|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Nie jesteś podła. Może zrób tak jak dziewczyny radzą, kupcie jakiś specyfik na tą chorobę i jej zaproponuj żeby używała. Współczuję ci z całego serca bo ja wrażliwa i by mnie mdliło. Cytat:
A co do wizyt u pediatry, to nie ma tak, że na pierwszą wizytę pediatra przychodzi do domu? U mnie tak było te 5 lat temu i zastanawiam się czy się zmieniło czy nadal tak jest. Zapomniałam zapytać naszego jak byłam w pon. Jestem po śniadanku. Jest u nas 9 letni Kuba więc Małgosia od rana zajęta. Szybko zjedli śniadanie i już na dwór od razu. Teraz Małgoś zarządziła mycie zębów, a Kuba nie ma wyjścia poddaje się temu. Wczoraj mój starszy brat dzwonił, że na 15 w sob organizuje grilla u taty bo jego 13 letni syn ma urodziny. Jak dotrzymam to jedziemy będzie wesoło i smacznie, jak zwykle. Zresztą stamtąd mam o całe 10 km bliżej do szpitala niż z domu ![]() Co do wczorajszej wizyty (bo chyba wam nie pisałam). Weszłam z pacjentką zapytać czy mnie przyjmie bo nie czuję ruchów to kazał od razu położyć mi się na leżance pod ktg i położna mi Ktg podłączyła, a on w tym czasie zajął się tamtą pacjentką. Jak ona wyszła to wparowała moja koleżanka z firmy farmaceutycznej, a on na nią, że nie ma teraz czasu bo ważna sprawa tutaj itd. Ale ja powiedziałam, że ta dziewczyna to jak siostra i niech zostanie. Ona zrobiła swoją "wizytę" służbową, ja zostałam zbadana. W trakcie badania lekarz mnie pyta gdzie rodzę, ja mu mówię, że w Pabianicach, a ten do mnie "głupia, nie lubię cię" z uśmiechem. Więc ja do mojej koleżanki "Asia słyszysz jak mnie pan dr traktuje? Jesteś moim świadkiem!" i w sumie cała wizyta była jak zwykle w żartach i Asia była zdziwiona, że on na wizytach tez taki luzak. Myślała, że on tylko przy firmie taki wyluzowany. W każdym razie jestem gotowa, wszystko mam tam jak wieloródka przygotowane i tylko czekać. Planowaną wizytę mam na czwartek, ale wg niego nie przyjdę. Poza tym kazał sobie wysłać smsa jak się mała urodzi. Powiedziałam, że napiszę mu "love cię do bólu, ale w czw mnie nie będzie" ![]() ![]() ![]() W każdym razie po porodzie muszę do niego iść bo mam nadżerkę i będzie musiał mi ją wyleczyć.
![]() |
#4892 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Hejj
![]() Witam się w TP nr I ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2)Co do pogrubionego - ![]() ![]() 3)No i maila nie dostałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A jak będziesz wózek w takim razie prowadzić? ![]() ![]() Brawa za bioderka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-19 o 08:17 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
A myślałyście już o antykoncepcji po? Ja po Małgosi stosowałam przez rok tabletki (Azalia chyba) a potem odpuściłam bo połączyłam ją z moimi bólami głowy. Teraz nie chcę tabletek, ale nie wiem co w zamian. Przed ciążą odkąd rzuciłam tabletki nie zabezpieczaliśmy się w ogóle, po prostu uważaliśmy. Ale w momencie wpadki nie byłoby tragedii, ale teraz już wystarczy. Na trzecie dziecko nas nie stać.
#4894 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
Mam info od Roxi (która na razie jest w terenie):
Była u lekarza, szyjka zgładzona, rozwarcie na 1cm. Lekarz stwierdził, że skoro to jej druga ciąża, a Norbert zaczął się wykluwać w 38tc, to trzeba być w stałej gotowości, bo poród może się zacząć lada chwila i do planowanej cesarki na pewno nie dociągnie ![]() Także i Roxi wciska się w kolejkę ![]()
![]() |
#4898 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
A to utrata wagi jest jakąś oznaką porodu???
![]() Niezorientowana jestem przepraszam ![]() A tak w ogóle to Witam wszystkie mamusie w ten piękny słoneczny poranek ![]()
#4899 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skończy się tak, że zostanie mi szklanka wody zamiast ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() U mnie nie jest piękny, bo duszny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4900 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4901 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też cisza w eterze, a nocka całkiem ok. Tylko ręka mi strasznie zdrętwiała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś brałam tabletki Novynette, ale moje libido wynosiło po nich zero... Ostatnie 3 lata używaliśmy gumek, ale ew. wpadka nie byłaby problemem. Nie wiem, nie wiem ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://canpolbabies.com/pl/porady/po...others/16/1465 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
Ide do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Margoś- napisz proszę o tej poprawie dostawiania do piersi. co wcześniej robiłaś nie tak, a teraz lepiej i Piotruś przybiera? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
zostajemy przy starym tytule? niedługo koniec wątku
![]() jeśli chodzi o anty, to mamy spory dylemat. tabletki odpadają, bo fatalnie się po nich czuję i libido sięga zera. spirala jakoś mnie odstrasza. wcześniej były gumki+ uważanie ![]() ![]()
#4909 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Cytat:
Hahaha, oklaski za depilację. Cytat:
gratulacje szybkiego spadku masy. Cytat:
Hahaha Cytat:
![]() Cytat:
mi też puchły w łydkach, a nie w kostkach ![]() Cytat:
Kurcze mi nic o tym nie mówili, ale jak wszystkie chodzą, to ją też pójdę ![]() Cytat:
A tak się martwiłaś a trafili w twój gust ![]() Cytat:
![]() no to szykuje się porodzik ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o antykoncepcję to ją tabletek nie chce brać, prezerwatyw nie lubie, ale kolejnego dziecka też póki co nie chce ![]() ![]() Wysłane z apliksuperacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
Strasznie sie ciesze.tylko nie wiem o ktorej wypis.i tak tz bedzie po 14.przy pierwszej chwili opisze wam moja historie szpitalna
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Dopadłam w końcu mojego męża wczoraj.. ![]() ![]() ![]() tylko siara później z takim w ludzi wyjść ![]() Cytat:
Cierpliwości Ci życzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie zacytowało wszystkiego i nie wiem co której chciałam napisać ![]() To śniadanko teraz może czas zjeść ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4915 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
skylie porodzik sie szykuje ![]() ita ciekawe czy juz urodziłaś? Myślę, że tak, a jeśli nie to zaraz to nastąpi ![]() ![]() Ja nie wiem co sie dzieje ale juz ledwo żyję ... Matko jedyna z jednej strony chce doczekac do 30, żeby mój gin robił mi cc, ale z drugiej, ja już na serio ledwo żyje ... Nie spie juz tydzien czasu po nocach, mam luźne dwójeczki od kilku dni.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-19 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zadomowienie
|
Kejt, ja na zdjeciu nie rozpoznalam co jest czym, ale skoro mowisz, ze sa jajka, to serdecznie gratuluje
![]() ![]() Surka, sliczny swietlik ![]() Oliath, ja nie wiem co bym zrobila odnosnie tesciowej. Z jednej strony zwariowalabym, bo takie objawy mnie zwyczajnie brzydza i nie wiem co bym zrobila majac takiego domownika i to jeszcze przy dzieciach. Z drugiej strony, ta kobieta jest juz pewnie w podeszlym wieku i ma jakies swoje przyzwyczajenia i nie wiem czy aluzje do niej dotra, a czy mocno i wprost powiedziane slowa jej nie obraza. Moze rzeczywiscie kupcie jej jakis balsam aby korzystala z niego jak Was odwiedza?? Nie wiem i serdecznie Ci wspolczuje ![]() Margos, ![]() Rocky, no widzisz, a tak sie balas o ten wozek ![]() ![]() ![]() Fiazo, super, ze wychodzisz ![]() Elaine, ![]() ![]() Rasha, ![]() ![]() Sammi, my przeprowadzamy sie zdecydowanie 28.07, do tego czasu musimy skonczyc lazienke, wc i korytarz. Najpierw zamieszkamy w jednym pokoju i powoli zaczniemy remontowac salon i pokoik dla Edzia, podejrzewam, ze to juz bedzie po porodzie ![]() Mela, my pewnie na poczatku zastosujemy prezerwatywy, potem zaczne sprawdzac temperature i sluz; tabletki sa pewne, ale ja juz nie chcialabym do nich powracac ![]() Witam sie o poranku ![]() Cala noc lazilam do wc, Edziu robi sie coraz ciezzy i ledwie podnosze brzuch i wlasne d.upsko z lozka ![]() ![]() Zycze wszystkim milego dnia, ![]() ![]() ![]() ![]()
#4917 |
Konto usunięte
|
Wychodzimy!!!
![]() Czekam na wypisy na obu pietrach, potem robimy niespodzianke Ignackowi i odbieram go z przedszkola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41863149]Wychodzimy!!!
![]() Czekam na wypisy na obu pietrach, potem robimy niespodzianke Ignackowi i odbieram go z przedszkola ![]() suuper wiadomość ![]()
#4919 |
Zakorzenienie
|
Fiazo, Teso super wieści
![]() Czy wasz czop też był brunatny? Się zastanawiam czy wszystko ok bo taki właśnie mam.
#4920 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny pomocy!!!!
do jutra mam oddac podanie o macierzynskie, prosze dajcie mi gotowaca ale razem z iloscią tygodni itd bo ja sie w tym pogubiłam. chce mieć ten roczny macierzyski ile to tygodni??? no nie wiem ![]() najlepiej jakbysie mi to wyslaly na prywatna wiadomosc bo nie wiem czy zdaze nadrobic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.