Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 14:24   #4291
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez Misiaczek17311 Pokaż wiadomość

Pokaże wam mojego kubulca

śmieszek słodki

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
:d
Mamo to mój krem, nie zabieraj ręce jak do modlitwy złożone
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:25   #4292
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cześć "Hje". Super nick!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:27   #4293
hje
Zakorzenienie

Cześć, Black!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:29   #4294
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
o kurna a co teraz Twój nick oznacza?

Debrah, dziękuję za odp
a ja wiem wczoraj o tym pisałaś

pospalimy z Kubuniem znowu ponad 2 h

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Debrah muszę poddać tż Twoje argumenty jako przeciw czarnemu a ja się nadal nie mogę zdecydować
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:47   #4295
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

A Dziewczyny mam niusa : Moja siostra jedzie na staż do Brukseli Chłopak , który zdobył więcej głosów zrezygnował
ale super wieści! Pogratuluj siostrze od nas hurtowo

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie tylko ty. Gdybym np musiała ją teraz nagle całkowicie odstawić..o nie, nie wyobrażam sobie.
Nie sądziłam, że będę mieć w związku z kp tyle odczuć tego typu, że to stanie się takie ważne, dla mnie, dla mojej relacji z dzieckiem, i że sama będę tej bliskości potrzebować. W ogóle nie wiem jak bym ją miała odstawić teraz np, ale pewnie też dlatego, że ona nie chce butelki.
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
no właśnie, ja mam poczucie, że to relacja tego typu jakiej nikt inny mieć z Kubusiem nie będzie. Każdy może go ponosić, poprzytulać, pocałować ale karmienie to jest coś naszego. Nie umiałabym go teraz odstawić, może też właśnie dlatego, że nie mam alternatywy (mój też ostatnio jest do butli na nie). A może właśnie dlatego, że będę czuła, że każdy może wziąć tą butlę czy coś innego i go nakarmić.
jakoś tak mi się smutno zrobiło czytając Wasze wpisy... ech.. życie.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 14:49   #4296
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

ale super wieści! Pogratuluj siostrze od nas hurtowo

jakoś tak mi się smutno zrobiło czytając Wasze wpisy... ech.. życie.
przytulam mocno
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:17   #4297
calawdeszczu
Wtajemniczenie

http://www.papilot.pl/ciaza/22796/Ho...du-ABSURD.html

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:32   #4298
litllesweetangel
Lurker ;)

My tez dzis dostalismy paczke z Bobovity. Marchewka miesiac za pozno

Napisalam cos w k. zyc sie odechciewa ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:35   #4299
Misiaczek17311
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84
nastepna!
ale slodziak z Kubunia! czyzbym widziala u Niego doleczek? jeszcze powiedz ze ty tesz masz doleczki!?
Tak tak ma dołeczki ale nie mam pojęcia po kim bo ani ja ani mąż nie mamy

Cytat:
Napisane przez pstryczek84

tez o to miala pytac!
Tzn podpisał kontrakt 4 letni w górniku (ekstraklasa) ale musi się ograć (chodzi na wypożyczenia) stąd nasze co pół roczne wyprowadzki a na wypożyczenia chodzi do 1 ligi. A wypożyczenia są na tej zasadzie że płaci ten klub gdzie się ma kontrakt tylko gra się tam gdzie się idzie a jak trener z górnika będzie potrzebował danego zawodnika i zobaczy że zrobił postępy to każe mu wrócic . Trzeba czekac cierpliwie Ale w klubach polskich jest taki burdel że już bym mogła książke o tym napisać

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z wyjazdami za granicę z dziećmi? chodzi mi o samolot jak dzieci to znoszą?
Misiaczek17311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:37   #4300
insolito
Zadomowienie

Pożarło cytaty
Illusion, Pstryszewk, Badzia , Wasze dzieciaczki cudnie się już poruszają I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno nie umiały zapanować nawet nad rękoma

Cytat:
Napisane przez Aga8484;41806090

Byłam dziś u endokrynologa. No i co po mojej niedoczyności tarczycy śladu nie ma, nie muszę już brać tabletek, ale kontrolować muszę co jakiś czas.[/QUOTE

Super, że tarczyca zdrowa A niedoczynność pojawiła Ci się w ciąży czy wcześniej już miałaś ?

Cytat:
cześć dziewczyny!!!

ja tak prosto z mostu,

buziaki dla Wszystkich solenizantów za skonczone miesiace.

Ill, pstryku, Wasi chłopcy wymiatają :d
Jak tak patrze na Wasze dzieci jakie są ruchliwe, to trochę się martwię bo Julka bardzo daleko w tyle z takmi umiejętnościami

nadrobiłam Was, ale postaram się wbić na bieżąco, bo za dużo cytowania.
U mnie tak jak pisałam w k. Staram się jakoś psychicznie nastawić na to wszystko, ale nie wiem jak to będzie.
W dodatku okazało się, że u t, podejrzewają dosyć poważną chorobę i nie wiadomo co dalej. Na razie ma do zrobienia testy, który mają albo potwierdzić, albo wykluczyc podejrzenia lekarza.

Próbowałam dać dzisiaj Julce łososia z cukinią i ziemniaczkami, ale niestety odruch wymiotny. spróbuję za parę dni jeszcze raz.

kupiłam kaszkę z hippa z glutenem i chcę dodawać do mleka, czytałam w poradniku bobovity ze 2,3 g, przez dwa miechy. A ile to te dwa gramy? pół łyżeczki? i jeśli ta kaszka jest niby na dobranoc, to czy mogę podawać te pół łyżeczki
do porannego mleka?

stęsknilam sie za Wami.

Aha, próbowalismy dogadac się z facetem od mieszkania, żeby umowe zerwać na koniec sierpnia ale niestety formalista się nie zgodził, i będzie z nas doił do konca wrzesnia. ale i tak nie zostaniemy tutaj we wrzesniu więc za opłaty będzie musiał nam zwrócic, bo nic nie zużyjemy.

no to tyle u mnie tak w skrócie.

mam nadzieje, że przyjmiecie mnie spowrotem

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

Mamuśki dopiero teraz się odzywam, cały dzięn coś było do roboty, dzwoniłam do poradni pulmonologicznej i umówiłam Filipa na uwaga, uwaga 23.... lipca, za tydzień we wtorek i to na nfz, jupijajej. szybko mnie zapisali,a już miałam w głowie wizje wizyty za pół roku. nawet na wizyte do dentysty i ginekologa dłużej czekam
Czasem potrafi nas zaskoczyć i nfz

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Trzymajcie za nas kciuki, dziś mamy szczepienie
Kciuki zaciśnięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41811675]Ja tylko tyle- czwarty dzień mam najbardziej jęczydłowate jęczydło świat nie wiem, o co chodzi, czy zęby, czy skok, czy charakterek ale od rana do nocy jęczy, aż mąż w szoku był. Najbardziej zęby obstawiam, bo wszystko w paszczy i nie tak normalnie, ale z takim zacietrzewieniem jakimś, nerwami, no masakra. I jak myślicie, ruszyła się ruchowo? Tak, brawo, zgadłyście - NIE! od rana na podłodze leży, zabawki naokoło by miała do czego się obracać i dup.a, na plecach leży, ew. nogami się odpycha i lezie w górę i tyle. No i nogami macha na wszystkie strony i rękami.
Oby Dorce przeszło to co ją męczy
Ale z niej leniuszek

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
w sobotę na weselu koleżanka miała taką sukienkę, tylko że dodatki koralowe (tzn. sandałki i naszyjnik tylko) i na prawdę świetnie ta sukienka wygląda

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

mój pełzacz podłogowy http://www.youtube.com/watch?v=6fXJw...ature=youtu.be

nie straszcie tymi zębami, bo jak Filip mi zacznie jeczeć bardziej niż zwykle, to się wykonczę

Ale zasuwa

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

edit. Fejsbuk mi mowi, ze Yellow ma dzisiaj urodzinasy! Wszystkiego najlepszego, zeby Ci sie ulozylo w zyciu i zebyscie byli szczesliwi z Olim!
Yellow i ode mnie wszystkiego dobrego

Cytat:
Napisane przez Misiaczek17311 Pokaż wiadomość
Witajcie zacznę od tego że nie jestem na tym forum pierwszy raz tylko od początku kiedy istnieją styczniowo lutowe mamusie na forum nigdy nie odważyłam się napisać bo ... nie wiem czemu ..taki typ ze mnie ale naprawdę sledzę wasze posty chyba dzień w dzień. Nawet nie wiecie ile razy mi pomogłyście bo wiecej o dzieciaczku dowiedziałam się tutaj niż od tych wszystkich lekarzy ..A jak juz doszło do porodów to byłam na tym forum milion razy dziennie czekając która już urodzi Sama urodziłam 3 tygodnie wcześniej ale piszę bo mam pytanie.. może któraś mi pomoże. Mój kubuś 6 lipca skończył pół roku. Od kiedy przeszłam na mleko sztuczne pięknie mi przesypiał noce tzn 2 razy się budził na mleko ale dał się wyspać i dało sie funkcjonować. Od miesiaca kubuś budzi mi się co godzine ! Z zegarkiem w ręku...czasami da mi pospać 2. Mój mąż ma taką pracę że często wyjeżdza na parę tygodni... W dzień kubuś sumując śpi tak około 2.5 godziny to też chyba mało? Byłam u lekarza ale mnie wyśmiała mówiąc że ona też przy swoim dziecku 3 lata nie spała i takie jest macierzyństwo. Dodam że kubuś nie ma jeszcze ząbków chociaż lekarka od 3 miesięcy mówi że zęby już są tuż tuż ...i tak czekam jak głupia aa i po tych czopkach viburcol tez jest tak samo ;( aaa i zastanawiam się bo kubuś śpi przy zgaszonym świetle to może mała lampka powinna byc włączona? a i czy śpi ze mną czy w łóżeczku to jest to samo . Pomóżcie proszę może któraś ma podobnie..

Hej, Widzę, że ze śląska jesteś do tego synek o i mieniu Kubuś, pasujesz tu idealnie ozywaj się do nas

W rozwiązaniu problemu niestety nie pomogę

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:40   #4301
calawdeszczu
Wtajemniczenie

szaja, a po tych zabiegach reh, co z Dorką byłaś to mówili, że powinno być już lepiej czy jak...? czy to za szybko i jeszcze trzeba poćwiczyć, żeby efekty były? moża ona faktycznie leniuszek i nie ma potrzeby takiej... zeby się przekręcać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 15:44   #4302
Misiaczek17311
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION

Powiem Ci tyle że mój synek z 02.01 i też tak ma ostatnio! Je w nocy co 1,5 -2 godziny, a w międzyczasie ciągle się wierci i muszę bez przerwy wstawać i go głaskać i za rączkę trzymać żeby znowu na chwilę w miare spokojnie spał. I też nie mam pomysłu od czego to...trwa to już około tygodnia.
Dokładnie tak jak Kubus ! Ta sama sytuacja u mnie... Boze a myślałam że tylko mój kubuś to taki wyjątkowy okaz
Misiaczek17311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 15:55   #4303
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
powodzenia na szczepieniu!
Dzięki! Nawet mało płaczu było. Ale mamy się zgłosić do okulisty z tym okiem, bo za długo trwa ten stan zapalny i najprawdopodobniej czeka nas zabieg. Póki co krople ostatniej szansy i dalej masaże

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Kurde, trzymam kciuki żebyś się wyleczyła szybko...
I za Ewcię żeby coraz lepiej znosiła rehabilitację

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ola dostała wczoraj książeczkę, ooo dokładnie taką. No szał po prostu jest od wczoraj dziecka nie ma
Też ją mamy i też jest szał

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Bartek jest przegosc- małżon leżał na wersalce w spodenkach samych, zostawiłam mu łobuza, poszłam do kuchni, wracam a ten bisurman leje małzowemu ptakowi normalnie wędrował po wersalce, małzon go posadził obok siebie a ten siup łapką prosto w ptaka i skonczyła sie zabawa
Hahaha

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Cała, żeby nie zatykało smoka, to zawsze daję 1/2 łyżeczki mniej, niż podane na opakowaniu (wiadomo: żeby było rzadsze i lepiej szło), i jak mieszam, to zawsze najpierw robię takie "okrężne" ruchy butelką, żeby ta sucha kaszka, co jest na górze, nie doszła do smoka, bo jak się zetknie z wodą, to go właśnie zatyka, robi się taka twarda papa. I jak tak wymieszam, to dopiero potem robię ruchy trzepiące.
O matko! Wisienka jak to brzmi

Cytat:
oooo opakowanie po chusteczkach.. u nas jest szał!! nie ma nic lepszego!
U mnie chusteczki zaraz po gazecie. Najlepiej z programem telewizyjnym, jak na okładce był Johnny Depp to Ewcia prawie oszalała z radości.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
za szczepienie

Misiaczka witaj My tu na forum polecamy poród w Rudzie

Yellow dużo spokoju i obyś była w życiu szczęśliwa!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:09   #4304
hje
Zakorzenienie

Misiaczku, a możesz zdradzić nazwisko? Bo ja z tych, co się sportem interesują, i akurat może kojarzę.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cholerka, chciałam wejść do klubu a tu ni huhu. Przelogowuję się.
Stary 2013-07-16, 16:19   #4305
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Misiaczku, a możesz zdradzić nazwisko? Bo ja z tych, co się sportem interesują, i akurat może kojarzę.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

hje hje hje

Stary 2013-07-16, 16:33   #4306
hje
Zakorzenienie

Bawi Cię to?

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Łech, taki syf w pokoju, a tak mi się nieeee chceeee....

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

I znowu gadam sama ze sobą.

Hej hje!

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Hej! Co tam?

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Siedzę i się nudzę, i nie chce mi się sprzątać...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Won do sprzątania, nierobie!

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Dobra.... Idę.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Stary 2013-07-16, 16:34   #4307
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Kocham ją
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny korzystałyście kiedyś z zakupów na Groupon.pl ? Jeśli tak, to jak to działa? Ciekawe niektóre oferty tam są, ale nie za bardzo się orientuje w tym temacie.
Ja korzystałam ale na zabiegi u kosmetyczki czy wymianę opon..takie lokalne uslugi. Płacisz przelewem, przychodzi Ci na maila grupon, dzwonisz do firmy i się umawiasz (proszą zazwyczaj o podanie numeru grupona). Jak idziesz na dany zabieg to drukujesz grupon i oddajesz. Ja osobiście polecam bo ceny fajne.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
widzisz jednak przed komunią się wyrobili żeby nam wysłać te paczuszki
Cytat:
Tyle z Julkowych umiejętności chyba trochę mało
Moim zdaniem to nie jest mało...i jeśli np. z moim Igim porównujesz to:
1) chłopcy zwykle szybciej ruchowo się rozwijają co widać u nas na wątku wyraźnie
2) Igi ogólnie wszystko robił wcześniej niż piszą w książkach...i podnoszenie główki, i przewroty, przekręcanie się w czasie snu na boczki pełzanie, teraz raczkowanie...
Nie porównuj więc i się ie stresuj niepotrzebnie
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
To niedobrze, ze niektore dzieci nie raczkuja. To bardzo wazny etap dla prawidlowego wyksztalcenia sie bioderek
Ja słyszałam że dzieci które mało czasu spędzały na podłodze a były nadmiernie noszone albo wkładane do łóżeczek.kojców pomijają etap raczkowania.
Cytat:
illusion, mrozisz teraz te zupki? bo mi cholera wszystkie 7 słoiczków się zepsuło nie wiem dlaczego, dobrze zapasteryzowałam i otwieram dzisiaj jeden i prawie mi wybuchł chyba rzeczywiście przez to mięso; dzisiaj miałam robić z królikiem i nie wiem teraz jak to ogarnąć
Poprzednim razem też zmarnowałam więc mroziłam teraz. Poprzednio pasteryzowałam zupki warzywne i może za krótko bo dziś wyczytałam że 30 minut i później do góry dnem ustawić. Wyczytałam też że te z mięsem to 3 dni z rzędu po godzinie trzeba pasteryzować więc uznałam że nie będę ryzykowała spuszczeniem wszystkiego w kiblu jak się nie uda jednak i zamroziłam.
Cytat:
Słuchajcie, pytanie z innej beczki: można zupę grochową robić na mięsie? W sensie np. zrobić rosół choćby na skrzydełkach i na tym grochową?
Nie widzę przeciwskazań
Stary 2013-07-16, 16:48   #4308
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Bawi Cię to?

no
a po coś się przechciła. zamienił stryjek siekierke na kijek to teraz czekaj aż Black żonkowskie obowiązki spełni i wróci i da Ci dostęp do klubu.

Aleeeeee ja nie wiem... bo to trzeba mieć ponad pińćset postów...
a u hje hje przyczajenie.... jak u tygrysa : cojest:

Ill- daje sobie na wstrzymanie i postaram się nie wymyślać - poczekam jeszcze

Stary 2013-07-16, 16:49   #4309
hje
Zakorzenienie

Ha ha ha.... A ja już mam!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 16:51   #4310
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Ha ha ha.... A ja już mam!

Tygrrrrrrrrrysie

łamanie praw i zasad członkowskich! hahaha!!

Stary 2013-07-16, 16:55   #4311
hje
Zakorzenienie

A przechrzciłam się, bo tamten nick był nieaktualny i zbyt oklepany.
Stary 2013-07-16, 16:56   #4312
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej
czy mogę wrócić po 2 tygodniowej nieobecności ?

uszka od Bartusia już wyleczone (mam nadzieje że już to zapalenie nie wróci)

co do kp to ja już od jakiś 3 tygodni jestem tylko na mm :/

a co spania to jak kiedyś Bartuż zasypiał o 20 i budzi sie dopiero o 4 na jedzenie a o 7 wstawal teraz potrafi sie obudzic o 23, 1 i 4

poza tym Bartuś ma asymetrie chyba bez rehabilitacji sie nie obejdzie
Super, że z uszkiem już dobrze
Może reh. jednak nie będzie konieczna
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Laski;p ja juz od soboty na swoim no ale ogarniac musze ;p wczoraj ogarnelam na blysk kuchnie.. a dzis..gotuje zupe!:P
teraz ogarniam pokoje;p achhhhhhhhh wreszcie spokój, cisza... na golasa mozna latac;p
Fajnie czekam na foki

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Wisienko, Badzia, Marsi - tule dzieciaczki po przykrych przygodach

Deli dobrze że nic sie nie stało, to najważniejsze! I super że już na swoim Ja aktualnie doogarniam, ale Dawid mi żyć nie daje od niedzielnego popołudnia. Jęczydło niesamowite

dla maluszków półrocznych i 5-miesięcznych

Black WSZYSTKIEGO DOBREGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA , wyglądałaś prze-pię-knie

DZiewczyny długo mnie nie było. Wiem. Rodzice mi w sumie w sobotę niezły numer wywineli. Przykro mi strasznie było. Otóż TZ w niedzielę przed 4 rano musiał wstać, żeby do brata do ancala na widzenie i oczywiście wolny weekend mia,l być dla nas nie... To teściowa sobie wymyśliła 200 km jechać bo Grzesiu w domu i to jeszcze za moimi plecami ustalane, nawet nikt nie spytał czy mam jakieś plany czy nie. no to się wkurzyłam i powiedziałam że jade do rodziców na noc z sb na niedz. To teściowa do mnie: A PO CO BEDZIESZ JECHAĆ?! TU SIEDŹ. No padłam, wyśmiałam ją i pow. że nie będę jak pionek sama z młodym i z wrzeszczącą babką na dole siedzieć. Pojechałam do biedry po wieczorny prowiant i do rodziców. A mama co? oznajmia mi że oni wychodzą na imprezę Mówię że przecież wiedzieli od tygodnia że chcę przyjechać. A ta: A czy to że przyjeżdżasz ma znaczyć że mamy w domu siedzieć?
Wiecie, przez dwa tygodnie u nas na wiosce w domu byłam 2-3 razy bo nigdy nie mieli czasu. Mama się palęta, po sklepach, po piwnicznej bo siostra u babci, ojciec na motor woli isć. Zrobiło mi się za☠☠☠iście przykro i stwierdziłam że ich właściwie wali czy ja przyjdę czy nie. Ale uznałam że wolę zostać z młodym sama niż wracać tam, zrobić t. satysfakcję a później się wkurzać jak nas TZ obudzi nad ranem.
KOniec końców TZ stwierdził że zostanie z nami chociaż dopóki młody nie zaśnie i że posiedzi ze posiedzi ze mną. Zasnęliśmy. Moja mama nas budzi po 00 czy jej tz pomoże ojca wnieść. ja pierwszy raz słyszałam że ojciec z kielicha czystą dawał a zaprawił się pięknie. zdychał całą niedzielę Było zostać ze mną?

Poza tym mam wiiieeeelki problem z licencjatem. Baba dalej nie odbiera. nie odpisuje. Dziewczyny masakra jakaś

I Dawid jeszcze tak popalić daje!
Bat się należą t. i rodzicom Dobrze, że Tż z Wami został

Cytat:
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Moja Juliana zaczyna pełzać Oglądam poczynania waszych dzieci i jak zwykle zmartwienie, kurczę Juliana nie robi tego czy tamtego ale patrzę, że Wasze dzieci są na podłodze nie tam na matach czy coś i siup Małą na panele. Wytrzymała na brzuchu poł h i dotego obracała się wokół siebie jak szalona ( w sensie dookoła jak w break dance, nie obroty)
Dziś do ortopedy idziemy, ciekawa jestem co powie

Dla Julianki za pełzanie
I kciuki za ortopedę , będzie dobrze

Cytat:
nie spędza w nich dużo czasu. Spędza go na podłodze, a do leżaczka wkładam ją jak jest marudna i sama nie wie czego chce, to wtedy sie pobuja, albo nawet zaśnie. i wtedy przy okazji jej fotkę trzasnę.
W bujaku to baaaaardzo rzadko siedzi, od razu z niego wyłazi, więc już nawet jej nie sadzam tam, zastanawiam się czy go nie opchnąć na all.
i nie zostawiam jej samej ani w jednym ani w drugim, po przekręca się na brzuch i wisi na boku, szczególnie w tym różowym

a co dźwigania to miała czas, że się dźwigała, a teraz już nie

do siadania tez się nie garnie zbytnio. na podłodze to co robi: leży na brzuszku, obraca się w okół własnej osi, podnosi pupe i się odpycha na różne strony, ale nie tak, żeby się jakoś mocno przemieściła do przodu i z głową w kocu, bo nie umie zakumać że jak podniesie klatkę to będzie lepiej. dźwiga się na rączkach do góry. no i bawi się zabawkami na brzuszku.
potrafi stópkę dać do buzi.
więcej nie pamiętam..

Jak dla mnie to ok nie martw się

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Moje dziecko śpi po szczepieniu już prawie 2 godziny! Zaczynam się martwić. Przekręciła się na brzuch i śpi. ale patrzyłam, gorąca nie jest.
Odsypia, wszystko jest dobrze

Cytat:
Debrah, u nas właśnie tak jest: Pola nie marudzi, nie gorączkuje po szczepieniu, tylko właśnie dużo śpi.
A któż to?

Hej Hje

Cytat:
illusion, mrozisz teraz te zupki? bo mi cholera wszystkie 7 słoiczków się zepsuło nie wiem dlaczego, dobrze zapasteryzowałam i otwieram dzisiaj jeden i prawie mi wybuchł chyba rzeczywiście przez to mięso; dzisiaj miałam robić z królikiem i nie wiem teraz jak to ogarnąć

wczoraj byliśmy zrobić młodemu dowód i babka się nas pyta, gdzie mamy dziecko, bo też musi być nawet mi to do głowy nie przyszło i się jej pytam po co, przecież się nie podpisze na wniosku, a ona mi mówi, że do wglądu

Stary 2013-07-16, 16:57   #4313
hje
Zakorzenienie

Ale to jestem wciąż ja, Wiśnia, więc stały członek, tylko pod innym pseudonimem.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Insolito, Hje to dawniejsza Wisienka. Czyli ja.
Stary 2013-07-16, 16:58   #4314
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to jestem wciąż ja, Wiśnia, więc stały członek, tylko pod innym pseudonimem.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

hue hue hue , dobra dobra
wybaczam!

Stary 2013-07-16, 17:03   #4315
hje
Zakorzenienie

Jeśli dalej nie wierzysz, to możesz zadać jakieś kontrolne pytanie.
Stary 2013-07-16, 17:06   #4316
insolito
Zadomowienie

No to nadrobiłam
Cytaty mi oczywiście pozjadało i chyba gdzieś zgubiłam jedną stronę więc przepraszam za ewentualne pominięcie ważnych kwesti

Wszystkie nasze dzieciaczki są cudne dla n ich za skończenie kolejnych miesięcy i zdobyte nowe umiejętności

Dziękuję za gratulacje dla siostry, przekaże na pewno Bardzo się wszyscy cieszymy

A my z mężem mamy zagwozdkę: od kilku dni jest mi niedobrze, wczoraj miałam zgagę i brzuch boli jak na @ i tak jak w początkowym okresie ciąży I co Wy na to? Tż kupił test ciążowy , ale boję się zrobić ale uwaga boję się, że jednak nie jestem w ciąży i się rozczaruję Dobrze, że mąż podziela moje zdanie

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:

No wiem przecie ale dla uwiarygodnienia swojej wersji wydarzeń musisz dać zdjęcie córy z dzisiejszym wydaniem Faktu

Stary 2013-07-16, 17:07   #4317
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a czemu Sylwietta? noooo,Bijkora to powinna baty dostac, checi narobiła, ochoty tez a jak przyszło co do czego to prysneła na wies i wróciła jak temat przepadł
a bo mówiłaś,że nie takiego dziecia zamawialaś, to tak a propos zmaówień bylo
Cytat:
na podłodze to co robi: leży na brzuszku, obraca się w okół własnej osi, podnosi pupe i się odpycha na różne strony, ale nie tak, żeby się jakoś mocno przemieściła do przodu i z głową w kocu, bo nie umie zakumać że jak podniesie klatkę to będzie lepiej. dźwiga się na rączkach do góry. no i bawi się zabawkami na brzuszku.
potrafi stópkę dać do buzi.
więcej nie pamiętam..
moja robi dokładnie to samo i nie uwazam,żeby jakaś opóźniona była
Cytat:
Debrah, u nas właśnie tak jest: Pola nie marudzi, nie gorączkuje po szczepieniu, tylko właśnie dużo śpi.
moja też zawsze po prostu dłużej śpi
Cytat:

a postów musisz napisać. z resztą to skąd my mamy wiedzieć, że nie jesteś jakimś trolollo co się pod naszą wisienką nie podszywa, żeby dostać się do klubu, hm? o wiem!!! jesteś którymś podstępnym TŻem, pewnie TŻBokeh, bo on taki babskich plotek ciekaw
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 17:12   #4318
ILLUSION
Wtajemniczenie

insolito...to ja Ci życzę żebyś była
Stary 2013-07-16, 17:13   #4319
hje
Zakorzenienie

Insolito, jeśli tego chcecie, to jak najbardziej !
Stary 2013-07-16, 17:13   #4320
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
No wiem przecie ale dla uwiarygodnienia swojej wersji wydarzeń musisz dać zdjęcie córy z dzisiejszym wydaniem Faktu
to jest myśl...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości