|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
![]() Mają naturalny półokrągły kształt, czasami przypiłowuję bardziej kwadratowo, ale wolę takie półokrągłe. Dzisiaj nauki ciąg dalszy, nie chce mi się okrutnie. Czekam na koniec lipca, bo wtedy z TŻ gdzieś pojedziemy na wakacje (Polska - góry lub morze). Nie mamy pojęcia dokąd jechać. Najchętniej jakaś mała miejscowość. W zeszłym roku byliśmy w Ostrowie koło Karwii. Świetnie. Musimy coś wymyślić. A może coś polecicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę dowiedzieć się ile kosztuje projekt u architekta... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, bo robi się bardzo gorąco między niektórymi z nas. Nie chcę między w Was wchodzić, ale zauważyłam, że zaczynamy czepiać się szczegółów. Nerwy na wodzy tylko spokój nas uratuje - to moje podejście w takich sytuacjach. Zanim kogokolwiek zaatakujemy przeczytajmy daną wypowiedź 3 razy, proszę. Kochane, mamy wymieniać zdania, a nie zarzucać jedna drugiej co jest złe itp. Proszę. Mam takie akcje w pracy na co dzień i wiem, że to do niczego nie prowadzi...
![]() Dla przykładu - pamiętam moje dwie dyskusje z dziewczynami, które ja rozpoczęłam: noszenie obrączek na prawej/lewej dłoni oraz połączenia kolorów zielone jabłuszko-czerwień. Przyjęłam każde zdanie, ale były wypowiedzi, które mocno mnie dotknęły i poczułam się zaatakowana, ALE nerwy na wodzy, spokój nas tylko uratuje ![]() SPOKÓJ NAS URATUJE ![]()
#4024 | |
Zakorzenienie
|
u nas na sali jest opcja wynajęcia baru z panią barmanką, która na co dzień pracuje u nich w restauracji. drinki robi bardzo fajne, sprawdziłam już
![]() Cytat:
![]() |
#4025 |
Wtajemniczenie
|
Kishlaczkowa w pełni się z Tobą zgadzam!
Za chwilę zrobi się afera jak między nami a PM2013. Na innych wątkach jest miło i przyjaźnie a u nas nie ma dnia bez sporów. Wiadomo że na forum są różne opinie, ale czasem rzeczywiście przesadzamy ![]()
#4026 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sianożety leżą obok Ustronia Morskiego. Można przejść plażą spokojnie. Pomiędzy Kołobrzegiem a Koszalinem. Dziwnówek blisko Międzywodzia, w pobliżu Świnoujście. Najpiękniejsza plaża była w Mrzeżynie.
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-07-16 o 12:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, zaraz się rozejrzę za noclegami
![]() Edit: Mrzeżyno odpada, bo mamy prawie 500 km, a chcieliśmy max do 350 km ![]() Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-07-16 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję tylko, ze nikogo nie uraziłam tym, co napisałam. Ktoś może odebrać to jako wtrącanie się w temat - przepraszam, jeśli ktoś tak to odbiera. Nie to miałam na myśli. Mam takie sytuacje, zarzuty w pracy na co dzień w pracy i już psychicznie wysiadam, dlatego chciałabym abyśmy tutaj miały jakąś odskocznie od problemów codziennych.
#4029 |
Zakorzenienie
|
Oj, baby, baby
![]() Widzę, że tu znowu kłótnie. Naprawdę, trochę zrozumienia. Ja osobiście nie wyobrażam sobie wariowania na punkcie koordynacji kolorystycznej (jeśli o moje wesele chodzi), babeczek i innych, ale rozumiem, że komuś innemu się to podoba. No i szafa gra ![]() Zmieniając temat, we wtorek za tydzień odbieramy NASZE ZAPROSZENIA ![]() ![]() Poza tym cena jest naprawdę atrakcyjna, jak na angielskie warunki, bo koszt 90 zaproszeń wyniesie 90 funtów ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-07-16 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
zdałam egzamin na 4 ![]() ![]() Rozmawiałam z mamą powiedziała, że mogę mieć suknię w kolorze Ivory, że jej to nie przeszkadza. No i mi przypomniała, że moja kuzynka, przecież była w czerwonej na własnym ślubie więc co za problem ![]()
![]() |
#4031 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak tak czytam jakie macie przeboje z teściowymi, to normalnie dziękuję Bogu, że moja teściowa taka nie jest ![]() ![]() poznanianka - TŻ-owi podoba się Marek Błachnio, tzn jego video ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, zaraz będę sprawdzać kilometry i noclegi. Zazdroszczę wszystkim, które mieszkają np. 100 km od morza albo gór. Najgorzej mieszkać tak po środku. Do gór 500 km, do morza też
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Wtajemniczenie
|
rzadko już tu zaglądam niestety, przez brak czasu....ale widzę że atmosfera bywa gorąca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Erudycja
|
nie chce sie zgadzac, ale prawda jest taka ze nie stac nas na to zeby sobie kiedys kupic mieszkanie, a biorąc pod uwage ze M jest jedynakiem to predzej czy pozniej ten dom bedzie jego. Gdybym byla na jego miejscu tez bym nie chciala kupywac mieszkania i babrac sie 30 lat w kredytach. Ja bardziej rozwazam powrot pod warunkiem osobnego wejscia i osobnego zycia.
![]() |
#4036 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
Co do paznokci stwierdziłam że nie wszystkim pasuje to samo - wiele zależy od budowy dłoni i palców
![]() ![]() say-hello myślę że często jest to przesadzone zdanie. Załączam artykuł http://www.kreodom.pl/portal/artykul..._375_24_1.html. Warto zwrócić uwagę na dobrą izolację w takim przypadku - spotkałam się ze zdaniem że lepiej zrobić na płycie fundamentowej - co prawda koszt dużo większy niż ławy ale za to potem dużo mniej problemów z izolacją takiego domu i że włożone pieniądze się wrócą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |
Zakorzenienie
|
tak, na etapie budowy. wiecie, jaki macie grunt na tej działce? na jakim poziome są wody gruntowe? bo od tego zależy też izolacja takiej piwnicy, a co za tym idzie koszty jej budowy. do tego dochodzą wysokie koszty robót ziemnych.
ale ja nie jestem ekspertem, także jeszcze możecie porozmawiać z jakimś fachowcem ![]() edit: dodanie piwnicy do projektu typowego też może wyjść dosyć drogo, ponieważ konstruktor będzie musiał wam wtedy przeprojektować fundamenty, zbrojenie itp. Cytat:
![]() my przy budowie naszej małej "chatki" ![]() ![]() ![]()
![]() 2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-07-16 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Mogłabyś pokazać projekt waszego domku? Jaką powierzchnię użytkową macie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4041 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami mam wrażenie, że niektóre z nas zachowują się jak przekupy na targu - moje, moje najlepsze ![]() Czytam wątek PM2013 i tam nie ma takich akcji jak tutaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4043 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, podpowiedzcie o co pytać na spotkaniu fotografa, dj'a i kamerzystę? Mamy kilka spotkań w tym tygodniu
![]() Chyba będę jednak musiała sama iść do księdza ![]() Do cukierni też już pisałam, odpowiedzieli że najlepiej zamawiać tort około miesiąca przed weselem, my pójdziemy tak ze 2 miesiące wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Zakorzenienie
|
Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
No i co - w ciąży nie jestem
![]() ![]() Ale gorąca atmosfera na wątku... Verunka, mój C. nie chce ich na slubie widzieć, a ja uważam, że zaproszenie wypada dac, a oni z tym zrobią to ich sprawa. Ale przynajmniej rodzina nie będzie gadać że nie daliśmy... Dzisiaj 13 miesięcy do ślubu ![]() Krooliczek, super ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() 2740g 52 cm ![]() Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2013-07-16 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
w ogóle w sierpniu miną 4 miesiące odkąd jestem tu na wątku i zostanie tylko rok do ślubu
![]() ![]()
#4047 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Bo co Ci po sukience, której już nigdy nie ubierzesz ? Jeszcze biżuteria taka sama...fryzury ?! OMG! Może jeszcze Wam wybierze markę i kolor bielizny bo może przez przypadek ktoś zobaczy ![]() Ja chciałam mieć druhny ale stwierdziłam, że mnie na to nie stać bo gdybym wzięła druhny to kupiłabym im sukienki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4049 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kroooliczek89;41817 126]Dziewczyny, podpowiedzcie o co pytać na spotkaniu fotografa, dj'a i kamerzystę? Mamy kilka spotkań w tym tygodniu
![]() Z mojego doświadczenia: fotograf- czy jest jakaś galeria internetowa, wg mnie to dobry pomysł, dajesz gościom linka i masz z głowy, nikt ci nie zarzuci, że nie widział zdjęć, nie musisz każdego z płytą odwiedzać; druga sprawa- wydruk naszego zdjęcia podczas wesela- my to dajemy w prezencie na pożegnanie, i tutaj musisz zapytać czy on czasami nie wychodzi w czasie wesela na 2 godziny żeby to wydrukować, bo się spotkałam z opinią, że czasami tak się dzieje; zazwyczaj fotograf jest do 1 tylko, u mnie jest do 4 i na poprawinach i to też konkretnie w umowie mam zapisane dj- kwestie najważniejsze dla mnie- żeby był wodzirejem, robił różne biesiadne przyśpiewki , mój ma grać 45 minut, następnie ma 15 minut przerwy, ale w tym czasie leci normalnie muzyka tylko lekko ciszej i wolniejsza Takie ustalenia były najważniejsze dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Konto usunięte
|
Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Ja sie chyba powinnam przestac tu pojawiac bo co chce cos napisac to nagle sie zaczynacie klocic
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.