Ile dzisiaj zjadłam ? :) - Strona 550 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-21, 14:45   #16471
gujana
Wtajemniczenie

Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
Napisane przez anja_23 Pokaż wiadomość
Ale to się ma nijak do tego co Wy mówicie że trzeba jeść 4-5 posiłków, nie jestem w stanie nic zjeść, od śniadania zjadłam activie i się czuję jakbym zjadła z gar bigosu

wg mnie takie srodki jak aplefit to zwykle oszukiwanie organizmu. teraz nie jestes w stanie nic zjesc, ale normalnie bez aplefitu jadlabys pewnie juz obiad. dlatego ja jestem scepytczna do takich srodkow, lepiej sterowac swoim apetytem w sposob naturalny.
poza tym na dluzsza mete organizm nie da sie oszukac.

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-21, 14:45   #16472
nedvedzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
1/4 kostki twarogu to około 60g czyli około 12g białka i to jest bardzo mało
do kanapek napewno nie dajesz 100g szynki więc malo
kefir i jogurt to nie jest po pierwsze posilek po drugie zawarte w nich białko jest w ilościach śladowych i nie jest pełnowartościowe

treningi o których piszesz to treningi typoow aerobowe a to nie jest najlepsza droga do schudnięcia

poza tym trudno jest ocenić dietę bez gramatury itp
powódów, ze nie chudnie może być wiele
albo masz za dużo kalorii albo za mało
może należysz do tych nieszczęśników, którzy muszą ograniczać węgle, bo sam ujemny bilans im nie wystarcza

zastanów się i szczerze sobie odpowiedz ile w twojej diecie jest odstepstw, jak często trafia sie jakiś batonik, jak często zrezygnujesz z posiłku, jakie są przerwy, ile czasu mija od śniadania, kiedy jest ostatni posiłek, czy są posiłki po treningu, ile już dieta masz za sobą itp itp

jeśli nie chudniesz to coś jest źle i powinnaś poszukac
powodzenia
treningi są za mało intensywne
przez 45 dni nie jadłam nic słodkiego żadnych ustępstw żadnego podjadania i chudłam... do czasu... ok. ponad 2 tydonie wagastanęła na 58 i w miesiąc schudłam 1 kg tylko.. to mnie podłamało i od świąt nie moge sie pozbierać do podjęcia następnej próby przerwy między posiłkami sa nastęujące Śniadanie -6 albo 7 II śniadanie kanapka 1 - 11.05 kanapka 2 - 13.05 o 12.10 jest jabłko obiad-16.00 kolacja 19.00 posiłków przed i po treningwych nie mam by tych treningów teoretycznie też nie mam... Czyli jednym słowem powinnam jeść jeszcze wiecej białka...
nedvedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-21, 14:47   #16473
phenomena
Zakorzenienie

Cytat:
poza tym nie łączy sie tłuszczu i ww - to jest mega tucząca kombinacja
moge poprosic przyklad takiego nietrafnego polaczenia
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-21, 14:51   #16474
seemore
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
jesli rower sprawia Ci przyjemnosc to nie rezygnuj z niego. tylko ze zeby schudnac nie mozesz jednostajnym tempem jezdzic, powinna raz byc mordercza gorka, raz spokojny zjazd pozniej znow mordercza pogon. na fitnesie jest o treningach interwalowych, czy jakos tak. nie znam sie za dokladnie ale kiedys czytalam o tym.

25km to dobre na poczatek, ale z czasem wazne jest zwiekszanie dystansu, zwiekszanie zmeczenia, zwiekszanie gorek.
szczerze mowiac, ja schudlam bardzoo bardzo (zupelnie nie celowo ale bylam na wyprawie i po niej schudlam; zreszta na wadze nie schudlam ale ubrania ze mnie zjezdzaly) jak jezdzilam przez ponad miesiac dzien w dzien 100-150 km. jesli dystans byl mniejszy to dlatego ze bylismy w gorach.
Nie sprawia mi to przyjemnosci gdyz nie znosze jezdzic do babci, kotrej nie lubie a nigdzie indziej nie pojade bo mam skladaka i bede sobie wstydu robic :/ Wiem, ze to glupi powod ale nie chce jeszcze raz przezyc tego, co kiedys. A interwaly owszem są, raz pod górke raz z górki, poza tym jak czuje przeplywa energi to jade jak glupia apotem ledwo dysze i jade wolno. Jak odpoczne to znowu pędze. A wiecej niz 25 km nie jestem w stanie jezdzic bo mnie uznaja za wariatke jak bede jezdzila 3 razy dziennie do babci. Koniec jazdy na rowerze

seemore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-21, 14:54   #16475
pingwin2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nedvedzia Pokaż wiadomość
przez 45 dni nie jadłam nic słodkiego żadnych ustępstw żadnego podjadania i chudłam... do czasu... ok. ponad 2 tydonie wagastanęła na 58 i w miesiąc schudłam 1 kg tylko.. to mnie podłamało i od świąt nie moge sie pozbierać do podjęcia następnej próby przerwy między posiłkami sa nastęujące Śniadanie -6 albo 7 II śniadanie kanapka 1 - 11.05 kanapka 2 - 13.05 o 12.10 jest jabłko obiad-16.00 kolacja 19.00 posiłków przed i po treningwych nie mam by tych treningów teoretycznie też nie mam... Czyli jednym słowem powinnam jeść jeszcze wiecej białka...
nedvedzia po pierwsze odchudzanie to proces falowy i sa zastoje, co jest naturalne
nasz organizm kocha tłusz i niechętnie go oddaje a im ma go mniej tym trudniej
strasznie wcześnie masz ten ostatni posiłek

trochę nie rozumiem, co to znaczy, ze teoretycznie nie masz treningów tzn. masz je czy nie

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-21, 15:00   #16476
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez seemore Pokaż wiadomość
Nie sprawia mi to przyjemnosci gdyz nie znosze jezdzic do babci, kotrej nie lubie a nigdzie indziej nie pojade bo mam skladaka i bede sobie wstydu robic :/ Wiem, ze to glupi powod ale nie chce jeszcze raz przezyc tego, co kiedys. A interwaly owszem są, raz pod górke raz z górki, poza tym jak czuje przeplywa energi to jade jak glupia apotem ledwo dysze i jade wolno. Jak odpoczne to znowu pędze. A wiecej niz 25 km nie jestem w stanie jezdzic bo mnie uznaja za wariatke jak bede jezdzila 3 razy dziennie do babci. Koniec jazdy na rowerze

na pewno jesli bys chciala,moglabys znalezc inna rase niz tylko tą do babci. Seemore, ja Cie nie chcialam zrazic, chcialam tylko podac przyklad, ze zwiekszajac odleglosc osiaga sie lepsze rezultaty. nie mowie ze masz zaraz jezdzic 150 km, bo do tego potrzeba juz troche kondycji i trzeba rower przede wszystkim bardzo lubic, zeby spedzic na nim wiekszą czesc dnia,albo i caly dzien.

jak nie rower to moze znajdziesz sobie inny sport.

a co do Twojego rowerku - ja kocham rowerywszelakie, skladaki nie skladaki, kazde! i mam ich mala kolekcje... moj najnowszy ma 20 lat i jest najpiekniejszym rowerem jaki widzialam co prawda w polowie zardzewialy poki co, ale da sie z tym cos zrobic

Stary 2007-04-21, 15:02   #16477
seemore
Wtajemniczenie

Cytat:
na pewno jesli bys chciala,moglabys znalezc inna rase niz tylko tą do babci. Seemore, ja Cie nie chcialam zrazic, chcialam tylko podac przyklad, ze zwiekszajac odleglosc osiaga sie lepsze rezultaty. nie mowie ze masz zaraz jezdzic 150 km, bo do tego potrzeba juz troche kondycji i trzeba rower przede wszystkim bardzo lubic, zeby spedzic na nim wiekszą czesc dnia,albo i caly dzien.

jak nie rower to moze znajdziesz sobie inny sport.

a co do Twojego rowerku - ja kocham rowerywszelakie, skladaki nie skladaki, kazde! i mam ich mala kolekcje... moj najnowszy ma 20 lat i jest najpiekniejszym rowerem jaki widzialam co prawda w polowie zardzewialy poki co, ale da sie z tym cos zrobic
Nie bedze zadnego sportu. Jak sie wkurze to sama mechanicznie usune ten tluszcz Nie urazilas mnie, uwielbiam rower, tylko starzy nie chca mi kupic takiego jak ja chce. Moj 14 letni sasiad usiadl na torach i czekal na pociag. Chociaz maszynista dawal sygnaly z tych torow nie zszedl. Wiadomo jaki byl koniec. Przynajmniej mial odwagę. A ja jestem tchórz. Aczkolwiek wrozka powiedziala mi, ze bede szczesliwa wiec moze sie cos zmieni. Ale jej nie wierze

Stary 2007-04-21, 15:08   #16478
orzeszek01
Zakorzenienie

jestem brzydka, GRUBA I nieszczęśliwa.

jem,jem i jem.

GRUBY ORZESZEK.

od poniedziałku jestem na redukcie.
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-21, 15:13   #16479
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie bedze zadnego sportu. Jak sie wkurze to sama mechanicznie usune ten tluszcz Nie urazilas mnie, uwielbiam rower, tylko starzy nie chca mi kupic takiego jak ja chce. Moj 14 letni sasiad usiadl na torach i czekal na pociag. Chociaz maszynista dawal sygnaly z tych torow nie zszedl. Wiadomo jaki byl koniec. Przynajmniej mial odwagę. A ja jestem tchórz. Aczkolwiek wrozka powiedziala mi, ze bede szczesliwa wiec moze sie cos zmieni. Ale jej nie wierze

moze nie powinnam tegopisdac ale Twoje wypowiedzi czasem mnie przerazaja i naprawde powinnas isc do lekarza psychologa.. zamiast do wrozki..

a szczesliwa bedziesz dopiero wtedy, gdy zaczniesz dostrzegac jakies jasne strony zycia. chocby najdrobniejsze.

Stary 2007-04-21, 15:21   #16480
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
jestem brzydka, GRUBA I nieszczęśliwa.

jem,jem i jem.

GRUBY ORZESZEK.
Orzeszek nie jest gruby, a chudy.
Orzeszek mial porozmawiac z mamą i iść do lekarza..

Wirtualnosc zaczyna mnie chyba przerastac. Wirtualne rozmowy na niewirtualne problemy...

Stary 2007-04-21, 15:27   #16481
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Orzeszek nie jest gruby, a chudy.
Orzeszek mial porozmawiac z mamą i iść do lekarza..

Wirtualnosc zaczyna mnie chyba przerastac. Wirtualne rozmowy na niewirtualne problemy...
Orzeszek jest gruby i brzydki.
Orzeszek ciagle je ogromne ilości słodyczy i innych rzeczy.Batoników, chelba z dzemem, czy z nutella i innego tego typu jedzenia sprzyjającego tyciu.
Ja mam kompulsy.
Orzeszek wazy ok 55 kg.!!!!
Orzeszek od poniedziałku jest na diecie.
Orzeszek czeka na termin u psychologa.

Najgorsze, że zawsze jak zjem, a raczej sie napcham, bo ja normalnie nie jem tylko żre, próbuje zwymiotowac, ale niepotrafie

Od poniedziałku.Zbieram siły.Psychiczne
Stary 2007-04-21, 15:28   #16482
nedvedzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
nedvedzia po pierwsze odchudzanie to proces falowy i sa zastoje, co jest naturalne
nasz organizm kocha tłusz i niechętnie go oddaje a im ma go mniej tym trudniej
strasznie wcześnie masz ten ostatni posiłek

trochę nie rozumiem, co to znaczy, ze teoretycznie nie masz treningów tzn. masz je czy nie
Wcześnie? Ale ja chodze spać najpóxniej o 22 wiec kolacje jem 3 h przed snem Co do tych 'teoretycznych treningów' To nie mam tych treningów takich jakbym chciała mieć tzn np skakanka w dumciu czy bieganie itp... mam te treningi bo taki jest mój plan życia wuefu ze szkoły a treningi z siaty bo to kocham A takich poważnie treningów nie mam Ale od poniedziałku sie to zmieni! Tylko jeszcze musza przeczytac o tych posiłkach bo nie mam o nich zielonego pojęcia...:P
nedvedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-21, 15:53   #16483
phenomena
Zakorzenienie

myslisz caly czas o jedzeniu, wiec opychasz sie tymi slodyczami. wiem z wlasnego rpzykladu. lepiej powiedz sobie 'bede adla slodycze', to bedziesz miala na nie mniejsza ochote.
Stary 2007-04-21, 15:54   #16484
phenomena
Zakorzenienie

to do orzeszka
Stary 2007-04-21, 15:56   #16485
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Orzeszek jest gruby i brzydki.
Orzeszek ciagle je ogromne ilości słodyczy i innych rzeczy.Batoników, chelba z dzemem, czy z nutella i innego tego typu jedzenia sprzyjającego tyciu.
Ja mam kompulsy.
Orzeszek wazy ok 55 kg.!!!!
Orzeszek od poniedziałku jest na diecie.
Orzeszek czeka na termin u psychologa.

Najgorsze, że zawsze jak zjem, a raczej sie napcham, bo ja normalnie nie jem tylko żre, próbuje zwymiotowac, ale niepotrafie

Od poniedziałku.Zbieram siły.Psychiczne
Idz do psychologa, nie marnuj sobie zycia. Jestes mlodziutka i musisz sie ratowac poki jest szansa. mam nadzieje ze znalazlas sprawdzonego lekarza, do ktorego sie nie zrazisz. Trzymaj sie kochana. mua mua

Stary 2007-04-21, 15:56   #16486
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
myslisz caly czas o jedzeniu, wiec opychasz sie tymi slodyczami. wiem z wlasnego rpzykladu. lepiej powiedz sobie 'bede adla slodycze', to bedziesz miala na nie mniejsza ochote.
nie mysle cały czas o jedzeniu.
bede jadła słodycze 2-3x w tyg, ale w małych ilościach.
Nie tak jak teraz
Od poniedziałku wracam na wizaż z poprawnymi redukcyjnymi jadłospisami.
Orzeszek bierze sie w garsc.
Stary 2007-04-21, 15:57   #16487
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Idz do psychologa, nie marnuj sobie zycia. Jestes mlodziutka i musisz sie ratowac poki jest szansa. mam nadzieje ze znalazlas sprawdzonego lekarza, do ktorego sie nie zrazisz. Trzymaj sie kochana. mua mua

Dziekuje Gujana
Musze uporac sie z tymi napadami jedzeniowymi.
I pójśc do psychologa.
Dziekuje za dobre słowo.
Stary 2007-04-21, 15:58   #16488
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość

racja, to co "zakazane" zawsze smakuje lepiej, niz takie, na ktore mamy przyzwolenie (wlasne zreszta...)

Stary 2007-04-21, 15:59   #16489
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mysle cały czas o jedzeniu.
bede jadła słodycze 2-3x w tyg, ale w małych ilościach.
Nie tak jak teraz
Od poniedziałku wracam na wizaż z poprawnymi redukcyjnymi jadłospisami.
Orzeszek bierze sie w garsc.

Czemu redukcyjnymi.. znow chcesz sie odchudzac? dopiero co mialas przybrac... moze daj sobie troche wytchnienia i utrzymaj stala wage przez jakis czas, zeby organizm nie musial co chwile sie martwic co bedzie dalej..

Stary 2007-04-21, 16:21   #16490
gujana
Wtajemniczenie

Moje dzisiejsze menu, wkoncu bez skodkosci (no juz nie w takich ilosciach jak wczoraj czy przedwczoraj..)

S: wielka pollitrowa owsianka klasyczna
IIS: 2 sznytki chleba ciemnego z nutella...
O:kus kus, bazylia, pomidor, tofu, wymieszane, posolone lekko i zalane kefirem pysznosci i jakie lekkie.
P&K = grill, pewnie wyladuje na grzankach czosnkowych i salatkach bo miecha nie jadam. no i %

Stary 2007-04-21, 16:30   #16491
seemore
Wtajemniczenie

Ostatecznie wyszło tak:

ś: mała razowa bułka z 100g twarożku wiejskiego ze szczypiorkiem, jabłko
o: 50g brązowego ryżu z sosem truskawkowym (50g chudego twarogu, 100g serka wiejskiego,
6 truskawek), tabletka z witaminami
p: kawa 3in1, pięć wafelków
p II: twarożek (100g serka wiejskiego, 100g chudego twarogu), 1/3 szklanki ziarenek słonecznika
k: dwa jajka na twardo

Było aż tak źle ?

Stary 2007-04-21, 16:33   #16492
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatecznie wyszło tak:

o: 50g brązowego ryżu z sosem truskawkowym (50g chudego twarogu, 100g serka wiejskiego,
p II: twarożek (100g serka wiejskiego, 100g chudego twarogu), 1/3 szklanki ziarenek słonecznika

Było aż tak źle ?

Seemore, przeciez Ty bardzo ladnie jesz! wafelkami sie przypadkiem nie przejmuj, wszystko jest dlaludzi trzymaj sie cieplutko

uciekam na grill-party

Stary 2007-04-21, 16:34   #16493
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:
I ta niemożność udzielenia pomocy.. to jest najgorsze...
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-21, 16:38   #16494
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:
Ostatecznie wyszło tak:

Było aż tak źle ?
Ślicznie! Te wafelki to dla ludziów ;D Mi się podoba - i to nawet bardzo
Stary 2007-04-21, 16:46   #16495
Mośka
Przyczajenie

czesc dziewczynki mam nadzieje ze moge sie dolaczyc i pisac co zjadlam
mam nadzieje ze dacie kilka rad zebym mogla urozmaicic swoje menu schudnac i byc zdrowa

a dzisiaj bylo:
Iśn:pół razowej bułki z serkiem wiejskim, jajkiem, sałatą, rzodkiewką i ketchupem
IIśn: wielgachne jabłko
ob: makaron fit z sosem słodko-kwaśnym
ko: jeszcze nie było ale ide na 18 do koleżanki i moze podwędze jakies jabłko albo banana

nefre- ja podobnie jak Ty uwazam ze wafelki sa dla ludzi
przeciez dieta ma byc urozmaicona, powinnysmy jesc to co ma malo kcali ale tez powinnysmy czasami "zgrzeszyc" (oczywiscie nie przesadzajmy)
Mośka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-21, 16:57   #16496
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:
Napisane przez Mośka Pokaż wiadomość

a dzisiaj bylo:
Iśn:pół razowej bułki z serkiem wiejskim, jajkiem, sałatą, rzodkiewką i ketchupem
IIśn: wielgachne jabłko
ob: makaron fit z sosem słodko-kwaśnym
ko: jeszcze nie było ale ide na 18 do koleżanki i moze podwędze jakies jabłko albo banana
Nie wiem, ale wydaje mi się, że mało... Jabłko to nie posiłek - to samo banan. Mało białka, głownie same węgle.
Stary 2007-04-21, 17:02   #16497
Atram
xxyy

czesc dziewczynki ja dalej jestem na komputerowym odwyku, wpadlam na chwilke bede jutro wieczorem z 4-dniowym jadlospisem to ocenicie, dobrze?
widze ze niezle wam idzie, tylko o orzeszka sie martwie
Stary 2007-04-21, 17:04   #16498
seemore
Wtajemniczenie

Niestety doszla jeszcze jedna porcja kawa+ wafelki :/ Nie wiem czemu Wam sie podoba, nie ma wogole warzyw.

Stary 2007-04-21, 17:08   #16499
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Ale jest ryż brązowy, jest twaróg, sa jajka, owoce
Stary 2007-04-21, 17:09   #16500
agness51
Zakorzenienie

Przegięłam ze słodyczami Doszło jeszcze pół tabliczki czekolady Ale miałam wielką ochotę

No cóż,wsiądę na rowerek i trochę spalę

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości