Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 08:08   #2821
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
koniecznie pokaż! kiedy mój dzidziuś zacznie łapać zabawki?

za wagę! my taką dobijemy pewnie na dwa miesiące bo na 6 tygodni było 5kg no ale u Ciebie to laseczka
Moja zaczela lapac jak kupilismy mate, az smialam sie, ze szkoda, ze wczesniej jej juz nie mielismy

Moja w 6 tyg wazyla 4770 i miala 62 cm wiec podobnie chyba do Bartoszka.

Jej dziewczyny dzis moja spala od 22 do 6:30 i spala by pewnie dluzej ale juz ja wybudzilam na cyce bo mi pekaly pobawilysmy sie troche i juz ja wlozylam do lozeczka, lece szybko pod prysznic

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
głupie pytanie, ale licze na madre odpowiedzi Xal mnie dzisiaj natchnela...
zawsze ubieracie dzieciom skarpetki?
bo mój tz coraz częściej mowi "mamusia znow ci nie ubrala skarpetek" i nie wiem czy cos sugeruje, czy jak? jego mama za każdym razem jak do nas przychodzi przynosi nowa pare ale jak jest cieplo to po co? sama nie chodze...ogolnie lubie bose stopy, nie lubie kapci, nawet zima wracam do domu, zdejmuje skarpety i chodze boso. tz smieje się, ze robie z Nelki małego Cejrowskiego (boso przez swiat), no ale ona ma wiecznie spocone, choć chlodne nozki...
Ja ubieram jak wychodzimy, no bo przez taka skarpetke sie nie zgrzeje, a mam pewnosc ze nie bedzie jej zimno, w koncu przez stopy traci sie duza ilosc ciepla u mnie w rodzinie tez kazdy mowil:"pamietaj o skarpetkach" wiec nie oponuje ani wnikam w temat za bardzo, Nelka ma tyle skarpet ze musi je jakos schodzic
Stary 2013-07-18, 08:08   #2822
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
to prawda wyglada.na starszego
slodziak

javtez w tel. i lewa odkurzam a prawa odpisuje heee uzaleznilam sie:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to zdjecie sprzed półtora tygodnis
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 08:26   #2823
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Witam się z rana
Moja Lenka kończy dziś miesiąc także już nie mam w domu noworodka
Muszę przyznać, że ciężki to był miesiąc ale jest już coraz lepiej i teraz mogę naprawdę powiedzieć, że zaczynamy się ogarniać ze wszystkim

Aha i wiem, że już 100x było o tym ale powie mi ktoś jak zrobić, żeby suwaczek w podpisie nie był linkiem tylko wyrazem np. "Lenka"? Niestety nie zapamiętałam tego jak już temat był tu wałkowany

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
magiusa, tak tylko dla uspokojenia ciebie... mielismy przerwe 4h od cyca, wiec myslalam, ze bede kraina mlekiem plynaca. mlody glodny, przystawiam, po dobrej pol godz wydudlal 30 ml i zaczal tak sie wiercic, marudzic przy cycku, ze co jedno ssanie wypluwal brodawke. to ja za pompe sie chwytam... i co? odciagnelam z drugiego cyca 30, a z tego co mlody pil 10 ml no normalnie smiech na sali............ nie wiem ile czasu potrzebujemy na rozkrecenie cyckow, ale za dlugo na takie zabawy to ja sobie nie moge pozwolic. mlody musi przybierac, a srednio mu to idzie. twoj Darek rosnie zdrowo, wiec ja bym powiedziala, ze twoje cycki sa calkiem wporzo. moje niet.
U mnie to samo. Mimo laktatora, herbatek, ziół i nie wiadomo jak długiej przerwy między karmieniami (np.w nocy czyli rzeka mleka powinna się utworzyć) to Młoda i tak possie 10min to jest max i zazwyczaj muszę dorabiać butlę bo dalej jest głodna. Ale pogodziłam już się z tym i jest mi o niebo lepiej psychicznie!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
co do poradników, czytam właśnie 'jak wychować szczęśliwe dziecko" bardzo fajna książka polecam
A ma to ktoś może w pdf'ie?

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Mi na karmieniu piersią nie zależy, wręcz się wkurzam, że nie wiem ile mała zjadła. Puki co karmię, ale w niedługim czasie zaptrzestanę bo boję się cokolwiek jeść. Widzę, że sie złości, cycki wyciągnięte, podaję 60 ml mm i ona to zjada, więc raczej się czasem moim pokarmem nie najada. Trudno, życie, urodziła się duża i potrzebuje więcej, ja na siłę nie potrafię w siebie wpychać jedzenie, wodę i napoje piję ale znudziły mi się już te wszystkie pachlopki. Narazie mówię, że jeszcze z tydzień, potem pewnie przedłużę, ale kto te karmienie piersią wymyślił
Mi bardzo zależało na karmieniu piersią, ale w końcu musiałam odpuścić tzn.karmię ale i dokarmiam mm już bez łez w oczach i wyrzutów do siebie, że nie mogę Małej sama wykarmić. I naprawdę odżyłam. A i Lena spokojniejsza się zrobiła! Naprawdę dzieci bardzo wyczuwają nasze nastroje i to się na nie przenosi
Moja też urodziła się spora i potrzeby ma większe a na dodatek nie dobiła jeszcze do wagi jaką powinna mieć jako miesięczniak także dokarmiam ją już bez pretensji do siebie.

Mam nadzieję, że i u Was się cała sytuacja unormuje i będzie lepiej

Cytat:
Za nami mily dzień Xal&Paulinka dziękujemy za spotkanie! Obie z Nelka zapraszamy ponownie.

matki plotkowaly, a tak bawily się nasze dziewczyny Paulinka po prawej, Nela po lewej
Ale słodkie dziewczyny I faktycznie wyglądają jak siostrzyczki

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Magiusa, druknij sobie i to oglądajcie

http://baby.zorger.com/baby.zorger.com.newborn.pdf
Przy okazji i ja skorzystam, bo właśnie miałam szukać podobnych obrazków w necie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hello,pokazuje Wam mojego Zuziaka słodziaka
Słodziak Jaka piękna, duża panna

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Apropo tych kropelek różnych. Piszecie, że nie jesteście pewne działania Delicolu a ja w sumie nie wiem czy u nas Sab Simplex działa. Dawałam przed każdym posiłkiem bo się bałam tych prężeń, ale pediatra zadecydowała, że mam dawać 10 kropli 4x dziennie i w sumie wydaje mi się, że jest tak samo, więc nie wiem czy jak skończę tą buteleczkę to może zrobie test z odstawieniem.
Ja w sumie nie jestem pewna działania i Delicolu i Sab Simplex Zdarza mi się zapomnieć podać jedne lub drugie kropelki i nie zauważam jakiegoś znaczącego pogorszenia u Leny, większego spinania czy płaczu. Ale jak świadomie chciałam zaprzestać dawać i jedne i drugie krople (skoro wyszło, że u nas to nie kolki a niedojadanie) to od razu widziałam nasilone objawy, większe prężenie i płacz. Także nie wiem czy ja sobie sama nie wmówiłam, że po odstawieniu jest gorzej Bo jak nieświadomie czegoś jej nie podam to po fakcie jak już to spostrzegę to widzę, że gorzej się z Młodą nie dzieje

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Też dołączę zdjęcie mojego słodziaka
Prawdziwy słodziak i faktycznie ma super spojrzenie

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

I jeszcze wielkie gratulacje dla Iwony

Ząbki

Edytowane przez puchatkowa
Czas edycji: 2013-07-18 o 08:21
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 08:27   #2824
barwineczek
Wtajemniczenie

idę biegać wygnałam małego z opiekunką na spacer i mam czas na trening
Stary 2013-07-18, 08:30   #2825
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Za nami mily dzień Xal&Paulinka dziękujemy za spotkanie! Obie z Nelka zapraszamy ponownie.

matki plotkowaly, a tak bawily się nasze dziewczyny Paulinka po prawej, Nela po lewej
ale urocze

Cytat:

pięknie się uśmiecha

Cytat:
bo mój tz coraz częściej mowi "mamusia znow ci nie ubrala skarpetek" i nie wiem czy cos sugeruje, czy jak? jego mama za każdym razem jak do nas przychodzi przynosi nowa pare ale jak jest cieplo to po co? sama nie chodze...ogolnie lubie bose stopy, nie lubie kapci, nawet zima wracam do domu, zdejmuje skarpety i chodze boso. tz smieje się, ze robie z Nelki małego Cejrowskiego (boso przez swiat), no ale ona ma wiecznie spocone, choć chlodne nozki...
ja bardzo rzadko-jak jest chłodniej to ubieram pajacyka lub śpiochy, a jak jest ciepło to nic

Cytat:
moj maly zwariowany baczek smieje się coraz czesciej
słodko się śmieje

Cytat:
nie dam rady Was nadrobić, Wy chyba non stop siedzicie przy kompie my dzisiaj lecimy na zakupy dla Nikosia i robimy hurt kupujemy wszystkiego po 5 par- body z krótkim i długim rękawem, śpiochy, pajacyki, ze 3 rampersy, półśpiochy, czapki i skarpety rozmiar 68, do 62 już jest na styk. Uwielbiam kupować Mimkowi różne rzeczy. Też dołączę zdjęcie mojego słodziaka
jaki cudny uśmiech

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Moja Lenka kończy dziś miesiąc także już nie mam w domu noworodka
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 08:52   #2826
vvgh
Wtajemniczenie

Niedługo przestanę oddychac. Nie ruszam się , nic nie robię,a on już się obudził. Wyspał się.....spał z 5min

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
a

Piękna
Stary 2013-07-18, 09:05   #2827
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
U mnie to samo. Mimo laktatora, herbatek, ziół i nie wiadomo jak długiej przerwy między karmieniami (np.w nocy czyli rzeka mleka powinna się utworzyć) to Młoda i tak possie 10min to jest max i zazwyczaj muszę dorabiać butlę bo dalej jest głodna. Ale pogodziłam już się z tym i jest mi o niebo lepiej psychicznie!
jou jou laktacyjna siostro
tez juz z reguly przestaje swirowac. jak mlodemu to ma pomoc, to dawac flache i juz! i tak dobrze, ze cosik z cyca wysysa, bo przy jego sercu to wazne.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Niedługo przestanę oddychac. Nie ruszam się , nic nie robię,a on już się obudził. Wyspał się.....spał z 5min
jak to ma pomoc... trza probowac
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 09:12   #2828
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Piękna
hee bidulkaaa

Cytat:
idę biegać wygnałam małego z opiekunką na spacer i mam czas na trening
takiej to dobrze hii

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:27   #2829
barwineczek
Wtajemniczenie

czy któraś z Was jeszcze karmi samą piersią?

dobrze, ze pani Agnieszka byłaz małym bliskoi i ze juz wrociłam do domu, bo maly sie bardzo rozpłakał, a teraz zajada 3 śniadanie
Stary 2013-07-18, 09:27   #2830
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Temat napewno byl poruszany ale nie moge sobie przypomniec:-\ jakiego kremu z filtrem używacie? Zastanawiam sie czy każdy apteczny filtr mineralny nadaje sie dla noworodka?
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:37   #2831
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

dobrze, ze pani Agnieszka byłaz małym bliskoi i ze juz wrociłam do domu, bo maly sie bardzo rozpłakał, a teraz zajada 3 śniadanie

ja karmię tylko piersią. no, czasem herbatkę mu daję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 09:39   #2832
ankaaa206
Wtajemniczenie

barwniczek ja karmię tylko piersią

z małym już ok, pediatra sam z siebie rano zadzwonił i się pytał o Nikosia, więc coś musi być na rzeczy, kolejne szczepienia kazał wziąć skojarzone, mówił coś że można do sanepidu zgłosić ten odczyn poszczepienny i że niby wtedy skojarzone ma się za darmo, ale nie wiem czy chce mi się latać z tym.
Zaraz lecimy na dwór bo pogoda piękna, no i wysępiłam od tatusia na ubranko do chrztu

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:44   #2833
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Ja tylko szybko, bo zaraz spacer, jesteśmy po szczepionce skojarzonej i wszystko ok, trochę więcej śpi i tyle. Mała waży 5150g i ma 57 cm - karmię tylko piersią. Po odstawieniu delicolu jest super, wiem tylko, że jej wiśnie szkodzą, więc dalej zero owoców :-( skończyłyśmy 2 miesiące, śmiejemy się, głużymy, gapimy na zabawki, na brzuszku patrzymy na wprost, wodzimy wzrokiem za mamą i tatą. Lilo jest kochaniutka i z każdym dniem coraz doroślejsza

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:00   #2834
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Temat napewno byl poruszany ale nie moge sobie przypomniec:-\ jakiego kremu z filtrem używacie? Zastanawiam sie czy każdy apteczny filtr mineralny nadaje sie dla noworodka?
ja mam ziajki 30 od pierwszych dni zycia ale do kitu konsystencja i w sumie nie uzywam i tak nie wystawiam malego na slonce :P
Stary 2013-07-18, 10:08   #2835
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Patrz żeby było napisane, że nadaje sie od 1dnia życia.
Ja mam emulsje z ziajki spf30, na której tak jest właśnie napisane i tam jest filtr mineralny.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:24   #2836
antoinettee
Zadomowienie

Hej, wczoraj poszła big kupa W nocy też była, nie spałam od 2-4 bo mi się prężyła i płakała. Ale ważne że kupa jest Kto by pomyślał że troche smrodku tyle radości przyniesie

Mam pytanko, w jednej piersi chyba pokarm mi zanika, przystawiam małą do niej ale ona się złości i nie chce z niej ciągnąć. Widać, że jest mniejsza i mniej twarda. Co tu robic?

No i drugie pytanie, czy małej nie zaszkodzi, nie uzależnią jej te kropelki Bobotic. Mija godzina działania i znowu prężenie. Boje się, że się przyzwyczai i potem bez nich nie poradzi ?
Stary 2013-07-18, 10:30   #2837
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

heja
przyszłam sie pożalić, że ocipieje z moim dzieckiem
chyba mamy skok rozwojowy, marudna, ryczy o byle bzdete, ma chrypke z tego wycia, szarpie się przy piersi, ciągle chce być na rękach, czasami tak fiksuje, że jak kladę ja na przewijak to ryczy

Poradziłam sobie z mega odparzeniem, jednak chusteczki ja uczulały. Już teraz nic nie używam tylko zwykłą wodę i płatki bawełnaine.

Cytat:
skąd ja znam te drzemki w ciągu dnia

Cytat:
my skończyliśmy 2 miesiące i ciągle na piersi bez dopajania i dokarmiania. Przybiera ok 1300-1500 g na miesiąc.

Cytat:
Zunia przesłodka, i wygląda na grzeczne dziecko

Cytat:

zazdroszcze spotkania, a malutkie były sobą zajęte cały czas ? Może dlatego Aaś ma ze swoimi taki chillout bo są we dwie i się nie nudzą ?

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

Tez mam pytanie. czy jak gadacie do swoich dzieci patrza na Was? Ja ciagle mam wrazenie ze P. Ma mnie gdzies, czasem odpowiada gadaniem ale nie patrzy, jest zajety swoim swiatem, taki nieprzytomny
Vil, wmawiasz sobie chyba zachowania autystyczne. Widział Przemka neurolog i chyba z tego co pamietam powiedział, że jest OK.
moja jak chce to się spojrzy a jak nie to nie zmusisz. Prędzej na TV zareaguje niż na mamę. Ale ma czasami ochotę zwrócić na siebie uwagę, zazwyczaj na przewijaku ja jestem zajeta dupskiem a ona sie patrzy, cieszy i chce gadać.

Edytowane przez Ag_nes
Czas edycji: 2013-07-18 o 10:32
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:34   #2838
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Barwineczek ja tez tylko piersia karmie, dokarmilam kilka razy e miedzy czasie mm ale nie czesciej jak raz w tyg,a od dwoch tyg nic. Dzis idziemy sie wazyc wiec zobaczymy czy piers wystarcza, bo tak jak Wam kiedys pisalam me dziecko woli spac.niz jesc.wiec.podejrzewam,ze potrafi spac.nawet.jak nie zje wystarczajaco duzo

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:42   #2839
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
efektywna drzemka nie ma co

Cytat:
ja póki co, ale mam już laktator i butelkę w zapasie jakbym chciała gdzieś poszaleć

Cytat:
ja mam krem z rosmana z faktorem 50, używałam póki co raz, a mały wyglądał jakby wysmarował się mąką na buzi

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Jskończyłyśmy 2 miesiące, śmiejemy się, głużymy, gapimy na zabawki, na brzuszku patrzymy na wprost, wodzimy wzrokiem za mamą i tatą. Lilo jest kochaniutka i z każdym dniem coraz doroślejsza

dla Lili za rozwój

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 11:20   #2840
lonely_lady
Zakorzenienie

za nami już pierwsza doba po szczepieniu
wszystko ok, nawet śmiem stwierdzić że szczepionka miała dobry wpływ na małego bo śpi więcej i nie ryczy tyle ale je też mniej.. wczoraj w nocy był rozpalony, ale jak mierzyłam mu temperaturę to gorączki nie miał.
Niedawno wróciliśmy ze spacerku, przed chwilą mieliśmy kupę po pachy, a teraz mały walczy ze snem.. może zdążę ponadrabiać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 11:27   #2841
komiksowa
Raczkowanie

2 godziny temu chciałam napisać: zdążyłam zrobić sobie kawę i nawet w spokoju zdążę ją wypić - ale było nieaktualne po 10 sekundach

No ale teraz potwór śpi, to matka se pośmiga na necie.

Już parę dni temu miałam odpowiedzieć na to pytanie, ale cały czas zapominam - Młodemu bardzo często zdarza się zasypiać z otwartą buzią, szczególnie wtedy, kiedy zasypia przy butelce .

Ma skarpetki prawie non stop. W domu mamy piętro i na dole jest chłodniej, więc mu zakładam. W nocy śpimy przy lekko otwartym oknie, pod jedną kołdrą, więc też mu zakładam, bo myślę, że zmarznie. Ale nakładam tylko body z krótkim rękawkiem.

Iwona, Joasia - bardzo spóźnione, ale szczere gratulacje - mam nadzieję, że matkowanie się Wam bardzo podoba

Mysia, ale masz fajnie, że możesz sobie pójśc na taki seans. No ale Kraków to metropolia, a nie jakaś wiocha, tak jak moja, że nawet jak się pójdzie na seans dla dorosłych, to ciężko wysiedzieć, bo albo śmierdzi zjełczałym popcornem, albo same buraki dookoła.

Banka jak Ci się udaje odkurzać? Michaś w tym czasie śpi? Ja od porodu ani razu jeszcze nie odkurzałam, tylko zamiataliśmy, bo albo Mały śpi, abo wisiał na cycku.

Barwineczek super, że masz nianię, odżyjesz troszkę. Od kiedy ćwiczysz? Na mnie czekają buty do biegania, ale boję się, że mi rana po cc się rozejdzie. Teraz leci 5ty tydzień od cięcia i zastanawiam się, kiedy nareszcie będę mogła popracować nad zrzuceniem opony. Dziewczyny pisały, że nawet 4 miesiące trzeba się wstrzymać z ćwiczeniami.

Axella Zu to już spora panna, a jaki uśmiech zalotny

Ash ten Wasz waściciel cierpi na pralkofobię? Może ktoś go wyprał w dzieciństwie? Troszkę ciężko pieluchować wielo bez pralki. Mój Młody już jest na takim etapie, że czasem tetrę zmieniam co 15 minut i 30 pieluch na 2-3 dni starcza i w ruch idą pampy. No i jak będziesz chciała, żeby Sofia sobie pospała, to najlepiej w pampie, bo Mieszko się wybudza przez mokrą pieluchę już po godzinie, a tak by sobie pospał ze 3.
Stary 2013-07-18, 12:00   #2842
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
a to mój Dawid
hahaha, jaki ma smoczek

Cytat:

ale one śliczne... i faktycznie wyglądają jak siostry
brakuje tylko kawalera w środku

Cytat:
Wam tez polece woreczki u nas tydzień i glowa większość czasu jest na wprost.
czasem robię mu rulonik z pieluchy i podkładam... ale on się wścieka i zasnąć nie może.. musi mieć swoją pozycję na prawym policzku
Cytat:

kochana Zuzinka

Cytat:
masz tak jak ja.. nienawidzę skarpetek, kapci itp. kocham chodzić na boso
małemu czasem jednak zakładam skarpetusie bo zdarza się że ma chłodne i właśnie spocone nóżki.. (zimne nogi się pocą)

Cytat:
moj maly zwariowany baczek smieje się coraz czesciej

Cytat:
nie dam rady Was nadrobić, Wy chyba non stop siedzicie przy kompie my dzisiaj lecimy na zakupy dla Nikosia i robimy hurt kupujemy wszystkiego po 5 par- body z krótkim i długim rękawem, śpiochy, pajacyki, ze 3 rampersy, półśpiochy, czapki i skarpety rozmiar 68, do 62 już jest na styk. Uwielbiam kupować Mimkowi różne rzeczy. Też dołączę zdjęcie mojego słodziaka
słodziak, faktycznie wygląda na starszego

Cytat:

ja karmię tylko piersią.. raz jak matka chrzestna zabrała małego na spacer to odciągnęłam im mleczko do buteleczki.. żeby miała w razie SOS

Cytat:
a ja nie używam na razie kremu z filtrem ale to dlatego, że nie wystawiam małego na słońce..

Cytat:
Ja tylko szybko, bo zaraz spacer, jesteśmy po szczepionce skojarzonej i wszystko ok, trochę więcej śpi i tyle. Mała waży 5150g i ma 57 cm - karmię tylko piersią. Po odstawieniu delicolu jest super, wiem tylko, że jej wiśnie szkodzą, więc dalej zero owoców :-( skończyłyśmy 2 miesiące, śmiejemy się, głużymy, gapimy na zabawki, na brzuszku patrzymy na wprost, wodzimy wzrokiem za mamą i tatą. Lilo jest kochaniutka i z każdym dniem coraz doroślejsza

Super
wpadaj do nas częściej

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:06   #2843
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

Banka jak Ci się udaje odkurzać? Michaś w tym czasie śpi? Ja od porodu ani razu jeszcze nie odkurzałam, tylko zamiataliśmy, bo albo Mały śpi, abo wisiał na cycku.
u mnie młody śpi najlepiej przy kosiarce lub odkurzaczu. uspokaja się, zasypia, a zaczyna marudzić jak się przestanie odkurzać
Stary 2013-07-18, 12:16   #2844
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
zakładam jak mamy długie gacie, czasem jak samo body ale spadają mu
Bartosz ma chłodne stópki po mamusi - zawsze i wszędzie
Cytat:
nie widze zdjec na kom
Diabli, nie zawsze ubieram skarpetki- jak jest goraco to nie, na spacerach jak slonce grzeje to tez scigam. Zakladam na noc najczesciej jak spi w samym body.

Tez mam pytanie. czy jak gadacie do swoich dzieci patrza na Was? Ja ciagle mam wrazenie ze P. Ma mnie gdzies, czasem odpowiada gadaniem ale nie patrzy, jest zajety swoim swiatem, taki nieprzytomny

i nie spadają mu??

no zazwyczaj się patrzy ale jakby nie chciał nas słuchać to patrzeć się nie będzie
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
zadna w nocy nie pisala?
żadna nie rodziła
Cytat:
ja mialam w grafiku wizyte i musialam ja odbyc w 2-3 tydZien zycia wizyta penatrazowa czy jakos tak
no ale to Ty poszłaś do przychodni a nie pediatra do Ciebie?

Cytat:
słodziak i faktycznie wygląda na starszego
Cytat:
mój syn też ma takie pięciominutowki

Cytat:

ja karmię piersią i nie dopajam małego niczym

Cytat:

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:19   #2845
ankaaa206
Wtajemniczenie

my wrociliśmy z zakupów, mam nowy strój do chrztu, identyczny jak barwineczek wklejała u swojego Nikiego
oczywiście cały spacer maly oczy mial otwarte i oglądał świat, odwidziało mu się już spanie w wózku

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:20   #2846
Elusiek
BAN stały

Cytat:

mój ma zawsze skarpetki, bo marznie zawsze w stopy już po urodzeniu kazali uważać bo trafił do inkubatora przez zimne stopy potem jak nie miał skarpetek zawsze marudził i wpychał nogi pod kocyk zmarźlak po mamusi
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:34   #2847
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
zakładam jak mamy długie gacie, czasem jak samo body ale spadają mu
Bartosz ma chłodne stópki po mamusi - zawsze i wszędzie

i nie spadają mu??

no zazwyczaj się patrzy ale jakby nie chciał nas słuchać to patrzeć się nie będzie

żadna nie rodziła
no ale to Ty poszłaś do przychodni a nie pediatra do Ciebie?

słodziak i faktycznie wygląda na starszego
mój syn też ma takie pięciominutowki

ja karmię piersią i nie dopajam małego niczym

tak do przychofni kaxali przyjsc

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
hahaha, jaki ma smoczek

ale one śliczne... i faktycznie wyglądają jak siostry
brakuje tylko kawalera w środku

czasem robię mu rulonik z pieluchy i podkładam... ale on się wścieka i zasnąć nie może.. musi mieć swoją pozycję na prawym policzku

kochana Zuzinka

masz tak jak ja.. nienawidzę skarpetek, kapci itp. kocham chodzić na boso
małemu czasem jednak zakładam skarpetusie bo zdarza się że ma chłodne i właśnie spocone nóżki.. (zimne nogi się pocą)

słodziak, faktycznie wygląda na starszego

ja karmię tylko piersią.. raz jak matka chrzestna zabrała małego na spacer to odciągnęłam im mleczko do buteleczki.. żeby miała w razie SOS

a ja nie używam na razie kremu z filtrem ale to dlatego, że nie wystawiam małego na słońce..

Super
wpadaj do nas częściej

wygladal komivznie w nim temu tez jakis sprawie hee

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
2 godziny temu chciałam napisać: zdążyłam zrobić sobie kawę i nawet w spokoju zdążę ją wypić - ale było nieaktualne po 10 sekundach

No ale teraz potwór śpi, to matka se pośmiga na necie.

Już parę dni temu miałam odpowiedzieć na to pytanie, ale cały czas zapominam - Młodemu bardzo często zdarza się zasypiać z otwartą buzią, szczególnie wtedy, kiedy zasypia przy butelce .

Ma skarpetki prawie non stop. W domu mamy piętro i na dole jest chłodniej, więc mu zakładam. W nocy śpimy przy lekko otwartym oknie, pod jedną kołdrą, więc też mu zakładam, bo myślę, że zmarznie. Ale nakładam tylko body z krótkim rękawkiem.

Iwona, Joasia - bardzo spóźnione, ale szczere gratulacje - mam nadzieję, że matkowanie się Wam bardzo podoba

Mysia, ale masz fajnie, że możesz sobie pójśc na taki seans. No ale Kraków to metropolia, a nie jakaś wiocha, tak jak moja, że nawet jak się pójdzie na seans dla dorosłych, to ciężko wysiedzieć, bo albo śmierdzi zjełczałym popcornem, albo same buraki dookoła.

Barwineczek super, że masz nianię, odżyjesz troszkę. Od kiedy ćwiczysz? Na mnie czekają buty do biegania, ale boję się, że mi rana po cc się rozejdzie. Teraz leci 5ty tydzień od cięcia i zastanawiam się, kiedy nareszcie będę mogła popracować nad zrzuceniem opony. Dziewczyny pisały, że nawet 4 miesiące trzeba się wstrzymać z ćwiczeniami.

Axella Zu to już spora panna, a jaki uśmiech zalotny

Ash ten Wasz waściciel cierpi na pralkofobię? Może ktoś go wyprał w dzieciństwie? Troszkę ciężko pieluchować wielo bez pralki. Mój Młody już jest na takim etapie, że czasem tetrę zmieniam co 15 minut i 30 pieluch na 2-3 dni starcza i w ruch idą pampy. No i jak będziesz chciała, żeby Sofia sobie pospała, to najlepiej w pampie, bo Mieszko się wybudza przez mokrą pieluchę już po godzinie, a tak by sobie pospał ze 3.
spi albi nie odkurzacz lubi heee
Stary 2013-07-18, 12:36   #2848
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ale w takie upały nie ma co ryzykować z odciąganym mlekiem na spacerze

ja kupiłam z ross i smaruję małemu nóżki bo czasem słonko go dosięgnie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
my wrociliśmy z zakupów, mam nowy strój do chrztu, identyczny jak barwineczek wklejała u swojego Nikiego
oczywiście cały spacer maly oczy mial otwarte i oglądał świat, odwidziało mu się już spanie w wózku

Stary 2013-07-18, 12:48   #2849
vil84
Wtajemniczenie

jesteśmy z Przemkiem na pięciodniowych wakacjach u mojej mamy, mama ma urlop więc już jestem umówiona z trzema koleżankami na pogaduchy jednej synek jest dwa tyg starszy od Przemcia a mama sierota bo przy pakowaniu rzeczy do auta zapomniała Przemusiowej torby do wózka .... po obiedzie ruszam na szukanie "naszego" kremu do pupy, na szczęście tylko to tam było z istotnych rzeczy, podkłady, pampersy itp mamy tutaj.
byłam rano na poczcie i pilnowałam chwilę wózka z dzieckiem jednej dziewczynie, bo tam mamy dużo schodków - fajna mała niunia, na oko tak odrobinkę starsza od Przemka - ciuteńkę dłuższa tylko - pytam potem ile ma - 7 miesięcy, 6,5 kilo Przemo już ma 7 kilo a taka kruszynka była, 2,5 kilo po wyjściu ze szpitala mam kluchę

Cytat:
jakiego kremu z filtrem używacie? Zastanawiam sie czy każdy apteczny filtr mineralny nadaje sie dla noworodka?
Mustela baby, od urodzenia

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
heja
przyszłam sie pożalić, że ocipieje z moim dzieckiem
chyba mamy skok rozwojowy, marudna, ryczy o byle bzdete, ma chrypke z tego wycia, szarpie się przy piersi, ciągle chce być na rękach, czasami tak fiksuje, że jak kladę ja na przewijak to ryczy

Vil, wmawiasz sobie chyba zachowania autystyczne. Widział Przemka neurolog i chyba z tego co pamietam powiedział, że jest OK.
moja jak chce to się spojrzy a jak nie to nie zmusisz. Prędzej na TV zareaguje niż na mamę. Ale ma czasami ochotę zwrócić na siebie uwagę, zazwyczaj na przewijaku ja jestem zajeta dupskiem a ona sie patrzy, cieszy i chce gadać.
Przemek od dwóch dni też marudny .... ale na rękach nie chce, momentami to nic nie chce i wszystko mu przeszkadza :/ skończył 14 tyg, czytałam że teraz skoki rozwojowe mogą trwać po 6 tyg mam nadzieję że to nie to ale marudził teraz, wpakowałam go do łóżeczka, pogadał trochę, pocieszył się do książeczki (w końcu na nią patrzy ) i padł, więc chyba o to szło

P. też lubi tv próbuje tak go kłaść żeby nie widział a zawsze łajza jakoś tak się wykręci żeby się gapić .... telemaniak nam rośnie

Cytat:
i nie spadają mu??
czasami .... ale staram się zawsze żeby chociaż nóżki miał porządnie przykryte kocykiem. chyba wszystkie dzieci mają nocne adhd

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-18 o 12:50
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:50   #2850
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
czasami .... ale staram się zawsze żeby chociaż nóżki miał porządnie przykryte kocykiem. chyba wszystkie dzieci mają nocne adhd
chyba tak dlatego ja raczej zakładam pajace bo nie mamy w nocy aż tak ciepło, ewentualnie teraz śpi w otulaczku a na jesień/zimę kupuję śpiworek do spania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości