|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
o mamooo ale masz spust:P---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- kręgol to raczej jak chodze teraz mnie boli...ale dzś twardnieje mi brzuszek i tak jakoś...no kurcze może zmobilizuję mojego syna by wyłaził tak chociaż podswiadomie![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Coś zrobiła Idziuli, ze jej teraz nie ma... Ty niedobra....!!! Priva jej napisała i Idzia znikła
|
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
TESO a jak Wy sie miewacie z Leonkiem???????????
Czarowniczka, wpadnij choć na chwilę co...albo nawet w nocy coś napisz podczas karmienia..tesknimyy!!! Balonik wołamy Cię!!!!!!!!!!!!!! Rocky a Wy gdzie z LAurką??????? |
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pewnie też zaraz zniknę, bo cos mnie sennos straszna złapała a i tż jest dzisiaj jakis nie w sosoie, to moze szybciej sie polozymy
|
|
#3845 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przyszedł wózek, bujaczek i zakupy z apteki które mnie w ogóle nie zainteresowały a mojego męża bardzo. Szczególnie wielkie podpachyCytat:
Cytat:
dla męża Cytat:
za wizytęCo do KTG to u mnie za darmo zarówno w szpitalu jak i w przychodni ![]() Cytat:
Cytat:
superTez sie zastanawiam jak Domciatko kto wpadł na pomysł tego niebieskiego
|
|
|
#3846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. jak chcesz porodzik to bierz się do roboty bo chyba masz termin dzisiaj? ![]() Cytat:
A tak poza tym to wyjmij sobie krążek bo jak mam na ciebie tak czekać to nie wiem czy się doczekam. Mój mąż złowił rybki na jutrzejszy obiad. Zabił, wypatroszył, a ja pierwszy raz w życiu mam obrzydzenie do dotknięcia ich, żeby je nasolić! Nie wiem czemu.
|
|
#3847 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze ja juz chyba na wykonczeniu jestem
Mam dość lajtowy dzień a od rana co jakiś czas mam uczucie duszności, jakby ciężar na klatce piersiowej, szybkie bicie serca i taki stres jak przed mega egzaminem. TZ mówi ze pewnie dlatego ze uświadomiłam sobie ze juz za "chwile" bede rodzic....moze cos w tym jest. Szkoda tylko ze w tym wypadku nici z prawidłowego oddychanie podczas porodu bo chyba bym prędzej tlenu potrzebowała Poskladalismy wszystkie sprzęty i poszliśmy sie odstresowac na miasto. TZ zaprosił mnie na pizzę nie powinnam ale 2 kawaleczki wciagnelam![]() Kupiłam w aptece tantum rosa (czemu to cholerstwo takie drogie?) I w netto kupiłam sobie bukiet żółtych frezji do domu
Edytowane przez misiaczka555 Czas edycji: 2013-07-16 o 22:00 |
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Macie nasze najładniejsze wątkowe Dziecko
![]() W dniu po rodu i po 4 tygodniach ![]() No i nie mam już noworodka w domu... Musze jakiegoś nowego skombinować
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
to ja wyłączam już kompa i poodpoczywam po tym odpoczynku
No ale, żeby nie było, że jestem leń - przymontowałam organizer na łóżeczko ![]() Będę zerkać z tel. Buziaki! |
|
|
|
#3850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na ostatnim zdj chyba chce komuś z piachy dać, cos mu zrobiła?
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też przenoszę się do łóżka, poczytam was w tel.
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
Margosia śliczny synek
i az nie możliwe ze juz miesiąc miesiąc minoł <wow>
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia ale to piękne dziecko się zmieniło! nie do poznania!
|
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ur męża więc nie ma to tamto!!! |
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zleciało...
|
|
|
|
|
#3857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
1 fota wymiata!!!!!!!!!!!!! i ostatnia z tymi pięściami hehheh Piter dajeszzzz!!!!!!!!!!!!! |
||
|
|
|
#3858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tu akurat nie mamy mnogich ciąż, ale za to mamy kilka mam (w tym mnie), które też będą dwójeczkę (i więcej) ogarniać i też się stresuję... Mimo, że noworodek to dla mnie nie nowość, nie mam pojęcia jak rano ogarnąć maleństwo, siebie i Norberta (tyle fajnie, że on sam się ubiera, je, bajkę załączy i zajmie się sobą)Cytat:
Cytat:
Kombinuj, nooooo może tak za miesiąc ![]() teraz LARYNGOLOG: Jesteśmy po kolejnej wizycie u laryngologa. Norbert ma bardzo kiepskie te wyniki z badania audiometrycznego, profesjonalnie mówiąc "rezerwa ślimakowa na poziomie kwalifikującym do drenażu uszu". IgE całkowite - super, czyli nie alergia. Po prostu za.je.bi.ście! Póki co mamy kontynuować leki (Avamys do nosa i Fosidal syrop), zakupiliśmy Otovent (powiem krótko - KUWA MAĆ - 5 zwykłych gumowych baloników i końcówka do nosa 50zł!!!), mamy ćwiczyć 2x dziennie. Od razu byliśmy na kolejnym pobraniu krwi (HBS) i 30.07 kolejna wizyta - raczej beze mnie, no ale cóż... W międzyczasie mamy pojechać raz jeszcze na badanie słuchu (to, którego Pani technik ostatnio nie wykonała, bo ono jest konieczne i ma je robić do skutku...) Po tej wizycie Pani dr powie nam co i kiedy będziemy robić, bo szpital jest pewny - Norbert na pewno musi mieć badanie mikrootoskopowe (ocena mikroskopowa kanałów słuchowych) i drenaż uszu, bo bez tego słuch raczej do normy nie wróci. Nie wiem jeszcze co z migdałkami podniebiennymi, bo przez tydzień podawania leków p/zapalnych ich stan się nie poprawił wcale. Wiem, że ludzie mają OGROMNE problemy z dziećmi, choroby, których nie da się leczyć, ale jestem załamana A żeby nam kłopotów było mało - musiałam z psem jechać do weta (autobusem i z Norbertem ) bo mu żebra spuchły i za wizytę, leki i usg zaplaciłam 120 zł! Wygląda na to, że ten oszołom musiał skądś spaść, pewnie się po narożniku wspinał i wpadł między narożnik i parapet
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-07-16 o 22:24 |
||||
|
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
Ja zmykam spać. Cud, że jeszcze nie leżakuję
bylismy dzisiaj z Tż u naszej byłej, 84-letniej sąsiadki z czasów wynajmowania mieszkania takie się ma koleżanki, o! swoje mieszkanko mamy teraz niedaleko ale rzadko zaglądamy do niej, brak czasu A kobitka jest świetna, zupełne przeciwieństwo względem tych wszystkich przysłowiowych moherów ile razy z nią piliśmy koniak a na Kaczyńskiego mówi "ten knypek" ![]() Odebrałam też paczkę ze stanikiem do karmienia, fajny jest ale chyba ciut za duży w miseczkach wybrałam. Oby mleczarnia ruszyła ![]() I tyle u mnie. Mówię Wam dobranoc i życzę miłych snów, a tym co chcą - skurczybyków pa
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Super fotki, pierwsza najlepsza!
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Zmykam, bo mężu wrócił |
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
PS. Roxi no to ciężka przeprawa za Wami i jeszcze trochę przed...i do tego sierść nawala
i tak nieźle to ogarniasz |
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do psa...no tez go podkusiło spadać z czegoś... Echhh trzymaj się Roxi!! ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- kolorowych snów!!! |
|
|
|
|
#3863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę spac jak człowiek o normalnej porze tylko prysznic, oliwka, herbatka zielona, dwie przejażdżki Navingtonem po mieszkaniu i kima
|
|
|
#3864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() P.S. Kąpałam sie i ide spac zarazDobranoc dziewczynki |
||
|
|
|
#3865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Cytat:
Już myślę, jak to będzie: kto z Norbertem pójdzie do tego szpitala (wolałabym JA, rzecz oczywista, bo doskonale znam moje dziecko i wiem, że przy mnie ma inny stopień poczucia bezpieczeństwa niż przy innych, nawet przy tatusiu, wiem jak go wyluzować, wiem kiedy poużalać się, a kiedy twardo powiedzieć: jesteś dzielny, dasz radę!!!), jak on to zniesie, ile tam spędzi, czy to na pewno przyniesie zamierzony efekt - naaaatłok myśli mam. Idę się wyprysznicować ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Wrzucam jeszcze "mój" babciowy biustonosz - mistrz świata w zmianie rozmiaru i król wygody - a kasa niewielka http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...355011575.htmlu nas babka miała białe, czarne, cieliste, szare i czerwone Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-07-16 o 22:51 |
||
|
|
|
#3866 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gin pozwoliła mi po 21 lipca rodzić, termin na 12 sierpnia, więc może na początek sierpnia się wykluje Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Hej Kupiłam wczoraj biustonosz do karmienia w sklepie triumph obniżony o 50%, ładny miękki koronkowy mam jeszcze chęć na taki mamabel plain p - usztywniany, ale jeszcze troszkę się wstrzymam. Zaopatrzyłam się też w drugą koszulę do karmienia, wreszcie trafiła mi się całkiem ładna, a nie babciowa jak worek od kartofli.Powiedzcie mi mamy karmiące piersią. Macie dużą różnicę w wielkości biustu 3 tygodnie przed porodem, a teraz? Zgaga mnie tak pali, że nie wyrabiam, a maleństwo chyba mi wciska nóżki w żebra i przeponę, bo bardzo boli... Trochę nadrobiłam i poczytałam co u Was się dzieje, a teraz idę spać ![]() Zajrzę jutro Dobranoc
|
|||
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje kobiety za oklaski za pileczke
jestem padnieta
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2013-07-16 o 23:13 |
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Roxi współczuję problemów. Dziecko w szpitalu to horror, rozumiem cię doskonale. Rok temu po chyba 3-4 dniach mogłam skoczyć do domu przespać się, porządnie wykąpać i takie tam bo mąż mnie zmienił i miał więcej czasu (akurat miał sianokosy), to tak naprawdę wzięłam prysznic i po godz byłam spowrotem bo nie mogłam wytrzymać wiedząc że Malgos w tym szpitalu. Oby nigdy więcej i wam też zdrowia życzę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale juz widac ze jest wiekszy
|
|
#3870 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znowu po lebkach nadrobilam, kurczę, z kilkunastu postow dziennie zeszlam do jednego .Lili sie dzis potentegowaly dzien z noca mleczka znowu mamy dosc, wiec dzien przespany, a teraz imprezka Odnosnie organizacji, to wciaz nie wiem, czemu moje posty maja kogos zalamywac . Cala tajemnica w tym, ze Lili ladnie w sumie spi pomiedzy karmieniami, a jesli nie spi, to dlugo sama potrafi ogladac sufit, karuzelke, pozytywki czy wlasne paluszki - wiec nie jest AZ TAK absorbujaca. Poza tym zawsze cos za cos - ja kosztem wyrobienia sie ze wszystkim rzadko np. drzemie w dzien i przewaznie funkcjonuje w polsnie po 4 h spania na dobe Teraz przez 2 tygodnie mam tesciowa na karku, wiec 10x wiecej sprzatania, nie znosze siebie za to, ale te luski skory wszedzie doprowadzaja mnie do szalu. Z nowosci jeszcze, moj brat odpisal z gratulacjami - byl w rozjazdach po Europie w czerwcu i w roamingu gdzies zagubil sie najwyrazniej sms ode mnie, wiec nawet nie przypuszczal, ze Lili juz na swiecie. Wiec mniej ch.jowo sie dzis czuje niz wczoraj, polowa mojej rodziny lekko zrehabilitowana ...Chcialabym wiecej z Wami byc i mocniej uczestniczyc w codziennosci forum, ale nie daje rady wszystkiego zacytowac i sie odniesc/ odpowiedziec, nie mowiac juz o pospamowaniu ot tak, dla sztuki i smiechu ![]() Brakuje mi Was, az dziwne, jak sie czlowiek moze do obcych w sumie ludzi w tym wirtualnym swiecie przywiazac przez kilka miesiecy wspolnego ciążowania!... Normalnie dziekuje Wam, ze jestescie, babeczki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

o mamooo ale masz spust:P
tak chociaż podswiadomie
za wizytę

zbudynienie mnie nie opuściło razem z wypchnięciem dziecka
nie powinnam ale 2 kawaleczki wciagnelam

ale zleciało...
Boję się tylko tego, że zaraz mąż wraca do pracy i nie wiem jak sama się z tym bez niego i mamy uporam.