|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() świetnie wygląda ![]()
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Zadomowienie
|
Padłam
![]() ![]() Pokazałam mężowi- powiedział dokładnie to samo ![]() Cytat:
![]() Kurczę- jak karmię Młodego to podczytuję Was z telefonu, a później jak siadam przed komputerem to zapominam co komu miałam napisać ![]() Z tego co pamiętam: elaine- walcz o kp- dziewczyny dały Ci dużo cennych rad ![]() ![]() balonik- super, że jesteście już w domu ![]() Perse- brawa za wagę Arturka ![]() ![]() ![]() i... tyle z mojego nadrabiania ![]() Rozmawiałyście też na temat ilości brudnych pieluszek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Raczkowanie
|
u mnie ten problem pojawi się już we wrześniu - praktyki studenckie a potem od października ostatni rok studiów dziennie (dziekanki nie chcę brać na ten ostatni rok, a zaocznie finansowo nie wchodzi w grę) - mama tż-ta jest już na emeryturze, ze zdrowiem bywa różnie ale deklaruje pomoc o każdej porze dnia i nocy (w żartach nawet 'to ja małą wezmę od poniedziałku do piątku a w weekend się pozajmujecie), moja mama chodzi do pracy raz cały tydzień na rano a potem drugi tydzień po południu, tż wraca z pracy po 16, więc gigantycznie dużo będzie zależało od mojego planu zajęć, ale wiem, że na babcie będę mogła liczyć
#4326 |
Zadomowienie
|
Ale to chyba nie każdy pracodawca w UK ma taki obowiązek?To chyba od dobrej "woli" zależy i układów z szefostwem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiem Ci, ze wydaje mi sie, ze w wiekszosci przypadkow to powracajaca matka moze decydowac na ile wraca. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-07-17 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Rockyy- zdjęcia wymiatają ![]()
![]() |
#4330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
no ale Ty tez nie opóźniaj mnie za bardzo ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
Ola
![]() Ja tak też chciałam dać na imię córce.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Zmykam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Raczkowanie
|
nie powiem, Asia jest rewelacyjne
![]() Mała niesamowicie fika, potrafi nieziemsko zaboleć, tż mówi żebym jej oddała albo na tyłek nastrzelała za takie traktowanie matki ![]()
#4336 |
Zadomowienie
|
Dobra, posiedziałam, pogadałam (<-
![]() ![]() ![]() Spokojnej nocy Brzuchatki i Mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
ja w opiece w mojej pracy mam wybór takich godzin:
8-14 14-20 20-8 7 dni w tygodniu moge wrocic na ile chce i w jakich dniach chce. ale wiadomo wraca sie do pracy aby cos zarobic, wiec nie bede sie wyglupiac i wracac na jedna zmiane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
skylie- ja na pare odpadam, bo jestem juz zajeta :P
dzis zwiazalam sie z Neni ![]() a jesli chodzi o imie, to Ola jest calkiem w porzadku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4339 | |||||
Zakorzenienie
|
prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrr szaaaalona! ale ja bym wolała się dokulać, nie tylko do wizyty 23.07, ale i do spotkania klasowego 26.07 i rodzić mogę najwcześniej 27.07, a najlepiej 29.07
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeśli coś innego się uda znaleźć na 1/2 etatu, to spadam, jeśli nie - muszę tam wrócić. Małą w pełnm wymiarze nie ma się kto zająć, bo wszyscy pracują. Więc jeśli koniecznie będę musiała iść do innej pracy, zostanie nam żłobek, bo na nianię nie wyrobimy. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 |
Raczkowanie
|
Edytowane przez AgataGalaktyczka Czas edycji: 2013-07-17 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
Ola to też Olga i ja tak chciałam dać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Lecę się myć i spać. Dobranoc!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Także część sprzętu bardziej dostosowana jest pod niego niż pode mnie, ale takie uroki, ważniejsze jest to, że naprawdę główkuje i kombinuje na wszelkie sposoby żeby móc zajmować się normalnie Małą i mnie przy okazji nie wykończyć ![]() za to udało nam się w spółdzielni załatwić pomieszczenie przy klatce, więc tego piekielnie ciężkiego wózka nie będę musiała dźwigać nawet te kilka schodów do windy
![]() |
#4344 |
Wtajemniczenie
|
Ola mi się☠bardzo podoba
![]() ![]() ![]() zmykaj ![]() ![]()
![]() |
#4345 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
Witold oczywiście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
no, ale co nie planujesz imienia dla obu płci???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Odniose sie zbiorczo, a od jutra chyba zaczne robic notatki w ciagu dnia, co komu napisac wieczorem ![]() Bo czytam Was np. na kom. podczas spaceru w parku, z doskoku na kompie, na kom. kiedy karmie/ odciagam etc - i zawsze mam tyyyyyle do powiedzenia i kurza doopa nic z tego nie wychodzi ![]() A' propos KURZEJ DOOPY to GDZIE JEST MOJA CZAROWNICZKA??!!... Ok. Odnosnie KP to ja sie moge podpisac pod Margosia zdaje sie?... Uwierzcie w swoje cycki, krotko mowiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze zgadzam sie calkowicie z Margosia w kwestii roli pracujacego zawodowo TZta w opiece nad noworodkiem ![]() ![]() Natomiast o normalnych porach to jak najbardziej wymagam pomocy czy wspolpracy, choc poki Lilo jest zainteresowana glownie mna i moim mleczkiem, pomoc meza ogranicza sie raczej do wyreczania mnie z poza-Lilusiowych obowiazkow. Mysle, ze on sie mocniej zaangazuje w Lilo kiedy zlapia jakis minimalny chocby kontakt i znajda chocby skrawek platformy porozumienia ![]() Swietne foty mi wpadly w oko LAURKI, WYPRAWKI MISIACZKOWEJ, MELI LOZECZKA i pewnie o czyms/ o kims zapomnialam, ale prosze mi wybaczyc i nie czuc sie pominietym, jako ze mozg odmawia mi posluszenstwa juz i ciazowe zbudynienie w porownaniu do stanu obecnego wydaje sie szczytem wyostrzenia zmyslow ![]() ![]() ![]() Lilo zdecydowanie cwaniakuje przy zasypianiu... nie karmi sie, tylko porusza czasem brodka dla niepoznaki, lapkami mocno mnie trzyma i nie pozwala sie odsunac ani wymienic na smokusia ![]() ![]() W kwestii glosnosci: Enlevee, Dotka - ciesze sie, ze okreslenie WRZASKUN u Was sie przyjelo tak ladnie ![]() Dzieciorki w Klubie przesloooodkie, a brzusie ogladam ze szczerym sentymentem, choc wcale bym nie chciala cofac sie w czasie do swojej ciazy, o nie, za duzo mnie bolalo i nieszczesc zdrowotnych spotykalo wtedy ![]() Jutro bedzie 4 tygodnie od narodzin Lili - nadal lekko puchna mi stopy, ale to juz serio lajcik; nic juz ze mnie nie leci, wiec podpaski poszly w odstawke kilka dni temu; dziad/-y ZNIKLY, no cud jakis chyba ![]() ![]() A Lilo czterotygodniowa umie plakac lzami, poznaje moj glos posrod innych, umie sie przy odrobinie szczescia wyrtnac z brzuszka na plecy (!!! z tej nienawisci do lezenia na brzuszku chyba), w pozycji pollezacej na mnie ciagnie glowine do gory jak mala gasienica (tak smiesznie jej sie chybocze ten lebek z wysilku ![]() ![]() ![]() Tyle z podsumowan. U nas nadal tesciowa... i jej luszczyca. Oszczedze Wam szczegolow, ale nie jest mi latwo, oj nie jest ![]() Ja od jutra bede certyfikowanym dzialkowcem przeszkolonym z gleboznawstwa, elementow prawa, sadownictwa i warzywnictwa, etc ![]() A moj pies w poniedzialek ma zabieg kastracji i juz sie boje, martwie i stresuje tym ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-17 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja myślę, że Laurka ją wyśmiała ![]() Cytat:
![]() Asia/Joanna najładniej ![]() Baloniku witaj w domku i dzięki za opis porodu.. ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.