|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
a teść na emeryturze i zaoferował się że nam porobi więc niech robi jak chce ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Zbieram sie do Lidla. 1,5km w jedną stronę. Bułki z cebulką i serem nam się zachciało
![]() ![]()
#3424 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41835952]My kupiliśmy kilka miesięcy temu passata w kombi i jestem strasznie zadowolona ![]() ![]() Ale wiecie jaki ma pomysł mój mąż? Jak się dowiedział, że będzie następne dziecko to postanowił, że teraz- jeszcze przed porodem, kupi auto 7-osobowe!!! Ale nie wiem po co!!! Nic mi nie wiadomo o kolejnych jego planach rozpłodowych ![]() My również mamy passata kombi i jak narazie lepszego samochodu nie mieliśmy, bardzo jesteśmy z niego zadowoleni. A ostatnio mój mąż rozgląda się również za 7-osobowym samochodem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja mam nerwa!!!!! ![]() Byłam jakiś czas temu zareklamować odkurzacz który kupiłam dwa miesiące temu. A raczej końcówkę od rury bo włosie mi się chowa i rysuje panele. A dziś dostałam karteczkę że reklamacja odzucona, bo osprzęt nie podlega reklamacji tylko odkurzacz!! ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Peggy,Peggy czy jak będziesz w lidlu mozesz cyknąć fotki tych naklejek 3D do dziecięcego pokoju i tak mniej więcej spojrzeć czy są duże czy małe i czy cena za komplet jest czy za sztukę?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Rozeznanie
|
Rybko, możesz dopisać mi wizytę 02.08 o 10.15 z USG
![]() I witamy się w 26 tygodniu ![]() właśnie zerknęłam na pierwszą stronę i widzę, że w czwórkę mamy ten sam TP i OM ![]() Anulka2205, Dzastin08, 24Kasiula24 - ciekawe, która będzie pierwsza ![]()
![]() ![]() Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-07-17 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny można wybrać się na połówkowe w 19 tc ( a dokładnie 19 tygodni i 6 dni) ???
jestem zapisana na polowkowe 30 lipca (na inny termin prywatnie do specjalistow już nie ma miejsc albo sa na urlopie) a później mnie nie będzie około 3 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia..najlepiej zapytaj swojego gina on Ciebie zna najlepiej i będzie wiedział co zrobić
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdybyście chciały to w Kauflandzie są chusteczki nawilżane Pampers Fresh- 2x64 szt albo Pampers Sensitive 2x56 szt za 9,59 ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domi Bo Ty o swoim bracie pisałaś ostatnio że nawet coś Ci kupi albo zrobi do jedzenia tzn nie tobie tylko małemu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahaha : ( to mi by samo wywieszanie i schnięcie tyle zajmie.Ale będzie sensacja na osiedlu jak ciuszki u nas wywiesze, bo tż to taki typek, że nikt nie będzie wierzył, że zostanie tatą ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam teraz zrobić od 23-27 tc chyba.
Praktycznie jednym łyczkiem wciągnęłam mleczko w tubce i jeszcze mi mało!!Jakoś tak sięszybko skończyło ![]() Edytowane przez kyte Czas edycji: 2013-07-17 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też będę czegoś takiego grubego szukać pod kątem wózka i już nawet oglądałam niektóre z tych, co pokazałaś ![]() Cytat:
Po pierwsze - przeczytaj w karcie gwarancyjnej, tam na pewno jest informacja, co podlega gwarancji, a co nie. Jeśli wciąż nie będą chcieli Ci przyjąć - pisz maila do producenta. Nie odpuszczaj! Trzeba walczyć z takimi patałachami ![]() Trele, u nas też będzie problem z chrzestnymi. Chrzestna niby zawsze była wybrana - kiedyś myślałam, że będzie to moja średnia siostra, ale ona jest antydzieciowa, nie lubi ich i przez lata powtarzała mi "Dzieciom się nie odmawia, więc żebyśmy obie nie były w niezręcznej sytuacji - jak będziesz miała dziecko, nie proś mnie na chrzestną, bo myślę, że znajdziesz lepszą". W domyśle zwyczajnie nią nie chce być... Nie to nie - uznałam więc, że będzie nią moja siostrzenica, w tym roku kończy 18 lat i już na samą myśl o Ninie jest przeszczęśliwa! I temat niby z głowy, a ostatnio moja mama mówi, że ta średnia siostra powiedziała jej, że w sumie chciałaby być chrzestną Niny ![]() ![]() Natomiast z chrzestnym mamy ogromny problem. Mój mąż jest jedynakiem. Braliśmy pod uwagę trzech kuzynów, z którymi kontakt jest jako taki, ale nie jest na tyle bliski, abym była przekonana do bycia chrzestnym przez któregoś z nich ![]() Najchętniej wzięlibyśmy naszego znajomego, męża mojej przyjaciółki... Ale o ile z nią znam się 10 lat, o tyle jego znamy dwa lata. Kontakt mamy naprawdę ekstra, ale nie wiem, czy nie poczują się niezręcznie. Może poruszymy kiedyś ten temat, żeby "wyczuć" sytuację... Jednak nie dla wszystkich bycie chrzestnym to zaszczyt, dla niektórych to problem, a ja nie chcę nikomu robić problemu. I wolałabym, żeby ktoś mi wprost odmówił, nie obraziłabym się absolutnie, a niestety jest takie coś, że niby dziecku się nie odmawia ![]() Także też będzie problem... Coś jeszcze miałam odpisać i kompletnie nie pamiętam ![]()
![]() |
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do ciuszków.. no mam ich sporo- owszem ale pranie jeden dzień a schnięcie dwa i dzień prasowania ![]()
![]() |
#3435 |
Zakorzenienie
|
Co do prania ciuszków - ja planuję we wrześniu. Mam nadzieję, że złapię jeszcze ładną pogodę, żeby to wszystko na słoneczku sobie poschło
![]()
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
Poruszacie temat chrzestnych, u nas też będzie problem. Pierwotnie myśleliśmy o siostrze TŻ, ale już teraz definitywnie powiedziała ze już się nie może doczekać jak dziecko będzie na świecie, ale chrzestną być nie może, bo jej mąż jest muzułmaninem i nie chce jego urazić. I wtedy miał być chrzestnym mój kuzyn z którym mam świetny kontakt. Niby kuzyn mógłby zostać ale wtedy z rodziny TŻ nie bardzo jest inna opcja chrzestnej, prędzej chrzestnego, też kuzyn TŻ jedyny w sumie z którym utrzymujemy w miarę kontakt. A wtedy ja miałabym dylemat co z chrzestną. Nie chcę kuzynek z którymi nie utrzymuję kontaktu (jestem jedynaczką), myślałam o cioci tej co jest w Mexico (ona jest młoda i zawsze byliśmy z nią na Ty i bardziej traktowaliśmy jak kuzynkę czy nawet siostrę niż ciocię), ja jestem chrzestną jej córki. Ale tu znowu problem z jej przyjazdem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
jeżeli dobrze pamiętam to między 24 a 28 tygodniem
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
lineczka1989 Chętnie bym zrobiła fotki tyle że ja mieszkam w UK. U Nas za tydzień albo dwa będzie to co teraz jeste w PL.
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Nadrabiam Was nadrabiam i musze powiedziec ze jeszcze do konca nie doszlam ale spoko moge twierdzic ze takie glupoty tu pocislacie ze nie moge sie doczekac az oficjalnie od piatku tu do Was dolacze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3441 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3442 |
Raczkowanie
|
Drugie połówkowe za Nami. Maja jadła dzisiaj swoją stopę, ziewała, a na końcu pięknie uśmiechnęła się do Nas;-) Jest zdrowa i duża, waży już 811 g. Wyprzedza rozwój o 3 tygodnie, więc pewnie nie urodzę 14 listopada.
Jestem szczęśliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
U mojego TZ sa dwie siostry , obie juz sa chrzestnymi - reszty rodzina nie znam I on tez nic nie wspomina ze ze ktos tam taki moglby byc? Wiec mam inne wyjscie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-17 o 19:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Ale się rozpisałyście.
Byłam dzisiaj na przypadkowych zakupach dla malucha i wrzucam fotki ![]() Odnośnie smoczków to kupiliśmy taki jak w załączniku, zobaczymy czy się młodemu spodoba, ale tak ogólnie wolałabym nie dawać smoczka, chyba że okaże się niezbędny. To jest smoczek z aventu silikonowy. Nie znam się na rodzajach smoczków. Myślałam, ze wszystkie to smoczki-uspokajacze - w końcu do tego służą. Co do termometrów to jak jeszcze pracowałam to rtęciowe już nie były dostępne w hurtowniach. Jesli szklane to tylko bezrtęciowe zawierające Gal ale nie polecam bo się źle strzepują. Ja jakiś rok temu zamawiałam termometry rtęciowe na allegro, wzięłam 5 sztuk i to było mega dobre posunięcie. U nas już nie można było ich dostać. Kabriela sprawdź na allegro może jeszcze są. Moje były niemieckiej produkcji, za grosze. Dla dzieciaczka kupiłam termometr elektroniczny z miękką końcówką BabyOno i planuję jeszcze Termoflash, któraś z mam tutaj go polecała. Słuchajcie a taki termometr do kąpieli jest potrzebny? Bo w sumie wydaje mi się zbędny i chyba nie kupię. Chociaż to groszowe sprawy. Wy kupujecie????? Kyte ale boskie ubranka! Ile zapłaciliście za całą pakę??? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-07-17 o 20:00 |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 |
Zadomowienie
|
Obiecałam pokazać różyczki....to pokazuję...to jest moja mała odskocznia od rzeczywistości...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Anoula rewelacyjne wieści, super!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.