|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Heyka. Ja dzień zaczynam oczywiście od picia wody. I wiecie co mnie zdziwiło, że nie mam ochoty na kawe a kiedyś to jak nie wypiłam jednej kawy to tak mnie głowa bolała... No i te moje pryszczole powoli schodzą, może nie będe całą ciąże straszyć
![]() Cytat:
Oczywiście o tym że czuje się na 18naście pisać nie będęJa w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg, ja jestem wysoka więc mi się to nawet fajnie rozłożyło, teraz ważę 2,5kg mniej niż przed pierwszą ciążą i mam zamiar zgrubnąć maks 10 kg A jeszcze powiem Wam że to że się dużo je to wcale nie ma wpływu na dziecko bo ja od 20 tg zaczełam tak naprawdę grubnąć i no i więcej jeść a synek niespełna 3kg się urodził. Także ja absolutnie nie zamierzam jeść za dwojga, raczej będę się starać zwracać uwage na to co jem. No a jak wyjdzie to zobaczymy![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec moze to u mnie nie zaciekawie wygladac Juz mam brzuch jak w 5 mies. a jem raczej malo..Zawsze przed miesiaczka mnie tak wywalalo...Byle dzidzia byla zdrowa-reszta jakos sie potoczy...Zjadlam dzis sloiczek ogoraskow Nie zebym poczula jakas chcice na nie ale po prostu byly
|
|
|
|
|
#513 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I uwierzyć tez nie mogę, chociaż wczoraj dodałam sobie do opisu suwaczek z babystrology i pokazałam mężowi jak mniej więcej teraz bejbik wygląda to orzekł, że wstręciula - i w sumie racja A co do rodziny... nie masz jakiejś przyjaciółki, która mogłaby Ci pomóc chocby psychicznie? Mnie się wydaje, że nieraz taka pomoc nawet ważniejsza niż inna. Będzie dobrze Ja też mam kupę wątpliwości, czy się nie pospieszyliśmy, jak sobie poradzimy... Ale na to ponoć nigdy nie ma idealnego czasu i idealnych warunków. Tak więc wszytskie sobie poradzimy ![]() Cytat:
za wyniki Cytat:
A co do ogórów, to mąż wczoraj pochłonął chyba z 7 małosolnych - mówi, że jak na zachodzie "we are pregnant"
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-07-16 o 11:58 |
||||
|
|
|
#514 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam 'zapacho-wstręt', tak samo czułam czym się tż umył \ pomyśl, że inni mają więcej - mi to pomaga![]() Cytat:
![]() Cytat:
dużo sił życzę ![]() Cytat:
bo w zeszłym roku farbowałam 'te od spodu' na ognistą czerwień![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widziałam serduszko
To już ósmy tydzień W związku z tym proszę o dopisanie mnie do listy: Angelika 24 lata, OM 25.07, cs 9 terminu porodu jeszcze nie mam, pierwsza ciąża |
|
|
|
#516 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Jak ochłonęłam z emocji z pierwszej wizyty to doszłam do wniosku, że trochę mnie olał - wizyta trwała może z 5 min. potwierdził ciąże, kazał kwas łykać i do widzenia. I za takie coś 100 zł. Poza tym on dyżuruje w szpitalu w którym nie chcę rodzić, więc myślę że to też ma duże znaczenie. Teraz zapisałam się do takiego, który przyjmuje w szpitalu w którym chcę rodzić ![]() I chyba masz rację - powiem że byłam u innego tylko potwierdzić ciążę i że wszystko ok było, a teraz chcę wybrać lekarza prowadzącego i oto jestem ![]() Cytat:
![]() Co do wątpliwości - każdy je ma. My się staraliśmy i na prawdę czekaliśmy na te dwie kreski, a mimo to pierwszą moją reakcją było przerażenie Jakoś to będzie ![]() ano! Cytat:
gratuluję! Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-07-16 o 12:40 |
|||
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. Bejbe, ale 25.07 jeszcze nawet nie było
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
ah ten mózg ciążowy
to miało być OM 25.05 |
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Heh, no a co dopiero będzie później bez kartki z zapiskami ani rusz
Gratuluję serduszka |
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Co do mózgu ciążowego;
Dziś na zakupach w markecie ważyłam kapustę pekińską zważyłam ją jako cebula czerwona o czym dowiedziałam się dopiero przy kasie Pani przy kasie miała dziwną minę. Ciekawe co o mnie pomyślała
|
|
|
|
#522 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje zaoszczedziłabyś chociaż na tej niby cebuli? |
||
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
a mnie wk*w na wszystko bierze, dosłownie nikomu nie przejdzie
![]()
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie Mamusie ![]() Ja znowu w domku... Mąż robi obiad, a ja odpoczywam ![]() Pisałyście o tym, że trzeba pić dużo wody, trochę się zmartwiłam, bo u mnie z tym cienko. Ale postanawiam się poprawić W czwartek o 9:00 mam wizytę |
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
ja w pracy np. bez 'żółtych karteczek' bym sobie nie poradziła bo potrafię zapomnieć o czym mówiłam 5 min temu |
|
|
|
#527 |
|
Raczkowanie
|
ja mam jutro pierwszą wizytę stres jest ogromny, dzisiaj rano jakoś tak niedobrze mi w pracy było tak słabo albo to tylko myślenie o tym bo już wczoraj wpisywałam w google czy można nie mieć objawów w 6 tygodniu heh
mam nadzieję ze jutro dostane pierwsze zdjęcie i pokażę mężusiowi na korytarzu jak wyjdę![]() trzymajcie kciuki mocno
|
#528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super!!! ![]() Witajcie ![]() Czytam Was i czytam, ale nie mam siły siedzieć długo przed kompem, w ogóle na nic nie mam siły ![]() Trochę TŻ mnie wkurza - chyba nie wierzy, że mogę być taka zmęczona na początku ciąży Jakbym to wszystko wymyśliła -ech, zawiodłam się na nim ![]() Miłego wieczorku
|
|
|
|
|
#529 | ||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#530 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój też mi dzisiaj powiedział, że ma wrażenie, że czasem specjalnie wykorzystuje tą ciążę do jakiś swoich celów;p ech faceci do końca nas nie zrozumieją, bo nigdy nie będą w naszej skórze.
|
|
#531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym ich widzieć na tych wszystkich badaniach ginekologicznych, badaniach krwi, nudnościach, zgagach, mdłościach o samym porodzie nie wspominając i oni mają czelność się jeszcze odzywać
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ja z objawów tylko ból cyckowy Mój na szczęście jakoś spoko, jedynie gasi moje szczęście czasami, że jeszcze nawet na USG nie byłam... hmm i sama mam teraz watpliwości.. czy jeśli beta wyszła mi pozytywna, to czy oprócz ciąży pozamacicznej coś może być nie tak? |
|
|
|
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
cześc
![]() super się was czyta i fajnie że możemy się wymienić zmartwieniami i troskami zawsze w kupie raźniej ja padam na pyszczek po maratonie w pracy ale jeszcze jutro i 3 dni wolnego ![]() u mnie kierownictwo jeszcze nie wie ale chciałabym po wizycie 23.07 iść na l4 od raz mam je 100 proc. a moja praca niewskazana w ciąży raczej ![]() co do wód to ja pije nestle aquarel smakuje mi nawet (wydaje się i ma pozytywną opinie instytutu matki i dziecka jeszcze tydzien i wizyta |
|
|
|
#534 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam lekko za ramiona, ale mam kręcone, jak wyprostuję to może do łopatek będą ![]() Ale jakby nie było rozstępów też bym się nie obraziła Cytat:
także już niedługo i Twój też będzie "gładszy" ![]() ![]() Moja koleżanka ostatnio wpisała w pracy, że auto ma wazny przegląd do 02.02.2013, potem 02.05.2013 i się dziwiła że jej liczy zwyżkę za brak ważnego badania technicznego Pewnie droższa bo jakby była tańsza bo by jej kazali ważyć jeszcze raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, nie nadążam
![]() jakaś nieogarnięta jestem! ![]() dziewczyny moja pierwsza ciąża była piękna, tak do 7 miesiąca mogłabym być w niej non stop bo potem kręgosłup mi siadł, sikałam 500razy w nocy i nie mogłam się ulożyć na łóżku. a teraz jestem w 8tc i mam dość ![]() cobra ja też oblepiona w pracy żółtymi karteczkami ![]() ogólnie to myślę że coś z tym mózgiem się dzieje w ciąży, kurczy się jak nic bo pamiętam jak z Malwinką byłam to jak coś powiedziałam to klękajcie narody ![]() no i skleroza zaawansowana!katekate jutro wybija 8tc ![]() koziemleko super że słyszałaś już serduszko. ja trochę za szybko poszłam na wziytę mogłam iśc w tym tyg to tez pewnie już bym słyszała ![]() któraś pytała o badania 12-13tc - tak to są tzw genetyczne dopiszcie i mnie na pierwszej stronie
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-07-16 o 21:53 |
|
|
|
#536 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dopiero 5tc kończę, w czwartek mi się 6 zacznie Skleroza o taaak Dziś wyszłam do sklepu i zostawiłam karteczkę zaraz wracam, wróciłam karteczki zapomniałam zdjąć i klient pod drzwami czekał kiedy wrócę dopóki nie usłyszał jak krzesłem poszurałam i okazało się że jestem w środku
|
||||
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego tu jestem ![]() Ja w pracy powiedziałam wczoraj, a dzisiaj juz znaleźli nową osobę na moje stanowisko
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
No ekstremalnie szybko bo gdzieś koło 11:00 byłam u dyrektorki, a od 11:45 ogłoszenie wisiało już na portalu
![]() Wiadomo, że trzeba przeszkolić nową osobę, no ale nie wiem ile to potrwa
|
|
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam tak głupią pracę, głupie szefostwo i taką nerwową że aż się boję powiedzieć że w ciąży jestem
![]() strasznie się tam męczę. nie wiem jak powiedzieć i kiedy. ale jak już powiem to pójdę na zwolnienie odrazu - -w sumie przyznam że chcieliśmy drugie dziecko ze względu własnie na moją pracę - a później to nie wiem co będzie ![]() jutro jak pomyślę że mam tam iśc to jeszcze bardziej chce mi się ![]() niż z rana ![]() tragedia po prostu ta moja praca |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

a mam duzooo pisaj bo moze sie okazac ze my rocznikowo tyle samo
Oczywiście o tym że czuje się na 18naście pisać nie będę![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Juz mam brzuch jak w 5 mies. a jem raczej malo..Zawsze przed miesiaczka mnie tak wywalalo...Byle dzidzia byla zdrowa-reszta jakos sie potoczy...
W sumie to ja nadal nie wierze,ze jestem w ciazy-moze to dlatego,ze bardziej sie czuje na chora 
za wyniki
Masakra..
pomyśl, że inni mają więcej - mi to pomaga
dużo sił życzę
Perfect Housewife 
gratuluję!