Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 17:57   #3421
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
na pewno się uda mój TŻ też może dużo zrobić, no ale albo się pracuje, albo remontuje.. i tak jeden pokój zrobił cały sam, a zeszło mu na to 2 miesiące.. teraz trzaska sufity podwieszane weekendami, zawsze jakaś oszczędność

Robocizna to kupa kasy.. Hydraulik skasował nas 1500, kafelkarze 3000
własnie, mój TŻ zbiera się już 2 soboty żeby zrobić rowki na rurki do ogrzewania podłogowego, żeby teść mógł je do końca zrobić i też nie ma kiedy..
a teść na emeryturze i zaoferował się że nam porobi więc niech robi jak chce
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 17:58   #3422
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
A gdzie masz bliżej w razie nagłego porodu ? no ja mam do Wrocławia zdecydowanie za daleko
W Brzegu mam szpital, ale to bardziej umieralnia, niż szpital Ze zdolnościami mojego TŻ do Opola i do Wrocławia jesteśmy w stanie dojechać w 20 minut (a mamy po 42 km i tu i tu ) Więc w razie czego tryb turbo ON i ogień na porodówkę!
Stary 2013-07-17, 18:00   #3423
_Peggy
Zakorzenienie

Zbieram sie do Lidla. 1,5km w jedną stronę. Bułki z cebulką i serem nam się zachciało Cóż ten Syn z matką robi
Stary 2013-07-17, 18:01   #3424
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
U nas to samo Domii, też remont sypialni + kupno nowych mebli poza łóżkiem.
Do tego jeszcze korytarz cały musimy wyremontować
Kochana ja dalej mieszkam na placu budowy Góre mieszkanie mamu w miare zrobione, brakuje nam jeszcze mebli,teraz robimy schody a jeszcze dól zostaje, plus 200 metrów hali.
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41835952]My kupiliśmy kilka miesięcy temu passata w kombi i jestem strasznie zadowolona Z tyłu jest masę miejsca dla Olki na foteliku, z przodu dla mnie nawet z takim wielkim brzuchem, mogę nogi wyprostować

Ale wiecie jaki ma pomysł mój mąż? Jak się dowiedział, że będzie następne dziecko to postanowił, że teraz- jeszcze przed porodem, kupi auto 7-osobowe!!! Ale nie wiem po co!!! Nic mi nie wiadomo o kolejnych jego planach rozpłodowych [/QUOTE]
My również mamy passata kombi i jak narazie lepszego samochodu nie mieliśmy, bardzo jesteśmy z niego zadowoleni. A ostatnio mój mąż rozgląda się również za 7-osobowym samochodem A dziś mi powiedział że chce mieć przynajmniej 3 dzieci bo to wspaniałe mieć taką gromadkę, i już myślał jak jeszcze rozbudować mieszkanie
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Termometr kosztował 109 zł, a u mnie w aptece z baby ono kosztował 105 zł chyba albo 115 zł
Nie wiedziałam że termometry są takie drogie!
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Ale wkurzają mnie co raz bardziej niektóre baby w tramwajach. Mamy w Krakowie wydzielone miejsca dla ciężarnych, więc jak tylko mogę to siadam, bo moje doświadczenia z zatłoczonymi autobusami jest niezbyt ciekawe. I co chwile komentarze jaka to jest młodzież niewychowana że siedzi a starsi od nas muszą stać dzisiaj tak się jedna nagadała, bo myślała że nie słyszę (miałam słuchawki) ale postanowiłam ją olać bo uważam, że mam do takiego miejsca święte prawo takie samo jak ona, zwłaszcza że nie czułam się najlepiej. Ale miała minę jak wstałam i się brzuszek pokazał chyba jej się głupio trochę zrobiło.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Co za głupia stara jędza,za przeproszeniem Zapytałabym się czy jest ciężarna...wrr
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Starsze baby są okropne, bo przecież "im się należy" ciekawe z jakiej racji, gdzieś na demotywatorach było że w autobusach, tramwajach itd udają chore i nawet 5 minut nie ustoją a pod blokami godzinami bajki stwarzają i stanie im wtedy nie przeszkadza.
Ja choć mam pokaźnych rozmiarów brzuszek niestety też nie zostałam dzisiaj zauważona przez starą babe. Wsiadłam, stałam w kolejce po bilet a ta się tak na mnie wepchała że aż się brzuchem na rurkę nabiłam, wku** się do tego stopnia że ją odepchnęłam i wcale tego nie żałuję
I bardzo dobrze Swoją drogą w Szczecinie nie raz widziałam jak babcia ledwo ledwo szła o laseczce a jak podjeżdżał tramwaj to nagle dostawała speeda! I najlepiej waliły tymi laskami
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
chętnie oddam, ale sposobu na porost niestety nie znam, ja mam krzaczory naturalnie
Ja też niestety mam..rosną czarne i wieelkie.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
owszem, poprawiło mi się owłosienie, ale na.. brzuchu mam pełno białych sterczących włosków nigdzie więcej :P za to porost włosów na głowie mi się chyba zatrzymał, bo jak miałam na początku ciąży włosy za zapięcie od stanika taka mam dalej taką długość a mi z reguły szybko włosy rosną :P

wiecie co.. poczułam się jak jakiś kopciuch nie maluję się bo po co jak tylko siedzę w domu, nie ubieram się ładnie... czasem raz w tygodniu głowę myję bo mi się nie chce częściej.. jedynie paznokcie u rąk i stóp mam zawsze pomalowane nawet TŻ mi powiedział że już nie dbam o siebie tak jak kiedyś
i chciałabym wyglądac tak jak ta laska z mojego avatara
Ja też mam na brzuchu włoski i w tej ciąży zrobiły się bardzo czarne i sterczące A ja tam się nie maluję na codzień włosy spinam w jakąś kitkę (a byłam u fryzjera na obcięcie). I zawsze mówię że jak trzeba to się zrobię. No bo z drugiej strony sama popatrz, jak się malujesz na codzień to już nie robi to na nikim wrażenia, a jak zrobisz to raz na jakiś czas no to słyszysz "woow kochanie jak ty pięknie wyglądasz" Ja tak usłyszałam wczoraj jak się zrobiłam
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda bo nic nie robię tylko latam i sprzątam. Dzisiaj przenoszę ciuchy do sypialni, bo teściówka podpisała UMOWĘ !!! Aż nie mogę uwierzyć, załatwiamy właśnie kredyt i bierzemy się za remont

Obmyśliliśmy, że pokój Luli będzie zielononiebieski jak niebo i trawka plus tęcza i kubusiowopuchatkowe dodatki
Jak skończę układać ciuchy w szafie to biorę się za worki próżniowe od brata,jest ich tylko 5 wielgachnych worków!!! ale muszę poprzeglądać, pospisywać co mam, a czego nie
Super że macie spisaną umowę bardzo się cieszę I na pewno Luli będzie miała wspaniały pokój!!III fotki fotki fotki fotki

A ja mam nerwa!!!!!
Byłam jakiś czas temu zareklamować odkurzacz który kupiłam dwa miesiące temu. A raczej końcówkę od rury bo włosie mi się chowa i rysuje panele. A dziś dostałam karteczkę że reklamacja odzucona, bo osprzęt nie podlega reklamacji tylko odkurzacz!!No to co rura od odkuarzacza się nie tyczy?!?!jestem taka wściekła, to tak jakby obcas od buta nie podlegał reklamacji za butaJutro do nich zadzwonie to tak ich zwyzywam że im czapki spadną z głów. Jeśli taką politykę prowadzi zellmer to nie polecam tej firmy.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 18:04   #3425
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Zbieram sie do Lidla. 1,5km w jedną stronę. Bułki z cebulką i serem nam się zachciało Cóż ten Syn z matką robi

Peggy,Peggy czy jak będziesz w lidlu mozesz cyknąć fotki tych naklejek 3D do dziecięcego pokoju i tak mniej więcej spojrzeć czy są duże czy małe i czy cena za komplet jest czy za sztukę?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 18:06   #3426
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Rybko, możesz dopisać mi wizytę 02.08 o 10.15 z USG

I witamy się w 26 tygodniu

właśnie zerknęłam na pierwszą stronę i widzę, że w czwórkę mamy ten sam TP i OM
Anulka2205, Dzastin08, 24Kasiula24 - ciekawe, która będzie pierwsza

Edytowane przez zwariowane-serduszko
Czas edycji: 2013-07-17 o 18:11
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 18:19   #3427
Messsuah
Raczkowanie

Dziewczyny można wybrać się na połówkowe w 19 tc ( a dokładnie 19 tygodni i 6 dni) ???

jestem zapisana na polowkowe 30 lipca (na inny termin prywatnie do specjalistow już nie ma miejsc albo sa na urlopie) a później mnie nie będzie około 3 tygodnie

Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 18:21   #3428
kyte
Wtajemniczenie

Nie mam pojęcia..najlepiej zapytaj swojego gina on Ciebie zna najlepiej i będzie wiedział co zrobić
Stary 2013-07-17, 18:34   #3429
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny można wybrać się na połówkowe w 19 tc ( a dokładnie 19 tygodni i 6 dni) ???

jestem zapisana na polowkowe 30 lipca (na inny termin prywatnie do specjalistow już nie ma miejsc albo sa na urlopie) a później mnie nie będzie około 3 tygodnie

mi ginka mówiła że najlepiej robić połówkowe między 21-22 a 23 tygodniem bo wszystko dobrze widać

gdybyście chciały to w Kauflandzie są chusteczki nawilżane Pampers Fresh- 2x64 szt albo Pampers Sensitive 2x56 szt za 9,59

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 18:40   #3430
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

podczytywałam was już wdcześniej, ale że dziś się źle czuję to zamknełam laptopa i poszłam spać.

Byłam dziś na badaniach, m.in. sławetna glukoza. Najpierw pani pobrała mi krew, potem wypiłam roztwór i pozwoliła mi wyjść i miałam zgłosić się po 2 godzinach. Wypicie tej glukozy nie takie straszne, takie coś jak cukier, tylko inny smak, ja zapomniała zabrać cytrynę i myśle że dodanie jej to dobry pomysł. Po ok. 2 godzinach znowu pobranie krwi i to wszystko.

I nic mi nie było, zastanawiałam się czy dziecię powinno się bardziej po tej glukozie ruszać bo moje jakieś rozleniwione było i marnie z ruchami coś dziś było.

POszlajałam sie po mieście, zjadłam śnaidanie i sie zaczeło, słabo mi i wogóle, wracam autobusem do domu a tam wogóle powietrza nie ma, okna pozamykane a klima nie włączona zesłabło mi sie w autobusie, dobrze ze tata wsiadł na innym przystanku, to trochę mi pomógł, i nie doszłam już pod dom , i zwymiotowałam koło domu mojej cioci zreszta nie pierwszy raz, ja to wogóle mam i miałam w ciąży szczęście do miejsc w których wymiotowałam.Wiec jak wróciłam do domu to poszłam do łóżka, podczytałam forum i padłam.
A powiedzcie w którym tyg robi się tą sławną glukozę ?

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a ja jestem na diecie bo na ostatniej wizycie wyszły frytki pizze i chińszczyzna a poza tym pochwal sie potem kombinezonem
a ja wklejam coś jeszcze
Fajne śliniaczki

Cytat:
ja mam w domu rtęciowy
nie tylko Ciebie dołuje, mi się już nie chce myśleć ile kasy potrzeba

owszem, poprawiło mi się owłosienie, ale na.. brzuchu mam pełno białych sterczących włosków nigdzie więcej :P za to porost włosów na głowie mi się chyba zatrzymał, bo jak miałam na początku ciąży włosy za zapięcie od stanika taka mam dalej taką długość a mi z reguły szybko włosy rosną :P

wiecie co.. poczułam się jak jakiś kopciuch nie maluję się bo po co jak tylko siedzę w domu, nie ubieram się ładnie... czasem raz w tygodniu głowę myję bo mi się nie chce częściej.. jedynie paznokcie u rąk i stóp mam zawsze pomalowane nawet TŻ mi powiedział że już nie dbam o siebie tak jak kiedyś
i chciałabym wyglądac tak jak ta laska z mojego avatara
Ja mam na brzuchu pięć ciemnych włosków i takich dość długich przypałowo wyglądają ale boję się je wyrwać.

Domi Bo Ty o swoim bracie pisałaś ostatnio że nawet coś Ci kupi albo zrobi do jedzenia tzn nie tobie tylko małemu i mam pytanie ile ma lat? Bo mój brat to się wogóle mną nie intersuje, nawet mogę powiedzieć że jakbyśmy się pokłócili to byłby w stanie się ze mną pobić jak kiedyś
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 18:44   #3431
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj kupiłam wanish bo może jakoś za niedługo zabiorę się za namaczanie tych rzeczy lumpkowych i wypranie ich w zwykłym proszku, mam tyle tych ciuszków że raczej dużo czasu mi przy nich zejdzie
No ja właśnie tez tyle mam, ale nowa pralka od soboty to codziennie coś piorę, wypróbuję ciuszki też, ale chyba gdzieś we wrześniu/październiku

Cytat:
ja chyba taak na 2 tyg przed terminem
hahaha : ( to mi by samo wywieszanie i schnięcie tyle zajmie.Ale będzie sensacja na osiedlu jak ciuszki u nas wywiesze, bo tż to taki typek, że nikt nie będzie wierzył, że zostanie tatą ostatnio jedna kumpela do niego, że nie wierzy
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
no brzuch też mi się owłosił, ogólnie gdzie nie zerknę busz
jak piszesz, że samej Ci zaczyna przeskadzać to, że mniej o sibie dbasz, to nie jest, źle-wystarczy teraz to zmienić

Gratuluję umowy

Aaa Agnieszka bo cofałam się do tych zaległych postów, żeby zobaczyć jak Wasze wyniki, wreszcie się dogrzebałam- cieszę się baaaaaaaaaaaardzo

A gdzie Magalska?
No właśnie tak dzisiaj o niej myślałam, bo mam teraz taki słodziaszny brzuszek jak ona gdy ja byłam w 10tc, jeśli wiadomo o co mi chodzi
Cytat:
Nawet mi nie mówcie o remoncie Od marca się remontujemy i już poszło 15 000 zł, a to dopiero połowa, nie mówiąc o meblach! Zniknęłam na te kilka dni, bo właśnie sprzątałam po jednych majstrach, żeby kolejnych wpuścić, ... dziś cały dzień zrywałam tapetę w kuchni i stwierdzam, że mogę się tym zająć profesjonalnie
W koszty remontu póki co wlicza się wymiana okna, drzwi wejściowych i 4 drzwi wewnętrznych, jeden pokój (gładź+panele), łazienka od hydrauliki po kafelki (sama łazienka to 12tys.) . Po prostu to jest jakiś kosmos. Od poniedziałku wchodzi pan żeby wygładzić drugi pokój, kuchnię i przedpokój, potem Tż położy panele, zamontują drzwi i koniec. Tylko meble kupić i można mieszkać

Robicie smaka!!

Ja mam brwi po tacie - blondynie a włosy ciemne, rzęsy ciemne, tylko brwi rzadkie i blond

nawet mi nie mów, na brzuchu to mam włosy jak mój TŻ na klacie
Jezu tez mnie to czeka, tylko że my tutaj mieszkamy, więc ja nie wiem co to będzie ale przybliżyłaś mi troszkę koszty, chyba tatę wezmę do pomocy, troszkę porobi nam
Cytat:
ja chyba gdzieś w okolicach października

Cytat:
u nas odpadają fachowcy, bo mój teść nam będzie robił wszystko hydraulikę, elektrykę też robił więc cieszę się z tego, bo jakiś wydatek odpadnie

wiecie, chyba zaczynam widzieć jakieś światełko w tunelu, że uda nam się to ogarnąć
Jakiś wydatek? Chyba połowa ja się najbardziej bojętych "fachowców"...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 18:50   #3432
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Ja mam teraz zrobić od 23-27 tc chyba.
Praktycznie jednym łyczkiem wciągnęłam mleczko w tubce i jeszcze mi mało!!Jakoś tak sięszybko skończyło

Edytowane przez kyte
Czas edycji: 2013-07-17 o 18:53
Stary 2013-07-17, 18:54   #3433
aaby
Zakorzenienie

Śliczne one są!
Też będę czegoś takiego grubego szukać pod kątem wózka i już nawet oglądałam niektóre z tych, co pokazałaś

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A ja mam nerwa!!!!!
Byłam jakiś czas temu zareklamować odkurzacz który kupiłam dwa miesiące temu. A raczej końcówkę od rury bo włosie mi się chowa i rysuje panele. A dziś dostałam karteczkę że reklamacja odzucona, bo osprzęt nie podlega reklamacji tylko odkurzacz!!No to co rura od odkuarzacza się nie tyczy?!?!jestem taka wściekła, to tak jakby obcas od buta nie podlegał reklamacji za butaJutro do nich zadzwonie to tak ich zwyzywam że im czapki spadną z głów. Jeśli taką politykę prowadzi zellmer to nie polecam tej firmy.
Kochana, nie daj się wykiwać!
Po pierwsze - przeczytaj w karcie gwarancyjnej, tam na pewno jest informacja, co podlega gwarancji, a co nie.
Jeśli wciąż nie będą chcieli Ci przyjąć - pisz maila do producenta. Nie odpuszczaj! Trzeba walczyć z takimi patałachami

Trele, u nas też będzie problem z chrzestnymi.
Chrzestna niby zawsze była wybrana - kiedyś myślałam, że będzie to moja średnia siostra, ale ona jest antydzieciowa, nie lubi ich i przez lata powtarzała mi "Dzieciom się nie odmawia, więc żebyśmy obie nie były w niezręcznej sytuacji - jak będziesz miała dziecko, nie proś mnie na chrzestną, bo myślę, że znajdziesz lepszą". W domyśle zwyczajnie nią nie chce być... Nie to nie - uznałam więc, że będzie nią moja siostrzenica, w tym roku kończy 18 lat i już na samą myśl o Ninie jest przeszczęśliwa! I temat niby z głowy, a ostatnio moja mama mówi, że ta średnia siostra powiedziała jej, że w sumie chciałaby być chrzestną Niny I co teraz? Pasowałoby bardziej ją, ale gdzieś tam kiedyś siostrzenicy było wspomniane... Jak nie wybierzemy - będzie foch
Natomiast z chrzestnym mamy ogromny problem. Mój mąż jest jedynakiem. Braliśmy pod uwagę trzech kuzynów, z którymi kontakt jest jako taki, ale nie jest na tyle bliski, abym była przekonana do bycia chrzestnym przez któregoś z nich
Najchętniej wzięlibyśmy naszego znajomego, męża mojej przyjaciółki... Ale o ile z nią znam się 10 lat, o tyle jego znamy dwa lata. Kontakt mamy naprawdę ekstra, ale nie wiem, czy nie poczują się niezręcznie. Może poruszymy kiedyś ten temat, żeby "wyczuć" sytuację... Jednak nie dla wszystkich bycie chrzestnym to zaszczyt, dla niektórych to problem, a ja nie chcę nikomu robić problemu. I wolałabym, żeby ktoś mi wprost odmówił, nie obraziłabym się absolutnie, a niestety jest takie coś, że niby dziecku się nie odmawia
Także też będzie problem...

Coś jeszcze miałam odpisać i kompletnie nie pamiętam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 19:04   #3434
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne śliniaczki

Ja mam na brzuchu pięć ciemnych włosków i takich dość długich przypałowo wyglądają ale boję się je wyrwać.

Domi Bo Ty o swoim bracie pisałaś ostatnio że nawet coś Ci kupi albo zrobi do jedzenia tzn nie tobie tylko małemu i mam pytanie ile ma lat? Bo mój brat to się wogóle mną nie intersuje, nawet mogę powiedzieć że jakbyśmy się pokłócili to byłby w stanie się ze mną pobić jak kiedyś
Mój brat powtarza mi ze mam jeść za dwóch ;D jak np. zamawiamy pizze i nikt ie che to mi karze jeść ;d

a co do ciuszków.. no mam ich sporo- owszem ale pranie jeden dzień a schnięcie dwa i dzień prasowania a co, Wy ile wcześniej ? miesiac?????
Stary 2013-07-17, 19:09   #3435
aaby
Zakorzenienie

Co do prania ciuszków - ja planuję we wrześniu. Mam nadzieję, że złapię jeszcze ładną pogodę, żeby to wszystko na słoneczku sobie poschło

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 19:14   #3436
Anoula
Zakorzenienie

Poruszacie temat chrzestnych, u nas też będzie problem. Pierwotnie myśleliśmy o siostrze TŻ, ale już teraz definitywnie powiedziała ze już się nie może doczekać jak dziecko będzie na świecie, ale chrzestną być nie może, bo jej mąż jest muzułmaninem i nie chce jego urazić. I wtedy miał być chrzestnym mój kuzyn z którym mam świetny kontakt. Niby kuzyn mógłby zostać ale wtedy z rodziny TŻ nie bardzo jest inna opcja chrzestnej, prędzej chrzestnego, też kuzyn TŻ jedyny w sumie z którym utrzymujemy w miarę kontakt. A wtedy ja miałabym dylemat co z chrzestną. Nie chcę kuzynek z którymi nie utrzymuję kontaktu (jestem jedynaczką), myślałam o cioci tej co jest w Mexico (ona jest młoda i zawsze byliśmy z nią na Ty i bardziej traktowaliśmy jak kuzynkę czy nawet siostrę niż ciocię), ja jestem chrzestną jej córki. Ale tu znowu problem z jej przyjazdem.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 19:21   #3437
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli dobrze pamiętam to między 24 a 28 tygodniem

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 19:26   #3438
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Śliczne one są!
Też będę czegoś takiego grubego szukać pod kątem wózka i już nawet oglądałam niektóre z tych, co pokazałaś

Kochana, nie daj się wykiwać!
Po pierwsze - przeczytaj w karcie gwarancyjnej, tam na pewno jest informacja, co podlega gwarancji, a co nie.
Jeśli wciąż nie będą chcieli Ci przyjąć - pisz maila do producenta. Nie odpuszczaj! Trzeba walczyć z takimi patałachami

No właśnie się okazało że nie podlegają reklamacji ani szczotko-ssawki ani nawet rury! Reklamacji podlega sam silnik Nieźle, każdy może bezkarnie robić badziewie.
Stary 2013-07-17, 19:30   #3439
_Peggy
Zakorzenienie

lineczka1989 Chętnie bym zrobiła fotki tyle że ja mieszkam w UK. U Nas za tydzień albo dwa będzie to co teraz jeste w PL.
Stary 2013-07-17, 19:31   #3440
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
ludzie teraz są bezduszni więc jakbyś zemdlałą istnieje ryzyko że nikt Ci nie pomoże

to jest śmieszne

dziewczyny czy mogę chodzić w tych sukienkach, czy wyglądam jak rozwora jakaś?
Niebieska najpadniejsza jak dla mnie , ale ogolnie wszystkie za ok.

Nadrabiam Was nadrabiam i musze powiedziec ze jeszcze do konca nie doszlam ale spoko moge twierdzic ze takie glupoty tu pocislacie ze nie moge sie doczekac az oficjalnie od piatku tu do Was dolacze )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 19:35   #3441
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Nadrabiam Was nadrabiam i musze powiedziec ze jeszcze do konca nie doszlam ale spoko moge twierdzic ze takie glupoty tu pocislacie ze nie moge sie doczekac az oficjalnie od piatku tu do Was dolacze )

Haha, jak to moja mama wczoraj powiedziała : "Bo kto się lepiej dogada, jak nie baby i to jeszcze wszystkie w ciąży i praktycznie w tym samym okresie ciąży?!"
Stary 2013-07-17, 19:37   #3442
Angie_gg
Raczkowanie

Drugie połówkowe za Nami. Maja jadła dzisiaj swoją stopę, ziewała, a na końcu pięknie uśmiechnęła się do Nas;-) Jest zdrowa i duża, waży już 811 g. Wyprzedza rozwój o 3 tygodnie, więc pewnie nie urodzę 14 listopada.

Jestem szczęśliwa to dla mnie nagroda za miesięczny pobyt w szpitalu z powodu krwiaka.
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 19:37   #3443
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
nie no oczywiście że je uprasuję to tak, bo w sumie ja je dostałam i dopiero teraz przymierzyłam, więc ani nie prane ani nie prasowane

a nie masz kogoś z rodziny kogo byś wzięła w kumy? bo ja chyba bałabym się wziąć koleżankę

w sumie nie bardzo sama wiem

muszę właśnie uprać i uprasować i zobaczyć jak będzie wyglądać

chyba będziemy musieli łóżko do sypialni kupić jeszcze
Jak juz pisalam , moja rodzina taka wielka ze nie mam siostr , kuzynek itd
U mojego TZ sa dwie siostry , obie juz sa chrzestnymi - reszty rodzina nie znam I on tez nic nie wspomina ze ze ktos tam taki moglby byc? Wiec mam inne wyjscie?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 19:48   #3444
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Drugie połówkowe za Nami. Maja jadła dzisiaj swoją stopę, ziewała, a na końcu pięknie uśmiechnęła się do Nas;-) Jest zdrowa i duża, waży już 811 g. Wyprzedza rozwój o 3 tygodnie, więc pewnie nie urodzę 14 listopada.

Jestem szczęśliwa to dla mnie nagroda za miesięczny pobyt w szpitalu z powodu krwiaka.
super, że wszystko w porządku
Stary 2013-07-17, 19:56   #3445
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

super
Stary 2013-07-17, 19:57   #3446
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
lineczka1989 Chętnie bym zrobiła fotki tyle że ja mieszkam w UK. U Nas za tydzień albo dwa będzie to co teraz jeste w PL.
eee szkoda, myślałam że Polsce jesteś :P
Cytat:

no wiez co, głupoty piszemy...?
Cytat:
Haha, jak to moja mama wczoraj powiedziała : "Bo kto się lepiej dogada, jak nie baby i to jeszcze wszystkie w ciąży i praktycznie w tym samym okresie ciąży?!"
bo taka prawda
Cytat:

:brawo:
Cytat:
Jak juz pisalam , moja rodzina taka wielka ze nie mam siostr , kuzynek itd
U mojego TZ sa dwie siostry , obie juz sa chrzestnymi - reszty rodzina nie znam I on tez nic nie wspomina ze ze ktos tam taki moglby byc? Wiec mam inne wyjscie?

a no to nie masz wyjścia, racja

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-17 o 19:59
Stary 2013-07-17, 19:59   #3447
ktosiula
Wtajemniczenie

Ale się rozpisałyście.
Byłam dzisiaj na przypadkowych zakupach dla malucha i wrzucam fotki Koszulki na 68 wzięłam, a buciki tez jakieś większe. Te małe butki są przeboskie, nie mogłam się powstrzymać!

Odnośnie smoczków to kupiliśmy taki jak w załączniku, zobaczymy czy się młodemu spodoba, ale tak ogólnie wolałabym nie dawać smoczka, chyba że okaże się niezbędny. To jest smoczek z aventu silikonowy.
Nie znam się na rodzajach smoczków. Myślałam, ze wszystkie to smoczki-uspokajacze - w końcu do tego służą.

Co do termometrów to jak jeszcze pracowałam to rtęciowe już nie były dostępne w hurtowniach. Jesli szklane to tylko bezrtęciowe zawierające Gal ale nie polecam bo się źle strzepują.
Ja jakiś rok temu zamawiałam termometry rtęciowe na allegro, wzięłam 5 sztuk i to było mega dobre posunięcie. U nas już nie można było ich dostać. Kabriela sprawdź na allegro może jeszcze są. Moje były niemieckiej produkcji, za grosze.

Dla dzieciaczka kupiłam termometr elektroniczny z miękką końcówką BabyOno i planuję jeszcze Termoflash, któraś z mam tutaj go polecała.

Słuchajcie a taki termometr do kąpieli jest potrzebny? Bo w sumie wydaje mi się zbędny i chyba nie kupię. Chociaż to groszowe sprawy. Wy kupujecie?????

Kyte ale boskie ubranka! Ile zapłaciliście za całą pakę???

Cytat:
jeszcze dużo czasu jest i zdążysz
skompletować :P

muszę przy liście pisać chyba ile za co zapłaciłam i potem podliczyć jak już wszystko kupię i się załamać ile pieniędzy poszło
Ja właśnie sobie notuję ceny i raz jak już podliczyłam to mało z krzesła nie spadłam więc nie wiem czy dla własnego zdrowia może więcej już nie podliczać???

Cytat:
Na ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...375974433.html też patrzyłam, ale ten pierwszy co wrzuciłaś bardziej mi się podoba a nie widziałam go wcześniej
A jeżeli chodzi o wózki to my dostaniemy taki:
Śliczny wózek!

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

POszlajałam sie po mieście, zjadłam śnaidanie i sie zaczeło, słabo mi i wogóle, wracam autobusem do domu a tam wogóle powietrza nie ma, okna pozamykane a klima nie włączona zesłabło mi sie w autobusie, dobrze ze tata wsiadł na innym przystanku, to trochę mi pomógł, i nie doszłam już pod dom , i zwymiotowałam koło domu mojej cioci zreszta nie pierwszy raz, ja to wogóle mam i miałam w ciąży szczęście do miejsc w których wymiotowałam.Wiec jak wróciłam do domu to poszłam do łóżka, podczytałam forum i padłam.
Oj biedna jesteś. Współczuje...

Cytat:
a ja jestem na diecie bo na ostatniej wizycie wyszły frytki pizze i chińszczyzna a poza tym pochwal sie potem kombinezonem
a ja wklejam coś jeszcze
Kacper ma dres, teraz to jest gość! Nie pogadasz ))

Cytat:
dziewczyny czy mogę chodzić w tych sukienkach, czy wyglądam jak rozwora jakaś?
Do pierwszej koniecznie jakiś pasek albo szarfę na kokardkę w talii, drugą jak wyprasujesz to chyba będzie ok, ale trzecia... ma beznadziejną długość, spróbuj ją podwinąć tak do kolana i może fajnie będzie wyglądała a jak nie to zakop gdzieś głęboko hehehhe bo jakoś kiepsko wyglądasz jak mam być szczera

Cytat:
Wasz szał zakupowo jest przesłodki Uwielbiam oglądać cośce tam nakupiły

Mam problem. Czuje ból ( w skali 1-10 to 3,5, nie jest ciągly, pojawia się co kilka godzin od nocy, zmana pozycji ciut pomaga) po lewj stronie brzucha. Jakieś 2cm poniżej pempka. Na środku drugiej połowy brzucha. Wizytę u połoznej mam dopiero w piątek o 15.00. Panikuje Może to coś z jelitami? Nie mam zaparć.
A no i czuje ruchy Adaśka.
Może jakaś kolka jelitowa czy coś. Odpukać.Oby przeszło, do piątku już niedaleko.

Cytat:
wiecie co.. wyczytałam że od brania żelaza w tabsach, moze pojawić się zgaga... też ją macie dziewczyny 'zelazowe" ?
Biorę i nie mam.

Cytat:

klask i: pięknie Ci dziecinka rośnie, gratuluję Fajnie musiała wyglądac ze stopą w ustach heheheh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg smoczek.jpg (19,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1000.jpg (85,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1001.jpg (111,4 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-07-17 o 20:00
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 20:02   #3448
Kabriela
Zadomowienie

Obiecałam pokazać różyczki....to pokazuję...to jest moja mała odskocznia od rzeczywistości...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9435 (Kopiowanie).jpg (152,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9436 (Kopiowanie).jpg (130,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9437 (Kopiowanie).jpg (124,0 KB, 11 załadowań)
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 20:04   #3449
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 20:08   #3450
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Anoula rewelacyjne wieści, super!!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości