Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 21:02   #4741
meduzza
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,
w załączeniu przesyłam moje 7 miesięczne słoneczko
były dziś zabawy i wygłupy i o dziwo mieliśmy niespodziewanych gości co wpadli z drobnym prezentem dla Leosia

znaczy się jadłaś i pomyślałaś o mnie

kochana, zrozumiałam Cię dobrze tylko chciałam rozmowę podciągnąć odnośnie diety wege
mojz mamz też nie je mięsa od lat i zdrowa jak koń
na mnie też rewelacyjnie działała ale na dłuższą metę nie dałabym rady, tym bardziej,że to było drugie podejście,za pierwszym razem zatrzymała mi się miesiączka i zdarzały mi się omdlenia, hm dziwnie jakoś
za drugim razem po prostu fantzja nas poniosła podczas podróży do Italii, poczęstowali nas....bizonem i od tamtej pory jakoś zostaliśmy przy mięsie
ale ja mogę spokojnie bez niego żyć,

Illusion brawa dla małego, widzę,że rozwojem motorycznym idą nasze chłopaki podobnie
Leo to już taki duży chłopina
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a ja tak:
No to mogą razem "spożywać posiłki" Tylko Ty pierzesz po marchewce
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie widze zdjec, a tak nas dzis rozpieszczacie

Ill, widze, ze krotko trzymasz t.:P

Pstryku, dobrze, ze jednak poszlas! Wszystko bedzie ok

My jeszcze nie spimy :P
Moj dziec zwariowal-po 180ml mm szaleje jeszcze dobra godzine, a potem zyczy sobie jeszcze cyca na dopchniecie
i tak od kilku dni...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale żarłok, nie wypłacisz się z Kubą nastolatkiem
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Elllmi, jasna sprawa, że się nie obrażę. Każdy ma inny gust. Faktem jest, że te buty to niezłe kopyta, ale zawsze byłam w nich zakochana i cieszę się, że je w końcu mam.

Pstryniu
, 2 wypłaty to może nie, ale normalna cena to 600zł, a ja akurat kupiłam na promocji -50%, czyli 300zł. Więc taka kwota jeszcze ujdzie, co nie zmienia faktu, że to najdroższe buty, jakie posiadam...
A co do samochodu, to - Renault Kangoo, Peugeot Partner, Fiat Doblo, Nissan Serena i takie tam bierzemy pod uwagę. Mi się podoba Citroen Xsara Picasso, więc może też taki... Zobaczymy, na razie szukamy jakiejś fajnej okazji.

Meduzzko, dlaczego śmiechem? Teraz się takie nosi przecież.

Marsi, kochana, wstawię fotki ślubne do klubu, jak dostanę "oficjalne" od fotografki, bo te, co mam na face, to robił kuzyn mojego ojca. Od fotografki na pewno będą lepsze i wtedy coś wkleję do albumu.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:03   #4742
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
TZ zamowil - nie wiem gdzie :P ja tylko mu zasugerowalam, zeby sie rozejrzal jak znajdzie chwilke

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

aska , deli - juz wszytsko wiem o cenie wkladki
za 600 zl tak jak pisalam chyba bym sie nie zastanawiala
a za ile kupil? bo nie doczytalam;>

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:03   #4743
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Pstryniu[/B], 2 wypłaty to może nie, ale normalna cena to 600zł, a ja akurat kupiłam na promocji -50%, czyli 300zł. Więc taka kwota jeszcze ujdzie, co nie zmienia faktu, że to najdroższe buty, jakie posiadam...
A co do samochodu, to - Renault Kangoo, Peugeot Partner, Fiat Doblo, Nissan Serena i takie tam bierzemy pod uwagę. Mi się podoba Citroen Xsara Picasso, więc może też taki... Zobaczymy, na razie szukamy jakiejś fajnej okazji.
o kurde to faktycznie okazja
ja też kocham buty strasznie ( za to torebek nie noszę wcale :P ) ale mam inny gust i chyba bym nie założyła takich
dla mne zdecydowanie klasyczne szpilki z meeega obcasem

a jak jesteśmy już przy butach to dostałam od malża na urodziny fajowe szpilki
http://www.zalando.pl/bruno-banani-s...1a007-505.html
cena za jaką znalazłam- 99 zeta i TZ uznal,że dostanę w prezencie
niesty na zdjęciu nie oddają uroku, już dwie osoby mnie zaczepiły z zapytaniem gdzie kupilam

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-07-18 o 21:05
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:08   #4744
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a za ile kupil? bo nie doczytalam;>

75 zl, z wysylka jakos 90 wyszlo, lekko ponad moze

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

marsi - Twój maz to Cie rozpieszcza prezentami, ale nie dziwie sie jak co chwila piszesz co mu pysznego ugotowalas itp
Stary 2013-07-18, 21:10   #4745
marsi11
Zakorzenienie

Deli- moj Tz kupował tutaj
http://www.fabrykawafelkow.pl/zabawk...hie-vulli.html

wogóle uwielbiam ten sklep

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

marsi - Twój maz to Cie rozpieszcza prezentami, ale nie dziwie sie jak co chwila piszesz co mu pysznego ugotowalas itp

eeee nie miał wyjścia, pojechał do TK MAXXA po koszule,a że mnie wziął ze sobą to miał pecha
jeszcze chlopakowi pomogłam bo mialby problem co by tu żonce kupić
Stary 2013-07-18, 21:12   #4746
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

eeee nie miał wyjścia, pojechał do TK MAXXA po koszule,a że mnie wziął ze sobą to miał pecha
jeszcze chlopakowi pomogłam bo mialby problem co by tu żonce kupić
a
ja myslalam ze on sam na to wpadl i bez Twojej sugestii zamowil ale to sie chyba nigdy nie zdarza
bo takie zakupy to wiadomo
Stary 2013-07-18, 21:12   #4747
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też kocham buty strasznie ( za to torebek nie noszę wcale :P ) ale mam inny gust i chyba bym nie założyła takich

niesty na zdjęciu nie oddają uroku, już dwie osoby mnie zaczepiły z zapytaniem gdzie kupilam
moja kolezanka wygrala buty tej firmy, ponoc sa mega wygodne. ;> a ja tez kocham buty, tylko ze w jednolitym kolorze
i torebek tez nie nosze, mam jedna haha znaczy dwie teraz jedna swoja a druga z ☠☠☠☠☠☠☠ami Amelki
Cytat:

wow, drogo.. ja dostalam qpe zabawek od kolezanki, jej chrzesniak wyrósł...2 worki zabawek z fp praktycznie. :P

musze zrobci tztowi niespodzianke w sensie kulinarnym, chcialabym cos pysznego ugotować, domowego........ ale nie wiem co..nie jakies pizze itd... tak zeby chlopina sie najadł a później zeby mial sile na bunga bunga

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-07-18, 21:12   #4748
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
czy przy zabkowaniu dziecko moze miec gorszy apetyt?
Tak, często tak jest
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ooo brzmi fantastycznie
mogę prosić o przepisy? bo polędwiczki uwielbiam a czekoladę wielbię
Mówisz i masz

Polędwiczki pod skorupką:
2 polędwiczki
dwie łyżki musztardy dijon
jedna średnia cebula
miąższ z dwóch kajzerek
sól, świeżo zmielony pieprz
tymianek, rozmaryn
pół kostki masła
łyżka oleju

Polędwiczki obsmażyć na łyżce oleju + łyżka masła, kiedy mięso się zarumieni odstawić do ostygnięcia, posolić i popieprzyć
Skorupka:
Cebulę pokroić jak najdrobniej. Do patelni, na której smażyło się mięso dodać dwie czubate łyżki masła, doprowadzić do spienienia i wrzucić cebulę, chwilę podsmażyć cebulę w gotującym się maśle cały czas mieszając. Zdjąć patelnię z palnika i dodać rozdrobniony miąższ z bułek - dodac go tyle żeby całość nie była zbyt sucha (masa ma być wilgotna i dac swobodnie się formować). doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem.

Na mięso nakładamy dość grubą warstwę musztardy z jednej strony (tej o największej powierzchni). Na musztardę nakładamy warstwę "nadzienia" formując z masy ładne przykrycie.
Ukłądamy w wysmarowanym olejem naczyniu i zapiekamy przez około 30 minut w 180 stopniach.

Blok czekoladowy:
1 margaryna
1 szkl cukru
4 łyżki kakao
250 g herbatników (1 opakowanie Bonitków maślanych z Biedry)
1/2 szkl wody
400 g mleka w proszku

Margarynę rozpuścić w garnuszku, dodać kakao, cukier, wodę i wymieszać. Zagotować i odstawić do ostygnięcia. Dodawać stopniowo mleko w proszku i dokładnie wymieszać na gładką masę. Herbatniki połamać na małe kawałki i wrzucić do miski, dodać do tego masę czekoladową i wymieszać z herbatnikami. Przełożyć do keksówki, wygładzić wierzch i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Ja robię w keksówce silikonowej to później ładnie wychodzi ale można też pewnie normalną wyłożyć papierem do pieczenia. No i jak wkładam do lodówki to zawijam w folię aluminiową żeby nie przeszło zapachem kiełbachy np

Cytat:

Ill, widze, ze krotko trzymasz t.:P

My jeszcze nie spimy :P
Moj dziec zwariowal-po 180ml mm szaleje jeszcze dobra godzine, a potem zyczy sobie jeszcze cyca na dopchniecie
i tak od kilku dni...
A co Powiedziała mi kiedyś że mam mówić jak coś mi się nie podoba to posłuchałam

O kurde...Igi dziś zasnął o 20 i ja myślałam że to strasznie późno
Stary 2013-07-18, 21:13   #4749
sylwietta1988
Zakorzenienie

cos mi zaznaczac nie chce
NANCY- przeciez twój mąż z moich stron jest, to jakby miał nie miec korony

ILLUSION-u nas tylko jeden taki przypadek był- chłopak od nas, dziewczyna z Kutna, nawet wole nie myslec o dystnasie do pokonania rozwiązali problem następująco: młoda z rodziną przyjechali do młodego (bo z ich strony było tylko 20 osob na weselu a od młodego chyba 70), taka a'la korona dla rodziny była w wigilie, a w pierwszy dzien swiąt wesele.

ELLLMI- a ja znowu o tłuczeniu nic nie słyszałam ano, człowiek uczy sie przez całe zycie

MARSI- jaki opalony Leos, jak mulat i pięknie siedzi

BLOGERKO- jasne, ze może miec gorszy- przy ząbkowaniu i gorączka i wstret do jedzenial, u nas taka kropka na dziąśle to już z miesiąc jest.... a Bartulo harcuje po dziąsłach czym tylko w łapkach ma .biedne nasze bobasy co by komu szkodziło, zeby zęby bezbolesne były

MEDUZZA, CAŁA- apetyt chyba dziewczynom dopisuje pięknie sie wymalowały

ale mi diskiem napiatalają przez okno ide lulac
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:17   #4750
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
moja kolezanka wygrala buty tej firmy, ponoc sa mega wygodne. ;> a ja tez kocham buty, tylko ze w jednolitym kolorze
i torebek tez nie nosze, mam jedna haha znaczy dwie teraz jedna swoja a druga z ☠☠☠☠☠☠☠ami Amelki

wow, drogo.. ja dostalam qpe zabawek od kolezanki, jej chrzesniak wyrósł...2 worki zabawek z fp praktycznie. :P

musze zrobci tztowi niespodzianke w sensie kulinarnym, chcialabym cos pysznego ugotować, domowego........ ale nie wiem co..nie jakies pizze itd... tak zeby chlopina sie najadł a później zeby mial sile na bunga bunga
są wygodne fakt, to moje pierwsze kolorowe buty

a co do bunga bunga i jedzenia to może coś z baklażanem? to mega afrodyzjak
owoce morza też wzmagają popęd

a co do polędwiczek z przepisu Ilussion to mogę powiedzieć,że robilam taką tylko z lekką zmianą- upieczoną pokroilam w cieniutkie plasterki jak szynkę- ułożyłam na uwaga! upieczonych warzywach ( marchewka pokrojona na czwórki- w całej długości, cukinia, pietruszka w korzeniu, szparagi, tymianek świeży i oliwa i siup do piekarnika na ok 20 min)
ulożam ladnie warzywka i na wierzch dałam odrobinkę serka koziego ze świeżymi ziołam (możesz dać inny serek lub grecki jogurt)
wyszło naprawdę ekstra
Stary 2013-07-18, 21:23   #4751
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
są wygodne fakt, to moje pierwsze kolorowe buty

a co do bunga bunga i jedzenia to może coś z baklażanem? to mega afrodyzjak
owoce morza też wzmagają popęd

a co do polędwiczek z przepisu Ilussion to mogę powiedzieć,że robilam taką tylko z lekką zmianą- upieczoną pokroilam w cieniutkie plasterki jak szynkę- ułożyłam na uwaga! upieczonych warzywach ( marchewka pokrojona na czwórki- w całej długości, cukinia, pietruszka w korzeniu, szparagi, tymianek świeży i oliwa i siup do piekarnika na ok 20 min)
ulożam ladnie warzywka i na wierzch dałam odrobinkę serka koziego ze świeżymi ziołam (możesz dać inny serek lub grecki jogurt)
wyszło naprawdę ekstra
tez myslalam nad tym baklazanem
a przepis Ill mmmmmmmmm..........
jutro lece do t. nie wiem czy na noc nie zostane;p a dzis mi kupila zegar w prezencie;p , chleb i wędline;p bo samochodu nie mialam a do sklepu dalekooooooooooooo ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-07-18, 21:27   #4752
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
szaja - kupilismy Boryskowi zyrafe sophie - gdyby nie Twoja rekomendacja nie zdecydowalabym sie, 75 zl za kawalek gumy? z wysylka wyszlo prawie 100 zl. W miedzyczasie kupilam w askocie kilka zabawek ktore lacznie kosztowaly jeszcze wiecej niz ta 100, efekt jest taki ze walaja sie po domu, sa przywieszone do wozka a Borys czasem na nie spojrzy a zyrafka? nie powiem ze non stop ale czesto jest w raczkach i w buzi zuje ja tak ze az slychac, ewidentnie mu sie podoba, faktycznie ladnie trzyma sie w raczkach dziecka tak jak pisalas, no i widze ze ladnie masuje mu dziaselka - zaden gryzak nie spelnial tej funkcji wczesniej no i ten smoczek - gryzaczek ktory byl w pudelku to juz w ogle jest super.

zdecydowanie najlepsza zabawka i jedyna ktora go interesuje jaka mu kuilismy od urodzenia - na obal byl szal tylko jeden dzien - smial sie jak nigdy, chciaz nie powiem teraz tez czasem sie pobawi

masz jeszcze cos do polecenia

aha, i mialam Cie jeszcze pytac o inne kaszki holle a moze sloiczki? polecasz cos? Bo Borys jadl jaglana, ale sie konczy, w miedzyczasie kuilam jakas z glutenem o smaku banan i malin i druga bez glutenu z gruszka i jablkiem- ale nie pamietam z jakiego zboza one sa
O widzisz u nas Sophie dłuuugo w użyciu u Agatki była, potem do wody ukochana zabawka, jak z półtora roku miała to jeszcze ją męczyła.

Holle - bezmleczną Agatka uwielbiała musli http://www.galeriabobasa.pl/jedzenie...104952077.html tam jest pszenica i płatki owsiane, i taką: http://www.galeriabobasa.pl/13-kaszk...104952190.html

Zabawki -

kubeczki z ikei - również dłuuugo hit, zarówno w wodzie jak i normalnie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80021008/

http://allegro.pl/trojkat-przestrzen...406270853.html takie coś, w Smyku nowe kupisz za 70zł bodajże takie, ja używkę brałam i o ile takiej kwoty to nie jest warte, o tyle używkę warto równy rok zabawy był, teraz też Dorotce wyjęłam, paca sobie w to, ogląda, chociaż jeszcze nie pełną parą się bawi bo to spore i dość ciężkie

taka miekka książeczka: http://allegro.pl/ksiazeczka-gryzak-...356199615.html wczoraj Dorotce wyciągnęłam, OBŁĘD. ja nie wiem, mamy 2 inne, malutkie takie miękkie i ok, mogą być, ale to? szał czysty może dlatego, że to wygodnie się trzyma i gryzie?

http://allegro.pl/walec-dmuchany-int...369417211.html walec dmuchany, muszę naszego poszukać, świetna rzecz - malutkie piłeczki w środku cicho dzwoniące, a ogólnie z Agatką się bawiłam tak, że w nią tym rzucałam a ona miała zaciesz: http://img13.imageshack.us/img13/2645/sdu8.jpg

Bardzo nam się też to sprawdziło, drogie, ale Agatka to dostała: http://www.mooby.pl/tiny-love-stymul...at-odkryc.html ale też zabawa chyba od 7mca życia była do półtora roku jak nie dłużej, to 2stronne jest, z jednej strony do 9mca, z drugiej niby od.

To czego nie znam a na co już przy Agatce uwagę zwróciłam:

http://allegro.pl/tiny-love-interakt...391424348.html

http://allegro.pl/tiny-love-interakt...344027370.html

http://allegro.pl/domek-dla-ptakow-0...395368712.html

I ostatnio u lekarza - zabawka z przyssawką do stołu, fajna rzecz bo zaczął się etap zrzucania wszystkiego a tego nie ruszy, np.:

http://allegro.pl/grajaca-osmiornica...360589484.html
Natomiast NIE sprawdził nam się popularny garnuszek na klocuszek Fisher Price, Agatka się go bardzo bała, Dorotce jeszcze nie wyjęłam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:32   #4753
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
hello,
w załączeniu przesyłam moje 7 miesięczne słoneczko
były dziś zabawy i wygłupy i o dziwo mieliśmy niespodziewanych gości co wpadli z drobnym prezentem dla Leosia

D
Piękny ten nasz Leoś <3

Cytat:
a ja tak:
pięknie

Cytat:
o matko to gdzie Ty kupilaś Sophie?
My zapłaciliśmy z przesyłką ok 70 zł
i tez szaleje tak za nia?

Cytat:
Kochana ja tez mam terazdo wszystkich ok 20km.. slabo troche, no ale mam samochód.. ale powiem Ci szczerze ze nawet mi sie nie chce jezdzic do mojego miasta, pewnie to chwilowe bo ciesze sie nowym swoim kątem ))) a co do Twojej samotności, jak cos odezwij sie pw czy na fb MASZ NAS)

Dziękuję
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:33   #4754
blogerka
Wtajemniczenie

szaja - wlasnie te kaszki mam plus jeszcze trzecia z glutenem o smaku banana i maliny
ale ta z glutenem mam dawac jak zwykla kaszke czy wprowadzac po jednej lyzce?

a zabawki jutro bede ogladac bo dzisiaj juz padam
Stary 2013-07-18, 21:36   #4755
marsi11
Zakorzenienie

Sarah- już nie, ale szał był na początku

zmykam spać, moje chłopaki pojechali na mecz i jeszcze ich nie ma a ja jutro z rana wyjeżdzam w delegacje i już mam raisefiebe
jutro pewnie dopiero z wieczora do Was zaglądne także nie naskrobcie za dużo bo w weekend nie dam rady nadrobić

buziaki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 21:41   #4756
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

pogrubione- i ja ale na równi z torebkami
fajna sprawa z zabawkami, mozesz co jakis czas wyjmowac Amelce nowe i nie bedzie sie nudzic
pogrubione dwa- jak sie chłopina tak naje to pojdzie spac a nie bungowac mozesz mu zrobic polędwiczki od Illusion- wygląda na to, ze smakowite
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

A co Powiedziała mi kiedyś że mam mówić jak coś mi się nie podoba to posłuchałam

grzeczna dziewczynka z Ciebie
to o której Igiego kladziesz na noc? u nas wlasnie 20 to normalna pora, kąpanko delikatnie po 19, potem jedzonko, przytlas, kontemplacja smoczka/mojej ręki/szczotki do włosków a potem tarcie oczek, jeszcze większy przytulas i spanko
Cytat:
Napisane przez mala19kw Pokaż wiadomość
Jestem i ja-nie umiem bez was żyć

Mam dość gościny do tego stopnia że przyszłam już do siebie i leże w łóżku.
Od tego krzyku aż w uszach mi szumi.
Bo to wiecie-brat bratowa i dwójka dzieci (9 i 5 lat). Masakra
Dzieciaki zaczepiają Oskara,cały czas machają zabawkami przed oczami mimo że on nie ma ochoty na zabawę-a jak tłumacze żeby dali spokój to po prostu nie wiedzą co ja od nich chce.

Usypiałam go dziś 4 razy pod rząd i za każdym odłożeniem do łożeczka budził się bo było za głośno.

W końcu nie wytrzymałam i rozegnałam towarzystwo i dziecko śpi póki co.
To nie na moje nerwy

Poza tym nie mam kontaktu z mężem (jak któraś nie pamięta to jest w delegacji). Nie wiem czy gdzieś poszli z chłopakami na piwo czy nie chce ze mną pisać i wyjść na pantofla?
Ale wqurwił mnie bo się martwię o głąba
nie gniewaj sie, ze tak powiem o Twojej rodzinie, ale- głąby wiedzą, ze dziecko w domu, to powinien byc spokój- jaki taki ale jednak, a może dzieci bezstresowo chowane? bo mnie sie nóz w kieszeni na takie cos otwiera i smiac mi sie chce, jak sobie pomysle, że za kilka lat to tatus albo mamusia w kącie staną i im dziecko plakac nie da.
pogrubione- całkiem możliwe, ze tak wlasnie jest, nie stresuj sie, jutro rano go dorwiesz

Cytat:

weeeeeeez Ty mi tu z takimi fotami wyskakujesz;p ech...zjadłabym ;p
ja dzis salatke zrobilam z kurczaka ananasa i kukurydzy a teraz...teraz pije puszeczke coca coli zimnej z lodówki...

niech se sam idzie na zakupy;p
jezu, Deli, gdzie ty teraz jestes to na miotłe wsiadam i zaraz jestem coca cola a ja mam tylko soczek z Hortexu
co do pogrubionego- wole nie ryzykowac
Stary 2013-07-18, 21:46   #4757
sarah67
Zadomowienie

6414 zł to 64% = 256 osób z dobrym sercem (jak również osoby z wieloma sercami) które wsparły akcję pomocy JULKOWI, teraz kolej na Ciebie

NAJPIERW OBEJRZYJ TEN FILM O Z CZYSTYM SUMIENIEM OCEŃ CZY NIE STAĆ CIĘ NA POMOC DLA DZIECKA I KWARTAŁU???

http://www.youtube.com/watch?v=vLPjnxp_xN4
Stary 2013-07-18, 21:58   #4758
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
a ja tak:
Juliusz jak zwykle musi zabłysnąć

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
piękna waga dla Fifka
może będzie lekarzem skoro już teraz interesuje się stetoskopem?
najlepiej chirurgiem plastycznym, żeby miał dużo kasy na starą matkę

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Poza tym nie mam kontaktu z mężem (jak któraś nie pamięta to jest w delegacji). Nie wiem czy gdzieś poszli z chłopakami na piwo czy nie chce ze mną pisać i wyjść na pantofla?
Ale wqurwił mnie bo się martwię o głąba
nienawidzę czegoś takiego

Cytat:

też go lubię, ale częściej oglądam, niż kupuję, bo tanio to tam nie mają

jak Leo fajnie w tej chusteczce wygląda

Cytat:
domowe i do najedzenia: schabowy, ziemniaki i kapusta

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ELLLMI- a ja znowu o tłuczeniu nic nie słyszałam ano, człowiek uczy sie przez całe zycie
ja też nie, dopiero na wizażu się dowiedziałąm, to się chyba polter nazywa nie mądrze się, niech ślązaczki powiedzą

Cytat:
jutro lece do t. nie wiem czy na noc nie zostane;p a dzis mi kupila zegar w prezencie;p , chleb i wędline;p bo samochodu nie mialam a do sklepu dalekooooooooooooo ;p

z kukułką?

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

głupie pytanie: polędwiczki to mięso z czego? nie smiać się, ja tylko kurze cycki jem

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:03   #4759
mala_19kw
Zakorzenienie

Sylwietta-ale dobrze prawisz

Powiem Ci że masz rację,dzieciaki wchodzą im na głowę. A ja już zęby zaciskam żeby nie powiedzieć za dużo. Wszystko im wolno i mają co chcą na pierdnięcie... Nosz kuźwa żeby co 5 minut chcieć loda albo kij wie co jeszcze?

Są bogaci-ok! Ale dziecko nie może mieć wszystkiego -bo tak CHCE. Gdzie jakieś zasady? Nie po mojemu to. I też jestem za tym żeby dziecku nie żałować ale tak jak mówię są jakieś granice.
A oni jako rodzice nie mają żadnych. I teraz super fajnie bo stać ich i dzieci mają wszystko (są jeszcze dość małe powiedzmy)ale co za kilka lat? Dzieciak zrobi awanturę na pół sklepu bo czegoś akurat nie dostanie i będzie nie po jego myśli.

Ps. Tak poza tym to matkę mają bez mózgu. Moja rodzina ale takiego pustaka to ja dawno nie widziałam.

A męża dorwe wieczorem dopiero. Tak mu dupe skopie że ruski rok popamięta
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 22:11   #4760
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

Powiem Ci że masz rację,dzieciaki wchodzą im na głowę. A ja już zęby zaciskam żeby nie powiedzieć za dużo. Wszystko im wolno i mają co chcą na pierdnięcie... Nosz kuźwa żeby co 5 minut chcieć loda albo kij wie co jeszcze?

Są bogaci-ok! Ale dziecko nie może mieć wszystkiego -bo tak CHCE. Gdzie jakieś zasady? Nie po mojemu to. I też jestem za tym żeby dziecku nie żałować ale tak jak mówię są jakieś granice.
A oni jako rodzice nie mają żadnych. I teraz super fajnie bo stać ich i dzieci mają wszystko (są jeszcze dość małe powiedzmy)ale co za kilka lat? Dzieciak zrobi awanturę na pół sklepu bo czegoś akurat nie dostanie i będzie nie po jego myśli.

Ps. Tak poza tym to matkę mają bez mózgu. Moja rodzina ale takiego pustaka to ja dawno nie widziałam.

no trzeba uwazac zeby nie przesadzic

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

ale 5 a juz tym bardziej 9-letnie dziecko powinno zrozumiec jak sie mowi ze mala dzidzi jest
Stary 2013-07-18, 22:19   #4761
Debrah
Zakorzenienie

Psychometria nie jest na moje nerwy;/
Nie nadrabiam, będę czytać po wszystkim, w niedzielę wieczorem
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:24   #4762
aska27adopcje
Zadomowienie

Marsi tak pomyslalam o Tobie jedzac ... Licze na to, ze jak wwroce do domu, pomozesz mi odwzorowac przepis

Elllmi poledwiczki moga byc z kazdego miecha ... moga byc kurze, indycze, wieprzowe, wolowe ,,,, ale chyba w przepisie sa wieprzowe ... mam nadzieje ze mam racjem a nie sie wymaddrzam

Wiecie co laski, mloda caly wyjazd usypiala miedzy 20-20,30 spala do 4 -6 zalezy od dnia ,... postanowilam sie dzis z mama napic piwka z sokiem, bo jak to nad morzem ... i co ... wypilam 2 lyki, a mloda zaczela sie krecic ... niezle sie nameczylam, zeby ja uspokoic bez dania cyca ... dio teraz spi strasznie niespokojnie i sie rzuca .. mojego browarka wypila mama i ma niezla fazke do tej pory
Stary 2013-07-18, 22:28   #4763
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ale żarłok, nie wypłacisz się z Kubą nastolatkiem
Jak sie zakreci wokol Julianki to Ty im bedziesz gotowac

Owoce morza i baklazan to afrodyzjaki??
To juz wiem, dlaczego u nas seksu niet-oboje z TZ nie lubimy :P

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:39   #4764
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
no trzeba uwazac zeby nie przesadzic

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

ale 5 a juz tym bardziej 9-letnie dziecko powinno zrozumiec jak sie mowi ze mala dzidzi jest
To powiem Ci że to 9letnie dziecko (dziewczyna) wystraszyła tak Oskara że aż biedny podskoczył. Wybiegła mu z krzykiem zza wózka. I co najciekawsze miała z tego wielki ubaw. A jej matka co na to? Nic

Drugi raz chciała to samo zrobić i nie wytrzymałam-powiedziałam coś. To wtedy matka łaskawie też raczyła coś dodać.

No i właśnie. Ja mówię że nie wolno. Że cicho. A rodzice nic więc dzieci co? Myślą że wolno skoro rodzice nic nie mówią i tolerują.

Są bardzo źle wychowani. Rozpieszczeni. I ja już widzę że impreza z takim zachowaniem dopiero się na dobre rozkręca.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-07-18, 22:39   #4765
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Dobranoc mamcie.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 23:17   #4766
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Dobranoc mamcie.
Branoc też już uciekam bo głód zaczyna się odzywać

Ps. Czadowski avek
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-07-18, 23:31   #4767
aska27adopcje
Zadomowienie

kurna moj dziec od 30 min wojuje. szok poprostu ... zawsze przesypia cale noce. leze po ciemku liczac ze usnie a ta maszeruje po calym lozku, skrzeczy gada. co jakis czas lapie mbie za manto i szarpie ... ja pierdziele co za meczydlo ... szok ... jak zyc :/

Hje super awek :d
Stary 2013-07-19, 06:03   #4768
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
grzeczna dziewczynka z Ciebie
to o której Igiego kladziesz na noc? u nas wlasnie 20 to normalna pora, kąpanko delikatnie po 19, potem jedzonko, przytlas, kontemplacja smoczka/mojej ręki/szczotki do włosków a potem tarcie oczek, jeszcze większy przytulas i spanko
U nas zwykle między 18 a 19. Kąpanko między 17:40 a 18:20 w zależności od stopnia zmęczenia materiału
Cytat:
ILLUSION-u nas tylko jeden taki przypadek był- chłopak od nas, dziewczyna z Kutna, nawet wole nie myslec o dystnasie do pokonania rozwiązali problem następująco: młoda z rodziną przyjechali do młodego (bo z ich strony było tylko 20 osob na weselu a od młodego chyba 70), taka a'la korona dla rodziny była w wigilie, a w pierwszy dzien swiąt wesele.

A ja z tłuczeniem szkła akurat spotkałam się u mojej kuzynki - województwo pomorskie.
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
głupie pytanie: polędwiczki to mięso z czego? nie smiać się, ja tylko kurze cycki jem
z wieprza, te takie długie https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...E-KElPvCepDKVz
Stary 2013-07-19, 06:32   #4769
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

ja byłam wychowana na zasadach- to mi wolno, tamtego nie- żyję? żyje mój brat też powiem Ci tak- moja mama jest wiel;bicielką wszelkiego rodzaju pierdólek na meblach ustawianych- mój brat jak zaczął chodzic to pierwsze co to wiadomo jak dziecko ciekawiło go, miał mówione nie wolno, mimo to- sciągnął razem z serwetką szklane popierdólki, dostał po łapach (takie trzepniecie), do tego stanowcze "nie wolno" i wiecej nie podszedł..... mo ja kolezanka teraz ma takie problem- jej roczna córeczka wymusza piskiem i placzem np zabawke. To stoi z nią w sklepie dopoki sie nie uspokoi i tłumaczy, ze nie wolno tak robic, że ma taka zabawkę już. I to mi sie podoba, bo byłam swiadkiem takiej akcji.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a to mięso świniowe polędwica jest taka długa i cienka, cos jak przedramie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Dobranoc mamcie.
ale awatar

dzien dobry będzie czika- czikowata na maksa bo juz teraz niezle daje mlody urządził mi pobudke o 5, pocwiczył troche na materacu i o 6 jeszcze na godzinke padł, takze ja tez głowe do poduszki przyłożyłam, teraz maltretuje zółwia
Stary 2013-07-19, 06:41   #4770
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

ehhh mój to mi nawet kwiatka już nie kupuje
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Tak, często tak jest

Mówisz i masz

Polędwiczki pod skorupką:
2 polędwiczki
dwie łyżki musztardy dijon
jedna średnia cebula
miąższ z dwóch kajzerek
sól, świeżo zmielony pieprz
tymianek, rozmaryn
pół kostki masła
łyżka oleju

Polędwiczki obsmażyć na łyżce oleju + łyżka masła, kiedy mięso się zarumieni odstawić do ostygnięcia, posolić i popieprzyć
Skorupka:
Cebulę pokroić jak najdrobniej. Do patelni, na której smażyło się mięso dodać dwie czubate łyżki masła, doprowadzić do spienienia i wrzucić cebulę, chwilę podsmażyć cebulę w gotującym się maśle cały czas mieszając. Zdjąć patelnię z palnika i dodać rozdrobniony miąższ z bułek - dodac go tyle żeby całość nie była zbyt sucha (masa ma być wilgotna i dac swobodnie się formować). doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem.

Na mięso nakładamy dość grubą warstwę musztardy z jednej strony (tej o największej powierzchni). Na musztardę nakładamy warstwę "nadzienia" formując z masy ładne przykrycie.
Ukłądamy w wysmarowanym olejem naczyniu i zapiekamy przez około 30 minut w 180 stopniach.

Blok czekoladowy:
1 margaryna
1 szkl cukru
4 łyżki kakao
250 g herbatników (1 opakowanie Bonitków maślanych z Biedry)
1/2 szkl wody
400 g mleka w proszku

Margarynę rozpuścić w garnuszku, dodać kakao, cukier, wodę i wymieszać. Zagotować i odstawić do ostygnięcia. Dodawać stopniowo mleko w proszku i dokładnie wymieszać na gładką masę. Herbatniki połamać na małe kawałki i wrzucić do miski, dodać do tego masę czekoladową i wymieszać z herbatnikami. Przełożyć do keksówki, wygładzić wierzch i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Ja robię w keksówce silikonowej to później ładnie wychodzi ale można też pewnie normalną wyłożyć papierem do pieczenia. No i jak wkładam do lodówki to zawijam w folię aluminiową żeby nie przeszło zapachem kiełbachy np

dziękuję za przepisy
a to mleko w proszku do bloku to jakie? Takie jak dla dzieci?
Cytat:
cos mi zaznaczac nie chce
NANCY- przeciez twój mąż z moich stron jest, to jakby miał nie miec korony

MARSI- jaki opalony Leos, jak mulat i pięknie siedzi

BLOGERKO- jasne, ze może miec gorszy- przy ząbkowaniu i gorączka i wstret do jedzenial, u nas taka kropka na dziąśle to już z miesiąc jest.... a Bartulo harcuje po dziąsłach czym tylko w łapkach ma .biedne nasze bobasy co by komu szkodziło, zeby zęby bezbolesne były

MEDUZZA, CAŁA- apetyt chyba dziewczynom dopisuje pięknie sie wymalowały

ale mi diskiem napiatalają przez okno ide lulac
dokładnie
Cytat:
Jak sie zakreci wokol Julianki to Ty im bedziesz gotowac

Cytat:
To powiem Ci że to 9letnie dziecko (dziewczyna) wystraszyła tak Oskara że aż biedny podskoczył. Wybiegła mu z krzykiem zza wózka. I co najciekawsze miała z tego wielki ubaw. A jej matka co na to? Nic

Drugi raz chciała to samo zrobić i nie wytrzymałam-powiedziałam coś. To wtedy matka łaskawie też raczyła coś dodać.

No i właśnie. Ja mówię że nie wolno. Że cicho. A rodzice nic więc dzieci co? Myślą że wolno skoro rodzice nic nie mówią i tolerują.

Są bardzo źle wychowani. Rozpieszczeni. I ja już widzę że impreza z takim zachowaniem dopiero się na dobre rozkręca.
bo teraz to jest bezstresowe wychowanie :/ ja pewnie to bym nic nie powiedziała ale już widzę mojego tż, opierniczyłby dziecie na czym świat stoi :/

dziewczyny.... jest taka sprawa. Mieszkam na takim osiedlu gdzie jest mnóstwo małych dzieci, cały czas jakieś wózki, spacery itd. I od jakiegoś czasu (gdzieś 2 tyg) mój tż przyczaił (on cholernik wszystko widzi jak stary moher), że na nasze osiedle podjeżdża pewien samochód, codziennie o tej samej porze, podjeżdża staje, nie wyłącza nawet silnika tylko stoi i po kilku minutach odjeżdża. Wczoraj u nas otworzyli plac zabaw więc mnóstwo dzieci. On też przyjechał, siedział w tym samochodzie, na chwilę wyszedł, wrócił, postał chwilę i pojechał. Mój tż chciał dzwonić na policję ale co byśmy im powiedzieli?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości