|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Jejku Oliath współczuję Ci strasznie
![]() A Twój mąż nigdy nie próbował jej delikatnie podpowiedzieć, że to trzeba leczyć?? Pisałaś, że jest to kochana kobieta to nie powinna się chyba za delikatną sugestię w kwestii jej zdrowia obrazić? Teraz to już "po ptokach", ale może spróbujcie i na przyszłość będzie Wam wszystkim lżej... Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-18 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2) ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Dobra, starczy mnie na dziś ![]() Zmykam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Zakorzenienie
|
Cos tam probowalam... coz kiedy u nich to normalne... tesciowa z malej wioski, niewyksztalcona, niebogata - a wiadomo, ze specyfiki do leczenia kosztuja... no wiec leczy cukrzyce, cisnienie, serce, stawy... a luszczyca niegrozna dla zycia, wiec odpuszcza...
Dzieki Bogu meza mam czyscioszka i o ile kilka lat temu syf i balagan dokola mu jednakowoz nie przeszkadzaly, o tyle po latach zycia ze mna standardy sie mu zmienily i teraz dba rowniez o porzadek i czystosc w domu... tak w miare ![]() ![]() ![]() ![]()
#4866 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() O to fajnie ze kolejna kobietka Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jaki masz sliczny brzuszek taka pileczke ![]() Jak słodko się uśmiecha ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Biedactwo.... cos mi się zdaje ze niedługo będzie porodzik jak u Teso
![]() |
#4867 |
Zadomowienie
|
Tak pomyślałam,że ja też mogę sypnąć kilkoma radami,może którejś z was się przydadzą
![]() No więc zaczynając od pupki-na pupę i dość silne odparzenia polecam Linomag i przemycie wacikami nasączonymi w nadmanganianie potasu- w roztworze zrobionym z jednego kryształku na szklankę przegotowanej wody. Gabi nabawiła się odparzeń jeszcze jak byłyśmy w szpitalu,mimo że stosowałam od samego początku maść Mustela Bebe przeciw odparzeniom ![]() ![]() Pytanie do mam rozpakowanych-czy dostałyście w zaleceniach ze szpitala lub u pediatry zrobienie usg bioderek w 6tygodniu życia maleństwa? Zastanawiam się,czy każde dziecko ma to badanie robione?
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie usg bioderek- my tez mamy zalecił e, ale z tego co wiem to rutynowo zalecają każdemu, więc nie martw się ![]() Witam się ![]() Dzisiaj był taki cacany i kochany, ze naprawdę ![]() ![]() My dzisiaj jedziemy do USC z Tztem także tez może mnie trochę nie być. Życzę miłego dnia wszystkim i rozwijających się akcji pogodowych ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wczoraj się nie zadobranockowałam, bo świętowaliśmy intensywnie z Tż jego imieniny ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O łał ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nam jakoś udawało się co roku wyjeżdżać nad morze z grupą znajomych na tydzień. I dzisiaj wyjeżdżają do Władysławowa, bez nas ![]() ![]() ![]() ![]() Neni, ja też poproszę o notatki, maila wyślę na priv ![]() Cytat:
![]() ![]() Cynamonowa "porody synchroniczne" ![]() Stokrotka ale bym zjadła takiego chlebka pieczonego, swojego ![]() Idę spać dalej ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Położna środowiskowa oczywiście powiedziała, że to gruba przesada, ale zabronić nam nie może iść ![]() A jak każda pierworódka pewnie chciałam skontrolować wagę Młodego bo w szpitalu dość mocno spadł ![]() Ale dzięki temu poprawiłam sposób przystawiania Młodego do cycka i zaczął przybierać więc ja w sumie cieszę się, że poszłam tak szybko ![]() No i następnym razem idziemy za dwa tygodnie się szczepić ![]() A i od razu dostaliśmy skierowanie na usg bioderek dzięki czemu poszliśmy na nfz a nie prywatnie ![]() Baloniku odnośnie usg bioderek to rutynowo zlecają każdemu między 4 a 6 tygodniem życia ![]() My byliśmy właśnie wczoraj i DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA MAGICZNE KCIUKI bo bioderka mamy idealne ![]() ![]() Tu rada dla En jeżeli będziecie chcieli robić na nfz to ja polecam przychodnie na wielickiej 25- bo tam są wolne terminy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Młody nakarmiony więc zbieramy się na spacer co by zdążyć wrócić przed upałem ![]() Miłego dnia Dziewczynki, Brzuszki i Dzieciaczki ![]() Po drodze będziemy trzymać kciuki dla potrzebujących i bić brawa za nowe tygodnie ![]()
![]() |
#4871 |
Zadomowienie
|
Enle to powodzenia w urzędach, błyskawicznego załatwiania formalności
![]() Baloniku dziękujemy za rady ![]() Oliath masz anielską cierpliwość, ja bym sugerowała juz coś teściowej, choćby z dobroci złotem ociekała ![]() ![]() Dzoan u mnie z OM wychodzi, że TP mam na 25.07, a z USG od 13tc cały czas ciągiem lecę z TP na 4.08. I moje miesiączki też były dłuższe, trwały ok 36-37 dni. Dlatego ginka wypisała mi zwolnienie do 06.08, a 04.08 kazała stawić się w szpitalu na indukcję. Ale widziałam, że obstawia, że między tym 25.07, a 04.08 urodzę ![]() ![]() ![]() Dobra, teraz idę pospać, do usłyszenia, pewnie ok 12.00 ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Zakorzenienie
|
Siemka z rana
![]() Kobity ale jestem happy.Tesc przywiozł wozek.... BEBETTO SOLARIS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tz w szoku ze jego rodzice kupili taki fajny sprzęcior,nie spodziewalismy sie a oni juz nam powoli wkręcali ze jakis tam kupili.....no i pisałam jakie emocje mną tagrały. Wozek jest superancki ![]() ![]() Moje dziecko spi,Tz pojechał do pracy ,tesc zalatwiac swoje sprawy i mam chwilke luzu ![]()
#4873 |
Wtajemniczenie
|
En gratulacje pozbycia się kilogramów
![]() Lachryma no to po dziabaniu życzę skurczyków ![]() Idzia ciesz się, że tak późno odczułaś "uroki" zgagi, blee! Neni mój gin zawsze przed badaniem mówi "Przepraszam". W sumie taki miły gest ![]() Oli ale Twój Tż potrafił zmienić standardy, może z teściową też się uda? Trzeba jej delikatnie napomknąć. Jeżeli mówisz, że z wioski itd., to jest prosta kobieta, więc może trzeba prosto z mostu? Z moją babcią tak było. Trzeba było jej zawsze mówić wprost, bo inaczej nie było mowy ![]() Margos no to miłego spacerku. Witajcie ![]() A ja już po śniadanku. I pewnie pojadę z moją siostrą i jej dzieciaczkami na działkę. Ma być tata i obiecywał jakieś pyszności, to szkoda by było gdyby miało mnie to ominąć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Rocky ![]() ![]()
#4874 |
Wtajemniczenie
|
Domcia- i jak? Urodziłaś
![]() Ja jeszcze nie, ba nawet ta noc była rewelacyjna! Nic a nic mnie brzuch nie bolała przy przekręcaniu się na boki ![]() ![]() ![]() ![]() Wybaczcie że się nie odnoszę do postów. Nadrobię później. Teraz lecę zawieść Wojtka do przedszkola i na KTG do szpitala ![]()
#4875 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() super ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sarenko ładne masz widoczki z okna szpitalnego.
![]() |
#4876 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.ja juz po sniadanku.wielu rzeczy nie lubie ale w szpitalu zjadam wszystko zeby pokarm byl.czekam teraz na obchód z nadzieja na wypis
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zakorzenienie
|
poDejscie nr dwa:
Dzień dobry! Gratuluje tygodni i kciuki za wizyty!! Kciuki za ite!! Co jest z kathe? mam 30stron do nadrobienia ![]() U nas lepiej,mały przybrał od wtorku,byliśmy w poradni laktacyjnej i generalnie nie jest zle..dobrze ssie,nirnajgorzej przystawiam,mleko jest,tylko wypływ slaby inad tym będę pracować..igorek je juz więcej ale nadal za mało. W pin znowu idziemy aby sprawdzić wagę.. I czekam na położna srodowiskowa... I muszę zadzwonić żeby się dowiedzieć gdzie mogę się zapisać na to usg bioderek
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-07-19 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry w ten piękny dzionek
![]() z sukcesów dnia wczorajszego - zamówione łóżeczko i materac, teraz niech szybko przychodzi bo chcę się napatrzeć ![]() a z tych smutniejszych - kuzynka też w ciąży, termin mamy praktycznie ten sam, tylko ona w 3 ciąży, wylądowała w szpitalu z zapaleniem nerek i antybiotykiem, może już do końca będą ją trzymać... dołóżcie trochę swoich magicznych kciuków żeby jeszcze do domu wróciła ![]()
![]() |
#4880 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Schudlam 1kg
![]()
#4882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja, nawet już po śniadanku... coś mnie ostatnio fantazja ponosi, chyba powoli przyzwyczajam organizm do coraz wcześniejszego wstawania
![]() Skylie... nie będę gratulować tygodnia, lepiej trzymam kciuki, żebyś już za niedługo urodziła ![]() ![]() En ![]() ![]() Rocky ![]() ![]() ![]() Oliath ![]() ![]() ![]() A jak teściowa zareagowała na prośbę o ogarnianie po sobie toalety? Coś powiedziała czy cisza w eterze? Sama nie wiem, co bym zrobiła... może kupcie jej z mężem jakieś silnie natłuszczające balsamy chociaż, powiedzcie, że akurat była fajna promocja, a mama koleżanki miała podobne PROBLEMY i to pomogło, bla bla... sama nie wiem ![]()
![]() |
#4884 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oliath nie dziwie Ci sie ze masz dosc,kazdy by dostał nerwicy i chyba tez wolałabym zołze....
![]() |
#4885 |
Raczkowanie
|
zdjecie z awatorka 5 lat temu było robione miałam blond a teraz moje naturalne zbieram sie do szpitala jade na 9 jak wroce to dam znac jak bylo i porobie potem zdjecia bo dopiero kupilismy aparat pozdrawiam trzymajcie sie mysle ze jak do wt nie urodze to wywołaja mi troche sie boje ale ciesze sie ze juz bedzie maly na swiecie papa
#4886 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
Witam się w 41 tygodniu, dziś mój dzień
![]() powiem Wam, że te okłady z samca jakieś przereklamowane są. my wczoraj po dłuższej przerwie poprzytulaliśmy się i zero, cisza w eterze ![]() gratuluję nowych tygodni, chociaż panie z czwórką z przodu mogłyby już sobie odpuścić ![]() skylie- brawa za 1 kg mniej, coś sie dzieje ![]() ![]() oliath- ja po prostu nie mogę czytać tego co piszesz, jestem na takie sprawy uczulona. jak tylko przeczytałam początek Twojego ostatniego posta dotyczącego teściowej czułam, że niedobrze mi się robi. ja bym nie dała rady... ![]() fiazo- oby dzisiaj Ciebie wypuścili ![]() Neni, jak nocka? czekasz na mnie czy coś się ruszyło? ![]()
#4888 |
Rozeznanie
|
Witam się porannie
![]() kawą i jagodzianką ![]() lecę was nadrabiać, b ![]() W środe po południu załapałam takiego doła że maskra. Najpierw chodziłam i szukałam zaczepki, ale małż sie nie dał ![]() ![]() ![]() Na szczęście przyjechały do mnie wczoraj koleżanki i humor mi sie poprawił Upiekłam rogaliki i zrobilam gofry z bitą, anansem i czekoladą ![]() ![]() ![]() Mam już dość brzucha, chce zeby mój syncio był już na zewnątrz. Plan na dziś: skakać, skakać, skakać, aż urodzę ![]() ![]() Lece ponadrabiać miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
i od rana taka brudna na twarzy chodzisz?
![]() elaine- dobrze, że już lepiej, oby tak dalej ![]() rozpakowanym mamom dziękujemy za rady życia codziennego- wszystkie się przydają ![]()
#4890 |
Rozeznanie
|
e tam, i tak siedzę tylko w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.