Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 09:55   #511
katekatee
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Heyka. Ja dzień zaczynam oczywiście od picia wody. I wiecie co mnie zdziwiło, że nie mam ochoty na kawe a kiedyś to jak nie wypiłam jednej kawy to tak mnie głowa bolała... No i te moje pryszczole powoli schodzą, może nie będe całą ciąże straszyć

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja nie napisałam ile mam Lat a mam duzooo pisaj bo moze sie okazac ze my rocznikowo tyle samo

e to ja od was starsza

o raju współczuje ja jak narazie czuje sie ok z amelka startowałam z 48 kg :d i skonczyłam przy 70 teraz waze koło 57 i mam nadzieje ze tak duzo mnie nie przybedzie
Heh, ja też pierwszej młodości nie jestem ale ciesze się że przed 30stką skończe "produkcję" i pozostanie tylko odchować Oczywiście o tym że czuje się na 18naście pisać nie będę

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg, ja jestem wysoka więc mi się to nawet fajnie rozłożyło, teraz ważę 2,5kg mniej niż przed pierwszą ciążą i mam zamiar zgrubnąć maks 10 kg A jeszcze powiem Wam że to że się dużo je to wcale nie ma wpływu na dziecko bo ja od 20 tg zaczełam tak naprawdę grubnąć i no i więcej jeść a synek niespełna 3kg się urodził. Także ja absolutnie nie zamierzam jeść za dwojga, raczej będę się starać zwracać uwage na to co jem. No a jak wyjdzie to zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ja was podczytuję co nieco ale tak podle się czuję, że masakra.
początki z Malwinką w przyrównaniu do tego co przechodzę teraz to było niebo.
w pracy chyba już sami się kapną co się święci bo co rusz siedzę w wc
rano jak jadę minimum 3 przystanki bo mnie zbiera na wymioty. mdli mnie cały Boży dzień. tylko bym leżała i nic nie robiła. to jakaś masakra- w zyciu nie przypuszczałam że takie coś można w ciązy przechodzić
wykonczy mnie to dziecko

byłam u podglądywacza - serduszka jeszcze nie było, wszystko ok. ale pewnie już dziś jest bo tak nie daje mi spokoju to moje dziecię
startuje z 4kg więcej niż z Malwinką - z nią przytyłam 16kg to teraz przydałoby się z 12kg żeby się wyrównało, jasneee
dostałam skierowania na badania no i tyle. następna wizyta dopiero jakoś 12-13 tc. i wtedy będą pomiary.
Witaj Ja w pierwszej ciąży też zero wymiotów, zobaczymy co teraz będzie... a który masz teraz tc?

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
No własnie, dla mnie to będzie pierwsza wizyta. A czekam tyle nie z własnego wyboru, tylko po prostu nie było miejsc
No ale wtedy już może będzie serduszko a to jest w tej chwili najważniejsze, no pęchęrzyk oczywiście też ale jak jest serduszko to już połowa kłopotów z głowy.

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
No wspoczuje takich dolegliwosci...Ja sobie nawet nie potrafie wyobrazic,ze rzygam Co do wagi to hmmm mialam 54kg. i mam nadzieje (glupia,ze ja mam ) ze nie przytyje wiecej jak 10 kg. haha
Przed zajsciem w ciaze uprawialam sport-silownia oraz biegalam ale teraz jestem tak padnieta,ze nic mi sie nie chce..

To bedzie zmiana o 180 st. i nie wiem jak sobie poradze-Tz ma tu 88 letnia babcie i brata a ja nikogo
W 1,5 roku odrosly Ci cale wloski??? Woow to moje powoli rosna..Teraz mam tak lekko za zapiecie stanika i jeszcze z jasnymi koncwkami..
Wiesz co ja nie przytyłam tak dużo bo jak pisałam 12kg ale też powiem szczerze że jadłam dużooo tylko że zaczełam tak jeść więcej gdzieś koło 15-18 tc i też dopiero wtedy zaczełam tyć, bo potem to już ciężko utrzymać wagę no i wzrastający apetyt. Wydaje mi się że dziewczyny za dużo sobie pozwalają własnie w tych początkowych okresach zwłaszcza słodycze, fat foody to czego w ciązy powinno się unikać no i potem się tyje. Oczywiście jeśli ktoś bierze jakieś hormony albo musi leżeć no to mu nic nie pomoże i będzi tył ale przy takie normalnej chodzonej ciąży to jest to do zrobienia

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 10:13   #512
trihomonas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Wiesz co ja nie przytyłam tak dużo bo jak pisałam 12kg ale też powiem szczerze że jadłam dużooo tylko że zaczełam tak jeść więcej gdzieś koło 15-18 tc i też dopiero wtedy zaczełam tyć, bo potem to już ciężko utrzymać wagę no i wzrastający apetyt. Wydaje mi się że dziewczyny za dużo sobie pozwalają własnie w tych początkowych okresach zwłaszcza słodycze, fat foody to czego w ciązy powinno się unikać no i potem się tyje. Oczywiście jeśli ktoś bierze jakieś hormony albo musi leżeć no to mu nic nie pomoże i będzi tył ale przy takie normalnej chodzonej ciąży to jest to do zrobienia
Ja jestem bardzo niska 157 wiec moze to u mnie nie zaciekawie wygladac Juz mam brzuch jak w 5 mies. a jem raczej malo..Zawsze przed miesiaczka mnie tak wywalalo...Byle dzidzia byla zdrowa-reszta jakos sie potoczy...
Zjadlam dzis sloiczek ogoraskow Nie zebym poczula jakas chcice na nie ale po prostu byly
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 10:51   #513
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Z tymi miejscami to jakaś masakra.
Ja też właśnie postanowiłam zmienić ginekologa i będę jeździć na prawdę kawał drogi, ale będzie to ten sam lekarz do którego umówiłam się w ramach NFZ. Także jak będę sobie przeplatać wizyty prywatne i państwowe to nie będzie żadnego problemu.
Tylko zastanawiam się czy mówić mu że już byłam u innego ginekologa? W zasadzie tamten za wiele mi nie powiedział oprócz tego, że pęcherzyk jest w dobrym miejscu...
Ja bym powiedziała, bardzo dużo kobiet chodzi do 2 lub nawet więcej ginekologów, zwłaszcza jak masz zdjęcie USG to możesz pokazać, na pewno nie zaszkodzi

Cytat:
To bedzie zmiana o 180 st. i nie wiem jak sobie poradze-Tz ma tu 88 letnia babcie i brata a ja nikogo
W 1,5 roku odrosly Ci cale wloski??? Woow to moje powoli rosna..Teraz mam tak lekko za zapiecie stanika i jeszcze z jasnymi koncwkami..

Mam nadzieje,ze jakos sie przyzwyczaje-czlowiek ponoc do wszystkiego sie przyzwyczaja W sumie to ja nadal nie wierze,ze jestem w ciazy-moze to dlatego,ze bardziej sie czuje na chora
co do wody,to zawsze patrze na etykietke i wybieram sredniozmineralizowane a czasami wysokozmineralizowane (szczegolnie jak uprawialam sport)
Ja też pijam co najmniej średniozmineralizowane, najczęściej cisowianka albo nałęczowianka I uwierzyć tez nie mogę, chociaż wczoraj dodałam sobie do opisu suwaczek z babystrology i pokazałam mężowi jak mniej więcej teraz bejbik wygląda to orzekł, że wstręciula - i w sumie racja
A co do rodziny... nie masz jakiejś przyjaciółki, która mogłaby Ci pomóc chocby psychicznie? Mnie się wydaje, że nieraz taka pomoc nawet ważniejsza niż inna. Będzie dobrze Ja też mam kupę wątpliwości, czy się nie pospieszyliśmy, jak sobie poradzimy... Ale na to ponoć nigdy nie ma idealnego czasu i idealnych warunków. Tak więc wszytskie sobie poradzimy

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Hejka!
Robiłam dzisiaj wyniki. Pobrali mi 3 strzykawki krwi
Jutro odbieram wyniki i położna odrazu na nie spojrzy czy dobrze wyszły.
Do gina pójdę dopiero jak wróce z wakacji a będzie to napewno powyżej
10 tc i wtedy założy mi kartę ciązy.
Tak jak juz któras pisała że nie trzeba mieć załozonej karty do 10 tc wystarczy że lakarz wpisze na niej datę pierwszej wizyty, a u mnie była w 7tc.

Miłego dnia.
U nas dzisiaj upał.
Tobie też miłego dnia za wyniki

Cytat:
Ja jestem bardzo niska 157 wiec moze to u mnie nie zaciekawie wygladac Juz mam brzuch jak w 5 mies. a jem raczej malo..Zawsze przed miesiaczka mnie tak wywalalo...Byle dzidzia byla zdrowa-reszta jakos sie potoczy...
Zjadlam dzis sloiczek ogoraskow Nie zebym poczula jakas chcice na nie ale po prostu byly
Ja się boje i kilogramów i rozstępów, bo dużą podatność mam... Ale cóż zrobić
A co do ogórów, to mąż wczoraj pochłonął chyba z 7 małosolnych - mówi, że jak na zachodzie "we are pregnant"

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-07-16 o 10:58
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 10:54   #514
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Hey. Byłam dziś odebrać powtórne badanie moczu i okazało się że zero bakterii. Także jestem o niebo spokojniejsza
I jeszcze pytanie? Czy wy też macie takkkki zapacho wstręt, ja normalnie wczoraj czułam jakim mydłem się tżt mył Masakra..
No to kamień z serca Ci pewnie spadł
Ja też mam 'zapacho-wstręt', tak samo czułam czym się tż umył i średnio mi się to podobało

Cytat:
Ja do wizyty jeszcze 8 dni Normalnie nie doczekam się.
\
pomyśl, że inni mają więcej - mi to pomaga

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
teraz we wszystkim jest tyle chemii że trzeba by nic nie jeść jak by na to patrzeć, dziewczyny z umiarem i nie przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę
No dokładnie!!

Cytat:
hej dziewczyny, ja was podczytuję co nieco ale tak podle się czuję, że masakra.
mdli mnie cały Boży dzień. tylko bym leżała i nic nie robiła. to jakaś masakra- w zyciu nie przypuszczałam że takie coś można w ciązy przechodzić
O kurde!! Masakra dużo sił życzę

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Pisalyście o farbach - ja mam spokój. po 1,5 roku walki z odrostami mam naturalne włosy
Ja też mam naturalne ale nie całość bo w zeszłym roku farbowałam 'te od spodu' na ognistą czerwień teraz kolor się spłukał, ale mają jednak inny odcień, grunt, że jak spinam w kucyk nie widać jakoś strasznie tych odrostów
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

ja nie napisałam ile mam Lat a mam duzooo pisaj bo moze sie okazac ze my rocznikowo tyle samo
Ej przecież każda kobieta ma osiemnaście i trochę

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
I cztery miesiące po porodzie wylądowałam w szpitalu z kamieniami na nerkach.. Do dzisiaj się męczę, kilka mam usuniętych, jeden jeszcze został, co jakiś czas atak kolki nerkowej (a to boli jak cholera). I lekarz mi potwierdził, że gdybym bardziej o to picie dbała, to prawdopodobnie nie doprowadziłabym się do takiego stanu! Więc naprawdę z tymi płynami nie ma żartów.
Stary 2013-07-16, 11:25   #515
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Dziewczyny widziałam serduszko

To już ósmy tydzień

W związku z tym proszę o dopisanie mnie do listy:

Angelika 24 lata, OM 25.07, cs 9 terminu porodu jeszcze nie mam, pierwsza ciąża
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:36   #516
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja bym powiedziała, bardzo dużo kobiet chodzi do 2 lub nawet więcej ginekologów, zwłaszcza jak masz zdjęcie USG to możesz pokazać, na pewno nie zaszkodzi
Nie mam właśnie zdjęcia i między innymi dlatego zmieniam lekarza.
Jak ochłonęłam z emocji z pierwszej wizyty to doszłam do wniosku, że trochę mnie olał - wizyta trwała może z 5 min. potwierdził ciąże, kazał kwas łykać i do widzenia. I za takie coś 100 zł. Poza tym on dyżuruje w szpitalu w którym nie chcę rodzić, więc myślę że to też ma duże znaczenie.
Teraz zapisałam się do takiego, który przyjmuje w szpitalu w którym chcę rodzić
I chyba masz rację - powiem że byłam u innego tylko potwierdzić ciążę i że wszystko ok było, a teraz chcę wybrać lekarza prowadzącego i oto jestem

Cytat:
Ja też pijam co najmniej średniozmineralizowane, najczęściej cisowianka albo nałęczowianka I uwierzyć tez nie mogę, chociaż wczoraj dodałam sobie do opisu suwaczek z babystrology i pokazałam mężowi jak mniej więcej teraz bejbik wygląda to orzekł, że wstręciula - i w sumie racja
A co do rodziny... nie masz jakiejś przyjaciółki, która mogłaby Ci pomóc chocby psychicznie? Mnie się wydaje, że nieraz taka pomoc nawet ważniejsza niż inna. Będzie dobrze Ja też mam kupę wątpliwości, czy się nie pospieszyliśmy, jak sobie poradzimy... Ale na to ponoć nigdy nie ma idealnego czasu i idealnych warunków. Tak więc wszytskie sobie poradzimy
No faktycznie teraz dzidziuś nie jest zbyt urodziwy

Co do wątpliwości - każdy je ma. My się staraliśmy i na prawdę czekaliśmy na te dwie kreski, a mimo to pierwszą moją reakcją było przerażenie Jakoś to będzie

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Ej przecież każda kobieta ma osiemnaście i trochę
ano!

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

To już ósmy tydzień

super!!! gratuluję!

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-07-16 o 11:40
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 11:44   #517
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:

To już ósmy tydzień

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 12:01   #518
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:

To już ósmy tydzień

Zazdroszczę
P.S. Bejbe, ale 25.07 jeszcze nawet nie było
Stary 2013-07-16, 12:29   #519
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Zazdroszczę
ah ten mózg ciążowy
to miało być OM 25.05
Stary 2013-07-16, 12:30   #520
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
ah ten mózg ciążowy
to miało być OM 25.05
Heh, no a co dopiero będzie później bez kartki z zapiskami ani rusz Gratuluję serduszka

Stary 2013-07-16, 12:34   #521
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Co do mózgu ciążowego;
Dziś na zakupach w markecie ważyłam kapustę pekińską zważyłam ją jako cebula czerwona o czym dowiedziałam się dopiero przy kasie
Pani przy kasie miała dziwną minę. Ciekawe co o mnie pomyślała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 12:56   #522
teQiba
Moderator

Cytat:
Co do mózgu ciążowego;
Dziś na zakupach w markecie ważyłam kapustę pekińską zważyłam ją jako cebula czerwona o czym dowiedziałam się dopiero przy kasie
zależy czy cebula była tańsza czy droższa od kapusty
Stary 2013-07-16, 12:58   #523
mmhym
Zadomowienie

Cytat:

To już ósmy tydzień
Cytat:
Co do mózgu ciążowego;
gratulacje zaoszczedziłabyś chociaż na tej niby cebuli?

Drugie serce
Stary 2013-07-16, 13:04   #524
BrykBryk
Raczkowanie

a mnie wk*w na wszystko bierze, dosłownie nikomu nie przejdzie
Elżbieta 25.03.2014
BrykBryk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:37   #525
elgie
Raczkowanie

witam wszystkie Mamusie
Ja znowu w domku... Mąż robi obiad, a ja odpoczywam

Pisałyście o tym, że trzeba pić dużo wody, trochę się zmartwiłam, bo u mnie z tym cienko. Ale postanawiam się poprawić

W czwartek o 9:00 mam wizytę Czy z pierwszego usg dostaje się jakiś wydruk ze zdjęciem maleństwa?
elgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:38   #526
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
ah ten mózg ciążowy
to miało być OM 25.05
ja w pracy np. bez 'żółtych karteczek' bym sobie nie poradziła bo potrafię zapomnieć o czym mówiłam 5 min temu
Stary 2013-07-16, 16:50   #527
asialll
Raczkowanie

ja mam jutro pierwszą wizytę stres jest ogromny, dzisiaj rano jakoś tak niedobrze mi w pracy było tak słabo albo to tylko myślenie o tym bo już wczoraj wpisywałam w google czy można nie mieć objawów w 6 tygodniu heh mam nadzieję ze jutro dostane pierwsze zdjęcie i pokażę mężusiowi na korytarzu jak wyjdę trzymajcie kciuki mocno

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:08   #528
justine_87
Raczkowanie

Cytat:

To już ósmy tydzień

Super!!!

Witajcie
Czytam Was i czytam, ale nie mam siły siedzieć długo przed kompem, w ogóle na nic nie mam siły Dobrze, że chociaż zrobiłam obiad - mogę teraz poleżeć i czytać gazetę, choć pewnie zasnę po którejś stronie

Trochę TŻ mnie wkurza - chyba nie wierzy, że mogę być taka zmęczona na początku ciąży Jakbym to wszystko wymyśliła -ech, zawiodłam się na nim

Miłego wieczorku

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:09   #529
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez elgie
W czwartek o 9:00 mam wizytę Czy z pierwszego usg dostaje się jakiś wydruk ze zdjęciem maleństwa?
tak jak wczesniej pisalam - ja nic nie dostalam

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
ja mam jutro pierwszą wizytę stres jest ogromny, dzisiaj rano jakoś tak niedobrze mi w pracy było tak słabo albo to tylko myślenie o tym bo już wczoraj wpisywałam w google czy można nie mieć objawów w 6 tygodniu heh mam nadzieję ze jutro dostane pierwsze zdjęcie i pokażę mężusiowi na korytarzu jak wyjdę trzymajcie kciuki mocno

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-16, 17:32   #530
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elgie Pokaż wiadomość

ja dostałam chyba ze 6 zdjęć, co prawda niewiele jeszcze było widać w 6 tygodniu, ale pamiątka jednak jest

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Trochę TŻ mnie wkurza - chyba nie wierzy, że mogę być taka zmęczona na początku ciąży Jakbym to wszystko wymyśliła -ech, zawiodłam się na nim

Miłego wieczorku

mój też mi dzisiaj powiedział, że ma wrażenie, że czasem specjalnie wykorzystuje tą ciążę do jakiś swoich celów;p ech faceci do końca nas nie zrozumieją, bo nigdy nie będą w naszej skórze.
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:36   #531
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
mój też mi dzisiaj powiedział, że ma wrażenie, że czasem specjalnie wykorzystuje tą ciążę do jakiś swoich celów;p ech faceci do końca nas nie zrozumieją, bo nigdy nie będą w naszej skórze.
To ich zapytajcie czy chcą się zamienić Mój tżt nie był przy porodzie ale widział jak mnie przenosili na salę, pełno krwi, ja blada jak trup. Jego mina bezcenna. Teraz już wie że to nie jest bajka, że ciąża od czegoś swoją nazwę zawdzięcza więc ja nie mam zamiaru udawać siłaczki i go wyręczać. Nawet dziś dostał ochrzan że posprzątał ale obiadu nie zrobił Chciałabym ich widzieć na tych wszystkich badaniach ginekologicznych, badaniach krwi, nudnościach, zgagach, mdłościach o samym porodzie nie wspominając i oni mają czelność się jeszcze odzywać

Stary 2013-07-16, 19:13   #532
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
i ja z objawów tylko ból cyckowy

Mój na szczęście jakoś spoko, jedynie gasi moje szczęście czasami, że jeszcze nawet na USG nie byłam... hmm i sama mam teraz watpliwości.. czy jeśli beta wyszła mi pozytywna, to czy oprócz ciąży pozamacicznej coś może być nie tak?

Drugie serce
Stary 2013-07-16, 19:51   #533
123spinka
Zadomowienie

cześc
super się was czyta
i fajnie że możemy się wymienić zmartwieniami i troskami
zawsze w kupie raźniej

ja padam na pyszczek po maratonie w pracy ale jeszcze jutro i 3 dni wolnego
u mnie kierownictwo jeszcze nie wie
ale chciałabym po wizycie 23.07 iść na l4 od raz
mam je 100 proc. a moja praca niewskazana w ciąży raczej

co do wód to ja pije nestle aquarel smakuje mi nawet (wydaje się słodkawa)
i ma pozytywną opinie instytutu matki i dziecka

jeszcze tydzien i wizyta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 20:14   #534
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Może trochę dłuzej, tak mniej więcej. Ostatni raz farbowała na ślub
Ja mam lekko za ramiona, ale mam kręcone, jak wyprostuję to może do łopatek będą

Cytat:
Byle dzidzia byla zdrowa-reszta jakos sie potoczy...
Ale jakby nie było rozstępów też bym się nie obraziła

Cytat:
J

I uwierzyć tez nie mogę, chociaż wczoraj dodałam sobie do opisu suwaczek z babystrology i pokazałam mężowi jak mniej więcej teraz bejbik wygląda to orzekł, że wstręciula - i w sumie racja
Jestem równiutki tydzień przed Tobą. Jak mój dzieć wyglądał jak Twój codziennie zaglądałam kiedy sie zmieni także już niedługo i Twój też będzie "gładszy"

Cytat:

To już ósmy tydzień

Cytat:
Zazdroszczę
Moja koleżanka ostatnio wpisała w pracy, że auto ma wazny przegląd do 02.02.2013, potem 02.05.2013 i się dziwiła że jej liczy zwyżkę za brak ważnego badania technicznego
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
zależy czy cebula była tańsza czy droższa od kapusty
Pewnie droższa bo jakby była tańsza bo by jej kazali ważyć jeszcze raz

Cytat:
ja w pracy np. bez 'żółtych karteczek' bym sobie nie poradziła bo potrafię zapomnieć o czym mówiłam 5 min temu
Mam takich pełno.. a potem mi giną w bałaganie na biurku
Cytat:
mam nadzieję ze jutro dostane pierwsze zdjęcie i pokażę mężusiowi na korytarzu jak wyjdę trzymajcie kciuki mocno
powodzenia

Cytat:
Napisane przez elgie Pokaż wiadomość

Dostałam 2, ale nic tam nie widzę

Cytat:
To ich zapytajcie czy chcą się zamienić Mój tżt nie był przy porodzie ale widział jak mnie przenosili na salę, pełno krwi, ja blada jak trup. Jego mina bezcenna.
Wiem, ze pewnie wtedy przeżyłaś traumę ale teraz wyobraziłam sobie jakiegokolwiek faceta jak widzi takie coś i mdleje i mi się chce

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 20:47   #535
Castia
Wtajemniczenie

hej, nie nadążam
jakaś nieogarnięta jestem!

dziewczyny moja pierwsza ciąża była piękna, tak do 7 miesiąca mogłabym być w niej non stop bo potem kręgosłup mi siadł, sikałam 500razy w nocy i nie mogłam się ulożyć na łóżku.
a teraz jestem w 8tc i mam dość

cobra ja też oblepiona w pracy żółtymi karteczkami

ogólnie to myślę że coś z tym mózgiem się dzieje w ciąży, kurczy się jak nic bo pamiętam jak z Malwinką byłam to jak coś powiedziałam to klękajcie narody no i skleroza zaawansowana!

katekate jutro wybija 8tc

koziemleko super że słyszałaś już serduszko. ja trochę za szybko poszłam na wziytę mogłam iśc w tym tyg to tez pewnie już bym słyszała

któraś pytała o badania 12-13tc - tak to są tzw genetyczne

dopiszcie i mnie na pierwszej stronie

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-07-16 o 20:53
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 20:59   #536
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
i ja z objawów tylko ból cyckowy

Mój na szczęście jakoś spoko, jedynie gasi moje szczęście czasami, że jeszcze nawet na USG nie byłam... hmm i sama mam teraz watpliwości.. czy jeśli beta wyszła mi pozytywna, to czy oprócz ciąży pozamacicznej coś może być nie tak?
No ja też się nad tym zastanawiam, ale musimy wierzyć że będzie oke Ty masz wizytę wtorek tak? Ja ma wstępnie na poniedziadłek ale może sie okazać że będę musiała być cały poniedziałek w pracy i nie dam rady do gin dojechać... bardzo sie wtedy wkurzę

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
ale chciałabym po wizycie 23.07 iść na l4 od raz
mam je 100 proc. a moja praca niewskazana w ciąży raczej

co do wód to ja pije nestle aquarel smakuje mi nawet (wydaje się słodkawa)
i ma pozytywną opinie instytutu matki i dziecka

jeszcze tydzien i wizyta
O to fajnie, ja na l4 to najwcześniej w październiku się wybiorę

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Wiem, ze pewnie wtedy przeżyłaś traumę ale teraz wyobraziłam sobie jakiegokolwiek faceta jak widzi takie coś i mdleje i mi się chce
Spoko traumy nie miałam, tżt na szczęście nie zemdlał ale był tak przerażony że z 15 minut mnie za ręke trzymał i słowa nie umiał z siebie wydusić, nawet o Wikiego nie pytał tylko siedział ze mną i mnie trzymał. Bał się chyba żebym mu nie zjechała po tym wszystkim

Cytat:
ogólnie to myślę że coś z tym mózgiem się dzieje w ciąży, kurczy się jak nic bo pamiętam jak z Malwinką byłam to jak coś powiedziałam to klękajcie narody no i skleroza zaawansowana!

katekate jutro wybija 8tc

koziemleko super że słyszałaś już serduszko. ja trochę za szybko poszłam na wziytę mogłam iśc w tym tyg to tez pewnie już bym słyszała

któraś pytała o badania 12-13tc - tak to są tzw genetyczne
O to ty już zaawansowana jesteś Ja dopiero 5tc kończę, w czwartek mi się 6 zacznie

Skleroza o taaak Dziś wyszłam do sklepu i zostawiłam karteczkę zaraz wracam, wróciłam karteczki zapomniałam zdjąć i klient pod drzwami czekał kiedy wrócę dopóki nie usłyszał jak krzesłem poszurałam i okazało się że jestem w środku

Stary 2013-07-16, 21:00   #537
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
cześc
super się was czyta
i fajnie że możemy się wymienić zmartwieniami i troskami
zawsze w kupie raźniej
No właśnie Dlatego tu jestem

Ja w pracy powiedziałam wczoraj, a dzisiaj juz znaleźli nową osobę na moje stanowisko No ale się nie dziwię, pewnie się boją, że rzucę w każdej chwili zwolnieniem i zostaną na lodzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 21:18   #538
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
No właśnie Dlatego tu jestem

Ja w pracy powiedziałam wczoraj, a dzisiaj juz znaleźli nową osobę na moje stanowisko No ale się nie dziwię, pewnie się boją, że rzucę w każdej chwili zwolnieniem i zostaną na lodzie
Szybko

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 21:21   #539
cobra115
Zakorzenienie

No ekstremalnie szybko bo gdzieś koło 11:00 byłam u dyrektorki, a od 11:45 ogłoszenie wisiało już na portalu
Wiadomo, że trzeba przeszkolić nową osobę, no ale nie wiem ile to potrwa
Stary 2013-07-16, 21:29   #540
Castia
Wtajemniczenie

ja mam tak głupią pracę, głupie szefostwo i taką nerwową że aż się boję powiedzieć że w ciąży jestem
strasznie się tam męczę. nie wiem jak powiedzieć i kiedy.
ale jak już powiem to pójdę na zwolnienie odrazu - -w sumie przyznam że chcieliśmy drugie dziecko ze względu własnie na moją pracę - a później to nie wiem co będzie
jutro jak pomyślę że mam tam iśc to jeszcze bardziej chce mi się
niż z rana
tragedia po prostu ta moja praca
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości