|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cześć
U mnie gorąca atmosfera, bardzo dużo załatwień związanych ze ślubem. Niebawem wybieram się na próbny makijaż, później na paznokcie, później do kościoła ze świadkami a na koniec jedziemy z Tż odebrać kilka zamówień. W ciągu tego tygodnia miałam już dwie migreny Ogólnie nie czuję się najlepiej. Nie wiem jak ja przeżyję sobotnie wesele. Mam nadzieję, że jakoś dam radę ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Na dodatek podrapałam się w nocy na twarzy i mam długą czerwoną rysę na całym policzku
|
|
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Pożeram ryż z jogurtem! Pożeram ryż z jogurtem! Pożeram ryż z jogurtem! tralalala!
Masaż krocza chyba sobie żartujecie, że wciąż to czynią.. Moja mama mi mówiła, ze jak mnie rodziła, to jej robili takowy masaż, a było to lat 25 temu Kto chce mi przyjść upiąć firanki i zasłony? Mam okna poddaszowe, czyli potrójne: środkowe normalne, dwa po bokach mniejsze, ścięte w skosy. Karnisz jest tylko nad środkowym i trzeba je tak "rozkładać na boki" i podpinać [te firanki i zasłony] klamra.. Nienawidzę tego! Dzis idę na nachos z guacamole ! TŻ mi obiecał! I mam zamiar skosztować kawy mrożonej w McD
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo te dziewczyny wszystkie większość znaczy takie zgrabne a ja taki słoń ![]() mi jak się chyba będzie powoli zaczynał poród w domu to sama sobie lewatywę strzelę :p
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież miałaś odpoczywać (choć wiem że się teraz nie bardzo da) Zobaczysz że w sobotę wszystko wyjdzie idealnie ![]() Co do tego zadrapania, napewno coś tam zejdzie a z resztą jak będziesz miała makijaż to nic nie będzie widać, nie stresuj się
|
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziel się tym ryżem ! Jakby co to ja się NIE piszę na to upinanie firanek... Nienawidzę tego robić i zazwyczaj zganiam to na mamę albo męczę to godzinami bo w międzyczasie muszę sobie kilka razy odpocząć |
|
|
|
|
#3577 |
|
Zadomowienie
|
Miki łączę się w stresie! Ja co prawda większość rzeczy mam już zalatwionych, ale mój organizm mówi stanowcze NIE w kwestii jakiejkolwiek imprezy. Cieszę się, że zdecydowaliśmy się tylko na obiad i tort, bo reszty bym nie dała rady. Generalnie, po 20minutach na nogach kręci mi się w głowie, więc w kościele mnie będą łapać
![]() No i wyszło mi stado pryszczy z nerwów Niektóre takie, ze wiem, ze ciężko będzie zatuszować, zwłaszcza, ze jestem alergikiem i tych najmocniej kryjących korektorów/ podkładów nie mogę Na zdjeciach będę wyglądac jak muchomor
|
|
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!!
Przyznaję się bez bicia że po raz pierwszy nie mam siły ani weny nadrabiać tego jednego dnia (co to tam jest raptem 10 stron) ![]() Poważnie sądziłam że jak będę na wolnym to spokojnie tu z wami posiedzę...a się okazuje że łatwiej was śledzić jak jestem w pracy heh Dzisiaj wogóle jakiś taki zły dzień jest... do niczego się zabrać nie mogę... moj tż zresztą też. na dzisiaj ma przytarcie ścian w kuchni i ich pomalowanie i już drugą godzinę zbiera się aby powiesić folię ochronną. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!! I błagam dajcie jakiegoś kopa na rozruch plleeeeaaaassssseeeeee |
|
|
|
#3579 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wstałam o 10
Zaraz zmykam na zakupy, bo jak się nie oderwe od kompa to przepadłam... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. Mam jedną z TT ta zwykłą bez systemu antykolkowego i też mocno zastanawiałam się nad dr Brownem, ale chyba się wstrzymam. Zobaczymy jak to będzie i jeśli uznam, że jest nam potrzebna to na szybko kupię na allegro. Planuję karmić piersią, na początek jedną butelkę chcę mieć na wszelki wypadek, np na odciągnięte mleko. W ogóle to nie wiadomo czy małemu smoczek podpasuje itd... będę się maartwić w trakcie. Cytat:
Ja chcę lewatywę dla spokoju ducha. Niunia ładny brzuszek! Nieduży A jak zrobiłaś te paznokietki? Super wyglądają!!!!
|
|
#3580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jestem drugim dzieckiem mojej mamy i moje młodsze rodzeństwo wyskakiwało szybciutko bez komplikacji. Mało tego, wszyscy mieliśmy ok. 3300-3700g, mierzyliśmy 53-58 cm, a moja mama ma raptem 164cm i ważyła przed ciążami 55kg, po 60. Więc ona drobna, my w normie a wyskakiwaliśmy jak z procy
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj brak mi sił... Po południu ma przyjechać koleżanka, a u mnie sajgon, do tego Ola lata i rozwala wszystko po pokojach... A ja nie mam siły ręką ruszyć...
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to faktycznie mama była malutka i drobniutka
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zawsze zazdrościłam tym którzy mieli mnóstwo rodzeństwa lub potomstwa, choć ja sama nie zdecydowałabym się na tak liczną rodzinę.
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-18 o 11:10 |
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój starsyz brat zmarł tydzień po urodzeniu z powodu wady serca. Kiedyś u takich maluchów tego w ogóle nie leczono, teraz leczą z palcem w nosie. Stoi przede mną cola. A ja jej nie piję, gdyż czuję w niej wódkę. Od wczoraj tak jest. TŻ mnie wyśmiał, że to freudowska zachcianka. Ciąża oglupia
|
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() paznokcie robiłam za pomocą gąbeczki... wilgotną gąbkę malowałam: czarny, czary, biały... i przykładałam gąbeczekę na pomalowane i suche paznokcie podkładem czasem po kilka razy... tylko sporo czyszczenia było, bo palce wokół paznokci całe w lakierze... następnym razem poprzyklejam sobie jakieś plasterki wkoło ![]() http://www.youtube.com/watch?v=9FzzUsErDhE |
|
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam nie wiedziałam...w zasięgu mojego wzroku też stoi cola i nie mogę jej się napić bo butelki odkręcić nie mogę i jestem zmuszona pić wodę, chociaż mi to nie przeszkadza
|
|
|
|
#3588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój brat ma 24 lata i miał ciężką wadę serca od urodzenia ale od razu skierowali moich rodziców do Warszawy, podłączyli go do jakichś aparatów i wyszedł z tego... Więc nie wiem od czego to zależy że u jednych maluchów leczono a u drugich nie Codziennie jestem w stanie oddać życie za szklankę coli, tyle że nikt nie chce mi jej kupić bo mówią że mi "Jasiek zardzewieje" ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
No ale niestety to nie przez to że zapragnęli taką gromadkę dzieci mieć tylko wskakują sobie do łóżka i bezmyślnie dorabiają sobie kolejnego potomka
|
||
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz.. to już patologia :p
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ci mnie zbijają z tropu że mi "zardzewieje" i mi nie chcą kupić Przecież kobiecie w ciąży się nie odmawia nooo ... Mojego TŻta wczoraj prosiłam o cole to mi batonika kupił |
|
|
|
|
#3591 | |||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Cytat:
ja wejde po schodach i musze sie polozyc od razu :banghead: Cytat:
![]() Witamy sie w ten piekny, sloneczny dzien ) wypije herbatke i spadam do mojego burdelu dalej zrywac tapety ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Tak nieskromnie pisząc... ale pyszny kompocik zrobiłam . Jeszcze gorący ale jest tak dobry że wcale mi to nie przeszkadza
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-18 o 11:27 |
|
|
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
Domi to było 30 lat temu, w stanie wojennym. Generalnie wszyscy w rodzinie mi mówili, że w szpitalach nie było nic. Łącznie z lekarzami.
Co do sprzątania: zrobiłam sobie plan, co kiedy i jak. Godzina po godzinie. Ale Bejbziol powiedział "nie" - brzuch mam twardy, młody się przewraca jakoś, boli, no i sobie leżę. Zrobię sobie letnią kąpiel, położna mówiła, że to czasem pomaga uspokoić sprawy ![]() Zjadłabym kurcze smażonego karpia Co ja mam z tymi smakami, eh...
|
|
|
|
#3595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
Cóż TY od niego chcesz ? Jak dla mnie jest idealny .. Cytat:
Czasem się zastanawiam kiedy ja wybuchnę na kogos przypadkowego i czy to w końcu nastąpi ![]() Cytat:
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo ja jutro chyba rybę na obiad zrobię bo dzisiaj będzie kalafior smażony
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to mam szczęście. Praktycznie zawsze przed ważną imprezą coś musi stać się z twarzą, a to zadrapanie a to pryszcz ![]() Cytat:
U mnie wypadałoby żebym wytrzymała do końca wesela, coś czuję że nie dam rady wysiedzieć tam do 4 rano Pewnie będę na maksa zmęczona, a w niedzielę planują poprawiny takie w gronie rodzinnym u teściów.
|
||
|
|
|
#3599 |
|
Wtajemniczenie
|
Leniuchy,do roboty (ktoras tu chciala kopa na rozruch
) ja juz umylam nowa kabine prysznicowa, 2 lazienki, porobilam i poskladalam 3 pralki prania, obiad, spakowalam nas, podlalam caly ogrod bo susza, zjadlam lody wlasnej roboty i wlasnie mocze sobie nozki.Rwa mi dokucza coraz bardziej ![]() Maly rusza sie jakos malo w porownianiu do pierwszego syna. A jutro ide do mojego starego gina na dodatkowe usg.Mam nadzieje, ze wszystko ok. Pokazywalyscie te posciel- http://allegro.pl/posciel-3el-ochran...391158167.html Ladna, ale trzeba koniecznie prasowac po praniu bo inaczej jest szorstka.Ochraniacz musze kupic nowy, bo ten juz po 2 miesiacach nie byl sztywny i spadal dziecku na glowe. Bo to tylko jest delikatnie watowane a nie ma gabki. Teraz kupuje taki ochraniacz, sprawdza sie o wiele lepiej i nic sie z nim po praniu nie dzieje.Sprawdzony, bo synek ma nadal w swoim normalnym juz lozku, bo uderzal sie o barierki i sciane. http://www.babyartikel.de/produkt/ne...t=201200003973 miki-posmaruj bepanhenem.Goi sie szybciej. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-18 o 11:52 |
|
|
|
#3600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też sobie zrobiłam plan na ten tydzień.... nie zmienia to faktu że czasem zupełnie brakuje mocy ![]() Muszę się pochwalić!! Przyszła paczuszka z zakupkami - 10 szt pieluch tetrowych białych - 3 szt tetrowych z nadrukiem (nie mogłam się powstrzymać) - 3 szt. flanelowych kolorowych - 3 szt czapeczek - 3 szt niedrapek - wkłady poporodowe 2 paczki - gaziki nasączone do dezynfekcji 30 szt - 5 podkładów do przewijania do szpitala - 2 podkłady na ramię - szczoteczka i grzebyk Koszt tej paczuszki - 108 zł już z kurierem Jak ja kocham allegro
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

Ogólnie nie czuję się najlepiej. Nie wiem jak ja przeżyję sobotnie wesele. Mam nadzieję, że jakoś dam radę 

chyba sobie żartujecie, że wciąż to czynią.. Moja mama mi mówiła, ze jak mnie rodziła, to jej robili takowy masaż, a było to lat 25 temu

Niektóre takie, ze wiem, ze ciężko będzie zatuszować, zwłaszcza, ze jestem alergikiem i tych najmocniej kryjących korektorów/ podkładów nie mogę 

. Jeszcze gorący ale jest tak dobry że wcale mi to nie przeszkadza
Cóż TY od niego chcesz ? Jak dla mnie jest idealny ..
za wizyty!