|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
na kiedy masz termin?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Trudno, ja już zgodze się na wszystko żeby tylko nie było zadnych przykrych niespodzianek. Cytat:
![]() ![]() Także został mi tydzień na kombinowanie żeby jednak urodzić ale tak szczerze to jakos żaden "przyspieszacz" porodu do mnie nie przemawia. Tyle co ja codziennie się nalaze po schodach, ponosze prania pościeli nagimnastykuje się w kuchni, rozkladalam sama basen Matiemu, namiot, wczoraj zwalalam drobne drzewo z przyczepy do piwnicy, co tydzień koszenie trawy, jedze za kierownica a prawie codzinnie przynajmniej 15 km pokonuje, zakupy, sprzątanie mycie okien itp. i co????? i nic niuni tak dobrze aj.. Jeszcze zolnierzyki meza zostały ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
nie chce myśleć nad jednym, a do każdej niespodziewanej wersji mam po dziesięć kandydatur,
julia/julian/tatiana/henryk/karina/kornel ... ale nie chce zostawiać sprawy mężowi, bo wyjedzie najpewniej z jakimś romanovem mikołajewiczem, czy kimś takim... 27 sierpień ![]() Edytowane przez AgataGalaktyczka Czas edycji: 2013-07-17 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Wtajemniczenie
|
To jesteśmy umówione
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, wiem ![]() Ola od Aleksandra ![]() Olga to Olga, nie ma zdrobnienia. ![]() ![]()
![]() |
#4355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-17 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
To teraz relacja z ktg..
Załapałam się na 2 zapisy. Przy pierwszym prawie zeszłam na zawał, gdy aparat zaczął wyć.. jakiś alarm. Początkowo myślałam, że papier się kończy, ale po chwili zdalam sobie sprawę, że tętno maluszka jakby słabło.. wystraszona zaczęłam głęboko oddychać, żeby Małego dotlenić.. nikt nie przychodził..w zastępstwie za pielęgniarkę siedziała w recepcji jakaś młoda dziewczyna, która ni w ząb się nie znała na ktg. W końcu po jakimś czasie przyszedł gin. Zapis był jakiś dziwny.. tam gdzie skurcze linie podskoczyły aż się skala skończyła.. a ja ani ich nie czułam, ani pozycji nie zmieniałam, by mogłam naknocić.. gin sam nie wiedział jak to odczytać i stwierdził, że mogliśmy zgubić tętno, może Mały się tak odsunął. W międzyczasie słyszałam, że jego tętno przyspieszyło, wróciło do normy. Drugi zapis już był ok. Choć skurczy brak. Ponadto powiedziałam ginowi o wizycie w szpitalu z podejrzeniem odejścia wód. I jak wypisałam się na własne żądanie m.in. z powodu decyzji lekarza o wcześniejszym wywoływaniu porodu. Stwierdził, że lekarz musiał widzieć naprawdę wysoką gotowość, jeśli tak zadecydował. A na koniec przedstawił plan działania: jeśli nie urodzę sama do niedzieli, to w poniedziałek powinnam się zgłosić do szpitala z kartą ciąży (bez skierowania), nawet troszkę skłamać, że ruchy dziecka słabsze i mnie wezmą od razu. Jemu smsem dać znać, że już tam jestem i zadzwoni do jednego z lekarzy na dyżurze i w sumie nie wiem co mu tam powie.. żeby się pewnie jakos konkretnie mną zajął. Powiedziałam, że mam obawy, że znowu zostanę zatrzymana na obserwacji i będę bezczynnie leżeć ze 2-3 dni nim się mną konkretnie zajmą..na co on, że niestety tak może być, ze takie procedury. No i dupa trochę.. Mam stresa czy zdążę do niedzieli.. nie w smak mi się zgłaszać do szpitala ledwo 2 dni po I TP ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zadomowienie
|
Uff pralka chodziła mi dzisiaj 4 razy, ciuszki wszystkie z dzisiaj wyprasowałam i padam
![]() Jutro dalszy ciąg prania i prasowania bo na więcej nie miałam sily ![]() Misiaczka – no to już nie pozostaje nic innego jak czekac na maluszka ![]() ![]() Guuusiaa – ![]() czerwony_balonik – super ze razem z malutką jesteś już w domu ![]() ![]() Agrafka86 – na pewno wszystko będzie dobrze, w końcu to szczęśliwy wątek! CC się nie martw, nie Ty pierwsza i nie ostatnia ![]() Oli- już wiadomo po kim dziewczynki odziedziczyły urodę, super zdjęcia a mała słodka ![]() Widziałam na zdjęciach że malutka spi na brzuszku, czytałałam że to dobra pozycja i wgl ,ale czy na pewno dla takiego maluszka jest bezpieczna? Może to głupie pytanie,no ale to moje pierwsze maleństwo a Ty jakby nie było masz większe doświadczenie w tej dziedzinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
Kurde rozpisałam się... jakbym opis porodu zamieściła
![]() Idę spać..słodkich snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i już zostanie na zawsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze takie lezenie ma wiecej zalet niz wad ![]() Jesli te warunki sa spelnione, pozycja jest bezpieczniejsza nawet niz na pleckach ![]()
![]() |
#4362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fajnie czasem posłuchać kogoś mądrego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Raczkowanie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Amelka jest na świecie!!!!!!
![]() akcja tak szybki szła, że na porodowke wpadlam już na parter. Skurcze takie mocniejsze zaczęły sie ok 16- będąc w domu dopiero zaczelabym MYSLEC o wyjeździe do szpitala. Malutka wyskoczyła o 20.30. Waży 3270g, 53cm, 10pkt. Jest Wrzaskunem i od pierwszej chwili szukała cyca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4364 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I dziękuje za pochwałę łóżeczka ![]() Oliath fajnie sie czytało twój post ![]() No i pocieszam oczywiście odnośnie zabiegu pieska ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nastepny WRZASKUN ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Ale super szybki porodzik ![]() ![]() Witaj Amelko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() P.S pozwoliłam sobie zmienić kolor czcionki na czerwony,bo to tak ważna informacja ze każdy musi zobaczyć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Cytat:
![]() poczekaj aż zobaczysz zdjecia ile się tego nazbierało ![]() ![]() Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2013-07-18 o 00:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ---------- Ja także jeszcze nie spie....tzn może i bym poszla na lozko ale zmartwiłam się tym ze niunia taka duza. Już nie to ze boje się ewentualnej cc albo ze nie dam rady podczas sn ale tym ze mogą być jakies poważniejsze komplikacje przez ten czas wyczekiwania albo cos z niunia będzie nie tak ![]() Nie mam z kim się podzielic tymi wątpliwościami i zmartwieniami bo ja taka twarda dla ludzi jestem i nawet teraz jak siostra i mama dzwonily po wizycie to tak to bardziej wychodzilo ze ja musiałam je uspokajac ze będzie ok. A maz jak to facet - twardo stapa po ziemi a niedajboze zebym ja zaczela panikować to on będzie jeszcze gorszy wiec staram się trzymać fason. Na ostatnich wizytach jakie tętno miały wasze maluszki?
![]() |
#4371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hej. Ja mialam dzis wizyte i nic nie rodze w ogole. Synus lubi mamy brzuszek. Podlaczyli mnie pod ktg i zero skurczy. Badali tetno maluszka i bylo w porzadku i tak se lezalam ze 40min. Tz siedzial na fotelu obok i malo zesmy oboje nie zasneli. Przyszla mila pani polozna i mowi ze wszystko ok i ze mozemy isc do domu i czekac, a Tz mowi jej, ze mimo ze jest potwornie glodny to juz chce tu zostac zeby zakonczyc ten proces ciazy. Polozna sie zasmiala i mowi , ze nic z tego i ze trzeba byc cierpliwym ![]() Gin powiedzial, ze jesli do daty porodu nic sie nie wydarzy to on nie chce dopuscic do 41 tyg.i wywolujemy ![]() Oleś poki co stwierdzil ze wywierci mi dziure w pecherzu ![]() ![]() U mnie jest chyba ze 50 C w sloncu jak nie lepiej. Wilgoc 100%. Wczoraj pojechalam do sklepu z siostra i babka mnie zaczepila, ze czy rodze na dniach bo mam tak nisko brzuch? Mowie ze tak, ze moge nawet dzis. No i milego dnia bye bye. Ide do auta a ta sie drze do mnie O Boze i ty jeszcze autem jezdzisz. Odp.tak i zaczela ona klaskac ![]() Skora mi peknie tak jest napieta. Chyba jednak bede miec rozstepy na brzuchu. No coz ![]() Pozdrawiam Was ![]()
![]() |
#4372 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() I oczywiście - tylko pod nadzorem, ja kładę Artusia na przewijaku, bo tapczan jest za miękki i od razu ląduje nosem na kocu. Paulinka co za ekspres!!!! Gratuluję!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41844366]Mój Maluch ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśniowego i jak go kładę na brzuszku, to dźwiga głowę o 90 stopni od podłoża, jak 3 miesięczne dziecko..... Nie wiem, czy go tak w ogóle kłaść ![]() I oczywiście - tylko pod nadzorem, ja kładę Artusia na przewijaku, bo tapczan jest za miękki i od razu ląduje nosem na kocu. Paulinka co za ekspres!!!! Gratuluję!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] oby wszystko było ok. Często wczesniaczki mają problem z napięciem, na szczęście można to rehabilitowac. Ja spać nie mogę, bo misprzątają pod blokiem i mnie k*****a bierze, bo sobie wybrali godzinę! :banghead: Jeszcze Filip się wierci, a ja w głowie ustalam dialogi na wizytę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 |
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Klub laktacyjno-odbijająco-usypiający (chyba siebie...) possdraffia!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Probuje troszke nadrobic ale srednio mi idzie. Antos wisi na cycku i co chwila musze mu przypomniec ze ma matke doic a nie spac. Nie odzywam sie bo zalatwiamy wszelkie papierologie synka. Juz zarejestrowany. Przychodnia te zalatwiona. Bylismy tez juz poznac sie z bdb prywatnym lekarzem w razie W. Antos wczoraj osiagnal wage urodzeniowa czyli slicznie przybiera na moich cycach. Wczoraj zaliczylismy tez pierwszy spacer. Mama zalapala sie na lody ![]() A tak Ogolnie mam nawet grzeczne dziecko. Do Wrzaskunow go jeszcze nie zaliczamy. Wybaczcie ze ja tylko tak o n as pisze. Jak mam chwile to odsypiam jeszcze szpital i dyzury przy inkubatorze i naswietlaniach. Dobrze ze obiady i troche innych obowiazkow Mama ogarnia. Tz jeszcze ma wolne wiec dajemy rade. Dziecie slodko zasnelo wiec ide jeszcze spac. Mignelo mi ze Paulinka urodzila. Gratulacje. Trzymam kciuki za Was. Odezwe sie jakos w weekend bo skonczymy juz jazdy po urzedach i przynajmniej w domu posiedze troche :;D Buziaki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Widać, ze rozpakowane maja inny tryb dnia niż dwupaki
![]() paulinka ogromne gratulacje! Fajnie ze taki szybki poród i Amelka jest już z Wami ![]() ![]() czarowniczkosuper ze tak szybko doszłam do siebie i z malutka tak ładnie się siebie uczycie ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-07-18 o 03:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Raczkowanie
|
a ja witam sie tydzien po TP i pewnie urodze tak jak przypuszczałam 22 albo 23 bo jak nie to pewnie mi juz wywołaja dzis o 8:30 ide na wizyte do lekarza to podejmie decyzje czy juz mam isc do szpitala
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41844366]Mój Maluch ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśniowego i jak go kładę na brzuszku, to dźwiga głowę o 90 stopni od podłoża, jak 3 miesięczne dziecko..... Nie wiem, czy go tak w ogóle kłaść ![]() I oczywiście - tylko pod nadzorem, ja kładę Artusia na przewijaku, bo tapczan jest za miękki i od razu ląduje nosem na kocu. Paulinka co za ekspres!!!! Gratuluję!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] moj siostrzeniec dzwigał juz tak głowke nastepnego dnia po porodzie ale on ciezki sie urodził bo ponad 4 kg i wszystko szybko mu poszło teraz jeszcze nie ma 10 mies a juz sam chodzi bez trzymania a raczkuje tak szybko ze nie mozna go dogonic i po schodach umie chodzic strasznie jestem w nim zakochana
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Perse, Lilo tez dzwiga, Lala tak dzwigala i Izunia tez... to zle?...
A tak w ogole to MAM TERMIN PORODU Z OM NA DZIS ![]() Wiec witam sie w terminie ![]() ![]() ![]() Wyprawilam juz mąża do pracy, czekam az tesciowa wstanie, zeby po tajniacku poscielic po niej i jeszcze bardziej po tajniacku wytrzepac przescieradlo z lusek ![]() Bo inaczej bede miec cala sofe w tym ![]() Czuje sie podle, ale nienawidze do granic mozliwosci tego ![]() ![]() Az mnie wstrzasa gdy tesciowa Lilo chce brac na rece... Na szczescie sporadycznie, migamy sie słabą glowka i zakazem noszenia zeby nie rozpiescic ![]() Taka fajna tesciowa mam, az szkoda ze nie dba o siebie i nie leczy tej luszczycy w ogole. Albo zeby choc po sobie ogarniala w miare - to nie, wydaje mi sie, ze ona wrecz nie dostrzega niewlasciwosci zadnej w tym...
#4379 |
Wtajemniczenie
|
Rocky przekochana
![]() Arabiata ja będę zmuszona szukać niani pewnie. I tak zrobię. PAULINKA AAAA GRATULACJE DLA WAS I DLA TŻTA KTÓRY ZDĄŻYŁ NA PRZECIĘCIE PĘPOWINY!!! ![]() ![]() ![]() Czarowniczko super, że się tak docieracie. No to masz Aniołka w domu jak nie wrzaskuna ![]() Witam się z rana ![]() Mąż wyprawiony do pracy. Ja zjadłam śniadanko i kawałek czekolady. Dzisiaj będę robić pranie i sprzątać. Jak tak czyta o mamusiach rozpakowanych to już się nie mogę doczekać mojego ![]() ![]()
#4380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.