Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 16:09   #4891
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
pochwaliłam się małżem w klubie, chyba moje ulubione zdjęcie z wyjazdu.
Szkoda, że nie miałam aparatu bokehowego ale już powiedziałam małżowi, że zbieram

meneq, a wiesz, ja już marzę o tym, żeby siąść na tyłku i cieszyć się mieszkankiem..... Już zmęczona jestem, no ale trzeba na maksa wykorzystać urlop

Pietraszko u chustotaty - mina chyba sama za siebie mówi - mamo, ale to nie Twoje serduszko słyszę
jaki opalony!!!!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 16:14   #4892
hje
Zakorzenienie

Evel, .

Lejdi, Piotruś sama słodycz.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 16:21   #4893
LadyWhisper
Zakorzenienie

dzięki kochane
Aniu zawstydziłam się :P

wstawiłam fotki mt do klubu, meneq, kochana, jeszcze raz serdecznie Ci dziękuję za pomoc, małż absolutnie zachwycony
a w tle małża kawałek naszego nowego salonu

idemy się przepakowywać

będę w poniedziałek laski

aaaaaa i pozdro od Djerby, pamięta o was i całuje, ale nie ma czasu, W. jedzie we wtorek więc powinna się zjawić

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-07-19 o 16:23
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 16:23   #4894
hje
Zakorzenienie

Chyba własnie doszło do tego mojego łba, dlaczego Pola od jakiegoś tygodnia bardziej marudna, niż zwykle. Pewnie też przez zęby. Ale wystarczy, że stoję dalej od niej, nie mówiąc o wyjściu z pokoju, to ona albo od razu w płacz, albo tylko chwilę się sama zabawi, a jak mnie dłużej nie ma, to zaczyna marudzić. Od tego momentu, jak płakała po przebudzeniu, to już cały czas taka płaczliwa. Wystarczyło, że kładłam się koło niej, głaskałam po główce, od razu się uspakajała. A jak do niej podchodzę, i wystarczy, że coś powiem, albo zrobię pierdzioszki w stópki, to od razu taki piękny uśmieszek.
Na pewno w końcu stanie się to uciążliwe, ale teraz czuję tak naprawdę, że moja córcia mnie potrzebuje.
Stary 2013-07-19, 16:51   #4895
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ja sie wbijam jak zwykle
obejrzałam filmik bokeh z hanią i mi ręce opadły, że Julka naprawde jest w tyle w porównaniu do Waszych szkrabów.....
pokaże Wam co Julka robi..
powaznie sie zastanawiam czy nie iść z nią do neurologa.
ostatnio w doodatku jakoś lewą rączke zaciską i tak wygina do środka, ehhhh...
a o gadaniu to nawet mowy nie ma, tylko jakieś aa uu jak małpka...

http://www.youtube.com/watch?v=XIJY5...ature=youtu.be

o to sie wyżaliłam.
Cała weź ty sobie kobieto problemów nie wymyslaj. Moja ma 7 miesięcy i tydzień a robi dokładnie to co twoja mała tylko trochę umie się przemieścić do przodu, ale znów aż tak bardzo na rączkach się nie podnosi. Nasze bobasy poszły bardziej w stawanie na nogach, bo widzę że twoja też fajnie staje na nogach w leżeniu na brzuszku. Moja Ola do niedzieli leżała tylko i wyłącznie na brzuchu i ćwiczyła nogi do raczkowania. A zaczęła pierwsze próby w poniedziałek. Dziś jest piątek i i umie już fajnie się podnieść i i balansować ciałem i przesuwa się w tył i przód po troszku.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Chyba własnie doszło do tego mojego łba, dlaczego Pola od jakiegoś tygodnia bardziej marudna, niż zwykle. Pewnie też przez zęby. Ale wystarczy, że stoję dalej od niej, nie mówiąc o wyjściu z pokoju, to ona albo od razu w płacz, albo tylko chwilę się sama zabawi, a jak mnie dłużej nie ma, to zaczyna marudzić. Od tego momentu, jak płakała po przebudzeniu, to już cały czas taka płaczliwa. Wystarczyło, że kładłam się koło niej, głaskałam po główce, od razu się uspakajała. A jak do niej podchodzę, i wystarczy, że coś powiem, albo zrobię pierdzioszki w stópki, to od razu taki piękny uśmieszek.
Na pewno w końcu stanie się to uciążliwe, ale teraz czuję tak naprawdę, że moja córcia mnie potrzebuje.
Ja też od jakiegoś czasu z Olą to przerabiam. Nazywa się to lęk separacyjny.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello, już wróciłam z delegacji,szybko się udało i wracam z tarczą nie na tarczy
prognozowałam,że na 17 wrocę a tu taka niespodzianka

zaraz przyjeżdza do nas rodzina z austrii- ale się będzie działo

strasznie gratuluje, u nas chyba nigdy te zęby się nie pojawią
Leo jest drugi z najstarszych dzieci na wątki i taka cisza
z jednej strony się cieszę, porównując jak Samek szybko mial zębule i mnie strasznie gryzł a z drugiej strony chciałabym żeby zaczął przeżuwać trwardsze pokarmy
ech, no nic nie przyspieszę, cierpliwie czekam

masz prawo zadzwonić na policję i powiedzieć,że masz pewne obawy i jego zaufanie budzi podejrzenia
policja musi to sprawdzić, może go przecież rutynowo wylegitymować
Moja Ola starsza od Leosia a zębów jak nie było tak nie ma a dziąsła już 2 miesiące twarde i szerokie.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 16:58   #4896
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

, wiem, wiem.

Hłe hłe, zapomniałam "pochwalić" moje dziecko. Zjadła wczoraj rossmanowski paragon.
Stary 2013-07-19, 16:59   #4897
insolito
Zadomowienie

Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi dotyczące kaszki Biorę jaglana

Aśka, aż brak mi słów , jak można ignorować słowa matki i jeszcze wypierać się w żywe oczy

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

AŚKA, rozumiem twojego wqrwa bo mi wlasnie tesciowa podniosla cisnienie- mlody wstał, buszował po podłodze, ja wyjmowałam pranie z pralki a ona przychodzi i mówi, ze go troche wezmie, bo "ugotowałam ci skarbie zupkę, to sobie pojesz". Na to ja jej, ze wlasnie mu stygnie i bede go karmic tylko pranie musze wyjac i wlozyc następne. Wzieła go, za 5 minut wołam zeby mi go przyniosła a ona do mnie- Ty wiesz jak sobie pojadł? nosz qrwa mac nie dosc, ze z tekstem, jakbym dziecku nic nigdy nie dala to jeszcze go karmi po swojemu ja pierdut =
a co do mleka- za jednym sciągnieciem mam około 120-150 ml
Masakra

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello, już wróciłam z delegacji,szybko się udało i wracam z tarczą nie na tarczy
prognozowałam,że na 17 wrocę a tu taka niespodzianka

zaraz przyjeżdza do nas rodzina z austrii- ale się będzie działo

strasznie gratuluje, u nas chyba nigdy te zęby się nie pojawią
Leo jest drugi z najstarszych dzieci na wątki i taka cisza
z jednej strony się cieszę, porównując jak Samek szybko mial zębule i mnie strasznie gryzł a z drugiej strony chciałabym żeby zaczął przeżuwać trwardsze pokarmy
ech, no nic nie przyspieszę, cierpliwie czekam
za powodzenia w biznesie

Leoś , śliczny jak zwykle
Mi tam się do zębów nie śpieszy

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
insolito tylko pol roku, byla u mnie w styczniu w ferie
A myślałam, że dłużej, choć ja i tyle bym bez rodziców nie wytrzyłała, podziwiam

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam ale w tak ekspresowym tempie że wszystko zapomniałam A teraz pasuje mi iść sprzątać i jak wrócę to znowu będzie milion pięćset sto dziewięćset stron... Jutro robię imprezę urodzinową dla Grzesia który kończy 6 lat, dzieciaki przyjeżdżają z rodzicami więc dla starszych będzie grill, no i pasuje mi odgruzować chałupę. Już jest nieźle ale mam tonę prasowania

Nancy Ty pytałaś o ten plac zabaw? Bo nie mam się jak wrócić na komórce. Podejdźcie po prostu na policję i poproście o rozmowę z kimś z kryminalnych, niech podeślą policjanta operacyjnego to on już sobie poobserwuje i posprawdza co trzeba
dla Grzesia za skończone 6 latek

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

U Nas ok Hania zaczyna raczkować normalnie z dnia na dzień coraz bardziej zaczyna kumać jak to robić (póki co bierze przykład z Dżejkoba :P) ale jeszcze pare dni temu nic !
zaczyna sobie gaworzyć, jakieś dada było

Byliśmy wczoraj w aquaparku z Hanią ale miała radoche w wodzie ! kupiliśmy tez takie koło z otowrem na nóżki i se "pływała" w kole ogólnie fajnie było tz miał wolne jeden dzień a w sierpniu może więcej

Chciałabym gdzies pojechać ale z taką małą Hanią ...sama nie wiem

No i Hania http://www.youtube.com/watch?v=EePv9-S7XZQ :P

Piotrek też tak zaczął robić Ale tak pięknie jak Hania nie gada

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

mam odpowiedz od siostry tz na fejsie napisala o 18:40 byliscie czy idziecie na spacerek i napisala, ze byla w zlociencu a ja odpisalam o 20 ze juz wrocilisymy u ze caly dzien zazwyczaj jestem to napisala ze dzis z nami pojdzie i co jest 16 prawie i co, zero odzewu

tak bardzo bym chciala zeby wszyscy kochali moje dziecko
przeciez Ona jest taka słodka
bardzo mi przykro z powodu tej sytuacji

Cytat:
heloł lejdis!!!

Wróciliśmy na chwilę, jutro jeszcze na weekend jedziemy do Rabki
Mały trochę dał nam popalić na wakacjach, ale i tak było przecudownie.
Małż się dał zachustować, bo mi strzeliły plecy i godzinę leżałam na ziemi i wyłam z bólu potem na czworaka doczołgałam się do łóżka i tak leżałam :P no ale nici z tamtego dnia były. W każdym razie dał się zachustować i laski, jak oni przepięknie wyglądali!!!!!!!!!!!!! ] nie mogłam oczu oderwać.
Mam perdyliard zdjęć i na pewno was nimi zasypię.
Jestem gruba tyle co się nażeraliśmy wszystkim to głowa mała.

Wisienko, Black, widziałam fotki przelotem, przepięknie wyglądałyście!

Kija, MT przylazło i jest przepiękne wstawię fotki po weekendzie

Szajuś, dziękujemy jeszcze raz za miejscówkę, na pewno tam wrócimy, a Agnieszka jest tak kochaną osobą że szok, tyle, co się nagadałyśmy wieczorami!!! Aż chce się tam wracać!

Black, widzę, że obrączka Cię odparzyła, miałam tak samo, tyle że to środek zimy był, także na pewno nie z powodu ciepła, 2 tygodnie zanim wszystko się nie wygoiło nosiłam obrączkę na lewej ręce i teraz ściągam do kąpieli i do spania, miałam takie bąbelki i czerwony okrągły ślad. Bolało jak szlag.

Pietraszko zaczął stawać na czworaka i na brzuszku kręci się 360st i wyszło mu parę razy abuba i aaaaahama
buziak! tęsknię!
Pietraszko słodzinka i jakie ma oczyska śliczne
czekam na zdjęcia wakacyjne i mieszkaniowe

Cytat:
ja sie wbijam jak zwykle
obejrzałam filmik bokeh z hanią i mi ręce opadły, że Julka naprawde jest w tyle w porównaniu do Waszych szkrabów.....

o to sie wyżaliłam.
E jak dla mnie wsio ok, jeszcze pare dni temu Pioterk też tylko tak robił

A tak ćwiczymy, oczywiście nim mama wygrzebała aparat to się chłopina zmęczył, ale coś tam widać
http://www.youtube.com/watch?v=CA9qd...ature=youtu.be

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 17:01   #4898
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Miałam Wam napisać co u nas,ale napisze co innego. Obejrzałam właśnie film "Nad życie" poświęcony Agacie Mróz. Śledziłam Jej walkę o życie z zaciśniętymi kciukami...
Dziewczyny spłakałam się jak głupia! Jakie my mamy szczęście że są te nasze dzieci! Nieważne napięcie,że niektóre mniej się ruszają,że chore bioderka... Ale mamy nasze Skarby i same jesteśmy zdrowe i możemy cieszyć się każda chwilą z Nimi.! Film poruszył mnie do dna serca. Nie jestem w stanie nic więcej napisać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 17:17   #4899
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

A tak ćwiczymy, oczywiście nim mama wygrzebała aparat to się chłopina zmęczył, ale coś tam widać
Następny.... wygimnastykowany.

Cała, moja starsza od Julasa, a nawet dupencji tak nie podnosi.

Fewciu, też oglądałam....

----------------

Wiecie, tż przyniósł dzisiaj wyrównanie wypłaty z Austrii, zaliczki dostał przed weselem. I powiem tyle: na WYRÓWNANIE za 1,5 miesiąca tam, tutaj musiałby pracować prawie 2 miesiące, jak na normalną wypłatę.

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-07-19 o 17:19
Stary 2013-07-19, 17:44   #4900
litllesweetangel
Lurker ;)

Wisnia aka Hje, ile masz wzrostu? bo tak pacze, ze waga rowne jestesmy

Fewcia wlasnie z tego powodu do teraz nie obejrzalam tego filmu, po prostu wiem, ze bym wyla strasznie.

Insolito mlody bada grunt Troche jak szykowanie sie do skoku :P

U mnie w miescie jest outlet Butiku, kupilam fajne porty za 10 zl ogolem niezle ceny maja, bluzki bardzo fajne po dyszke, sukienki itp

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-07-19 o 17:48
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 17:47   #4901
blogerka
Wtajemniczenie

odnosnie naszej sophie, sprawdzilam paragon i kosztowala 79 zl plus wysylka kurierem 17 zl - czyli Tz nie klamal, prawie stowka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 17:51   #4902
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
chyba się skuszę
http://www.zar a.com/pl/pl/kobieta/buty/cz%C3%B3%C5%82enka-z-%C4%87wiekami-na-czubku-c457003p1047752.html
super sa .. tylko mam takie glupie pytanie ;P gdzie Ty w nich bedziesz chodzic - no chyba ze masz mozliwosc wyjscia bez dziecka gdzies na impreze czy jakies eleganckie wyjscie

ja sobie sneakersy kuilam na przecenach tez w pullu, do biegania z wozkiem beda w sam raz jak sie chlodniej zrobi
mialam dylemat co do koloru - bo chcialam czarne ale siostra namowila mnie na jasniejsze, beda teraz mi pasowaly bardziej niz czarne a jak sie uda t moze jeszcze czarne wezme

a co do szpilek, ciekawe czy jeszcze kiedys bedzie dane mi je zalozyc pewnie zapomne do tego czasu jak sie w nich chodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (32,2 KB, 28 załadowań)
Stary 2013-07-19, 17:57   #4903
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Mama przyjechala, z tz sie widzialam, na kolacje byly steki z najlepszej wolowiny na swiecie (ja tez rybna i mieso mogloby nie istniec, ale takie pysznosci, to z przyjemnoscia goszcze na talerzu). Mama przywiozla mase zabawek dla Yae (w tym 2 oballe!), troszke ubranek i nawet moje ubranka i zabawki. Dzis bylysmy u szczepienia, jeszcze tylko gruzlica i mamy na kolejne pol roku spokoj. Yae wazy 6625g.
Teraz czekam na telefon w sprawie prawka - mamy sie na egzamin umowic, ale pan sie jakos nie kwapi.

nancy przyjrzalabym sie kolesiowi z bliska.
aaa, zazdroszcze stekow

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka!

tak, bylismy u neurologa.

ło losie!!!! i nic nie przybiera??? to chyba musi miec niesamowita przemiane materii moj zjada na nocke kaszke na 150ml wody

dzia! zastanawiala mnie wlasnie wielkosc pilki. ok, to zamowie ta
generalnie za duze ale np na brzuchu ponoc ma slabe miesnie
myslisz ze to bedzie jakas reh konkretna metoda czy raczej pokaze kilka cwiczen?
niby napisala rodzaje cw ale za specjalnie nie moge jej rozczytac na pewno sa cw z pilka

[/B]

z ta kasza to sie jednorazowo zdarzylo, srednio p 180 - 200 zjada, ale przygotowuje mu juz wiecej.
w ogole to mial dobry apetyt przez ostatnie 48 godzin i zjadal wszytsko co mu dawalam, wiec mooze przez dziasla i upaly mial kiepski apetyt

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
ILLUSION,a jak Ty wprowadzasz gluten?
Dajesz (nie wiem z ilu miarek robisz) kilka miarek bez glutenu i 1 z glutenem? Czy jak to wyglada?

ja tak wlasnie robie, 5 miarek albo 6 holle jaglanej plus jedna holle z glutenem
Stary 2013-07-19, 18:17   #4904
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkiego nalepszego dla Grzesia i Ani!
no to niezla imprezka sie szykuje

ale słodziak! jak jak super daduje!

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

zrobilam obiadek, ale czaderski wyszedl. te sloiczkowe mamle przy nim sie kryja
mlody zjadl troche, to i tak sukces bo generalnie od jakis 3 tyg jest pogniewany na obiadki
za chwile sprobuje dac mu jeszcze troszke a jak nie to cyc pojdzie w ruch i kimonko potem
a co zrobilas??/

Cytat:
ja sie wbijam jak zwykle

o to sie wyżaliłam.
Hania superasna
Cala moja gada ale nie przewraca sie dwa razy tylko sie przewrocila a jak lezy na brzuszku to szybko zaczyna jeczec i podpiera sie raczkami i rozglada ale na calkiem wyprostowanych to rzadko a dupencji swojej nie podnosi

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41869743]No. Dawaj dupsko, będziem bić

Przeca Dorotka nawet tak dupki nie wystawia ale idź do neurologa, bo być może jest tak jak z moją, że trzeba kopnąć wspomagająco rehabilitacją, chociaż nic się nie dzieje neurologicznego albo do reh.się gdzieś umów.[/QUOTE]
szaju a to trzeba do dzieciecego isc neurloa pewnie co??
Cytat:
Szkoda, że nie miałam aparatu bokehowego ale już powiedziałam małżowi, że zbieram

meneq, a wiesz, ja już marzę o tym, żeby siąść na tyłku i cieszyć się mieszkankiem..... Już zmęczona jestem, no ale trzeba na maksa wykorzystać urlop

Pietraszko u chustotaty - mina chyba sama za siebie mówi - mamo, ale to nie Twoje serduszko słyszę

Cytat:
Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi dotyczące kaszki Biorę jaglana

Aśka, aż brak mi słów , jak można ignorować słowa matki i jeszcze wypierać się w żywe oczy

Masakra

za powodzenia w biznesie

Leoś , śliczny jak zwykle
Mi tam się do zębów nie śpieszy

A myślałam, że dłużej, choć ja i tyle bym bez rodziców nie wytrzyłała, podziwiam

dla Grzesia za skończone 6 latek

Piotrek też tak zaczął robić Ale tak pięknie jak Hania nie gada

bardzo mi przykro z powodu tej sytuacji

Pietraszko słodzinka i jakie ma oczyska śliczne
czekam na zdjęcia wakacyjne i mieszkaniowe

E jak dla mnie wsio ok, jeszcze pare dni temu Pioterk też tylko tak robił

nie no On niesamowity jest

Wy dziwuchy chodakowska sobie wybijcie z głowy
i z Pietraszkiem cwiczcie
ciekawe czy nadazycie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
super sa .. tylko mam takie glupie pytanie ;P gdzie Ty w nich bedziesz chodzic - no chyba ze masz mozliwosc wyjscia bez dziecka gdzies na impreze czy jakies eleganckie wyjscie

ja sobie sneakersy kuilam na przecenach tez w pullu, do biegania z wozkiem beda w sam raz jak sie chlodniej zrobi
mialam dylemat co do koloru - bo chcialam czarne ale siostra namowila mnie na jasniejsze, beda teraz mi pasowaly bardziej niz czarne a jak sie uda t moze jeszcze czarne wezme

a co do szpilek, ciekawe czy jeszcze kiedys bedzie dane mi je zalozyc pewnie zapomne do tego czasu jak sie w nich chodzi
tez sie zastanawiam
chociaz na chrzcinach mialam ale wrocilam do dom i odrazu klapki

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

dziewczyny jezdzim w spacerowce juz od dawna dosyc ale Nati chwila tylko i na raczki chce
co robic
zabawki biore cala torbe i co daje to nie dalej jojczy a a rekach spokoj tylko łupinka lata w te i w tamte sie rozglada
muza z telefonu tez juz nie dziala
telefon z lapce zajmie sie 10 min i dalej jojczy
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 19:13   #4905
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Nie bylo mnie z Wami 2 tygodnie,czytam Was od trzech dni,ale nie potrafie sie wbic
Pozdrawiamy z Marcinem wszystkie ciocie i dzieciaczki

nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 19:22   #4906
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
cos czuje ze szybciej uslysze od niego "W Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie" niz MAMA

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Znając życie jutro bd lało, a planujemy się wybrać na DP (elllmi)
a wiesz, że nic ciekawego się nie zapowiada? jak zwykle zresztą a kiedy będziesz- jutro czy w niedzielę?

Cytat:

Byliśmy wczoraj w aquaparku z Hanią ale miała radoche w wodzie ! kupiliśmy tez takie koło z otowrem na nóżki i se "pływała" w kole ogólnie fajnie było tz miał wolne jeden dzień a w sierpniu może więcej
fajny taki wypad; my planujemy góry we wrześniu
i widziałąm Hanię na fb, ale cudnie gada i jakie pozycje, normalnie dogadała by się z młodym Pstryczkiem

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41869563]
a im kupi babcia (się zaoferowała sama!) piętrowe, i teraz nie wiem jaki typ:

http://allegro.pl/lozka-lozko-pietro...371661419.html

http://allegro.pl/lozka-lozko-pietro...371664093.html

a moja mama zafascynowana jest takim:

http://allegro.pl/lozko-pietrowe-fre...405009407.html aczkolwiek mnie się cena nie podoba (!!!) i w sumie za mały pokój, oddychać by się w nim nie dało [/QUOTE]

fajny ten domek, ale jak mówisz, że pokój za mały, no to drugie

Cytat:
heloł lejdis!!!
hej podróżniczko

Cytat:

co Ty od niej chcesz, fajnie się dźwiga; nie wymyślaj

Cytat:
jaki zdziwiony

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Bylismy dzisiaj zlozyc wniosek o pierwszy paszport dla Lili a po powrocie dostalam rewelacyjna wiadomosc - moja mama przylatuje do nas 7ego sierpnia Wyobrazcie sobie, ze nie widziala jeszcze Lili. Najpierw musiala czekac do wakacji a pozniej w lipcu miala wazna wizyte u lekarza i tak sie zeszlo. Ale wreszcie sie doczekalam
ale fajnie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 19:22   #4907
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
aaa, zazdroszcze stekow

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

z ta kasza to sie jednorazowo zdarzylo, srednio p 180 - 200 zjada, ale przygotowuje mu juz wiecej.
w ogole to mial dobry apetyt przez ostatnie 48 godzin i zjadal wszytsko co mu dawalam, wiec mooze przez dziasla i upaly mial kiepski apetyt

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

ja tak wlasnie robie, 5 miarek albo 6 holle jaglanej plus jedna holle z glutenem
O wlasnie tak chcialam robic za jakis czas

Dziewczyny, wszystkie robicie kaszke na mleku? Czy na wodzie tez?

SZAJA, podajesz jednak mm?

NOMEN, a mialam pytac gdzie sie podziewasz

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 19:24   #4908
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Meneq, no właśnie dlatego pisałam, że pewnie dostał mi się pod obrączkę jakiś detergent, albo coś w tym stylu i to spowodowało jakąś dziwną reakcję mojej skóry.

Już wygląda lepiej... Nie boli, ale obrączkę i tak mam na lewej dłoni...

Cała, daj spokój, każde dziecko się inaczej rozwija, nie schizuj. Moja Oliwa też robi dopiero to, co Twoja Jula (tzn podnosi tyłek i "idzie"), przewracanie ciężko jej idzie, choć ciągle próbuje - bo jest grubasek. To też ma wpływ na to, a Julasek nie jest najmniejszym dzieckiem chyba?

Charlizz, piękne szpilki.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 19:33   #4909
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Miałam Wam napisać co u nas,ale napisze co innego. Obejrzałam właśnie film "Nad życie" poświęcony Agacie Mróz. Śledziłam Jej walkę o życie z zaciśniętymi kciukami...
Dziewczyny spłakałam się jak głupia! Jakie my mamy szczęście że są te nasze dzieci! Nieważne napięcie,że niektóre mniej się ruszają,że chore bioderka... Ale mamy nasze Skarby i same jesteśmy zdrowe i możemy cieszyć się każda chwilą z Nimi.! Film poruszył mnie do dna serca. Nie jestem w stanie nic więcej napisać.

ja oglądałam jeszcze w ciąży ale buczałam...

Cytat:
odnosnie naszej sophie, sprawdzilam paragon i kosztowala 79 zl plus wysylka kurierem 17 zl - czyli Tz nie klamal, prawie stowka
dużo a ja przez Ciebie dziś ją kupiłam

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

a wiesz, że nic ciekawego się nie zapowiada? jak zwykle zresztą a kiedy będziesz- jutro czy w niedziele?
chyba jutro po południu, w niedzielę jeszcze nie wiem. A sprawdzałam że nic ciekawego

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Bokeh oglądamy ta Twoja Hanie i Dadi zaciesz do niej a "Nonodada" mnie powala

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 19:36   #4910
sarah67
Zadomowienie

Cala Julasek pieknie dupenke podnosi moja tak nie robi
Stary 2013-07-19, 19:40   #4911
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Hłe hłe, zapomniałam "pochwalić" moje dziecko. Zjadła wczoraj rossmanowski paragon.

Cytat:
muzyka super pasuje do sytuacji

Cytat:
Wiecie, tż przyniósł dzisiaj wyrównanie wypłaty z Austrii, zaliczki dostał przed weselem. I powiem tyle: na WYRÓWNANIE za 1,5 miesiąca tam, tutaj musiałby pracować prawie 2 miesiące, jak na normalną wypłatę.
a w jakim mieście pracuje? bo mój też w Austrii

Cytat:
ja głównie na wodzie, na mleku mam tylko jedną

Cytat:
chyba jutro po południu, w niedzielę jeszcze nie wiem. A sprawdzałam że nic ciekawego
jak będzie pogoda, to może też się jutro przejdziemy, jak się TŻowi będzie chciało; w niedzielę mamy chrzciny i TŻ jest chrzestnym

Stary 2013-07-19, 19:42   #4912
hje
Zakorzenienie

LITTLE, mam 166 cm, a Ty?

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Ellmi, w Eggenbergu, a Twój gdzie?

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-07-19 o 19:43
Stary 2013-07-19, 19:45   #4913
elllmi
Zakorzenienie

ale mi Filip dał dzisiaj po południu szkołę życia płakał co chwilę, a jak nie płakał to jęczał, aaaaaaaaaaaa wczorajsza szczepionka dopiero dzisiaj by go wzięła?

i włozyłam go do spacerówki dzisiaj i du.pa, nie chce wkurza go, że szelkami przypięty i nie może się powyginać; dziwne mam dziecko ,wszystkie w gondolkach cudują i wolą spacerówki, a ten mój małpiszon wszystko na opak

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Ellmi, w Eggenbergu, a Twój gdzie?
Wiedeń

Stary 2013-07-19, 20:08   #4914
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a ja się pakuję, jedziemy do t., oczywiście najwięcej ubrań ma Kubulusz sylwia z jednego cycka czy z obu?
z obu, z obu, już nie bądzmy zbyt wymagające ja to nawet nie wiem, czy małego na jedną dobe spakuje mamie w torbe, którą na studia zabierałam
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
o tych zębach to też słyszałam, że im później wychodzą tym są zdrowsze ale nie wiem na ile to prawda.
A ruszasz się tzn? Biegasz? Czy jakieś ćwiczenia?
mnie wyszły pózno, mam 25 lat (prawie) i leczyłam do tej pory jednego a mleczne wyrywałam, bo sie nawet nie ruszały do wypadniecia jak stałe wychodziły

możliwe, że po ciąży cię alergie dopadną, ja po Agatce niestety mam :/

ciekawa jestem, czy uzbierasz

a to związane z tym, że maluszek mający zęby częściej w nocy je (=robaczki próchniaczki ) niż starsze dziecko.
[/QUOTE]
tos mnie pocieszyła z alegriami..
mam nadzieje, że uzbieram
a czemu czesciej je?
Cytat:
heloł lejdis!!!

Wróciliśmy na chwilę, jutro jeszcze na weekend jedziemy do Rabki
Mały trochę dał nam popalić na wakacjach, ale i tak było przecudownie.
szaleni Pietraszko wygląda swietnie a miną powala
Cytat:
znowu chcesz byc bita
Cytat:
Moj dziec dzis nieznosny.

Sylwia, 1 litr w ciagu 1 dnia? Podziwiam Twoja "wydajnosc"
mój tez Nawijko litr w ciągu niecałej doby musze

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
ja niestety tez z Bartulem... sam sie nie pobawi, nie posiedzi w bujaku/krzesełku/hustawce, jak wyszłam kiedys z pokoju to zaczął plakac niesamowicie, dzis odwróciłam sie plecami do niego, zeby zupe zamieszac a ten w bek.....

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

kochana, ja go w ciązy widziałam, nie musze chyba mówic, że zalewałam sie łzami

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Nie bylo mnie z Wami 2 tygodnie,czytam Was od trzech dni,ale nie potrafie sie wbic

no wlasnie, widziałam cię, a ty nic

Cytat:
ale mi Filip dał dzisiaj po południu szkołę życia płakał co chwilę, a jak nie płakał to jęczał, aaaaaaaaaaaa wczorajsza szczepionka dopiero dzisiaj by go wzięła?

i włozyłam go do spacerówki dzisiaj i du.pa, nie chce wkurza go, że szelkami przypięty i nie może się powyginać; dziwne mam dziecko ,wszystkie w gondolkach cudują i wolą spacerówki, a ten mój małpiszon wszystko na opak
mój te szelki ze złosci to by wyrwał gdyby mógł... i tez dzisiaj niesamowicie nieznosny

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Jejusiu, młody dał czadu od 15.. masakeros hasło dnia- albo bede u mamy na rekach albo bede wył w wózku zle, w hustawce w miare na minute, w bujaku nołłej, na podłodze tez nieeeee. RĄCZKI, RĄCZKI, RĄCZKI..... takze padam na pysk, jeszcze musze sie wykąpac-ale czekam az mąż z pracy wróci (o 22 konczy) bo młody sie juz trzy razy wybudził i plakusiał....
w międzyczasie go popakuje na jutro, a przed snem znowu sciąganko

KIJA- bo mi nie zaznaczyło- buziale dla Twoich pociech, bawcie sie jutro dobrze

NAWIJKO- ja robie na mleku bo mój skazowiec i kupiłam samą ryżową, a czemu pytasz?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 20:15   #4915
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

ano już Ci mówię - za tydzień mam wesele koleżanki, przede mną jeszcze chrzciny mojej Oli, potem w grudniu też mam wesele, plus jakieś wyjścia eleganckie, wiadomo. U mnie szpilki się nie marnują
kurka są prze śli czne

przeczytałam Was, idę spać, do jutra
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 20:19   #4916
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Wiedeń
moja tez nie lubi spacerówki, ba, wózka... tyle co ona w nim jeździła to ojej..bardzo mało.
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
ano już Ci mówię - za tydzień mam wesele koleżanki, przede mną jeszcze chrzciny mojej Oli, potem w grudniu też mam wesele, plus jakieś wyjścia eleganckie, wiadomo. U mnie szpilki się nie marnują
kurka są prze śli czne

przeczytałam Was, idę spać, do jutra
piękne są ! <3 ...ajjjjj

ja zrobilam sobie relaksująca kąpiel, Amelka przez ten upał była marudna.. jutro tzt wreszcie wraca... wreszcie libido mi wróciło takie jak przed ciążą

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 20:35   #4917
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
moja tez nie lubi spacerówki, ba, wózka... tyle co ona w nim jeździła to ojej..bardzo mało.

piękne są ! <3 ...ajjjjj

ja zrobilam sobie relaksująca kąpiel, Amelka przez ten upał była marudna.. jutro tzt wreszcie wraca... wreszcie libido mi wróciło takie jak przed ciążą
to jak wychodzisz na spacery???

za libido
Stary 2013-07-19, 20:36   #4918
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mamy drugi ząbek
Dolna jedyneczka tym razem i widzę że lada moment wyjdzie górna lewa trójka
gratulacje

Cytat:
heja! melduje że żyje
no nareszcie ! i brawa dla hani za postepy u Nas poki co jest dzwiganie pupy do gory i opieranie sie na lokciach, moze kiedys Miki zalapie ze trzeba rece wyprostowac

Cytat:
jezu ja muszę schudnąć a nie umiem się diety 3mać, co ciekawe nie żrę ile widzę.. właściwe to malo co jem, kawy dużo labię, ech. Po ciąży to ciężko szybko schudnąć rowerek muszę tu przytachać
ja dzis sie wazylam i zobaczylam nareszcie taka cyferke jaka chcialam nie chce sie za wczesnie cieszyc bo w sumie nic nie robilam z waga oczywisice nadal mam na plusie troszke ale tyle moglo by juz zostac

a ja oglądał łóżka piętrowe, bo... na naszym narożniku nie da się spać już, obecnie śpię na samych sprężynach, pokrytych tkaniną :/ a kupno nowego łóżka, do kompletu, mija się z celem póki Dorotka malutka, zaraz upaprane będzie. No to sofa od Agatki przejdzie do zajechania do naszego pokoj, a im kupi babcia (się zaoferowała sama!) piętrowe, i teraz nie wiem jaki typ:

http://allegro.pl/lozka-lozko-pietro...371661419.html

http://allegro.pl/lozka-lozko-pietro...371664093.html

a moja mama zafascynowana jest takim:

http://allegro.pl/lozko-pietrowe-fre...405009407.html aczkolwiek mnie się cena nie podoba (!!!) i w sumie za mały pokój, oddychać by się w nim nie dało [/QUOTE]

ja tez planuje kupic pietrowe ale jeszcze za jakis czas... i chcialabym bardzo biale bo mam biale mebelki w pokoju dziececym

ja bym stawiala raczej na ten typ nr 2 a nie to wysuwane.. sama na takim spalam z siostra i wiem jaka byla frajda spac u gory

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 20:42   #4919
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
to jak wychodzisz na spacery???

za libido
rąsie/nosidełko. Ew wynoszę bujaczek na dwór. A w wózku zaraz płacz..
raz poszlam na miasto i wracalam 2 km z Amelka na rękach plus targałam wózek ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 20:51   #4920
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

pięknie

Cytat:
dla babci!
jak dla mnie ten doemk odpada. ak jak piszesz - cena + przestrzen
pierwsze otwiera mi sie pojedyncze, normalne lozko
drugie bardzo fajne

czekamy na fotki!
ale to nie jest normalne łóżko ono spod spodu ma wysuwane drugie.

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Pstryczku u nas na rehabilitacji Ewcia ćwiczy na takiej mniejszej piłce. Ja mam w domu taką dużą, a oni w ośrodku mniejszą i jeszcze tak jakby dwie złączone.

piłki fasolki fajne są, w pracy mam z piłeczkami kolorowymi w środku, taką przeźroczystą. Dorotka na reh. ćwiczyła na jeszcze większej, z metr średnicy miała! chyba dla maluszków to nie ma aż takiego znaczenia, bo one tę piłkę biernie wykorzystuja

Cytat:
No. poczekaj do ok. 8mca na rozkwit pełnego lęku separacyjnego

Cytat:

cudo

Cytat:
szaju a to trzeba do dzieciecego isc neurloa pewnie co??

[/COLOR]dziewczyny jezdzim w spacerowce juz od dawna dosyc ale Nati chwila tylko i na raczki chce
co robic
zabawki biore cala torbe i co daje to nie dalej jojczy a a rekach spokoj tylko łupinka lata w te i w tamte sie rozglada
muza z telefonu tez juz nie dziala
telefon z lapce zajmie sie 10 min i dalej jojczy

tak, pytałam, dorosły nie przyjmie dlatego szukałam prywatnie, ale o dziwo nie płaciłam dużo, 70zł.

A dziwisz się, z rąk więcej widzi

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość

no to normalnie pisz, nie wbijając się

Cytat:
O wlasnie tak chcialam robic za jakis czas

SZAJA, podajesz jednak mm?

NOMEN, a mialam pytac gdzie sie podziewasz

nie, pierś kaszki mleczne tylko, no i chcę sprawdzić, czy mm wypijez butli w ogóle, bo może być tak że w pracy będę (z dojazdami) 6:30-16 na przykład, to sam obiadek, owocki i kaszka to za mało przecież na ten czas.

Cytat:

Wiedeń
możliwe, ja już nie pamiętam, ale chyba do 3-4 dnia może zacząć się reakcja tego typu?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
z obu, z obu, już nie bądzmy zbyt wymagające ja to nawet nie wiem, czy małego na jedną dobe spakuje mamie w torbe, którą na studia zabierałam
mnie wyszły pózno, mam 25 lat (prawie) i leczyłam do tej pory jednego a mleczne wyrywałam, bo sie nawet nie ruszały do wypadniecia jak stałe wychodziły

tos mnie pocieszyła z alegriami..
mam nadzieje, że uzbieram
a czemu czesciej je?
źle napisałam - po prostu maluszek, niemowlaczek częściej je w nocy niż np. roczniak - a jedząc częściej i mając zęby są one narażone na próchnicę bardziej, niż u niejedzącego w nocy roczniaka.

------------------
Ukochana od kilku tygodni zabawa Dorotki - koniecznie z dźwiękiem

http://www.youtube.com/watch?v=Xhbgf...1TmASD5-ORa05w

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Eff8, no ja też bardziej wolę piętrowe zwykłe, ALE nie wiem jak Agatka. A to ona będzie na górze miała spać, dlatego jutro chcemy podjechać gdzieś i obejrzeć obojętnie jakie, byleby zobaczyć jej reakcję.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości