|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#16501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Dokładnie
Orzeszku,trzymam za Ciebie kciuki,na pewno sobie poradzisz!
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#16502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się kochana
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#16503 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedys tez byly, tylko ze bez tych durnych słodyczy. Ale przynajmniej dobre bylo. Moze i slodkosci sa dla ludzi ale nie dla tych na redukcji :/
|
#16504 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przesadzaj - teraz nie ebdziesz jadła a skonczysz redukcje to się na nie rzucisz. Trzeba sobie pozwolić od czasu do czasu
![]() Słyszał ktoś może o stewii? |
|
|
|
#16505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#16506 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie ze sa ale bardzo malo. ylk oze to, ze ich nie lubie to nie znaczy ze mam ich nie jesc poniewaz w ten sposob nie dostarcze mojemu organizmowi witamin. Moga byc tabletki ?
|
#16507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na kolację będzie 200g twarogu z łychą jogurtu naturalnego... Wsiądę na rowerek,to spalę trochę
|
|
|
|
#16508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#16509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doszedl jeszcze litr soku jabłkowego
Życie jest piękne. Nareszcie w Niemczech Edytowane przez seemore Czas edycji: 2007-04-21 o 18:03 |
|
|
|
|
#16510 |
|
Raczkowanie
|
wiecie ja od 3 miesięcy nie jem mięsa, szczerze powiedizawszy nigdy za nim nie przepadałam. Zaobserwowałam, że coraz bardziej tyję przez to, bo jakoś białko uzupełnic nalezy prawda? Jetsem załamana.. A może Wy cos o tym wiecie?
|
|
#16511 |
|
BAN stały
|
dzis:
kromka ciemnego chleba z wedlina drobiowa i papryka, rumianek zupa pieczarkowa marchewka serek homogenizowany 140g z plasterkiem ananasa 1/2 makreli, kromka ciemnego chleba, melisa powiedzcie czy czegos tu brakuje i ile to moze wszystko miec mniej wiecej kalorii
|
|
|
|
#16512 |
|
Wtajemniczenie
|
Brakuje wszytkiego
|
|
#16513 |
|
BAN stały
|
c. d.
obiad: ryż i pierś z kurczaka na oliwie z oliwą (niestety bez żadnych warzyw - wiem, że źle!) podwieczorek: banan (też wiem, że za mało, ale prawie cały czas spałam i jakoś mi było źle po odstawieniu cukru :/) kolacja: 1 duża bułka razowa z Almette ziołowym i ogórkiem (mam awersje do wszelkich serków - chyba powinno być bez tej bułki?) no i herbata bez cukru Proszę mocno nie bić To mój pierwszy dzień...Śniadanko było ponoć dobre w miarę: - 1 bułka razowa + szynka drobiowa 2 plastry + papryka + jabłko + herbata bez cukru 2 śn. było za ubogie, bo tylko Activia z owsianką i otrębami. Moge wtedy zjeść kolejne jabłko lub banana? Kurcze tyle jem, że boję się że utyję... Proszę o konstruktywną krytykę |
|
|
|
#16514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P: pol kostki twarogu, jogurt naturalny P2: pare łyków (dosłownie) jogurtu pitnego, 3 bulki maslane K: wiejski... Znoooow się zaczyna |
|
|
|
|
#16515 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam tak: 2 szklanki mleka - 1,5 szklanki do garnka i gotować. Reszta - znaczy około 1/2 szklanki - dodajemy do tego jajko, czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej i ja dodałam łyżeczkę kakao. Wszystko wymieszać aż do uzyskania gładkiej masy i dodać do gotującego się mleka ciągle mieszając. Wychodzi gęsty i ślicznie pachnący budyń
Można dorzucić cukier, ja osobiscie w domu nie mam, więc mój budyń był sugar free Więc zjadłam ze słodkimi owockami![]() Polecam |
|
|
|
#16516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16517 |
|
Zakorzenienie
|
Objadanie się
|
|
|
|
#16518 |
|
Zakorzenienie
|
Nefre, jakbys zobaczyła moój jadłospis przez ten cały tydzien, to bys wiedziała co znaczy objadanie sie, wole Ci tego oszczędzić bo padniesz
Jutro ma byc ładnie,Orzeszku. Bo jak nie to w dziób ![]() dzisiaj sie mierzyłam, bo chce sobie kupic sukienke na allegro, taka cudna, ze szok, no i wymiary mam nastepujące: biust: 88cm talia: 69 cm biodra:85 cm hmmm...;/ |
|
|
|
#16519 |
|
Wtajemniczenie
|
No normalnie ide sie zaraz zabic.
|
#16520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16521 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyszła pysznie!! to najlepsza babka jaką jadłam w życiu i ponadto została zjedzona w ciągu 10!minut
.Cytat:
Byłam dzisiaj na zakupach,chciałam sobie kupić spodnie,ale niestety wszystko za duże,a te najmniejsze rozmiary znowu zbyt małe. ![]() ![]()
|
|
#16522 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak smakuje sam omlet ? Jadalny czy trezba z jakimis dodatkami?
|
#16523 |
|
Zakorzenienie
|
A możesz sobie dodac jakieś białeczko lub warzywa
.Niestety mi omlet nie wychodzi
|
#16524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
warzyw nie lubie. jednak zjem samo :/ jesli nic nie wymysle
|
|
#16525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i niewiem gdzie ja znajde teraz spodni eleleganckiea ja dzis tak: sn; truskawki pokrojone w kosteczke , wymieszane ze skzlanka otrebow granulowych i zalane jogurtem wisniowym - pycha ![]() 2sn; obwarzanek z sezamem , owocojogurt w mcdonaldzie , jablko ob; makaron razowy z sosem serowo piczarkowym , do tego surowka z kapustki kisoznej i marchewki , brokulki , big milk po; 3 duze jabluszka ko; ledwo wcianieta grachamka z syznka drobiowa i ogorkiem zielonym czuje ze zaraz pekne , a niech kto smi pwoie cyz hcociaz w miare zdrowo ? mi si ewydaje ze tak ackzolwiek wiadomo ze inaczej jak spojryz na to ktos innya Orzeskzu przeciez masz super wymiary i nawte neiwies zile bym dala zbey w tlyku miec tyle co ty a nie 82 w najszerszym miejscu , pryznjamniej kupilabym sobie juz jakies ladne psodnie na ta komunie nieszczesna :P |
|
|
|
|
#16526 |
|
Rozeznanie
|
A więc dzisiejszy ostateczny jadłospis:
Ś: 2 kanapki z pasztetem, pomidorem, ogórkiem, szynką IIŚ: salaterka sałatki owocowej O: panga w panierce, ziemnaki, pół pomidora z cebulką K: makrela w sosie pomidorowym z puszki (175g), kromka chleba razowego Kurde znowu marnie A do samodzielnego przygotowywania sobie posiłków zniechęcił mnie dzisiaj niewypał z tą sałatką owocową ![]() Italianko przeczytała artykuły z linków i wyliszyłam sobie dzienne zapotrzebowanie na kcal które wyniosło ok. 1500 kcal. Mogłaby któraś z was wyliczyć mi czy dużo mi zabrakło dzisiaj do tej wartości? Z góry dziękuję |
|
|
|
#16527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#16528 |
|
Zakorzenienie
|
a Orzeskzu przeciez masz super wymiary i nawte neiwies zile bym dala zbey w tlyku miec tyle co ty a nie 82 w najszerszym miejscu , pryznjamniej kupilabym sobie juz jakies ladne psodnie na ta komunie nieszczesna :P[/quote]
no nie wiem czy takie super
|
|
|
|
#16529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym... Gdzie białko? Zdrowe tłuszcze? 4 posiłki to mało.
|
|
|
#16530 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś pomysły na soje Wsadziłam do szklanki, zalałam wczoraj wodą i tak nadal stoi na tym parapecie Myślalam o takiej paście sojowej. Zmiksować soje, wymieszać z ugotowanym jajkiem, dodać podsmażoną cebulkę i pieczarki, trochę jogurtu naturalnego - wymieszać i taka pasta do smarowania kanapek wychodzi. Gdzieś czytałam o tym przepisie, ale już dokładnie nie pamiętam, czy aby na pewno tak to się robi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

ja dalej jestem na komputerowym odwyku, wpadlam na chwilke 

)

Więc zjadłam ze słodkimi owockami