:23
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 13:24   #869
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
My po lekarzach. Różowo nie jest... heh.
a waga 6160, 62,5 cm. (laaaasskiiii, umawiałyśmy się oklaski, podskoki, wrzawa, toasty i laurrrkkiii)
Może jestem nienormalna ale.. zazdroszczę Ci takiego maleństwa 62cm mój miał jak się urodził, i tak fajnie sie go trzymało na rączkach. Teraz ciągle ględzi bo mu niewygodnie i nie ma szans z nim posiedzieć
Oklaskuje po raz drugi

Cytat:
na gondolę mam takie cuś odpinane. na nogi jakby... jak mży to tylko to zakładam. jak pada to folia uniwersalna idzie na wózek.
też tak robiłam jak jeździłam w gondoli

Laski może zrobilimy limit jednego posta dziennie? bo inaczej będę się zawsze za wami ciągła

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 13:46   #870
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski
melduję się w nowym wątku.
Nadrabiam was dzisiaj i już nadrobiłam starą część i 16 stron nowej, zostały mi już tylko 4 strony )

Na początku sierpnia mamy rodzinną sesję zdjęciową z końmi, ciekawe jak wyjdzie!! Kupiłam dla Julki kilka sukni do stylizacji - wstawiam fotki.
Ja szukam dla siebie teraz jakiejś sukni
Hej
za nadrabianie że też dałaś radę
za fotki Michasia cudne
za sesję sierpniową i sukienki

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Szukałam czegoś dla Wojtka na chrzciny, ale akurat dla niego nie kupiłam nic.
Ubierałyście dzieci na biało? Wolałabym mu kupić coś, co założy jeszcze przy innej okazji, ale nie wiem, jak to zazwyczaj jest.
A właśnie, zamówiliśmy salę na 17.08., ksiądz też już ugadany. Tak się złożyło, że 17.08.2012 zrobiłam test ciążowy, a w tym roku chrzciny
Ja ubrałam w jasne beżowe sztruksiki białę body i biały sweterek, ale tak by jeszcze potem to wykorzystać

Cytat:
oj tyle się rozpisałam, a zapomniałam o Michaśku
Michaś ok, jeszcze katar ma i słychać że mu siedzi.
Co do wychodzenia to już w dzień wyjścia ze szpitala spał na balkonie
Wychodzę z nim codziennie bo bym umarła w 4 ścianach.
dla Michasia dobrze że zdrowieje, oby katarek przeszedł

Cytat:
Witam z drogi powrotnej

Byliśmy na tym ślubie, a raczej na jednej trzeciej mszy, bo Różę albo trzeba było przewinąć, albo nakarmić. Róży prababcia przy wejściu do kościoła złamała nogę w biodrze. Ma 95 lat. Moja teściowa pojechała z nią karetką do szpitala i wróciła na wesele dopiero na 22 .00.
Moje dziecko opanowało obrót o 180 stopni i przewracanie się z pleców na bok.
Idę czytać, co u Was.
Ojojoj ale było wrażeń
zdrówka dla prababci, w tym wieku poważna sprawa

Cytat:
Ojjj wspomnienia.
Despa pozdrowienia od mojej Kingi

Cytat:
cudna Kinia

Cytat:
Już napisały dziewczyny, ale u mnie nawet następnego dnia w południe już 3 nie było, najbardziej chodliwy rozmiar na to wygląda

Cytat:
Klementyna w tesco były pampersy zielone-pudło 132 szt za 69,99-mam 3 trójek i 2 czwórek
ładny zapas

Witam się i ja
Ja chcę ciepełko i słonko

No to i ja się pożalę że nam się rytm popsuł, syncio tak różnie chodzi spać w ciągu dnia i budzi się w nocy częściej, a w ogóle jakoś niespokojnie śpi kręci się w łóżeczku nie wiem co to ale mam nadzieję że to chwilowe i przejdzie.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości