|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 1,92% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
3 | 5,77% |
| Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci |
|
9 | 17,31% |
| Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące |
|
4 | 7,69% |
| Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie |
|
8 | 15,38% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
27 | 51,92% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
byłam po warzywa i kupiłam sobie maliny bo te moje jeszcze zielone
bananki i nektarynki i ta dziewczyna co tam sprzedaje mówi do mnie " a pani to cały czas coś nosi i nosi" chyba za dużo żre, że już mnie rozpoznająrozwiesiłam pranie, reszta na jutro bo nie ma już za bardzo gdzie wieszać, a poza tym nie wiem cy nie będzie padało żeby się nastroić Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
cieszę, się że ślub i wesele udane ) wyjdzie na zdrowie
|
|
#4352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
|
#4353 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klas ki: jak słodko, będą dwa Synusie![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
czemu w tej ciąży tak bardzo wszystko wzruszA?ale na swoim weselu chyba tak samo bedę płakać ze wzruszenia non stop ![]() ciesze się, że wszystko tak pieknie wyszło nie moge doczekać się zdjęći jeszcze raz wszystkiego najlepszego ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
i uśmiechu ja bym chętnie zajęła się ciuszkami a nie mam gdzie ich jeszcze składać:p---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna
zważyłam się fakt, że po śniadaniu, w ubraniu, wychodzi, że mam 5kg na plus z tej okazji zeżarłam właśnie miseczkę sałatki owocowej- nawet banana przemyciłam
|
#4355 | ||
|
Zakorzenienie
|
gratuluje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Misia super relacja, jeszcze raz wszystkiego dobrego |
||
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj rano bylam na zakupach z Sis i w końc ktoś zauważyl mój brzuszek
![]() a mianowicie babka w rossmanie na kasie dała mi karte znizkową, ta o której mówiłyście nie raz, ale ja jestem budyn i ciagle zapominałam poprosić i tak ładnie mnie obsużyła, że szok, jeszcze mi powiedziała, że jest promocja na DOVE, a ja wzięłam 3 produkty i mówiła, bym dobrała 4 za darmo ![]() no i zadzwoniła przyjaciółka, że jedna nasza dobra znajoma ma dojście do pampersów za karton 170 szt 30 zl, wiec pisze do niej by zamowić , a ona mi na to, że juz mi zamówiła;D da mi w prezencie;D jeszcze czekam na info czy moge domowic 2 mam nadzieje, ze moj dzieć nie bedzie uczulony na pampki, i dady;D ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- a co to jest ten plan porodu?
|
|
|
|
#4357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pięknie to opisałaś misiu
Teraz możesz już odpoczywać w domu ( z dala od teściowej) więc będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ostatnio w ikei zachorowalam na ten fotel:
http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/S89897778/ ale mamy tyle wydatkow teraz ze chyba se odpuszcze... |
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Lola super
![]() o dobrze, że przypominacie o tym planie porodu ja też muszę powoli wziąć się za pisanie, wielkimi literami im napiszę, że TAK CHCĘ ZZO no i też myślę czy brać salę jednoosobową? bo z jednej strony fajnie, bo się rozwalę i nara nikt nie patrzy, ale z drugiej wyjdę do łazienki (są w każdym pokoju osobne) i kto na Mika spojrzy hmmm nie wiem ale małż mówi, żebym brała jedynkę- on i tak będzie pewnie siedział ze mną cały dzień
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-15 o 15:06 |
|
|
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów i nadrabiam powoli. Kupiłam w końcu proszek do białego z Loveli i żel do kolorów z Jelpa.
Kaśka to Miki będzie miał po jednej parze na każdy dzień miesiąca + 9/10 awaryjnych Ja kupiłam z 10 par skarpetek, ale jeszcze mam z 7 par od siostry męża![]() Cytat:
![]() Gratuluję ![]() Cytat:
Ja się też nie mogę swoich doczekać. Ale to układanie rzeczy maluszka będzie przyjemne
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kochane dziekuję Wam za wsparcie, kciuki, ciepłe słowa.
Gratuluję kolejnych tygodni, chyba wszystkie znają już też płeć prawda ? Powiem Wam szczerze, że to emocje związane ze ślubem są tak ogromne, że nawet cięzko to opisać. Trzeba to przeżyć. Nasz Dj i fotografka powiedzieli, że myśleli że będę taką panną mlodą, że nie będę chciała sie bawic, pozować, bo ciąża. A ja o pierwszej w nocy tańczyłam bez butów Wszystko w granicach rozsądku. Przywieźliśmy kupę rzeczy dla malucha i nie robie już żadnych więcej zakupów. A jeszcze trzy miesiące trzeba czekać na szkraba. Zmniejszę parę zdjęć i zaraz wrzucę
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo ja kupiłam w h&m 6w1 siostra małża też takie paczki i tak wyszło
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
No, wróciłam znad jeziorka i było tak
Wyleżałam się na słoneczku, poczytałam książkę, a kawa na pomoście z przyjaciółką jest absolutnie bezcennym przeżyciem Połaziłam też po lesie i plecy mnie napierniczają... stopy tyż.. a do tego bolą mnie stawy, najbardziej paliczków dłoni ![]() Raczej nie ma opcji, żebym wszystko nadrobiła, wiec zaczynam od dzisiaj ![]() Aha, i witam się w 30 tc i niniejszym dołączam do Klubu z Trójką z przodu Dirty, duża buźka i kciuki oczywiście ![]() Doczytałam, że najprawdopodobniej do rozwiązania Cię zostawią, ale niech się Lila na świat nie spieszy i spokojnie sobie rośnie passion, a co to znaczy, że jesteś czerwoniutka Aaaa... już doczytałam ![]() Samba, mi się dzisiaj śniło, że zdawałam maturę z niemieckiego (którego szczerze nie cierpię i wręcz programowo się nie uczyłam), która była kosmicznie trudna, a komisja siedziała w amfiteatralnej sali i gapiła się, jak co raz mocniej się pultam. Najgorsze było to, że powiedzieli, że jeśli nie zdam, to nie zdobędę "zgody na zakup wyprawki" i Jasiek będzie musiał spać w szufladzie na gazetach ![]() Świetny fotel Diorisha ![]() your Angel, a czemu szwagierka na Ciebie cięta (pewnie wcześniej pisałaś, ale "wcześniej" jeszcze nie nadrobiłam Za to ciacho od teściowej fajna rzecz ![]() logoasia, dobre wieści ![]() kaska maharet, zgadzam się absolutnie - 6 mc i byłoby git matal, oby obyło się bez operacji Figulina, witam Wrocławiankę i to jeszcze z takim ładnym avkiem Widziałam, że chcesz rodzić w Lubinie - napisałabyś dlaczego taki wybór? I dlaczego cc? Ze względów zdrowotnych, o których pisałaś wcześniej, czy coś innego? Asiek, gratuluję chłopaka ![]() papalinka, mebelki misia, dzięki za relację... heh, przypomniałam sobie własny ślub Bardzo, ale to bardzo bardzo się cieszę, że tak cudnie wszystko Wam się udało cotka Madziuchna, gratuluje chłopa Super, że z Młodym (bo maluchem już go wstyd nazywać ) wszystko idealnie |
|
|
|
#4365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bierze Azathiopryne i Salofalk.Gratulacje daty porodu ![]() Wpisane ![]() GRATULACJE! Cytat:
![]() Cytat:
No, to tak se poprasowałam, że hej! Poszłam usypiać młodego i 10 minut temu oboje się obudziliśmy Jak to jest, że jak chcę iść spać, to za nic nie zasnę, a jak mam plany, żeby coś porobić, to śpię jak zabita?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Vea
Misia dawaj foty i mów tu szybko- który lekarz Ci w końcu mówił wcześniej, że to dziewczynka (na samym początku), bo Ty u kilku chyba byłaś?
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
kaska
Jak humor? Lepiej już trochę ![]() Pojechałam to Pepco do Pasażu kupić Młodemu kolorowe tetry, a tam puchy... no dosłownie ani jednej pieluszki... ani kolorowej, ani białej
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę.
Kaśka byłam u dwóch, tutaj w Hiszpanii i on mówił, że syn, na połówkowym potwierdzil. I w Polsce w kwietniu, on mówił wtedy, że na 80 % dziewczynka i teraz znów u niego byłam i powiedział, że chłopca nie widzi. Zdziwil się, że w karcie ciązy mam nawet płeć wpisaną.
|
#4369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ty masz tp dzień przede mną?Kurczaki no duży jest![]() Moja też na pewno dalej miednicowo bo tak czuję, ale tak jak mówisz-nam to różnicy nie robi. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
Siuper ![]() A co tańczyliście na first dance?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fotki |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe który się myli
|
|
|
|
|
#4372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super sen hahaha... na szczescie Jasiek nie bedzie musial spac na gazetach ja tez szczerze nie lubilam niemieckiego i od czasow szkoly do przyjazdu tutaj wszystko zapomnialam :P ale teraz podchodze bez emocji ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4373 |
|
BAN stały
|
No ponoć dobrze jest się wcześniej zameldować.A plan?To np. czy zgadzsz się na nacięcie krocza, czy chcesz lewatywę, czy chcesz karmić piersią czy nie, czy dopajać dziecko czy nie, czy chcesz zzo, czy chcesz rodzić w wodzie, w jakiej pozycji itp.Przynajmniej u mnie na stronce szpitala tak pisze.Oczywiście można rodzić i bez tego.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
trochę tak
![]() Cytat:
ja nie mam w karcie ciąży płci wpisanej super zdjęcia
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
motyl taniec łamaniec, tańczyliśmy do "wielka miłość'. Ogólnie TŻ mnie prowadził i jakoś poszło.
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Misia pieknie
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tą płcią, to Ty nie byłaś na 3d? Ja tylko 3d wierzę na 99%
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podeslij linka do strony szpitala bo u mnie nic takiego nie ma mnie mowila polozna ze w de nie maja prawa Cie odeslac ze szpitala... tzn jesli na prawde by nie bylo miejsca a po ocenie stanu moga ewentualnie przewiezc cie gdzie indziej...ale to sie ponoc meeeeega rzadko zdarza...zreszta nie zameldujesz sie przeciez na konkretna date?to samo mialam napisac, ze Misia w ogole nie wyglada jakby w ciazy byla :P |
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle nie żałuję, że wybrałam słoneczniki, trzymały się świetni, na stole dekoracja do serwetek była piękna, i wszyscy byli pod wrażeniem.
nasz dj powiedział, że to było jedne z lepszych wesel na jakich był. Kaśka schowany brzuszek a pod sukienką 100 cm w pasie Fotografka nam porobiła parę zdjęć z brzuszkiem. Wszystkich urzekły zielone skarpetki TŻ.
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Sama nie wiem kiedy Ona tak wyrosła...Cytat:
vea misia pięknie wyglądaliście
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

bananki i nektarynki
i ta dziewczyna co tam sprzedaje mówi do mnie " a pani to cały czas coś nosi i nosi"
chyba za dużo żre, że już mnie rozpoznają

klas ki: jak słodko, będą dwa Synusie
i uśmiechu
A jesteśmy w 31 tc. 

Aaaa... już doczytałam 

- tu wystarczyły leki. Ale 2 lata temu 2 miesiące przed ślubem poszłam na kolonoskopie, potem CT i wylądowałam w ciągu 3 dni na stole operacyjnym, bo groziła mi niedrożność (zrobił sie jakiś guz). I tu choć lekarz zapewniał mnie że 23-ciego września na swoim weselu będę tańczyć (operacja była 30 sierpnia..) to jednak z TŻ przesunęliśmy datę na 22 października i dobrze zrobiliśmy
Jak to jest, że jak chcę iść spać, to za nic nie zasnę, a jak mam plany, żeby coś porobić, to śpię jak zabita?