|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Heyka. Ja dzień zaczynam oczywiście od picia wody. I wiecie co mnie zdziwiło, że nie mam ochoty na kawe a kiedyś to jak nie wypiłam jednej kawy to tak mnie głowa bolała... No i te moje pryszczole powoli schodzą, może nie będe całą ciąże straszyć
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg, ja jestem wysoka więc mi się to nawet fajnie rozłożyło, teraz ważę 2,5kg mniej niż przed pierwszą ciążą i mam zamiar zgrubnąć maks 10 kg ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zjadlam dzis sloiczek ogoraskow ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do rodziny... nie masz jakiejś przyjaciółki, która mogłaby Ci pomóc chocby psychicznie? Mnie się wydaje, że nieraz taka pomoc nawet ważniejsza niż inna. Będzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do ogórów, to mąż wczoraj pochłonął chyba z 7 małosolnych - mówi, że jak na zachodzie "we are pregnant" ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-07-16 o 10:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#514 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam 'zapacho-wstręt', tak samo czułam czym się tż umył ![]() ![]() \ ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widziałam serduszko
![]() To już ósmy tydzień ![]() W związku z tym proszę o dopisanie mnie do listy: Angelika 24 lata, OM 25.07, cs 9 terminu porodu jeszcze nie mam, pierwsza ciąża |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |||
Moderator
|
Cytat:
Jak ochłonęłam z emocji z pierwszej wizyty to doszłam do wniosku, że trochę mnie olał - wizyta trwała może z 5 min. potwierdził ciąże, kazał kwas łykać i do widzenia. I za takie coś 100 zł. Poza tym on dyżuruje w szpitalu w którym nie chcę rodzić, więc myślę że to też ma duże znaczenie. Teraz zapisałam się do takiego, który przyjmuje w szpitalu w którym chcę rodzić ![]() I chyba masz rację - powiem że byłam u innego tylko potwierdzić ciążę i że wszystko ok było, a teraz chcę wybrać lekarza prowadzącego i oto jestem ![]() Cytat:
![]() Co do wątpliwości - każdy je ma. My się staraliśmy i na prawdę czekaliśmy na te dwie kreski, a mimo to pierwszą moją reakcją było przerażenie ![]() ![]() ano! ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-07-16 o 11:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. Bejbe, ale 25.07 jeszcze nawet nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
ah ten mózg ciążowy
![]() to miało być OM 25.05 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zadomowienie
|
Heh, no a co dopiero będzie później bez kartki z zapiskami ani rusz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Co do mózgu ciążowego;
Dziś na zakupach w markecie ważyłam kapustę pekińską zważyłam ją jako cebula czerwona o czym dowiedziałam się dopiero przy kasie ![]() Pani przy kasie miała dziwną minę. Ciekawe co o mnie pomyślała ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
a mnie wk*w na wszystko bierze, dosłownie nikomu nie przejdzie
![]() ![]()
#525 |
Raczkowanie
|
![]() witam wszystkie Mamusie ![]() Ja znowu w domku... Mąż robi obiad, a ja odpoczywam ![]() Pisałyście o tym, że trzeba pić dużo wody, trochę się zmartwiłam, bo u mnie z tym cienko. Ale postanawiam się poprawić ![]() W czwartek o 9:00 mam wizytę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
ja mam jutro pierwszą wizytę stres jest ogromny, dzisiaj rano jakoś tak niedobrze mi w pracy było tak słabo albo to tylko myślenie o tym bo już wczoraj wpisywałam w google czy można nie mieć objawów w 6 tygodniu heh
![]() ![]() ![]() ![]()
#528 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Witajcie ![]() Czytam Was i czytam, ale nie mam siły siedzieć długo przed kompem, w ogóle na nic nie mam siły ![]() ![]() Trochę TŻ mnie wkurza - chyba nie wierzy, że mogę być taka zmęczona na początku ciąży ![]() ![]() Miłego wieczorku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#530 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój też mi dzisiaj powiedział, że ma wrażenie, że czasem specjalnie wykorzystuje tą ciążę do jakiś swoich celów;p ech faceci do końca nas nie zrozumieją, bo nigdy nie będą w naszej skórze.
![]() |
#531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój na szczęście jakoś spoko, jedynie gasi moje szczęście czasami, że jeszcze nawet na USG nie byłam... hmm i sama mam teraz watpliwości.. czy jeśli beta wyszła mi pozytywna, to czy oprócz ciąży pozamacicznej coś może być nie tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zadomowienie
|
cześc
![]() super się was czyta i fajnie że możemy się wymienić zmartwieniami i troskami zawsze w kupie raźniej ja padam na pyszczek po maratonie w pracy ale jeszcze jutro i 3 dni wolnego ![]() u mnie kierownictwo jeszcze nie wie ale chciałabym po wizycie 23.07 iść na l4 od raz mam je 100 proc. a moja praca niewskazana w ciąży raczej ![]() co do wód to ja pije nestle aquarel smakuje mi nawet (wydaje się ![]() i ma pozytywną opinie instytutu matki i dziecka jeszcze tydzien i wizyta |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam lekko za ramiona, ale mam kręcone, jak wyprostuję to może do łopatek będą ![]() Ale jakby nie było rozstępów też bym się nie obraziła ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja koleżanka ostatnio wpisała w pracy, że auto ma wazny przegląd do 02.02.2013, potem 02.05.2013 i się dziwiła że jej liczy zwyżkę za brak ważnego badania technicznego ![]() Pewnie droższa bo jakby była tańsza bo by jej kazali ważyć jeszcze raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#535 |
Wtajemniczenie
|
hej, nie nadążam
![]() jakaś nieogarnięta jestem! ![]() dziewczyny moja pierwsza ciąża była piękna, tak do 7 miesiąca mogłabym być w niej non stop bo potem kręgosłup mi siadł, sikałam 500razy w nocy i nie mogłam się ulożyć na łóżku. a teraz jestem w 8tc i mam dość ![]() cobra ja też oblepiona w pracy żółtymi karteczkami ![]() ogólnie to myślę że coś z tym mózgiem się dzieje w ciąży, kurczy się jak nic bo pamiętam jak z Malwinką byłam to jak coś powiedziałam to klękajcie narody ![]() ![]() katekate jutro wybija 8tc ![]() koziemleko super że słyszałaś już serduszko. ja trochę za szybko poszłam na wziytę mogłam iśc w tym tyg to tez pewnie już bym słyszała ![]() któraś pytała o badania 12-13tc - tak to są tzw genetyczne ![]() dopiszcie i mnie na pierwszej stronie ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-07-16 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#536 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Skleroza o taaak ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w pracy powiedziałam wczoraj, a dzisiaj juz znaleźli nową osobę na moje stanowisko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
No ekstremalnie szybko bo gdzieś koło 11:00 byłam u dyrektorki, a od 11:45 ogłoszenie wisiało już na portalu
![]() Wiadomo, że trzeba przeszkolić nową osobę, no ale nie wiem ile to potrwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Wtajemniczenie
|
ja mam tak głupią pracę, głupie szefostwo i taką nerwową że aż się boję powiedzieć że w ciąży jestem
![]() strasznie się tam męczę. nie wiem jak powiedzieć i kiedy. ale jak już powiem to pójdę na zwolnienie odrazu - -w sumie przyznam że chcieliśmy drugie dziecko ze względu własnie na moją pracę - a później to nie wiem co będzie ![]() jutro jak pomyślę że mam tam iśc to jeszcze bardziej chce mi się ![]() niż z rana ![]() tragedia po prostu ta moja praca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.