|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Czasem sie zastanawiam nad tym ze własna rodzina potrafi sie ranic na wzajem a czesto sie zdaza ze obcy ludzie okażą wiecej serca i zainteresowania niz "najbliżsi". Smutne... Moja mama np nie zdaje sobie sprawy z tego ze myśli tylko o sobie. Dzwonię do niej i nie zdążę słowa powiedzieć z czym dzwonię a moja mama juz włącza monolog i tak pól godz az sobie przypomni ze to JA dzwonię. I ciagle tylko gada o sobie a gdy zwracam jej uwagę to sie obraza ze wymyslam i zarzucam jej ze ona sie własna córka nie interesuje a przecież... jak miałas 2 latka to ja...itdNo to sie tez wyzalilam ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Dobra czas chyba iść spac. TZ juz śpi, ja jak tylko uporam sie ze skurczami nóg tez sie poloze ![]() Oby to minęło po porodzie bo robi sie to bardzo uciążliwe. Kiedyś pojawiały sie tylko w nocy, teraz jak jade samochodem, siedzę w kinie, no dramat z tym jest ![]() Dobranoc
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
ja też uciekam. Mąż jeszcze pracuje... A mnie po tym bananie zgaga piecze... Pierwsza w ciazy.. Czyżby włosy? :-P Filip zasypia. Dziewczyny serio jestem dziś wykończona jego ruchami :-\ dobranoc:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3423 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki zebyscie szybciutko do domku wrocily.
|
|
#3424 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On jeszcze potrafi mi nie wiem co,ale chyba stopę wepchac miedzy cyckami pod zoladkiem ![]() Mam podobne odczucia do Twoich bo tez mi strasznie wszystko w środku boli. Dzis to juz jest armagedon dla mojego ciała, a zwłaszcza pęcherza. Gin tez mi kazał do 39tyg zaczekać wlasnie ze wzgl.na płuca. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj wieczorem mowie do Tz czy pomasuje mi stopy, a on, ze NIE. I leżał se w łóżku obok na iPad - cham. Nie to nie kij mu w zad. Cytat:
![]() Paulinka -
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko...chcialam sie pochealic ze nasza cudowna corcia jest juz na swiecie...mial byc klocek a mala wazy 3300 i56cm wiec maluszek
jest slodka i kochana...niestety nir ma jej przy mnie...jest w inkubatorku bo miala duzo mazi i plynow w nosku i plucach...jutro bede wiedziec cos wiecej...jitro juz napewno bedzie z nami..oby:-* ide spac bo padam na ryj nic nie jadlam od rana...jakos jutro sie odezwe..:-* ---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ---------- No i mala wyszla rowno o 00... pytaly sie ktora data mi bardziej odpowiada czy 15czy 16...no i napisaly 15![]() tez jestem z 15...a tz z 25... hehe..ale kapa i tylek boli auc...
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Dotka gratulacje!!!! Czyzby Cie malutka wymeczyla troche??ja juz myslam,ze dawno masz dzidzie. Odpoczywaj i daj cyna jak tam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że mała na świecie, a wymiary ma idealne wręcz
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby jak najszybciej malutka była przy mamusi
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3430 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ba widok seria wiejskiego w lodowce, tak mi paliło w dekiel. Cytat:
Cytat:
Zdecydowanie nie twój dzień. Mój też bo bez powodu go przeplakalam. Buziaki dla ciebie. Cytat:
A ją spać nie mogę. O 4 się obudziłam i nie śpię. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3431 |
|
Konto usunięte
|
Dotka gratluje i sciskam nowa mame!!! Ale trafilas w godzine
Oliath - napisalabym ci wiecej ale nie mam jak na tym cholernym telefonie... Przykra sprawa z tata, nie wspominajac o bracie.. Ale doswoadczenie z ojcem i jego fazami juz masz, lata praktyki tez o twardym tylku nie wspomne wiec olej to wszystko ! I ich wszystkich! Z rodzina czesto gesto tak wlasnie jest.. Z reguly takie pobiezne kontakty.. Nic na sile masz wlasną - dziewczynki i meza i to najwazniejsze dla posmiania sie opisze moja korespondencje z wlasna siostra ktora ma 29 lat ale mentalnosc czasem 15- latki.. Posze do mnie jak tam i kiedy wyjdziemy, a po chwili czy bedziemy na grillu u rodzicow..??? A jej pisze ze chyba pomylila numer bo jestem caly czas w szpitalu.. A ona na to "ojejku nie wiedzialam..." i czy wszystko ok??? Nosz kurna rpzumiesz cos z tego...am... |
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
dzien dobry skoro swit
maz mnie obudzil wstajac do pracy i tyle ze snu:/dotka-GRATULACJE Mala ma super wymiary, odpoczywajcie sobie teraz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3433 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() aremalgos bardzo ładna waga maluszka stokrotka kciuki za wizytę dzisiejszą ![]() roxi za wizytę u laryngologa...dzoan fajnie, że zadzwoniłaś do tej położnej i Cię tak uspokoiła Mela ja wczorajszej nocy nie spałam ze 3 h przez krzyż więc łączę się w bólu.. Idzia a jak Twoje kolki? Fiazo co u Was?? jak się czujesz? Cytat:
Trzymam kciuki za Was Cytat:
Cytat:
Cytat:
może za 10 lat mi się uda Co do ojca - po tym jak chciał Wam "sprezentować" dom z ciekawą hipoteką jak teraz migał się od wizyty wnusi, mimo że zgrywał się na super dziadka i jak nie raz pisałaś, że takich przeróżnych sytuacji można by mnożyć w dziesiątkach - olej go na całej linii...no bo ileż można? wg mnie jest on koszmarnym wampirem emocjonalnym, wyrachowanym w całej rozciągłości Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
doTkaa: GRATULACJjE!!!!!! Super ze Zuza na świecie! Na pewno szybko wyjdzie z inkubatora,tobie szybkiej regeneracji!
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Mam przecudną córeczkę!!! Chce Wam opisać poród ale nie wiem kiedy znajde na to czas- a chce to ładnie ubrać w słowa. Zuzia jest bardzo grzeczna dała nam pospać od 22-3. Ja jestem jeszcze nieco niesprawna, nie umiem jeszcze siedzieć, dzisiaj jade zdjąć szwy i bardzo sie tego boje bo wszystko mam tam "żywe". Ale wiem, że to ostatni etap i co dzień jest lepiej. Karmimy sie tylko na leżąco i marze żeby wreszcie usiąść. |
|
|
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
hej! jestem po drugiej kroplowce i nic ;( jutro trzecia i ostatnia, podejrzewam ze bedzie to samo... nigdy sie nie spodziewalam ze mnie dotknie cesarka, tak bardzo tego nie chcialam, czuje sie strasznie, mam mega dola ;( ;(
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A balonika nie chcą założyc?? wiem jaktakie czekanie irytuje, ale trzymam kciuki zebys szła z uśmeichem na ustach na porodówke jeszcze dzisiaj
|
|
|
|
|
#3438 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka- OGROMNE GRATULACJE
w koncu synowa jest na świecie Kathe- trzymam bardzo mocno zeby ruszyło i cc była niepotrzebna!!!Iwonko- dobrze, że dochodzisz do siebie, jeszcze tylko moment i bedzie dobrze ![]() Oliath- na szczęście masz tyle miłości w swoim własnym domu, że ani brat, ani ojciec nie są w stanie tego zaburzyć choćby chcieli. Jesteś jak lwica, która walczy o swoje stado, więc żadny podstarzały lew nie podejdzie nawet bo by źle na tym wyszedł, o młodym, ale kulawym emocjonalnie "lwie" nie wspomnę Kij z nimi!! ![]() Mela- to ja nie podchodzę do lodowki jak mam tak ryczeć na widok serka ![]() Misiaczka- Dziewczyny dzisiejsza noc odpukać nie była tragiczna!! małego nakarmiłam o północy, potem koło 3, potem chyba coś też wstawałam, ale ręki sobie nie dam uciąć no i o 7 go przebrałam znowu i nakarmiłam. Teraz spi w nosidełku, bo lubi tam ![]() Dzieki za wszystkie słowa otuchy, macie racje- nie ja pierwsza, nie ostatnia- zarówno maluch musi sie mnie nauczyc, jak i ja malucha
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewne rzeczy nie mamy po prostu wpływu, nie denerwuj się Iwona fajnie, że się odzywasz, i że nadajesz już z domu |
|
|
|
|
#3441 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dzisiaj słonko ładnie świeci Zaraz inaczej się wstaje![]() Cytat:
Jak będziesz miała chwilę to pisz![]() A tobie się ruszyło samo czy po kroplówce? Przepraszam, że tak wypytuję, ale boję się bardzo tego szpitala i nie wiem czego się spodziewać ![]() Cytat:
Cytat:
Choć pewnie pojawią się kryzysy, ale kto ma dać radę jak nie my?
|
|
#3442 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie nadal nic, więc zazdroszczę ![]() Cytat:
Cytat:
żeby Ci się ruszył poród sn
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
A waśnie, Misiaczka!! widzialam wczoraj, że pytałaś o karmienie mm w szpitalu i w domku, więc juz Ci piszę:
W szpitalu jak dali mi go na klatkę piersiową to się pytam co teraz, gdzie go zabiorą i kiedy przywiozą z powrotem, na co Helga mówi, że teraz to będę karmić. Odpowiedziałam, że nie będę karmić piersią, ona z dziwną miną, że niby dlaczego to powiedziałam, że taki jest moj wybór i dziecko będzie na mm. Coś tam się skrzywiła, ale powiedziała, że w porządku. Po chwili przyjechała położna od noworodków i powiedziała ze absolutnie nie bedzie mnie namawiac, bo to moja decyzja. Na noworodkach panie położne były bardzo miłe i absolutnie nie negowały mojego wyboru. Normalnie chodziłam lub mi przynosiły gotowe butle dla małego, które nadawały się godzinę najwyżej po otwarciu i potem wyrzucałam to czego nie zjadł i szłam po następne. Jedynie lekarka- pediatra coś tam próbowała mi udowodnić jak to źle robię, ale szybko zakonczyłam temat i juz. Generalnie jestem bardzo zadowolona, bo nikt nie naciskał i uszanowali moją decyzję. Nawet powiedzieli, że wypiszą mi leki przeciwko laktacji, ale juz je miałam wykupione i wypisane przez mojego lekarza. W szpitalu mały dostawał albo NAN PRO albo HIPP Combiotic w zaleznosci od tego co akurat mieli (gotowe mleczko, nie z proszku rozrabiane), a w domu póki co karmimy się Bebiko. Ma taki sam skład jak Bebilon (jest równiez z jednej i tej samej firmy) i mały bardzo ładnie je, nie ma zadnych problemów skórnych ani z kupami- no póki co odpukac naprawdę jest fajnie. Położna poradziła miedzy karmieniami dopajać małego herbatką hippa koperkową, więc tak robię. Przy mm wazne, zeby karmic co 3 godziny, a nie "na zawołanie" i tak własnie robimy Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz, mam nadzieję, że to co napisałam okazało się pomocne
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć,
witam się w 40 tc ![]() Cytat:
![]() Kathe, bidulo, trzymam kciuki
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
dotka kochana, ogromne gratulacje!!! ![]() Tak się bałaś swojej kluseczki, a tu taka zgrabna dziewczynka wyszła, mam nadzieję, że dostaniesz ją za niedługo ![]() ![]() En ależ z ciebie mamusia pełną gębą Super, że trafiły ci się ludzkie położne w szpitalu i nie truły doopy kp, teraz to już jest na prawdę rzadko spotykane, a po co ci dodatkowe stresy?Opis porodu masz przedni i chyba nie muszę pisać, że strasznie zazdroszczę? Ciagle mnie ciekawi, jak to będzie u mnie i co ja ponawywijam I tak sobie myślę, że nawet dobrze się stało, że urodziłaś Tomaszka nieco przed terminem, bo na prawdę niezła z niego kluseczka A tak wyszedł raz, dwa!![]() Ja dzisiaj znowu chyba tylko będę podczytywać, teraz i ja mam humor z doopy, jak sobie pomyślę, ile mam jeszcze czekania, to aż mnie nerwica bierze, a z drugiej strony przeraża mnie to, co po tym czasie nastąpi Jestem stuknięta i hormony mi ewidentnie na łeb padają, biedny jest ostatnio ten mój tż
|
#3446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dotka no gratulacje. Wielkie brawa za porof
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
wyszykowałam Tżta do pracy to teraz czas na wizaż ![]() dotka- ogromne ratulację i super godzina porodu ![]() En - cieszę się że masz już lepsze nastawienie, daj sobie i malutkiemu troszke czasu a zobaczysz że jeszcze będziesz się śmiała ze swoich wcześniejszych wątpliwości ![]() tweedledee- oj te hormony...jeszcze troszke Kochana musisz wytrzymac yevele- za tydzieńKathe- zeby jednak wszystko ruszyło się samo iwonka- super że jesteś już z malutką w domu misiaczka - powiedz mi o której Ty prasowanie robisz ja ju o tej godzinie bym nie miala sily
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziś witam się w 39 tygodniu Małgoś urodziła się w 39 więc czekamy. Krzyż boli mniej, ale jednak boli. Muszę dziś ogarnąć mieszkanie i parę prań zrobić bo jak w sob był pusty kosz tak dziś się z niego wylewa!
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Tomcio Paluch własnie leży ululany w nosidełku i stroi minki ![]() Kochana, jak ja sobie jakoś daję radę to i Ty dasz! Jestem chyba największą marudą na wątku, więc proszę mi nie odbierać tego mało zaszczytnego tytułu Jeszcze chwila! Na pocieszenie powiem, że bol spojenia łonowego minął jak ręką odjął po porodzie! ![]() A tak w ogóle to z takich przyziemnych rzeczy: - mam póki co -8kg w 3 skonczonej dobie po porodzie w porównaniu z wagą w ostatnich dniach ciąży.. jeszcze tylko jakieś 12 ![]() - nie chce mi się jeść praktycznie.. - wypiłam sobie już dwa radlerki na legalu Tz mi kupił jak wychodzilismy do domu )- moje rozstępy przekraczają wszelkie granice normy estetycznej ![]() - Muszę kupić mojemu synowi ubranka na 56, bo miałam tylko pare sztuk, a on w 62 toooooonie! - Młody jest maszynką do robienia pieniędzy i prezenty ciągle są wysyłane - jechałam już wczoraj rano autem
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-07-16 o 08:38 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.

, o ile nie za pozno
ale dajemy rade, nawet pomimo debilnego 2godzinnego szkolenia na dzialkowca, na ktore musialam isc.
no i proba sil - czy ona dluzej powrzeszczy, czy ja wiecej razy utulam ją i odloze do lozeczka

jest slodka i kochana...niestety nir ma jej przy mnie...jest w inkubatorku bo miala duzo mazi i plynow w nosku i plucach...jutro bede wiedziec cos wiecej...jitro juz napewno bedzie z nami..oby:-*

Przed chwilą rozmawiałam z sąsiadka z sali obok i ona mówi, że są tak pomocne i miłe, że nie było tu dnia żeby nie płakała. A mówi że jak są tu noworodki bez mam to one, jak je nakarmią to zamykają drzwi, żeby potem płaczu nie słyszeć 
w koncu synowa jest na świecie

Jestem stuknięta i hormony mi ewidentnie na łeb padają, biedny jest ostatnio ten mój tż
klask i:
Tz mi kupił jak wychodzilismy do domu