Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 22:51   #1921
marysia_258
Zadomowienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

DIRTY WIELKIE GRATULACJE!!!
TRZYMAJCIE SIĘ DZIELNIE!!!BĘDZIE DOBRZE

Ladan ty to masz przygody Masakra...

A ja po wizycie nie najlepiej... Leżing,leżing i jeszcze raz leżing.
Szyjka kwalifikuje się do założenia szwów
Dwukrotnie zwiększył dawkę luteiny dowciapnej
Następna wizyta 13 sierpnia w wtedy zdecyduje co dalej...
Na szczęście maleństwo rozwija się prawidłowo, jak na ten tydzień ciąży

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:55   #1922
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Mnie dziś TŻ tak wkur... i choć dzieli nas 50 km, to miałam ochotę go Przykro mi tylko, że moja mama słyszała naszą rozmowę telefoniczną, a potem musiałam się jej pożalić... Mama się przejmuje takimi zgrzytami między nami.

Ci faceci to naprawdę nie rozumieją, że kobiety w ciąży nie można denerwować

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 23:01   #1923
teacherka
Zakorzenienie

Logoasia, Marysia, trzymajcie się kochane! Jeszcze parę tygodni!
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 23:06   #1924
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Haha, mam propozycje na tytuł.kolejnej części

PIERWSZA DZIDZIA WYSZLA Z BRZUCHA, KAZDA CZEKA NA MALUCHA

albo

PIERWSZA JUZ ROZPAKOWANA, CZAS JUŻ TORBY PAKOWANIA :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super! Szczególnie ten pierwszy

Dziewczyny, ide w przyszłym tyg na test obciążenia glukozą. Wiem, że już o tym pisałyście, ale nie pamiętam już za bardzo szczegółów. Na badanie ide z rańca koło 8 - 9 i później wiadomo, 2 godziny siedziska w poczekalni. Jak ogólnie człowiek się czuje? Daje rade czy nie bardzo? Wołać TZ na wsparcie, czy samemu będzie ok? I jeszcze czy później w ciągu dnia szybko mija i ma się siłę - później normalnie mam pracę, ale zawsze mogę poprosić o pozwolenie na prace z domu jeśli człowiek jest nie do życia. Będę wdzięczna za rady
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 23:10   #1925
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość

Nie no... Bez kitu, jakieś fatum nad nami wisi
Kochana, leżing i odpoczywing bez końca!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 04:29   #1926
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ide w przyszłym tyg na test obciążenia glukozą. Wiem, że już o tym pisałyście, ale nie pamiętam już za bardzo szczegółów. Na badanie ide z rańca koło 8 - 9 i później wiadomo, 2 godziny siedziska w poczekalni. Jak ogólnie człowiek się czuje? Daje rade czy nie bardzo? Wołać TZ na wsparcie, czy samemu będzie ok? I jeszcze czy później w ciągu dnia szybko mija i ma się siłę - później normalnie mam pracę, ale zawsze mogę poprosić o pozwolenie na prace z domu jeśli człowiek jest nie do życia. Będę wdzięczna za rady
Cóż ja samą glukozę zniosłam dobrze. Wypiłam, siedziałam i było ok. Później było troszkę gorzej, czułam się strasznie zamulona.

Cytat:

Ojoj następna. Kochana no cóż teraz leżeć i oszczędzać się

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 05:13   #1927
Diorisha
Zakorzenienie

Piątek piątek piątek!!!!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
A teraz zapraszam na moją drożdzóweczkę
O mamusiu ależ bym takiej zjadła. Wygląda wspaniale!

ja ,pszczoua,logoasiu gratuluję udanych wizyt

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
ciesz
Diorisha - wstawiłam Ci w K. opis z Romeaa i Julii, jak obiecałam, wybacz że dopiero dziś mam nadzieję, że mnie dziewczyny za niego nie zlinczują
Biorę się za lekturę Nie zlinczują na bank a jeszcze pewnie same chętnie poczytają

Cytat:

Kurcze Marysiu to teraz tylko wypoczynek
Wspaniale,że maleńka się prawidłowo rozwija

Cytat:
Jeśli masz taką możliwość to może poproś o pracę w domu. Ja po glukozie byłam otumaniona i zamulona. A samo wypicie w laboratorium w miarę ok-tylko przez chwilę bałam się,że zwymiotuję.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 05:18   #1928
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

Cotka - to ja tez ludzi nie rozumiem, na ich miejscu bym sie chciala jak najszybciej wyniesc, skoro babka w ciazy. Mam nadzieje, ze sie dogadacie.

Marysia - dbaj o siebie i odpoczywaj, moze obedzie sie bez szwow.

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Mnie dziś TŻ tak wkur... i choć dzieli nas 50 km, to miałam ochotę go Przykro mi tylko, że moja mama słyszała naszą rozmowę telefoniczną, a potem musiałam się jej pożalić... Mama się przejmuje takimi zgrzytami między nami.

Mam nadzieje, ze juz lepiej :p

Stary 2013-07-19, 05:31   #1929
agaabuu
Raczkowanie

Dot.: Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cześć dziewczyny Normalnie jestem w szoku!!! Dirty gratulacje!!! Trzymajcie się dziewczynki jesteście silne babki
Wczoraj odebrałam wyniki badań moczu - robiłam do poradni diabetologicznej i jeśli chodzi o sprawy cukrzycowe wszystko jest ok, ale pojawiły mi się śladowe ilości białka w moczu i liczne fosforany bezpostaciowe.....nie wiem czy to poważne? Dzwoniłam wczoraj do gina i powiedział żebym dziś przyszłam do gabinetu
Także dziś przeskakuje z fotela na fotel, ponieważ najpierw idę do stomatologa a potem szybciutko do gina
Stary 2013-07-19, 05:58   #1930
kaska87
Zakorzenienie

cześć
dla odmiany dzisiaj źle spałam, biodro boli jak nie wiem co, wieczorem brzuch był trochę twardy ehhh

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja walczę z kredytem. A raczej z właścicielami. Nie chcą się dziady szybko wyprowadzać. I się okaże, że urlop Dominika minie i będę sama meble skręcała. Jak mnie oni irytują. Jak nie jedna cudna kobieta to teraz oni. Czemu nie może być lżej?
co za ludzie niech spadają
Cytat:

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Wiem ze to moze byc pomocne ale ja jestem taki typ czlowieka ze nie lubie "obcych" w mieszkaniu Mam wrazenie ze zagladaja w kazdy kat
ja też nie z tym, że dla mnie każdy z wyjątkiem małża to obcy szczególnie pewne osoby, które uznają że wiedzą lepiej czy ja mam chęć i czas na ich odwiedziny
ale np moich rodziców, brata, czy przyjaciółki lubię

Cytat:
Mnie dziś TŻ tak wkur... i choć dzieli nas 50 km, to miałam ochotę go

co do pogrubionego, to mój ogarnia, ale też mnie ostatnio wnerwił

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-19 o 06:00
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 06:22   #1931
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeeść. Alem niewyspana. Aż mi się śniło,że urodziłam też 18.07, sn i od razu mnie wypuścili do domu, byłam okroną matką i nie umiałam się własnym dzieckiem zająć.Hmmm...

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Gratulacje i uściski dla Dirty i malucha! Ciekawe jak Dirty się czuje

cieszę się, że lekarze w porę zareagowali
teraz juz mogę napisać, przeszło rok temu była na wizażu podobna historia, z tym, że lekarz/e zabgatelizowali problem i dziewczyna urodziła Aniołka w 30tc
po tej historii jestem wyczulona/przeczulona na problemy ciązowe i lepiej zareagować i żeby się okazało że wszystko ok niż miałąby się zdarzyć tragedia.
To była Perse właśnie?Miała cholestazę?

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
DIRTY GRATULACJE!!!! Niech sie malenka zdrowo chowa i jak najszybciej przybiera na wadze. Forumowe ciotki trzymaja za was kciuki

Melduje sie po wizycie. Lekarz powiedzial ze biegunka sie nie przejmowac, prawdopodobnie musialam zjesc cos co mi zaszkodzilo skoro poza tym dolegliwosci nie mam. Mam brac wegiel i jakis probiotyk. Zobaczymy czy bedzie lepiej Pytalam tez o spinanie sie brzuszka bo po bardziej intensywnym dniu potrafi sie spinac wieczorem co chwile, mowil ze do 5 twardnien dziennie nie mam sie przejmowac bo macica sobie cwiczy. Szyjka dluga, gruba, zamknieta. Synek ulozony glowka do dolu ale glowka jest jeszcze wysoko, tak jak na tym etapie powinno byc.

Lekarz pomierzyl nasze malenstwo i okazalo sie ze gigant zaden z niego nie bedzie. O ile glowka nawet tydzien "starsza", a kosc udowa w normie to brzuszek ma bardzo maly obwod. Mimo ze jestem w 31tc to obwod brzuszka wyszedl na 28/29 tc. Lekarz pytal czy TZ jest wysoki i mowie ze ma prawie 190cm wzrostu to dr na to ze z wielkoscia synka mu nie wyszlo, ale za to synek ma spore jajka wiec to wyszlo jak trzeba

No wiec dolaczam do mam kruszynek. Matal prosilabyn o wpisanie wagi 1442g w 31 tc i terminu kolejnej wizyty - 8 sierpnia godz. 16.00. Dzieki
Witaj w klubie średniaczków Mój małż ma też 190 z czymś, ja 175. Chociaż podobno mała jest długa, ale chuda.

Cytat:

A teraz zapraszam na moją drożdzóweczkę
Mniami Też Ci ładnie wyrosło. Mój mąż narzekał tylko,że wolałby niższe bo mu ciężko japkę otworzyć

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
BAJKO WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE I NAJPIĘKNIEJSZE Z OKAZJI URODZIN

Jakoś tak dzisiaj podczytuję od rana, ale nie mam weny na pisanie.
Byliśmy z Bartkiem na usg - mięsień dwugłowy naderwany i krwiak na pół uda. Dobrze, że powięzi całe, bo o to się najbardziej bałam, ale przez dłuższy czas raczej krótkie spacery wskazane, a za jakieś trzy tygodnie na kontroli wyjdzie, czy będzie potrzebna rehabilitacja

Ojć biedny Twój mąż, kciukam.

Cytat:

Ojeju następna To istny pogrom. Oszczędzaj się

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 06:27   #1932
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2

Pamiętacie jak wspominałam o akcji jak to mój znajomy "umawiający się" z tabunami lasek ostatecznie zapłodnił jedną z nich po miesiącu znajomości? Raczej była to część planu, bo on się nigdy nie zabezpieczał i kiedy test pokazał dwie kreski on z durną minką opowiadał nam, że "myślał, że ona tego chciała, bo nie proponowała żadnej antykoncepcji"

Wyszło w rozmowie, że mam do "odstąpienia" prywatną wizytę u dobrego gina, bo znalazłam sobie kogoś na NFZ. Koleś poprosił żeby pozwolić pójść im. Laska była przeciwna, bo się "bała" No ok, powiedziałam, że oczywiście mogą, przepisałam wizytę i dałam znać dziewczynie. Piszę do niej, podaję dokładną porę i adres i mówię, że zawsze lepiej wiedzieć co i jak - w razie faktycznej ciąży trzeba sprawdzić czy wszystko dobrze, poprawić dietę itd itd.

A lasia na to, że "jej by było przykro gdyby się okazało, że nie jest w ciąży, bo już się nastawiła"

Dziewczynisko ma 22 lata, pochodzi z zapadłej wiochy i chyba zaczerpnęła jakichś dziwnych przekonań żeby schwytać pierwszego lepszego faceta, który ma mieszkanie, auto i pensję 2 tysiące złotych Jestem pewna, że ona wie o jego lekkim podejściu w tamtym momencie do kobiet. Ale już abstrahując od tego, poraża mnie brak pojęcia na temat odpowiedzialności związanej z dzieckiem, jaki mają niektórzy ludzie.
No, ale spoko, najwyraźniej "jakoś to będzie". On wyłoży kaskę a ona będzie miała swoją malutką zabaweczkę, parę groszy i super
Co za głupota.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-07-19 o 06:31
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 06:33   #1933
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A lasia na to, że "jej by było przykro gdyby się okazało, że nie jest w ciąży, bo już się nastawiła"

Cytat:
Dziewczynisko ma 22 lata, pochodzi z zapadłej wiochy i chyba zaczerpnęła jakichś dziwnych przekonań żeby schwytać pierwszego lepszego faceta, który ma mieszkanie, auto i pensję 2 tysiące złotych Jestem pewna, że ona wie o jego lekkim podejściu w tamtym momencie do kobiet. Ale już abstrahując od tego, poraża mnie brak pojęcia na temat odpowiedzialności związanej z dzieckiem, jaki mają niektórzy ludzie.
No, ale spoko, najwyraźniej "jakoś to będzie". On wyłoży kaskę a ona będzie miała swoją malutką zabaweczkę, parę groszy i super
Co za głupota.
ehh szkoda słów, żeby się tylko nie zdziwiła, bo 2k w tych czasach to nie jest nic niestety tym bardziej, że ona nie pracuje?

Stary 2013-07-19, 06:45   #1934
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

a maharet się odezwała???
ona chyba też szła dzisiaj wieczorem na pilną wizytę?
Witam, wybaczcie,że się wczoraj nie odezwałam.
Wróciłam póżnawo, kolacja, córka i nie starczyło czasu.Z małym wszystko w porządku, KTG w normie, szyjka też.Mniej się rusza, bo mu ciasno i nie ma nawet jak się porządnie zamachnąć.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 06:46   #1935
logoasia
Zakorzenienie

Dzień dobry!!
jak się macie? u nas nocka w miarę ok

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
oj kochana bardzo Cię rozumiem, ja już leżę 10...
eh.. dobrze ze nie jestem z tym sama

Cytat:

:O plaga jakaś. Marysiu masz rozwarcie? jak mus ze szwem to nie czekaj
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Logoasia, Marysia, trzymajcie się kochane! Jeszcze parę tygodni!

Cytat:
Pamiętacie jak wspominałam o akcji jak to mój znajomy "umawiający się" z tabunami lasek ostatecznie zapłodnił jedną z nich po miesiącu znajomości? Raczej była to część planu, bo on się nigdy nie zabezpieczał i kiedy test pokazał dwie kreski on z durną minką opowiadał nam, że "myślał, że ona tego chciała, bo nie proponowała żadnej antykoncepcji"

Wyszło w rozmowie, że mam do "odstąpienia" prywatną wizytę u dobrego gina, bo znalazłam sobie kogoś na NFZ. Koleś poprosił żeby pozwolić pójść im. Laska była przeciwna, bo się "bała" No ok, powiedziałam, że oczywiście mogą, przepisałam wizytę i dałam znać dziewczynie. Piszę do niej, podaję dokładną porę i adres i mówię, że zawsze lepiej wiedzieć co i jak - w razie faktycznej ciąży trzeba sprawdzić czy wszystko dobrze, poprawić dietę itd itd.

Co za głupota.
tragediaa później dziwią się, że dzieci w lesie porzucane

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Witam, wybaczcie,że się wczoraj nie odezwałam.
Wróciłam póżnawo, kolacja, córka i nie starczyło czasu.Z małym wszystko w porządku, KTG w normie, szyjka też.Mniej się rusza, bo mu ciasno i nie ma nawet jak się porządnie zamachnąć.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 06:49   #1936
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

ehh szkoda słów, żeby się tylko nie zdziwiła, bo 2k w tych czasach to nie jest nic niestety tym bardziej, że ona nie pracuje?
Ona pracuje - w wiejskim domu kultury, ma umowę o pracę z jakąś stawką minimalną krajową.

Podpytywała nawet (w moim odczuciu pro forma) ile kosztuje taka prywatna wizyta u gina. Pewnie się nakryła nogami jak przeczytała, że 150-200zł. Nadmieniłam jej, że bardziej opłacalne finansowo jest chodzenie na wizyty na NFZ, bo lekarz i wyprawka dla dziecka to prawdziwa kropla w morzu potrzeb.
Przecież prawdziwe koszty zaczną się jak dziecko zacznie rosnąć - edukacja itd. Trzeba utrzymać nowego członka rodziny a nie zapłacić za jedną głupią wizytę u lekarza.

No, mnie też totalnie nie przekonuje "majątek" tego kolesia. Ja rozumiem takie sytuacje (choć oczywiście nie pochwalam, kumam po prostu motywację takich lasek) kiedy chłopak jest np. jedynakiem, ma mega dzianych rodziców prowadzących kilka biznesów albo koleś sam śpi na naprawdę solidnej forsie. Znam takie przypadki, laski nieźle wylądowały.
Ale dwa tysiące, auto i mieszkanie? Błagam

Wczoraj nawet ścięliśmy się na sam koniec o to z tż (po ogólnie nerwowym dniu). On uważa, że to i tak więcej niż ma 2/3 ludzi w Polsce - nie ma to jak grubo przesadzać
Co za bzdura, jakbym miała ochotę kłócić się o takie absurdy...

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-07-19 o 06:53
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 06:50   #1937
kaska87
Zakorzenienie

Maharet super, że z Wami ok

witamy w 34tc

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-19 o 06:51
Stary 2013-07-19, 06:53   #1938
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Dziewczyny, siedzę i ryczę!

Mamy na świecie pierwszego maluszka!! Lilianka urodziła się dziś ok. 12:00 przez CC. Waży 1270 g, dostała 8 pkt. Apgar, JEST ZDROWA, daje radę!! Leży w inkubatorze, dirty udało się nawet ściągnąć pierwsze krople mleczka, więc jest szansa, że będą się karmić!!
To super.

Dirty gratuluj i życzę szybkiego dojścia do siebie małej
Stary 2013-07-19, 06:55   #1939
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

witamy w 34tc
wow!!4 tygodnie i możesz się rozpakować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 07:00   #1940
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Jeszcze zapomniałam

Witam w 8mym miesiącu (ja pied*****)

Wogóle czuję się jakbym była na taśnie, którą ktoś przewija do przodu.Wczoraj mąż do mnie mówi, ze nie muszę mu robić śniadania do pracy, bo w piątki coś tam zamawiają.A ja: już jest piątek??!!!

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Haha, mam propozycje na tytuł.kolejnej części

PIERWSZA DZIDZIA WYSZLA Z BRZUCHA, KAZDA CZEKA NA MALUCHA

albo

Fajne, szczególnie ten pierwszy.
Stary 2013-07-19, 07:01   #1941
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze zapomniałam

Wogóle czuję się jakbym była na taśnie, którą ktoś przewija do przodu.Wczoraj mąż do mnie mówi, ze nie muszę mu robić śniadania do pracy, bo w piątki coś tam zamawiają.A ja: już jest piątek??!!!
gratki
a z tą taśmą... tez się tak czujęnie wiem kiedy ten czas leci
Stary 2013-07-19, 07:16   #1942
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
zawsze lepiej posłuchać rad położnej niż teściowej

Cytat:
POLOZNA WYBIERA SIE WYPELNIAJAC DEKLARACJE z tego, co pamiętam.

dokładnie każda z nas ma w swojej przychodzni wybranego lekarza pierwszego kontaktu, pielęgniarkę i położną. moja położna niema szansy się dowiedzieć że jestem w ciąży bo niechodzę na NFZ, do dopiero jak się Filip urodzi to jakoś to ogarnę
Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Nawet jak kaza mi wpisac jakies nazwisko to skad mam wiedziec jakie skoro ja tych bab nie znam nie interesowlam sie tym tematem wczesniej
to idź do przychodni albo zadzwoń, albo internet obczaj jakie są i je

Witam z rana, kupiłam wczoraj w Auchan kosmetyki Hippa, nożyczki Canpolu, pakalanki i lece dalej przez internet u pana r_p77 i w aptece gemini ale pan r_p77 jakiś mi się wydaje wybrakowany
Stary 2013-07-19, 07:21   #1943
rubinka25
Rozeznanie

Witam z rana! Coś dzisiaj spać nie mogłam. Ale to normalne. Jak mi się nawarstwi kilka różnych spraw, to w nocy się budzę i zaczynam o nich myśleć i już po spaniu. I tak oto nie śpię już od 4.00.

Wczoraj odebrałam wózek ze sklepu. Wszystko ładnie pięknie. Od razu z mężem zajechaliśmy na stację benzynową, żeby napompować kółka. I co się okazało? Że jedno kółko w ogóle się nie pompuje. I już nerw. Dzwonię do sklepu, ale Pani jakoś sensownie ogarnęła temat i powiedziała, żebyśmy podjechali to wymienimy kółko od tego wystawowego. No to o tyle dobrze, że nie muszę od razu reklamować. No i faktycznie tamto kółko napompowało się bez problemu. A Pani stwierdziła, że to co oddaliśmy zareklamuje jako reklamacja przed sprzedażowa. No i dobrze. Przynajmniej mam jeden problem z głowy.

Druga sprawa to wczoraj dzwoniła Pani z pierwszego banku, że jest już pozytywna decyzja kredytowa. No i super, bo o ten bank najbardziej się baliśmy, że będzie przeciągał sprawę. Czekamy jeszcze na info z 2 pozostałych banków. W zasadzie to chyba dziś przedzwonię tam się podpytam jak temat stoi.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Lekarz pomierzyl nasze malenstwo i okazalo sie ze gigant zaden z niego nie bedzie. O ile glowka nawet tydzien "starsza", a kosc udowa w normie to brzuszek ma bardzo maly obwod. Mimo ze jestem w 31tc to obwod brzuszka wyszedl na 28/29 tc. Lekarz pytal czy TZ jest wysoki i mowie ze ma prawie 190cm wzrostu to dr na to ze z wielkoscia synka mu nie wyszlo, ale za to synek ma spore jajka wiec to wyszlo jak trzeba
To tatuś dumny jak paw! W końcu wg tatusiów to chyba najważniejsze.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
to fakt, przynajmniej wiesz ze nie wysysa rad z palca
A teściowa wysysa??? Przecież ona to z dobrego serca i z własnego doświadczenia...

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Z tą ciążą z zaskoczenia to jakiś odlot. Ja to bym tak chciała, żeby teraz mój poród poszedł tak łatwo jak to co ona myślała że idzie robić
Jak byłam na glukozie to jakaś babka zagadywała do mnie i opowiadała, że ona to pierwszą córkę w 45 minut urodziła, a drugą w 15 minut. Jasne!!! Już bo w to uwierzę!

Cytat:

To prawda! Ja z moim wczoraj tak się pokłóciłam, że miałam ochotę wsiąść w auto i pojechać jak najdalej, żeby go nie oglądać. A poszło właśnie o wózek. Bo jak zamawiałam wózek, to pytałam w sklepie czy mogę go odebrać za miesiąc. Pani potwierdziła, że nie ma problemu. A wczoraj jak dzwoniła to już miała inną gadkę, że nie mogą trzymać w magazynie, bo nie mają miejsca, bo im kolekcja zimowa zaczęła zjeżdżać itp. Że co najwyżej może wystawić na sklep z karteczką "SPRZEDANE". No więc ja się na to nie zgodziłam, bo nie chcę, żeby obcy ludzie chodzili i macali MÓJ wózek. Powiedziałam, że odbiorę od razu. No a jak mężowi to powiedziałam, to się wkur***, że najpierw obiecują przechowanie, a teraz każą zabierać. I że zaraz do nich pojedzie ich opier***i i niech w sobie ten wózek wsadzą. No i wtedy ja się na niego wkur***am. Bo może i babka postąpiła nie fair, ale ja nie miałam już ochoty zamawiać wózka z internetu, bo jednak sklep to sklep. Zawsze mogę podejść z reklamacją (chociażby to nieszczęsne kółko). Poza tym naprawdę cena wózka w tym sklepie była taka sama jak na allegro. Więc oczywiste, że wolę wziąć z lokalnego sklepu, niż zamawiać w ciemno z internetu.
No w każdym razie mąż mnie wkur*** nie tylko tym, że chciał opierd***ć babki w sklepie, ale tym, że dodatkowo zarzucił mi, że "niczego nie potrafię sama załatwić". Już nie pamięta kto organizował notariusza do umowy przedwstępnej, wszystkie dokumenty do banków itp. Jedna sytuacja i już "nic nie potrafię".

Oczywiście potem mnie przeprosił i razem pojechaliśmy po ten wózek.
Nie zmienia to jednak faktu, że faktycznie on nie rozumie kobiet w ciąży. Czasami niby potrafi mnie wesprzeć itp, ale czasem jak wczoraj dodatkowo dowala tak do pieca, że mam wszystkiego serdecznie dość!

Cytat:

Ja wcisnęłam sobie całą cytrynę i powiem szczerze, że całkiem znośne to było. Nastawiona byłam na coś gorszego. Po tych dwóch godzinach czułam się ok. Nawet zamiast do domu na śniadanie, to najpierw pojechałam na zakupy.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 07:26   #1944
kaska87
Zakorzenienie

Rubinka pokaż wózek

Stary 2013-07-19, 07:26   #1945
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśka

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
wow!!4 tygodnie i możesz się rozpakować

Nieee, po 25tym sierpnia

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 07:26   #1946
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Witam z rana, kupiłam wczoraj w Auchan kosmetyki Hippa, nożyczki Canpolu, pakalanki i lece dalej przez internet u pana r_p77 i w aptece gemini ale pan r_p77 jakiś mi się wydaje wybrakowany
Też mi się tak wydawało. Ja polecam jeszcze magmaris i KUBUS-KIDS. Robiłam u nich zakupy. Przesyłeczka za 2 dni. Wszystko cacy.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 07:29   #1947
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nieee, po 25tym sierpnia
hehe dobrze pamiętasz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 07:30   #1948
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dirty urodzila?!

Witam szpitalnie aktywowalam neta na komorce i wreszcie mam kontakt ze swiatem... Ale tez wkurzam sie bo wolno chodzi...takze pewnie nie bede na biezaco ani za wiele nie ponadrabiam

leze dalej pod kroplowka i jeszcze pewnie dzisiaj i jutro poleze jak nie dluzej...maja mi powoli zmniejszac dawke...pierwsza noc byla okropna...kulo mnie strasznie moedzy piersiami, wydawalo mi sie ze sie dusze...i cala noc przesiedzialam bo lezac czy na plecach czy noku to byla katastrofa....rece do teraz mi sie trzesa jak starej pijaczce :P chlorek sodu to ten slynny fenek? Wczoraj od rana im gadalam jak to fatalnie sie czuje ale dopiero gdzies o 15-16 wymyslili co mi podac ale juz bylo lepiej wiec podziekowalam...zawsze to troche mniej substancji dla Bartka...wczoraj bylam niezywa po nieprzespanej nocy i popoludniu dali mi dziewczyne ktora tak chrapie ze szok...myslalam ze jej sie za☠☠☠iscie spi bo tylko sie polozyla o juz chrapala, a tu dzis ryczy pielegniarka ze spac nie mogla haha masakra...dobrze ze mnie te hormonki ominely...

W ogole laska jest w 34 tc i jest tak duza ze na wstepie zapytalam czy przyszla rodzic haha ma cukrzyce ale dopiero teraz jej stwierdzili a cukier ma prawie 200....

To chyba tyle wiesci szpitalnych...nuda ogolem...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 07:44   #1949
logoasia
Zakorzenienie

rubinka ja tam swoją teściową uwielbim, ubósstwiam... mieszka 400km ode mnie i widzimy się co 2 miesiące więc jest znośnie hihi
gratuluję decyzji kredytowejwiem jak ciężko się to zalatwia
Samba hejo trzymaj się tam!! współczuję szpitalnej lokatorki, ale zawsze mogło być gorzej, np. gdyby puszczała niekontrolowane bąki w nocy
Stary 2013-07-19, 07:46   #1950
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

witamy w 34tc

Cytat:
Jeszcze zapomniałam

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Fajne, szczególnie ten pierwszy.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Dirty urodzila?!
No

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości