|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2013-07-15 o 22:37 |
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż urosłam z pińć cm ![]() Gdzie byłam jak mnie nie było? Myślami byłam z wami ![]() A tak w ogóle to synal zrobił mnie w ch... Miał spać na noc a obudził się po pół godzinie ).
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-07-15 o 22:30 |
|
|
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Coś jak u Bokeh-nie mogę się ogarnąć
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy: Chyba spróbuję.. po tej niedzieli mam 3 otwarte słoiki - i pójdą do kosza. Bo tżcik kombinował co by tu może jednak dzieć mi zjadł.
Przyjechałam z tej uczelni (Tż był z małą u mojej teściówki, a ona mieszka blisko uczelni mojej) i jak tylko wzięłam Małą na ręce to ona myk główkę obraca i dziubkiem szuka.. i nie zdążyłam nic zrobić bo się biedna rozpłakała... głodna już była i tylko cycuś satysfakcjonował... |
|
|
|
#4146 |
|
Rozeznanie
|
Oj, daje, i to bardzo.
Ewa to przy niej spacer po parku.![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Dziecię mi się obudziło po 30 min. snu nocnego, normalnie nie wiedziałam co robić, nigdy się to nie zdarzyło. Ale tatuś uskutecznia szzzzszzzzanie, jakby co, to wkroczę do akcji, młodzież mięknie (ale śpiewa przy tym).
|
|
|
|
#4147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze pomyślałam sobie,może jak coś ugotujesz to np pół łyżeczki dodaj do swojego mleczka i takie coś spróbuj dać Amelce? W ogóle to moja pediatra radziła mi, żeby na początku dawać dziecku smakować jakieś tam dania np dać polizać jabłko, dać na łyżeczkę marchewki, żeby dziecko oswoić z czymś nowym. Nie wiem na ile rada przydatna ale ja chyba tak właśnie będę próbować robić... ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widzisz - Twoj trud w zdobywaniu glosow sie oplacil
|
|||
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
No to pokazuję - http://www.welovefashions.com/wp-con...Collection.jpg O taka.
Oprócz tego kupiłam sobie cichobiegi w New Yorkerze na jesień - czaiłam się od dawna, ale za 100zł nie kupiłabym - dziś były przecenione na niecałe 30zł, o takie: http://snobka.article.sds.o2.pl/04e4...7cd6ae58bb495e Była akurat ostatnia para w rozmiarze 38, to capnęłam i do kasy. Wisienko, zmywaczem z dużą ilością acetonu, albo acetonem czystym. Jest to nieco czasochłonne. Aczkolwiek, możesz je też spiłować - piłujesz delikatnie warstwę wierzchnią lakieru i miękną, wtedy je ściągasz z paznokcia jak gumę. Tylko uważaj, żeby nie spiłować zbyt dużo lakieru, tzn żeby nie dotrzeć aż do płytki. |
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy : to kłopotliwe, także ja tam ci się nie dziwię
![]() A jak długo chciałabyś karmić Kubusia? |
|
|
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() patrz wyżej
|
|
#4155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Wy jak długo zamierzacie się karmić?---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
?ja dumam nad co najmniej 5
|
||
|
|
|
#4156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tyle heheehhehe w zeszłym roku w chorwacji poszłam z moim Samkiem na spacer, mowie że tam dalej jest mało ludzi idziemy zobaczyć no i idę, znalazłam fajne miejsce i siadam a Samuel- mamo, na głowę upadłaś? gdzie Ty mnie przyprowadziłaś? ja się patrzę a wokół same golasy a tak serio to ja się rozebrałam raz- w Bułgarii, była plaża a na niej może ze dwie osoby, dalej idziemy, dzicz- nikogo nie było, rozebrałam się- fajne uczucie, byłam przez chwilę naprawdę wolna TZ się to bardzo sposobało, ech wiecęj nie mówię ![]() Cytat:
Cytat:
Ilussion gratulacje wielkie, super to wygląda, może się spotkamy i zrobimy wyścig raczkujących maluchów ![]() idę się pakować bo jutro z rana wyjeżdzamy ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
są kobiety, które karmią tylko w nocy i rano i jest ok ja teraz obliczylam,że karmię ok 3-4 razy dziennie, mały jakoś tak nie potrzebuje piersi jak starszy potrzebował- bez przerwy chciałam karmić 6 miesięcy ale teraz myślę,że do roku bym chciała ![]() tylko nie wiem czy Leo będzie chcial bo widze,że kolega średnio zainteresowany tematem
|
||||
|
|
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, mnie to az palce swierzbily, nie moglam sie tego doczekac ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Co do kp - w ciazy wlasciwie sie jakos nie napalalam na ten temat, bylo mi obojetne jak bede karmic. Tuz po porodzie mialam straszne parcie na kp, po problemach z pokarmem cieszylam sie z kazdego dnia, w ktorym karmilam. Potem chcialam karmic choc 3 miesiace, potem 6 mscy, a teraz i do 18stki bym mogla ![]() Zarcik oczywiscie ![]() W sumie nie stawiam sobie zadnego terminu... Praca mnie nie cisnie, takze pewnie wyjdzie w praniu... |
||
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
No ja teraz chciałbym do roku karmić chyba, jeśli Amelcia też będzie chciała. Chociaż wiecie..boję sie odstawienia, jak ona taka cyckowa jest..że też będzie łebek odwracać i szukać..smutne to. Chciałabym, żeby sama się odstawiła kurczę.
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah, ostawienie bardzo boli.... ja cierpiałam,raz,że fizycznie- gorączka, stan zapalny, leżałam w łózku połprzytomna a on tak szybko zapomnial...... w środku bolało bo to taka druga pępowina ![]() za to zostało mu coś śmiesznego z okresu karmienia piersią- lubi dotykać szyje- zawsze to robił podczas karmienia i do dziś jak przychodzi przytulić się do mnie, do męża czy do teścia to zawsze łapie za szyje- niesamowite ![]() zaś drugi widze,że wyraźnie traci zainteresowanie piersią,poza tym widzę,że mają inne temperamenty-starszy wolny i pieszczoch, ten zaś ma dynamit w dupie i raczej nie ma czasu na mizianki przytulanki-świat go bardzo interesuje
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spaceru z synem to Cytat:
![]() co do gotowości to po pierwsze widzę, że Kubuś w ogóle niezainteresowany jedzeniem po drugie ja jakoś tak czuję, że jak zacznę rozszerzać to będzie mniej cycusia i że on się mi tak nagle taki duży zrobi, jakoś nie jestem na to przygotowana. Wiem, że gadam jak jakaś nawiedzona ale jakoś tak cały czas widzę Kubulka takiego maleńkiego
|
||
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz Marsi..wiem, że będzie mi przykro, ale siebie to ja mam gdzieś w tej sytuacji..wolałabym jakby ona szybko zapomniała, a nie, że płacz, szukanie piersi, jeju, to musi być straszne tak odmówić dziecku.
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do odstawienia to mi też jakoś tak dziwnie jak sobie pomyślę o tym... |
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw się cieszyłam, szał, pierwsza marchewa itepe, a jak już dałam to.. "ale jakto?" to teraz już tak będzie? mniej karmień i ona taka duża, już mnie nie będzie tak potrzebować?" , wiesz, że złapałam doła najpierw? Teraz się martwię, że nie je bo bez sensu się cofać w etapach, chyba nie powinnam już. Zresztą my i tak raz dziennie 1/2 słoika lub nawet mniej, bo nie chce. Dzisiaj ledwo ruszyła. |
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może faktycznie spróbuj sama coś upitrasić może Amelce się spodoba
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tylko ty. Gdybym np musiała ją teraz nagle całkowicie odstawić..o nie, nie wyobrażam sobie.
Nie sądziłam, że będę mieć w związku z kp tyle odczuć tego typu, że to stanie się takie ważne, dla mnie, dla mojej relacji z dzieckiem, i że sama będę tej bliskości potrzebować. W ogóle nie wiem jak bym ją miała odstawić teraz np, ale pewnie też dlatego, że ona nie chce butelki. |
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robiłam... dawno już i nie wiele pamietam, ale mogę spróbować pomóc.... |
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- dobra, zmykam spać dobranoc |
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, pogratuluj Oli
|
|
|
|
|
#4169 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
pięknie wyglądaliście oboje
![]() i super, że wszystko się udało i że ejsteś zadowolona; a co do ludzi, którzy się nie pojawili, to mnie cholera na takie coś bierze, bo to kupa zmarnowanej kasy jest ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41798563]Dziewczyny, jak czesto musicie odkamieniać czajnik u nas jest tak potwornie twarda woda, że raz w tygodniu teraz! kwaskiem cytryowym, mamy szklany, dokładnie widzę, że idealnie wyczyszczony i co? po tygodniu znów taki syf, że [/QUOTE]nawet nie mów, u nas też porażka, zacieki się na wszystkim robią Cytat:
Cytat:
Cytat:
i doczytałam, że nie dotarła - sms idzie jak dociera na daną pocztę, a co z nią listonosz zrobi, to już różnie...Cytat:
Cytat:
![]() ja dwa słoniowe cały czas na tapecie i raz jedno, raz drugie Cytat:
|
|
#4170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Więcej nie nadrobię.. może rano... ale zapomniałam się pochwalić.. dziś Paulina skończyła pół roczku... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

Bartulo też zaczął tak dupką chustac, tylko mniej intensywnie 

, myślałam o przełomie lipiec/sierpień ale im bliżej tego momentu tym bardziej chciałabym dociągnąć do skończenia 6 miesięcy przez Kubulę także jeszcze nie wiem
,
a Wy jakie macie?
a Wy jak długo zamierzacie się karmić?

u nas jest tak potwornie twarda woda, że raz w tygodniu teraz! kwaskiem cytryowym, mamy szklany, dokładnie widzę, że idealnie wyczyszczony i co? po tygodniu znów taki syf, że
[/QUOTE]