|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Witam,
Mam na imię Basia i wszystko wskazuje na to, że zostanę mamusią marcową ![]() Podczytuje was od samego początku, lecz dopiero dziś mam odwagę dołączyć. Wczoraj na wizycie zobaczyłam mojego okruszka i jego bijące serduszko ![]() To nasza druga ciąża, miałam być mamą kwietniową 2013 jednak poprzednia ciąża już od początku się nie powiodła-nie było zarodka ![]() Na szczęście teraz już wszystko jest jak być powinno, obecnie jestem prawie w 8 tc ![]() ![]() Udało nam się w 1 cs, po 9 miesiącach od poronienia. Mona cieszę się, że mogę tu oficjalnie się dopisać-proszę wstaw na pierwszą stronę baja_86 (Basia 27 lat)okolice Leszna OM 23.05.2013 Tp. 02.03.2014 Pozdrawiam Was wszystkie, szczególnie jednak AM bo jest nas tu troszkę ![]() ![]() Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-07-17 o 06:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |||||
Zakorzenienie
|
No właśnie była droższa
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Po tym tekście zrozumiał ![]() Cytat:
![]() Na szczęście mój rodzi ze mną ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#544 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze... od kilku dni używam tych globulek na infekcję (pimafucin). I czasami jak globulka 'schodzi' znajduję tam jakąś nitkę krwi... (Ale max 1 raz w ciągu dnia). Nie wiem czy powinnam się martwić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() chyba nieśmiało dołączę do Was... Wczoraj zobaczyłam II kreski w dwóch testach, potem zrobiłam betę- wynik 46,140... Póki co nie mogę uwierzyć... i ciągle mi się wydaje, że przyjdzie @ ![]() Zamierzam w piątek powtórzyć betę, któraś się orientuje jaki powinien być wzrost przez 3 dni?
#549 | ||||
Raczkowanie
|
dzięki Dziewczyny za odpowiedzi, widzę, że jak zawsze czy się dostanie zdjęcia z uzg zależy od lekarza... No nic, zobaczymy jak u mnie będzie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() baja_86, magduś2 witajcie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tu info znalezione na necie: "Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Czyli mogę nie czekać do piątku a zrobić w czwartek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#552 | |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Wlasnie wracam z pracy... Grrr, chyba tez pomysle o zwolnieniu, bo od stresu boli brzuch ![]()
![]() |
#553 |
BAN stały
|
Jestem już normalnie wykończona już 15tc a ja dalej się czuje okropnie
![]() ![]() ![]() ![]() Mam pytanie przy Usg genetycznym lekarz robi pomiary dzieciątka a przy zwykłym nic? tylko zerka czy jest akcja serca? |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za przyjęcie
![]() Trisdom, Castia współczuje stresującej pracy. Skoro jest tak nieprzyjemnie to rozważcie L4, to nie czas aby przejmować się pracą i wymysłami szefostwa. Ja pracuję w oświacie, więc ten najtrudniejszy początek ciąży spędzam na urlopie. Co prawda akurat teraz mam kilkudniowy dyżur, ale potem dalej mogę odpoczywać ![]() Pisałyście o wakacjach. My mamy zaplanowany tydzień w sierpniu nad morzem, pytałam wczoraj lekarki powiedziała, że możemy jechać. Także chyba można pomyśleć o krótkich wakacjach jeśli oczywiście zdrowie dopisuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
no z tą stresującą pracą to masakra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Wtajemniczenie
|
ja pracuję w szpitalu i zamierzam iść na L4 jak to tylko będzie możliwe...moja ginka mi obiecała szybkie zwolnienie..nie ma co ryzykować
![]()
#557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać co powiedział gin ![]() Cytat:
![]() Ponawiam prośbę o dopisanie mnie do listy Angelika 24 lata, OM 25.05, pierwsza ciąża ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
To koniecznie idz na zwolnienie - musisz o siebie dbac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
nie wytrzymałam, następna wizyta miała być 29go ale zmieniłam na piątek już teraz, to oczekiwanie czy wszystko tam gra co ma grać w fasolce potrafi zabijać.
nie wiem jak wasze mdłości ale moje dziś sięgnęły zenitu, zero wymiotów ale mdłości takie że nie potrafię stać tak mi się kręci w głowie... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 | |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Moje mdlosci od 2 dni ustapily ![]()
![]() |
#561 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nam też się udało w 1 cs po # ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My się znamy z jakiegoś wątku? Kojarzę nick ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#563 | ||||
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
Ale naskrobałyscie przez te kilka dni ![]() super ze jest co czytac My w pn bylismy na wizycie, w sumie plamienia juz nie ma ale przy pobieraniu wymazu do cytologii cos tam jeszcze ginka zauwazyla ale nie musze juz lezec tylko duzo odpoczywac . Wybadala mnie z kazdej strony i oczywiscie usg, dzieciątko juz większe niz 2 tygodnie, w sumie z om wychodzi 9 tydzien a z usg 7,5 ale kazala sie nie przejmowac bo ja mialam dlugie cykle po 35,40 dni wiec zaplodnbienie musialo byc pozniej i spokojnie dzidzia nadrobi ![]() Pięknie serduszko biło i to najwazniejsze ! zlecila kilka badan w tym zaproponowala prenatalne i teraz sie zastanawiam czy robić...................j ak to jest u was? Kolejna wizyta za miesiąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale przy genetycznym sa to dokladniejsze pomiary, najwazniejsza przeziernosc karkowa Cytat:
![]() jak w poprzedniej ciąży, najgorszy okres przypada na urlop ;-) wracasz po urlopie do pracy czy L4 ? Cytat:
![]() to rzeczywiscie masz mnóstwo pracy ,współczuje :/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
Hejka!
Witam nowe dziewczyny! ![]() Odebrałam dzisiaj wyniki. Połozna spojrzała na nie i powiedziała że wszystko jest idealnie. ![]() W poniedziałek wyjeżdzam nad morze a po powrocie pójde do ginki z wynikami. Czuje się super i mam nadzieje że tak zostanie i wakacje będą udane. |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ginka powiedziała, że jest coś takiego. To usg, które ona mi zrobi ma dać 80% pewności że dzidziuś jest zdrowy, a to prenatalne np. 88 %. Kosztuje ok 150zł. Na następnej wizycie muszę jej dać odpowiedzieć. Ja chyba nie będę tego robić. po 1 - 88 % to nadal nie 100% pewności. po 2 - nawet jakby coś złego wykazało to przecież nie usunę ciąży, wiec wolę nie widzieć i sie nie denerwować całą ciążę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#566 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hej Elunka już gdzieś faktycznie pisalysmy razem,
Jestem pielęgniarka i pracuję na chirurgii ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od nas z pracy dziewczyna za kilka dni rodzi, dyr chce od połowy września kogoś za nią zatrudnić, gdybym poszła od razu na L4 musiałaby zatrudnić dwie nowe osoby. A przez ten czas dziewczyny musiałby by pracować za nas dwie, także trochę nie chcę ich obarczać, ale z drugiej strony do L4 mam prawo i jeśli trzeba będzie to z niego skorzystam. W każdym razie pod koniec sierpnia poinformuje dyr o moich planach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też pracuję w przedszkolu! Urlop mam do końca lipca, od sierpnia wracam lub nie, jeszcze ciągle się zastanawiam. A do tego w przyszłym tygodniu mam egzamin na mianowanego ![]() Witaj magduś2 w naszym gronie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#570 | |||
Raczkowanie
|
Hello wszystkim
![]() 3 dni mnie tu nie było i widzę, że jak tak dalej pójdzie, to już po 1-dniowej nieobecności będzie z 10 stron do nadrobienia ![]() Byłam dzisiaj na USG ![]() ![]() ![]() Tak więc, mona1, możesz mnie już wpisać na 1 stronę ![]() Karolina, lat 28, OM 30.05.2013, TP 09.03.2014 No i zaczynam Was "nadrabiać" ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Mówi się też, że kobieta jest zawsze młodsza od mężczyzny w tym samym wieku ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Gratulacje! ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() Na moim zdjęciu widać pęcherzyk ciążowy i kropka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- To dziwne... A upomniałaś się o zdjęcie? Bo ja od razu zapytałam, czy jakieś dostanę. Może jak kobieta o to nie prosi, to nie zawsze dają ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ja teraz jestem na urlopie. Ale tak sobie popracowuję trochę to tu to tam. We wtorek wieczorem miałam pojechać na godzinkę do koleżanki do pracy. I zapomniałam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez runaway_star Czas edycji: 2013-07-18 o 15:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.