Zazdrośnice, część 67. - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 19:43   #4471
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline
Dot.: Zazdrośnice, część 67.

Wiesz Frezi, najbardziej bulwersuje mnie to, że ciotka sama po studiach siedziała w domu 1,5 roku bez pracy, bo nie szukała poza rodzinnym miastem, plus mieszka 100m od mamy Co do CV, laby w takich szpitalach nie mają podanych e-maili. Nie ma ogłoszeń rekrutacyjnych na podkarpaciu i przynajmniej na śląsku krzywo patrzyli na taki "SPAM". Każdy ze spotkanych w czasie studiów kierowników mówili, by przychodzić osobiście, bo telefony też traktują olewczo. No i klops. Pewnie zależy to od województwa, ale jedna z koleżanek dostała ochrzan przez telefon od jednego z warszawskich kierowników, że mu zasypuje śmieciami pocztę mailową

Grape, to i tak smaczna kolacja była

I jak pomyślę, że znowu muszę jechać do sosnowca kawał drogi po dyplom to mi się odechciewa

Dobra, mam PMS to narzekam

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2013-07-17 o 19:45
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 19:52   #4472
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margueri Pokaż wiadomość
Często? hmm w starej pracuje już ponad półtora roku, wcześniej też pracowałam półtora rok, w czasie studiów pracowałam prawie 2 lata w jednej firmie, czy tak często zmieniam pracę??? nie powiedziałabym... Wiadomo, że czasy się zmieniają, że już nie pracuje się w jednej firmie po 30 lat tak jak pracowali nasi rodzice...
Chciałabym w jednej firmie popracować np 5 lat, ale... tu gdzie teraz jestem myślałam, że popracuję dłużej, tym bardziej, że lubię ludzi, z którymi współpracuje, że lubię to co robię... musiałam podjąć taką decyzję...nie jestem w stanie wytrzymać fizycznie pracy codziennie (z weekendami) po 11-14 h.... nie wiem czy mi wierzysz czy nie, ale tego wymaga właściciel firmy...dostałam grafik na lipiec 27 dni pracy po min. 11 h, po rozmowach wyszło, że możemy zmienić grafik, ale pracujemy pn-nd 5:15 do oporu, co drugi tydzień teoretycznie weekend mam wolny (pracuję z domu), ale w tygodniu muszę pracować od 5:15 do 19-20, jestem sama w biurze, bo druga osoba odbiera wolne za pracę w weekendy... nie dałam rady fizycznie, pracowałam tak 4 tyg... żal mi tej pracy, bo mam dobre stanowisko, kasę, lubię to co lubię, ale....czasami trzeba podjąć męskie decyzje...
spokojnie..nie napisałam tego w złej wierze..pamiętam, że niedawno opisywałaś swoje zmagania w związku z szukaniem pracy stąd wniosek, że szybko musisz zmienić..nie powiedziałam, że to źle..wskazuje to jednak na to jak rynek pracy wykorzystuje pracownika..poza tym wiem co to znaczy harować po kilkanaście godzin dziennie i zawalać przez pracę weekendy..mi nikt za to nie płaci, że wracając po 11 godzinach pracy do domu siedzę nad kolejnym projektem zamiast posiedzieć z tż..w weekendy też pracuję, bo mam mnóstwo rzeczy na głowie a wszystkich interesują tylko wyniki..tak więc wiem, że można tyle pracować..i wiem, że można za to dostawać małą kasę, bo pracodawcy wiedzą, ze rynek HRu jest pełny bezrobotnych, którzy przyjdą za najniższą krajową..

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Byou

Carmi, dziękuję za pozdro ślę w podzięce całuski z piwnego miasteczka

Marg, ale ty jesteś wszechstronnym pracownikiem

Maju, ja zaczęlam walkę Seboradinem i na razie powolutku widzę poprawę. Zarówno w stanie włosów, jak i ich ilości na szczotce z rana. A tu niecałe dwa tygodnie stosuję Bo z farbowania nie zrezygnuję, chyba że zostanę łysa.

Frezi

Grape, może placuchy na maśle? Wiem, że to niezdrowe, ale wszystko co jest smażone na maśle, smakuje mi 100 x bardziej

Po obronie mialam się za siebie wziąć. Jestem zwałem cellulitu. A jakoś w domu cieżko się zmobilizować, bo się ze mnie podśmiewa rodzinka, a muszę się gimnastykować z kimś w pokoju... I mi się odechciało Jak zostałam sama z bratem, ledwie dwa dni, to poćwiczyłam. A tak to mnie zniechęcają Mam nadzieję, że jak pojadę do sanatorium w niedzielę, to się "odbiję"
Poza tym mam doła. Wszyscy dookoła mnie pouczają w kwestii szukania pracy. Tata uważa, że powinnam juz wszędzie słać CV, bo mi zajmą miejsca. A do labów nie wyślę, bo nie ma mailów ani rekrutacji i trzeba wszystko osobiście. Wiem, że narzekam, ale jak sobie pomyślę, ile mam objechać km, to mi się odechciewa. No i kwestia tego prawa wykonu zawodu Jeszcze nie zrobili mi dyplomu, ale może będzie do końca lipca. Jeśli będzie do końca lipca, to nie opłaca mi się iść do notariusza zatwierdzać zgodności kopii zaświadczenia o ukończeniu studiów i wysyłanie tego, a tydzień później znowu dyplomu i go dosyłać do Izby. I nie wiem, za co się zabrać. Za zbieranie papierów czy rozwożenie CV i liczenie, że ktoś tego prawa nie będzie wymagać?
Ciotka z kolei zaczęła po mnie jechać, że nie muszę trzymać się mamusi (wtf???) i mogę poszukać nawet nad morzem. Przecież ja się mamusi nie trzymam od 7 lat No ale ok. Tylko jej mówię, że nad morzem to jak nie znajdę tutaj w promieniu 200km, bo to jednak kawał drogi, trzeba mieć czas i siły pojechać, opłacić sobie nocleg i poroznosić... Poza tym chcę sobie zrobić choć tydzień wakacji, a krytykują mnie za to, że chcę odpocząć.
muszę spróbować z tym Seboradinem..czytałam jeszcze, że magiczną moc ma Jantar- i chyba spróbuję..

co do rodziny to uważam, ze lepiej zgromadzić dokumenty i jak będziesz miala komplet zacząć rozsyłać CV..poza tym i tak próbowałabym CVki do labów wysyłać mailem..zawsze to już jakiś sygnał, ze jesteś zainteresowana opiniami ciotki się nie przejmuj..
co do ćwiczeń to może basen? nic tak nie wyciąga jak woda
majasn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 20:04   #4473
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Maju, dziękuję za radę. A co zrobić, jeśli lab nie posiada maila w danych kontaktowych? Większość jest niestety taka
Ogólnie jest ogłoszenie o diagnostę w labie do badań seminologicznych. Szkoda, że aż w Szczecinie, bo nawet chciałabym pracować w labie z in vitro i leczeniem niepłodności
Basen natomiast odpada przynajmniej u mnie w mieście. Woda jest strasznie zimna, a ja mam wstydliwy problem (ledwo wejdę do tak zimnej wody, już mnie ściga. I ostatecznie co dlugość lecę do WC... nie powiem, bardzo mnie to krępuje)
Mi Jantar ciula dał

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2013-07-17, 20:08   #4474
margueri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majasn Pokaż wiadomość
spokojnie..nie napisałam tego w złej wierze..pamiętam, że niedawno opisywałaś swoje zmagania w związku z szukaniem pracy stąd wniosek, że szybko musisz zmienić..nie powiedziałam, że to źle..wskazuje to jednak na to jak rynek pracy wykorzystuje pracownika..poza tym wiem co to znaczy harować po kilkanaście godzin dziennie i zawalać przez pracę weekendy..mi nikt za to nie płaci, że wracając po 11 godzinach pracy do domu siedzę nad kolejnym projektem zamiast posiedzieć z tż..w weekendy też pracuję, bo mam mnóstwo rzeczy na głowie a wszystkich interesują tylko wyniki..tak więc wiem, że można tyle pracować..i wiem, że można za to dostawać małą kasę, bo pracodawcy wiedzą, ze rynek HRu jest pełny bezrobotnych, którzy przyjdą za najniższą krajową..
Nie odebrałam tego jako atak...dzisiaj pomyślałam sobie dokładnie to samo...wiem nie jest to przychylne na moją dalszą karierę, czasami niestety tak wychodzi...
Tu pracowałam prawie 5 miesięcy...wiem krótko, ale nauczyłam się dużo nowych rzeczy, wiem na co mnie stać i co potrafię...
Czyli wiesz przez to przechodziłam...ja powiedziałam dość i odchodzę...tym bardziej, że nie jest to jedyny powód...wiem, że mogę żałować, ale podjęłam taką decyzję i nie ma odwrotu...

Med nie słuchaj rodziny, odpocznij sobie, zrób coś dla siebie...

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 20:10   #4475
BYou
MBZ♥

Med po prostu :uwielbiam" osoby, które uzurpują sobie prawo do dyrygowania czymiś życiem

Carmi łap słońce

Grape, a gdzie TŻ wybył?

Patuśka mam wklejonego do naszej księgi wspomnień
udanego plażingu

Aleks jak oko?

Frezyjko odpocznij troszkę

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 20:16   #4476
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
Maju, dziękuję za radę. A co zrobić, jeśli lab nie posiada maila w danych kontaktowych? Większość jest niestety taka
Ogólnie jest ogłoszenie o diagnostę w labie do badań seminologicznych. Szkoda, że aż w Szczecinie, bo nawet chciałabym pracować w labie z in vitro i leczeniem niepłodności
Basen natomiast odpada przynajmniej u mnie w mieście. Woda jest strasznie zimna, a ja mam wstydliwy problem (ledwo wejdę do tak zimnej wody, już mnie ściga. I ostatecznie co dlugość lecę do WC... nie powiem, bardzo mnie to krępuje)
Mi Jantar ciula dał
kurczę..ja szukam zawsze po stronach kariery lub wysylam zapytania przez formularz kontaktowy..ewentualnie może warto zadzwonić i podpytać czy szukają lub czy możesz wysłać im swoją aplikację i na jaki adres..zawsze to lepiej niż jeździć..

med, a bieganie?

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Nie odebrałam tego jako atak...dzisiaj pomyślałam sobie dokładnie to samo...wiem nie jest to przychylne na moją dalszą karierę, czasami niestety tak wychodzi...
Tu pracowałam prawie 5 miesięcy...wiem krótko, ale nauczyłam się dużo nowych rzeczy, wiem na co mnie stać i co potrafię...
Czyli wiesz przez to przechodziłam...ja powiedziałam dość i odchodzę...tym bardziej, że nie jest to jedyny powód...wiem, że mogę żałować, ale podjęłam taką decyzję i nie ma odwrotu...

Med nie słuchaj rodziny, odpocznij sobie, zrób coś dla siebie...
nie martw się, ja też zaczęłam się rozglądać, bo mam już dość tego, ze nikt nie docenia mojej pracy mimo, że staję na głowie ciśnienia nie mam, ale jak znajdę coś w branży, w której teraz pracuję to nawet się nie będę zastanawiać..

a żałować pracy po kilkanaście godzin to raczej nie będziesz..wierzę, że znajdziesz w końcu miejsce, w którym zostaniesz na dłużej
Stary 2013-07-17, 20:16   #4477
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Maju, o ile jest to diagnostyka, ALAB czy Fryda, to mają zakładkę kariera A tu szpitale niet. Myślałam, że do Brzozowa wyślę mailem, ale chyba będę musiała się pofatygować osobiście, bo nie ma ani nr telefonu, ani maila. Mogę próbować jedynie dzwonić przez centralę. Nie biegam ze względu na stawy biodrowe i kolanowe Także jak skończą się urlopy rodziców, to będę mogła ćwiczyć

Byou, no nie? Ale to nauczycielka, pewnie zawodowe zboczenie

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2013-07-17 o 20:19

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 20:22   #4478
margueri
Zadomowienie

Cytat:

nie martw się, ja też zaczęłam się rozglądać, bo mam już dość tego, ze nikt nie docenia mojej pracy mimo, że staję na głowie ciśnienia nie mam, ale jak znajdę coś w branży, w której teraz pracuję to nawet się nie będę zastanawiać..

a żałować pracy po kilkanaście godzin to raczej nie będziesz..wierzę, że znajdziesz w końcu miejsce, w którym zostaniesz na dłużej
Żałować mogę stanowiska oraz wynagrodzenia, bo wiem, że od razu nie dostanę takich warunków w nowej firmie...
I też liczę, że znajdę miejsce dla siebie...będzie dobrze!

M&B

A.R.

Stary 2013-07-17, 20:22   #4479
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
Maju, o ile jest to diagnostyka, ALAB czy Fryda, to mają zakładkę kariera A tu szpitale niet. Myślałam, że do Brzozowa wyślę mailem, ale chyba będę musiała się pofatygować osobiście, bo nie ma ani nr telefonu, ani maila. Mogę próbować jedynie dzwonić przez centralę. Nie biegam ze względu na stawy biodrowe i kolanowe Także jak skończą się urlopy rodziców, to będę mogła ćwiczyć

Byou, no nie? Ale to nauczycielka, pewnie zawodowe zboczenie
powiem Ci, że ja w kryzysowych sytuacjach zamykałam się w łazience i tam ćwiczyłam te rzeczy, które się dało
Stary 2013-07-17, 20:24   #4480
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
powiem Ci, że ja w kryzysowych sytuacjach zamykałam się w łazience i tam ćwiczyłam te rzeczy, które się dało
Np. skłony i przysiady do kibelka? Nie wpadłam na ten patent

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2013-07-17, 20:47   #4481
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Dzień dobry
O Capri zmartwychwstała

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Capri? Gdzie, gdzie?

Ooo jest Heloł! robiłam sama ze sobą zakłady czy pojawisz się przed czy po swojej miesięcznicy

Żądam relacji

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
capriola_87, cześć, witam Cię na wątku, napisz coś więcej o sobie
pffff
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dziś mija rok od zrobienia testu ciążowego
Dokładnie rok temu dowiedzieliśmy się że zostaniemi Rodzicami
jejku to już rok...
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
czołgiem, moj kolejny powrót mam nadzieje ze na dobre
no siemson

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Pozdrawiam z Grecji jest pieknie! <3
ajajaj zazdraszczam

właśnie wróciłam do domu, wyszłam po 7.00
a jutro imprezka firmowa i czeka mnie to samo

wypiłam 2 piffka i chciałam tylko powiedziedc ze barfdzo Was kochaam

Dobranoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 21:32   #4482
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zazdrośnice, część 67.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Aleks jak oko?

)
A lepiej dziękuję, ze pytasz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 21:41   #4483
_Maya_
Zakorzenienie

Dziewczyny wszystkie razem i każdą z osobna bardzo proszę o kciuki jutro od 11:00 - oj mocne muszą być
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 21:46   #4484
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszystkie razem i każdą z osobna bardzo proszę o kciuki jutro od 11:00 - oj mocne muszą być
Stary 2013-07-17, 21:48   #4485
peach_passion
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zazdrośnice, część 67.

maya będą kciuki

marg, mam już mój pierścień, piekny jest także dziękuję, że o nim wspomniałaś w tamtym tygodniu

położylam się "zdrzemnąć" o 18, a wstałam teraz
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 22:02   #4486
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Grape, poproszę kawę z Bayleisem

Maya, kciuki będą

Capri, te dwa słowa to chyba jednak za mało, nie uważasz?

Peach, co planujesz robić, by teraz się uspic?

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2013-07-17 o 22:19
Stary 2013-07-17, 22:47   #4487
margueri
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Zazdrośnice, część 67.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
maya będą kciuki

marg, mam już mój pierścień, piekny jest także dziękuję, że o nim wspomniałaś w tamtym tygodniu

położylam się "zdrzemnąć" o 18, a wstałam teraz
To super! taki jak mój? ;>

Ołał wypiłam za dużo wina, idę spać lepiej

M&B

A.R.

Stary 2013-07-17, 23:10   #4488
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zazdrośnice, część 67.

Cytat:

Stary 2013-07-18, 05:42   #4489
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Capri, te dwa słowa to chyba jednak za mało, nie uważasz?
aj noł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 06:46   #4490
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

czołgiem
Cytat:
kciukam kciukam

Med jak chcesz zapytam tesciowa co i jak

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 07:44   #4491
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Będę kciukać. Ciekawe, czy to to, o czym myślę

Dobry
Dziewczyny, jaką ja miałam ćmę w pokoju. Wielkości dłoni prawie
Ale mój hiroł się jej pozbył
Poza tym wszamałam dziś placuszki bananowe, na drugie jem owoce, na obiad potrawkę z kurczaka z ryżem, a potem grill. I zwaliłam wszystko, mogłam się dzisiaj pomierzyć, a tak to jutro, po grillu, mierzenie
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 07:53   #4492
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Będę kciukać. Ciekawe, czy to to, o czym myślę

od 11:00 - tylko przypominam
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 07:57   #4493
raingirl
Zakorzenienie

Maya

http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/art...GARD/130719656 co Wy o tym myślicie?
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 08:27   #4494
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
hm, no jeśli partia była źle zakręcona...
ale generalnie uważam, że nieważne, jakie jest zamkniecie, wszelkie chemikalia chowa się przed dziećmi i tyle.
Stary 2013-07-18, 08:34   #4495
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Odp: Zazdrośnice, część 67.

Rain mnie jest szkoda dziecka ale uważam ze to była wina rodziców skoro nie pilnowali małego podczas zakupów.

Stary 2013-07-18, 08:50   #4496
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zazdrośnice, część 67.

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Rain mnie jest szkoda dziecka ale uważam ze to była wina rodziców skoro nie pilnowali małego podczas zakupów.

a to nie doczytałam, że to było w sklepie.
to uważam, że zadośćuczynienie się należy. nie da się pilnować dziecka w kazdej sekundzie, wystarczy, że ktoś ze znajomych przejdzie: "cześć, co u Ciebie?" i już dziecko może łyknąć kreta. Oczywiście rodzic też jest odpowiedzialny, ale prawda jest taka, że do tragedii by nie doszło, gdyby partia była odpowiednio zamknięta.
Łatwo się mówi, że rodzice powinni pilnować, ale naprawdę nie ma szans, by non stop patrzeć, co robi dziecko. Choć oczywiście to ich nie usprawiedliwia.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Brać? http://www.milena-bielizna.pl/biusto...isoft_348.html
Stary 2013-07-18, 08:51   #4497
peach_passion
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zazdrośnice, część 67.

Cytat:

Peach, co planujesz robić, by teraz się uspic?
Oj ciezko bylo

Cytat:
To super! taki jak mój? ;>

Ołał wypiłam za dużo wina, idę spać lepiej
Tak, odgapiony perfidnie
Glowka boli?
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 08:57   #4498
patuska18
Zakorzenienie

Odp: Zazdrośnice, część 67.

Maya kciukam

Picz masz taki sam jak Marq? może też sobie walne taki

Za 2 dni nad morze a ja dopiero się skapnęłam, że nie mam kostiumu

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:09   #4499
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę babciny mi się wydaje. Ale tani za to

Za tydzień jedziemy na wakacje. I tylko nadal nie wiemy jak i gdzie U nas to nigdy nic nie jest zaplanowane normalnie, tylko zawsze wszystko na ostatnią chwilę.

Stary 2013-07-18, 09:12   #4500
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Trochę babciny mi się wydaje. Ale tani za to

Za tydzień jedziemy na wakacje. I tylko nadal nie wiemy jak i gdzie U nas to nigdy nic nie jest zaplanowane normalnie, tylko zawsze wszystko na ostatnią chwilę.
no właśnie babciny... ale cena zachęca. chyba przeżyję jeszcze na innych stanikach, a lubego wyciągnę na szoping po wypłacie, o!

spontaniczne wypady są fajne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości