|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#16471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
wg mnie takie srodki jak aplefit to zwykle oszukiwanie organizmu. teraz nie jestes w stanie nic zjesc, ale normalnie bez aplefitu jadlabys pewnie juz obiad. dlatego ja jestem scepytczna do takich srodkow, lepiej sterowac swoim apetytem w sposob naturalny. poza tym na dluzsza mete organizm nie da sie oszukac.
|
|
#16472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przerwy między posiłkami sa nastęujące Śniadanie -6 albo 7 II śniadanie kanapka 1 - 11.05 kanapka 2 - 13.05 o 12.10 jest jabłko obiad-16.00 kolacja 19.00 posiłków przed i po treningwych nie mam by tych treningów teoretycznie też nie mam... Czyli jednym słowem powinnam jeść jeszcze wiecej białka...
|
|
|
|
|
#16473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#16474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#16475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz organizm kocha tłusz i niechętnie go oddaje a im ma go mniej tym trudniej ![]() strasznie wcześnie masz ten ostatni posiłek trochę nie rozumiem, co to znaczy, ze teoretycznie nie masz treningów tzn. masz je czy nie
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#16476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno jesli bys chciala,moglabys znalezc inna rase niz tylko tą do babci. Seemore, ja Cie nie chcialam zrazic, chcialam tylko podac przyklad, ze zwiekszajac odleglosc osiaga sie lepsze rezultaty. nie mowie ze masz zaraz jezdzic 150 km, bo do tego potrzeba juz troche kondycji i trzeba rower przede wszystkim bardzo lubic, zeby spedzic na nim wiekszą czesc dnia,albo i caly dzien. jak nie rower to moze znajdziesz sobie inny sport. a co do Twojego rowerku - ja kocham rowerywszelakie, skladaki nie skladaki, kazde! i mam ich mala kolekcje... moj najnowszy ma 20 lat i jest najpiekniejszym rowerem jaki widzialam ![]() ![]() co prawda w polowie zardzewialy poki co, ale da sie z tym cos zrobic
|
|
#16477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie urazilas mnie, uwielbiam rower, tylko starzy nie chca mi kupic takiego jak ja chce. Moj 14 letni sasiad usiadl na torach i czekal na pociag. Chociaz maszynista dawal sygnaly z tych torow nie zszedl. Wiadomo jaki byl koniec. Przynajmniej mial odwagę. A ja jestem tchórz. Aczkolwiek wrozka powiedziala mi, ze bede szczesliwa wiec moze sie cos zmieni. Ale jej nie wierze
|
|
#16478 |
|
Zakorzenienie
|
jestem brzydka, GRUBA I nieszczęśliwa.
jem,jem i jem. GRUBY ORZESZEK. od poniedziałku jestem na redukcie. |
|
|
|
#16479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze nie powinnam tegopisdac ale Twoje wypowiedzi czasem mnie przerazaja i naprawde powinnas isc do lekarza psychologa.. zamiast do wrozki.. a szczesliwa bedziesz dopiero wtedy, gdy zaczniesz dostrzegac jakies jasne strony zycia. chocby najdrobniejsze.
|
|
#16480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Orzeszek mial porozmawiac z mamą i iść do lekarza.. Wirtualnosc zaczyna mnie chyba przerastac. Wirtualne rozmowy na niewirtualne problemy...
|
|
#16481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orzeszek ciagle je ogromne ilości słodyczy i innych rzeczy.Batoników, chelba z dzemem, czy z nutella i innego tego typu jedzenia sprzyjającego tyciu. Ja mam kompulsy. Orzeszek wazy ok 55 kg.!!!! Orzeszek od poniedziałku jest na diecie. Orzeszek czeka na termin u psychologa. Najgorsze, że zawsze jak zjem, a raczej sie napcham, bo ja normalnie nie jem tylko żre, próbuje zwymiotowac, ale niepotrafie Od poniedziałku.Zbieram siły.Psychiczne
|
|
|
|
|
#16482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tych 'teoretycznych treningów' To nie mam tych treningów takich jakbym chciała mieć tzn np skakanka w dumciu czy bieganie itp... mam te treningi bo taki jest mój plan życia wuefu ze szkoły a treningi z siaty bo to kocham A takich poważnie treningów nie mam Ale od poniedziałku sie to zmieni! Tylko jeszcze musza przeczytac o tych posiłkach bo nie mam o nich zielonego pojęcia...:P
|
|
|
|
|
#16483 |
|
Zakorzenienie
|
myslisz caly czas o jedzeniu, wiec opychasz sie tymi slodyczami. wiem z wlasnego rpzykladu. lepiej powiedz sobie 'bede adla slodycze', to bedziesz miala na nie mniejsza ochote.
|
|
|
|
#16484 |
|
Zakorzenienie
|
to do orzeszka
|
|
|
|
#16485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#16486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede jadła słodycze 2-3x w tyg, ale w małych ilościach. Nie tak jak teraz Od poniedziałku wracam na wizaż z poprawnymi redukcyjnymi jadłospisami. Orzeszek bierze sie w garsc. |
|
|
|
|
#16487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Gujana Musze uporac sie z tymi napadami jedzeniowymi. I pójśc do psychologa. Dziekuje za dobre słowo. |
|
|
|
|
#16488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
racja, to co "zakazane" zawsze smakuje lepiej, niz takie, na ktore mamy przyzwolenie (wlasne zreszta...)
|
|
#16489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czemu redukcyjnymi.. znow chcesz sie odchudzac? dopiero co mialas przybrac... moze daj sobie troche wytchnienia i utrzymaj stala wage przez jakis czas, zeby organizm nie musial co chwile sie martwic co bedzie dalej..
|
|
#16490 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze menu, wkoncu bez skodkosci (no juz nie w takich ilosciach jak wczoraj czy przedwczoraj..)
S: wielka pollitrowa owsianka klasyczna ![]() IIS: 2 sznytki chleba ciemnego z nutella... ![]() O:kus kus, bazylia, pomidor, tofu, wymieszane, posolone lekko i zalane kefirem pysznosci i jakie lekkie.P&K = grill, pewnie wyladuje na grzankach czosnkowych i salatkach bo miecha nie jadam. no i %
|
#16491 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatecznie wyszło tak:
ś: mała razowa bułka z 100g twarożku wiejskiego ze szczypiorkiem, jabłko o: 50g brązowego ryżu z sosem truskawkowym (50g chudego twarogu, 100g serka wiejskiego, 6 truskawek), tabletka z witaminami p: kawa 3in1, pięć wafelków p II: twarożek (100g serka wiejskiego, 100g chudego twarogu), 1/3 szklanki ziarenek słonecznika k: dwa jajka na twardo Było aż tak źle ?
|
#16492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Seemore, przeciez Ty bardzo ladnie jesz! trzymaj sie cieplutko ![]() uciekam na grill-party
|
|
#16493 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#16495 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczynki mam nadzieje ze moge sie dolaczyc i pisac co zjadlam
![]() mam nadzieje ze dacie kilka rad zebym mogla urozmaicic swoje menu schudnac i byc zdrowa ![]() a dzisiaj bylo: Iśn:pół razowej bułki z serkiem wiejskim, jajkiem, sałatą, rzodkiewką i ketchupem IIśn: wielgachne jabłko ob: makaron fit z sosem słodko-kwaśnym ko: jeszcze nie było ale ide na 18 do koleżanki i moze podwędze jakies jabłko albo banana ![]() nefre- ja podobnie jak Ty uwazam ze wafelki sa dla ludzi ![]() przeciez dieta ma byc urozmaicona, powinnysmy jesc to co ma malo kcali ale tez powinnysmy czasami "zgrzeszyc" (oczywiscie nie przesadzajmy)
|
|
|
|
#16496 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ale wydaje mi się, że mało... Jabłko to nie posiłek - to samo banan. Mało białka, głownie same węgle.
|
|
|
|
#16497 |
|
xxyy
|
czesc dziewczynki
ja dalej jestem na komputerowym odwyku, wpadlam na chwilke bede jutro wieczorem z 4-dniowym jadlospisem to ocenicie, dobrze?![]() widze ze niezle wam idzie, tylko o orzeszka sie martwie
|
#16498 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety doszla jeszcze jedna porcja kawa+ wafelki :/ Nie wiem czemu Wam sie podoba, nie ma wogole warzyw.
|
#16499 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jest ryż brązowy, jest twaróg, sa jajka, owoce
|
|
|
|
#16500 |
|
Zakorzenienie
|
Przegięłam ze słodyczami
Ale miałam wielką ochotę![]() No cóż,wsiądę na rowerek i trochę spalę
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

przerwy między posiłkami sa nastęujące Śniadanie -6 albo 7 II śniadanie kanapka 1 - 11.05 kanapka 2 - 13.05 o 12.10 jest jabłko obiad-16.00 kolacja 19.00 posiłków przed i po treningwych nie mam by tych treningów teoretycznie też nie mam... Czyli jednym słowem powinnam jeść jeszcze wiecej białka...

moj najnowszy ma 20 lat i jest najpiekniejszym rowerem jaki widzialam

To nie mam tych treningów takich jakbym chciała mieć tzn np skakanka w dumciu czy bieganie itp... mam te treningi bo taki jest mój plan życia wuefu ze szkoły a treningi z siaty bo to kocham A takich poważnie treningów nie mam