Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 23:32   #1081
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
A Kubuś jest tylko dzieckiem i ma prawo do słabości. Ale i tak wie, że Wasze zasady są słuszne i potrafi to zrozumieć, za co ogromne
no nie wiem czy tak potrafi zrozumiec .... sądze ze gdybym pozwoliła jadłby czekolade i lody na śniadanie ,obiad i kolacje ..... (mamusia tez )
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Pokaż zakupy
ja się zakochałam w sukience z simple i w kilku rzeczach z mosquitoMąż oczywiście kupuj, a ja przeliczam ile rzeczy za to mogę kupić Roszpunce
pokaze ale jak naładuje drugi aparat bo z obecnego foty mi nie wchodzą . te rzeczy co kupiłam nie są wymarzone ... ale moge w nich karmic i jak narazie to 1 warunek jaki muszą spełnic .... poza tym zostao mi pare kg do zgubienia ...
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
No ten twój śpioch to przegina, kiedy w końcu przestanie przesypiać większość dnia ale przynajmniej masz spokojne zakupy
haha starszaki tez tak miały -przesypiały całą nocke i duzo w dzień ale ok.1,5 roku to juz w dzień nigdy -energia na całego .....to moze Roszek tez ładuje baterie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
oj tam kochana na pewno mu sie wymsklo ... i nie chcial tego tak powiedziec, wiadomo wy wychowujeci etak - inni tak, i dzieci w tym wieku nie sa jeszcze tak ''zorganizowane'' - wiadomo ze zakazany owoc smakuje najlepiej
nic mu sie nie wymskło .... powiedział to z pełną premedytacją. głośno i wyraznie . No ale trudno sie dziwic -kto by nie chciał lodów na obiad
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
jak oboje macie niebieskie to nie ma opcji żeby dziecko miało inne chyba że kosmici podmienili
no własnie ,nie pamietam tych połączeń.....
a jak to jest z zielonymi ?jesli oboje rodziców ma ten kolor ???
Cytat:
a to kupie Emilianowi na POLroczku
- http://www.zalando.no/woouf-burger-p...1a00b-917.html

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
to ja go zadrapałam w zabawie po coś pchałam mu łapę do twarzyczki i go dziabnęłam na szczęście on zupełnie olał sprawę i bawił się dalej, ale ja miałam doła....
zdarza sie .ja nince pierwszego w domu po urodzeniu obcinałam pazurki - i zaciełam -płakała ..... do teraz pamietam jej minke
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Ogólnie na zdjęciu na stronce to tło wydaje się bardziej rażące? aniżeli w rzeczywistości ale ładny Choć te różowe są najbardziej kontrastowe. fotka kocyka w tle dla porównania
słodka i śliczna
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj znowu z nią na spacerze, Hania za diabła nie chce leżeć na płasko, muszę ją lekko podnieść, wtedy więcej widzi i tak może jeździć, ale nie wiem czy to zdrowo dla małej?
hmmm ja nie jestem pewna czy tak moze .... chyba jednak na płasko bym kładła....
Cytat:
Cos jeszcze chciałam...a, w czym kąpiecie dzieciaki na wyjazdach? wiem że Bzinka, masz flaxi bath, ale ona chyba mała trochę jest. Co radzicie?
to zalezy co jest w łazience -jak wanna to wiadomo a jesli prysznic to tz wchodził i trzymał a ja myłam .my niedługo jedziemy na wakacje ale tam juz jest wanienka dla dzieci (po kubie i ninie ).

dobrej nocki
Stary 2013-07-16, 23:40   #1082
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Pewnie tak mówią żeby kupować w tej cenie

Ale mi ślinka pociekłą
http://www.mojewypieki.com/przepis/jagodowa-panna-cotta

kuźwa następna wyjeżdża z przepisami.....

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a ja dziś z serii "mój pamiętniczku"
dostałam @ i nic mi się nie chce
od 2 tyg nie mogę pozbierać się z jedzeniem i ćwiczeniami. Na szczęście nic nie przytyłam, ani nie chudnę
Misiio dziś spał godzinkę, jestem wykończona.

koleżanko weź mi tu nie bluźnij bo widziałam zdjęcie na fb z -30 kg....jakby mi się tak chciało jak Tobie się nie chce....( do pamiętniczka musisz okazać brzuch)

Cytat:

jak oboje macie niebieskie to nie ma opcji żeby dziecko miało inne chyba że kosmici podmienili

zboczuch

dobranoc
albo listonosz

Cytat:
despa specjalnie dla Ciebie dostawa ekspresowa dziś z rana już był u mnie, ale że dziś była moja mama więc dopiero usiadłam do kompa.

Ogólnie na zdjęciu na stronce to tło wydaje się bardziej rażące? aniżeli w rzeczywistości ale ładny Choć te różowe są najbardziej kontrastowe. fotka kocyka w tle dla porównania
buuuu, oba czadowe

Cytat:
Byłam dzisiaj znowu z nią na spacerze, Hania za diabła nie chce leżeć na płasko, muszę ją lekko podnieść, wtedy więcej widzi i tak może jeździć, ale nie wiem czy to zdrowo dla małej?
W ogóle Hania jest jeszcze chyba za mała do niej, pasy ma deczko luźne, tylko pas biodrowy trzyma ją ciaśniej.
I szkoda,że nie ma okienka z siateczką przewiewnego na upały
wg mnie nie, za wysoko jest
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-16, 23:52   #1083
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Kupiłam ubranko na chrzest dla Wojtka i sobie buty
poka poka poka - wsysio kcem obaczyc

Cytat:
despa specjalnie dla Ciebie dostawa ekspresowa dziś z rana już był u mnie, ale że dziś była moja mama więc dopiero usiadłam do kompa.

fajowy kocyk nie ma to tamto - ale istotka na nim jeszcze Fajniejsza

Cytat:
W ogóle Hania jest jeszcze chyba za mała do niej, pasy ma deczko luźne, tylko pas biodrowy trzyma ją ciaśniej.
oooo jaka sliczna .. i jaka mina skupiona na podziwianiu
- moja spacerowka sie rozkalda w sumie Emilianowi wszytsko jedno czy siedzi czy lezy - wazne zeby byl w ruchu

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
koleżanko weź mi tu nie bluźnij bo widziałam zdjęcie na fb z -30 kg....jakby mi się tak chciało jak Tobie się nie chce....( do pamiętniczka musisz okazać brzuch)
oooo tak tak dla strippi za bluznierstwa
- jak by mi sie chcialo - to bym wygladala jak 3 klasie podstawoki - znaczy sie CHUDA po raz ost wtedy bylam
a teraz wygladam jakbym znowu byla w ciazy

no nic Emiliano nakramiony i spi - tez Lecem

aaa i Malpka - codziennie GLosuje
a jak tam statystycznie prwadzisz czy jak

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 06:48   #1084
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Niko obudził się dzisiaj o 3.30 i zarządał butli
w ogóle to zmienił taktykę przedtem jak się budził to tarzał się po łóżku i chrumkał a potem zaczynał płakać, a teraz gada po swojemu tak głośno, zupełnie jakby krzyczał DAJCIE MI JEŚĆ, ILE MAM CZEKAĆ!!!

Cytat:
od 2 tyg nie mogę pozbierać się z jedzeniem i ćwiczeniami. Na szczęście nic nie przytyłam, ani nie chudnę
to najważniejsze, że kg nie przybywają
Cytat:
mój je palce swoje, moje i wszystko inne co znajdzie się w zasięgu paszczy. Ostatnio sie poślinił i tż chciał go chusteczką hig wytrzeć, to ją też cap i do buzi

u nas to samo. Rączki całe oślinione, przy okazji wszystko inne też

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 07:13   #1085
kmagg81
Raczkowanie

Witajcie z samego ranka

Nestelle co do Kubusia - dzieciaczki tak maja, że są bezpośrednie i mówią co im ślina na jezyk przyniesie i na pewno za żadne skarby świata MAMUSI swojej ukochanej by nie zamienił nawet za możliwośc jedzenia lodów 5 razy dziennie.
Co do przeciagania się po jedzeniu, to ja tam specem nie jestem, ale być może Kubuś tak na przekór Tobie, bo zwracasz na to uwagę i go upominasz, a dzieciaczki sa przekorne nawet te najgrzeczniejsze wyrośnie z tego
Ja tam w zadnym wypadku nie chce sie wtrącać w Twoje wychowanie ani urazić Ciebie - mój guru - nie pragnę
może by tak jakoś odwrócić uwagę od tej potrzeby przeciagnięcia - może jakiś konkurs, np. kto przez tydzień przez 10 minut po posiłku się nie poruszy t dostaje punkcik na na koniec tygodnia kto uzbierał najwiecej punkcików to nagroda - cudowna, wspaniała - np. jedna gałka loda więcej tak tylko dywaguję i może głupie to co wymyśliłam, - po prostu chciałam ociupinke pomóc.

Dziewczyny a teraz prosimy o kciuki - idziemy dziś na szczepienie ;/

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-07-17 o 07:17
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 07:47   #1086
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry
O dziwo jestem wyspana mimo nocnych pobudek
zaraz sie ubieram i jedziemy na zakupy z Marcelkiem - wstapie do "smyka" i moze upoluje pampersy, dzisiaj 20% na wszystko w DM z okazji remontu sklepu

Cytat:
jaki kupiłaś parowar?
a co do koloru oczu, to Janek ma niebieskie i chyba mu takie zostaną, bo wczesniej miał takie ciemne niebieskie a teraz jaśniejsze. w sumie się cieszę bo z piwnymi (po mnie) chyba by wyglądał dziwnie
kupilam taki z philipsa
http://www.ceneo.pl/13306118

ohh ja obstawiam u nas zielone brazowe tez ladne, ale do blond wloskow zielone lub niebieskie to miodzio

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Stary 2013-07-17, 07:49   #1087
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziekuję za miłe słowa odnośnie córuni i kocyka

Nestelle my w poniedziałek byliśmy na zakupach na malcie i w CK ale co coś przymierzyłam to odkładałam bo ten brzuch tak więc dzieciaczki obkupione i tż nie ja pochwal się sukienkami
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 07:52   #1088
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
moim zdaniem jeszcze za malutka jest do takiego siedzenia

Cytat:
Cos jeszcze chciałam...a, w czym kąpiecie dzieciaki na wyjazdach? wiem że Bzinka, masz flaxi bath, ale ona chyba mała trochę jest. Co radzicie?
my mieliśmy taka owalną wanienkę bieliźniarską fakt z wygodna nie była do kąpania, ale tż dał rady

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

a jeszcze jedno :
moni_ka.g - robisz jeszcze te aniołki ??????

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 08:40   #1089
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
Cytat:
do pamiętniczka musisz okazać brzuch)

Cytat:
w ogóle to zmienił taktykę przedtem jak się budził to tarzał się po łóżku i chrumkał a potem zaczynał płakać, a teraz gada po swojemu tak głośno, zupełnie jakby krzyczał DAJCIE MI JEŚĆ, ILE MAM CZEKAĆ!!!
no ale 3.30 ?????
Cytat:
Nestelle co do Kubusia - dzieciaczki tak maja, że są bezpośrednie i mówią co im ślina na jezyk przyniesie i na pewno za żadne skarby świata MAMUSI swojej ukochanej by nie zamienił nawet za możliwośc jedzenia lodów 5 razy dziennie.
haha i tu bym miała wieeelkie wątpliwosci lody 5 razy dziennie ? oj mysle ze by sie nawet chwili nie zastanawiał
co do przeciągania to nie jest one na przekór -tylko jak mi tłumaczy "jak sie mocno najem to czuje potrzebe przeciągniecia sie wtedy jedzenie lepiej sie ułozy " .mi sie to kojarzy z jaskiniowcami -brakuje jeszcze aby sobie beknął .
za szczepienie
Cytat:
Nestelle my w poniedziałek byliśmy na zakupach na malcie i w CK ale co coś przymierzyłam to odkładałam bo ten brzuch tak więc dzieciaczki obkupione i tż nie ja pochwal się sukienkami
na pewno cos sie znajdzie na Ciebie ale wiem dobrze ze teraz dzieciom łatwiej cos kupic ....
ja jestem mistrzem w wynajdywaniu tego co trzeba ukryc ....

dzisiaj zabieram dzieciaki ,toboły i jade na wies - ja na ploty i dzieciarnia na zabawy ...mam nadzieje ze pamietam jak sie dojezdza bo to jakies 80 km - kurcze jak sie nie pojawie na forum tzn ze sie zgubiłam i mieszkam na polach ......
własnie sobie przypomniałam ze tzta mojego nie poinformowałąm ze wyjezdzam ...tak sie ostatnio mijamy ze gdyby czytał wizaz to by wiecej wiedział co u mnie
biore tableta to moze gdzies was podczytam ale i tak nie produkujcie duzo !Na SPACERY wychodzic ! piekny dzień dzisiaj
Stary 2013-07-17, 08:44   #1090
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
wymuszona pozycja, obciąża kręgosłup
a na brzuchu nie chce jeździć?
Cytat:
u teściowej mamy wanienke z ikei, choć mala ale jakoś trzeba sobie radzić

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no własnie ,nie pamietam tych połączeń.....
a jak to jest z zielonymi ?jesli oboje rodziców ma ten kolor ???
no niestety tylko z niebieskimi jest pewność, później to już loteria. a zielonymi chyba najbaradziej skomplikowanie
tutaaj sobie sprawdz
http://koloroczu.pl/

Cytat:

my też pneumokoki ;/

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
własnie sobie przypomniałam ze tzta mojego nie poinformowałąm ze wyjezdzam ...tak sie ostatnio mijamy ze gdyby czytał wizaz to by wiecej wiedział co u mnie
biore tableta to moze gdzies was podczytam ale i tak nie produkujcie duzo !Na SPACERY wychodzic ! piekny dzień dzisiaj

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 08:53   #1091
Tajgusia
Raczkowanie

Mój też jeździ w wózku z lekka podniesiony bo inaczej nadaje strasznie. Wczoraj byłam na szczepieniu i pediatra kazał ćwiczyć z małym podnoszenie do siadu a więc chyba raczej o ile nie jest dziecko zmuszane do siedzenia w wózku tylko na regulowanym podgłówku to chyba nic nie powinno się stać. Mój Miki też objada stale rączki aż na nadgarstkach ma takie krwiaczki tak ciągnie
Ja nadal nie ma @ a mały waży 7 kg
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 08:56   #1092
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej! zaraz bd nadrabiac. Wrzuce Wam tylko mojego Misiaczka z rana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg misiaczek1.jpg (81,5 KB, 41 załadowań)
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 09:04   #1093
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Mój też jeździ w wózku z lekka podniesiony bo inaczej nadaje strasznie. Wczoraj byłam na szczepieniu i pediatra kazał ćwiczyć z małym podnoszenie do siadu a więc chyba raczej o ile nie jest dziecko zmuszane do siedzenia w wózku tylko na regulowanym podgłówku to chyba nic nie powinno się stać. Mój Miki też objada stale rączki aż na nadgarstkach ma takie krwiaczki tak ciągnie
to ja bym się zastanowiła nad pediatrą
za wage
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
super a co dziś tak późno zawsze o 8 piszesz
dobra my nie spimy od 5 z przerwami, nadrobiłam was, florek miał okazje sie wygadać ide go zmusić spać dalej
dobranoc

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 09:11   #1094
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Mały marian na dzień dobry
fryzury na Mariana robią furorę na forum

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Sliczny
i jakie on ma dlugie wlosy

ciekawe czy Marcelkowi jeszcze urosna, bo na razie ma trzy na krzyz

z nowych umiejetnosci Marcel trzyma dwie raczki razem, chwyta przedmioty i do siebie przyciaga i cwiczy jezyk - memla nim we wszystkie strony wydajac przenajrozniejsze dzwieki
i chyba nasladuje mame bo robi takie pfffffrrrrr (purkniecie ustami )
Brawo!!!

Cytat:

AAA dziewczyny - od kilku dni, dokładnie od 3. Maksiu jak wcześniej ładnie zasypiał w dzień sam i spał 2 godz., tak teraz spi max 15 minut i to najlepiej na rekach, po odłożeniu do łóżeczka jest ryk, a nie daj boże na brzuszek ;/ w cześniej potrafił wszystkie dżemki w ciągu dnia przespać na brzuszku i sam zasypiał.
Myslicie, że to skok rozwojowy ??
pewnie skok unormuje się za jakiś czas. Tez to przechodziliśmy.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

Wiecie co? zauważyłam że Oliwia od kilku dni zaczęła się dziwnie
" wyginać" tzn. leżąc na plecach odchyla mocno głowę do tyłu przekręca się na bok i nogi wygina w strone plec - pozycja wygląda jak rogal ude nie wiem czy to normalne ale Ona ma wtedy niezły ubaw
wrzuce foto jak uda mi sie tą pozycje uchwycic

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

[B] fakt - nie brzmi to smakowicie
Moja tak robi jak chce się przekręcić na brzuszek.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
normalnie czary mary
i on nawet w nocy nie budzi sie na jedzonko?

ja chyba sie nigdy tego nie doczekam
Ja też czekam na ten dzień

Cytat:

Co do jazdy z Małą autem to czasem jestem zmuszona jechać z Nią sama-zakupy, wyjazd do Rodziców itp na początku był stres duży, budziła się na światłach czy na bramkach na autostradzie i marudziła trochę ale jakoś się udawało zjechać na parking i uspokoić żeby jechać dalej. Jak mam to lusterko to mi o wiele raźniej bo się ne stresuję już kasłaniem np

Bmma przy przewijaniu to już odchodzi gimnastyka artystyczna
też się zastanawiałam na kupnem tego lusterka.

Stary 2013-07-17, 09:23   #1095
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
mój je palce swoje, moje i wszystko inne co znajdzie się w zasięgu paszczy. Ostatnio sie poślinił i tż chciał go chusteczką hig wytrzeć, to ją też cap i do buzi

U nas też swego czasu całe piąstki w buzi były, potem pojedyncze paluszki (uwielbiam jak tak zasypia z palcem wskazującym w buzi, wygląda jakby się mocno namyślał) i wszystkie zabawki. Ja mu jakoś bardzo tego nie bronie, w końcu musi poznawać świat na swój własny sposób.
Na wyjazdach to albo robimy dzień brudasa i tylko buzie "na sucho" przemywam, u moich rodziców w wielkiej misce, u teściów w wanience (bo z miłości do wnuka w nią zainwestowali - szkoda że kupili za małą ) Zdarzyło się też w brodziku od prysznica. Myślę, że już niedługo normalnie w wannie.

Cytat:
Ja staram się jeździć na płasko, a jak już protestuje to podwyższam ale jeździ tak możliwie najkrócej. Mój pediatra też pozwolił ćwiczyć podnoszenie do siadu - co lekarz to inne podejście. O ile wcześniej synek głowy nie trzymał to zaczął i teraz sam się zaczyna rwać do siedzenia, ale ćwiczę ostrożnie i staram się nie za często. Na siedząco się najlepiej odbija, a teraz odbija non stop. Niech to wszystko jednak przychodzi bardziej samo.

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 09:31   #1096
OtTakaJa
Zakorzenienie

Kończymy dziś 3 miesiące i z tej okazji syn mój zrobił mi prezent zycia- wstał tylko jeden raz w nocy! To nic, że zapewne to było jednorazowe i że ja budziłam się milion razy sprawdzać czy jest ok Ale i tak się wyspałam

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 09:34   #1097
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

I jako, że zrzuciłam zdjęcia z telefonu, dwa pokażę tutaj: na pierwszym ćwiczenia (po prawej widoczne najukochańsze drzewo Krzysia, z którym gada godzinami ), na drugim Szejk Abdul BulBul Łakomczullah
jaki słodki!!! i oczka cudne!!!!

Cytat:
Ja się śmieję, ze moja jak chce spać to zawodzi : aaaaaaaa.....i to jest dopiero paranoja bpo na bank odgłosu ze spaniem nie kojarzy- no chyba że z kołysankami i tylko wtedy odlozona do łóżeczka uśnie.

aaaaaa miska tez spiewa aaaaaaa przy usypianiu

Cytat:
Roszka jak obudziłam o 10.30 to przed 12 padł na 3 godziny .wiec dzisiaj po sklepach - postanowiłam troszke dokupic ciuszków umozliwiających publiczne karmienie .Chłopaki pięknie zniesli rajd po przebieralniach - zaliczylismy tez karmienie w jednej z nich .
a na końcu obiad - siedzimy czekamy na jedzenie a stolik obok inna mama z dziecmi siedzi i słyszymy rozmowe :mówi chłopiec do mamy "ja nie chce obiadu ,zjem lody "wiec mama zamawia deser lodowy .
Na to Kuba mówi ,ze przeciez nie mozna zamiast obiadu słodyczy a w ogóle to w weekend sie je słodycze .wiec tłumacze ze rodzice róznie widzą te sprawy i ta mama pozwala widocznie . Na to Kuba "chciałbym miec taką mame...".....
I kurcze nie moge Jakuba odłuczyc przeciągania sie po jedzeniu - zawsze jak sie naje to musi to zrobic .... teraz tez widze ze skńczył posiłek i juz zawczasu mówie :"nawet o tym nie mysl,nie rób tego ,to nie wypada" ....tylko sie spusciłam z niego wzrok -przeciągnął sie ...
A powracając do tematu - kupiłam sobie kilka sukienek ,torebke ,dzieciom jakies ciuszki i Roszkowi zabawki lamaze - osmorniczke , takiego kreciołka do fotelika lub wózka i ksiączeczke szeleszczącą .
no powiedzial co wiedzial a z tym przeciągniem to śmieszne przyzwyczajenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Tak piszecie o parowarach. Moja siostra z mezem dostali na slub i chyba nawet nie wypakowali. Mnie kiedys kusil ale miejsca mi w kuchni brakuje. Mam garnki na 2 poziomy za 30 zl i daja rade. Poza gotowaniem czesto w nich podgrzewam np pieczone dzien wczesniej mieso czy cos.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja dostałam na rocznicę ślubu od dziadków TZ i stoi w szafie też jeszcze nierozpakowany

Cytat:
O mamusiu, kobietki mój dzieć ssie czasem kciuka szczególnie wtedy jak głodny albo jak chce cyca pociumkać.... No ja mu na to nie pozwolę, a smoka jak wcześniej czasem possał tak teraz niechętnie ale muszę to zmienić jakoś....
Miska wczoraj też pierwszy raz ssała ale była baaaaardddzzzzooo głodna bo to po kąpieli było przed spaniem! ale śmiesznie to wyglądało

Cytat:
ojjj będzie dobrze! dasz radę Strippi! tak świetnie już wyglądasz!

Cytat:

ale słodziak!

Cytat:
hmmm według mnie za mała jest żeby tak jeździć.

Cytat:

super a co dziś tak późno zawsze o 8 piszesz
dobra my nie spimy od 5 z przerwami, nadrobiłam was, florek miał okazje sie wygadać ide go zmusić spać dalej
dobranoc
haha jaka spostrzegawcza jestesDDD a to dlatego dziś później, że Miska uwaga wstała po 7 ale tylko dlatego, że nie spała od 3:30 do 5:00 więc musiała odespać to co nie spała

Stary 2013-07-17, 09:37   #1098
bmma
Zadomowienie

Witam
Cytat:

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 09:39   #1099
BYou
MBZ♥

za szczepienia

Liwka
lusterko polecam, akurat trafiłam na obniżkę w smyku i kupiłam z fp

Moderna, powodzenia na łowachparowar super kupiliśmy go mojej Mamie i jest bardzo zadowolona.

Strippi

Tajgusia nie ożna ćwiczyć z dzieckiem do siadu

Oliwka, pięknie się Córcia prezentuje

Wczoraj Roszpunka po kąpaniu mało zjadła jak na Niąi byłam przygotowana na pobudkęw nocy, a tu niespodzianka, spała do 7potem zjadła i dalej śpi

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 09:43   #1100
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj Roszpunka po kąpaniu mało zjadła jak na Niąi byłam przygotowana na pobudkęw nocy, a tu niespodzianka, spała do 7potem zjadła i dalej śpi
wprowadzam odgórny zakaz pisania takich rzeczy

Stary 2013-07-17, 09:50   #1101
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
sasaassssa moj tez sie obudzil o 3.15 - znaczy sie nie zdarzylm sie obudzic w 100% bo juz butle mial w buzi - ze tez w nocy jakos Ekspresem wstaje a z rana czasu a czasu potrzebuje

Cytat:

Dziewczyny a teraz prosimy o kciuki - idziemy dziś na szczepienie

Cytat:
c
dzisiaj zabieram dzieciaki ,toboły i jade na wies - ja na ploty i dzieciarnia na zabawy ...mam nadzieje ze pamietam jak sie dojezdza bo to jakies 80 km - kurcze jak sie nie pojawie na forum tzn ze sie zgubiłam i mieszkam na polach ......
za wyjazd - ODPOCZYWAJ !!!

Cytat:

my też pneumokoki ;/
takze

WITAM - sie w srode - o dziwo za oknem nie Pada .... ale slonca tez nie wiedac - wstalismy ok 8.45 - Milus lezy w bujaczku a ja jem sniadanko - jak skoncze dam go na mate - moze sie zmeczy i pojdzie spac

aaaa i tajgusia - se tak zerknelam na twoj ciazowy brzuszek - i az zazdrosc mnie wziela - SLICZNY byl duzy ksztaltny bez rozstepa ( widpcznego ) no nic tylko DZIECI RODZIC

pozniej wam cos upisze - ale musze sie do tego przygotowac psychnicznie, bom wczoraj nie ogarnelam systemu jak to przeczytalam

Stary 2013-07-17, 09:53   #1102
maria28
Kniaginia

Witam

Na kontroli bioderek dowiedziałam się, że moje dziecko też jest grzybem, znaczy się - dorodna

Stracha się nabawiłam, obcinając Róży paznokcie. Kawałek paznokietka wystrzelił mi i spadł jej do oka, na dolną powiekę. Trochę się namęczyłam, żeby wyjąć, ale już miałam czarne wizje, że jej wpadnie pod powiekę i koniec. A to ostre przecież.

Cytat:
O mamusiu, kobietki mój dzieć ssie czasem kciuka szczególnie wtedy jak głodny albo jak chce cyca pociumkać.... No ja mu na to nie pozwolę, a smoka jak wcześniej czasem possał tak teraz niechętnie ale muszę to zmienić jakoś....
Moja też ssie. Nie cały czas, tylko gdy jest głodna i gdy chce jej się spać. Nie wiem, czy coś z tym robić, czy nie.

Cytat:
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 09:55   #1103
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Wiecie co? zauważyłam że Oliwia od kilku dni zaczęła się dziwnie
" wyginać" tzn. leżąc na plecach odchyla mocno głowę do tyłu przekręca się na bok i nogi wygina w strone plec - pozycja wygląda jak rogal ude nie wiem czy to normalne ale Ona ma wtedy niezły ubaw
wrzuce foto jak uda mi sie tą pozycje uchwycic
Krzyś też tak robi... Poczytałam dalej i mam nadzieję, że to nie napięcie, tylko zwykła chęć obejrzenia tego, co z boku/za nimi

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Mój właśnie krzyknął: "ej mama muuuuuu aghhhhuuuuu" - czy świadomie poprosił mnie o mleczko?

Cytat:
u nas wszystkie dzieci podobnie . Roszka klade do łózeczka o 22 i włączam muzyczke z brzucha ,czasem zasnie w sekunde a czasem z 15 minut jeszcze fika nózkami .potem ok.4 rano słysze fikanie nózek i ciumkanie paluchów wiec migiem przenosze do mnie do cyca i kimamy dalej. a potem po 8 dzwoni budzik bo musze wstac (nina do przedszkola)to jeszcze na spiocha wypije zostawiam w łózku i wychodze z sypialni.
Wiem, o czym piszesz, ale kojarzy mi się z bulgotaniem i przelewaniem u Ciebie

Hello
Nadrabiam jeszcze Wasze wczorajsze pisanie. Krzyś dosypia, więc jem śniadanie i czytam
Od dwóch dni Krzyś ma jakieś dziwne ataki płaczu - takie nagłe i ostre, jakby się wystraszył czegoś (ale nie, że sen, bo nie śpi wtedy). Pomaga utulenie i TYLKO przeze mnie :/ Skok? Bo wczoraj wyszłam na 10 minut do sklepu, a On tak się rozpłakał, że TŻ nie mógł Go uspokoić Dopiero cycek pomógł (ale głodny nie mógł być jakoś bardzo, nie AŻ TAK...).
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 09:56   #1104
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

Na kontroli bioderek dowiedziałam się, że moje dziecko też jest grzybem, znaczy się - dorodna

Stracha się nabawiłam, obcinając Róży paznokcie. Kawałek paznokietka wystrzelił mi i spadł jej do oka, na dolną powiekę. Trochę się namęczyłam, żeby wyjąć, ale już miałam czarne wizje, że jej wpadnie pod powiekę i koniec. A to ostre przecież.

za grzyba

no a z paznokciem to aż taki odrzut był!? dobrze, że wyjęłaś!

Stary 2013-07-17, 09:58   #1105
BYou
MBZ♥

Nestelle udanego wyjazdu i daj znać jak dojedziecie

Nyaa, ja poznaję kiedy Roszpunka jest głodna bo w nocy też kręci głową i mlaska

Maria, o kurde, dobrze że udało Ci się wyciągnąć

Liwka oki zakaz przyjełam

Kasia co się stało

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 10:18   #1106
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Kończymy dziś 3 miesiące i z tej okazji syn mój zrobił mi prezent zycia- wstał tylko jeden raz w nocy! To nic, że zapewne to było jednorazowe i że ja budziłam się milion razy sprawdzać czy jest ok Ale i tak się wyspałam
nie no WSPANIALY prezent
oby tak czesciej

Cytat:
Milusiowi tez sie kilka razy zdarzylo pociumkac 20-30 i isc spac - tylko ze on i tak wstanie ci za te 3-4 h

Cytat:
wprowadzam odgórny zakaz pisania takich rzeczy
o tak ZGADZAM SIE sasasasasas

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

za grzyba
no a akcja z paznokciem - nie za fajna - ja Mlodemu obcinam jak spi - wtedy nie jest napiety i se moge manerwrowac ile wlezie

to dzis ja upisze z okazji ''mojego pamietnika''

- na fb, jestem w ''tajnej'' grupie Polskich Mamusi w Bergen - cos ale jak tu gadamy pomagamay sobie co gdzie i jak zalatwic - i ost Laska pisze posta - ze jej dziecko ma 14m i idzie do przedszkola od sierpnia ( ost tydz sierpnia, zaczyna sie tu szkola ) - no i jej pytanie odnosnie - Karmienia dzieci w przedszkolu - pozwolcie ze wam zacytuje niektore wypowiedzie kolezanek:

Cytat:
U nas mały będzie dostawał śniadanie (kaszke), frukost-matpakke trzeba dać samemu,czyli kanapki i owoce. Słoiczków żadnych się nie daje ale sama jestem ciekawa czy można dać np. jogurt. Raz w tygodniu będzie ciepły posiłek. Tak będzie u nas, a czy w innych przedszkolach jest tak samo to nie wiem.
Cytat:
. u nas nalezy przyniesc drugie sniadanie, to co lubi dziecko, tak nam powiedziano, nie wiem czy sloiczki mozna, nie pytalam, bo w sumie nie jadamy. W naszym przedszkolu tez raz w tygodniu jest cieply posilek
Cytat:
niestety jeśli chodzi o żywienie dzieci w norweskich przedszkolach to szału nie ma. Na codzień tylko kanapki popijane zimna wodą lub mlekiem i raz w tygodniu "ciepły posiłek" czyli pizza, hot dog lub spagethi
Cytat:
u nas w przedszkolu dodatkowo w czwartki jest jeszcze risengrot lub inna kasza wiec dzieci mają 2 "ciepłe posiłki"
Cytat:
w przedszkolu , w którym pracuje, ten ciepły posiłek wygląda trochę inaczej niż hot-dogi. Raczej rybka-nie paluszki rybne- i warzywa, makaron z domowym sosem, zupa pomidorowa gotowana na pomidorach lub lapskaus- nie z mrożonki
Cytat:
Przedszkole musiałoby zatrudnić kucharza na pełny etat, żeby był ciepły posiłek codziennie. My z dziećmi nie jesteśmy w stanie gotować codziennie. A poza tym to wychodzi drożej niż kanapki, a rodzice płaca ok 150kr za jedzenie na miesiąc.
Cytat:
Ja mam synka w przedszkolu od 8 miesiecy. zaczynał jak miał 15 miesięcy. Śniadanie |(matpakke) przynosimy sami i przynosimy rowniez owoce ktore dzieci dostaja o 14.30. Na śniadanie możemy zrobić co tylko chcemy, ja zazwyczaj robie kanpke i daje małemu jogurt. Potem mają lunch w przedszkolu i raz w tygodniu ciieply posilek, rybkę, paluszki rybne, lapskaus, hamburgery, makaron z sosem, jakies zupki warzywne itp. Jeśli jogurt zostaje ze śniadania to dostaje je w czasie owoców albo jak się obudzi jeśli jest głodny. Mi powiedzieli że mogę przynieść na śanidanie co tylko chce słoiczki, mleko, kaszki. To z naszego doświadczenia
Cytat:
U nas: 8-9 śniadanko, 11 lunch, 14-15 owoce i kanapki, czasem jakas mała przekąska o 16 (pytamy dzieci czy chca coś zjeść)
eeeeeeeeeeeeeeeee nie powiem SZCZENA do ziemi mi opadla
chyba trzeba bedzie zainwestowac w dobry ''jedzeniowy termofor'' - bo przeciez jak np wroce na 17 z nim do domu - to on zje mi cala lodowke a poza tym uwazam ze min 1 dziennie ten cieply musi byc - szczegolnie ze dzieci tam spedzaja cale dnie - czy smieg czy slonce czy deszcz czy wiatr - na dworze!!!

Stary 2013-07-17, 10:22   #1107
monicca1989
Zakorzenienie

Witam się z kawką i ciastem kruchym z malinami
Filip jeszcze śpi, także mogę spokojnie wypić kawkę, wczoraj był tak marudny, że wieczorem byłam padnięta jak nigdy. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.

Z tego co pamiętam:
Bzinka ja bym tak nie woziła jeszcze dziecka, chyba troszkę za wcześnie. Mój Filip pewnie też by był zadowolony w takiej pozycji ale nawet nie mam zamiaru jeszcze znosić spacerówki. My na razie bardzo mało spacerujemy bo Filip uleży 10min i krzyk. Tak więc biorę go na dwór albo na rękach i się huśtam z Nim na huśtawce albo kładę w bujaczku na stole a ja czytam i piję kawkę albo po prostu chodzimy w koło domu i zwiedzamy

Oliwka, Liwka śliczne dziewczynki

Strippi waga nie idzie w górę, więc nie masz się czym przejmować, super wyglądasz za wytrwałość
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 10:22   #1108
bzinka
Zadomowienie

Dzien dobry!

Dzieki za rady co do spacerowki, chyba wroce na razie do gondoli jednak, bo w tej spacerowce na plasko niezbyt wygodnie jest raczej.

Cytat:

też się zastanawiałam na kupnem tego lusterka.
A to lusterko gdzie montujecie? Ja mam baze na tylnm fotelu za pasażerem i nie wiem gdzie moglabym zamontowac lusterko bo mam kombi a tam nie ma tylniej szyby

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 10:33   #1109
maria28
Kniaginia

Cytat:
Mnie też się wydaje, że za mała na taką pozycję.

Cytat:
U teściów w wanience, bo teściowa kupiła. Kupiła też nowy materac i pościel do łóżeczka oraz odnowiła stare łóżeczko dla Róży U moich rodziców nie kąpaliśmy, no ale krótko u nich byliśmy. Na dłuższych wyjazdach jeszcze nie byliśmy.

Cytat:

Cytat:

Udanego wyjazdu

Cytat:

Cytat:
Super wdzianko!

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Cytat:
pozniej wam cos upisze - ale musze sie do tego przygotowac psychnicznie, bom wczoraj nie ogarnelam systemu jak to przeczytalam
Dawaj!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 10:34   #1110
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
jak wygladaja cwiczenia do siadu?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości