|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
płacisz grube pieniądze a tu taka tragedia, co raz częściej myśle że po prostu trzeba mieć akurat szczeście żeby wszystko było tak jak trzeba, albo poprostu pecha że coś się stanie, normalnie nie można nikomu ufać (lekarzowi, położnej)
|
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
co do leżaczków- my PODOBNO będziemy mieli z FP taki http://www.smyk.com/fisher-price-fot...t-niemowlaka-p ale.. czy na 100% to nie powiem bo mamy dostać od szwagierki, a raczej ona ma nam pożyczyć.. a teraz w ogóle jej córa jest w szpitalu- miała zapaść. ma 8 miesiecy
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41832798]Pewna informacja (miałam o tym na studiach
):Od darowizny od najbliższej osoby (od wstępnych- czyli od rodziców) nie płaci się podatku. Lepiej jednak jest zgłosić fakt uzyskania takiej darowizny w Urzędzie Skarbowym bo zawsze istnieje możliwość, że np. nie masz nic, nagle kupujesz auto za 50tysięcy i jakiś życzliwy Cię podpierdziela do skarbówki, a tam nie mają litości- niewykazany dochód opodatkowują 70% skalą podatkową. Lepiej po prostu to zgłosić [/QUOTE]czyli się nic nie zmieniło
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
lineczko- nie wiem, nie mam pojęcia.. taki dobry lekarz..
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, jest tyle tragedii że szok dobrze że ja do siebie tego nie biorę aż tak bardzo bo bym dawno zwariowała---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- widocznie zależało mu jedynie na kasie a nie na dobru pacjentki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
lineczka powiem Ci że nie pytałam kuzynki, ale na ramie jest napis Perso jak wpisałam w google to wyskoczyło że jest to model Tako, będziemy musieli go przewieźć 320km
|
|
|
|
#3247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3248 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tragediaSylwia Jaki to model? ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41832798]Pewna informacja (miałam o tym na studiach ):Od darowizny od najbliższej osoby (od wstępnych- czyli od rodziców) nie płaci się podatku. Lepiej jednak jest zgłosić fakt uzyskania takiej darowizny w Urzędzie Skarbowym bo zawsze istnieje możliwość, że np. nie masz nic, nagle kupujesz auto za 50tysięcy i jakiś życzliwy Cię podpierdziela do skarbówki, a tam nie mają litości- niewykazany dochód opodatkowują 70% skalą podatkową. Lepiej po prostu to zgłosić [/QUOTE]dziękuję Ci,czyli jest tak jak myślałam Super!!! |
|
|
|
|
#3250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiecie że mam wyrzuty sumienia że tu ciągle siedzę i piszę
||
|
|
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
U nas w Tarnowie w Smyku nie ma wózków ale w Krakowie już tak.Także w dużych miastach jest w czym wybierać ![]() Były min modele x lander,vector,maxi cosi,gracco,mamas&papas,m utsy,jane ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Ja też,ale zaraz tż wróci i trzeba jakiś obiadek robić. ws umie jeszcze trochę zapiekanki z wczoraj zostało,ale za mało. Chyba będzie filecik,ziemniaczki i mizeria. |
||
|
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo dobrze Rybcia że napisałaś na jasno i ostrzegłaś, bo ja już mam dosyć smutnych wiadomości za bardzo je biorę do siebie
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Wy sobie pomyślicie że ja nic w domu nie robię tylko siedzę przy laptopie i piszę głupoty
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam słonecznie
Cytat:
U nas też online nie ma wyprzy Ciesze się, że akurat byliśmy w galerii ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41829252] Nie spałam pół nocy bo Misio tak mocno kopał. Śpię przytulona brzuchem do pleców męża więc i on nie spał bo wciąż obrywał kopniaki i to dość mocne ![]() Uwaga! Chwalę się 22 tygodniowym brzuszkiem [/QUOTE]Moja mała też wczoraj przed snem szalała...takie mocne kopy dawała aż się dziwiłam ![]() świetne Ryba nie czytałam wiadomości na biało, jakoś po wczorajszej mam dość złych informacji ![]() Nemosku alez Ty waleczna i dobrze, że nagadałaś temu strażnikowi...dwie stówki w kieszeni można na synka wydać
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-17 o 13:14 |
|
|
|
|
#3255 |
|
Rozeznanie
|
E to ja to mam dobrze, mieszkam jeszcze z rodzicami, mama w domku bo nie pracuje więc wiecie jak to jest, szczyt lenistwa z mojej strony
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczne te ciuszki
)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.Też póki co spłukujemy się z kasy bo ciągle coś... a to ubezpieczenie samochodu, a to moje opłaty, przegląd samochodu, obrączki, teraz ślub i wakacje Myślę że zakupy we wrześniu dopiero będziemy robić a ja chciałabym już ![]() Wróciłam ! ![]() Myślałam że nie dojdę do autobusu, w szkole rodzenia siedziałam ponad godzinę i myślałam już pod koniec że nie wysiedze, tyłek mnie bolał, kręgosłup też coś dawał znać o sobie - noo tragedia... a wyszłam z tamtąd i myślałam że zemdleje bo zaduch niesamowity Miałam ochote iść na miasto chociaż po jakiś drobiazg dla Jaśka ale jest zdecydowanie za gorąco. Aaa no i dostałam 2 paczuche w szkole rodzenia "za wierność" no to podziękowałam i wzięłam
|
|||
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
nemosek- podobno cos z tarczyca ale nie wiadomo czy akurat od tego byłą zapaść, jak sie urodziła miała zapalenie płuc... póki co czekają na więcej wyników i wtedy pewnie lekarz powie co było przyczyną.
a ja co robię? siedze w robocie i albo z Wami piszę albo plotkuję z dziewczyną z innego punktu ew. idę pozwiedzać CH za promocjami, dzisiaj np. w carrefourze nic nie ma na przecenie a śpiochy chciałąm kupić.. za to może buty kupie albo torebke i od czasu do czasu obsłużę klienta
|
#3258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() patrzę że muszę iść odkurzyć bo mi się w salonie tak śmieci i nie mam pojęcia czego o i pozmywam i kuchnię uprzątnę ![]() o i buty muszę denaturatem i młotkiem stłuć TŻ bo ma takie delikatne stopy jak jakiś księżunio ![]() w ogóle ie wiem czy się Wam chwaliłam, ale wybrałam 3 modele komód do pokoju małej muszę tylko wymiary sobie poumyślać i będziemy jednak na zamówienie robić u kolegi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-17 o 13:23 |
||
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś też potrafiła całymi dniami siedzieć i pisać,ale to jak nie było tżta. W sumie 1 miejsce na podium gaduł w poprzednim wątku miałam Ciekawe kto mnie teraz strąci z tronu |
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuups, jak na razie ja jestem na 1szym miejscu lineczka1989 254 domii29 247 kyte 197 nemosek 193 nemosku, obijasz się
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się lenię całymi dniami
![]() Zawożę i odbieram męża z pracy, coś tam ogarnę w domu i obiad zrobię...nie wiem gdzie ten czas ucieka ![]() A i staram sie najpierw coś posprzątać nim zasiądę na wizażu, bo potem to cieżko się oderwać ![]() A wczoraj nie mogłam zasnąć i wymyśliłam tytuł na nowy wątek Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-17 o 13:30 |
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nemosku Ciebie od Gaduł nazywam a na 2 miejscu jestem ![]() P.S Lineczka jak Ty to sprawdziłaś ? bo nadal tego nie ogarniam Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-17 o 13:30 |
|
|
|
|
#3264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też z rana staram się zrobić wszystko oprócz obiadu bo go robię dopiero ok 17/18 ![]() wchodzisz na forum POCZEKALNIA, szukasz naszego wątku i obok w tej całej tabelce masz kto napisał ostatni post i obok masz ilość postów w wątku- klikasz na liczbę i Ci wyskakują statystyki ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
to już mamy dwa tytuły wątku następnego ciężko będzie wybrać ten jeden
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-17 o 13:35 |
||
|
|
|
#3265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że nikt nie pracuje tutaj w straży miejskiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Następny wydatek ![]() A co było dzisiaj ciekawego na zajęciach? Rybka spraw sobie przyjemność |
|||
|
|
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze u nas też niedługo przegląd i ubezp auta
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No widzisz tak bywa,musiałabym z laptopem do pleców chodzić uwiązanym |
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak w ogóle jestem na6 miejscu ale sie obijam
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od kąd udzielam się na forum szukałam tej opcji i nie wiedziałam gdzie to jest ![]() Tak ogólnie to po statystykach widać że my we 2 nie mamy pracy Ej ej ale wychodzi że nic nie robimy a przecież ja międzyczasie na forum pisze
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
u nas ubezpieczenie już opłacone, a przegląd czeka bo nam jakiś głupek stary dziad na czołowe wyjechał i TŻ uciekał w łąkę i zgubił szybkę od reflektora i kurcze teraz światła trzeba kupić a to wydatek rzędu 400 zł za dwa
a przy okazji zderzak trzeba naprawić dobrze że to terenówka więc nic innego się nie zdarzyło :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

płacisz grube pieniądze a tu taka tragedia, co raz częściej myśle że po prostu trzeba mieć akurat szczeście żeby wszystko było tak jak trzeba, albo poprostu pecha że coś się stanie, normalnie nie można nikomu ufać (lekarzowi, położnej)

):
[/QUOTE]
dobrze że ja do siebie tego nie biorę aż tak bardzo bo bym dawno zwariowała

Ciesze się, że akurat byliśmy w galerii
świetne
.

o i pozmywam i kuchnię uprzątnę

od kąd udzielam się na forum szukałam tej opcji i nie wiedziałam gdzie to jest