Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 20:33   #4381
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cześć dziewczynki..lecę Was nadrabiać..dziś zwariowany dzień i nie miałam jak wizazowac..
Wczoraj byliśmy na szczepieniu..dopiero drugie przez to zapalenie płuc...ale za to Antoś z rączka w budzi był mierzony..ważony...i uklucia nawet nie poczuł..taki grzeczny..no i ważymy już 8900..jeju ale klocek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Czy którejś z Was 5cio miesięcznie (prawie) dziecię tyle waży?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 20:43   #4382
nafiyqa
Zakorzenienie

8900? Wooooow ale przeciez spory sie urodzil!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 20:48   #4383
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

No tak..4600..on teraz jest ciężki..masywny..ale nie jest gruby... Z resztą zrzuci..jak zacznie więcej śmigać

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 20:55   #4384
iffonka7
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Nie cytowałam podczas czytania i teraz muszę się skupić co miałam pisać

Dziewczyny prawie wszystkie piszecie że jesteście takie chude itp a ja co....... gruba jak swinka co prawda nogi i ręce mam chude ale brzuch czuje się jak bym znowu była w ciąży w co najmniej 6 miesiacu, wstydze sie nawet rozebrac przed TŻ, ciągle coś zre teraz np. zjadłam 2 kanapki z jajkiem i pol talerzyka białego ser.

Insolito trzymam kciuki za dwie kreseczki,
wczoraj mi przyszdł do głowy pomysł że też moge być w c.... jakos dziwnie brzuch mnie pobolewa, w ogole to musze isc w tym tygodniu do ginki bo coś nie tak jest ze mna po porodzie i bardzo mnie to martwi.

mika trzymam kciuki rowniez za twojego bobaska

neti moj jest tydzien młodszy od twoje i tydzien temu mial 7800

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-07-16 o 20:56
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 20:58   #4385
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

a u neuro bylyscie?
ja cos czuje ze jak tylko sie dowiem ze jestem w drugiej ciazy to z mety zapisuje malenstwo na bioderka, do neuro, do reh, do peddiatry, do okulisty itepeitede moze jakis sensowny termin dadza wtedy
a tu ci powiedzą, że masz dać przy zapisie pesel i dupa

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jaki to sposób?
no jak to jaki dziecko na kolana, kawałek czegoś w rękę i ładować w paszczę ja ostatnio jej dawałam tak z palca przecier jabłkowy, coś a la konfitura jabłkowa, moja teściowa takie robi, pyszne to, odrobinę, 2x na palec, ale smakowało!
i z żółtkiem ugotowanym tak chyba zrobię też

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
nie spędza w nich dużo czasu. Spędza go na podłodze, a do leżaczka wkładam ją jak jest marudna i sama nie wie czego chce, to wtedy sie pobuja, albo nawet zaśnie. i wtedy przy okazji jej fotkę trzasnę.
W bujaku to baaaaardzo rzadko siedzi, od razu z niego wyłazi, więc już nawet jej nie sadzam tam, zastanawiam się czy go nie opchnąć na all.
i nie zostawiam jej samej ani w jednym ani w drugim, po przekręca się na brzuch i wisi na boku, szczególnie w tym różowym

a co dźwigania to miała czas, że się dźwigała, a teraz już nie

do siadania tez się nie garnie zbytnio. na podłodze to co robi: leży na brzuszku, obraca się w okół własnej osi, podnosi pupe i się odpycha na różne strony, ale nie tak, żeby się jakoś mocno przemieściła do przodu i z głową w kocu, bo nie umie zakumać że jak podniesie klatkę to będzie lepiej. dźwiga się na rączkach do góry. no i bawi się zabawkami na brzuszku.
potrafi stópkę dać do buzi.
więcej nie pamiętam..

Tyle z Julkowych umiejętności chyba trochę mało
A napisać ci, czego moja Dorcia kochana NIE robi?
Dzisiaj rehabilitantka lała już z niej, bo byłyśmy za wczesnie i jeszczetaka półroczniaczka też ćwiczyła z nią - no to ja położyłam moją na materacu i mówię: patrz, zołzo jedna, a ta patrzy no to dalej: obróciłam ją bokiem, a ta zaciesza, ale puściłam - fik na plecy i dalej zaciesz, ale głowę w bok, coby dziecko widzieć

Cytat:
a mnie sie wydaje, że to mało w porównaniu z tym co dziewczyny pokazują. Chyba, że jej taka uroda... bardziej leniwa..
do kiedy dziecko ma czas nauczyc się siedziec?
8--10 miesiąc to pora na samodzielne siadanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Moje dziecko śpi po szczepieniu już prawie 2 godziny! Zaczynam się martwić. Przekręciła się na brzuch i śpi. ale patrzyłam, gorąca nie jest.
oj tam, Dorotka dzisiaj też 2h spała

Cytat:
szaja, a po tych zabiegach reh, co z Dorką byłaś to mówili, że powinno być już lepiej czy jak...? czy to za szybko i jeszcze trzeba poćwiczyć, żeby efekty były? moża ona faktycznie leniuszek i nie ma potrzeby takiej... zeby się przekręcać
to jest tak, że dziecko może ruszyć po 1 ćwiczeniach (bo czasem tylko wystarczy uświadomić, że możliwy jest ruch), czasem po 5 a czasem po 10 i dokładnie - leniuch. Ale niestety, są pewne etapy,które dziecko musi opanować. Ale np. reh.mi opowiadała dzisiaj, że miała już takie dzieci i nawet takie, co to posadzone - siedziało, a samo nie, po czym wstało, zaczęło chodzić (szybko bardzo) i dopiero potem opanowało siadanie i raczkowanie.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Bawi Cię to?

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Łech, taki syf w pokoju, a tak mi się nieeee chceeee....

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

I znowu gadam sama ze sobą.

Hej hje!

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Hej! Co tam?

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Siedzę i się nudzę, i nie chce mi się sprzątać...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Won do sprzątania, nierobie!

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Dobra.... Idę.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

posikałam się

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ale to jestem wciąż ja, Wiśnia, więc stały członek, tylko pod innym pseudonimem.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Insolito, Hje to dawniejsza Wisienka. Czyli ja.
ty penisie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 21:00   #4386
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Dziewczyny prawie wszystkie piszecie że jesteście takie chude itp a ja co....... gruba jak swinka co prawda nogi i ręce mam chude ale brzuch czuje się jak bym znowu była w ciąży w co najmniej 6 miesiacu, wstydze sie nawet rozebrac przed TŻ, ciągle coś zre teraz np. zjadłam 2 kanapki z jajkiem i pol talerzyka białego ser.
a duzo przytlas w ciazy i ile Ci zostalo pociązowych kg?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 21:07   #4387
litllesweetangel
Lurker ;)

Sylwia i co jest 6? :P bo u mnie ZERO w kaskade wygralam 2 zl... na nastepny zaklad

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 21:08   #4388
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
kciuki, żeby wyszedł pozytywny, napisz koniecznie jak wyszedł
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej! Mąz siedzi z siostrą i szwagrem i i A ja siedze z Malutką, bo Ona coś się często budzi nam wieczorem.

Illusion nie mogę wrzucić zdjęć, bo kabel na dnie walizki i nie chcę brzdąca obudzić A wczoraj miałam, wiem, obiecałam, ale tak jak piszę, Blanka ma problem ze spaniem tutaj. Mam nadzieję,że tylko tutaj Ale chyba u nas zaczęło się "ząbkowanie". Niuńka wszystko pcha o buzi, ale tak wściekle, widać, że ją boli coś.

Insolito serdecznie gratuluję siostrze i trzymam kciuki za jutrzejszy test
Dziękuję za kciuki i w imieniu siostry

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja tylko na chwilę.
Jutro mam obronę miedzy 10.30 a 12 więc proszę o kciuki bo czuję się niepewnie.

jutro do Was wrócę wieczorkiem bo pewnie wczesniej nie dotre do domu.
No to trzymamy

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hej Dziolchy! Przelecialam Was na szybko.

Charlizz, tez mamy taka ksiazeczke, Zocha j auwielbia

Szaja, pytalam o te czopki, bo pediatra nam je przepisala na problemy ze spaniem w nocy.. ale u nas nie dzialaja

Witam nowa mamusie

Insolito za fasolke!

I nie wiem co jeszcze mialam pisac...
Te masakryczne nocki powoli mnie wykanczaja.. juz nie wiem co robic, nawet do pediatey poszlam, kazala sproowac z tymi czopkami o ktore Szaje pytalam, ale chyba nie pomoga - mam przez trzy dni probowac. Dostalismy tez skierowaie na mocz i morfo, usg brzuszka i glowki, i powiedziala, ze jesli sie nipokoje o zeby sie wybrac do nurologa.. i pewnie sie wybierzemy.
Zeby isc do neurologa na nfz potrzebuje skierowanie? I tak raczej z tego nie skorzystam ale cekawa jestem

No i ciekawe czy dziś w nocy ppbijemy rekord pobudkowy, na razie nie zdarzylo sie malej budzic wiecej niz 11 razy

Aaa i dodam jeszcze, ze powoli przechodze w faze strachu przed zasnieciem - bo wiem ze zaraz bedzie pobudka

Koniec gorzkich żali
Dzikęuję

Trzymam kciuki za dobrą noc

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

insolito, oby bylo po Waszej mysli

Kuba o 20 urzadzil mi mega histerie. I to w polowie butli, nigdy mu sie to nie zdarzalo! Jakos go uspokoilam i od tamtej pory bujamy sie z usypianiem. W nosie ma spanie, woli wkladac sobie smoka do buzi i zaraz go wyciagac albo trzymac sie za stopki :P

Dziękuje

Mam nadzieję, że Kubuś juz spi

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki..lecę Was nadrabiać..dziś zwariowany dzień i nie miałam jak wizazowac..
Wczoraj byliśmy na szczepieniu..dopiero drugie przez to zapalenie płuc...ale za to Antoś z rączka w budzi był mierzony..ważony...i uklucia nawet nie poczuł..taki grzeczny..no i ważymy już 8900..jeju ale klocek

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Czy którejś z Was 5cio miesięcznie (prawie) dziecię tyle waży?

Ładną maci wagę
dla Antosia za szczepienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Insolito trzymam kciuki za dwie kreseczki,
wczoraj mi przyszdł do głowy pomysł że też moge być w c.... jakos dziwnie brzuch mnie pobolewa, w ogole to musze isc w tym tygodniu do ginki bo coś nie tak jest ze mna po porodzie i bardzo mnie to martwi.

mika trzymam kciuki rowniez za twojego bobaska

neti moj jest tydzien młodszy od twoje i tydzien temu mial 7800
Dziękuję
Tzn. co z Tobą nie tak

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 21:10   #4389
mala_19kw
Zakorzenienie

Co chce się dzisiaj wypowiedzieć to mi rozłącza

Chciałam o tych zębach pisać bo Black mnie tknęła w ten temat że nam też dziwnie zaczęły wychodzić. Bo mój synek wystartował od trójki z prawej strony teraz pcha się trójka lewa i dwie dolne jedynki
Moje dziecko przez to cholerstwo jest nie do okiełznania
Płacze w nocy przez sen i to tak głośno że aż mi głupio że wszystkich pobudzi

A no właśnie bo ja go tak sobie obserwuje i ... Ostatnio jak pije mleko(on rzecz jasna)to ogląda swoją rękę Obraca z każdej strony. Zbliża. Oddala Śmiesznie to wygląda-jakby ją pierwszy raz widział. I robi to już od jakiegoś czasu. Albo wyciąga smoczek z buzi i wkłada spowrotem (ale to w momencie gdy nie jest bardzo głodny).

No i co robi notorycznie... Trze piętą o pięte Podczas kąpieli w ten sposób chlapie się wodą (nas w sumie też ). Wasze też tak robią?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 21:22   #4390
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a duzo przytlas w ciazy i ile Ci zostalo pociązowych kg?
Przed ciążą ważyłam 60 kg, w ciąży przytyłam 20 kg, miesiąc po porodzie ważyłam 61 kg a teraz 66 kg. Tak więc nawet to nie są kilogramy po ciążowe po one fajnie mi w ciągu miesiąca zeszył tylko teraz to moje obżarstwo

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dziękuję
Tzn. co z Tobą nie tak
Mój TŻ pracuje zagranicą co wiąże się z tym że jest w domu co tydzien czasami co 2 lub 3, jak przyjedzie to wiadomo jest i wciagu 24 h po zaczynam krwawic to znaczy mam tak jak by normalny okres, no ale sory nie wierze że mam okres czasami co tydzien, dwa lub trzy i zawsze po i że to zbieg okoliczności, w czasie mnie nic nie boli niby jest wszystko ok, powtarza się to notorycznie od pierwszego razu po porodzie

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-07-16 o 21:26
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 21:23   #4391
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje

Mam nadzieję, że Kubuś juz spi
Taaak, od kilku minut

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 21:24   #4392
blogerka
Wtajemniczenie

Hej, znowu mnie nie ma, w weekend Was nadrobie, u nas bezsennych nocy ciag dalszy w koncu zeby ida, pediatra dzisiaj potwierdzila na bilansie polrocznym. Waga niby ok, bo idzie swoja sciezka - taki byl komentarz na mje biadolenie ze malo wazy - a wazy malo 6690 i najgrsze ze tyle wazy juz jakies 3 tyg, i w ciagu doby ma tylko 4 larmienia, wiecej nie chce, i te karmienia tez nie sa jakies imponujace, i jeszcze takie wmuszanie na sile. Mam zronbic badanie moczu ogolne, i ew. mrfologie - mam nadzieje, ze nie bo to byl najwiekszy kszmar mojego macierzynstwa jak do tej pory.
Uciekam spac, bo pewnie znowu pobudki co godzine bede miec, a jutro mamie oddaje Boryska bo padam na ryja, potrzebuje wolny dzien zeby sie zresetowac
trzymajcie sie, buziaczki dla Was i dzieciaczkow
Stary 2013-07-16, 21:26   #4393
nancykenator
Zakorzenienie

laski pytanie na szybko, które wybrać :
http://www.tublu.pl/zawsze-blisko/no...tula-manu.html
http://www.tublu.pl/zawsze-blisko/no...imitowana.html
http://www.tublu.pl/zawsze-blisko/no...-emma-mae.html
http://www.tublu.pl/zawsze-blisko/no...nt-parade.html
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 21:30   #4394
mala_19kw
Zakorzenienie

Nawijko- tak napewno z hippa. Najpierw przyszła paczka z poradnikami,kuponami i łyżeczką. A potem odebrałam w rossie paczkę ze słoiczkiem marchewki i łyżeczką.

Z bobovity też dostałam słoiczek marchewki (ale to dużo predzej).
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-07-16, 21:39   #4395
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej ho
Piszę w chwili wytchnienia, nie wiem ile ona potrwa.
Siedzę i szukam na necie lekarzy alergologa,neurologa i ortopedy bo mam takie skeirowania dla Blanki i kurde terminy sa przerażające
Blaneczka dziś męczy moje uszy jodłowaniem góralskim, i bawi się w telefon " drrrrrrrrr"
Wczoraj kupiliśmy jej zabawkowy bębenek i to był strzał w dziesiątke teraz to ulubiona zabawka

Nie mogę Was calkiem nadrobić bo mój Kłykcik zaraz się obudzi i zechce sie bawić, w ogóle ostatnio nie chce się sama sobą zająć.

Szaja, Blogerka : Wy macie ulewające dzieciaki to doradzcie mi coś. Gastrolog kazał nam zagęszczać każde mleko kaszką i picie podawać 20 min po jedzeniu, tak robiłam przez tydzień było ok ulewała mniej faktycznie a od wczoraj znowu lupie. Na wadze ładnie przybiera, kupki też ok, ogólnie wszystko dobrze tylko taka lupa jest. Myślicie że badać w kierunku refluksu itepe czy dać sobie spokój i poczekać aż samo przejdzie bo to zwykła " jej uroda" ???

Aha i chyba Blanka nie toleruje glutenu ;/ wczoraj dałam jej słoik z hippa owoce z orkiszem i po kilku godz miała takie bolące bąki, aczkolwiek zgrało się to z tym, że bardzo łapczywie i z płaczem jadła obiadek i nie wiem czy to od gluta czy od łapczywego obiadku hmmm...

Black już Ci pisałam ale napiszę jeszcze raz: cudownie wyglądaliście !!! I gratuluję że wszystko było tak jak sobie wymarzyliście !

Ewulko witaj po wczasach

Buziaki dla naszych dziesiejszych solenizantów !!!
hej, ja do mleka daje 2 miarki na 90 ml, a do kaszy tylko jedna miarek do calej porcji b t i tak geste jest, dopajalam na poczatku tylko PRZED karmien iami, do 20 ml bo mleko jakby zatrzymywaly wode po karmieniu jak dooilam woda to z kolei bylo chlustanie mlekiem

jesli ladnie przybiera na wadze to ja bym odpuscila ten refluks, pewnie ma fizjolgiczny i tak jak Borys a uwierz ze u nas byly takie chlustania mega ze nie raz ludzie na miescie patrzyli jakos dziwnie na nas
i tez BNorys ma takie okresy ze czasem ulewa w miare ok, a czasem wiecej, jak sie duzo rusza to tez ulewanie jest wieksze

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Szajka - pamietasz jak pisalas o przelozeniu szczepienie po tej naszj trzydniowce? ile to bylo? 4 tyg?
bo pytalam sie ej lekarki u ktorej wtedy bylismy i ona powiedziala ze 2 tyg. i nie wiem

przypomnial mi sie moj dzisiejszy sen (Szajka, blogerka )
Snilo mi sie ze masz siedzi na all i czegos szuka.
pytam sie czego szukasz - a ten: kaszek Holle
to mowie -ale Kuba je narazie Bobovite a maz: ale dostalem pod opieke psa i musze go dobrze karmic!
nie ogarniam hahahahaha, ale zmiksowalas watkowe historie ;P
rozumiem ze mialas na mysli labradora mojego tz ;P

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
I jeszcze muszę dopowiedzieć żeby nie było że jak mąż ma wolne to jeździ po znajomkach-bo zawsze robi coś pożytecznego w tym czasie (nie wiem w sumie czemu mnie to aż tak boli,zazdroszczę mu tego czy co? ).

I co do tego że przez dziecko jesteśmy bardziej ograniczone... Postrzegane jako mniej wartościowe... Nie! Tu świetnym przykładem jest Blogerka. Zajmuje się Borysem sama a ma czas żeby wyjść się z kimś spotkać,pójść na spacer... Z resztą sama pisała że dziecko ją nie ogranicza,że z nim też spędza cudownie czas i świetnie się przy tym bawi.

Ja trochę jak ty Meduza,czuje się usidlona w domu (bo sama się na to skazuje w sumie) ale tak wcale być nie musi. Kwestia organizacji. Dlatego apeluje że trzeba brać przykład z Blogerki

Blogerko-za to jak świetnie sobie radzisz ze wszystkim sama i mimo to potrafisz czerpać z życia najwięcej jak się da należą się duże brawa

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Naprawdę mamy tą samą matkę i ... Tego samego ojca

U mnie jest identycznie-ja muszę zrobić i słuchać gadania bo kogo innego prosić i tłumaczyć nie będzie.

Stary to samo-brudas jakich mało (matka nauczyła wszystko pod nos podstawić i za księcia zrobić) a wypomnieć potrafi -jakby sam dawał dobry przykład.

Eeh dom wariatów

Za jutrzejsze egzaminy dla Ciebie i Deli

ale mi milo
niestety az tak rozowo nie jest, ja po prostu w tym calym moim ograniczeniu - bo jednak jest to ograniczenie, staram sie nachapac troszke wolnosci - postanowilam raz na tydzien oddawac Borysa mojej mamie - udaje sie raz n a dwa - i miec czas dla siebie samej bez dziecka, na zakupy, na spotkanie z kolezanka, na "plazowanie" na piwko, na co chce!
a i z Borysem staram sie spedzac czas aktywnie, bo lepsze to niz uzalanie sie ze mam dziecko i nic nie zrobie juz, ale np. ostatnio rozplakalam sie po wyjsciu z centrum handlowego, uznalam ze musze ! sobie cos kupic na lato bo czuje ze mam same stare szmaty, no i polazlam z wozkiem do bershki a tam ludzi od groma, miedzy wieszakami ciezko przejsc, przymierzyc tez, no i stwierdzilam ze odpuszczam, ale jak juz wyszlam z ch do parku to po prostu nerwy chyba mi puscily, tak jakos przykro mi sie zrobilo
na szczescie przeszlo, a jutro mama zabiera Boryska i na spokojnie kupie sobie jakas letnia sukienke czy szorty i wrzuce na luz ;P a z wozkiem nie wybieram sie juz na zakuy w okresie wyprzedazy bo tylko mozna sie zdenerwowac

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-07-16 o 21:40
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 21:39   #4396
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Kocham ją

Ja korzystałam ale na zabiegi u kosmetyczki czy wymianę opon..takie lokalne uslugi. Płacisz przelewem, przychodzi Ci na maila grupon, dzwonisz do firmy i się umawiasz (proszą zazwyczaj o podanie numeru grupona). Jak idziesz na dany zabieg to drukujesz grupon i oddajesz. Ja osobiście polecam bo ceny fajne.

widzisz jednak przed komunią się wyrobili żeby nam wysłać te paczuszki

Moim zdaniem to nie jest mało...i jeśli np. z moim Igim porównujesz to:
1) chłopcy zwykle szybciej ruchowo się rozwijają co widać u nas na wątku wyraźnie
2) Igi ogólnie wszystko robił wcześniej niż piszą w książkach...i podnoszenie główki, i przewroty, przekręcanie się w czasie snu na boczki pełzanie, teraz raczkowanie...
Nie porównuj więc i się ie stresuj niepotrzebnie

Ja słyszałam że dzieci które mało czasu spędzały na podłodze a były nadmiernie noszone albo wkładane do łóżeczek.kojców pomijają etap raczkowania.

Poprzednim razem też zmarnowałam więc mroziłam teraz. Poprzednio pasteryzowałam zupki warzywne i może za krótko bo dziś wyczytałam że 30 minut i później do góry dnem ustawić. Wyczytałam też że te z mięsem to 3 dni z rzędu po godzinie trzeba pasteryzować więc uznałam że nie będę ryzykowała spuszczeniem wszystkiego w kiblu jak się nie uda jednak i zamroziłam.

Nie widzę przeciwskazań
To chyba tez nie tak. Znam kilkoro dzieci, ktore sila rzeczy chowaja sie na podlodze a pomijaly raczkowanie. Jedno z nich bylo celowo uczone
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 21:40   #4397
litllesweetangel
Lurker ;)

mala no to uboga paczke Ci dali :/ w mojej byl indyk z dynia i ziemniakami i soczek marchew- jablko.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-07-16, 21:44   #4398
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Co za popier.dolony lekarz... Wiesz, tak sie kiedys robilo, dopajalo dzieci woda z glukoza... Chyba nawet TZ wyjechal mi na poczatku z takim tekstem i matka moja. W herbatkach pierwsze w skladzie tez glukoza.
Co do zageszczania to Blogerka chyba stosuje Nutriton? Jakos tak.
Jak dla mnie lekarz konkretnie pogrzany, starej daty chyba co? Rzeczywiscie kasa stracona...
stosuje, czemu pytasz?

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
książkowo nie powinna być większa niż 2 poziomy centylowe,ale nie wszystkie dzieci rozwijają się 'tabelkowo'. Chyba bardziej martwiłabym się gdyby różnica była odwrotna. Która tam u Was godzina?

pamiętam, że któraś z dziewczyn też miała ten problem, że nic nie chciała pić dziecinka, (blogerka )
nie, moj zawsze zachlanny na wode byl, i ulewal nia strasznie, a teraz to w nocy mleka za cholere nie chce tylko woda

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

1 i 3 mi sie podoba, 3 bardziej

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

1 i 3 mi sie podoba, 3 bardziej
Stary 2013-07-16, 21:47   #4399
Debrah
Zakorzenienie

Słoniki albo ostatnie

Idę się zdrzemnę godzinę bo padam a potem do nauki ;(
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 21:51   #4400
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
mala no to uboga paczke Ci dali :/ w mojej byl indyk z dynia i ziemniakami i soczek marchew- jablko.
No i się teraz wydało jakie z nich kutafony
Nie dość że łyżeczka była różowa to jeszcze mi soczek poskąpili
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-07-16, 21:56   #4401
litllesweetangel
Lurker ;)

Blogerko nie pytalam ktoras z dziewczyn miala problem z ulewaniem i lekarz gadal jakies bzdury, skojarzylo mi sie, ze podawalas cos do zageszczenia mleka.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-07-16, 22:02   #4402
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Ja też jestem ciekawa, ale zrobię któregoś ranka, żeby był bardziej wiarygodny
Nie pomyślcie, że jestem jakaś głupia i nieodpowiedzialna. wiem, że niektórzy uważają,że to niedobrze dla dzieci jak jest taka mała różnica bo nie można im dać 100% z siebie, ale ja mam siostrę starszą dokładnie o rok i miesiąc i było super, trudno o bardziej szczęśliwe dzieciństwo niż my miałyśmy

Twój Tż wymiata
oj tam, ja znam sporo ludzi z takimi dziećmi w tym moja teściowa.

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
My dostalismy tylko lyzeczke i dwa kupony znizkoee 20% do rosa wiec u nas najbiedniej nie mamy szczescia
Insolito rob test bo cieka2a jestem ? Trzymam kciuki
U nas niestety nie ciekawie dzis bylismy w kielcach u reha i neurologa
Rehabilitant fajny ale podwazyl kilka cwiczen naszej reha ze szpitala ale niestety neurolog kazal nam isc do szpitala na diagnostyke bo ta wiatkosc jest niepokojaca i trzeba szukac przyczyny:sly:
Wiec od poniedzialku jesteśmy w szpitalu jakies 3 dni przeraza mnie to
Nina moze eiesz jakie warunki sa na langiewicza? Nie beda robic problemu ze bede zostaeac na noc

trzymam za Julaska kciuki

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A, zapomniałam się Wam pochwalić. Pisałam jakiś czas temu, że mojej córce idą zęby - otóż już wiadomo, który będzie pierwszy: LEWY KIEŁ. Zupełnie, jak u mamusi. Mi też kły najpierw wyszły, a w pierwszej kolejności właśnie lewy.
no to wam dowcipas zrobiła brawo!

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Nie porazenie wykluczone ale wiotki jest i ma zaburzenie koordynacji to wmiare potwierdzaja wszyscy rehabi lekarze u ktorych bylismy a ta dzis dowalila chorobe metaboliczna lub chorobe tkanki lacznej lub taka jego uroda na co licze ale to wszystko nie dla mnie c
Czekalismy chwile tam wiec kilkoro dzieci sie przewinelo i jak patrzylam na te z widocsnymi dysfunkcjami lub uposledzeniem same łzy do oczu mi lecialy

a może to za małe napięcie tylko?

Cytat:

Słyszałam, że najpierw wartości odżywcze ciągnie płód ( nie lubie tego słowa) później dziecko karmione, a reszta zostaje dla matki. a jak to jest naprawdę to nie mam pojęcia. Szaja pewnie wie
a nie wiem

Cytat:

trzymam!

Cytat:
Hej Dziolchy! Przelecialam Was na szybko.

Charlizz, tez mamy taka ksiazeczke, Zocha j auwielbia

Szaja, pytalam o te czopki, bo pediatra nam je przepisala na problemy ze spaniem w nocy.. ale u nas nie dzialaja

Witam nowa mamusie

Insolito za fasolke!

Te masakryczne nocki powoli mnie wykanczaja.. juz nie wiem co robic, nawet do pediatey poszlam, kazala sproowac z tymi czopkami o ktore Szaje pytalam, ale chyba nie pomoga - mam przez trzy dni probowac. Dostalismy tez skierowaie na mocz i morfo, usg brzuszka i glowki, i powiedziala, ze jesli sie nipokoje o zeby sie wybrac do nurologa.. i pewnie sie wybierzemy.
Zeby isc do neurologa na nfz potrzebuje skierowanie? I tak raczej z tego nie skorzystam ale cekawa jestem

No i ciekawe czy dziś w nocy ppbijemy rekord pobudkowy, na razie nie zdarzylo sie malej budzic wiecej niz 11 razy

Aaa i dodam jeszcze, ze powoli przechodze w faze strachu przed zasnieciem - bo wiem ze zaraz bedzie pobudka

Koniec gorzkich żali

tak, skierowanie, ALE szukaj prywatnie, bo na nfz to się skichasz raczej, a nie znajdziesz teraz

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

No i co robi notorycznie... Trze piętą o pięte Podczas kąpieli w ten sposób chlapie się wodą (nas w sumie też ). Wasze też tak robią?
Dorotka tak

w czarno-białe kółka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 22:21   #4403
nafiyqa
Zakorzenienie

Napisze Wam, co sie zdarzylo mojemu TZ wczoraj.

Wracal o 23 z kolega, byli na piwie.
Ida ulica (obok stacji kolejowej), a przed nimi nagle pojawia sie facet z wózkiem niemowlecym.
Dziwny byl, jakis zachwiany, wiec podeszli do niego i pytaja sie co tu robi o tej porze z wozkiem.
A ten zaczal gadac jakies niestworzone historie, ze przyjechal pociagiem na plaze
Podobno mial zatrzymac sie u matki, ale ona od godziny 14 nie odbiera telefonu.
Wiec on czeka na kolezanke, ktora przyjedzie o 3 w nocy, bo czeka na autobus nocny
TZ pytal o dziecko, czy cos jadlo od tej 14, a ten, ze zrobil mu kanapki.....
Facet odkryl kocyk i sie okazalo, ze w jednej spacerowce lezy dwoch chlopcow - jeden 1,5 roku, a drugi 3 latka...
Na krotko ubrani, pod polarowym kocykiem...

TZ sie nie zastanawial, zadzwonil po policje.
Mowil, ze przyjechali w 3min.
Alkomat pokazal 1,5 promila...
Facet mowil, ze jest w trakcie rozwodu z matka, ze on sie mial dzis zajac dziecmi, itp.
(pewnie juz wiecej sie nimi zajmowac nie bedzie, bo mu prawa zabiora po takiej akcji).

Faceta zawineli, dzieci zreszta tez - do pogotowania opiekunczego.

Policjanci oczywiscie podziekowali TZ i koledze, ze zadzwonili; spisali ich i puscili.

TZ byl caly roztrzesiony jak mi o tym opowiadal. Mowil, ze jak zobaczyl te dzieciaki to cos go scisnelo, od razu o Kubusiu pomyslal.
Poza tym ostro zwyzywal tego faceta, az policjanci musieli go uspokajac.

Co za............

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

MALA, to rzeczywiscie Cie przekrecili na soczek!
A dawno odbieralas? Ja pod konioec czerwca i ekspedientka powiedziala, ze to nowe zestawy sa.
A dostalam to samo co LITTLE.

NANCY, 1 albo ostatnie :

Dziewczyny tulace - co robicie jak dziec Wam zasnie na dworze w Tuli? Podkladacie cos pod glowke?
Kuba dzis znow kimnal, podtrzymuje mu glowke wtedy, zeby nie majtalo nia.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-07-16 o 22:05

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 22:31   #4404
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
zapomnialam Wam wczoraj napisac jaki mialas sen
snilo mi sie ze Bartullo Sylwii umowil sie z moim ze przyjdzie do niego i razem pojda do Leo Marsi sie bawic i co najlepsze widzialam we snie jak ten Bartolini raczkowal do nas po naszej drodze, o mamuniu

jak dla mnie 1 lub 3 chociaz wszystkie ladne

Cytat:
Napisze Wam, co sie zdarzylo mojemu TZ wczoraj..
Ale masakra Ogromne brawa dla Tzta

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Illusion, widać widać - czubeczek już wyszedł poza dziąsło, jest ostry.

Mika, kciuki za Julka. Oby było wszystko dobrze!

Sylwietta, fakt. Po mnie ma jeszcze pipę, bo na razie nie widzę podobieństwa. Dobrze, że to ja ją urodziłam, bo gdyby nie to, to bym miała wątpliwość, czy to w ogóle moje.

Lece dalej nadrabiac chociaz powiem Wam szczerze, ze taka padnieta jestem, ze na oczy ledwo patrze W ciagu dnia nie wiem ostatnio w co rece wlozyc. Nie pisalam Wam nigdy ale prowadze swoja mini sprzedaz internetowa i ostatnio jaki sie ruch w interesie zrobil to nie nadarzam z pakowaniem i wysylaniem Mam nadzieje, ze niedlugo wszystko wroci do normy i bede znowu na biezaco

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 05:40   #4405
Konto usunięte

A co sprzedajesz?
Nawijko brawa za postawę tż!
Stary 2013-07-17, 05:57   #4406
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41828107]A co sprzedajesz?
Nawijko brawa za postawę tż![/QUOTE]

Dołączam się do pytania i do oklasków dla Tż !

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 06:16   #4407
ezzo
Zadomowienie

Chyba dzieci dzisiaj sobie pospaly, bo taka tu cisza - z wyjatkiem mojego, pobudka o 5 po calej nocy przy cycu, matka oczy przekrwione ze zmeczenia, a ten skubaniec wlasnie sobie pocycolil i teraz ucina sobie drżemke na moim ramieniu.

Nawijko pogratuluj tz odwagi i postawy

No nic wkladam dziecia w nosidlo i lecimy ogarniac nasze pobojowisko.

Milego dnia mamuski
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 06:35   #4408
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Będzie dobrze
Cytat:

Koniec gorzkich żali
I jak nocka?
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Czy którejś z Was 5cio miesięcznie (prawie) dziecię tyle waży?
No powiem Ci że waga imponująca Iguś ma 6,5 miesiąca i waży jakieś 8600.
Pierwsze bo mi się z brązowym panelem najbardziej podobają.
Cytat:
Napisze Wam, co sie zdarzylo mojemu TZ wczoraj.
Brawa dla TŻta...Boże co się na tym świecie wyrabia, biedne dzieciaki.

insolito
jak tam?

U nas pobudka o 6 i teraz czekam aż kawaler urządzi sobie drzemkę i jeszcze też się zdrzemnę bo coś niedospana się czuję. Ale coś się nie zapowiada na razie bo młody leży na podłodze i się bawi pudełkiem z Hippa co łyżeczkę i poradniki w nim przysłali. Tłucze w nie grzechotką oballową

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Oooo a jednak Idę dosypiać
Stary 2013-07-17, 06:39   #4409
Konto usunięte

A mnie tak zastanawia, czy matka tych dzieci nie wiedziała z kim je puszcza

U nas 5:30 "ja się wyspałam, to mamusia też"
Stary 2013-07-17, 06:51   #4410
nafiyqa
Zakorzenienie

Ucieszylam sie z reakcji TZ, a jakze.
Od narodzin Kuby stal sie strasznie wrazliwy na krzywde dzieci. Zreszta on uwielbia wszystkie dzieciaki, a one do niego lgna. Moja siostra od malego na leb mu wlazi

Biedne te dzieciaczki pewnie nie pierwsza taka akcja w tej rodzinie... Gorzej jak sie oklaze, ze matka nie lepsza...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości