Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 09:51   #3571
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cześć

U mnie gorąca atmosfera, bardzo dużo załatwień związanych ze ślubem. Niebawem wybieram się na próbny makijaż, później na paznokcie, później do kościoła ze świadkami a na koniec jedziemy z Tż odebrać kilka zamówień.

W ciągu tego tygodnia miałam już dwie migreny Ogólnie nie czuję się najlepiej. Nie wiem jak ja przeżyję sobotnie wesele. Mam nadzieję, że jakoś dam radę

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Na dodatek podrapałam się w nocy na twarzy i mam długą czerwoną rysę na całym policzku Myślicie, że do soboty się zagoi? A może czymś posmarować

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:52   #3572
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Pożeram ryż z jogurtem! Pożeram ryż z jogurtem! Pożeram ryż z jogurtem! tralalala!

Masaż krocza chyba sobie żartujecie, że wciąż to czynią.. Moja mama mi mówiła, ze jak mnie rodziła, to jej robili takowy masaż, a było to lat 25 temu

Kto chce mi przyjść upiąć firanki i zasłony? Mam okna poddaszowe, czyli potrójne: środkowe normalne, dwa po bokach mniejsze, ścięte w skosy. Karnisz jest tylko nad środkowym i trzeba je tak "rozkładać na boki" i podpinać [te firanki i zasłony] klamra.. Nienawidzę tego!

Dzis idę na nachos z guacamole ! TŻ mi obiecał! I mam zamiar skosztować kawy mrożonej w McD
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:52   #3573
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
A pamiętników z wakacji nie oglądasz ?

Dziewczyny w ogóle wczoraj w szkole rodzenia położna opowiadała o robieniu lewatywy przed porodem, mówiła że np lewatywe robią jak pacjentka zgłasza się do szpitala a rodzi dopiero za 12 godzin więc w tym czasie jakieś jedzenie jeszcze może się przetrawić i że dużo dziewczyn na porodówce czuje się skrępowane i nie mogą skupić się na porodzie bo czują że wychodzi nie stąd co powinno Powiem Wam że mnie to aż zmroziło, myślałam że to jakieś takie pojedyncze przypadki się zdarzają
nie oglądam, bo nie lubię ich bo te dziewczyny wszystkie większość znaczy takie zgrabne a ja taki słoń i mam jeszcze większe kompleksy

mi jak się chyba będzie powoli zaczynał poród w domu to sama sobie lewatywę strzelę :p
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:55   #3574
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

U mnie gorąca atmosfera, bardzo dużo załatwień związanych ze ślubem. Niebawem wybieram się na próbny makijaż, później na paznokcie, później do kościoła ze świadkami a na koniec jedziemy z Tż odebrać kilka zamówień.

W ciągu tego tygodnia miałam już dwie migreny Ogólnie nie czuję się najlepiej. Nie wiem jak ja przeżyję sobotnie wesele. Mam nadzieję, że jakoś dam radę

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Na dodatek podrapałam się w nocy na twarzy i mam długą czerwoną rysę na całym policzku Myślicie, że do soboty się zagoi? A może czymś posmarować
Miki a masz chwilkę między tym bieganiem na to żeby usiąść i odpocząć ?
Przecież miałaś odpoczywać (choć wiem że się teraz nie bardzo da)
Zobaczysz że w sobotę wszystko wyjdzie idealnie

Co do tego zadrapania, napewno coś tam zejdzie a z resztą jak będziesz miała makijaż to nic nie będzie widać, nie stresuj się
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:56   #3575
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Masaż krocza chyba sobie żartujecie, że wciąż to czynią.. Moja mama mi mówiła, ze jak mnie rodziła, to jej robili takowy masaż, a było to lat 25 temu
moja mama mnie rodziła lat 24 temu i mówi że żadnego masażu krocza nie robili i że nacinali każdą po kolei jak leciało
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-18, 09:57   #3576
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Pożeram ryż z jogurtem! Pożeram ryż z jogurtem! Pożeram ryż z jogurtem! tralalala!

Kto chce mi przyjść upiąć firanki i zasłony? Mam okna poddaszowe, czyli potrójne: środkowe normalne, dwa po bokach mniejsze, ścięte w skosy. Karnisz jest tylko nad środkowym i trzeba je tak "rozkładać na boki" i podpinać [te firanki i zasłony] klamra.. Nienawidzę tego!

Dzis idę na nachos z guacamole ! TŻ mi obiecał! I mam zamiar skosztować kawy mrożonej w McD
Dziewczyny czy Wy musicie ciągle pisać o jedzeniu i robić smaka ?
Podziel się tym ryżem !

Jakby co to ja się NIE piszę na to upinanie firanek... Nienawidzę tego robić i zazwyczaj zganiam to na mamę albo męczę to godzinami bo w międzyczasie muszę sobie kilka razy odpocząć
Stary 2013-07-18, 09:59   #3577
nasturcja7667
Zadomowienie

Miki łączę się w stresie! Ja co prawda większość rzeczy mam już zalatwionych, ale mój organizm mówi stanowcze NIE w kwestii jakiejkolwiek imprezy. Cieszę się, że zdecydowaliśmy się tylko na obiad i tort, bo reszty bym nie dała rady. Generalnie, po 20minutach na nogach kręci mi się w głowie, więc w kościele mnie będą łapać
No i wyszło mi stado pryszczy z nerwów Niektóre takie, ze wiem, ze ciężko będzie zatuszować, zwłaszcza, ze jestem alergikiem i tych najmocniej kryjących korektorów/ podkładów nie mogę Na zdjeciach będę wyglądac jak muchomor

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 10:00   #3578
Margot156
Raczkowanie

Hej dziewczynki!!

Przyznaję się bez bicia że po raz pierwszy nie mam siły ani weny nadrabiać tego jednego dnia (co to tam jest raptem 10 stron)
Poważnie sądziłam że jak będę na wolnym to spokojnie tu z wami posiedzę...a się okazuje że łatwiej was śledzić jak jestem w pracy heh

Dzisiaj wogóle jakiś taki zły dzień jest... do niczego się zabrać nie mogę... moj tż zresztą też. na dzisiaj ma przytarcie ścian w kuchni i ich pomalowanie i już drugą godzinę zbiera się aby powiesić folię ochronną.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!!

I błagam dajcie jakiegoś kopa na rozruch plleeeeaaaassssseeeeee
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:01   #3579
ktosiula
Wtajemniczenie

Wstałam o 10 później się zastanawiam czemu mi tak dzień ucieka...
Zaraz zmykam na zakupy, bo jak się nie oderwe od kompa to przepadłam...

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Obiecałam pokazać różyczki....to pokazuję...to jest moja mała odskocznia od rzeczywistości...
Piękne, cudowne i też chce takie

Cytat:
Zaraz będę Was nadrabiać, przyszłam się pożalić
Przyjechałam do domu i wyje jak nienormalna - ale wiem że to przez hormony.
Pojechałam z moim bratem, przyszłą bratową i moim TŻtem na kolacje i jak wracaliśmy to był ustawiony fotoradar taki przenośny przy drodze i było ciemno więc go nie widziałam, jechałam 60km/h w terenie zabudowanym ale wiem że te 10 więcej można, w każdym bądź razie nie miałam zapiętych pasów bo w pasach mi niewygodnie a o to już mogą się przyczepić... krew mnie zalała bo nie dość że jeżdżę rzadko, to jeszcze nie mam kasy a tu mi radar po oczach błysnął więc napewno mandat przyjdzie... Jestem załamana
Może nie przyjdzie mandat, a jak przyjdzie to spróbuj załatwić polubownie. W ogóle dziwne, że miałaś 60 i błysnęło. Może tam jakieś większe ograniczenie było np do 40. Nie martw się na zapas.

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/posciel-3el-ochran...391158167.html i zastanawiam się nad tą poscielą, idealnie pasuje, tylko bez tych falbanek oczywiscie :P Co myślicie?
Śliczna! I falbanka nawey uroku dodaje, mnie się podoba

Cytat:
A teraz obiecany kombinezon
Miałam zdjęcie dodać od TŻta ale odłączyliśmy internet bo dzieci sióstr TŻta przyjechały na wczasy do babci ale każde z nich ma swój komputer i całymi dniami nic innego nie robią tylko grają więc się wkurzyliśmy i neta odpięliśmy, niech się zajmą czymś pożytecznym

kombinezon + gratis o którym marzyłam i miałam zamawiać na allegro
Jak już pisałam, bardzo ładny, no i świetny gratis! Na pewno się przyda!

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
daliśmy 300 zł. ale w tym są jeszcze czapeczki, buciki, korzuszek-kurteczka, pajace no mnóstwo mnóstwo rzeczy. Muszę sobie jutro pospisywać czy jeszcze czegoś z ciuszków będzie mi brakować, ale na dzień dzisiejszy sądzę że oprócz kombinezonu na zimę i solidnej czapki z ciuszków mam finito
Dobry interes zrobiliście

Cytat:
Dziewczyny dziewczyny pora abym się pochwaliła Agatką, raczej Jej apartamentem...hihihi...
więc uwaga jestem w 26 tygodniu ciąży a brzuszek mam taki jaki mam...ech....
Bardzo ładny brzusiec!

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
1. ile będziecie miały ręczników z kapturkiem? Jeden wystarczy czy ze 2?
2. jak będziecie kupować butelki, to ja chciałam kupić jedną normalną i jedną tą dr Browna, czy kupić dwie od razu czy tylko tą antykolkową? Jak Wy byście zrobiły?
1. Mam 1 i chcę dokupić drugi, ale planuję też wycierać w zwykłe duże ręczniki.
2. Mam jedną z TT ta zwykłą bez systemu antykolkowego i też mocno zastanawiałam się nad dr Brownem, ale chyba się wstrzymam. Zobaczymy jak to będzie i jeśli uznam, że jest nam potrzebna to na szybko kupię na allegro. Planuję karmić piersią, na początek jedną butelkę chcę mieć na wszelki wypadek, np na odciągnięte mleko. W ogóle to nie wiadomo czy małemu smoczek podpasuje itd... będę się maartwić w trakcie.

Cytat:
Dziewczyny w ogóle wczoraj w szkole rodzenia położna opowiadała o robieniu lewatywy przed porodem, mówiła że np lewatywe robią jak pacjentka zgłasza się do szpitala a rodzi dopiero za 12 godzin więc w tym czasie jakieś jedzenie jeszcze może się przetrawić i że dużo dziewczyn na porodówce czuje się skrępowane i nie mogą skupić się na porodzie bo czują że wychodzi nie stąd co powinno Powiem Wam że mnie to aż zmroziło, myślałam że to jakieś takie pojedyncze przypadki się zdarzają
Wg mnie kupa na porodówce to norma :P
Ja chcę lewatywę dla spokoju ducha.

Niunia ładny brzuszek! Nieduży A jak zrobiłaś te paznokietki? Super wyglądają!!!!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:02   #3580
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
moja mama mnie rodziła lat 24 temu i mówi że żadnego masażu krocza nie robili i że nacinali każdą po kolei jak leciało
Moja rodziła 7 razy , ani raz jej nie nacinali, najdłuzszy poród trwał 5godzin od pierwszych skurczy, a co do masażu krocza- robili tylko przy mnie, bo taka młoda położna była i ambitnie chciała A jestem drugim dzieckiem mojej mamy i moje młodsze rodzeństwo wyskakiwało szybciutko bez komplikacji. Mało tego, wszyscy mieliśmy ok. 3300-3700g, mierzyliśmy 53-58 cm, a moja mama ma raptem 164cm i ważyła przed ciążami 55kg, po 60. Więc ona drobna, my w normie a wyskakiwaliśmy jak z procy
Stary 2013-07-18, 10:03   #3581
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Dzisiaj brak mi sił... Po południu ma przyjechać koleżanka, a u mnie sajgon, do tego Ola lata i rozwala wszystko po pokojach... A ja nie mam siły ręką ruszyć...
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 10:05   #3582
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Moja rodziła 7 razy , ani raz jej nie nacinali, najdłuzszy poród trwał 5godzin od pierwszych skurczy, a co do masażu krocza- robili tylko przy mnie, bo taka młoda położna była i ambitnie chciała A jestem drugim dzieckiem mojej mamy i moje młodsze rodzeństwo wyskakiwało szybciutko bez komplikacji. Mało tego, wszyscy mieliśmy ok. 3300-3700g, mierzyliśmy 53-58 cm, a moja mama ma raptem 164cm i ważyła przed ciążami 55kg, po 60. Więc ona drobna, my w normie a wyskakiwaliśmy jak z procy
masz szóstkę rodzeństwa? ale fajnie
no to faktycznie mama była malutka i drobniutka

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-18, 10:08   #3583
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Aż 7 Was jest ? Ale fajna taka duża rodzinka . Zawsze zazdrościłam tym którzy mieli mnóstwo rodzeństwa lub potomstwa, choć ja sama nie zdecydowałabym się na tak liczną rodzinę.

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-18 o 10:10
Stary 2013-07-18, 10:10   #3584
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Aż 7 Was jest ? Ale fajna taka duża rodzinka . Zawsze zazdrościłam tym którzy mieli mnóstwo rodzeństwa, choć ja sama nie zdecydowałabym się na tak liczną rodzinę.
teraz mało która para decyduje się na taką ilość dzieci, bo to jest jaki wydatek, kiedyś większość rodzin to rodziny wielodzietne a teraz? albo w ogóle nie chcą mieć albo mają raptem jedno

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-18, 10:11   #3585
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
masz szóstkę rodzeństwa? ale fajnie
no to faktycznie mama była malutka i drobniutka
5 Mój starsyz brat zmarł tydzień po urodzeniu z powodu wady serca. Kiedyś u takich maluchów tego w ogóle nie leczono, teraz leczą z palcem w nosie.

Stoi przede mną cola. A ja jej nie piję, gdyż czuję w niej wódkę. Od wczoraj tak jest. TŻ mnie wyśmiał, że to freudowska zachcianka. Ciąża oglupia
Stary 2013-07-18, 10:15   #3586
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Niunia ładny brzuszek! Nieduży A jak zrobiłaś te paznokietki? Super wyglądają!!!!
dziękuję

paznokcie robiłam za pomocą gąbeczki...
wilgotną gąbkę malowałam: czarny, czary, biały...
i przykładałam gąbeczekę na pomalowane i suche paznokcie podkładem
czasem po kilka razy...

tylko sporo czyszczenia było, bo palce wokół paznokci całe w lakierze... następnym razem poprzyklejam sobie jakieś plasterki wkoło
http://www.youtube.com/watch?v=9FzzUsErDhE

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:16   #3587
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
5 Mój starsyz brat zmarł tydzień po urodzeniu z powodu wady serca. Kiedyś u takich maluchów tego w ogóle nie leczono, teraz leczą z palcem w nosie.

Stoi przede mną cola. A ja jej nie piję, gdyż czuję w niej wódkę. Od wczoraj tak jest. TŻ mnie wyśmiał, że to freudowska zachcianka. Ciąża oglupia
ojej przykro mi przepraszam nie wiedziałam...

w zasięgu mojego wzroku też stoi cola i nie mogę jej się napić bo butelki odkręcić nie mogę i jestem zmuszona pić wodę, chociaż mi to nie przeszkadza

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-18, 10:18   #3588
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi z powodu brata
Mój brat ma 24 lata i miał ciężką wadę serca od urodzenia ale od razu skierowali moich rodziców do Warszawy, podłączyli go do jakichś aparatów i wyszedł z tego... Więc nie wiem od czego to zależy że u jednych maluchów leczono a u drugich nie

Codziennie jestem w stanie oddać życie za szklankę coli, tyle że nikt nie chce mi jej kupić bo mówią że mi "Jasiek zardzewieje"

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
teraz mało która para decyduje się na taką ilość dzieci, bo to jest jaki wydatek, kiedyś większość rodzin to rodziny wielodzietne a teraz? albo w ogóle nie chcą mieć albo mają raptem jedno
Znam pary które do tej pory mają po 5-6 dzieci i to rok po roku
No ale niestety to nie przez to że zapragnęli taką gromadkę dzieci mieć tylko wskakują sobie do łóżka i bezmyślnie dorabiają sobie kolejnego potomka
Stary 2013-07-18, 10:19   #3589
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Codziennie jestem w stanie oddać życie za szklankę coli, tyle że nikt nie chce mi jej kupić bo mówią że mi "Jasiek zardzewieje"

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Znam pary które do tej pory mają po 5-6 dzieci i to rok po roku
No ale niestety to nie przez to że zapragnęli taką gromadkę dzieci mieć tylko wskakują sobie do łóżka i bezmyślnie dorabiają sobie kolejnego potomka
od szklanki dziennie Ci nie zardzewieje

wiesz.. to już patologia :p

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-18, 10:22   #3590
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
od szklanki dziennie Ci nie zardzewieje

wiesz.. to już patologia :p
Właśnie tu mam problem bo nie stać mnie nawet na to żeby sobie cole kupić a Ci mnie zbijają z tropu że mi "zardzewieje" i mi nie chcą kupić Przecież kobiecie w ciąży się nie odmawia nooo ... Mojego TŻta wczoraj prosiłam o cole to mi batonika kupił
Stary 2013-07-18, 10:22   #3591
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Hej hej dziewczyny.
Niunia_20 bardzo Ci współczuję. Trzymaj się mocno kochana
Po tym wpisie aż się cała rozpłakałam, rano wczoraj obudziłam się z bólem podbrzusza i tak boli do dziś. Ciągnie pośrodku, a to w jajnikach kłuje, mam nadzieję że to normalne bóle, bo niunia postraszyła trochę i teraz się martwię. Mam nadzieję że to szybko minie. Póki co oszczędzam się, w pracy staram się nie latać, a w domu to leżę z nogami w górze. Dziewczyny czy u was też pojawiają się takie bóle?
W niedzielę zaczęliśmy 22 tydzień i wszystko grało aż do wczoraj.
Kabriela smacznego...ja ostatnio dwa dni zajadałam się naleśnikami z sosem karmelowym.
Matko kochana ale szalejecie z zakupami. My planujemy zrobić wyprawkę, ale dopiero w październiku/listopadzie. Teraz to tak sporadycznie jakieś pieluszki się kupi tetrowe, albo ubranka nic poza tym. Miłego dnia
Mnie tez tak pobolewa, najczesciej wieczorami, raz sie z bolu poplakalam, ale wtedy tz daje mi tabletke rozkurczowa i normalnie zasypiam.. nie wiem z czym to jest zwiazane, ale skoro przechodzi po tabletce to raczej nic powaznego ..

Cytat:
Moja kopie jak na złość kiedy idę spać i wtedy przynajmniej przez godzinę nie idę...
I teraz trochę mnie tam poszturchuje ale może Jej przeszkadza gorąco od żelazka, bo oczywiście prasuje....i chyba muszę zrobić przerwę...bo się zmęczyłam....jakie to dziwne kiedyś mogłam przerąbać pół lasu, przerzucić 2 tony węgla i nic a teraz po 30 min prasowania sapię...

ja wejde po schodach i musze sie polozyc od razu :banghead:

Cytat:

Ja najczesciej w pepsi twist czuje wodke

Witamy sie w ten piekny, sloneczny dzien ) wypije herbatke i spadam do mojego burdelu dalej zrywac tapety

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-18, 10:24   #3592
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie tu mam problem bo nie stać mnie nawet na to żeby sobie cole kupić a Ci mnie zbijają z tropu że mi "zardzewieje" i mi nie chcą kupić Przecież kobiecie w ciąży się nie odmawia nooo ... Mojego TŻta wczoraj prosiłam o cole to mi batonika kupił
powiedz że jak Ci jeszcze raz odmówią to myszy na ich naślesz

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-18, 10:26   #3593
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
powiedz że jak Ci jeszcze raz odmówią to myszy na ich naślesz

Tak nieskromnie pisząc... ale pyszny kompocik zrobiłam . Jeszcze gorący ale jest tak dobry że wcale mi to nie przeszkadza

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-18 o 10:27
Stary 2013-07-18, 10:26   #3594
nasturcja7667
Zadomowienie

Domi to było 30 lat temu, w stanie wojennym. Generalnie wszyscy w rodzinie mi mówili, że w szpitalach nie było nic. Łącznie z lekarzami.

Co do sprzątania: zrobiłam sobie plan, co kiedy i jak. Godzina po godzinie. Ale Bejbziol powiedział "nie" - brzuch mam twardy, młody się przewraca jakoś, boli, no i sobie leżę. Zrobię sobie letnią kąpiel, położna mówiła, że to czasem pomaga uspokoić sprawy

Zjadłabym kurcze smażonego karpia Co ja mam z tymi smakami, eh...
Stary 2013-07-18, 10:28   #3595
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dzien dobry
Cytat:
Dziewczyny dziewczyny pora abym się pochwaliła Agatką, raczej Jej apartamentem...hihihi...
więc uwaga jestem w 26 tygodniu ciąży a brzuszek mam taki jaki mam...ech....
No jest śliczny Cóż TY od niego chcesz ? Jak dla mnie jest idealny ..

Cytat:
Znam to! Ale ja się w Krakowie nie cykam, jak mi jakaś nagaduje za uszami, to się odwracam i z uśmiechem mówię: "To miejsce dla kobiet w ciąży, ja jestem w 5 miesiącu i bardzo źle się czuję. Wierzę, że Pani to rozumie". Jak nadal nagaduje, to się odwracam i mówię: "Dobrze, widzę, że z Panią tez nie najlepiej. To ja wstanę, Pani niech siada, ale [tutaj ciut głośniej], czy ktoś mógłby wezwać dla mnie karetkę?". Raz nawet motorniczy jedną babę opierniczył, że chce siadać na moim miejscu, skoro ja w ciąży
Ale z Ciebie aparatka. Ale dobrze Czasem się zastanawiam kiedy ja wybuchnę na kogos przypadkowego i czy to w końcu nastąpi

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
madzik 89
acelinka
Lilith890502
Anoula
grulla

za wizyty!

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

takie zdjęcie wczoraj wysłałam mężowi
Załącznik 5330403
Ale milutkie

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:30   #3596
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Domi to było 30 lat temu, w stanie wojennym. Generalnie wszyscy w rodzinie mi mówili, że w szpitalach nie było nic. Łącznie z lekarzami.

Co do sprzątania: zrobiłam sobie plan, co kiedy i jak. Godzina po godzinie. Ale Bejbziol powiedział "nie" - brzuch mam twardy, młody się przewraca jakoś, boli, no i sobie leżę. Zrobię sobie letnią kąpiel, położna mówiła, że to czasem pomaga uspokoić sprawy

też myślałam żeby sobie porozpisywać co mam do zrobienia, ale jakoś mi to nie wychodzi

oo ja jutro chyba rybę na obiad zrobię bo dzisiaj będzie kalafior smażony

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-18, 10:30   #3597
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Myślałam że starszy od Ciebie o rok, góra 2... teraz już wszystko rozumiem.
Stary 2013-07-18, 10:37   #3598
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Miki a masz chwilkę między tym bieganiem na to żeby usiąść i odpocząć ?
Przecież miałaś odpoczywać (choć wiem że się teraz nie bardzo da)
Zobaczysz że w sobotę wszystko wyjdzie idealnie

Co do tego zadrapania, napewno coś tam zejdzie a z resztą jak będziesz miała makijaż to nic nie będzie widać, nie stresuj się
Obawiam się, że nie będzie czasu. Jak wyjdę z domu po 12 to wrócę pewnie pod wieczór. Nie wiem tylko kiedy i jak zjem obiad, chyba będę musiała coś na mieście przekąsić.

Ja to mam szczęście. Praktycznie zawsze przed ważną imprezą coś musi stać się z twarzą, a to zadrapanie a to pryszcz

Cytat:
Miki łączę się w stresie! Ja co prawda większość rzeczy mam już zalatwionych, ale mój organizm mówi stanowcze NIE w kwestii jakiejkolwiek imprezy. Cieszę się, że zdecydowaliśmy się tylko na obiad i tort, bo reszty bym nie dała rady. Generalnie, po 20minutach na nogach kręci mi się w głowie, więc w kościele mnie będą łapać
No i wyszło mi stado pryszczy z nerwów Niektóre takie, ze wiem, ze ciężko będzie zatuszować, zwłaszcza, ze jestem alergikiem i tych najmocniej kryjących korektorów/ podkładów nie mogę Na zdjeciach będę wyglądac jak muchomor
O właśnie mi też kręci się głowie od stania na nogach, jak chodzę to jest dobrze. Może jakoś wytrzymam w kościele. Gorzej będzie przy składaniu życzeń.

U mnie wypadałoby żebym wytrzymała do końca wesela, coś czuję że nie dam rady wysiedzieć tam do 4 rano Pewnie będę na maksa zmęczona, a w niedzielę planują poprawiny takie w gronie rodzinnym u teściów.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:45   #3599
De28
Wtajemniczenie

Leniuchy,do roboty (ktoras tu chciala kopa na rozruch ) ja juz umylam nowa kabine prysznicowa, 2 lazienki, porobilam i poskladalam 3 pralki prania, obiad, spakowalam nas, podlalam caly ogrod bo susza, zjadlam lody wlasnej roboty i wlasnie mocze sobie nozki.

Rwa mi dokucza coraz bardziej
Maly rusza sie jakos malo w porownianiu do pierwszego syna.
A jutro ide do mojego starego gina na dodatkowe usg.Mam nadzieje, ze wszystko ok.

Pokazywalyscie te posciel-

http://allegro.pl/posciel-3el-ochran...391158167.html

Ladna, ale trzeba koniecznie prasowac po praniu bo inaczej jest szorstka.Ochraniacz musze kupic nowy, bo ten juz po 2 miesiacach nie byl sztywny i spadal dziecku na glowe. Bo to tylko jest delikatnie watowane a nie ma gabki. Teraz kupuje taki ochraniacz, sprawdza sie o wiele lepiej i nic sie z nim po praniu nie dzieje.Sprawdzony, bo synek ma nadal w swoim normalnym juz lozku, bo uderzal sie o barierki i sciane.
http://www.babyartikel.de/produkt/ne...t=201200003973

miki-posmaruj bepanhenem.Goi sie szybciej.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-07-18 o 10:52
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:47   #3600
Margot156
Raczkowanie

Cytat:

Też sobie zrobiłam plan na ten tydzień.... nie zmienia to faktu że czasem zupełnie brakuje mocy

Muszę się pochwalić!! Przyszła paczuszka z zakupkami
- 10 szt pieluch tetrowych białych
- 3 szt tetrowych z nadrukiem (nie mogłam się powstrzymać)
- 3 szt. flanelowych kolorowych
- 3 szt czapeczek
- 3 szt niedrapek
- wkłady poporodowe 2 paczki
- gaziki nasączone do dezynfekcji 30 szt
- 5 podkładów do przewijania do szpitala
- 2 podkłady na ramię
- szczoteczka i grzebyk
Koszt tej paczuszki - 108 zł już z kurierem

Jak ja kocham allegro
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości