|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
My zdecydowaliśmy się na 2 dziecko bo stwierdziliśmy że jak powiedziała moja mama "później nam już się nie będzie chciało" jej słowa były przyspieszeniem decyzji. Po prostu uważamy, że dziecko powinno mieć rodzeństwo a im większa różnica tym gorzej. Tylko problem polega na tym że Tż ma dwóch braci starszych którzy starają się a się nie udaje a nam od razu.. No fakt 1 ciąża może nie była planowana niektórzy mówili "wpadka" może i tak ale to nie znaczy że dziecko niechciane.. A też nie chce mówić przed wizytą u lekarza żeby nie zapeszyć bo różnie to bywa. A z drugiej strony mam ochotę to wszystkim wykrzyczeć
![]() ![]() Nie mogłam w nocy spać cały czas mi coś przeszkadzało a to siku a to jeść a to nie wygodne ułożenie masakra.. A teraz nawet nie chce mi się myśleć o jedzeniu.. Miłego dnia dziewczyny bez mdłości bez humorów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |||
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Mysle ze juz zapracowalas na wolne ![]() Cytat:
Tez mamy wesele we wrzesniu i cos czuje ze pojde blada ![]() Aaaa - szefowa. To chyba jak wiekszosc pracodawcow - u mnie tez nie bedzie przyjemnie jak sie dowiedza. Tym bardziej ze poltora roku temu dostalam podwyzke z tekstem "tylko mam nadzieje ze nie zajdzie pani w ciaze" ![]() Wtedy powiedzialam zgodnie z prawda ze na razie nie planuje, a to ze potem sie zdecydowalismy to juz nie moja wina ![]() Tez jestem '88 ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkie nowe mamusie i trzymam kciuki za usg
![]() no ej ja nie chce byc najstarsza :P tez jestem zdania ze w zyciu bym nie zostawiła mojej córki jako jedynaczki ja pochodze z rodziny gdzie było nas 5 dzieciorków .... zreszta zawsze bedzie miała oparcie w bracie badz siostrze teraz sa czasy ze bez tego ani rusz ... ale szanuje decyzje rodzin gdzie jest tylko 1 dziecko ... tez mnie denerwuje te kłucia ciagniecia itp a najbardziej wkrurza mnie i szukam łazienki jak jestem poza domem jak cos ze mnie spływa ![]() ![]() ja jeszcze nikomu nie powiedzialam tylko maz wie ale jedziemy nad morze cała rodzina wiec bedzie super okazja ![]() i zaczełam cierpień na zapominalskosc rozrzepaniowa... no masakra jakas ide po cos i zapominam po co zostawiam w połowie zaczete rzeczy ![]() ![]() ![]()
#634 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też właśnie głównie ze wzg na synka zdecydowałam się na drugie dziecko, nie chciałabym go samego zostawiać. Ja też strasznie panikuję a to ból brzucha a to zaglądanie "w majty" człowiek niby już jedną ciąże przeszedł a ciągle takie numery robi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() Marzę o trójce dzieci, ale finanse brutalnie sprowadzają mnie na ziemię... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!!!
JA znow wstalam i spedzam ranek w lozku bo nudnosci ![]() Edzia musi ciagnac bo dzidzia rosnie ![]() ![]() Paulina i bardzo dobrze podjeliscie bardzo dobra decyzje!!!trzeba sie teraz tylko cieszyc z kolejnego maleństwa! katekatee zagladanie w majty ![]() teQiba powiem Ci ze mnie wcale nie chce sie isc na to wesele!ale to najblizsza rodzina meza i musze...najwyzej posiedzimy do 12 i do domku maz na pewno nie bedzie zly.A usg co tydz.to byloby dla mnie najlepsze rozwiazanie ![]() Glodna niby jestem a jak patrze na jedzenie to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Raczkowanie
|
Hmm wesela powiadacie dziewczęta
![]() ![]() 7 tydz ciąży, ale 31.lipca mam lekarza, więc z wpisaniem na 1 str poczekam do usłyszenia serduszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cześć dziewczyny, mam takie pytanie...bierze któraś z was Prenatal complex? Ginekolog polecił mi te tabletki, bo mam małe niedobory witamin. No to kupiłam, biorę je 3 dzień i za każdym razem jak wezmę to po 10-15 minutach wymiotuje :/ macie podobne dolegliwości? Nie wiem czy odstawić te tabletki czy co...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=sisterqa;41865531]Cześć dziewczyny, mam takie pytanie...bierze któraś z was Prenatal complex? Ginekolog polecił mi te tabletki, bo mam małe niedobory witamin. No to kupiłam, biorę je 3 dzień i za każdym razem jak wezmę to po 10-15 minutach wymiotuje :/ macie podobne dolegliwości? Nie wiem czy odstawić te tabletki czy co...
Kochana nie martw sie to normalne,bo witaminy w pierwszym trym ciazy poteguja wymioty...mi lekarz w ogole nie kazal brac,tylko kwas foliowy plus zelazo zadnego kompletu bo wlasnie wzmaga nudnosci.Moze zmien sobie pore ich przyjmowania i bedzie lepiej. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() Najwazniejsze oczywiscie wasze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie coś od wczoraj w brzuszku muli... Doczekałam się. ![]() ![]() I dalej męczy mnie dylemat tej wycieczki, zwłaszcza, że mój tata się strasznie nakręcił a mama powiedziała, że nie pojadą sami, bo ona nie zna języka i się boi. Ja jestem raczej na nie, ale mam straaaszliwe wyrzuty sumienia. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą w takim stanie przynajmniej ja widzę po sobie, człowiekowi nawet za bardzo nie chce się nic robić a tym bardziej ruszać gdzieś dalej ![]() A co do objawów to mi się ciągle odbija, mam nadzieje że to się nie skończy wiecie czym... Jak tam do wizyty? Wytrzymujesz? Bo ja już fiksuję powoli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze po jedzeniu sie bierze wit ... a wyszły ci jakies braki witaminowe w wynikach krwi? ja nie jem witamin w tabletkach dopóki mi jakas lekka anemia nie wyskoczy ... zawsze próbuje podleczac sie zapobiegawczo naturalnymi witaminami owoce warzywa ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- ufff wiec widze ze sama nie jestem z fiksowaniem mimo iz to drugie dzieciatko ![]() ![]() kate o to najgorsze odbije sie i nie wiem nawet kiedy :d mmhym a gdzie jedziesz ? a raczej gdzie macie jechac giana tez w 1 ciazy miałam globulki o to była masakra , ciagle mokro jak sobie to wspomne az mnie trzesie ![]() moja mloda wczoraj poparzyły liscie chmielu ale sie wystraszyłam okropnie to wygladało , dzis juz zanika ale jakby ja koty dopadły i podrapały ...
![]() |
#643 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Mnie wczoraj męczyła prawa strona brzucha a dziś lewa
![]() Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
#645 |
Raczkowanie
|
sisterqa skąd jesteś? ja też Podkarpacie
![]() a co do witamin to jakie badania robiłaś na te witaminy, że lekkie niedobory Ci wyszły? czytałam kiedyś, że właśnie Prenatal (i nie tylko) niestety wzmaga wymioty i nudności, ja bym zrobiła tak jak Edzia400 pisała czyli wspomogła się świeżymi owocami i warzywami, tym bardziej, że teraz lato i łatwo o nie ![]() dziewczyny mi na wymioty w 1-szej ciąży pomagała herbatka z imbiru. Kawałek korzenia zalewałam wrzątkiem i parzyłam przez 5-10 minut i potem sru do buźki ![]()
#646 | |
BAN stały
|
Cytat:
Heh ta zapominalskość to chyba u wszystkich ja dziś ide po skuter taka zadowolona że nie zapomniałam wziąć kasku i nagle taki znak zapytania w głowie a kluczyki wzięłam i powrót do domu ![]() Byłam dziś na wizycie i tak jak podejrzewałam moja dzidzia jest starsza ![]() ![]() Czy któraś z Was wie co mogą oznaczac skróty : FR,DR,G ? Bo mam je na zdjęciu a nigdzie nie mogę znaleźć co one oznaczają. I kolejna wizyta znów za 2 tygodnie z wynikami badan morfologia, mocz, kreatynina, bialko, cukier i coś tam jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, na początku gratuluje wszystkim przyszłym mamusiom.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miałam specjalne badania krwi pod katem obecności witamin, bo ginekolog stwierdził, ze strasznie blada jestem :P Wspomagalabym sie świezymi owocami i warzywami, ale niestety na nic nie mam ochoty i zajadam prawie same biszkopty -.- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja te witaminki też staram się z owoców, ale ma to dla mnie opłakane skutki, bo mam później "purchawki" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
A dlaczego chodzisz co 2 tygodnie? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
widziałam serduszko!
![]() ![]() to faktycznie uspokaja ![]() lekarz założył mi dziś już kartę ciąży i widzimy się za dwa tygodnie bo wyjeżdża na wakacje a my mamy małą uroczystość rodzinną więc będzie okazja się pochwalić całej rodzinie. jutro kończę 7 tydzień. mmhym ten twój płodzik w podpisie jest bombowy! |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
![]() |
#654 |
Zadomowienie
|
Hej, proszę o dopisanie do listy - po dzisiejszym usg jestem już trochę spokojniesza ...
ag9 (Agnieszka, 29 l.), - OM 08.06., TP 15.03., 1 ciąża Fasolka mierzy 2,2 mm - widziałam serduszko ![]() Wg OM wiek ciąży to 5t 6d. Wg usg mam dwa pomiary: 6t 1d wg pęcherzyka i 5t 5d wg tzw. "ciała płodowego" więc to pewnie ten ostatni się liczy.
#655 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie!
![]() Trochę mnie nie było, a tu 10 stron do nadrabiania ![]() Nie wiem, kiedy doczytam, bo ostatnio to poprostu padam na twarz popłudniem, senność okropna mnie ogarnia, a do tego pojawiły się mdłości... Nie jest najgorzej, ale miałam nadzieję, że mnie ominą jak poprzednio ![]() Dziś byłam u ginka (NFZ) i oficjalnie proszę o dopisanie do listy: Ania, 27 lat, OM 31.05, II dziecko ![]() Podobno było już widać jakiś zarys i tętno się pojawiło, ale nie dał mi pan posłuchać... Nie wydrukował mi też zdjęcia - bardzo wczesna ciąża - a ja właśnie chciałam mieć zdjęcie takiej kropki ![]() Pójdę jeszcze chyba prywatnie... Apropos ile prywatnie płacicie za wizyty? |
![]() ![]() |
![]() |
#656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Byłam w tym szpitalu u mojej ginki (przy okazji zobaczyłam kawałek porodówki ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
Nie zaszkodzi!!! wazne zeby leczyc ja tez biore teraz glob.nystatyne i wiem ze na pewno to dzidziusiowi nie zaszkodzi a wrecz przeciwnie mama musi byc tam zdrowa!wiec nie ma sie czym martwic!!!A jak dzidzius ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja też miała II grupę cytologii ale ginka nic mi nie przepisała
![]()
#659 |
Zadomowienie
|
ja mam od dawna II grupę cytologii i delikatną nadżerkę. z która 3 ginekologów nie kazało mi nic robić bo ponoć sama po porodzie zaniknie, a jak nie to wtedy będziemy działać
ja już nie mogę się doczekać kiedy ja zobaczę mojego maluszka i maleńkie oby do 23.07... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sobotę poszłam do doktora i pytam się czy to wszystko, a on tak ja do widzenia i zapomniałam się spytać ile się należy i wyszłam bez płacenia ![]() No a wczoraj siedziałam w poczekalni i mówiłam sobie "zapytaj ile, zapytaj ile" i znowu się nie zapytałam ![]() Tylko teraz tak się zastanawiam, bo kiedyś byłam u prywatnego i on normalnie jak siedziałam to powiedział ile, nie musiałam się pytać, może ten nie wziął nic za wizyty, bo trwały dosłownie 3 minuty? ![]() ![]() ![]() To się nazywa mózg ciążowy? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.