|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Gdyby nie obecność mojego TŻ na wczorajszej wizycie nie spytałabym o kilka ważnych spraw. Etap żelka zamiast mózgu wszedł w fazę zaawansowaną. Zresztą pan doktor sam przyznał, że na tym etapie ciąży występuje zjawisko "anemizacji mózgu"... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zgłupienia- tak potwierdzam że durnieję totalnie. Ja nawet nie mam żelka w głowee tylko echo ![]() ![]()
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]()
![]() |
#1804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio przed USG chciałabym aby mój narzeczony zobaczył pierwszy raz nasze dziecko, chciałam aby pani doktor poprosiła go do gabinetu, a ona niechętnie; "cóż to za moda....."
![]() |
#1805 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Dzień dobry. Zaglądam już po usg
![]() Wszystko w najlepszym porzadku. Maluch ma 6,1 cm i mimo dobrych chęci lekarza płci nie wypatrzyliśmy z racji pępowiny między nogami ![]() Przezierność 1,3 cm. Pomimo normalnego usg lekarz zrobił i 3d. Zdjęcia są świetne ![]() No na razie się uspokoiłam ![]() Aha. Mąż był ze mna. On mial swój ekran ja swój, a lekarz swój ![]() ![]() A usg przez brzuch.
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-07-18 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Rozeznanie
|
Chyba każda z nas zna historię gdzie lekarze się pomylili, no cóż "nawet najlepszym się zdarza". Ja szukając gina który będzie prowadził moją ciaże prześwietliłam każdego w mojego miasta w google "znany lekarz" itp. i każdy miał co najmniej jedną neutralną czy negatywną opinię. Nie ma jeszcze takiego, który by wszystkim dogodził. Najbardziej zdziwiły mnie te, gdzie kobiety otrzymywały leki na podtrzymanie itp. ale np. miały pretensje, że ich do szpitala nie wysłał, a jak wysłał to, że nie do innego tylko do tego, bo może by udało się utrzymać ciążę w innym itp. Ja widać podejście człowieka do jednego tematu może być różne.
Nie wiem jak to jest z lekarzami - a przecież ich studia to raczej nie ściema mnie na moich uczyli, że nie operuje się stwierdzeniami które sugerują coś w 100% a tymi "niestety podejrzewam", "wydaje się to być", "wszystko wskazuje, że może to być" itp. i zleca dodatkowe badania, po potwierdzeniu wydawać takie sądy. Taki lekarz moim zdaniem powinien też mieć pewne umiejętności psychologiczne, żeby pacjenta uspokoić. Czasami niektórym szefom takie umiejętności też by się przydały przy wydawaniu poleceń służbowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Wtajemniczenie
|
Witam się po długiej wczorajszej przerwie. Z racji tego, że się stresowałam wizytą i źle się czułam, nie miałam ochoty na forum. Macica ładnie rośnie, szyjka zamknięta. Z dzieciaczkiem wszystko w porządku, serduszko pięknie pracuje, zapomniałam spytać o długość ze stresu. Małe, bardzo urosło od zeszłego miesiąca, aż byłam zaskoczona jak spojrzałam na ekran USG. Oczywiście ruchliwe i pływające jak mala żabka
![]() Lekarz powiedział, że "raczej jest to chłopiec, ale jeszcze nie jest to pewne na 100%, tego się dowiemy po 20 tc". Bardzo się ucieszyłam, bo pragniemy synka. Ale córeczka też będzie wspaniałym prezentem. Ważne, że będzie zdrowy dzidziuś ![]() Za to u siostry nie za wesoło, już dwa razy krwawiła, często boli ją podbrzusze i krzyż. Oczywiście jak to w UK, oni nic nie mogę zrobić przed 12 tc ![]() Patrycja: gratulacje, oby jak najwięcej takich wieści ![]() marieee: a cóż to ona łaskę robi? Ja od razu wchodzę z moim TŻ do gabinetu i lekarz wręcz nalega aby partnerzy byli obecni. Gdybym usłyszała taki komentarz to z miejsca bym zmieniła lekarza. krolowa_nilu: u mnie podobnie było, mój TŻ wypytał się o wszystkie ważne rzeczy, o których zapomniałam z powodu odmóżdżenia. Dziś, np. wracałam się 3 razy za nim poszłam na zakupy do Lidla. Bardzo podoba mi się jego postawa ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-18 o 11:04 Powód: dop. |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolinka85 trzymam mocno kciuki za Was!!
![]() |
#1809 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie wątkowe mamusie.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona, choć i tak czuję się jedną z Was, bo podczytuję wszystko co piszecie, regularnie od 23 maja ![]() ![]() A teraz kilka słów o mnie. Mam na imię Marta, lat 34, mieszkam we Wrocławiu. OM -22 kwietnia, obecnie 13 tc, TP 24-28 stycznia. Prawdopodobnie będę rodzić przez cc ze względu na wadę wzroku (-9) i stan siatkówki. Nie wszystko jednak przesądzone. Czeka mnie jeszcze wizyta u okulisty w 7 mc i wtedy wszystko się wyjaśni. Planuję rodzić na klinikach na Chałbińskiego, tam też chcę zapisać się do SR "Bocianek". Mam już 4 wizyty u gina za sobą, których efektem jest 10 zdjęć maluszka. Póki co, nie znam płci, ale jakoś tak "czuję" chłopca ![]() Imiona już wybrane: dziewczyna - Karolinka, chłopiec - Krzyś. Zakupów na razie nie popełniam, mam tylko jedne skarpetki, jako taki talizman. Moja ciąża na początku była zagrożona - plamiłam, więc dostałam Duphaston, po którym plamienie ustąpiło. Wczoraj zakończyłam jego branie. Męczą mnie mdłości i potworne osłabienie, na nic nie mam siły. Poza tym jest OK. Rozpisałam się trochę, ale planuję zostać z Wami na dłużej. Karolinka85 - ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Shiloh, trzymam kciuki za siostrę
![]() Sunshine, dokładnie jak piszesz - lekarz powinien potrafić przekazać złe podejrzenia w taki sposób, by pacjent był jednak mimo wszystko dobrze nastawiony, że można walczyć itd. No i konsultacje są konieczne. Mariee, a ta ginka to się z drzewa urwała? Kiedyś kobieta wszystko przechodziła sama ale od wielu lat wprowadza się w to też ojców. Jeśli się mylę to głośno o tym zaczęło się od rodzić po ludzku chyba, czyli ponad 10 lat temu. Wygląda na to że pani dr odhibernowała ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam ale dziś miałam koszmar w nocy ![]() A dziś jestem wypluta z energii nie mam sił na nic najchętniej bym się położyła i przeleżała całyyyy dzień ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Shiloh i gratuluję synka
![]() Ja na zwykłe wizyty tżta nie biorę zazwyczaj, tylko wtedy kiedy usg. Raz był na całej wizycie ok 7tc kiedy dr na siłę chciał mi dać l4 bo mój pracodawca nie respektuje prawa i pracuję 8h przy kompie a nie 4. Potem tż mi truł, że się martwi i powinnam brać to zwolnienie.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to będziemy rodzić może w tym samym czasie bo u mnie OM 24 kwietnia TP 29 styczeń ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Karolinka trzymam kciuki ![]() Musze Wam napisać że po tym syropie czuje się świetnie,mdłości minęły i już nie ![]() Nie zamierzam się od niego uzależnić ponieważ mam zamiar go pić tylko w kryzysowych sytuacjach,pomaga wielu kobietą w ciąży,biorą go nawet dzieci ![]() Jestem tylko trochę zmęczona tym maratonem rzyganiowym a tak wszystko wróciło do normy...no i mam zamiar wreszcie obiad zjeść bo już mam dosyć kiślu ![]()
![]() |
#1814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Też myślałam nad "bociankiem" ale chyba jednak wybiorę SR i poród na Kamieńskiego. Chociaż nadal nie jestem w 100% przekonana.
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki.
Witam się w dobrym humorze. Widzieliśmy naszego Dzidziusia po raz pierwszy i było to niesamowite przeżycie. Jak wyszliśmy to tż mi mówił, że aż mu się łezki w oku zakręciły i bardzo się wzruszył ![]() ![]() Określiła wiek ciąży na 12t 5d i termin porodu na 25.01 ale mówiła, że daje się przeważnie po środku między tym a ostatniej miesiączki czyli koło 27.01 - choć wiadomo jak to z tymi porodami bywa ![]() Powiedziała mi jeszcze jedną ciekawą rzecz, że w tym stadium ciąży troszkę ciężko określić płeć, bo większość dzidziusiów wygląda jak chłopiec i ma takiego jakby "fiutka" między nogami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie, piszecie wszystkie o wizytach i obecności mężów / chłopaków. Mój lekarz jest jak najbardziej za i wiem od innych koleżanek że zawsze chce poznac ojca a jak jakiś nie chce przyjść to żartuje, że męża trzeba przytargać ze sobą żeby widział co i jak
![]() ![]() ![]() ![]()
#1819 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz miałam robione przez brzuch (a jest 12t5d), więc nie wiem od czego to zależy... może od sprzętu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
ja od początku mam robione USG przez brzuch ... chociaż sprzęt do najlepszych nie należy...
#1821 |
Zadomowienie
|
A ja tak Was czytam i zastanawiam się, czy to możliwe, że moja lekarka nie ma leżanki w gabinecie. Może nie zauważyłam? Bo to w 12 tygodniu miałam przez brzuch, więc następne chyba tym bardziej powinny takie być...
Choć z drugiej strony zapowiedziała, że następne w 20 tygodniu, to może nie ma zamiaru mi robić?
#1822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy to kurcze zawsze w ciąży ma sie takiego lenia czy jak? ![]() Odmóżdżona też jestem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy się robi usg połówkowe?
zapisałam się na 16.08, to będzie z OM 18t5d a z usg 19t3d. czy taki termin jest ok, czy już po 20tc trzeba? znalazłam coś takiego: http://www.usgecho4d.pl/usg-rozwoju-...polowkowe.html ale na 1 stronie wątku jest info, że po 20 tygodniu to usg
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-07-18 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie się zastanawiam czy po tamtym tekście nie zmienić lekarza... Albo chociaż zapisać się do kogoś innego i "sprawdzić" jak będzie. Ale nie chciałabym później gadania wysłuchiwać... że latam z jedną du... nie wiadomo gdzie ;|
USG genetyczne umówione na 20.08, darmowe. Hurra!
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka ![]() 9.01.14 Zuzanka ![]() 1.03.18 Igusia ![]() Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-07-18 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | ||||||
Gang Iren
|
Cytat:
Proszę ![]() Cytat:
U nas jak już wszystko sprawdziła,dzieciaczka zmierzyła to zawołała męża. Wcześniej nie,bo byliśmy z synkiem,więc mógłby rozpraszać,no wiadomo jak to dziecko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciuki za siostrę,żeby szybko się polepszyło! Nie wiem od czego to zależy,ale mam tutaj koleżanki,które miały problemy w ciąży i miały dobrą opiekę,badania robione itd. Może nic nie mogą z tym zrobic. Czasem są bóle w ciąży i krwawienia i nic nie można na to poradzić. W Polsce profilaktycznie na wszystko dają leki,ale pytanie czy one faktycznie skutkują? Cytat:
Cytat:
Super,że wszystko dobrze! O widzisz,o tym "fiutku" to nie wiedziałam.
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To badanie różni sie od tego genetycznego tym, że to usg jest narządowe. Wiec im ładniej wykształcone narządy tym lepiej wszystko sprawdzić. Ja pójdę na pewno po skończonym 22 tygodniu. Widziałam mojego pierwszego bąbelka w tym czasie i jest duża różnica miedzy 18 a 22 tygodniem, w końcu to miesiąc czasu ![]() ![]() A bardzo Ci sie śpieszy? Czy wyjeżdżasz gdzieś, że później nie możesz zrobić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tym tygodniu jednak tak mi dali w pracy w kość, że od następnej wizyty biorę L4. przyjechały z holandii baaardzo ważne głowy z centrali naszego klienta a szefowa uparła się, że ja muszę iść na spotkanie. tłumaczę jej, że ja nie czuję się na siłach na taki stres, że nie radzę sobie ze sobą, powoli myślę i generalnie mogę narobić głupot np zapomnieć języka w gębie (szefowa wie, że spotkania po ang dla mnie to trauma). a ona mi kazała iść.... więc napisałam dziś rano sms, że przepraszam, ale wymiotuję. są rzeczy ważne i ważniejsze, ale dziecko teraz dla mnie jest najważniejsze. i kropka ![]() Cytat:
![]() dzięki Mysti, przepiszę się na późniejszy termin ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
I tez miedzy genetycznym a polowkowym nie mam żadnego usg, bo nie ma żadnych wskazań.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.