|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
tylko dla nas właśnie piekielnie ważne jest żeby miało ten opuszczany bok, a w Toruniu w ŻADNYM sklepie takiego nie ma, więc zostaje tylko przez internet, a opinie o łóżeczkach z Drewexu zebraliśmy w porządku... miejmy nadzieję, że łóżeczko wytrzyma, może akurat miałaś pecha z tym modelem?świetnie wygląda
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zadomowienie
|
Padłam
Pokazałam mężowi- powiedział dokładnie to samo Cytat:
Kurczę- jak karmię Młodego to podczytuję Was z telefonu, a później jak siadam przed komputerem to zapominam co komu miałam napisać ![]() Z tego co pamiętam: elaine- walcz o kp- dziewczyny dały Ci dużo cennych rad dla Igorkabalonik- super, że jesteście już w domu Perse- brawa za wagę Arturka U nas też ostatnio Młody się krztusi przy jedzeniu i ostatnio też zaczęło mu się ulewać. Dzisiaj mu noskiem poszło- myślałam, że na zawał zejdę... ![]() i... tyle z mojego nadrabiania ![]() Rozmawiałyście też na temat ilości brudnych pieluszek U nas Młody średnio 6-7 potrafi naprodukować, do tego około 8-10 mokrych pieluszek- no ma przemiał chłopak, nie powiem I tak jak mówiłam- w tydzień przybrał około 400g więc wcale produkcja brudnych pieluch nie musi oznaczać brak przyrostu masy |
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
u mnie ten problem pojawi się już we wrześniu - praktyki studenckie a potem od października ostatni rok studiów dziennie (dziekanki nie chcę brać na ten ostatni rok, a zaocznie finansowo nie wchodzi w grę) - mama tż-ta jest już na emeryturze, ze zdrowiem bywa różnie ale deklaruje pomoc o każdej porze dnia i nocy (w żartach nawet 'to ja małą wezmę od poniedziałku do piątku a w weekend się pozajmujecie), moja mama chodzi do pracy raz cały tydzień na rano a potem drugi tydzień po południu, tż wraca z pracy po 16, więc gigantycznie dużo będzie zależało od mojego planu zajęć, ale wiem, że na babcie będę mogła liczyć
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Ale to chyba nie każdy pracodawca w UK ma taki obowiązek?To chyba od dobrej "woli" zależy i układów z szefostwem...
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiem Ci, ze wydaje mi sie, ze w wiekszosci przypadkow to powracajaca matka moze decydowac na ile wraca. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-07-17 o 22:51 |
|
|
|
|
#4329 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rockyy- zdjęcia wymiatają
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
no ale Ty tez nie opóźniaj mnie za bardzo ok?
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Ola
![]() Ja tak też chciałam dać na imię córce.... |
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Szykuje się porodzik? Zmykam |
|
|
|
#4335 |
|
Raczkowanie
|
nie powiem, Asia jest rewelacyjne
![]() Mała niesamowicie fika, potrafi nieziemsko zaboleć, tż mówi żebym jej oddała albo na tyłek nastrzelała za takie traktowanie matki chyba nie słyszała o tym, że powinna już mieć mniej miejsca na takie szaleństwa...
|
#4336 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, posiedziałam, pogadałam (<-
![]() Spokojnej nocy Brzuchatki i Mamusie |
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
ja w opiece w mojej pracy mam wybór takich godzin:
8-14 14-20 20-8 7 dni w tygodniu moge wrocic na ile chce i w jakich dniach chce. ale wiadomo wraca sie do pracy aby cos zarobic, wiec nie bede sie wyglupiac i wracac na jedna zmiane
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
skylie- ja na pare odpadam, bo jestem juz zajeta :P
dzis zwiazalam sie z Neni ![]() a jesli chodzi o imie, to Ola jest calkiem w porzadku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4339 | |||||
|
Zakorzenienie
|
prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrr szaaaalona! ale ja bym wolała się dokulać, nie tylko do wizyty 23.07, ale i do spotkania klasowego 26.07 i rodzić mogę najwcześniej 27.07, a najlepiej 29.07
Tak właśnie to sobie obmyśliłam... Idę więc łyknąć no-spę i łóżeczko ![]() Cytat:
szybko i po sprawie ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli coś innego się uda znaleźć na 1/2 etatu, to spadam, jeśli nie - muszę tam wrócić. Małą w pełnm wymiarze nie ma się kto zająć, bo wszyscy pracują. Więc jeśli koniecznie będę musiała iść do innej pracy, zostanie nam żłobek, bo na nianię nie wyrobimy. Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4340 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez AgataGalaktyczka Czas edycji: 2013-07-17 o 23:14 |
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Ola to też Olga i ja tak chciałam dać
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę się myć i spać. Dobranoc!
|
|
|
|
#4343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także część sprzętu bardziej dostosowana jest pod niego niż pode mnie, ale takie uroki, ważniejsze jest to, że naprawdę główkuje i kombinuje na wszelkie sposoby żeby móc zajmować się normalnie Małą i mnie przy okazji nie wykończyć ![]() za to udało nam się w spółdzielni załatwić pomieszczenie przy klatce, więc tego piekielnie ciężkiego wózka nie będę musiała dźwigać nawet te kilka schodów do windy
|
|
#4344 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola mi się☠bardzo podoba
ale w sumie każde bardzo ładnezmykaj ![]()
|
|
#4345 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Witold oczywiście
|
|
|
|
#4347 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
no, ale co nie planujesz imienia dla obu płci???
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
Odniose sie zbiorczo, a od jutra chyba zaczne robic notatki w ciagu dnia, co komu napisac wieczorem ![]() Bo czytam Was np. na kom. podczas spaceru w parku, z doskoku na kompie, na kom. kiedy karmie/ odciagam etc - i zawsze mam tyyyyyle do powiedzenia i kurza doopa nic z tego nie wychodzi ![]() A' propos KURZEJ DOOPY to GDZIE JEST MOJA CZAROWNICZKA??!!... Ok. Odnosnie KP to ja sie moge podpisac pod Margosia zdaje sie?... Uwierzcie w swoje cycki, krotko mowiac dzieki temu ja jestem spokojniejsza, a i czasu mam wiecej na rodzine, dom i siebie nawet ) i wymaga ogromnej wiary w siebie, ale sie da . Same poznacie, czy sie malenstwo najada - po wadze, po kupkach i siurkach, po niezakloconym minimum 3-godzinnym snie i zadowolonym pysiu. Mocno kciukuje za nas wszystkie!!!I jeszcze zgadzam sie calkowicie z Margosia w kwestii roli pracujacego zawodowo TZta w opiece nad noworodkiem .Natomiast o normalnych porach to jak najbardziej wymagam pomocy czy wspolpracy, choc poki Lilo jest zainteresowana glownie mna i moim mleczkiem, pomoc meza ogranicza sie raczej do wyreczania mnie z poza-Lilusiowych obowiazkow. Mysle, ze on sie mocniej zaangazuje w Lilo kiedy zlapia jakis minimalny chocby kontakt i znajda chocby skrawek platformy porozumienia Swietne foty mi wpadly w oko LAURKI, WYPRAWKI MISIACZKOWEJ, MELI LOZECZKA i pewnie o czyms/ o kims zapomnialam, ale prosze mi wybaczyc i nie czuc sie pominietym, jako ze mozg odmawia mi posluszenstwa juz i ciazowe zbudynienie w porownaniu do stanu obecnego wydaje sie szczytem wyostrzenia zmyslow Lilo zdecydowanie cwaniakuje przy zasypianiu... nie karmi sie, tylko porusza czasem brodka dla niepoznaki, lapkami mocno mnie trzyma i nie pozwala sie odsunac ani wymienic na smokusia no i tak to bym w ogole nie miala szans nic zdzialac poza tulaniem i cycaniem, wiec proba sil trwa, dzis ja bylam gora W kwestii glosnosci: Enlevee, Dotka - ciesze sie, ze okreslenie WRZASKUN u Was sie przyjelo tak ladnie ![]() Dzieciorki w Klubie przesloooodkie, a brzusie ogladam ze szczerym sentymentem, choc wcale bym nie chciala cofac sie w czasie do swojej ciazy, o nie, za duzo mnie bolalo i nieszczesc zdrowotnych spotykalo wtedy ![]() Jutro bedzie 4 tygodnie od narodzin Lili - nadal lekko puchna mi stopy, ale to juz serio lajcik; nic juz ze mnie nie leci, wiec podpaski poszly w odstawke kilka dni temu; dziad/-y ZNIKLY, no cud jakis chyba , choc do idealu jeszcze kroczek potrzebny... nadal mam latki po pokrzywce na brzuchu, mieszcze sie spokojnie we wszystkie przedciazowe ciuchy, przebarwienia na buzi ustepuja (Mela, Ty pytalas? Pomaga gruboziarnisty peeling, cytryna, slonce i brak ciazowych hormonow w ustroju A Lilo czterotygodniowa umie plakac lzami, poznaje moj glos posrod innych, umie sie przy odrobinie szczescia wyrtnac z brzuszka na plecy (!!! z tej nienawisci do lezenia na brzuszku chyba), w pozycji pollezacej na mnie ciagnie glowine do gory jak mala gasienica (tak smiesznie jej sie chybocze ten lebek z wysilku . Widac natomiast roznice w skorce, juz nie jest wczesniaczkowa delikatna jak pergamin, tylko normalna sprezysta i rozowa Tyle z podsumowan. U nas nadal tesciowa... i jej luszczyca. Oszczedze Wam szczegolow, ale nie jest mi latwo, oj nie jest Ja od jutra bede certyfikowanym dzialkowcem przeszkolonym z gleboznawstwa, elementow prawa, sadownictwa i warzywnictwa, etc .A moj pies w poniedzialek ma zabieg kastracji i juz sie boje, martwie i stresuje tym ktos mnie pocieszy?...
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-17 o 23:47 |
|
|
|
#4350 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziwny gin, że dla niego to wciąż za mało..Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby po masażu ruszyło szybciorem!Cytat:
![]() ja myślę, że Laurka ją wyśmiała Cytat:
![]() Asia/Joanna najładniej ![]() Baloniku witaj w domku i dzięki za opis porodu.. dzielna byłaś |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

dla Igorka
U nas też ostatnio Młody się krztusi przy jedzeniu
i ostatnio też zaczęło mu się ulewać. Dzisiaj mu noskiem poszło- myślałam, że na zawał zejdę...
I tak jak mówiłam- w tydzień przybrał około 400g więc wcale produkcja brudnych pieluch nie musi oznaczać brak przyrostu masy

sam z siebie...

no i tak to bym w ogole nie miala szans nic zdzialac poza tulaniem i cycaniem, wiec proba sil trwa, dzis ja bylam gora
ktos mnie pocieszy?...