Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 07:30   #4621
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja tez mialam takie plany zeby zalozyc, ale chyba jednak obejde sie bez tego. Moze po 2gim dziecku.

No to super;p

Charliz;> Miszczu gratulacje! jakby u mnie nie otworzyli mgr to bym szla na UKSW

dobra, ide sprzątać ;] samochód odstawilam do mechanika, daleko mam do sklepu i mam tylko 4 kromki chlebaniedobrze, aaaale mam dwie paczki botnitków;> to chyba przezyje ;p
a dlaczego jednak sie nie zdecydowalas?
I w jaki sposob sie zabezpieczasz? tabletki?
Stary 2013-07-18, 07:31   #4622
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
to ja lepiej nie bede pisac co moj tzt zamowil na sobote..

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
co do słodkich posiłków to ja też zamierzam podawać holle i raczej unika cukru i glukozy jak najdłużej ale jak trafiliśmy z Bartusiem do szpitala to wiadomo on ryczał jak wściekły bo go to ucho bolało ja też beczałam w ogole byłam w takim amoku ale jak już Misiek usnał i ja doszłam do siebie stwierdziłam że dobrze by było przeczytać co tam pisze na tej kroplówce która mu leciała a tam "skład: glukoza + nacl" myślałam że padne jak to zobaczyłam, cała wielka kroplówa glukozy w niego wleciała
Mój dostał 5 kroplów glukozy.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Cześć laski, wybaczcie, nie dam rady nadrobić - głowa boli.
Z dobrych wiadomości - zaniosłam dziś papiery i fotki do dziekanatu i zostałam przyjęta na studia mgr dzienne na Politechnice Warszawskiej dziękuję, dobranoc

Przejrzałam ciuszki Oli, bodziaków z rozmiaru 74 mam dwie pary z długim i jeden z krótkim - reszta to same koszulki a ja nie lubię bluzek, bo to cholerstwo się wykasuje.

dobra, idę spać, bo czacha ju dymi normalnie . do jutra
Gratuluję

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41842845]dokładnie, mięso codziennie zamiennie z rybą

e, czemu? [/QUOTE]

Jakoś mam zakodowane w głowie, że mięso nie jest wcale takie zdrowe.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pisz, pisz!!
Ja z checia to czytam, bo u mnie tez krucho z miesem.
Jem tylko pedzone kurczaki.
A Ty czym zastepujesz mieso?
Maz tez je srednio lubi?

Chcialabym, zeby Kuba nie jadl zbyt wiele padliny, ale boje sie, ze pojdzie w TZ i parowki.....
Wiesz Nawijko? Mięsa WCALE nie trzeba zastępować Wystarczy urozmaicona dieta i trochę strączków, kasz pełnoziarnistych i nasion
No ale ja jem ryby, więc mięso jakby nie było.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Hej
Kochane
przepraszam za długa nieobecność, nic mnie nie usprawiedliwia, wiem, ale myślałam o Was i tesknilam, na telefonie wchodziłam na facebooka na chwilunie, na wizaz sie jeszcze nie naumialam, ale tez fon mi szwankuje, dotykowy jest i czasami nie lapie, a juz pisac na nim to masakra. Wiem, ze aska adopcje byla nad morzem, fewcia doczekala sie urlopu męza, nastepna tez byla w |Sopocie, a black zdjeciu ze slubu gdzie Oliwka spi a w tle Wy po prostu przepiękne <3.
Co u mnie w czwartek nie ten co był tylko poprzedni zadzwonil maz ze pracodawca chyba im kasy nie wyplaci a pracuje w Danii i ze wraca i wiecie co, cieszylam sie, no szkoda mi Go strasznie bo tyle pracowal ale cieszylam sie ze wraca, i do Natusi ze Tatus bedzie jutro.
Na szczescie wyplacil pieniadze ale policzyl mniej na godzine i w ogole za osttanie miesiace ich nie zarjestrowal czyli pracowali bez umowy i walneli to, pryzyjeachla to duzo spraw pojechalismy tez nad morze, poszukiwania pracy, auto w naprawie naprawa 3 tys zlotych i chrzciny jeszcze, net sie tez popierniczyl.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Chrzciny udane Natunia byla grzeczna, msze ksiadz pieknie poprowadzil, poblogoslawil nas, mimo, ze niejestem praktykujaca, bolalo mnie, ze nie moge isc po oplatek, w sobote nauki tez ksiadz bardzo ladnie poprowadzil, Nati dostala pieniazki i prezenty.
Maz dzis o 6 ojechal do nowerj pracy tez za granice 1000km
wiec bol wielki i zal, ale ostatecznie jest powiedziane sciaga nas a jak nie to wraca i tu idzie do pracy, tylko ze tu ile zarobi 1500 zl a mamy plany marzenia i w ogole, w koncu zycie jest jedno, nie chcemy zalowac sobie ani tym bardziej Nati
zobaczymy jak bedzie ale ani On ani ja nie chcemy tak zyc,
Fajnie że chrzciny się udały, szkoda że pracodawca taki nieuczciwy. Życzę Wam aby się udało zamieszkać już razem i nie rozstawać się na tak długo

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Buziaki z okazji skończenia:
7 miesięcy dla Leo marsi
pół roku dla Dominiki Ewik , Lili ani , Wiktora onaelli
5 miesięcy dla Yae meneq i Antosia neti

Oooo mój też Iguś wczoraj się nauczył siadać z czworaków ale jeszcze się podpiera rączkami, boi się puścić. Śmiesznie to wygląda
Przyłączam się! Brawo za siadanie!

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! 100 lat razem i dużo miłości!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 07:36   #4623
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
nic by się nie stało gdyby był II nawet bym się cieszyła
a to chyba, że tak
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 07:37   #4624
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
nie mierzylam, mysle ze na dlugosc jest ok, skurczyla sie za to tylko w lewym rogu stappia sie ze skora, jest blada a pozniej damat, wypukla jak jakis sznurek i czerwona :? czuc ja pod materialem
Moja wygląda tak samo

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
A mój Oskar nie chce jeść kaszek
Zrobiłam mu ostatnio malinową i zjadł nie całe pół tego co zrobiłam.
Muszę go jakoś przekonać bo chciałabym żeby rano jako śniadanie jadł właśnie kaszke.
Obiadki super nam idą-nie wybrzydza i ładnie je. Otwiera buziulke i wszystko git.

Owoce TYLKO w postaci naturalnej czyli nie ze słoika
Domcia tak samo - obiadki je ładnie, ostatnio nawet te słoiczki 190 g zjadała, ale owoców ze słoika niet Ewentualnie z siatki banana - on jej najbardziej pasuje. Co do kaszek, to zjadała na śniadanie, ale od dwóch dni nie chce.

Cytat:
7 miesięcy dla Leo marsi
Dziękuję za pamięć i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

No i brawo dla Igusia za samodzielne siadanie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

przyłączam się Słoneczka

Cytat:
O, kurde, jaki bogaty dzis dzien w urodzinki
Wszystkiego dobrego dla bobasow

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dzis mamy ta wizyte u neurologa. plis o kciuki!!!! strasznie sie boje
na pewno nie masz się czego bać

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

jej, jaki był wczoraj wypadek na sąsiedniej wiosce..... ojciec jechał z 2,5 letanią córeczka, zatrzymal sie na poboczu, wysiadł i poszedł do domu a to dziecko wyszło z auta na droge, prosto pod samochód, na miejscu zginęła...... jak trzeba nie uzywac mózgu, zeby zostawic dziecko w ortwartym samochodzie

Buziaki i gratulacje dla naszych wątkowych solenizantów dzisiejszych
Straszna tragedia przez zwykłą głupotę i bezmyślność

Cytat:
Wszystkiego najlepszego Rybeńki!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Gratulacje wszystkim dzieciaczkom kolejnych skończonych miesięcy

Cytat:

Testowałam dzisiaj rano i oczywiście I kreseczka, też tak myślałam że będzie ale jednak coś mi nie dawało spokoju i musiałam sprawdzić, ale wynik dałam do odczytania TŻ-towi bo myślałam że zejde na zawał.

Szkoda, że znowu pudło

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 07:39   #4625
iffonka7
Zadomowienie

blogerko jak tam malutka córeczka twojej siostry? o ile się nie myle to Lili ?

Pytanie do mam które robiły zdjecia do dowodu osobistego maluszkowi, jak to wyglada? mały siedzi na czymś ? leży? czy my go trzymamy ? ja chyba jutro bede musiala isc mu zrobic
Stary 2013-07-18, 07:53   #4626
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Pytanie do mam które robiły zdjecia do dowodu osobistego maluszkowi, jak to wyglada? mały siedzi na czymś ? leży? czy my go trzymamy ? ja chyba jutro bede musiala isc mu zrobic
A gdzie się wybieracie?

Sarah super, że chrzciny się udały

I dziękuję jeszcze raz za gratulacje dla Domci za pół roczku

Pół roku temu o tej porze leżałam na porodówce, a Domcia była jeszcze w brzuszku...

Dominika

Alicja
Stary 2013-07-18, 08:04   #4627
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

sa w szitalu bo zoltaczka malej wrocila ale juz spada od wczoraj i wyszla z inkubatora

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 08:14   #4628
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Ale mąż mi skiepścił plany... Jutro mamy rocznicę ślubu i ja zaplanowałam że zrobię odświętny obiad, jego ulubione ciasto żeby miał niespodziankę jak wróci z pracy. Wypięknię się , wypachnię itp. A on dzisiaj wraca z pracy i mówi że jutro ma na 14! I
Wszystkiego najlepszego z okazji 4 rocznicy ślubu
Mam nadzieję że udało się jednak coś zorganizować

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41840180]

po szczepieniu ok, 1 kłucie tylko na żółtaczkę, następne w lutym. Waga 8350g i 73cm [/QUOTE]

za wagę

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Insolito szkoda że jedna kreseczka

W piątek jedziemy do Szczawnicy Miały byc bieszczady, ale za daleko, zeby tylko na weekend jechać.
Zamówiłam Mei tai`a Szkoda że dopiero we wtorek będzie, ale bardzo się cieszę.

Udanego weekendu

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

jakbys rano mogla zapomniec o takiej emocjonujacej sprawie daj Nam znac zaraz po ! TRzymam kciuki zeby blo tak jak Ty chcesz
Już wczoraj testowałam i niesyty jedna kreseczka. ale dzięki za kciuki

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,
jestem już, padnięci ale cali i zdrowi

dzieciaki moje super, tyle godzin w aucie i zero marudzenia
byliśmy wczoraj zwiedzać zamek, zawinęłam małego w chuste bo to była wycieczka z przewodnikiem,potem mały przykleił się do cycunia i usnal hehe, to moje dziecko jest kochane
starszy też się na medal spisał- kiedy mama i tata mieli ważne spotkanie ze strategicznym parnerem, Samuelek zabawiał swojego brata i to spotkanie nam się przeciągnęlo do 1,5 h
mieliśmy co prawda blisko i widzieliśmy chłopaków z okna ale mimo wszystko jestem strasznie dumna z mojego syna

idę Was nadrabiać
rany, moje dziecko kończy jutro 7 miesięcy i chciałam powiedzieć,że siadanie opanował już do perfekcji bo potrafi to robić podpierając się rączkami z przodu o podłoge
co prawda dlugo nie posiedzi ale- jest super i jestem z niego bardzo dumna

P.S Bardzo za Wami tęskniłam
Buziaki dla Leosia za 7 miesięcy i gratuluje nowych umiejętności
dla Samuela za piękna opiekę nad bratem

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Cześć laski, wybaczcie, nie dam rady nadrobić - głowa boli.
Z dobrych wiadomości - zaniosłam dziś papiery i fotki do dziekanatu i zostałam przyjęta na studia mgr dzienne na Politechnice Warszawskiej dziękuję, dobranoc
Gratulacje

Cytat:
Hej
Kochane
przepraszam za długa nieobecność, nic mnie nie usprawiedliwia, wiem, ale myślałam o Was i tesknilam, na telefonie wchodziłam na facebooka na chwilunie, na wizaz sie jeszcze nie naumialam, ale tez fon mi szwankuje, dotykowy jest i czasami nie lapie, a juz pisac na nim to masakra. Wiem, ze aska adopcje byla nad morzem, fewcia doczekala sie urlopu męza, nastepna tez byla w |Sopocie, a black zdjeciu ze slubu gdzie Oliwka spi a w tle Wy po prostu przepiękne <3.
Co u mnie w czwartek nie ten co był tylko poprzedni zadzwonil maz ze pracodawca chyba im kasy nie wyplaci a pracuje w Danii i ze wraca i wiecie co, cieszylam sie, no szkoda mi Go strasznie bo tyle pracowal ale cieszylam sie ze wraca, i do Natusi ze Tatus bedzie jutro.
Na szczescie wyplacil pieniadze ale policzyl mniej na godzine i w ogole za osttanie miesiace ich nie zarjestrowal czyli pracowali bez umowy i walneli to, pryzyjeachla to duzo spraw pojechalismy tez nad morze, poszukiwania pracy, auto w naprawie naprawa 3 tys zlotych i chrzciny jeszcze, net sie tez popierniczyl.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Chrzciny udane Natunia byla grzeczna, msze ksiadz pieknie poprowadzil, poblogoslawil nas, mimo, ze niejestem praktykujaca, bolalo mnie, ze nie moge isc po oplatek, w sobote nauki tez ksiadz bardzo ladnie poprowadzil, Nati dostala pieniazki i prezenty.
wiec bol wielki i zal, ale ostatecznie jest powiedziane sciaga nas a jak nie to wraca i tu idzie do pracy, tylko ze tu ile zarobi 1500 zl a mamy plany marzenia i w ogole, w koncu zycie jest jedno, nie chcemy zalowac sobie ani tym bardziej Nati
Fajne, że chrzciny sie udały

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 08:25   #4629
e_vel
Wtajemniczenie

kurcze, dzieciaczki mają po pół roku a tutaj się zaczyna zbiorowe testowanie

zobaczycie, że jak dzieciaki będą miały po roczku to większości się zatęskni za maleństwami pomimo porodowych męczarni i nieprzespanych nocy przyjdzie takie uczucie, że chciałoby się poczuć takie maciupeńkie rączki nóżki

a ja się boję tego uczucia bo jak tak bede czuła to mąż mnie będzie namawiał na 3 za kilka lat

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Illusion wszystkiego naj z okazji rocznicy

Laurko super że chrzciny udane, fotki widziałam na fb, ślicznie Natusia wyglądała Wy także, natomiast chrzestna się jednak wybrała w tej kiecce i z tym bukiecikiem to trochę jak pani młoda w bordo wygladała
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 08:28   #4630
insolito
Zadomowienie

Cytat:
7 miesięcy dla Leo marsi

Oooo mój też Iguś wczoraj się nauczył siadać z czworaków ale jeszcze się podpiera rączkami, boi się puścić. Śmiesznie to wygląda

N Cieie zawsze można liczyć

Przyłączam sie do "urodzinowych" buziaków

dla Igorka za siadanie

Cytat:
dzis mamy ta wizyte u neurologa. plis o kciuki!!!! strasznie sie boje

a propo wagi, mj dziec wazy "juz" 7500
widzisz blogerko, u nas tez dlugo przestoj byl a potem w kilka dni prawie 300g przybylo a jak Borysek?
Wszystko będzie dobrze
Gratulacje z okazji wagi Pamiętam jak w ciąży się martwiłaś, że Kubus będzie dużo ważył

Cytat:
hej kochane, nie dane mi było wczoraj nadrobic, mały mi sie obudził z takim płaczem, ze nie mogałam go uspokoic, nic nie pomagało, rączki, kołysanie, nucenie, cycus.... przytuliłam go w koncu na łózku na gołe ciało, usnął.... ja nie wiem, co mu

jej, jaki był wczoraj wypadek na sąsiedniej wiosce..... ojciec jechał z 2,5 letanią córeczka, zatrzymal sie na poboczu, wysiadł i poszedł do domu a to dziecko wyszło z auta na droge, prosto pod samochód, na miejscu zginęła...... jak trzeba nie uzywac mózgu, zeby zostawic dziecko w ortwartym samochodzie
Biedny Bartunio

Okropny wypadek Zawsze mnie ruszały takie zdarzenia, ale odkąd jestem mamą tonie umiem sobie z tym poradzić

Cytat:
s

Testowałam dzisiaj rano i oczywiście I kreseczka, też tak myślałam że będzie ale jednak coś mi nie dawało spokoju i musiałam sprawdzić, ale wynik dałam do odczytania TŻ-towi bo myślałam że zejde na zawał.
Gratulować? pocieszać ?

Cytat:
nic by się nie stało gdyby był II nawet bym się cieszyła

Cytat:
sa w szitalu bo zoltaczka malej wrocila ale juz spada od wczoraj i wyszla z inkubatora
Biedna malutka, oby szybko do domu wróciły i już nie wracały do szpitala

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 08:28   #4631
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

SYLWIA co za facet...
Biedny dzieciaczek a ojca chyba zjedza wyrzuty sumienia...

gratulacje dla CHARLIZZ!
I dla Dorki za wage!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 08:34   #4632
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

zobaczycie, że jak dzieciaki będą miały po roczku to większości się zatęskni za maleństwami pomimo porodowych męczarni i nieprzespanych nocy przyjdzie takie uczucie, że chciałoby się poczuć takie maciupeńkie rączki nóżki

a ja się boję tego uczucia bo jak tak bede czuła to mąż mnie będzie namawiał na 3 za kilka lat

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Laurko super że chrzciny udane, fotki widziałam na fb, ślicznie Natusia wyglądała Wy także, natomiast chrzestna się jednak wybrała w tej kiecce i z tym bukiecikiem to trochę jak pani młoda w bordo wygladała

mi "przykro" ze Borys niedlugo usiadzie, jak go pediatra posadzila pdczas bilansu to nie wygladal juz jak dzidzius tylko jak starsze dziecko , nie taki bezradny, malenki tylko samodzielny chlopak
ale z drugiej strony jak widzialam Lilke siostry to wole mojego Boryska z ktorym razem mozemy sie posmiac, "pogadac", wypic kawe niz takie spiace malenstwo
no i nie wydaje mi sie, zeby pomyslala o drugim dziecku tak na powaznie jak juz Brys bedzie mial kilka lat, i jak zaczne odsyiac te cale nieprzespane noce i jak zaczne miec wiecej czasu dla siebie, chyba teraz ciagle jest ten etap ze wiele z nas mysli o drugim dzieciaczku, ale jak poczujemy co to zonaczy miec odchowane dziecko to nie bedzie juz tak latwo znowu sie poswiecic - widze po kolezankach
Stary 2013-07-18, 08:37   #4633
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
a dlaczego jednak sie nie zdecydowalas?
I w jaki sposob sie zabezpieczasz? tabletki?
Bo tzt mi nie chce dac pieniędzy a tak serio, to jakos tak nie chce na razie tej antykoncepcji tzn tej wkladki. A tabletki bralam 3 lata i dziękuje- nigdy więcej. Chwilowo igramy z ogniem

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 08:45   #4634
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wiesz Nawijko? Mięsa WCALE nie trzeba zastępować Wystarczy urozmaicona dieta i trochę strączków, kasz pełnoziarnistych i nasion
No ale ja jem ryby, więc mięso jakby nie było.
Ja nie jem za wiele miesa, a jakos g*wno wiem o diecie bez niego.
Chyba sie wglebie w temat.

Cytat:
Ja robilam do paszportu.
Siedzialam na krzesle, a na drugim obok mialam posadzic Kube bokiem do mnie i trzymac go, zeby nie spadl. Trwalo to jakies 5 sekund.

Stary 2013-07-18, 08:50   #4635
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A gdzie się wybieracie?
Do niemiec do TŻ jak będzie w pracy na jego mieszkanie służbowe na jakieś 2 tygodnie jak jego współlokator będzie miał urlop czyli gdzieś we wrzesniu albo koniec sierpnia.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:

Ja robilam do paszportu.
Siedzialam na krzesle, a na drugim obok mialam posadzic Kube bokiem do mnie i trzymac go, zeby nie spadl. Trwalo to jakies 5 sekund.

Super, dzięki za odp a Kuba nie patrzyła się na ciebie w bok zamiast do aparatu
Stary 2013-07-18, 08:53   #4636
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
biedna Lilka dobrze, że już żółtaczka mija
a jak siostra się czuje? Jest z Małą w szpitalu? I jak z karmieniem?
Cytat:

ja to bym w sumie mogła być w ciąży
Cytat:
Ja nie jem za wiele miesa, a jakos g*wno wiem o diecie bez niego.
Chyba sie wglebie w temat.

Ja robilam do paszportu.

ja też nie jem jakoś dużo mięsa, jedynie kurczaka a i tak zamierzam się na indyka przestawić, za to mój tż to parówy, kiełbasa, kabanosy na porządku dziennym.
Stary 2013-07-18, 09:00   #4637
e_vel
Wtajemniczenie

Dziewczyny szybkie pytanie, jadę do rossa odebrać mój róż. Jak się wymawia Bourjois ? bo nie chciałabym wyjść na wioskową analfabetkę
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:01   #4638
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Bo tzt mi nie chce dac pieniędzy a tak serio, to jakos tak nie chce na razie tej antykoncepcji tzn tej wkladki. A tabletki bralam 3 lata i dziękuje- nigdy więcej. Chwilowo igramy z ogniem

to widze ze u Ciebie podobnie jak u mnie, tez nie chce brac tabletek, a siprale chce, ale jak przychodzi do podjecia decyzji to ...

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
biedna Lilka dobrze, że już żółtaczka mija
a jak siostra się czuje? Jest z Małą w szpitalu? I jak z karmieniem?

ja to bym w sumie mogła być w ciąży

ja też nie jem jakoś dużo mięsa, jedynie kurczaka a i tak zamierzam się na indyka przestawić, za to mój tż to parówy, kiełbasa, kabanosy na porządku dziennym.

siostra sie czuje raczej dobrze, chociaz wiadomo ze siedzenie w szpitalu to zadna przyjemnosc - oczywiscie jest z lilka - co do karmienia to wiem ze jak byla w domu czasem mm dokarmiala
Stary 2013-07-18, 09:02   #4639
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Super, dzięki za odp a Kuba nie patrzyła się na ciebie w bok zamiast do aparatu
Niee. To wszystko strasznie szybko trwalo, nie bylo zadego pozowania, itp.
Jak tylko go posadzilam to pani fotograf go zawolala walnela mu kilka razy fleszem po oczach i juz.
Sama sie zdziwilam, ze to juz koniec.

Cytat:
Ooo, u nas to samo... Kielba lub parowy musza byc!!!
Co wiecej-juz gada, ze bedzie jadl parowy z Kuba!!!!

Zdrowka dla LILKI!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 09:17   #4640
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Niee. To wszystko strasznie szybko trwalo, nie bylo zadego pozowania, itp.
Jak tylko go posadzilam to pani fotograf go zawolala walnela mu kilka razy fleszem po oczach i juz.
Sama sie zdziwilam, ze to juz koniec.

Ooo, u nas to samo... Kielba lub parowy musza byc!!!
Co wiecej-juz gada, ze bedzie jadl parowy z Kuba!!!!

Zdrowka dla LILKI!

o to u nas identyko. Parówy będzie jadł z Kubą i zastanawia się co zrobi jak któregoś dnia Kuba zje mu jego kabanosy. Oczywiście prócz parówów będą razem jedli czipsy
Stary 2013-07-18, 09:20   #4641
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre wieści Teraz to już z górki, żółtaczka minie i wrócą wreszcie do domu

Mój tż też mięsożerny. Wędlina w domu musi być, no bo z czym kanapki ma jeść? Owszem, serem żóltym też nie pogardzi, ale wędlina i parówki rządzą Ja też mięso lubię - kurczaki i wieprzowina najczęściej, no i skrzydło indycze do rosołu

Dominika

Alicja
Stary 2013-07-18, 09:23   #4642
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Mielismy dzis gosci.
Glupia sprawa, przyszli zobaczyc Kube... O 20.
Wiedza, ze jest w domu male dziecko, a przychodza tak pozno.
Kuba opchnal butle, juz zasypial, ale glosy go rozpraszaly (wszyscy siedzieli w kuchni, a ja usypialam dziecia w pokoju). W koncu przed 22 padl na rekach, bez histerii.

chybabym odmówiła przyjęcia

Cytat:
Pisz, pisz!!
Ja z checia to czytam, bo u mnie tez krucho z miesem.
Jem tylko pedzone kurczaki.
A Ty czym zastepujesz mieso?
Maz tez je srednio lubi?

Chcialabym, zeby Kuba nie jadl zbyt wiele padliny, ale boje sie, ze pojdzie w TZ i parowki.....

to syf, ale gdyby nie te parówy to swojego czasu nie wiem, co by Agatka zjadła dlatego nigdy nie mów nigdy, zdesperowany rodzicwiele zniesie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

przyłączam się Słoneczka

ja na dostawy nie chodzę bo drogo wtedy mają tzn jakby tak człowiek porównał ze sklepem, to jasne - tanio. Tylko że już wpojone takie myślenie że kilka złotych się za ciuchy na ciuchach płaci. Teraz jest wyprzedaż -50% i idę dzisiaj jak TZ wróci z roboty chyba że wcześniej babci młodego pożyczę
wczoraj poszłam do SH, bo mieli dostawę ciuchow z metkami - i mimo,że ceny wysokie, i tak mi się opyla- legginsy gładziutkie, czarne, jak lubię, george 8zł, zarąbiste czarne spodnie 25 (nie ma bata, w tym stylu w polskich sklepach to min. 100zł), bluzka za 14zł, nowa niewidzialna za mniej niż 40.

Cytat:
mi "przykro" ze Borys niedlugo usiadzie, jak go pediatra posadzila pdczas bilansu to nie wygladal juz jak dzidzius tylko jak starsze dziecko , nie taki bezradny, malenki tylko samodzielny chlopak
ale z drugiej strony jak widzialam Lilke siostry to wole mojego Boryska z ktorym razem mozemy sie posmiac, "pogadac", wypic kawe niz takie spiace malenstwo
no i nie wydaje mi sie, zeby pomyslala o drugim dziecku tak na powaznie jak juz Brys bedzie mial kilka lat, i jak zaczne odsyiac te cale nieprzespane noce i jak zaczne miec wiecej czasu dla siebie, chyba teraz ciagle jest ten etap ze wiele z nas mysli o drugim dzieciaczku, ale jak poczujemy co to zonaczy miec odchowane dziecko to nie bedzie juz tak latwo znowu sie poswiecic - widze po kolezankach
wiesz, niekoniecznie - jeśli dziecko okaże się egzemplarzem ogólnie trudno śpiącym/usypiającym (Agatka), to się tak przyzwyczajasz, że nie straszne ci kolejne małe dziecko paradoksalnie ja przy Dorotce jestem bardziej niż przy Agatce wyspana.

Cytat:
Dziewczyny szybkie pytanie, jadę do rossa odebrać mój róż. Jak się wymawia Bourjois ? bo nie chciałabym wyjść na wioskową analfabetkę
Burżła na plotkowym taki wątek jest, jak co wymawiać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:24   #4643
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
o to u nas identyko. Parówy będzie jadł z Kubą i zastanawia się co zrobi jak któregoś dnia Kuba zje mu jego kabanosy. Oczywiście prócz parówów będą razem jedli czipsy
dobre! Choc wiem, ze Tobie nie do smiechu...

Kurde, przegladam te cholerne schematy zywieniowe i wiem mniej niz wczesniej wiedzialam :/ W kazdym pisza co innego :/
A Wy ktorym schematem idziecie???

Ja w sumie sama nie wiem, ktorego powinnam przestrzegac skoro raz dziennie daje 180ml mm...
W necie pisza, ze sztucznego... Ale ja zaczelam rozszerzanie jak Kuba mial 4 msce i 3tyg (zaokraglam do 5mscy) i teraz musze wszystko przesuwac...

Niektore z Was (mamy kp) zaczely rozszerzanie, gdy dziec mial 4,5msca.
Czego sie wtedy trzymalyscie?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-07-18 o 09:35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 09:30   #4644
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41846478]chybabym odmówiła przyjęcia

to syf, ale gdyby nie te parówy to swojego czasu nie wiem, co by Agatka zjadła dlatego nigdy nie mów nigdy, zdesperowany rodzicwiele zniesie

wczoraj poszłam do SH, bo mieli dostawę ciuchow z metkami - i mimo,że ceny wysokie, i tak mi się opyla- legginsy gładziutkie, czarne, jak lubię, george 8zł, zarąbiste czarne spodnie 25 (nie ma bata, w tym stylu w polskich sklepach to min. 100zł), bluzka za 14zł, nowa niewidzialna za mniej niż 40.

wiesz, niekoniecznie - jeśli dziecko okaże się egzemplarzem ogólnie trudno śpiącym/usypiającym (Agatka), to się tak przyzwyczajasz, że nie straszne ci kolejne małe dziecko paradoksalnie ja przy Dorotce jestem bardziej niż przy Agatce wyspana.

Burżła na plotkowym taki wątek jest, jak co wymawiać [/QUOTE]

mowisz?

wczoraj w koncu mialam przespana noc - po dwoch tygodniach wstawaniaco godzine, a w ostastnich dniach co pol
nie wiem ile razy wczoraj wstawalam ale obstawiam ze tylko ze 3 razy - na wode, podanie smoczka bo mimo ze poszlam spac o 12 to o 7 juz nie moglam spac - wyspalam sie
Stary 2013-07-18, 09:30   #4645
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41846478]chybabym odmówiła przyjęcia

[/QUOTE]
Jakbym byla u siebie w G.to tez bym tak zrobila, ale tu nie moge.
Zreszta oni nie pytaja czy moga wpasc, tylko dzwonia z tekstem "za 10min jestesmy" (cale zycie tak bylo) - i to nie do mnie, a do wujka, ktory tez tu przyjechal w odwiedziny.
Wujek srednio domyslny stwierdzil: "pewnie, zapraszamy".

I co ja moge?
Frustrowac sie na forum jedynie

Trzecią noc z rzedu Kuba ladnie spi!! (ladnie jak na niego )
Pobudka ok 3, a potem 6 Do 7:30 kimamy, a potem przebieram mu pieluche, wiec sie chlop wybudza.
Wysypiam sie jak nigdy

Stary 2013-07-18, 09:34   #4646
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Pobudka ok 3, a potem 6 Do 7:30 kimamy, a potem przebieram mu pieluche, wiec sie chlop wybudza.
Wysypiam sie jak nigdy
To po co mu tę pieluchę zmieniasz? Ja bym nie zmieniała skoro śpi A w nocy jakbyś mu zmieniała to się rozbudzi?

Dominika

Alicja
Stary 2013-07-18, 09:36   #4647
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
To po co mu tę pieluchę zmieniasz? Ja bym nie zmieniała skoro śpi A w nocy jakbyś mu zmieniała to się rozbudzi?

o wlasnie, ja tez bym nie zmieniala, a skoro juz jest potrzeba to zmieniaj w nocy na spiocha, ja rano Borysa nie ruszam ;P
Stary 2013-07-18, 09:40   #4648
ania13.03
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41846478]
to syf, ale gdyby nie te parówy to swojego czasu nie wiem, co by Agatka zjadła dlatego nigdy nie mów nigdy, zdesperowany rodzic wiele zniesie

Zgadzam, sie w 100%

[/QUOTE]

Dziekujemy za zyczenia Jeez kiedy to zlecialo ja sie pytam?!?

Dolaczam sie do zyczen dla pozostalych dzieciaczkow

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:41   #4649
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Kochane

brawo za chrzciny a co do pracy- to wszystko się w końcu ułoży zobaczysz,
możemy podziękować naszym władzom,że w ten sposób zmuszają ludzi do życia ech.... szkoda słów

Cytat:
hej kochane, nie dane mi było wczoraj nadrobic, mały mi sie obudził z takim płaczem, ze nie mogałam go uspokoic, nic nie pomagało, rączki, kołysanie, nucenie, cycus.... przytuliłam go w koncu na łózku na gołe ciało, usnął.... ja nie wiem, co mu

dziekuje za odpowiedzi w sprawie kaszki, niezawodne jestescie

zapowiada sie czika dzis, do południa bedziemy spacerowac, potem sie chyba schowamy wiec moze uda mi sie byc na bieząco, a moze nawet nadrobic jak mi młody pozwoli? oby

wpadło mi woko:
Charlizzz- brawa dla studentki

Szaja- Dorotka fest kobitka

Marsi- wspaniale syna wychowałas a Leo siłacz

Buziaki i gratulacje dla naszych wątkowych solenizantów dzisiejszych

młody dostał hustawkę, taką jak ma Polencja na zdjęciu jakims, do tego wiaderko do paisku i takiego żółwia na kółkach z otworami na roznokształtne klocki - żółw rob furore bo sie tłuką w srodku
straszne z tym wypadkiem

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Hej!
Dzis juz o wiele lepiej z humorem, od rana spedzamy czas z t. W najblizszym czasie zdaje na prawko, to wziela mnie na jazde. Pozniej na spacer, zakupy, lunch razem zjadlysmy. Teraz odpoczywamy i za chwile wyruszamy po moja mame. Mialysmy wracac do t, ale nastapila zmiana planow i jedziemy do... Zgadlyscie! Do tz!!

Dziekujemy za wszystkie zyczenia i wszytkim dzieciaczkom z 18. slemy calusy.

Witam nowa mamusie.
wow ale się będzie działo u Ciebie

Cytat:

mój TZ trzymał małego pod paszkami na niebieskim tle, więc musiał się troszkę nawyginać

[QUOTE=e_vel;41845508

a ja się boję tego uczucia bo jak tak bede czuła to mąż mnie będzie namawiał na 3 za kilka lat [/QUOTE]
nooooo ,y mamy podjąć decyzję o 3 do końca roku

:

Cytat:

też wole moje niż te mniejsze- moj to taki komunikatywny
a co do odpoczynku i czasu dla Ciebie to rozczaruje Cię ale nie będziesz go miała przez jakieś najbliższe 14-16 lat mowię Ci to ja doświadczona mama dwójki chlopaków
Cytat:

burżuła
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:43   #4650
Misiaczek17311
Przyczajenie

Witajcie aleee się wyspałam! Kubuś dał mi dzisiaj pospać bo obudził się tylko dwa razy o 2 i o 6 ! a potem poszedł jeszcze spać odmieniło mu się ale to chyba na złość mi bo wczoraj tz wrócił ze zgrupowania i chyba dla tatusia to zrobił żeby sobie odpoczął a matke chce wykończyc ohh ale naprawde aż wory pod oczami znikneły
Cytat:
Napisane przez mala_19kw
O jak miło
Pogoda wam dopisała? Bo u mnie było idealnie. No trochę podczas robienia zdjęć wymarzłam bo był już wieczór-dość chłodny zresztą
taak! tzn rano strasznie padało i o 15 w kościele bylismy i jeszcze kropiło ale jak wyszliśmy z kościoła to pięęknie słońce zaświeciło idealnie na zdjęcia! a wiecie jak to mówią deszcz na pieniądze a słońce na szczęście czyli...my będziemy mieli i to i to

Cytat:
Napisane przez nancykenator
A u mnie będą to jeszcze popijać napojami energetycznymi i całymi dniami grać w fife na która mam uczulenie wręcz ohh te chłopy

Cytat:
Napisane przez nafiyqa
Wysypiam sie jak nigdy
czyżby nasze kubusie grzecznieją ;> ? może dorastają już ;D ja nie chce zapeszać bo u mnie dopiero pierwsza noc ale i tak jestem przemegaszczęśliwa
Misiaczek17311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości