Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 12:41   #2251
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
WSTAWILABYM WAM FOTO CIASTA, ALE POTEM NA MNIE KRZYCZYCIE

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Dawaj
A oto i moje rozmiary.31 tygodni równe.

Brzuch potężny a cycków zero
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1947.jpg (74,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1948.jpg (86,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1949.jpg (75,7 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-07-19 o 12:53
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:41   #2252
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no dobra, może mam tam dużo, ale wszystko jest potrzebne

podziwiam niektóre z Was za to, że tak sobie dajecie radę wychodzi na to, że nie jestem oszczędna jak mi się do tej pory wydawało ale serio nie wiem jak zmniejszyć wydatki miesięczne, jeszcze może nie wozić dupska autem tyle nie brać P. na zakupy bo mi dziad wrzuca do koszyka milion rzeczy

haha jakbym pisala o swoim mężu ! ;p ja planuje małe skromne zakupy i jak on jedzie ze mna to zawsze wychodzi 2x więcej niż planowałam
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:42   #2253
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
tylko dopilnuj może też tego żeby ta wizyta w 8tc była gdziekolwiek zapisana? bo jeśli nie to możesz mieć problemy z becikowym, bo trzeba mieć wizytę przed 10tc
To w takim razie ja muszę iść znów do tego cwela, żeby mi to wpisał... Chyba, że zapytam nowego gina prywatnie czy to jest odznaczone w kartotece... Wtedy mógłby to przepisać czy gdzieś zaznaczyć.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:42   #2254
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bounty_ Pokaż wiadomość
przedwczoraj byłam u lekarza, mała w 31 tyg waży 1800 g
no to ładnie sobie rośnie dziewczynka ja idę jutro i nie mogę się doczekać, mimo że się lękam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:44   #2255
ja-ika
Zakorzenienie

Nie wiem, czy coś zobaczycie, ale wytężcie wyobraźnię i się uda
Oto Emilka i jej domek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 180720131307.jpg (71,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 190720131344małe.jpg (30,9 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2013-07-19 o 12:49
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:45   #2256
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość

Mam pytanie -czy dla dzidzi bierze się ręcznik do szpitala? I czy on tam dziecko codziennie kąpią?
Wczoraj położna na SR mówiła żeby spakować
Wspominała, że zdarzają się takie sytuacje, że mama bierze dla siebie 1 duży do kąpieli, po prysznicu rozwiesza na łóżku do wysuszenia a po godzince - kiedy położne proszą o ręczniczek dla maleństwa do kąpieli - babki podają ten, którym same przed chwilą podcierały się pod prysznicem Także to akurat nie za bardzo
Niewykluczone, że w Twoim szpitalu mają jakieś tam dla noworodków, ale ja bym wolała wziąć

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
zreszta co tu duzo gadac, nikt mi nie wmowi ze w Polsce jest za☠☠☠iscie z praca kasa i standardem zycia
Nikt tego nie sugerował!
Ja cały czas piszę o sytuacji kiedy laska sprzedała się, poszła na takie a nie inne warunki tylko dla tego, że według niej to super rokuje dla niej i dla dziecka. Sama nie ma stabilnej sytuacji, ciężar spoczywa na ojcu, który jest znanym od dwóch miesięcy kolesiem.

Nie ma sensu tego wałkować, każdy ma prawo mieć swoje zdanie

Jeszcze na SR dowiedziałam się, że możliwe, że obiegowa opinia o tym, że kosmetki J&J dla dzieci uczulają to przesada i wynika z nieprawidłowego stosowania np. oliwki. To jeden z nielicznych kosmetyków, który trzeba nakładać na mokrą a nie suchą skórę - i to w malutkiej ilości a nie takiej hojnej, "od serca"
Ja dostałam sporo miniaturek tej marki, planuję ostrożnie spróbować i obserwować maluszka.
Stary 2013-07-19, 12:45   #2257
ja-ika
Zakorzenienie

Tak jak myślałam nie widać za bardzo. Lepiej nie otwierać załącznika ze zdjęciem usg, bo na mniejszym lepiej widać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 12:45   #2258
karolson
Zakorzenienie

bo ona podobno kręciła coś z tym drugim finalista...
to jest przykre ehhh takie parcie na szkło.. ciekawe kto się dzieciaczkami ich zajmuje jak ona do wawy sie przeprowadzila to raczej bez dzieci.. szkoda dzieci..

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
WSTAWILABYM WAM FOTO CIASTA, ALE POTEM NA MNIE KRZYCZYCIE

dawaj dawaj

bajka trzymam kciuki koniecznie daj znać, chyba na krążek i szwy już za późno więc ciekawe co Ci zalecą..
Stary 2013-07-19, 12:46   #2259
bojatoja
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
między 28 a 32 tygodniem mi gin kazałą zrobić IIIUSG
Mój gin robi nawet do 34 tc

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Witam, wybaczcie,że się wczoraj nie odezwałam.
Wróciłam póżnawo, kolacja, córka i nie starczyło czasu.Z małym wszystko w porządku, KTG w normie, szyjka też.Mniej się rusza, bo mu ciasno i nie ma nawet jak się porządnie zamachnąć.
Super, że wszystko wporządku

Cytat:
Maharet super, że z Wami ok

witamy w 34tc

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jeszcze zapomniałam

Witam w 8mym miesiącu (ja pied*****)

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Witam z rana, kupiłam wczoraj w Auchan kosmetyki Hippa, nożyczki Canpolu, pakalanki i lece dalej przez internet u pana r_p77 i w aptece gemini ale pan r_p77 jakiś mi się wydaje wybrakowany
To w Auchan są kosmetyki z Hipp?

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Samba hejo trzymaj się tam!! współczuję szpitalnej lokatorki, ale zawsze mogło być gorzej, np. gdyby puszczała niekontrolowane bąki w nocy
Jak ostatnio leżałam w szpitalu to laska tak chrapała, że myślałam że ją zwale z tego łóżka Nienawidzę jak ktoś chrapie. O puszczaniu bąków już nie wspomnę
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hello

witam się w 27 tc i III trymestrze

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Mam dość, od rana problemy, od rana ryczę jak bóbr
Miałam dziś wizytę u ginekologa...Już na samym początku problemy - położna mnie woła i mówi "Pani Agnieszko, nie ma Pani ubezpieczenia" a ja zonk "Jak to?!!" No i mi pokazuje jak byk na czerwono w ich bazie "NIEUBEZPIECZONA" Rejestrowali mnie w pracy TŻ 11 maja z dniem zawarcia związku małżeńskiego, jak to możliwe?! Mama mnie u siebie w pracy wyrejestrowała w momencie, gdy TŻ jej przyniósł zaświadczenie z ZUS, że jestem zarejestrowana na niego jako męża. Normalnie myślałam, że zjadę... TŻ musi w poniedziałek jechać do NFZ'tu to wyjaśniać! Kolejna sprawa, rzekomo przybrałam na wadze UWAGA +10kg od ostatniej wizyty Czyli mam już +14kg na plusie - jak tak dalej pójdzie, to do porodu będę mieć +40kg...
Dostałam ochrzan od ginekologa, że jak tak długo mogłam nie być pod opieką ginekologiczną, to mu mówię, że miałam wizytę na 17 czerwca (ostatnio byłam 13 maja i miałam się pojawić między 17-21 czerwca na kolejnej wizycie), ale jak byłam robić badania to się dowiedziałam, że wielki Pan ginekolog sobie wziął urlop od 17 czerwca - 15 lipca to jak się miałam pokazać?!! Mówię mu, że chciałam iść do ginekologa tam gdzie mieszka mój mąż, ale okazało się, że on tak przyjmuje, to dostałam z☠☠☠ , że za jego plecami szukam innego lekarza! Że tu są moje wszystkie dokumenty i że on nie wie czy ma ochotę mnie dalej leczyć, skoro takie jest moje podejście do sprawy i chodzenie w kratkę na wizyty Normalnie nie dało się mu nic wytłumaczyć! Daję mu wyniki te z połowy czerwca, które mi zlecił ostatnio, a on, że tym sobie może dupę podetrzeć bo to jest stare i nieaktualne... Mówię mu "spoko, ale zrobiłam badania zanim się dowiedziałam o Pana urlopie" To się mnie pyta gdzie mam wyniki na glukozę - mówię, że nie dostałam na nie od niego skierowania, ale wiedziałam, że coś takiego jest, bo się interesuję i chciałam je zrobić odpłatnie, ale krew nie chciała lecieć, babka kłuła mnie po dwa razy w obie ręce i nic - to wiecie co usłyszałam? "Jak to krew nie chciała lecieć?! To rozumiem, że nie uraczę już od Pani żadnych badań tak?!" Myślałam, że mu zrobię krzywdę... Pyta się mnie jak się czuję - mówię mu, że bardzo mnie boli odcinek krzyżowo-lędźwiowy - udaje, że nie słyszy - mówię, że od niedzieli mam biegunkę to zaczyna się wydzierać "Pani jest normalna?!! Z takim czymś się jedzie na pogotowie, chce Pani zrobić krzywdę sobie i dziecku?!" Ogólnie ciulas nie lekarz... Już mi się cisnęło, żeby mu wygarnąć, że pewnie gdyby miał płacone do rąsi to by był milszy... Kazał mi się pojawić między 5-9 sierpnia z aktualnymi wynikami... Na glukozę dostałam skierowanie. Wyszłam z gabinetu, umówiłam się na 6 sierpnia na 17:00 na wizytę i zadzwoniłam do mamy... Już mi łzy z oczu leciały...

Jeszcze mu powiedziałam, jak wygląda sytuacja z zapisami, że w tej przychodni to się czeka tydzień wcześniej na wizytę u internisty a do ginekologa to też zapisuję się od razu jak wychodzę z gabinetu - mogli mnie poinformować telefonicznie, że on ma urlop od 17 czerwca, albo nie przyjmować zapisów na ten termin, poszłabym wcześniej rzecz jasna.
Jestem w szoku Co za popaprany gościu Nie poszłabym już do niego

Cytat:
nie wierzę w to co czytam co za idiota ja bym na niego skargę napisała
po raz kolejny się cieszę, że chodzę prywatnie posrany nfz
Ja chodzę na nfz i mam fajnego gina Ale wiem, że to rzadkość

Dobra idę nadrabiać dalej
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:46   #2260
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Oto Emilka i jej domek
buziolka nie widzę, ale domek fajny

wcisnęłam w siebie zupkę, była pyszna, ale ja dzisiaj coś nie mam apetytu, ale jeść muszę bo Miki teraz się chyba cieszy z babciowej zupci bo się wierci

Stary 2013-07-19, 12:46   #2261
policzanka
Wtajemniczenie

Z nudów zrobiłam fotki Lilkowych ciuszkow.A co tam wrzuce Wam
Od razu mowie ze nie jestm mistrzynią układania...Moze nie wygląda to schludnie ale grunt ze czyste i wyprasowane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg u.jpg (33,4 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p.jpg (31,6 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg l.jpg (34,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00012.jpg (35,1 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m.jpg (27,4 KB, 61 załadowań)

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-07-19 o 12:48
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 12:48   #2262
Bounty_
Rozeznanie

Cytat:
no to ładnie sobie rośnie dziewczynka ja idę jutro i nie mogę się doczekać, mimo że się lękam
rośnie rośnie moja kochana
nie lękaj się, Kaśko będzie dobrze, wymaz przeżyjesz
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Oto Emilka i jej domek
Emilii nie widzę, ale domek ma fajny
Stary 2013-07-19, 12:51   #2263
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy I

Cytat:
W karcie ciąży mam jeszcze puste pola z:
- HBs
- Miano lg przeciwróżyczkowych
- Miano lg przeciwtoksoplazmowych
- Pośredni odczyn Coombsa
- Poziom glukozy (nieszczęsny )

USG mi też nie wpisuje, tylko ja pamiętam kiedy miałam, bo miałam tylko 2...
No HBs i rozyczke za darmo powinien zlecić. Toxo płatne, ale zalecane. Coombsa to nie wiem, glukoza za darmo.
Usg z nfz należa się 3 na całą ciążę.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
To w takim razie ja muszę iść znów do tego cwela, żeby mi to wpisał... Chyba, że zapytam nowego gina prywatnie czy to jest odznaczone w kartotece... Wtedy mógłby to przepisać czy gdzieś zaznaczyć.
Musi mieć jakąkolwiek notatkę, ze byłaś, inaczej lipa.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:52   #2264
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Od razu mowie ze nie jestm mistrzynią układania...Moze nie wygląda to schludnie ale grunt ze czyste i wyprasowane
super
Cytat:
Napisane przez Bounty_ Pokaż wiadomość
rośnie rośnie moja kochana
nie lękaj się, Kaśko będzie dobrze, wymaz przeżyjesz
no mój miał w 31tc 1400, ciekawe ile jutro będzie
no widzę, że jesteś na bieżąco z moimi lękami bleee przeraża mnie to

Stary 2013-07-19, 12:53   #2265
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
ee fajnie

czy jest coś czego jeszcze niemasz? musisz dokupić??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 12:54   #2266
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
no to akurat nie było tutaj wspomniane w opisywanej historii czy mieszkanie chłopak dostał w spadku czy sam na nie zarobił, tego nie oceniam. Wiadomo, że takim ludziom lepiej, ale nie mam nic do nich, miał szczęście to dostał, bardzo fajnie.

ps. okropny sen ja też po takich snach mam focha nie wiem o co
Larysa, ale ja się nie do historii odniosłam, a do Twojego postu apropo zarobków i tego na co można 2000 tys. wydawać

Co do historii i mojej reakcji, chodziło mi o to, ze nie rozumiem ludzi, którzy a, bzykają bez zabezpieczenia, "bo on myślała, ze ona" i potem wielkie zdziwienie, b, bzykają, żeby na dziecko stabilizacje złapać - i tu niezależnie od tego jaka ta stabilizacja by nie była (w sensie zarobków)... i to jeszcze osobą, która nie jest jakoś specjalnie bliska (bo zrozumiałam, ze to nie jest para)

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Bardzo chętnie wysłucham Twojej końcowej opinii
Tylko mam problem z tą szkołą, wybrałam sobie idealnie pasujący do nas termin, zarezerwowałam go wstępnie dawno temu i okazuje się że na ten kurs zapisały się tylko 2 pary (min. muszą być 3) Inne terminy nie do końca nam pasują, czy kurs ruszy okaże się na początku przyszłego tygodnia.

Wrocławianki!!! możecie jeszcze polecić inną szkołę godną polecenia??

Niestety wszystko wyszło nie dawno, a ja szkołę powinnam już zacząć (27tc), i np. w "bocianku" na chałubińskiego już nie ma miejsc jak dzwoniłam.
Ważna przyznam jest dla mnie lokalizacja, na drugi koniec Wroc. nie zdążymy z Tżtem dojechać po pracy (mieszkamy od strony Psiego Pola).
Powiem tak, Szkoła jest przyzwoita Ja sporo wiedzy miałam z rożnych warsztatów i książek, ale mimo wszystko uważam, ze było warto - kompetentni prowadzący, tematy jak najbardziej potrzebne - pewnie dałoby się więcej i dłużej, ale po co Sporo Ci wcześniej napisałam i teraz w sumie pozostaje mi tylko podtrzymać opinię - spokojnie mogę szkołę polecić
A nie możecie dołączyć do istniejących grup? Pochodzić na część zajęć z jedną a na część z inna? Ponieważ każdy temat jest de facto oddzielny i z innym prowadzacym, nie ma konieczności zachowania ciągłości kursu

Z kolei z doświadczeń warsztatowych - a tutaj był kontakt tylko z położnymi, bardzo dobre wrażenie - i fajnie i mądrze mówiły - zrobiły obie szkoły z ul. Wałbrzyskiej 26 (i ta prowadzona przez Panią Jadwigę Wolną i ta przez jej koleżankę Jolantę Frankowską-Szkutnik ), ale są na drugim końcu miasta.
Świetne wrażenie zrobiła też na mnie położna ze szkoły na Zakrzowskiej 29 - to, Twój "koniec miasta", więc warto by się chyba też tam podpytać o program i czas trwania

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:56   #2267
Bounty_
Rozeznanie

Cytat:
cudnie to wygląda, tyyyyyyyyyle miejsca na ubranka, zazdroszczę

Cytat:
super

no mój miał w 31tc 1400, ciekawe ile jutro będzie
no widzę, że jesteś na bieżąco z moimi lękami bleee przeraża mnie to
staram się być na bieżąco z wątkiem tylko pisanie nie wychodzi
Stary 2013-07-19, 12:56   #2268
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

Edward mnie wykończy... Jest dziś tak niegrzeczny, ze mam go po dziurki w nosie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-19, 12:57   #2269
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Olalal... ale porządek

Cytat:
ee fajnie

Właśnie miałam o to dopytać

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 12:58   #2270
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
ee fajnie

Nie ma łózeczka.W przyszłym tygodniu przywiozą.Trzeba je bedzie jeszcze pomalowac.Dlatego niech Lilka siedzi w brzusiu.Niech sie nie spieszy
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:59   #2271
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Nie ma łózeczka.W przyszłym tygodniu przywiozą.Trzeba je bedzie jeszcze pomalowac.Dlatego niech Lilka siedzi w brzusiu.Niech sie nie spieszy
W najgorszym wypadku tz ogarnie, jak będziecie w szpitalu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-19, 13:01   #2272
Figulina987
Zadomowienie

3 h nieobecności i tyle stron naskrobałyście!

Ja już po wizycie. Kubuś zostaje chłopcem TŻ odczuł ulgę
Ogólnie wszystko ok, ciśnienie, szyjka w normie, młody waży 1450g w 30t tylko ja się nabawiłam jakiegoś świństwa na basenie i muszę się troszkę podleczyć... Aha i przede mną regularne KTG co 2 tyg. Nawet położna się zdziwiła, że lekarz zleca tak wcześnie, ale to pewnie ze względu na moją chorobę.

Następna wizyta 20.08 o godz. 15.15
Jeśli mogę prosić o dopisanie

a teraz idę nadrabiać, bo wieczorkiem idziemy z mężulem na kolację (na którą swoją drogą zaprosił mnie bez okazji chyba czuje powoli klimat, że to ostatnie tygodnie "wolności" )
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 13:03   #2273
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo widzę moją komodę
Super wszystko poukładałaś

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 13:05   #2274
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie wszystko ok, ciśnienie, szyjka w normie, młody waży 1450g w 30t tylko ja się nabawiłam jakiegoś świństwa na basenie i muszę się troszkę podleczyć... Aha i przede mną regularne KTG co 2 tyg. Nawet położna się zdziwiła, że lekarz zleca tak wcześnie, ale to pewnie ze względu na moją chorobę.
super, że wizyta udana no i, że Kubuś nadal jest Kubusiem
ciekawe czy mi już gin każe chodzić na KTG- od którego tygodnia to zalecają?

Stary 2013-07-19, 13:06   #2275
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

a teraz idę nadrabiać, bo wieczorkiem idziemy z mężulem na kolację (na którą swoją drogą zaprosił mnie bez okazji chyba czuje powoli klimat, że to ostatnie tygodnie "wolności" )

Stary 2013-07-19, 13:10   #2276
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Martwi mnie fakt, że w ciągu 10 tygodni przytyłam 9kg... Wychodzi na to, że tyję 1kg tygodniowo - coś jest nie tak :/ Nie objadam się, nie jem praktycznie słodyczy... Siedzę w robocie i zjadam tu 3 kromki chleba z serem żółtym i pomidorem + woda + jabłko. W domu jem tylko obiad - zazwyczaj kalafior opiekany czy coś. Mam się przygotować na to, że jeszcze raz tyle przybiorę?

Mama foka
Stary 2013-07-19, 13:10   #2277
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
ale może ona nie celowo zaszła w ciążę? zdarzyło się - fakt, ale nie ma co ich oceniać, bo wsumie nie muszą być razem tak też się dzieje. A czasem takie związki są bardziej udane niż te długodystansowe
choć co do celowości zajścia w ciążę to chyba bardziej temu facetowi na tym zależało z tego co pisałaś, że chce się ogarnąć, ustatkować. Dziewczyna mogła nie wiedzieć o tym, a że on strzelił tak jak strzelił nie wiem no, ciężko oceniać
mi chodziło tylko w moich wypowiedziach chodziło o kwestie finansowe, że to żadna ujma czy coś, zarabiać najniższą krajową i dobrze sobie dawać radę
Wiesz co, raczej celowo - w końcu uprawiali regularny seks bez zabezpieczenia przez 2 miesiące (przy okazji ryzyko złapania choróbska od jednej z 10 innych "przygodnych", fuj).

Oczywiście, niech im się układa jak najlepiej! Dla mnie ojciec mojego dziecka to osoba, którą chciałabym dobrze "prześwietlić", w końcu zachodząc z nim w ciążę tworzę relację na całe życie. Jasne, różniście się w życiu układa, ale na pewne rzeczy mamy realny wpływ, to jest właśnie dla mnie miarą dojrzałości - świadomość konsekwencji swoich czynów.

A jeszcze co do tych "mitycznych 2 tysięcy" Parę dni temu napisałam na wątku dziewczyny, która w ciąży chce sobie załatwić fikcyjne zatrudnienie na 2,5 tysiąca brutto, że to jednak trochę dużo na polskie realia, ZUS na bank wywęszy szwindel. Wszystko zależy od perspektywy.

Lola, ja cały czas apeluję żebyś nie brała tego co piszę do siebie - tzn że Ty, Twój tż zarabiacie za mało, kompletnie nie o to mi chodzi!

Misia napisała o tym:

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nieprawda !! Narzeczony Cię kocha i jest dla Ciebie wsparciem !! A kasa?? Pieniądze rzecz nabyta, dzisiaj masz, jutro możesz nie mieć.
Tzn przy zakładaniu rodziny ważna jest rodzina Sytuacją idealną byłoby gdyby dzieci rodziły się z miłości. Wiem, banał.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
on ma urodziny za tydzien i stwierdzilam ze prezentu ode mnie nie dostanie, jak kuba bogu tak bog kubie najwyzej prezent polezy do swiat. tak jak on, zloze mu tylko zyczenia w lozku, dam buzi i niech spada na szczaw.

O mamuniu, ale te męskie głupole niedomyślne
Weź go może uświadom, że ok, rozmyślnie nie cisnęłaś go o prezent, ale liczyłaś na jakiś szarmancki gest i w ogóle
Stary 2013-07-19, 13:11   #2278
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobre wieści I dobrze, że Kubuś jest Kubusiem

Mama foka
Stary 2013-07-19, 13:12   #2279
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Martwi mnie fakt, że w ciągu 10 tygodni przytyłam 9kg... Wychodzi na to, że tyję 1kg tygodniowo - coś jest nie tak :/ Nie objadam się, nie jem praktycznie słodyczy... Siedzę w robocie i zjadam tu 3 kromki chleba z serem żółtym i pomidorem + woda + jabłko. W domu jem tylko obiad - zazwyczaj kalafior opiekany czy coś. Mam się przygotować na to, że jeszcze raz tyle przybiorę?
Kobieto, ja mam chyba z 16 na plusie! Z Mają też tyłam 1 kg na tydzień i wszystko było w porzadku!

Stary 2013-07-19, 13:14   #2280
kaska87
Zakorzenienie

kuzynka do mnie właśnie dzwoniła czy nie chcę łóżeczka i materacyka, ale ja już mam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości