Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 11:56   #4021
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
a ja dzięki odżywce eveline mam od wielu miesięcy pięne twarde paznokcie, a wcześniej miałam miękkie jak kartki papieru i rozdwajające się. a robię wszystko - sprzątam, pracuję, to co zwykle
Do gimnazjum obgryzałam paznokcie obrzydliwie aż do krwi. Straszny nerwusek ze mnie. Nie pomagały żele "Gorzki paluszek" ani nic innego. Przyszedł taki moment, że w autobusie laska trzymała poręczy i jak zobaczyłam jak to paskudnie wygląda i zaczęłam myśleć, że przecież umówię się z kimś i zaprezentuję taką dłoń. Nagle z dnia na dzień po wielu latach obgryzania przestałam. Problem tylko z paznokciami, bo były tak słabe i kruche. Od tamtej pory aż do dziś dbam o nie bardzo. Wcieram olejek rycynowy, maluję odżywką co drugi dzień, zjadam od czasu do czasu skrzyp i biotynę i są w świetnej kondycji. Czasami się złamią, ale rzadko. Nigdy nie miałam tipsów, żeli itp. Mam nadzieję, że będę mogła mieć swoje paznokcie na ślubie
Mają naturalny półokrągły kształt, czasami przypiłowuję bardziej kwadratowo, ale wolę takie półokrągłe.

Dzisiaj nauki ciąg dalszy, nie chce mi się okrutnie. Czekam na koniec lipca, bo wtedy z TŻ gdzieś pojedziemy na wakacje (Polska - góry lub morze). Nie mamy pojęcia dokąd jechać. Najchętniej jakaś mała miejscowość. W zeszłym roku byliśmy w Ostrowie koło Karwii. Świetnie. Musimy coś wymyślić. A może coś polecicie

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:03   #4022
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
teoretycznie możesz zrobić bardzo dużo zmian, np: przesuwać/dodawać/usuwać okna, drzwi, ścianki, podwyższyć lub obniżyć pomieszczenia, możesz wprowadzać zmiany do konstrukcji lub materiałów itp itp. jednak każda taka zmiana zwiększa cenę za adaptację takiego projektu u architekta. jeśli planujecie dużo zmian często bardziej się wtedy opłaca zamówić projekt indywidualny u architekta.
no to lipa... znaleźliśmy fajny projekt domku, parterowy, pow. użytkowa 88 m2, ale chciałabym zrobić podpiwniczenie (zawsze marzyła mi się pralnia i suszarnia w piwnicy i jakieś miejsce żeby ćwiczyć) i adaptacja poddasza w przyszłości.
Muszę dowiedzieć się ile kosztuje projekt u architekta...

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:04   #4023
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dziewczynki, bo robi się bardzo gorąco między niektórymi z nas. Nie chcę między w Was wchodzić, ale zauważyłam, że zaczynamy czepiać się szczegółów. Nerwy na wodzy tylko spokój nas uratuje - to moje podejście w takich sytuacjach. Zanim kogokolwiek zaatakujemy przeczytajmy daną wypowiedź 3 razy, proszę. Kochane, mamy wymieniać zdania, a nie zarzucać jedna drugiej co jest złe itp. Proszę. Mam takie akcje w pracy na co dzień i wiem, że to do niczego nie prowadzi...

Dla przykładu - pamiętam moje dwie dyskusje z dziewczynami, które ja rozpoczęłam: noszenie obrączek na prawej/lewej dłoni oraz połączenia kolorów zielone jabłuszko-czerwień. Przyjęłam każde zdanie, ale były wypowiedzi, które mocno mnie dotknęły i poczułam się zaatakowana, ALE nerwy na wodzy, spokój nas tylko uratuje . Przeczytałam raz jeszcze wszystkie wypowiedzi i odpowiedziałam tak, jak czuję BEZ cytowania i uderzania personalnego. Rzucałam to wszystko w eter.

SPOKÓJ NAS URATUJE

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:06   #4024
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
a zrobicie wolnostojący barek czy barmana zatrudnicie?
u nas na sali jest opcja wynajęcia baru z panią barmanką, która na co dzień pracuje u nich w restauracji. drinki robi bardzo fajne, sprawdziłam już

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
no to lipa... znaleźliśmy fajny projekt domku, parterowy, pow. użytkowa 88 m2, ale chciałabym zrobić podpiwniczenie (zawsze marzyła mi się pralnia i suszarnia w piwnicy i jakieś miejsce żeby ćwiczyć) i adaptacja poddasza w przyszłości.
Muszę dowiedzieć się ile kosztuje projekt u architekta...
to też się da zrobić, ale pamiętaj, że koszty podpiwniczenia są bardzo bardzo duże, niektórzy twierdzą, że nawet 1/3 całej inwestycji.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:08   #4025
justynkie
Wtajemniczenie

Kishlaczkowa w pełni się z Tobą zgadzam!
Za chwilę zrobi się afera jak między nami a PM2013. Na innych wątkach jest miło i przyjaźnie a u nas nie ma dnia bez sporów.
Wiadomo że na forum są różne opinie, ale czasem rzeczywiście przesadzamy

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:10   #4026
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Do gimnazjum obgryzałam paznokcie obrzydliwie aż do krwi. Straszny nerwusek ze mnie. Nie pomagały żele "Gorzki paluszek" ani nic innego. Przyszedł taki moment, że w autobusie laska trzymała poręczy i jak zobaczyłam jak to paskudnie wygląda i zaczęłam myśleć, że przecież umówię się z kimś i zaprezentuję taką dłoń. Nagle z dnia na dzień po wielu latach obgryzania przestałam. Problem tylko z paznokciami, bo były tak słabe i kruche. Od tamtej pory aż do dziś dbam o nie bardzo. Wcieram olejek rycynowy, maluję odżywką co drugi dzień, zjadam od czasu do czasu skrzyp i biotynę i są w świetnej kondycji. Czasami się złamią, ale rzadko. Nigdy nie miałam tipsów, żeli itp. Mam nadzieję, że będę mogła mieć swoje paznokcie na ślubie
Mają naturalny półokrągły kształt, czasami przypiłowuję bardziej kwadratowo, ale wolę takie półokrągłe.

Dzisiaj nauki ciąg dalszy, nie chce mi się okrutnie. Czekam na koniec lipca, bo wtedy z TŻ gdzieś pojedziemy na wakacje (Polska - góry lub morze). Nie mamy pojęcia dokąd jechać. Najchętniej jakaś mała miejscowość. W zeszłym roku byliśmy w Ostrowie koło Karwii. Świetnie. Musimy coś wymyślić. A może coś polecicie
Polecam Sianożęty, Dziwnówek, Dąbki, Mrzeżyno. Najbardziej Dąbki Jest tam zarówno morze jak i jezioro. W pobliżu Darłowo i Darłówek.
Sianożety leżą obok Ustronia Morskiego. Można przejść plażą spokojnie. Pomiędzy Kołobrzegiem a Koszalinem. Dziwnówek blisko Międzywodzia, w pobliżu Świnoujście.
Najpiękniejsza plaża była w Mrzeżynie.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-07-16 o 12:14
Stary 2013-07-16, 12:11   #4027
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam Sianożęty, Dziwnówek, Dąbki, Mrzeżyno. Najbardziej Dąbki
Dziękuję, zaraz się rozejrzę za noclegami

Edit: Mrzeżyno odpada, bo mamy prawie 500 km, a chcieliśmy max do 350 km

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-07-16 o 12:14

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 12:12   #4028
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Kishlaczkowa w pełni się z Tobą zgadzam!
Za chwilę zrobi się afera jak między nami a PM2013. Na innych wątkach jest miło i przyjaźnie a u nas nie ma dnia bez sporów.
Wiadomo że na forum są różne opinie, ale czasem rzeczywiście przesadzamy
Mam nadzieję tylko, ze nikogo nie uraziłam tym, co napisałam. Ktoś może odebrać to jako wtrącanie się w temat - przepraszam, jeśli ktoś tak to odbiera. Nie to miałam na myśli. Mam takie sytuacje, zarzuty w pracy na co dzień w pracy i już psychicznie wysiadam, dlatego chciałabym abyśmy tutaj miały jakąś odskocznie od problemów codziennych.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:13   #4029
wenedka
Zakorzenienie

Oj, baby, baby

Widzę, że tu znowu kłótnie.
Naprawdę, trochę zrozumienia.
Ja osobiście nie wyobrażam sobie wariowania na punkcie koordynacji kolorystycznej (jeśli o moje wesele chodzi), babeczek i innych, ale rozumiem, że komuś innemu się to podoba. No i szafa gra Ktoś inny woli akordeony i biesiadę- no i dobrze.

Zmieniając temat, we wtorek za tydzień odbieramy NASZE ZAPROSZENIA Odebraliśmy próbki od drukarza i bardzo ładnie się zapowiadają
Poza tym cena jest naprawdę atrakcyjna, jak na angielskie warunki, bo koszt 90 zaproszeń wyniesie 90 funtów
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-07-16 o 12:17
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:15   #4030
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dzień dobry!

zdałam egzamin na 4 sesjo żegnaj! Co za ulga! Będę w Kurierze Lubelskim, robili zdjęcia z dzisiejszych moich zajęć na wydziale artystycznym!

Rozmawiałam z mamą powiedziała, że mogę mieć suknię w kolorze Ivory, że jej to nie przeszkadza. No i mi przypomniała, że moja kuzynka, przecież była w czerwonej na własnym ślubie więc co za problem.
Stary 2013-07-16, 12:16   #4031
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
bo modne było to jak byłam w pierwszej liceum, czyli dobre osiem lat temu, a odkąd pojawiły się żele to nie słyszałam by ktoś ze znajomych robił sobie akryle - stąd moje zwątpienie.

edit: wiem, że niektóre "tipsy" nie są rażące i wyglądają nawet nawet,... ale nie podoba mi się sama forma.
Być może też dlatego że akryl przeraźliwie śmierdzi i jest podobno rakotwórczy.

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
za tydzień w piątek ( 26 lipca) jedziemy do znajomych, tż będzie namiętnie testował Soplicę, mam nadzieję że będzie mu smakować, bo chciałabym mieć już ten wybór z głowy i zacząć ją powoli zbierać.
My teraz w weekend z teściami próbowaliśmy Soplicy Bo generalnie zastanawiamy się nad Stockiem i Soplicą właśnie. Teściowi i TŻ-owi smakowała, mi średnio. Ale ze mnie smakosz wódki jak z d... trąbka

Jak tak czytam jakie macie przeboje z teściowymi, to normalnie dziękuję Bogu, że moja teściowa taka nie jest

poznanianka - TŻ-owi podoba się Marek Błachnio, tzn jego video Także chyba się z nim umówimy na spotkanie

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 12:16   #4032
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję, zaraz się rozejrzę za noclegami

Edit: Mrzeżyno odpada, bo mamy prawie 500 km, a chcieliśmy max do 350 km
rozszerzyłam trochę wcześniejszą wypowiedź

Stary 2013-07-16, 12:19   #4033
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
rozszerzyłam trochę wcześniejszą wypowiedź
Dziękuję, zaraz będę sprawdzać kilometry i noclegi. Zazdroszczę wszystkim, które mieszkają np. 100 km od morza albo gór. Najgorzej mieszkać tak po środku. Do gór 500 km, do morza też My tak właśnie mamy, nie wspomnę już o tym, że mam chorobę lokomocyjną

2014

Stary 2013-07-16, 12:20   #4034
kulbensikowa
Wtajemniczenie

rzadko już tu zaglądam niestety, przez brak czasu....ale widzę że atmosfera bywa gorąca

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:20   #4035
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość

nie zgadzaj się na to, chyba nie chcesz znowu przez to samo przechodzić?
nie chce sie zgadzac, ale prawda jest taka ze nie stac nas na to zeby sobie kiedys kupic mieszkanie, a biorąc pod uwage ze M jest jedynakiem to predzej czy pozniej ten dom bedzie jego. Gdybym byla na jego miejscu tez bym nie chciala kupywac mieszkania i babrac sie 30 lat w kredytach. Ja bardziej rozwazam powrot pod warunkiem osobnego wejscia i osobnego zycia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 12:20   #4036
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas na sali jest opcja wynajęcia baru z panią barmanką, która na co dzień pracuje u nich w restauracji. drinki robi bardzo fajne, sprawdziłam już

to też się da zrobić, ale pamiętaj, że koszty podpiwniczenia są bardzo bardzo duże, niektórzy twierdzą, że nawet 1/3 całej inwestycji.
aż tak podpiwniczenie na etapie budowy nie projektu?

Stary 2013-07-16, 12:21   #4037
anannke
Zakorzenienie

Co do paznokci stwierdziłam że nie wszystkim pasuje to samo - wiele zależy od budowy dłoni i palców ja nie miałam nigdy sztucznych paznokci - może ten hybrydowy sobie zrobię ale nie wiem w ogóle o co w tym chodzi jakoś paznokcie żelowe czy akrylowe mnie nie przekonują

say-hello myślę że często jest to przesadzone zdanie. Załączam artykuł http://www.kreodom.pl/portal/artykul..._375_24_1.html. Warto zwrócić uwagę na dobrą izolację w takim przypadku - spotkałam się ze zdaniem że lepiej zrobić na płycie fundamentowej - co prawda koszt dużo większy niż ławy ale za to potem dużo mniej problemów z izolacją takiego domu i że włożone pieniądze się wrócą.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:26   #4038
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
aż tak podpiwniczenie na etapie budowy nie projektu?
tak, na etapie budowy. wiecie, jaki macie grunt na tej działce? na jakim poziome są wody gruntowe? bo od tego zależy też izolacja takiej piwnicy, a co za tym idzie koszty jej budowy. do tego dochodzą wysokie koszty robót ziemnych.
ale ja nie jestem ekspertem, także jeszcze możecie porozmawiać z jakimś fachowcem

edit: dodanie piwnicy do projektu typowego też może wyjść dosyć drogo, ponieważ konstruktor będzie musiał wam wtedy przeprojektować fundamenty, zbrojenie itp.
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

say-hello myślę że często jest to przesadzone zdanie. Załączam artykuł http://www.kreodom.pl/portal/artykul..._375_24_1.html. Warto zwrócić uwagę na dobrą izolację w takim przypadku - spotkałam się ze zdaniem że lepiej zrobić na płycie fundamentowej - co prawda koszt dużo większy niż ławy ale za to potem dużo mniej problemów z izolacją takiego domu i że włożone pieniądze się wrócą.
ja nie jestem ekspertem, nie znam się na tym aż tak dobrze ale wiem, że teraz tendencja jest taka, że odchodzi się od projektowania podpiwniczenia na rzecz spiżarni, schowków, pom gospodarczych i technicznych usytuowanych na parterze czy piętrze.

my przy budowie naszej małej "chatki" rozważaliśmy płytę fundamentową (tż miał ambicje zbudować dom pasywny), ale i tak w końcu zrobiliśmy ławy fundamentowe na podkładzie z chudego betonu. według jego obliczeń to się nie kalkulowało no ale tak jak wspominałam, ja się na tym aż tak bardzo nie znam

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-07-16 o 12:28
Stary 2013-07-16, 12:28   #4039
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję, zaraz będę sprawdzać kilometry i noclegi. Zazdroszczę wszystkim, które mieszkają np. 100 km od morza albo gór. Najgorzej mieszkać tak po środku. Do gór 500 km, do morza też My tak właśnie mamy, nie wspomnę już o tym, że mam chorobę lokomocyjną
My niestety też mamy daleko nad morze. Do Dziwnówka mieliśmy 800 km. Góry trochę bliżej.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
tak, na etapie budowy. wiecie, jaki macie grunt na tej działce? na jakim poziome są wody gruntowe? bo od tego zależy też izolacja takiej piwnicy, a co za tym idzie koszty jej budowy. do tego dochodzą wysokie koszty robót ziemnych.

ja nie jestem ekspertem, nie znam się na tym aż tak dobrze ale wiem, że teraz tendencja jest taka, że odchodzi się od projektowania podpiwniczenia na rzecz spiżarni, schowków, pom gospodarczych i technicznych usytuowanych na parterze czy piętrze.

my przy budowie naszej małej "chatki" rozważaliśmy płytę fundamentową (tż miał ambicje zbudować dom pasywny), ale i tak w końcu zrobiliśmy ławy fundamentowe na podkładzie z chudego betonu. według jego obliczeń to się nie kalkulowało no ale tak jak wspominałam, ja się na tym aż tak bardzo nie znam
na tej samej działce jest dom rodziców Tż, oni mają podpiwniczenie, ale w tamtych czasach wszystkie domu je miały.
Mogłabyś pokazać projekt waszego domku? Jaką powierzchnię użytkową macie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 12:29   #4040
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

na tej samej działce jest dom rodziców Tż, oni mają podpiwniczenie, ale w tamtych czasach wszystkie domu je miały.
Mogłabyś pokazać projekt waszego domku? Jaką powierzchnię użytkową macie?
wyślę ci na pw
Stary 2013-07-16, 12:34   #4041
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
rzadko już tu zaglądam niestety, przez brak czasu....ale widzę że atmosfera bywa gorąca
niestety, często przez to nie przyjemna. Wydaje mi się,że to jest powód dla którego inne dziewczyny się nie odzywają.
Czasami mam wrażenie, że niektóre z nas zachowują się jak przekupy na targu - moje, moje najlepsze
Czytam wątek PM2013 i tam nie ma takich akcji jak tutaj.

Stary 2013-07-16, 12:40   #4042
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:

Rozumiem że nie chcesz robić awantur itd że zależy ci na dobrej atmosferze ale uważam że powinnaś coś powiedzieć przynajmniej. Właśnie przez takie sytuacje osoby które narzucają innym swoje widzi mi się uczą się że tak można i nauczy się że tobą można dyrygować jak się chce i przestawiać jak się chce i wykorzystywać. Jesteś gościem a nie dekoracją wesela
ona wie, że nie jestem zadowolona z całej sytuacji, postawiłam się w sprawie biżuteri na którą chciały wydać łącznie tyle co za sukienkę, mi się ona zupełnie nie podobała i powiedziałam, że jej nie kupię na raz. Chociaż tyle mi się udało
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:40   #4043
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Dziewczyny, podpowiedzcie o co pytać na spotkaniu fotografa, dj'a i kamerzystę? Mamy kilka spotkań w tym tygodniu

Chyba będę jednak musiała sama iść do księdza

Do cukierni też już pisałam, odpowiedzieli że najlepiej zamawiać tort około miesiąca przed weselem, my pójdziemy tak ze 2 miesiące wcześniej

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-07-16, 12:40   #4044
ezuza
Raczkowanie

Cytat:
niestety, często przez to nie przyjemna. Wydaje mi się,że to jest powód dla którego inne dziewczyny się nie odzywają.
Czasami mam wrażenie, że niektóre z nas zachowują się jak przekupy na targu - moje, moje najlepsze
Czytam wątek PM2013 i tam nie ma takich akcji jak tutaj.
Wiesz co bo póki co to mamy jeszcze czas, na kłótnie i inne pierdoły, a jak będziemy na takim etapie jak PM 2013 czyli za rok, to już nie będzie się dziewczynom chciało kłócić na takie tematy- przynajmniej mam nadzieję, że tak będzie. Ja tu jestem żeby się coś dowiedzieć, zobaczyć na jakim etapie jesteście , co macie w planach odnośnie ślubów, możecie sobie nawet o projektach gadać, a w miarę upływu czasu, myślę, że pod koniec roku zaczniemy rozmawiać już poważniej...
ezuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:41   #4045
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

No i co - w ciąży nie jestem Dostałam @

Ale gorąca atmosfera na wątku...

Verunka, mój C. nie chce ich na slubie widzieć, a ja uważam, że zaproszenie wypada dac, a oni z tym zrobią to ich sprawa. Ale przynajmniej rodzina nie będzie gadać że nie daliśmy...

Dzisiaj 13 miesięcy do ślubu

Krooliczek, super Polubicie go bo jest bardzo sympatyczny Na pewno będzie sie pytał jak na niego trafiliscie. Powiedzcie, że macie info od Patrycji, która w piątek podpisywała umowę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2013-07-16 o 12:43
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:43   #4046
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

w ogóle w sierpniu miną 4 miesiące odkąd jestem tu na wątku i zostanie tylko rok do ślubu ale ten czas leci szybko.. już niedługo styczniowe PMki będą nam zdawać relacje
Stary 2013-07-16, 12:44   #4047
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89
Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
No i co - w ciąży nie jestem Dostałam @

Ale gorąca atmosfera na wątku...

Verunka, mój C. nie chce ich na slubie widzieć, a ja uważam, że zaproszenie wypada dac, a oni z tym zrobią to ich sprawa. Ale przynajmniej rodzina nie będzie gadać że nie daliśmy...

Dzisiaj 13 miesięcy do ślubu

Krooliczek, super Polubicie go bo jest bardzo sympatyczny Na pewno będzie sie pytał jak na niego trafiliscie. Powiedzcie, że macie info od Patrycji, która w piątek podpisywała umowę

Może jakąś zniżkę od niego dostaniesz za polecenie

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
w ogóle w sierpniu miną 4 miesiące odkąd jestem tu na wątku i zostanie tylko rok do ślubu ale ten czas leci szybko.. już niedługo styczniowe PMki będą nam zdawać relacje
U nas jeszcze 423 dni...

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-07-16, 12:45   #4048
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Zakup koszuli to rzecz banalna w porównaniu z suknią. Ja najpierw zaopatrzę się w suknię i dopiero wtedy zaczniemy szukać koszule dla TŻ. Zawsze można przyłożyć materiały i wtedy zobaczysz czy wygląda OK czy się gryzie itd.
No oczywiście, że wpierw będę miała suknię a potem dobierzemy koszulę dla TŻ

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
handzia masakra.. strasznie współczuję ja nie wiem jak można być tak okropnym człowiekiem ?

wczoraj byłam w łodzi w ptaku bo szukałyśmy czterech takich samych sukienek na ślub tż siostry... nie dość, że każda z nas miała inną figurę to przeważała sprzedaż hurtowa, a jak był już detal to nie było rozmiarów.. nie wspomnę o tym, że za te sukienki musiałyśmy zapłacić my - druhenki ssukienkę założe tylko raz (no dobra dwa, bo i na plener i nie wiem co z nią teraz zrobię bo jest masakryczna..)
Przez jeden dzień straciłam z 10 lat życia..
]

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
ja też.. to chyba po to żeby nam narobić kłopotu.. jeszcze mamy mieć biżuterię taką samą.. ona nie jest z mojej rodziny zebym musiała wydawać tyle pieniędzy tylko na ubranie się na jej wesele.. a koperta ? i reszta.. włosy też mamy mieć tak samo uczesane.. i za wszystko płacimy my, a nie ona
Wszystko spoko ale ja nie czaję...skoro ona chce mieć druhny i ma takie wymagania to przepraszam bardzo ale powinna za to płacić
Bo co Ci po sukience, której już nigdy nie ubierzesz ? Jeszcze biżuteria taka sama...fryzury ?! OMG!
Może jeszcze Wam wybierze markę i kolor bielizny bo może przez przypadek ktoś zobaczy ?
Ja chciałam mieć druhny ale stwierdziłam, że mnie na to nie stać bo gdybym wzięła druhny to kupiłabym im sukienki

Cytat:
Ulubione dialogi PM2014:

X: Nie rozumiem jak ktoś....
Y: Jak to nie rozumiesz???? A ja nie rozumiem jak ktoś nie rozumie...

Cytat:
Mój tż też nie znosi Krupnika - uważa że to najgorsza wódka i nawet za darmo jakby dawali to by nie wziął
No...nie wiem czy ktoś Krupnik stawia na stole na weselu ale jeśli tak to troszkę masakra

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Wypraszam sobie teksty tego typu, ze robię wesele na pokaz, mam bogatych rodziców itp. Nic o mnie nie wiesz wiec powstrzymaj sie takich osądow.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ale ona nie napisała nigdzie, że Ty tak robisz, napisała to ogólnie.

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

zdałam egzamin na 4 sesjo żegnaj! Co za ulga! Będę w Kurierze Lubelskim, robili zdjęcia z dzisiejszych moich zajęć na wydziale artystycznym!
.
Super, gratulacje!

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:47   #4049
ezuza
Raczkowanie

[QUOTE=kroooliczek89;41817 126]Dziewczyny, podpowiedzcie o co pytać na spotkaniu fotografa, dj'a i kamerzystę? Mamy kilka spotkań w tym tygodniu
Z mojego doświadczenia:
fotograf- czy jest jakaś galeria internetowa, wg mnie to dobry pomysł, dajesz gościom linka i masz z głowy, nikt ci nie zarzuci, że nie widział zdjęć, nie musisz każdego z płytą odwiedzać; druga sprawa- wydruk naszego zdjęcia podczas wesela- my to dajemy w prezencie na pożegnanie, i tutaj musisz zapytać czy on czasami nie wychodzi w czasie wesela na 2 godziny żeby to wydrukować, bo się spotkałam z opinią, że czasami tak się dzieje; zazwyczaj fotograf jest do 1 tylko, u mnie jest do 4 i na poprawinach i to też konkretnie w umowie mam zapisane
dj- kwestie najważniejsze dla mnie- żeby był wodzirejem, robił różne biesiadne przyśpiewki , mój ma grać 45 minut, następnie ma 15 minut przerwy, ale w tym czasie leci normalnie muzyka tylko lekko ciszej i wolniejsza
Takie ustalenia były najważniejsze dla mnie.
ezuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:48   #4050
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Ja sie chyba powinnam przestac tu pojawiac bo co chce cos napisac to nagle sie zaczynacie klocic

e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości