Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 19:20   #4711
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
za wage

super
moja niunia nie raczkuje
moj tez nie
Stary 2013-07-18, 19:24   #4712
aska27adopcje
Zadomowienie

Blogerko co do znieczulenia to nie wiem jakie ale chyba miejscowe ... kolezanka mowila ze nie bolalo, bylo troche nieprzyjemne ale porownywalne z zalozeniem wziernika ... Deli mi gin mowila ze sama spirala to koszt 600 / 1000 to juz sobie licza z zalozeniem ..
Stary 2013-07-18, 19:24   #4713
elllmi
Zakorzenienie

dzieć się sam usypia i co chwilę wywala smoczek z łóżeczka i steka, dopóki nie przyjdę i nie podam

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić - w załączniku moje piękne JC Lita Brown, wczoraj dostałam i od razu przetestowałam, są boooooskie. A spojrzenia - bezcenne.
mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale mi takie buty kojarzą się z protezami ale każdemu co innego się podoba, także gratuluję zakupu

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
wiesz...piszesz że tylko piernik umiesz a jednak nie takie wyjadaczki próbowały i nie wyszło
masz zdjęcie niedowiarku paskudny

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Blanka pozdrawia z plażingu
wie kobieta jak się ustawić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05769 1.jpg (143,4 KB, 33 załadowań)

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 19:24   #4714
sarah67
Zadomowienie

wiecie co mnie nigdy do dzieci nie ciagnelo

ale teraz jak widze Wasze dzieci na zdjeciach, mimo, ze ich nie znam w realu, to kazdym sie zachwycam i jak ogladam te zdjecia to az calowac sie chce te pyszczki kochane
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 19:25   #4715
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
O jaka uśmiechnięta pięknotka W spacerówce się wozi, patrzcie ją Pozdrawiamy podróżniczkę.

A zupkę jem tak:
buhahhaa ale jakim cudem ona nawet stopki upaprala ?

Cytat:

A co do siadania to wygląda to tak że on sobie raczkuje, nagle podnosi wysoko dupkę, jedną nóżkę podkłada pod siebie, dupkę na bok i siedzi ale rączką się podpiera...w efekcie wychodzi to tak jak w załączniku
Jak ja go posadzę to chwilę posiedzi bez trzymanki z prostymi pleckami ale nie długo...no ale nie robię tego, tylko 2 razy bo chciałam sprawdzić czy się utrzyma. No ale sam już się garnie jak widać
Brawa dla Igusia

mam do Was 2 pytania..

1: Czy trzymacie sie dokladnie tych rozpisek co w ktorym miesiacu mozna dziecku wprowadzic????
Bo chcialabym cos wiecej powprowadzac tyle ze nie chce przesadzic

2: Do mam ktore uzywaja juz spacerowek.
Chcialabym malemu juz zmienic tyle ze poki co nie siada, w gondoli mu jest ok, ladnie spi itd.. tyle ze za 2 tyg jedziemy na wczasy i zalezy mi na miejcu w aucie a spacerowka zajela by mniej miejsca.
Czy jak zmienilyscie wozek do dzieci nadal ladnie spaly?? Myslicie ze moge juz zmienic ten wozek czy jeszcze poczekac?

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 19:26   #4716
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
pewnie tak jak Filip upycha jedzenie w buzi stopą

Stary 2013-07-18, 19:38   #4717
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Mój mąż to też mięsiarz, parówy też lubi, ale sam mówi że Michał będzie więcej ryb jadł bo są zdrowsze
To dobrze, ze maz ma takie podejscie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-07-18 o 20:33
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 19:46   #4718
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam się pochwalić - w załączniku moje piękne JC Lita Brown, wczoraj dostałam i od razu przetestowałam, są boooooskie. A spojrzenia - bezcenne.
Może się gapili bo czika a Ty w takich butach Hehe żartuję, też bym się obejrzała, przyciągają wzrok na pewno
Cytat:
Nie no rewelka, plażing pełna profeska
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Nioch.
Przeczytałam, ale w sumie to wpadłam, żeby się pochwalić, że moje dziecko zrobiło furorę w Rossie, najpierw oglądając wszystko z wielkim "eeee", "aaaa", a potem brechtając się na cały głos z koleżanką przy kasie. Nawet poważny pan ochroniarz się uśmiechał.
Też bym się uśmiechnęła. Boskie to jest jak takie maluchy tak się śmieją. Igi jak na razie w sklepie jeszcze się nie zaprezentował
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Tylko nie paskudny, tylko nie paskudny
Piękne
Cytat:
mam do Was 2 pytania..

1: Czy trzymacie sie dokladnie tych rozpisek co w ktorym miesiacu mozna dziecku wprowadzic????

Chcialabym malemu juz zmienic tyle ze poki co nie siada, w gondoli mu jest ok, ladnie spi itd.. tyle ze za 2 tyg jedziemy na wczasy i zalezy mi na miejcu w aucie a spacerowka zajela by mniej miejsca.
Czy jak zmienilyscie wozek do dzieci nadal ladnie spaly?? Myslicie ze moge juz zmienic ten wozek czy jeszcze poczekac?
1. Nie. Jak robiłam zupki to nawet się nie rozczulałam nad tym czy kalafior, selera czy natkę pietruszki to już można czy nie... Poza tym te rozpiski są tak różne że masakra...np. że banan po 8 miesiącu a w sklepach sprzedają po 4.

2. Nie widzę różnicy w zasypianiu w gondoli a w spacerówce rozłożonej na płasko.
Stary 2013-07-18, 19:47   #4719
sylwietta1988
Zakorzenienie

hej kochane, cały dzien buszowalismy dzis z małym, dopoki nie zrobiła sie megaczika to na dworku, potem do kolezanki na kawke, mały sie wyszalał, wyspał, pózniej w domku u siebie, teraz spi a ja jem kolacje- młode ziemniaczki, jajko sadzone, mizeria

u sąsiadki wlasnie korona trwa, smiechy, chichy- nie chciałoby mi sie juz isc, zapraszała "na szczescie" tylko panny i kawalerów jakas rozleniwiona sie zrobiłam

Pstryniu, pocwiczysz z Kubuniem i bedzie ok

Sarah, przykra sprawa, przeciez wiedzą, ze jestes sama z małą, to co? wadziłabys im, gdyby cie zaprosiły na kawe chociazby? tulam mocno, masz nas

małżon mnie dobił- pytam sie go w czym zamierza na to wesele w sobote isc (no bo wiadomo, poprasowac musze )a ten do mnie- ja sie nie mam w co ubrac i w sobote rano na zakupy trzeba jechac ja mam fryzjerke na 6 rano, a potem musimy jechac po koszule, krawat, buty
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 19:53   #4720
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie paskudny, tylko nie paskudny
Piękne
no wiem, żeś piekna, wiem
no to teraz dawaj nastepny przepis, podejmę wyzwanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
u sąsiadki wlasnie korona trwa, smiechy, chichy- nie chciałoby mi sie juz isc, zapraszała "na szczescie" tylko panny i kawalerów jakas rozleniwiona sie zrobiłam

małżon mnie dobił- pytam sie go w czym zamierza na to wesele w sobote isc (no bo wiadomo, poprasowac musze )a ten do mnie- ja sie nie mam w co ubrac i w sobote rano na zakupy trzeba jechac ja mam fryzjerke na 6 rano, a potem musimy jechac po koszule, krawat, buty
co to jest korona?
a to z małżem lepiej?

Stary 2013-07-18, 20:10   #4721
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

co to jest korona?
a to z małżem lepiej?
korona, kochanie, to jest taka przedweselna impreza, na której zaproszeni przez młodych kawalerowie i panny plotą taką korone wlasnie z gałezi choiny (taką jak np w kosciele na komunie sie nad drzwiami wiesza), potem przybijąją u młodego nad drzwiami, pozniej impreza przenosi sie do mlodej, u niej przybijają a potem juz tylko piją

z małżem o tyle lepiej, ze jako tako sie odzywamy, żeby na siebie nie warczec na weselu, tylko sie przyzywczaic spowrotem do "normalnej" kulturalnej rozmowy a dlatego ja wole wszystko mu naszykowac, bo jak widziałam "uprasowaną" przez tesciową koszule to padłam, moje lepiej wyglądają po wyjeciu z wirówki... nie ma kobita daru i tyle, a ze wstydu bym sie chyba spaliła jakby mój mąż (o którego teoretycznie powinnam ja dbac) tak wygladał jak psu z gardła wyjęty. Taka juz jestem pedantka, tak mnie mamusia wychowała

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Kija, ajsiju, gdzie sie podziewasz?

Illusion, piękna rocznica zwiazku doczytałam, ze na jutro sie przenosi swiętowanie? to bungujcie dla zdrowia aleś dziewczynom na ambicje ciachem wjechała
no i przede wszystkim- Igorek zawstydził wszystkie maluchy tym siadaniem

Fewciu ale Blaneczka zadowolona wy chyba też?

Hje, za nic nie moge sie do ciebie przyzwyczaic, nie nie pasuje mi i koniec mała aparatka z Polci mój łobuz ostatnio kasjerke w biedrze podrywał wczesnie zaczyna

co ja jeszcze miałam pisac? aaaaaaa, wiem- ASKA pięknie plazujecie

no i jeszcze o Bartulu- kaszka na drugie sniadanie jak najbardziej- wsunął ilosc zrobioną na 150 ml mleka, ale na kolacje? o nieeeeeeeeeeeeeeeeee po kąpaniu mu zrobiłam taką sredniąpytę, mysle sobie- jak wsunie to sie obudzi o jeden raz mniej w nocy, a ten co? pluł jak umiał wszystko w kaszce na kolacje musi byc cyc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 20:18   #4722
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
pewna jesteś? Teraz już nie będzie tak łatwo
Cytat:
korona, kochanie, to jest taka przedweselna impreza, na której zaproszeni przez młodych kawalerowie i panny plotą taką korone wlasnie z gałezi choiny (taką jak np w kosciele na komunie sie nad drzwiami wiesza), potem przybijąją u młodego nad drzwiami, pozniej impreza przenosi sie do mlodej, u niej przybijają a potem juz tylko piją

Illusion, piękna rocznica zwiazku doczytałam, ze na jutro sie przenosi swiętowanie? to bungujcie dla zdrowia aleś dziewczynom na ambicje ciachem wjechała
no i przede wszystkim- Igorek zawstydził wszystkie maluchy tym siadaniem

no i jeszcze o Bartulu- kaszka na drugie sniadanie jak najbardziej- wsunął ilosc zrobioną na 150 ml mleka, ale na kolacje? o nieeeeeeeeeeeeeeeeee po kąpaniu mu zrobiłam taką sredniąpytę, mysle sobie- jak wsunie to sie obudzi o jeden raz mniej w nocy, a ten co? pluł jak umiał wszystko w kaszce na kolacje musi byc cyc
Oooo pierwszy raz słyszę o takim zwyczaju. A co w sytuacji jak młoda i młody daleko od siebie mieszkają?

już bungowaliśmy i dzisiaj

U nas to samo. Na kolację cyc i koniec dyskusji

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Kija widać że czytasz nas ale napisz co tam Was Zamilkłaś coś po wycieczce do dinozaurów
Stary 2013-07-18, 20:21   #4723
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

z małżem o tyle lepiej, ze jako tako sie odzywamy, żeby na siebie nie warczec na weselu, tylko sie przyzywczaic spowrotem do "normalnej" kulturalnej rozmowy a dlatego ja wole wszystko mu naszykowac, bo jak widziałam "uprasowaną" przez tesciową koszule to padłam, moje lepiej wyglądają po wyjeciu z wirówki... nie ma kobita daru i tyle, a ze wstydu bym sie chyba spaliła jakby mój mąż (o którego teoretycznie powinnam ja dbac) tak wygladał jak psu z gardła wyjęty. Taka juz jestem pedantka, tak mnie mamusia wychowała
pierwsze słyszę o takim zwyczaju, ale to coś podobnego do tłuczenia szkła na sląsku chyba, bo w sumie pretekst do przedweselnego picia

Cytat:
no widać, że prawdziwi faceci z nich, muszą sobie cyca na wieczór pomymlać

Stary 2013-07-18, 20:29   #4724
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
hej

na szczepieniu dzisiaj byliśmy, Filip się rozpłakał już przy badaniu, bo mu lekarz stetoskopu nie chciał dać waży 7600, więc chyba nie najgorzej; tylko nie wiem ile mierzy, bo u nas tego nie sprawdzają

no to poszalała pierwsze miejsce wśród wątkowych brudasków

Ano, rozbieram ją, coby się nie stresować, że nowe body "ubrudzi".
Cytat:
A co do siadania to wygląda to tak że on sobie raczkuje, nagle podnosi wysoko dupkę, jedną nóżkę podkłada pod siebie, dupkę na bok i siedzi ale rączką się podpiera...w efekcie wychodzi to tak jak w załączniku
Jak ja go posadzę to chwilę posiedzi bez trzymanki z prostymi pleckami ale nie długo...no ale nie robię tego, tylko 2 razy bo chciałam sprawdzić czy się utrzyma. No ale sam już się garnie jak widać
Ale spryciarz z tego Igiego
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej, my juz po wizycie...
Też mam nadzieję, że to będą ćwiczenia poprzez zabawę
Cytat:

A do klubu dodałam fotkę z Oliwą, z dzisiejszego spacerku nad jeziorem.
Pięknie wyglądałaś. A buty dla kobiet z charakterem- ja bym się zabiła, albo moje otoczenie by mnie zabiło śmiechem
Cytat:
Dobra jest, relax pełną gębą!
Cytat:

1. Nie trzymam się-jesteśmy w tyle tzn. nie śpieszę się z wprowadzaniem mięsa itp. chociaż jesteśmy już po 5 miesiącu. Po kolei, powolutku
2. Zależy czy dziecko w ogóle ładnie śpi na dworzu- u nas nic się nie zmieniło Czyli jak Miki ładnie śpi to spokojnie możesz w spacerówkę przerzucać
Cytat:
pewnie tak jak Filip upycha jedzenie w buzi stopą
Dokładnie
Cytat:
Nie znała ja tego obyczaju Na forum to się zawsze czegoś nowego człowiek nauczy

Ja chcę blender 800W najlepiej nie tam jakieś słabe g*wno
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:29   #4725
marsi11
Zakorzenienie

hello,
w załączeniu przesyłam moje 7 miesięczne słoneczko
były dziś zabawy i wygłupy i o dziwo mieliśmy niespodziewanych gości co wpadli z drobnym prezentem dla Leosia
Cytat:
b

Marsi jakie tu zarcie ... mega ... jestem monotematyczna i 3 dni z rzedu jadlam sole z pieca w sosie brokulowym z gorgonzola ... niebo w gebie ...
znaczy się jadłaś i pomyślałaś o mnie
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Mam nadzieję że się źle nie zrozumiałyśmy, ja zamierzam dawać mięso, ale nie codziennie, np jak będzie miał jajko to mięsa nie dam, tak samo strączki. I też uważam że to będzie jego decyzja, może pokocha mięcho
U mnie właśnie dziś się zastanawiałam i leci 5 rok jak jem tylko ryby. Absolutnie nie tęsknię. Po prostu nigdy mi nie smakowało i bez żalu zrezygnowałam. Z ryb nie zrezygnuję bo uwielbiam. U mnie niejedzenie mięsa to tylko dlatego że nie lubię i się brzydzę. Też nie dla idei.
Widzisz ja znam dwie dziewczynki które nigdy mięsa nie jadły i powiem Ci że to okazy zdrowia. Jedna ma 7 druga 5 lat i jeszcze nigdy nie brały antybiotyku. Wydaje mi się że to zależy od tego jak rodzic się przykłada do diety dziecka, bo uważam że to nie jest najprostsze, bo nie zawsze dzieci jedzą to, co byśmy chcieli
Ciekawa jestem tylko czy Miś zasmakuje w mięsie bo nigdy nie czuł jego smaku w moim mleku
kochana, zrozumiałam Cię dobrze tylko chciałam rozmowę podciągnąć odnośnie diety wege
mojz mamz też nie je mięsa od lat i zdrowa jak koń
na mnie też rewelacyjnie działała ale na dłuższą metę nie dałabym rady, tym bardziej,że to było drugie podejście,za pierwszym razem zatrzymała mi się miesiączka i zdarzały mi się omdlenia, hm dziwnie jakoś
za drugim razem po prostu fantzja nas poniosła podczas podróży do Italii, poczęstowali nas....bizonem i od tamtej pory jakoś zostaliśmy przy mięsie
ale ja mogę spokojnie bez niego żyć,

Illusion brawa dla małego, widzę,że rozwojem motorycznym idą nasze chłopaki podobnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg siadam.jpg (178,4 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-07-18 o 20:31
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:33   #4726
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
A zupkę jem tak:

a ja tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2537.jpg (77,7 KB, 44 załadowań)

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:37   #4727
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Czołem, przeleciałam Was raz dwa.

Dołączam tradycyjnie do życzeń dla Wszystkich solenizantów

Wybaczcie, ale najbliższe dni nie bede cytować, bo same wiecie o co kaman

Stary 2013-07-18, 20:37   #4728
marsi11
Zakorzenienie

Meduzza i Cala- no pięknie z tymi zupkami
Stary 2013-07-18, 20:42   #4729
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Illusion brawa dla małego, widzę,że rozwojem motorycznym idą nasze chłopaki podobnie
Dokładnie...ty coś napiszesz że Leo umie to zaraz i Igi to samo
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a ja tak:
a jednak to pokazałaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 20:42   #4730
blogerka
Wtajemniczenie

czy przy zabkowaniu dziecko moze miec gorszy apetyt?

pytam bo chyba zobaczylam dzisiaj maciupenka biala kropeczke, mam nadzieje ze to w koncu pietrwszy zabek
a nocka byla cudowna, mialam "tylko" 3 pobudki na smoczka - po poprzednich 10? a moze wiecej o 7 nie moglam juz spac, wyspalam sie, mimo ze poszlam spac po 24 a i dzisiaj Borys zjadl wszytsko co do ostatniej kropelki co mu ptzygotowalam - a na noc az 250 kaszy i tak sobie mysle ze moze przez to ze dziasla go bolaly nie chcial jesc?
Stary 2013-07-18, 20:47   #4731
nancykenator
Zakorzenienie

witam się z wieczora

Cytat:
O jaka uśmiechnięta pięknotka W spacerówce się wozi, patrzcie ją Pozdrawiamy podróżniczkę.

A zupkę jem tak:

Cytat:
Dziękujemy za brawa za nową umiejętność Igorka. Siada skubaniec już często a dopiero wczoraj się nauczył. No ale nie puszcza się rączkami podłoża, ostrożny jest

ojciec na pewno załamany
niedawno był przypadek gdzie ojciec uruchomił przed domem silnik od paralotni i podszedł jego synek 3-letni i pocharatało mu śmigłem główkę i w ciężkim stanie trafił do szpitala...ojciec się powiesił zaraz jak karetka dziecko zabrała
super siada
a co do wypadku to straszne
Cytat:

Jutro robię bo jednak jutro będziemy świętować ze względu na to że mąż dziś o 13 już z domu wybył do pracy i kończy o 22.
A robię polędwiczki pod skorupką i blok czekoladowy (tylko to mój mąż ze słodkości uwielbia..i jeszcze sernik ale mi się nie chce robić )
ooo brzmi fantastycznie
mogę prosić o przepisy? bo polędwiczki uwielbiam a czekoladę wielbię
Cytat:
hej

na szczepieniu dzisiaj byliśmy, Filip się rozpłakał już przy badaniu, bo mu lekarz stetoskopu nie chciał dać waży 7600, więc chyba nie najgorzej; tylko nie wiem ile mierzy, bo u nas tego nie sprawdzają
0 15 sprzedałam go mojej kuzynce i do teraz młody do domu nie wrócił

piękna waga dla Fifka
może będzie lekarzem skoro już teraz interesuje się stetoskopem?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej, my juz po wizycie...
no wiec sprawdzilo sie to co podejrzewalam...
poćwiczycie kilka razy, Kubulencjusz załapie z mig i sam wyjdzie z zajęć a teraz byliście u neurologa czy u innego doktóra?
Cytat:
pięknie plażinguje

Cytat:
pewna jesteś? Teraz już nie będzie tak łatwo

Oooo pierwszy raz słyszę o takim zwyczaju. A co w sytuacji jak młoda i młody daleko od siebie mieszkają?

już bungowaliśmy i dzisiaj

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Kija widać że czytasz nas ale napisz co tam Was Zamilkłaś coś po wycieczce do dinozaurów
wtedy tylko korona jest u Młodego, u mnie tak było, bo u mojego tż jest ten zwyczaj a u mnie nie, dzieli nas prawie 100 km, więc kumple tż zrobili mu koronę i powiesili przed domem a potem poszli pić.

ellmi ale ciacho

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

ahaa i jeszcze mam pytanie... bo ja ciemna trochę co to są te lity? czemu to jest takie super ekstra kul, bo mi lit kojarzy się tylko z leczeniem depresji
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:48   #4732
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Nie widze zdjec, a tak nas dzis rozpieszczacie

Ill, widze, ze krotko trzymasz t.:P

Pstryku, dobrze, ze jednak poszlas! Wszystko bedzie ok

My jeszcze nie spimy :P
Moj dziec zwariowal-po 180ml mm szaleje jeszcze dobra godzine, a potem zyczy sobie jeszcze cyca na dopchniecie
i tak od kilku dni...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-07-18 o 20:51
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:50   #4733
blogerka
Wtajemniczenie

szaja - kupilismy Boryskowi zyrafe sophie - gdyby nie Twoja rekomendacja nie zdecydowalabym sie, 75 zl za kawalek gumy? z wysylka wyszlo prawie 100 zl. W miedzyczasie kupilam w askocie kilka zabawek ktore lacznie kosztowaly jeszcze wiecej niz ta 100, efekt jest taki ze walaja sie po domu, sa przywieszone do wozka a Borys czasem na nie spojrzy a zyrafka? nie powiem ze non stop ale czesto jest w raczkach i w buzi zuje ja tak ze az slychac, ewidentnie mu sie podoba, faktycznie ladnie trzyma sie w raczkach dziecka tak jak pisalas, no i widze ze ladnie masuje mu dziaselka - zaden gryzak nie spelnial tej funkcji wczesniej no i ten smoczek - gryzaczek ktory byl w pudelku to juz w ogle jest super.

zdecydowanie najlepsza zabawka i jedyna ktora go interesuje jaka mu kuilismy od urodzenia - na obal byl szal tylko jeden dzien - smial sie jak nigdy, chciaz nie powiem teraz tez czasem sie pobawi

masz jeszcze cos do polecenia

aha, i mialam Cie jeszcze pytac o inne kaszki holle a moze sloiczki? polecasz cos? Bo Borys jadl jaglana, ale sie konczy, w miedzyczasie kuilam jakas z glutenem o smaku banan i malin i druga bez glutenu z gruszka i jablkiem- ale nie pamietam z jakiego zboza one sa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 20:51   #4734
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
a jednak to pokazałaś

całe szczęscie, że to były nasze pierwsze podrygi i teraz panujemy nad sytuacją

bravo dla Igiego i Leo za nowe umiejętności

ja spadam spać, bo cięzkie dni przede mną.

Stary 2013-07-18, 20:53   #4735
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Obejrzałam fotki dzieciowe - cudne i już i cudnie upaprane

Pstryniu, a jaki problem z mięśniami? za duże czy za małe napięcie? piłkę do reh. mamy taką: http://allegro.pl/pilka-gimnastyczna...379369037.html spokojnie w każdym hipermarkecie kupisz, ja w Auchan chyba brałam, ale w Realu czy Tesco widziałam ciągle też.
Na piłce to kobieta z Dorką robiła tak, że kładła ją na brzuszku i na niej turlała w przód/tył, albo na pleckach kładła i pod główką trzymając, drugą ręką nogi do brzuszka dawała i obroty.

A korona też i u nas jest aczkolwiek coraz rzadziej się imprezę robi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:53   #4736
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Elllmi, jasna sprawa, że się nie obrażę. Każdy ma inny gust. Faktem jest, że te buty to niezłe kopyta, ale zawsze byłam w nich zakochana i cieszę się, że je w końcu mam.

Pstryniu
, 2 wypłaty to może nie, ale normalna cena to 600zł, a ja akurat kupiłam na promocji -50%, czyli 300zł. Więc taka kwota jeszcze ujdzie, co nie zmienia faktu, że to najdroższe buty, jakie posiadam...
A co do samochodu, to - Renault Kangoo, Peugeot Partner, Fiat Doblo, Nissan Serena i takie tam bierzemy pod uwagę. Mi się podoba Citroen Xsara Picasso, więc może też taki... Zobaczymy, na razie szukamy jakiejś fajnej okazji.

Meduzzko, dlaczego śmiechem? Teraz się takie nosi przecież.

Marsi, kochana, wstawię fotki ślubne do klubu, jak dostanę "oficjalne" od fotografki, bo te, co mam na face, to robił kuzyn mojego ojca. Od fotografki na pewno będą lepsze i wtedy coś wkleję do albumu.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-07-18 o 20:55
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:56   #4737
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
szaja - kupilismy Boryskowi zyrafe sophie - gdyby nie Twoja rekomendacja nie zdecydowalabym sie, 75 zl za kawalek gumy? z wysylka wyszlo prawie 100 zl.
o matko to gdzie Ty kupilaś Sophie?
My zapłaciliśmy z przesyłką ok 70 zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 20:56   #4738
mala_19kw
Zakorzenienie

Jestem i ja-nie umiem bez was żyć

Mam dość gościny do tego stopnia że przyszłam już do siebie i leże w łóżku.
Od tego krzyku aż w uszach mi szumi.
Bo to wiecie-brat bratowa i dwójka dzieci (9 i 5 lat). Masakra
Dzieciaki zaczepiają Oskara,cały czas machają zabawkami przed oczami mimo że on nie ma ochoty na zabawę-a jak tłumacze żeby dali spokój to po prostu nie wiedzą co ja od nich chce.

Usypiałam go dziś 4 razy pod rząd i za każdym odłożeniem do łożeczka budził się bo było za głośno.

W końcu nie wytrzymałam i rozegnałam towarzystwo i dziecko śpi póki co.
To nie na moje nerwy

Poza tym nie mam kontaktu z mężem (jak któraś nie pamięta to jest w delegacji). Nie wiem czy gdzieś poszli z chłopakami na piwo czy nie chce ze mną pisać i wyjść na pantofla?
Ale wqurwił mnie bo się martwię o głąba
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:57   #4739
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
fajnie, moja ma do mnie 25km i od porodu jeszcze nie dojechala

wyslalam sms do siostry tz i napisalam na fejsie czy wybierze sie z nami na spacer zero odpowiedzi siedza sobie tam wszyscy a ja tu sama jak druga siostra tz urodzila *teraz tez ma urlop( to my codziennie jezdzilismy do malego zabieralismy na spacer
tak mi przykro chcialabym zeby wszyscy kochali moje dziecko
a tak Nati ma tylko mnie tate moja mame i siostre

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Igorek siedzi rewelacjamoja Nati podnosi sie jedynie
ale gada jak szalona baba baba
Kochana ja tez mam terazdo wszystkich ok 20km.. slabo troche, no ale mam samochód.. ale powiem Ci szczerze ze nawet mi sie nie chce jezdzic do mojego miasta, pewnie to chwilowe bo ciesze sie nowym swoim kątem ))) a co do Twojej samotności, jak cos odezwij sie pw czy na fb MASZ NAS)
Cytat:
Blogerko co do znieczulenia to nie wiem jakie ale chyba miejscowe ... kolezanka mowila ze nie bolalo, bylo troche nieprzyjemne ale porownywalne z zalozeniem wziernika ... Deli mi gin mowila ze sama spirala to koszt 600 / 1000 to juz sobie licza z zalozeniem ..
no tak kochana o tym pisalam bejbe
Cytat:
dzieć się sam usypia i co chwilę wywala smoczek z łóżeczka i steka, dopóki nie przyjdę i nie podam

mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale mi takie buty kojarzą się z protezami ale każdemu co innego się podoba, także gratuluję zakupu

wie kobieta jak się ustawić
weeeeeeez Ty mi tu z takimi fotami wyskakujesz;p ech...zjadłabym ;p
ja dzis salatke zrobilam z kurczaka ananasa i kukurydzy a teraz...teraz pije puszeczke coca coli zimnej z lodówki...

na dodatek mam wanne :P wczesniej mialam prysznic...........ach piękna sprawa;p
Cytat:
hej kochane, cały dzien buszowalismy dzis z małym, dopoki nie zrobiła sie megaczika to na dworku, potem do kolezanki na kawke, mały sie wyszalał, wyspał, pózniej w domku u siebie, teraz spi a ja jem kolacje- młode ziemniaczki, jajko sadzone, mizeria

Pstryniu, pocwiczysz z Kubuniem i bedzie ok

Sarah, przykra sprawa, przeciez wiedzą, ze jestes sama z małą, to co? wadziłabys im, gdyby cie zaprosiły na kawe chociazby? tulam mocno, masz nas

niech se sam idzie na zakupy;p

Ja tez skladam zyczenia urodzinowe bobasom, jak to leci...laski, nie moge w to uwierzyc, dopiero co robilismy testy i badania w 12 tyg (stres......) łza sie w oku kręci..
ostatnio polozylam reke na brzuchu kolezanki, zaraz bedzie rodzic.. tak mi sie zatesknilo ...dobrze ze filmiki nagralam z moją dzidzią to troszke sobie moge powspominać.

Amelka to największe szczescie jakie mnie spotkało, nie wiem jak te niektóre kobiety mogą zabijać swoje dzieci, nie pojmuje, przecież to jest cud..najwspanialszy jaki może być.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:00   #4740
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
o matko to gdzie Ty kupilaś Sophie?
My zapłaciliśmy z przesyłką ok 70 zł

TZ zamowil - nie wiem gdzie :P ja tylko mu zasugerowalam, zeby sie rozejrzal jak znajdzie chwilke

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

aska , deli - juz wszytsko wiem o cenie wkladki
za 600 zl tak jak pisalam chyba bym sie nie zastanawiala

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości