|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Moja w 6 tyg wazyla 4770 i miala 62 cm ![]() Jej dziewczyny dzis moja spala od 22 do 6:30 i spala by pewnie dluzej ale juz ja wybudzilam na cyce bo mi pekaly ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2822 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Witam się z rana
![]() Moja Lenka kończy dziś miesiąc ![]() ![]() Muszę przyznać, że ciężki to był miesiąc ale jest już coraz lepiej i teraz mogę naprawdę powiedzieć, że zaczynamy się ogarniać ze wszystkim ![]() Aha i wiem, że już 100x było o tym ale powie mi ktoś jak zrobić, żeby suwaczek w podpisie nie był linkiem tylko wyrazem np. "Lenka"? Niestety nie zapamiętałam tego jak już temat był tu wałkowany ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja też urodziła się spora i potrzeby ma większe a na dodatek nie dobiła jeszcze do wagi jaką powinna mieć jako miesięczniak także dokarmiam ją już bez pretensji do siebie. Mam nadzieję, że i u Was się cała sytuacja unormuje i będzie lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Słodziak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Prawdziwy słodziak i faktycznie ma super spojrzenie ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- I jeszcze wielkie gratulacje dla Iwony ![]() ![]() Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-07-18 o 08:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Wtajemniczenie
|
idę biegać wygnałam małego z opiekunką na spacer i mam czas na trening
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pięknie się uśmiecha Cytat:
słodko się śmieje Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2826 |
Wtajemniczenie
|
Niedługo przestanę oddychac. Nie ruszam się , nic nie robię,a on już się obudził. Wyspał się.....spał z 5min
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Piękna ![]()
#2827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez juz z reguly przestaje swirowac. jak mlodemu to ma pomoc, to dawac flache i juz! ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2829 |
Wtajemniczenie
|
czy któraś z Was jeszcze karmi samą piersią?
dobrze, ze pani Agnieszka byłaz małym bliskoi i ze juz wrociłam do domu, bo maly sie bardzo rozpłakał, a teraz zajada 3 śniadanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Rozeznanie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Temat napewno byl poruszany ale nie moge sobie przypomniec:-\ jakiego kremu z filtrem używacie? Zastanawiam sie czy każdy apteczny filtr mineralny nadaje sie dla noworodka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja karmię tylko piersią. no, czasem herbatkę mu daję.
![]() |
#2832 |
Wtajemniczenie
|
barwniczek ja karmię tylko piersią
z małym już ok, pediatra sam z siebie rano zadzwonił i się pytał o Nikosia, więc coś musi być na rzeczy, kolejne szczepienia kazał wziąć skojarzone, mówił coś że można do sanepidu zgłosić ten odczyn poszczepienny i że niby wtedy skojarzone ma się za darmo, ale nie wiem czy chce mi się latać z tym. Zaraz lecimy na dwór bo pogoda piękna, no i wysępiłam od tatusia na ubranko do chrztu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Ja tylko szybko, bo zaraz spacer, jesteśmy po szczepionce skojarzonej i wszystko ok, trochę więcej śpi i tyle. Mała waży 5150g i ma 57 cm - karmię tylko piersią. Po odstawieniu delicolu jest super, wiem tylko, że jej wiśnie szkodzą, więc dalej zero owoców :-( skończyłyśmy 2 miesiące, śmiejemy się, głużymy, gapimy na zabawki, na brzuszku patrzymy na wprost, wodzimy wzrokiem za mamą i tatą. Lilo jest kochaniutka i z każdym dniem coraz doroślejsza
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zakorzenienie
|
ja mam ziajki 30 od pierwszych dni zycia ale do kitu konsystencja i w sumie nie uzywam i tak nie wystawiam malego na slonce :P
#2835 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Ja mam emulsje z ziajki spf30, na której tak jest właśnie napisane i tam jest filtr mineralny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Zadomowienie
|
Hej, wczoraj poszła big kupa
![]() ![]() ![]() Mam pytanko, w jednej piersi chyba pokarm mi zanika, przystawiam małą do niej ale ona się złości i nie chce z niej ciągnąć. Widać, że jest mniejsza i mniej twarda. Co tu robic? No i drugie pytanie, czy małej nie zaszkodzi, nie uzależnią jej te kropelki Bobotic. Mija godzina działania i znowu prężenie. Boje się, że się przyzwyczai i potem bez nich nie poradzi ![]()
#2837 | |||
Wtajemniczenie
|
heja
przyszłam sie pożalić, że ocipieje z moim dzieckiem ![]() chyba mamy skok rozwojowy, marudna, ryczy o byle bzdete, ma chrypke z tego wycia, szarpie się przy piersi, ciągle chce być na rękach, czasami tak fiksuje, że jak kladę ja na przewijak to ryczy ![]() Poradziłam sobie z mega odparzeniem, jednak chusteczki ja uczulały. Już teraz nic nie używam tylko zwykłą wodę i płatki bawełnaine. Cytat:
![]() my skończyliśmy 2 miesiące i ciągle na piersi bez dopajania i dokarmiania. Przybiera ok 1300-1500 g na miesiąc. Zunia przesłodka, i wygląda na grzeczne dziecko ![]() Cytat:
zazdroszcze spotkania, a malutkie były sobą zajęte cały czas ? ![]() ![]() Cytat:
moja jak chce to się spojrzy a jak nie to nie zmusisz. Prędzej na TV zareaguje niż na mamę. Ale ma czasami ochotę zwrócić na siebie uwagę, zazwyczaj na przewijaku ja jestem zajeta dupskiem a ona sie patrzy, cieszy i chce gadać.
![]() Edytowane przez Ag_nes Czas edycji: 2013-07-18 o 10:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Barwineczek ja tez tylko piersia karmie, dokarmilam kilka razy e miedzy czasie mm ale nie czesciej jak raz w tyg,a od dwoch tyg nic. Dzis idziemy sie wazyc wiec zobaczymy czy piers wystarcza, bo tak jak Wam kiedys pisalam me dziecko woli spac.niz jesc.wiec.podejrzewam,ze potrafi spac.nawet.jak nie zje wystarczajaco duzo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja póki co, ale mam już laktator i butelkę w zapasie jakbym chciała gdzieś poszaleć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() wszystko ok, nawet śmiem stwierdzić że szczepionka miała dobry wpływ na małego ![]() ![]() Niedawno wróciliśmy ze spacerku, przed chwilą mieliśmy kupę po pachy, a teraz mały walczy ze snem.. może zdążę ponadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Raczkowanie
|
2 godziny temu chciałam napisać: zdążyłam zrobić sobie kawę i nawet w spokoju zdążę ją wypić - ale było nieaktualne po 10 sekundach
![]() No ale teraz potwór śpi, to matka se pośmiga na necie. Już parę dni temu miałam odpowiedzieć na to pytanie, ale cały czas zapominam - Młodemu bardzo często zdarza się zasypiać z otwartą buzią, szczególnie wtedy, kiedy zasypia przy butelce . Ma skarpetki prawie non stop. W domu mamy piętro i na dole jest chłodniej, więc mu zakładam. W nocy śpimy przy lekko otwartym oknie, pod jedną kołdrą, więc też mu zakładam, bo myślę, że zmarznie. Ale nakładam tylko body z krótkim rękawkiem. Iwona, Joasia - bardzo spóźnione, ale szczere gratulacje - mam nadzieję, że matkowanie się Wam bardzo podoba ![]() Mysia, ale masz fajnie, że możesz sobie pójśc na taki seans. No ale Kraków to metropolia, a nie jakaś wiocha, tak jak moja, że nawet jak się pójdzie na seans dla dorosłych, to ciężko wysiedzieć, bo albo śmierdzi zjełczałym popcornem, albo same buraki dookoła. Banka jak Ci się udaje odkurzać? Michaś w tym czasie śpi? Ja od porodu ani razu jeszcze nie odkurzałam, tylko zamiataliśmy, bo albo Mały śpi, abo wisiał na cycku. Barwineczek super, że masz nianię, odżyjesz troszkę. Od kiedy ćwiczysz? Na mnie czekają buty do biegania, ale boję się, że mi rana po cc się rozejdzie. Teraz leci 5ty tydzień od cięcia i zastanawiam się, kiedy nareszcie będę mogła popracować nad zrzuceniem opony. Dziewczyny pisały, że nawet 4 miesiące trzeba się wstrzymać z ćwiczeniami. Axella Zu to już spora panna, a jaki uśmiech zalotny ![]() Ash ten Wasz waściciel cierpi na pralkofobię? Może ktoś go wyprał w dzieciństwie? ![]()
#2842 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
hahaha, jaki ma smoczek
![]() Cytat:
![]() ![]() brakuje tylko kawalera w środku ![]() Cytat:
![]() kochana Zuzinka ![]() Cytat:
![]() małemu czasem jednak zakładam skarpetusie bo zdarza się że ma chłodne i właśnie spocone nóżki.. (zimne nogi się pocą) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wpadaj do nas częściej ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
u mnie młody śpi najlepiej przy kosiarce lub odkurzaczu. uspokaja się, zasypia, a zaczyna marudzić jak się przestanie odkurzać
#2844 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartosz ma chłodne stópki po mamusi - zawsze i wszędzie ![]() Cytat:
no zazwyczaj się patrzy ale jakby nie chciał nas słuchać to patrzeć się nie będzie ![]() żadna nie rodziła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Wtajemniczenie
|
my wrociliśmy z zakupów, mam nowy strój do chrztu, identyczny jak barwineczek wklejała u swojego Nikiego
![]() oczywiście cały spacer maly oczy mial otwarte i oglądał świat, odwidziało mu się już spanie w wózku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |
BAN stały
|
Cytat:
mój ma zawsze skarpetki, bo marznie zawsze w stopy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
wygladal komivznie w nim temu tez jakis sprawie hee Cytat:
![]() |
#2848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam z ross i smaruję małemu nóżki bo czasem słonko go dosięgnie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | ||
Wtajemniczenie
|
jesteśmy z Przemkiem na pięciodniowych wakacjach u mojej mamy, mama ma urlop więc już jestem umówiona z trzema koleżankami na pogaduchy
![]() ![]() byłam rano na poczcie i pilnowałam chwilę wózka z dzieckiem jednej dziewczynie, bo tam mamy dużo schodków - fajna mała niunia, na oko tak odrobinkę starsza od Przemka - ciuteńkę dłuższa tylko - pytam potem ile ma - 7 miesięcy, 6,5 kilo ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() P. też lubi tv ![]() ![]() czasami .... ale staram się zawsze żeby chociaż nóżki miał porządnie przykryte kocykiem. chyba wszystkie dzieci mają nocne adhd ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-18 o 12:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.